|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
Cytat:
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe widzę, że nie tylko chęć rychłych zaręczyn nas łączy
|
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
cóż... ja też nie mam planów na sylwestra
|
|
|
|
#3034 |
|
Raczkowanie
|
przez najblizsze 2 lata nie mam co marzyc o zareczynach
bo TZ w ogole nie zaczyna tego tematu a mi tak samej z siebie glupio bo nie chce wyjsc na natretna i tez nawet zbytnio nie wiem co powiedziec by nie poczul sie przyparty do muru ... mowi co najwyzej przy znajomych w zartach: 'my nie jestesmy jeszcze po slubie ale...', 'bo po slubie to...' 3 miesiace temu mojej kuzynce (20) oswiadczyl sie chlopak (22), dzis sie dowiedzialam, ze znajomi sie zareczyli (maja po 20), niedawno kumpel mojego faceta (26) ze swoja dziewczyna (19), jego kumpel nastepny cos przebakuje o slubie (26) ze swoja dziewczyna (19), kumpel ze studiow chajta sie ze swoja dziewczyna (24)... no zyc nie umierac ...jak gdzies z nim wychodze to za kazdym razem boje sie, ze zas dowiem sie 'kto, z kim i kiedy' i jak padna pytania 'a kiedy wy?' to wtedy mam ochote wyjsc stamtad... przy ludziach dzielnie udaje, ze po co mi zareczyny, jest czas, jestem mloda, ale tak na prawde ludzie nie wiedza, ze to takie przykre dla mnie, bo moj facet za 2 miesiace ma 25 lat i ani nic nigdy nie przebaknal specjalnego . ja tam nie oczekuje pierscionka za kilka tysiecy, ale po prostu slow, ze chcialby ze mna byc, zalozyc rodzine
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
myilussion ale Ty naprawde jesteś młodziutka, a Twój TŻ ile ma lat? I widzę też, że ponad rok jesteście, to też nie tak długo, przyjdzie czas na takie deklaracje napewno
A skąd wiesz ze akurat za 2 lata najwcześniej? No i też zależy co zaręczyny miałyby zmienić, czy chciałabyś zebyscie od razu zaczeli planować ślub, czy trwać w stanie narzeczeństwa jeszcze parę lat? Nie martw się tak
|
|
|
|
#3036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... mi na prawde nie spieszy sie do slubu, ale wydaje mi sie, ze jak facet ma 25 lat to tez troche powinien wiedziec czy chce ze mna byc i myslec cos o przyszlosci, powinien byc powazniejszy troche... bo tak na prawde to nie wiem na czym stoje czy my tylko chodzimy dla chodzenia czy dlatego by cos trwalego z tego bylo... dlatego tez, ze jestem mloda i nie jestesmy tak dlugo ze soba to mu nie truje, bo pomysli, ze jakas desperatka jestem ... moi znajomi sie kiedys TZta zapytali kiedy my sie chajtamy... on powiedzial, ze za 5-6 lat wiec przez najblizsze 2 lata nie mam co myslec ani mu glowy zawracac
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Eee napewno tylko tak gada, chyba nie chce wziąć slubu w wieku 30 lat
Ma swoje lata i napewno myśli już jakoś poważniej i odpowiedzialnie. Zreszta widzi co się dookoła dzieje, każdy się zaręcza, hajta... Z drugiej strony też może ma to na uwadze, że Ty taka młoda, może myśli, że z Twojego pktu widzenia macie jeszcze czas, sama nie wiem nie znam go
|
|
|
|
#3038 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
'my nie jestesmy jeszcze po slubie ale...', 'bo po slubie to...' wymawiane jeszcze przy jego dziadkach na imprezie rodzinnej poza tym jak mi sie okres spoznial to sam przyznal, ze myslal o ewentualnym slubie (szkoda, ze ze wzgledu tylko na ewentualne dzidzi) ![]() dobranoc Claris
Edytowane przez myilussion Czas edycji: 2008-12-16 o 22:42 |
|||
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
Też nie wiem co w sylwestra bedę robić. Jak zwykle pewnie dowiem się 2 dni przed ale co tam, ważne że spędze z NIM a gdzie to już najmniejszy problem
![]() myilussion, nie przejmuj się! Heh, ciesz się że robi tylko żarty takie jak 'my nie jestesmy jeszcze po slubie ale...' a nie "no jak kiedyś znajdę dziewczynę której się oświadczę to..." . Jak raz taki żart strzelił to sie wkurzyłam i obraziłam a ten nie zrozumiał czemu, bo przecież "to był tylko żart". Teraz nauczyłam się takie rzeczy ignorować - jak zobaczył że nie robią wrażenia to dał sobie spokój I to że Twoj TZ kończy 25 lat to jeszcze nie taki stary, mój z kolei za 2 miesiące kończy 28 i też się nie rwie do zaręczania więc Twój ma jeszcze czas
|
|
|
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
jeannique dziekuje
jakis taki gorszy dzien chyba mialam i musialam sie wygadac, a TZowi marudzic nie bede dziekuje
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Ja też oryginalna nie będę i powiem , że nie mam konkretnych planów na Sylwestra
Ale jak kto już napisał - najważniejsze że spędzę go z moim TŻ, zresztą w tamtym roku też tak było i całkiem mi się podobało
|
|
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rok temu też byłam na takim nietypowym jak na nas sylwestrze, mianowicie u kuzynki i jej męża, z drugą kuzynką i trójką jej dzieci
i znajomym z dziewczyną. tak wyszło, bo TŻ był chory.. zwykle jeździliśmy gdzieś na jakieś, nieraz 2,3 dniowe imprezy ale co teraz to nie wiem ![]() dzień dobry wszystkim Zazdrośnicom!!!
