zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-17, 20:21   #3061
Carrie85
Raczkowanie

GG do Carrie85
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Ja natomiast Sylwestra spędzę na nasiadówce dla 2 par w domu narzeczonego Bo tak się składa, że dzisiaj oficjalnie tą narzeczoną zostałam
Gratulacje !!!
Carrie85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 20:35   #3062
Ollliwka
Zakorzenienie

LadyMagnolia gratulacje !!!

lasoa macie mieszkanko ?
Stary 2008-12-17, 21:49   #3063
Claris
Zakorzenienie

LadyMagnolia gratuluje
Myillusion nie martw się z tego co piszesz Twój TŻ to odpowiedzialny facet, który jak najbardziej wiąze z Tobą przyszłość. Mój mi też często mówi, że chciałby zebyśmy juz mieli dzidziusia Juz nie mogę się doczekać jak sobie w sb. wyjedziemy, pięknie będzie Chciałabym w końcu móc powiedziec "tak".
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 22:04   #3064
malinka612
Raczkowanie

Gratulacje LadyMagnolia Czekamy na szczegóły
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 23:00   #3065
polka746
Raczkowanie

Arrow Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom

Cytat:
Ja natomiast Sylwestra spędzę na nasiadówce dla 2 par w domu narzeczonego Bo tak się składa, że dzisiaj oficjalnie tą narzeczoną zostałam

Gratulacje wielkie!!Kolejna szcześciara

Hej wam wszystkim, szkoda że ja nie moge tak powiedziec....
czy wy też tak macie że jak zbliża sie okres świąteczny, wigilia to marzycie o tym by przy wigilinjym stole usiąść z swoim Tż? ja sobie właśnie pomyślałam jak bedzie mi przykro że jako jedyna będę sama przy tym stole, no wiadomo cała rodzina ale to nie to samo jak gdyby on był... zawsze dopiero po kolacji sie spotykamy ehhh
na dobry wieczór, na długi wieczór,
na zgodne ciepłe ścielenie łóżek,
na nieustanne sobą zdziwienie,
na gniew i krzywdę i przebaczenie
wybieram Ciebie.
polka746 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 23:51   #3066
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
GRATULACJE!!!!!!:cm ok:
powiedz coś więcej

Cytat:
Napisane przez polka746 Pokaż wiadomość

czy wy też tak macie że jak zbliża sie okres świąteczny, wigilia to marzycie o tym by przy wigilinjym stole usiąść z swoim Tż? ja sobie właśnie pomyślałam jak bedzie mi przykro że jako jedyna będę sama przy tym stole, no wiadomo cała rodzina ale to nie to samo jak gdyby on był... zawsze dopiero po kolacji sie spotykamy ehhh

Polka, może to cię pocieszy - ja NIGDY, przez całe te 7, no- prawie 8 lat, jak jesteśmy razem, nie spędziłam Bożego Narodzenia W TYM SAMYM MIEŚCIE co TŻ, choć normalnie tak właśnie jest życzenia zawsze na kilka dni przed Wigilią, bo On wyjeżdżał, potem tylko telefony i tyle... teraz po raz pierwszy zostaje na święta w domu i ja już się martwię, czy któraś z naszych mam nie wpadnie na pomysł, żeby np zaprosić jedno z nas do drugiego na świąteczny obiad
na razie zaproponowałam mu żeby przyjechał do mnie po Wigilii, i jeszcze mam w planach pasterkę w skansenie (mamy niedaleko, a jest piękny kościółek stary - jak to w skansenie - i co lepsze pasterka o 23.00 ). ciekawe jak to będzie
Aelitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 00:04   #3067
jeannique
Raczkowanie

LadyMagnolia gratuluję!!
Coraz więcej oczekujących dołącza do grona szczęśliwych narzeczonych

Dziś podczas rozmowy z TŻ wspomniałam że robiłam porządki w biżuterii a on na to coś w rodzaju że to nie na długo bo o niedługo przyjeżdża i już nie będę miała porządku. Nie wiem czy rozumieć to tak że dojdzie mi coś nowego (w domyśle pierścionek ) czy tak tylko palnął nie do tematu. Bo nie podejrzewam żeby nadmiernie ciekawiły go moje kolczyki

