|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze Panny Młode 2010 cz. III
Wg mnie złożenie przysięgi w kościele przed TŻem i wszystkimi obecnymi nie będzie ani trochę zakłamaniem
![]() ![]() ![]() A co do rodziców to nie jest to dla nich przykre, oni też by się czuli skrępowani, chcą nam dać błogosławieństwo, ale po pierwsze prywatnie że tak powiem, nie chcemy żadnej dalszej rodziny, kamerzysty, tylko my i najbliżsi, no i po drugie chcemy to zrobić po swojemu, powiedzieć sobie miłe słowa, przytulić, pocałować, moim (i rodziców) zdaniem klękanie byłoby nienaturalne i jest niepotrzebne ![]() Edytowane przez merriel Czas edycji: 2008-12-15 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale tak.. Teatrzyk przede wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, że to będzie zakłamaniem i napewnoe nie wszyscy będą zadowloeni - jestem tego pewna w 100 % ![]() Jak możesz decydowac się brać ślub w Kościele właśnie przed Bogiem gdy otwarcie mówisz o wyłączeniu Go z tej ceremoni ![]() W głowie mi się to nie mieści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czy komunię świętą przyj,miesz podczas slubu?? slub cywilny też może być wyjąykowy, bo to przecież nie tylko papierek.. Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-12-15 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zadomowienie
|
Babiniec zmieńmy temat na jakiś spokojniejszy
![]() ![]() może..hmmm...święta, sylwester, obrączki, piosenka na pierwszy taniec, bielizna na ślubik ![]() ![]()
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to smutne i zakłamane. Ja bym jednak nie była w stanie ślubować z TŻ przed jakimiś ideałami których nie wyznaję. Dla mnie ważne jest podejście "szczere i uczciwe" do sprawy tzn. względem ideałów które wyznaje. Może kiedyś mi się zmieni, ale teraz uważam że ślub kościelny nie jest dla mnie. Po co mam udawać że wierzę w to co mówię? A nóż widelec (jeśli na górze ktoś istnieje) to to trochę kiepskie. To, że to jest robione tylko dla otoczki jest smutną prawdą naszych czasów. Edycja; ło jezu jakie ja dzisiaj błędy styl. sadzę :O Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-12-15 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Raczkowanie
|
Napisane przez onaella
![]() ![]() ![]() ![]() Ja przepraszam ale biorąc ślub Kościelny slubujesz przed Bogiem, a jak nie zamierzasz to weż cywilny ![]() A czemu nie mogę kościelnego?? Ja chcę wziąć kościelny, TŻ chce wziąć kościelny, nasze rodziny chcą żebyśmy wzięli kościelny, więc czemu nie możemy?? A to że biorąc ślub kościelny nie będę ślubować przed Bogiem(bo wg mnie go nie ma) to chyba już problem dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Wtajemniczenie
|
Przecież mówisz podczas przysięgi.." tak mi dopomóż Panie Boże Wszechmogący, w Trójcy jedyny..."
ale zapytałam czy przyjmiesz komunię świetą, bo tak wypada?? skoro nie wierzysz że jest BÓg?? Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2008-12-15 o 20:59 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I uważam, że zadnej awantury nie będzie bo w końcu jesteśmy osobami na poziomie (tzn tak myślę , z tego co się zdążyłam zorientować w rozmowie z Wami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh niezdrowa atmosfera się zrobiła... dziewczyny niech każdy robi jak chce.. każdy ma swoje sumienie i nie wtrącajmy się w nie mimo że nie zgadzamy się z nim... dziewczyny a ile liczyłyscie w kosztorysie kasy na obrączki??? bo ja 1000zł... i zastanawiam sie czy to duzo czy malo?? bo tak patrze na ceny a aparcie i hmmmmm....
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa ![]() ![]() A komunię weżmiesz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo w końcu ślubujesz przed kimś w kogo nie wierzysz, nie ma go wg Ciebie, więc jak dla mnie ślub jest trochę nie ważny ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
omg czemu wszytsko jest takie drogie??