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
ja na pewno spedze z TZ w domu, nie wyjdziemy na impreze bo nie lubimy takich tego rodzaju rzeczy
![]() najwazniejsze ze oboje bedziemy zadowoleni
|
#3044 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() musieliście mieć wesołego sylwka hehe. A takie 2,3 dniowe to co robiliście przez ten czas? wyjeżdżaliście gdzieś na przykład? My chcieliśmy na sylwka do hotelu w którym miałam praktyki, ale okazało się, że nawet po niższej cenie wyjdzie nam razem 800zł na parę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
zalezy co kto lubi, mnie nie pociągaja tego typu rzeczy i TZ tez
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np 2 lata temu byliśmy całą, dużą ekipą w krynicy na jaworzynie, sprzęt niby też mieliśmy, ale jakoś nikt specjalnie się nie kwapił - dużo ludzi, mało śniegu więc siedzieliśmy 2 dni w schronisku..tzn dwie noce tam spaliśmy, czyli chyba 3 dni? .. hmm..... i nic specjalnego nie robiliśmy w zasadzie ale zabawa była przednia =)a o północy ze wszystkich knajp na stoku wyleźli ludzie, był piękny pokaz sztucznych ogni, super i ratrakiem jeździłam bo spaliśmy na dole, a reszta znajomych i impreza w połowie stoku, i trzeba było wyjechać gondolką i w połowie stoku schronisko. ostatnia gondolka o 16, więc jak się zagapiliśmy to ratrak nas zabrał super ;Pno i pomijając ten sylwester, to wszystkie takie "wyjazdowe" to były domówki, ktoś gdzieś dom ma "wakacyjny", ktoś gdzieś coś wynajął... choć tak naprawdę marzy mi się sylwester=bal, wiecie, sukienka, garnitur, jedzenie ![]() szampan i tańce myślałam, że w tym roku się uda, ale jak widać nic z tego ![]() i ja tak jak ty wolę się w sylwestra bawić, tańczyć, ahhhh, nie wiem co to teraz będzie, lipa jakaś :P |
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wprawdzie zaręczona, ale planów na sylwestra też nie mamy
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
i z jednej strony powiem Ci dobrze, kasy nie wydajesz na jedną noc
dla mnie i tak święta to spory wydatek, a gdzie tu jeszcze impreza sylwestrowa (która może będzie, bo na razie nic nie ma w planach ) :PCytat:
![]() fajnie, że masz blisko góry.. mi się marzy właśnie w górach, ale gdzie ja z drugiego końca Polski, bez zniżki kolejowej nawet, bo na studia na razie nie poszłam. A bal też świetna sprawa, tylko póki co nie na naszą kieszeń ![]() a tu czas ucieka... musimy coś kombinować ! sylwester dla wizażanek no i będziemy się super bawić
|
|
|
#3049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mi się taki bal marzy ale pewnie będzie inaczej, na wszystkie takie imprezy chcą ok 600 zł i więcej od pary więc odpada. Może gdzieś do klubu się potoczymy, może narzeczony siostry mojego TZ zrobi u siebie (zaręczeni miesiąc temu grrrrr!!!!! a są ze sobą tylko miesiąc dłużej niż my ) a może jeszcze coś się do tego czasu wylkuje A wogóle miałaś super sylwester, dla mnie wyjazd w góry to najmarniej pół dnia drogi, na dodatek z pociągu zawsze wychodzę znękana jak szmatka więc dzień podróży się nie liczy a mój samochód nie nadaje się w zimie na takie długie trasy, tym bardziej górskie Nawet w lecie odmówił wjazdu pod górę (powrót ze Słowacji kiedy jeszcze alkohol był bardzo tani ) chyba było mu za ciążko .