Cytat:
polka746 wiesz nie tyle o tym marzę ale przyjemnie byłoby spędzać razem święta. Rok temu byłam u mojego TŻ w 1 dzień świąt ale w tym roku wogole nie spędzimy razem bo on jedzie na 3 dni dalej do rodziny.
I tak jeszcze odnośnie zapraszania go... W tym roku mi wypadałoby go zaprosic ale tak się zlożyło że on jedzie ale nie w tym rzecz. Bo to jest tak że ja nie organizuję świąt u siebie w domu tylko zawsze spędzamy je u dziadków. A "teściowa" jak zapraszała mnie był tylko TŻ, jego siostra z chłopakiem i rodzice. Tak samo w poniedziałek wielkanocny.. Więc nie wiem czy wypadałoby zapraszać go do mnie gdzie jest więcej osób z rodziny, które go nie znają a dziadkowie 3 razy go widzieli. Ehh tak to jest jak związek od początku jest związkiem na odległość (zanim wyjechał zagranicę pracował w Warszawie) i nie ma za wiele okazji żeby moją rodzinę poznał. Jakbyśmy byli zaręczeni to byłoby jak najbardziej na miejscu ale tak sama nie wiem - np jak do kwietnia się nie zaręczymy co mam zrobić w Wielkanoc? Zapraszać go czy jak?
jeannique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 00:22   #3068
onlythebest
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje !!!
Kolejna z Nas się doczekała.
A co do Świat to ja z TŻ spotykam się zawsze w pierwszy i drugi dzień świąt, a Wigilię każde u siebie niestety. Ale może w tym roku będzie inaczej...no zobaczymy.
Jejku jaka ja jestem zmęczona..niedojż że pracuje normalnie na etacie to jeszcze wzięłam się za zakładanie firmy i na nic nie mam czasu...ech..no to sobie pomarudziłam
onlythebest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 06:19   #3069
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

A ja o mały włos nie spędziłabym całych świąt właśnie z TŻ , miałam zostać sama w domu bo rodzice planowali wyjazd nad morze ale odwołali go 2 dni temu. Zresztą w tamtym roku przyszła teściowa zapraszała mnie na Wigilię do nich więc okazje są ale ja nie korzystam z nich , spotykamy się przed kolacją na godzinkę, składamy życzenia sobie i naszym rodzicom/babciom , wręczamy prezenty. A TŻ i tak jedzie później na 2 wigilię do dziadków gdzie jest ich cała rodzinka a,że ja nie przepadam za paroma osobami szczególnie jego siostrą cioteczną to nie wychylam się nawet. I tak jedzie z ojcem tylko. I już wczoraj była propozycja żebym pojechała z TŻ w drugi dzień świąt do Jego dziadków...ale wyszłam z założenia ,że póki nie muszę chodzićz nim na "imprezy rodzinne"to nie będę tego robić nawet jeśli jesteśmy już narzeczeństwem a jego dziadków lubię.Później się nachodzę.
Stary 2008-12-18, 08:09   #3070
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Hmmm dziwne, bo facet w tym wieku powinien myśleć już o ślubie. A mieszkacie razem, lub zamierzacie? Czy w ogole o tym rozmawialiście?

A ja mieszkam koło gór, czesto jezdze na narty, ucze się dopiero. I mamy jakies 30 minut, latem 15 na skroty

Moj TZ wczoraj mowil mi o znow o slubie, zareczynach A na koniec znow powiedzial KOCHAM CIE MOJA PRZYSZLA ZONECZKO
Ooo jak sympatycznie Tylko czekać na realizację

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
ha sylwester... ja szukałam w górach ale nic nie ma i się zastanawiamy TŻtem nad morzem :P ha w ziemie zeby sie jodu nawdychać jest tanio i mamy zniki kolejowe :P
Noo tak tanio to też nie jest! Chyba, że w prywatnym pokoiku bez niczego.

