|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze Panny Młode 2010 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
No to teraz myśle tak z dwa tysiaki, ale i tak kupimy takie jakie nam się spodobaja bez wczuwania się w cenę![]() Cytat:
Ja tam rozumiem Twój tok myślenia, myslę podobnie z tym, że my z tz wierzymy w Boga, natomiast nie przywiązujemy do tej całej przysięgi niewiadomo jakiego znaczenia - równie wielka moc może mieć taka, kiedy poszlibyśmy sami do kościoła czy gdziekolwiek indziej i przysięgli przed Bogiem.Poza tym i tak twierdzę, że przysięgam tz a Bóg jest powiedzmy osobą trzecią, bardziej świadkiem, z resztą samo I tak mi dopomóż... mówi samo za siebie - Bóg nie jest w tym moemncie postacią centralną tylko poboczną. Z resztą może Merriel za pare lat zacznie myslec inaczej i wtedy przperosi Boga i bedzie ok
|
||
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
My założyliśmy 1000 zł. Wydaje mi się, że powinniśmy się zmieścić, tym bardziej że wybraliśmy klasyczne obrączki z żółtego złota
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym też jestem ciekawa czy zamierzasz przyjąć komunię świętą? Odnośnie obrączek, to się jeszcze nie zastanawiałam, ale najprawdopodobniej nie będziemy kupować w jakimś super sławnym salonie, tj Apart , Kruk czy Yes. Moim zdaniem te firmy 30% ceny mają za samą markę My chcemy jak najzwyklejsze obrączki z żółtego złota i zamierzamy je kupić u sprawdzonego jubilera
|
||
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez się marzą proste, nie za grube bo mam chudziutkie paluszki, bez brylancika itp. żółte złoto bez żadnych domieszek.. hmmm a jak się nie ma tyle złota ile potrzeba na obrączki tylko mam np łańcuszek z komunii i kolczyki których nie załozylam bo sa okropne to mogę dac troszkę złotnikowi a on resztę dorobi sam?? czy takie kupowanie złota będzie droższe?? nie wiem czemu ale boję się przetapiania zlota.. na wizazu czytalam o dziewczynie co jej źle zrobili obrączki u złotnika i tam kłótni było i dochodzenia co nie miara.. i tak mi to w pamięć zapadło że nie wiem.. ale myślę że prościutki wzór znajde i u małego jubilera nawet poniżej 1000zł. złoto to złoto tylko za markę się niestety liczy...
|
#1685 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam bardziej skłaniam sie ku idei piękna i dobra, bo to jest idea. I myślę, że lepiej byc dobrym człowiekiem i żyć dobrze, nie krzywdzić innych i im pomagać, niż być bogobojną zapatrzoną w księdza dewotą.Cytat:
![]() A to podkreślone to się zgadzam z Tobą w 100% Tyle, że jestem bardziej na tak(że istnieje)
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-12-15 o 22:32 |
||
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Merrirl ostatnie stwierdzenie i uż milknę.. napisałaś że bierzesz komunię świetą, ale niby po co.. bo przecież w postaci chleba i wina wiesz kto się objawia...??
|
|
|
|
#1689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do zakładu Pascala to Richard Dawkins dobrze napisał w swojej książce, że jezeli Bóg istnieje, to musi czuć się bardzo urażony tymi, co wierzą na wszelki wypadek i bo się to opłaca Jak dla mnie to taki Bóg jakby istniał i był w końcu dużo mądrzejszy od ludzi to powinien bardziej docenić osobę sceptyczną, która szuka wyjaśnienia wątpliwości i zadaje pytania, a nie taką co wierzy na wszelki wypadek ![]() Can't be perfect, po prostu, już pisałam tyle razy, bo bez tego, tak jak i bez spowiedzi przedślubnej, nie udzielą nam ślubu kościelnego, a o tym dlaczego chcę kościelny już pisałam No i ponownie, nie przeszkadza mi to, nie jestem bojującą ateistką jak już pisałam, tylko po prostu mi się to w naszym Kościele wszystko kupy nie trzyma i dlatego nie wierzę. Chyba wyczerpałyśmy temat
Edytowane przez merriel Czas edycji: 2008-12-15 o 22:34 |
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
A My kupimy takie obrączki jak Nam się spodobaja, taka inwestycja
Ale obrączki to dopiero parę miesięcy przed ślubem
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Troszkę mnie to rozbawiło, taka kalkulacja ![]() ![]() Śmieszne
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie tez myślę, że byłoby mu smutno, a umówmy sie ludzie wierzą ze strachu przed śmiercią. Tez myślę, że będzie bardziej zadowolony z myślącej osoby![]() Zwłaszcza, ze o tych zbłąkanych owieczkach jest nawijka, więc Ty moja droga jestes owa zbłąkana owieczką i tak na prawde w kwestii wiary jest ok. Byłoby źle, gdybyś na słowo kosciół poprawiała czarna obrożę na szyi i rozglądała sie za kotem do zabicia, a skoro jednak w kościele ślub będzie to az tak na bakier z Bogiem nie jesteś. A po za tym - nawrt jakbyś była na 100% niewierząca to co za problem wziąć ślub w kościele? Z reszta i tak nie widzę problemu - ktos nie wierzy, interesuje go tylko piękna ceremonia to co w tym złego?Kwestia jego sumienia. A kto wie - może na Merriel cos zstąpi podczas mszy i zacznie wierzyć NIby cuda sie dzieją Tak czy inaczej Merriel masz radykalne podejście, ale sensowne i uzasadnione kulturowo![]() Chyba ide spać ![]() Gosica ja to miałam i w liceum i na studiach - może chora byłaś albo na wagarach?