|
|
|
|
|
#3050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm za nocleg nie płaciliśmy, bo mieliśmy swój.. a impreza kosztowała około 100, no moze 150 ale to juz max z max, raczej 100, juz nie pamietam.. od osoby ![]() przy czym wyżera była straszna mieliśmy cały jeden "bar" na stoku dla nas, sami swoi (tzn ja akurat nie znałam wszystkich, ale ci co organizowali to tak )no i poza tym jakiś alkohol, nie wiem juz czy na samej imprezie byl nasz czy tamtejszy, ale na pewno my tez kupowalismy bo w koncu imprezy byly w zasadzie 2 ![]() i jak ktos chcial jezdzic to karnet... ha, góry, super, tylko śniegu nie ma jesień jakaś cały czas, ahhhh... co zrobić![]() Cytat:
znowu bez przesady z tymi górami, nie jest tak źle ![]() a "w góry" faktycznie mam blisko, do krynicy pół godziny drogi chociaż nie są to jakieś straszne górzyska... dużo coś 600 zł. ja się nie orientuje jakie ceny są tu w krakowie, nie szukaliśmy nawet... Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-17 o 20:24 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Noo ja neistety do gór mam jakieś 850-900 km, więc niezbyt blisko
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu dziś cisza, aż dziwnie ;P
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mieszkam koło gór, czesto jezdze na narty, ucze się dopiero. I mamy jakies 30 minut, latem 15 na skroty Moj TZ wczoraj mowil mi o znow o slubie, zareczynach A na koniec znow powiedzial KOCHAM CIE MOJA PRZYSZLA ZONECZKO |
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
ha sylwester... ja szukałam w górach ale nic nie ma i się zastanawiamy TŻtem nad morzem :P ha w ziemie zeby sie jodu nawdychać
jest tanio i mamy zniki kolejowe :P
|
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
sanrio żeby złapac miejsce na sylwestra w górach to trzeba o tym myśleć już w październiku
już się kiedyś na tym przejechałam ehhh paranojaa o sylwestrze nad bałtykiem też kiedyś myślałam, ale dla odmiany to dla mnie drugi koniec Polski i trochę nie bardzo ![]() lasoa byłam kiedyś w suchej na stoku i na zawodach kilka razy też takich szkolnych, spoko...
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
w Suchej jest jakiś stok?
|
|
|
|
#3057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no mi sie tez tak wydawalo, ze czym facet starszy to powinien byc powazniejszy i nie powinien to byc dla niego temat 'tabu' . nie mieszkamy razem i nie planujemy tego, bo mieszkamy od siebie 7 minut drogi pieszo , a poza tym jestesmy z malej wioski wiec u nas przyjelo sie, ze malzonkowie dopiero razem mieszkaja , poza tym ja bez pracy, on kolo 1000 wyciaga wiec tez nie mielibysmy za co sie utrzymac . w ogole nie rozmawialismy powaznie na ten temat (tylko tak zartowalismy) i wydaje mi sie, ze on majac 25 lat powinien sam zachecic mnie do rozmowy na ten temat mimo tego, ze ja mam 20 lat... nie chce sie narzucac, bo pomysli sobie, ze jestem jakas zdesperowana czy cos, i poza tym jestesmy 1.5 roku razem wiec w sumie tez nie sa to zadne wieki... chcialabym zeby to on pierwszy poruszyl ten temat chyba nie jestem jakas dziwna?
Edytowane przez myilussion Czas edycji: 2008-12-17 o 15:36 |
|
|
|
|
#3058 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm ale wtopa ![]() w suchej dolinie byłam ![]() ![]() dopiero teraz doczytałam, że ty z suchej beskidzkiej......... ale tam chyba też coś jest, nie? oo --- >Sucha Beskidzka posiada zaledwie jeden wyciąg - orczykowy, o długości 130 m., przy różnicy poziomów 42 m. Stok jest sztucznie naśnieżany i oświetlony. Przy wyciągu znajduje się parking dla 30 samochodów. ![]() ![]() jednak nie o tym pisałam... przepraszam ![]() http://www.suchadolina.pl/test/index.php |
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie TZ poruszył pierwszy ten temat i on w sumie kupil to mieszkanie, bo ja nie pracuje
![]() Aelitka u mnie nie ma wyciagu w ogole
I ja bloguję BEE NATURAL Pomegranate 100% Denko kosmetyczne luty i marzec Walka o długie włosy: podsumowanie drożdżowej kuracji Ubranka dla psów Edytowane przez lasoa Czas edycji: 2008-12-17 o 15:49 |
|
|
|
#3060 |
|
Rozeznanie
|
Ja natomiast Sylwestra spędzę na nasiadówce dla 2 par w domu narzeczonego
Bo tak się składa, że dzisiaj oficjalnie tą narzeczoną zostałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

bo TZ w ogole nie zaczyna tego tematu a mi tak samej z siebie glupio bo nie chce wyjsc na natretna i tez nawet zbytnio nie wiem co powiedziec by nie poczul sie przyparty do muru
... mowi co najwyzej przy znajomych w zartach: 'my nie jestesmy jeszcze po slubie ale...', 'bo po slubie to...'
. ja tam nie oczekuje pierscionka za kilka tysiecy, ale po prostu slow, ze chcialby ze mna byc, zalozyc rodzine
A skąd wiesz ze akurat za 2 lata najwcześniej? No i też zależy co zaręczyny miałyby zmienić, czy chciałabyś zebyscie od razu zaczeli planować ślub, czy trwać w stanie narzeczeństwa jeszcze parę lat? Nie martw się tak

(szkoda, ze ze wzgledu tylko na ewentualne dzidzi)

) a może jeszcze coś się do tego czasu wylkuje