Cytat:
Napisane przez myilussion Pokaż wiadomość
dzien doberek kobity

no mi sie tez tak wydawalo, ze czym facet starszy to powinien byc powazniejszy i nie powinien to byc dla niego temat 'tabu' . nie mieszkamy razem i nie planujemy tego, bo mieszkamy od siebie 7 minut drogi pieszo , a poza tym jestesmy z malej wioski wiec u nas przyjelo sie, ze malzonkowie dopiero razem mieszkaja , poza tym ja bez pracy, on kolo 1000 wyciaga wiec tez nie mielibysmy za co sie utrzymac . w ogole nie rozmawialismy powaznie na ten temat (tylko tak zartowalismy) i wydaje mi sie, ze on majac 25 lat powinien sam zachecic mnie do rozmowy na ten temat mimo tego, ze ja mam 20 lat... nie chce sie narzucac, bo pomysli sobie, ze jestem jakas zdesperowana czy cos, i poza tym jestesmy 1.5 roku razem wiec w sumie tez nie sa to zadne wieki... chcialabym zeby to on pierwszy poruszyl ten temat chyba nie jestem jakas dziwna?
przepraszam, ale... 25latek zarabia niecały 1000? To gdzie on pracuje? Bo, że kobieta tyle zarabia, to mnie nie dziwi, w naszym kraju niestety panuje dyskryminacja i przekonanie, że facet, chocby niewykształcony to lepszy pracownik, niż najbardziej wykształcona kobieta.
Szczerze powiedziawszy ja w wieku 20 lat o zamążpójściu nie myślala, ale każdy jest inny, więc rozumiem, że zaczynasz odczuwac taką potrzebę.
Być może on nie uważa, by już był na to czas? Wogóle nie wspomina o tematach ślubno-zaręczynowych?

Cytat:
GRATULUJĘ Opowiadaj co i jak Czekamy na fotki pierścionka!

Cytat:

Powinnaś się cieszyć, niektórzy nie dość, że nie spędzają razem wigilii, to najczęściej widzą się nawet nie w 1,a dopiero w 2 dzień świąt lub kompletnie po świętach. To oczywiste, że chciałabym spędzać święta ze swoim Tż. Trochę nie wyobrażam sobie natomiast, jak to będzie po ślubie :conused: bo przeciez każdy będzie chciał odwiedzić swoją rodzinę i ciężko wytłumaczyć którejkolwiek ze stron, że tym razem jedziemy do "tych drugich"
Tym bardziej, że lubię takie spokojne swięta, bez tłumu w domu, u mnie jest przewaznie kameralnie, a u Tż schodzi sie cała rodzina - ciotki, wójkowie, ich dzieci, dziadkowie....

Ollliwka - kobieto 06:19 na wizażu ?! ja nie miałabym siły włączyć kompa Tym bardziej, że z samego rana, to wogóle jak jakieś zombie jestem

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2008-12-18 o 08:14
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 08:17   #3071
motylek1007
Zakorzenienie

Moj TZ przyjezdza w II dzien swiąt i zostaje na weekend, bo tak fajnei akurat wypada
Zaprosil mnie wczoraj w Nowy Rok do siebie

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 08:25   #3072
malinka18222
Zadomowienie

My Wigilię spędzamy osobno, każdy w swoim domku. W pierwszy dzień Świąt TŻ przychodzi do mnie a w drugi ja do niego. Tak jest zawsze. Nie mogę się doczekać pierwszej Wigilii spędzonej razem
Stary 2008-12-18, 08:31   #3073
najfajniejsza
Zakorzenienie

To i ja się wypowiem, raz na jakiś czas
bardzo mi brakuje spotykania się razem w święta. widzimy się zazwyczaj 23.grudnia, a potem 26. po południu, sami.
jesteśmy jednak razem już jakiś czas, może nie bardzo długo, ale ponad dwa lata i według mnie to dobry czas, żeby zacząć razem spędzać takie dni.
Tak czy siak, to bardziej leży w geście rodziców mojego faceta niż jego, więc się nie przejmuję. jego mama wychodzi z założenia, że skoro nie jesteśmy narzeczeństwem i jest rok akademicki, to powinniśmy się spotykać raz, góra dwa razy, w tygodniu. Dodam, że mieszkamy w tym samym nie za dużym mieście, więc nie widzę powodu, dla którego miałabym nie widywać się z moim chłopakiem.
cóż, życie