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-12-15 o 22:41 |
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie będę sie do tego tematu odnosić, bo jako osoba wierząca i prkatykująca w pewnym miejscu poczułam się dotknięta
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A chcecie grawer? Bo kiedyś nie chciałam, teraz już sama nie wiem, kurcze... ![]() U nas na pewno będą klasyczne, tylko nie wiem jeszcze jaka szerokość obrączek Też uważam, że Apart, Yes itd to podbija sobie cenę ładnie my może kupimy tam, gdzie kupowaliśmy pierścionek zaręczynowy?!![]() Can't be perfect jaka konferencja? proszę się tutaj szybko chwalić
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2008-12-15 o 22:45 |
|
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chyba ide spac.. Zmęczyłam się tym wszystkim
|
|
|
|
#1698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Onaella, jeżeli gdzieś cię uraziłam, to bardzo przepraszam
Edytowane przez merriel Czas edycji: 2008-12-15 o 22:48 |
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też powoli się układam, jutro jadę rano nad czo na badanie krwi Nie lubię badać krwi, zawsze mi słabo i tak blee
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Madziu wkleiłam zdjęcie takich jakie nas interesują
![]() Biedna pobieranie krwi jest okropne. Też ostatnio byłam i tak się pielęgniarka wkuła, że tyle razy byłam wcześniej, ale było lepiej jakoś.
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak przy okazji to polecam troche historii filozofii poczytać - skłania do myślenia i nie zawsze jest to myślenia przeciwko Bogu, często wręcz pro. Ale uciekajcie dziewczyny od radykalizmu i nadgorliwości, bo to niezdrowe. Dobranoc
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
I tym optymistycznym akcentem zakończyłyśmy naszą wieczorną debatę
Wszystkim Pannom Młodym 2010 bez względu na płec, rasę, orientację seksualną i wyznawaną religię bądź jej brak życzę dobranoc
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podchodzę do trochę bardziej "poważnie i z obawą jakichś konsekwencji" w cudzysłowiu bo nie lubię określać siebie miarą poważnej ![]() Ale również patrzę tak jak Ty - może jest może go nie ma. A "instytuje kościoła" traktuję jako medium do Boga. Dlatego chcę żeby moje decyzje i intencje były, jak najbardziej się da, szczere ![]() Na początku miałam podobne obawy jak Ty ; że kościelny taki ładny i taki "wzniosły" Ale jak to przemyśleć ważny jest D. i ja. I to co sobie ślubujemy a do tego, no tak dziwnie bym się czuła nie wierząc w instytucję która mi ślubu udziela tak.. jakbym oszukiwała siebie i D.?Jak będę gotowa na kościelny to go wezmę, póki co czeka mnie to samo co was - biała sukienka, wesele i super zabawa ;P Edycja; Samoa, co do ideałów, ja miałam na myśli te ideały w które my wierzymy, nie to co wyczytane, Merriel napisała że Jej wiara jest wątpliwa. Jeśli spór się toczy o to że są wątpliwości to ok. Merriel NIE bardzo wierzy że On istnieje, A jeśli już to jej wybaczy bo nie robi nic aż tak złego. Ps. Merriel, sorrki że tak Ciebie tłoczymy non stop
Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-12-15 o 23:16 |
|
|
|
|
#1706 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchaj centipede.. W życiu nie można byc pewnym niczego
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa bardzo mi się podoba to co mówisz. Jesteś od dziś moim guru!
![]() w takim razie jak wszystkie idą spać to ja też zanurzam się pod kołderkę i życzę słodkich snów
|
#1708 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja napisze DOBRANOC
![]() Jutro oddaje 1 rozdzial pracy mgr więc trzymajcie kciuki ![]() Buziaki |
|
|
|
#1710 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.

Jeżeli ja i TŻ nie mamy problemu ze ślubowaniem w kościele pomimo że nie wierzymy to wg mnie jest wszystko ok
No to teraz myśle tak z dwa tysiaki, ale i tak kupimy takie jakie nam się spodobaja bez wczuwania się w cenę

My chcemy jak najzwyklejsze obrączki z żółtego złota i zamierzamy je kupić u sprawdzonego jubilera