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko nie wiemy jeszcze jakie.. teraz mamy srebrne 5mm gładkie i też ładnie wyglądają.. pprzymierzamy i wybierzemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A marzeniem jest cienka z brylantami na około. Taka hAmerykańska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem ale po umowie z zespołem juz chyba nic mnie zaskoczyc nie moze.. wszystko jest taaakie dziko drogie że ja nie wiem... nawet ślub w Kościele kosztuje 1000zł... masakra... ile te obrączki w yes kosztowały??? pewnie grubo ponad tysiąc jak mogę przypuszczac... matko.. dom wariatów... pójdę do jakiegoś małego jubilera na osiedlu i nie będę płacić za napis apart czy yes na pudełku...
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prawdę mówiąc w innych sklepach jubilerskich znajdziesz podobne "produkty" ja np w yes tylko w niższych cenach.. w yes czy aparcie placi się niestety za nazwę i renomę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mam w skarbonce śwince z trzydziesći złotych i z dziesięć euro. Na szczęście więcej mam na koncie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja akurat wierzę w Boga, tzn. staram się, nie bardzo podoba mi się kościół jako instytucja(polecam fajną książke traktującą o kościele jako korporacji, tytułu nie pamiętam, ale warto poczytać) Wiele krzywdy wyrządzili, ale cóż dzięki temu są teraz piękne kościoły. Oczywiście, że ślub jest kwestią kultury, podobnie wyznawana wiara. Nie rzucajcie sie na Merriel jak na antychrysta. Jak jesteście takie święte to żyjcie w 100% zgodnie z pismem swietym i wtedy prosze bardzo a znając życie mało która w ogóle sięgnęła po biblię, żeby ja poczytać. Byliśmy dziś na zakupkach, wyczekałam sie na tz w kawiarni, ale przynajmniej poczytałam książke i wypiłam czekolade z wiśniami i bitą śmietaną. Kupiłam sobie we flo takie coś w kształcie plemnika, w tym okrągłym są dziurki i tam wsypuje się herbatkę i zamyka się to i mozna włozyc do kubka i herbatka się parzy ![]() Musze poczytać pare książek, ale jedna znalazłam bardzo ciekawą i jak ją przeczytam do końca to może się okazać, że mam temat na prace mgr. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edycja: ej ej ![]() Uważam że każdy powinien trzymać się ideałów Edytowane przez natj Czas edycji: 2008-12-15 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zakłamania - nie widzę żadnego, kościół jest ładny, dostojny, jeśli znajdę USC o wyglądzie kościoła i urzędnika w koloratce to biorę w USC ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie ślub kosztuje 300-400 zł , organista bierze 50 zł , a kościół sami ustrajamy.
![]() |
#1676 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to jak to nie, przecież jak Boga nie ma to chlebek można zjeśc ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() ja konkretnie nie mam 'tych' na oku, ale ogólnie patrzę co jest..
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale daję radę jakoś, chociaż ciężko idzie, mam wrażenie że niedokładnie czytacie moje wypowiedzi, bo ze trzy razy pisałam dlaczego chcę w kościele a nie w USC.. Szkoda tylko że się tak strasznie oburzacie, wg mnie nie ma zakłamania, bardzo się kochamy z TŻem i chcemy sobie uroczyście przysiąc miłość a wg nas miejscem najbardziej uroczystym w tym celu jest kościół ![]() ![]() Natj, ty masz w tej sprawie chyba bardziej radykalne poglądy, mi bardziej przeszkadza instytucja Kościoła, co do samego Boga to bardziej jestem agnostyczką, może sobie jest a może nie, a jeżeli jest to niekoniecznie taki jak u nas w religii przedstawiany i może nie będzie miał nic przeciwko że do Niego wpadniemy ślubować ![]() Edytowane przez merriel Czas edycji: 2008-12-15 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Wtajemniczenie
|
ja bym chciała jakies ładne obrączki.. ale cenowo nie będziemy szaleć, bo obrączki kupuje TŻ i jego duma nie pozwoli mi się do nich dołozyć.. ale na pewno będą ładne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Przyczajenie
|
Kasiu083 wklej jeszcze jakies fotki tez orginalnej i bialej Matei bede bardzo wdzieczna -- Chyba zmienie na orginal.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.