A, i mnie też zainteresowało, że 25.latek zarabia 1000 zł. Pamiętam, że mój facet też tyle zarabiał, ale to na początku naszego związku (miał niecałe 22 lata) i szybko tę pracę zmienił, właśnie dlatego, żeby - jak powiedział - móc jakieś pieniążki odłożyć na przyszłość, mieć możliwość podwyżki, awansu, czy premii. no i żeby dali mu kiedyś kredyt na dom
także może Twój facet powinien poszukać innej pracy? Rozumiem, że skoro on nie wychodzi z inicjatywą do takich rozmów, to Ty tym bardziej nie chcesz. Do tego pieniądze to drażliwy temat, dlatego może zagadaj go, o to, jak on Was widzi, jako parę, za kilka lat?
A może on studiuje dziennie? Bo jeśli tak, to 1000 zł, to bardzo ładne pieniądze za pracę w weekendy
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 09:43   #3074
Aelitka
Wtajemniczenie

jakie dyskusje

a ja wam wczoraj zapomniałam napisać, że dostałam mms'a od TŻta... zdjęcie reklamy w gazecie "wszystkie suknie ślubie 50% taniej!" i podpisane to "trzeba się spieszyć"

a co do zarobków.. my to w totalnej kropce jesteśmy... ja nie wyrobię z pracą, więc jak na razie jestem zwykłym studenciakiem który żyje z kieszonkowego od rodziców (studiuję 2 kierunki więc ciężko byłoby mi jeszcze pracować), a mój tż niedługo się broni i będzie poszukiwał (mam nadzieję). zobaczymy co z tego będzie... ehhh

a o świętach już pisałam ;D
Stary 2008-12-18, 11:05   #3075
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onlythebest Pokaż wiadomość
Gratulacje !!!
Kolejna z Nas się doczekała.
A co do Świat to ja z TŻ spotykam się zawsze w pierwszy i drugi dzień świąt, a Wigilię każde u siebie niestety. Ale może w tym roku będzie inaczej...no zobaczymy.
Jejku jaka ja jestem zmęczona..niedojż że pracuje normalnie na etacie to jeszcze wzięłam się za zakładanie firmy i na nic nie mam czasu...ech..no to sobie pomarudziłam
U mnie tak samo... On jest bardzo wierzący i uważa, że wigilię trzeba spędzać z rodziną. Ja się z tym zgadzam, ale mógłby chociaż troszkę później do mnie przyjechać, żeby chociaż na pasterkę isć razem.

Cytat:
Napisane przez Aelitka Pokaż wiadomość
a ja wam wczoraj zapomniałam napisać, że dostałam mms'a od TŻta... zdjęcie reklamy w gazecie "wszystkie suknie ślubie 50% taniej!" i podpisane to "trzeba się spieszyć"
o Kochana

My oboje pracujemy i studiujemy dziennie i to na panstwowej uczelni. TŻ nie wiem ile dokł. zarabia bo się nie chwali i są to rozne stawki ale koło 2tys wyciaga. A ja zarabiam 1000zł+280zł styp. nauk. takze nie narzekamy. Ale niestetyt nie są to nasze prace wymarzone ani związane z wykształceniem, także po studiach to dopiero będzie poszukiwanie A dzisiaj jesyem już starucha 22letnia, spedze ten dzien tak, że zaszyje sie w cieplutkim kocyku z zajefajna ksiazka. TZ pracuje i wpadnie tylko wieczorkiem, ale w weekend sobie odbijemy
Stary 2008-12-18, 11:08   #3076
luffka
Zakorzenienie

Magia wątku działa Kolejna zaręczona Gratulacje!
Stary 2008-12-18, 11:08   #3077
motylek1007
Zakorzenienie

a my oboje juz studia pokonczylismy i pracujemy

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 11:32   #3078
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
U mnie tak samo... On jest bardzo wierzący i uważa, że wigilię trzeba spędzać z rodziną. Ja się z tym zgadzam, ale mógłby chociaż troszkę później do mnie przyjechać, żeby chociaż na pasterkę isć razem.

o Kochana

My oboje pracujemy i studiujemy dziennie i to na panstwowej uczelni. TŻ nie wiem ile dokł. zarabia bo się nie chwali i są to rozne stawki ale koło 2tys wyciaga. A ja zarabiam 1000zł+280zł styp. nauk. takze nie narzekamy. Ale niestetyt nie są to nasze prace wymarzone ani związane z wykształceniem, także po studiach to dopiero będzie poszukiwanie A dzisiaj jesyem już starucha 22letnia, spedze ten dzien tak, że zaszyje sie w cieplutkim kocyku z zajefajna ksiazka. TZ pracuje i wpadnie tylko wieczorkiem, ale w weekend sobie odbijemy

hmmm
to wszystkiego najlepszego?.........
Stary 2008-12-18, 11:53   #3079
myilussion
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
przepraszam, ale... 25latek zarabia niecały 1000? To gdzie on pracuje? Bo, że kobieta tyle zarabia, to mnie nie dziwi, w naszym kraju niestety panuje dyskryminacja i przekonanie, że facet, chocby niewykształcony to lepszy pracownik, niż najbardziej wykształcona kobieta.
Szczerze powiedziawszy ja w wieku 20 lat o zamążpójściu nie myślala, ale każdy jest inny, więc rozumiem, że zaczynasz odczuwac taką potrzebę.
Być może on nie uważa, by już był na to czas? Wogóle nie wspomina o tematach ślubno-zaręczynowych?
pracuje w strazy miejskiej na monitoringu poza tym oplaca raty za laptopa i zostaje mu kolo 600zl na miesiac...
i chyba sie powtorze ale mi sie do slubu nie spieszy i nie mam na razie takiej potrzeby bo i tak nie mielibysmy za co zyc - po co taka robota? ale wydaje mi sie, ze czlowiek majac 25 lat powinien chyba w jakims stopniu pomyslec o swojej przyszlosci i nie mowie, ze ma byc to 'teraz, juz' ale np czy za kilka lat ma takie plany o nic wiecej mi nie chodzilo.

a co do swiat to ja nie wiem jak to bedzie Wigilie kazdy spedzi ze swoja rodzinka a moze pozniej wpadnie do mnie z prezentem i pojdziemy na pasterke ...
w zeszlym roku w pierwszy lub drugi dzien swiat jechalismy do jego dziadkow na obiad wiec w tym roku tez tak bedzie prawdopodobnie a Sylwester to niestety on w pracy - ktos musi pracowac by ktos sie czul bezpiecznie ma miescie . a takiego pieknego Sylwestra mielismy w zeszlym roku : on w garniaku, ja w sukience, szampan, sztuczne ognie, zyczenia i tanczylismy przy zespole do bialego rana :roll eyes:

jeśli dane Ci będzie żyć 100 lat to ja chciałabym żyć 100 lat minus 1 dzień abym nie musiała żyć ani jednego dnia bez Ciebie...
myilussion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 11:58   #3080
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carrie85 Pokaż wiadomość
Gratulacje !!!
Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
LadyMagnolia gratulacje !!!
Cytat:
LadyMagnolia gratuluje
Cytat:
Napisane przez malinka612 Pokaż wiadomość
Gratulacje LadyMagnolia Czekamy na szczegóły
Cytat:
quote=Aelitka;10122427]GRATULACJE!!!!!!:cm ok:
powiedz coś więcej[/quote]

Cytat:
Napisane przez jeannique Pokaż wiadomość
LadyMagnolia gratuluję!!
Cytat:
Napisane przez onlythebest Pokaż wiadomość
Gratulacje !!!
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ Opowiadaj co i jak Czekamy na fotki pierścionka!
Dziękuje dziewczyny!!!

Jak gdzieś już w temacie pisałam TŻ mówił, że na święta będę miała się czym mamie pochwalić, ale potem opowiadał takie rzeczy, ze ja sama nie wiedziałam, co z tym wszystkim będzie. A On się "tylko" ze mną droczył
Tak czy siak wczoraj wymieniliśmy się prezentami na gwiazdkę, bo dzisiaj każde z nas jedzie do domu. Kupiliśmy sobie winko, żeby sobie tak razem czas spędzić przed świętami jak co roku- sympatycznie.
no i potem nagle TŻ stwierdził, że idziemy na spacer, co mnie mocno zdziwiło, bo on ciepłolubny jest(tak jak ja) i rzadko daje się go wyciągnąc na spacer wieczorem, zwłasza jak jest zimniej. W każdym razie spacer był mocno podejrzany
Zaprowadził mnie na plac zabaw, na ktorym kiedyś staly huśtawki, na ktorych siedzieliśmy podczas naszej pierwszej randki. Teraz jest tylko jedna. No i posadził mnie na tej huśtawce i spytał:" No to co Kotku- wyjdziesz za mnie?" A ja cała w ryk, że musiał drugi raz pytać - sama nie pamiętam co mu odpowiedziałam.

I sama siebie zaskoczyłam, bo w sumie niby wiedziałam, że się może oświadczyć, a się popłakałam jak małe dziecko.

A pierścionek śliczny- klasyczny z zółtego złota, że średniej wielkości oczkiem, ale na razie zdjęcia nie bedzie z róznorakich przyczyn.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2008-12-18 o 18:59 Powód: brzydka literówka- be, be, be
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 12:00   #3081
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuje dziewczyny!!!

Jak gdzieś już w temacie pisałam TŻ mówił, że na święta będę miała się czym mamie pochwalić, ale potem opowiadał takie rzeczy, ze ja sama nie wiedziałam, co z tym wszystkim będzie. A On się "tylko" ze mną droczył
Tak czy siak wczoraj wymieniliśmy się prezentami na gwiazdkę, bo dzisiaj każde z nas jedzie do domu. Kupiliśmy sobie winko, żeby sobie tak razem czas spędzić przed świętami jak co roku- sympatycznie.
no i potem nagle TŻ stwierdził, że idziemy na spacer, co mnie mocno zdziwiło, bo on ciepłolubny jest(tak jak ja) i rzadko daje się go wyciągnąc na spacer wieczorem, zwłasza jak jest zimniej. W każdym razie spacer był mocno podejrzany
Zaprowadziła mnie na plac zabaw, na ktorym kiedyś staly huśtawki, na ktorych siedzieliśmy podczas naszej pierwszej randki. Teraz jest tylko jedna. No i posadził mnie na tej huśtawce i spytał:" No to co Kotku- wyjdziesz za mnie?" A ja cała w ryk, że musiał drugi raz pytać - sama nie pamiętam co mu odpowiedziałam.

I sama siebie zaskoczyłam, bo w sumie niby wiedziałam, że się może oświadczyć, a się popłakałam jak małe dziecko.

A pierścionek śliczny- klasyczny z zółtego złota, że średniej wielkości oczkiem, ale na razie zdjęcia nie bedzie z róznorakich przyczyn.

woooooooow jak słodko super to zrobił !
aż się uśmiechnęłam do siebie

gratuluję Kochana !!

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 12:04   #3082
Aelitka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuje dziewczyny!!!

Zaprowadziła mnie na plac zabaw, na ktorym kiedyś staly huśtawki, na ktorych siedzieliśmy podczas naszej pierwszej randki. Teraz jest tylko jedna. No i posadził mnie na tej huśtawce i spytał:" No to co Kotku- wyjdziesz za mnie?" A ja cała w ryk, że musiał drugi raz pytać - sama nie pamiętam co mu odpowiedziałam.

podoba mi się ehhhhhh jak ci dobrze!!!!
ciekawe co mój wymysli

ehh a miejsca gdzie byliśmy na pierwszej randce już nie ma - zlikwidowali knajpkę...
Stary 2008-12-18, 12:05   #3083
Claris
Zakorzenienie

LadyMagnolia ale.... sama słodycz
Stary 2008-12-18, 12:12   #3084
luffka
Zakorzenienie

Zazdroszczę!!!!

My na pierwszej randce byliśmy w sezonowym ogródku (bo to sierpień był)... Chociaż oboje liczymy NASZ początek pod sceną Woodstockową Poznaliśmy się w pociągu na Woodstock, później dużo czasu spędzaliśmy razem no i ostatniego dnia zerwaliśmy się we dwójkę i jakoś tak zbliżyliśmy do siebie
Stary 2008-12-18, 12:41   #3085
myilussion
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
A, i mnie też zainteresowało, że 25.latek zarabia 1000 zł. Pamiętam, że mój facet też tyle zarabiał, ale to na początku naszego związku (miał niecałe 22 lata) i szybko tę pracę zmienił, właśnie dlatego, żeby - jak powiedział - móc jakieś pieniążki odłożyć na przyszłość, mieć możliwość podwyżki, awansu, czy premii. no i żeby dali mu kiedyś kredyt na dom
także może Twój facet powinien poszukać innej pracy? Rozumiem, że skoro on nie wychodzi z inicjatywą do takich rozmów, to Ty tym bardziej nie chcesz. Do tego pieniądze to drażliwy temat, dlatego może zagadaj go, o to, jak on Was widzi, jako parę, za kilka lat?
A może on studiuje dziennie? Bo jeśli tak, to 1000 zł, to bardzo ładne pieniądze za pracę w weekendy
pracuje tam ladnych kilka lat na tym stanowisku i z tego co wiem to ma nowa prace na oku w jakies firmie tylko musi poczekac troche, bo wlasnie naszego dobrego kumpla tam przyjeli i studiuje zaocznie informatyke

LadyMagnolia gratulacje i szczescia zycze

jeśli dane Ci będzie żyć 100 lat to ja chciałabym żyć 100 lat minus 1 dzień abym nie musiała żyć ani jednego dnia bez Ciebie...

Edytowane przez myilussion
Czas edycji: 2008-12-18 o 12:43
myilussion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 12:46   #3086
Aelitka
Wtajemniczenie

kurde ale ja glupia jestem...
nie moge sie cos zebrac do czytania i zaczelam sie zastanawiac, gdzie u mnie w miescie mozna wesela robic ;D
dowiedzialam sie ze nic sensownego nie ma, a oprocz tego, na jednej stronie byl grafik rezerwacji i cholera jasna polowa terminow, jak nie wiecej, na 2010 juz zajeta!!!
i oczywiscie tak mnie to ruszylo, ze mojemu tż na gg to napisalam
powiedzial ze wezmie to pod uwage ;P
Stary 2008-12-18, 12:50   #3087
luffka
Zakorzenienie

Dlaczego głupia? Weźmie pod uwagę- ciekawe co to znaczy i co miał na myśli pisząc to Czy to tylko tak na "daj mi spokój" czy rzeczywiście coś znaczy...
Stary 2008-12-18, 12:51   #3088
onlythebest
Raczkowanie

Cytat:

Wszystkiego Najlepszego !!!
I ja Ci dam 22-letnią staruchę ,to co ja mam powiedziec - 25.

Ech...kiedy to ja miałam 22 lata..
onlythebest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 12:52   #3089
Aelitka
Wtajemniczenie

bo ja ogólnie to nie chce mu nic gadać na ten temat, ale kurrrde czasem się we mnie taka złośliwość włącza, głupota, a wyłącza rozsądek i wtedy bredzę w ten sposób mówiąc mu np że jeśliby w końcu uznał że chce się żenić, to to nie wcześniej niż za 3 lata będzie, patrząc realnie na to co się dzieje....

ehhh

obawiam się że na nim to wymuszę w końcu, a co wtedy?
Stary 2008-12-18, 12:55   #3090
luffka
Zakorzenienie

Ja wcześniej też tak miałam, że zaczynałam się złościć i mu mówiłam, że jeśli czegoś nie postanowimy już, to dziecka przed 30 mieć nie będziemy, bo terminy czekania na sale są dłuuugie...
Teraz jakoś to opanowałam, bo ja jednak nie chcę go zmusić do niczego... Nie chciałabym mieć tej świadomości, że zrobił to dlatego, że ja ciągle o tym mówiłam...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości