Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-18, 11:56   #481
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V

Cytat:
Napisane przez ajanna Pokaż wiadomość
Minisia może się jeszcze zejdą - mam nadzieję wiem, co czujesz, bo moja mama jest sama już od kilku lat i nie najlepiej to znosi
Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
No i w sumie przez cały dzień siedzi mi coś w głowie - mój tata rozstał się z I. Kurczę jakoś cały czas o tym myślę, po siłowni poszliśmy na kawę i pogadaliśmy i widać, że mu przykro, a mnie też, bo został sam. Ona wyprowadziła się do siebie. Mają kontakt i spotykają się, ale pogadali i doszli do wniosku, że muszą pewne sprawy przemyśleć i dlatego pomieszkają osobno
W związku z tym zaprosiłam tatę na wigilię, ale powiedział, że nie wie i jeszcze da znać...
Kurczę szkoda, mam nadzieję, że jeszcze coś z tego będzie
minisiu, trzymam za tatę. Oby się zeszli. Wiem jak to jest, też mi samotność czasami dokucza i nie znoszę tego najlepiej .

Co do nakładek na sedes, to Elis ma grający nocnik z Fisher Price i on ma w sobie nakładkę na sedes i ona normalnie pasuje .

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 12:38   #482
minisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
minisiu, trzymam za tatę. Oby się zeszli. Wiem jak to jest, też mi samotność czasami dokucza i nie znoszę tego najlepiej .
No i właśnie nie chcę, zeby był sam - on nie jest z tych ludzi
Kurczę a mogli mieć tak fajnie - tata od kwietnia na emeryturze, zdrowy 50 latek, jeździli sobie na wakacje, autko zmienili, mieszkanie urządzili, nawet ślub planowali, a tu dupa... No cóż takie życie...
Widać, że szuka sobie zajęcia, bo na siłownię się zapisał, na angielski, robi też ten drugi pokój, który był od jej córki i nie ma zupełnie pomysłu jak go zaaranżować...
No nie ma się co dziwić, bo ja bym w domu też nie wytrzymała sama.

I jeszcze to, ze małżeństwo moich rodziców się przez nią rozpadło, mama wyszła drugi raz za mąż i ułożyła sobie po tym wszystkim życie, a on zrobił skok w bok i teraz został sam...

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png

Edytowane przez minisia
Czas edycji: 2008-12-18 o 12:40
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:02   #483
ajanna
Wtajemniczenie

Cytat:
minisiu, trzymam za tatę. Oby się zeszli. Wiem jak to jest, też mi samotność czasami dokucza i nie znoszę tego najlepiej

Cytat:
my tez kupiliśmy nakładkę na sedes i pasuje - jest uniwersalna
I jeszcze to, ze małżeństwo moich rodziców się przez nią rozpadło, mama wyszła drugi raz za mąż i ułożyła sobie po tym wszystkim życie, a on zrobił skok w bok i teraz został sam...
możesz dać linka do tej nakładki
a to mi przypomina moją historię

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Adrian wsadza w śmiglo samolotu śrubokręt i rechocze
Adrian to powtarza wszystko co ma w skłądzie ko, ka ki, dziś czytam mu ksiazeczke (tzn opowiadam co narysowane) mowię kółko to Adrian kuko, mowie literki to Adrian jki, no i swoje "niewiadomocoznaczące słowo" KAKI z akcentem na ka tak pozatym żadne inne sylaby niz te go nie interesuja
skąd ja znam te zabawy?
kurcze i tak b dużo mówi w porównaniu z moimi troglodytami

u nas pada i nigdzie dziś nie wychodzimy jestem wyrodną matką
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:08   #484
minisia
Zakorzenienie

ajanna wkleję Ci linka popołudniu, bo nie mam opakowania z tej nakładki, a R. bedzie wiedział co to za firma
To ja też wyrodna matka, bo w taką pogodę nie chce mi się wychodzić
Położyłam Hanke i gada w łóżeczku, a ja buszuję po allegro i szukam jakieś oldschoolowej bluzy z adidasa dla R.

juleczko u nas dalej po trójkach śladu nie ma i dziś nocka nieciekawa była z popłakiwaniem, więc przypuszczam, że znów coś tam się robi

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-12-18, 13:24   #485
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

ajanna co do mówienia to się nie przejmuj, mój też nie wiele gada. Kilka zwierząt naśladuje, a jak nie wie jak któreś robi to robi tak: wrrraaa (jakby lew, albo niedźwiedź) . Jak ma dobry nastrój to powie mama, baba (tata jest od zawsze ), albo Konrad (Ko ). A i po swojemu książki czyta, komicznie to wygląda. Mój mąż podobno przemówił w wieku 3 lat, a teraz gęba mu się nie zamyka.

My wstaliśmy przed 9, a teraz Krzyś nie chce iść na drzemkę. Tuliłam, nawet lulałam a tu nic, poddałam się w końcu. A tyle miałam w planie (porządki świąteczne), ale on to chyba czuje, jak myłam okna to też tylko godzinkę pospał

Co do spaceru to jak nie wiedziałam jeszcze, że pada, mówię do szkraba czy chce iść na spacer, a on kręci głową, że nie. Ja go ubierać, a on dyla. Jak nie to nie, wcale mi się nie chciało wychodzić.
A i zadałam mu jeszcze jedno pytanie, jak w TV pokazali dziecko: Czy chce mieć dzidzię w domu, on kiwa, że tak, ale chyba się grubo zastanowił i teraz jak się go zapytam czy chce małą dzidzię to kiwa, że nie i zdania już nie zmienia.
Stary 2008-12-18, 13:51   #486
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

kasiu_mw, czyżby jakieś plany powiększenia rodziny, że Krzysia takimi pytaniami zamęczasz?

Cytat:
Napisane przez minia99 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie piękne w ten depresyjny poranek , pogoda do bani, leje deszcz, aż o świętach nie chce sie myśleć

dostałaś go i juz sprzedajesz .
u nas tez leje, tez jakoś tak depresyjnie się zrobiło. brzydkie będa takie szare święta.

No, miniu, mój telefon jeszcze całkiem sprawny, a w sumie to mam dwa aparaty, więc po co mi trzeci, nowy? wolę mieć te kilkaset na koncie. ja tam nie jestem zwolennikiem aparatów telefonicznych z bajerami, mój telefon ma dzwonić, i tyle.

minisiu, ja też trzymam kciuki za Twojego tate, oby mu się jeszcze ułożyło.

U nas dziś koszmarna noc, Maksiu kaszlał non stop, boję się, że to niewinne początkowo pokasływanie przeszło w coś brzydszego.
dzisiaj jedziemy do lekarza, ale ma tyle ludzi, że dopiero na 20:15.
trudno, przeżyję tak późna godzinę, w końcu to najlepszy pediatra w powiecie.

Poza tym byłam dziś na ostatnich zakupach przedswiątecznych, jeszcze tylko na spożywkę musz eskoczyć.
Listonoszka przyniosła ostatnią paczkę, więc luz, teraz tylko pakowanie pozostało.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 13:58   #487
ajanna
Wtajemniczenie

Cytat:
ajanna wkleję Ci linka popołudniu, bo nie mam opakowania z tej nakładki, a R. bedzie wiedział co to za firma

buszuję po allegro i szukam jakieś oldschoolowej bluzy z adidasa dla R.
dzięki
a może i dla mnie taką bluzę znajdziesz S albo XS?

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
ajanna co do mówienia to się nie przejmuj, mój też nie wiele gada. Kilka zwierząt naśladuje, a jak nie wie jak któreś robi to robi tak: wrrraaa (jakby lew, albo niedźwiedź) . Jak ma dobry nastrój to powie mama, baba (tata jest od zawsze ), albo Konrad (Ko ). A i po swojemu książki czyta, komicznie to wygląda. Mój mąż podobno przemówił w wieku 3 lat, a teraz gęba mu się nie zamyka.

A i zadałam mu jeszcze jedno pytanie, jak w TV pokazali dziecko: Czy chce mieć dzidzię w domu, on kiwa, że tak, ale chyba się grubo zastanowił i teraz jak się go zapytam czy chce małą dzidzię to kiwa, że nie i zdania już nie zmienia.
nie przejmuję się w sumie, ale fajnie byłoby mieć z kim pogadać z Weroniką w tym wieku już się dało
widzę, że Wy rozmawiacie już na całkiem poważne tematy
Stary 2008-12-18, 14:10   #488
minisia
Zakorzenienie

ajanna zobacz ile do wyboru :

http://www.allegro.pl/search.php?str...=530&country=1

kasiu a co tak zagadujesz Czy cos chcesz nam powiedzieć

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-12-18, 14:31   #489
kasia_mw
Zadomowienie

Dziewczyny wam to tylko temat podsunąć. miniu przecież nad tobą już się zastanawiały . Chciałam tylko zobaczyć jaka będzie reakcja. Tak w ogóle to chciałabym mieć jeszcze córeczkę, ale jeszcze nie teraz. Jakoś sytuacja nie bardzo mi pasuje, a i Krzyś niech podrośnie, bo mając takiego męża jak ja to chyba bym na rzęsach chodziła . Muszę iść do pracy, a Krzyś do przedszkola.

A co do prezentów to kupiliśmy Monopol Junior dla chrześnicy męża, zajechaliśmy a tam już jest . Więc teraz ganiam za sukienką sylwestrową dla 7-latki, ale chcę taką jak na disco dla nastolatek, lub bluzkę i spódnicę, a tu nie bardzo jest. Do tego w święta odwiedzamy małą Zuzię (dowiedziałam się wczoraj).

Jak myślicie, czy szczoteczką elektryczną przekonałabym syna do mycia zębów? Obecnie muszę robić tak, że on myje mi, albo mężowi (jak ma dobry nastrój) a ja jemu. Ale mamy problem z górnymi, bo zasłania wargą. A może zmiana pasty, na jakąś słodką, bo teraz mamy Elmex dla dzieci? Ale to będzie ją jadł i sama nie wiem co lepsze. A jakich wy używacie?

Edytowane przez kasia_mw
Czas edycji: 2008-12-18 o 14:36
kasia_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 14:55   #490
minisia
Zakorzenienie

Kasiu no chyba dlatego takie rakcje, bo czekamy kto pierwszy będzie znów mamą
Co do pasty to my też mamy Elmex

ajanna tą nakłakę na wc, która mamy to forma TOYA, ale za nic nie potrafie jej znaleść z necie. Kupiliśmy ją w Castoramie na dziale sanitarnym za 19,90

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-12-18, 14:57   #491
Konto usunięte

kasiu, Maksiu ma pastę Signal, nie wiem, jak smakuje.. a młody raz chce myć ząbki, a trzy razy nie.
Przeważnie myjemy wtedy gdy TŻ myje, to Maksiu też chce i sam sobie szczoteczkę wyciąga. tylko i tak te mycie trwa nie dłużej niż 15 sekund, bo potem on juz nie chce.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 15:12   #492
kasia_mw
Zadomowienie

lea to u nas podobnie z tym myciem, ale ja uważam, że musimy częściej myć, bo Krzyś ze względu na uczulenie mleka nie dostaje, tylko ten Bebilon 2 razy dziennie.
Jego koleżanka 2 tyg. starsza ma ten sam problem i próchnicę . Jak tylko kupiłam szczoteczkę to mógł z nią chodzić cały dzień, a teraz mu się odmieniło, wolałby nasze.

A co do dziecka to któraś już się stara (joannah?) niech powie jak idzie (może bez szczegółów ).
Stary 2008-12-18, 15:14   #493
minisia
Zakorzenienie

miniu w tym całym przepisie na tą sałatkę, który ci podałam zapomniałam o najważniejszym - o czosnku - w ząbkach przez praske go i do sałatki

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-12-18, 15:22   #494
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

kasiu mw dobrze pamiętasz że my sie staramy o dzidziusia, ale w tym miesiącu nic nie wyszło, bedziemy próbować w przyszłym. Jak sie staralismy o Kubusia to 5 miesięcy, więc myśle że to tak szybko nie będzie.Ale jak coś to oczywiście dam wam znać.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 15:25   #495
Konto usunięte

joannah, trzymam kciuki za starania.
to po co, w takim razie, wózek sprzedajesz?

my chyba zaczniemy starania latem przyszłego roku.
Stary 2008-12-18, 16:13   #496
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

lea- sprzedaje wózek bo on jest strasznie ciezki wazy 18 kg i niechce go znowu dzwigac pietro po schodach, chcemy kupic coś lżejszego jak juz będzie drugi dzidziuś
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 16:21   #497
ajanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Więc teraz ganiam za sukienką sylwestrową dla 7-latki, ale chcę taką jak na disco dla nastolatek, lub bluzkę i spódnicę, a tu nie bardzo jest.

Jak myślicie, czy szczoteczką elektryczną przekonałabym syna do mycia zębów? Obecnie muszę robić tak, że on myje mi, albo mężowi (jak ma dobry nastrój) a ja jemu. Ale mamy problem z górnymi, bo zasłania wargą. A może zmiana pasty, na jakąś słodką, bo teraz mamy Elmex dla dzieci? Ale to będzie ją jadł i sama nie wiem co lepsze. A jakich wy używacie?
ja uważam, że musimy częściej myć, bo Krzyś ze względu na uczulenie mleka nie dostaje, tylko ten Bebilon 2 razy dziennie.
Jego koleżanka 2 tyg. starsza ma ten sam problem i próchnicę . Jak tylko kupiłam szczoteczkę to mógł z nią chodzić cały dzień, a teraz mu się odmieniło, wolałby nasze.
sukienką sylwestrową dla 7-latki
a co do zębów, to po pierwsze mleko nie ma tu nic do rzeczy, no chyba, że dostaje je na noc i potem zębów nie myje - tak jak moje chłopaki
ja próbowałam zachęcać elektryczną, ale się bali włożyć do buzi. chyba tylko Elis jest taka odważna. po zużyciu kilku kompletów, kupiłam szczoteczki dla dorosłych z zaokrągloną główką i miękkie i je chłopcy najbardziej lubią, bo są właśnie takie jak nasze. pasta najbardziej smakowała im Lavera truskawkowo-poziomkowa

Cytat:
ajanna tą nakłakę na wc, która mamy to forma TOYA, ale za nic nie potrafie jej znaleść z necie. Kupiliśmy ją w Castoramie na dziale sanitarnym za 19,90
dzięki za info
Stary 2008-12-18, 16:34   #498
Kancia
Zakorzenienie

Pati poczytalam sobie o tej nózce i faktycznie piszą, ze to moze byc fizjlogiczne i wynikac z niedojrzałych stawówo biodrowych. W kazdym razie przejde się u nas do sklepu zz butkami i zapytam czy jakies butki by mu nie zakłądac na kilka h dziennie. Znam jeden sklep gdzie pracuje fizjoterapeutka więc może ortopeda nie bedzie konieczny tym bardziej, ze Adrian ma chyba dośc lekkie uchybienie
no ale lepiej chyba zapobiegac niż leczyc w tym wypadku

kuchenka juz odebrana ale czekam az Adrian wstanie i mu ją rozpakuje
Stary 2008-12-18, 16:40   #499
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

http://www.allegro.pl/item500944494_...o.html#gallery

ja mogę takie cos zrobic za połowę ceny
http://www.allegro.pl/item500945463_...ekodzielo.html

Edytowane przez karolinqa23
Czas edycji: 2008-12-18 o 16:43
karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 16:58   #500
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
No i w sumie przez cały dzień siedzi mi coś w głowie - mój tata rozstał się z I. Kurczę jakoś cały czas o tym myślę, po siłowni poszliśmy na kawę i pogadaliśmy i widać, że mu przykro, a mnie też, bo został sam. Ona wyprowadziła się do siebie. Mają kontakt i spotykają się, ale pogadali i doszli do wniosku, że muszą pewne sprawy przemyśleć i dlatego pomieszkają osobno
W związku z tym zaprosiłam tatę na wigilię, ale powiedział, że nie wie i jeszcze da znać...
Kurczę szkoda, mam nadzieję, że jeszcze coś z tego będzie
Może się im jeszcze ułoży
Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Anula- zrobiłam wczoraj ten twój liker toffi, dzis próba wieczorkiem
Smacznego
Cytat:

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;10126054]

U nas dziś koszmarna noc, Maksiu kaszlał non stop, boję się, że to niewinne początkowo pokasływanie przeszło w coś brzydszego.
dzisiaj jedziemy do lekarza, ale ma tyle ludzi, że dopiero na 20:15.
trudno, przeżyję tak późna godzinę, w końcu to najlepszy pediatra w powiecie.
[/quote]
Buziaczki dla Maksia, oby szybko minęło

Cały dzień u nas leje. Też wyrodna matka jestem, bo nie wyszliśmy na dwór nawet na chwilkę. Wolałabym już mrozek i śnieg

Dziś mnie jeden palant z banku zdenerwował tak, że aż zaczęłam krzyczeć na niego. A z reguły jestem spokojna

olunek ile zazwyczaj idzie paczka z mazideł? Bo nie wiem czy spodziewać się jej przed świetami. Kasę wysłałam w poniedziałek.
Stary 2008-12-18, 17:10   #501
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

anula ja dostalam po 7 dniach roboczych ale musialam sie upomniec. na pw przesylam ci tresc wiadomosci jaka wyslalam do mazidel gdy po regulaminowych 5 dniach nie otrzymalam zadnej informacji ze zamowienie zostalo zrealizowane a paczka wyslana.no i po tym mailu do nich na drugi dzien paczuszka przyszla priorytetem

lea przyszly pieniazki na konto za baletnice?

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 17:26   #502
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
anula ja dostalam po 7 dniach roboczych ale musialam sie upomniec. na pw przesylam ci tresc wiadomosci jaka wyslalam do mazidel gdy po regulaminowych 5 dniach nie otrzymalam zadnej informacji ze zamowienie zostalo zrealizowane a paczka wyslana.no i po tym mailu do nich na drugi dzien paczuszka przyszla priorytetem
Bardzo dziekuję. Jutro mają ostatni dzień pracy więc mam nadzieję, że wyslą. Potem dopiero po nowym roku pracują.

edit: własnie dostałam maila, ze paczka już wysłana

Edytowane przez Anula123
Czas edycji: 2008-12-18 o 17:50
Anula123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 18:41   #503
ajanna
Wtajemniczenie

Olunek, Anula muszę się skusić w końcu na ten olej kokosowy chociaż moja fryzjerka wczoraj stwierdziła, że moje włosy wcale nie są takie suche i zniszczone, ale ja wiem swoje

czekam aż dostawca zdrowej żywności przywiezie mi zakupy i jadę do mojej mamy zawieźć jej tofu. mam nadzieję, że będzie lepiej niż wczoraj wczoraj, kiedy powiedziałam jej, że koleżanka podniosła mnie na duchu mówiąc, że nie zna nikogo, kto by tak długo jak ja zajmował się sam bliźniakami i że powinnam mieć nianię, usłyszałam "ja się sama zajmowałam 3 dzieci i nikt mi nie pomagał". między nami mówiąc ja pamiętam co innego ale w każdym razie ten tekst mnie dobił
Stary 2008-12-18, 19:17   #504
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Więc teraz ganiam za sukienką sylwestrową dla 7-latki,

Cytat:
Elis myje szczoteczką elektryczną i ma pastę Elmex 1-6 lat

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
kasiu mw dobrze pamiętasz że my sie staramy o dzidziusia, ale w tym miesiącu nic nie wyszło, bedziemy próbować w przyszłym. Jak sie staralismy o Kubusia to 5 miesięcy, więc myśle że to tak szybko nie będzie.Ale jak coś to oczywiście dam wam znać.

Cytat:
a co do zębów, to po pierwsze mleko nie ma tu nic do rzeczy, no chyba, że dostaje je na noc i potem zębów nie myje - tak jak moje chłopaki ja próbowałam zachęcać elektryczną, ale się bali włożyć do buzi. chyba tylko Elis jest taka odważna. po zużyciu kilku kompletów, kupiłam szczoteczki dla dorosłych z zaokrągloną główką i miękkie i je chłopcy najbardziej lubią, bo są właśnie takie jak nasze. pasta najbardziej smakowała im Lavera truskawkowo-poziomkowa

dzięki za info
Elis też na początku trochę się bała tej nowej szczoteczki, bo ona burczy głośniej niż moja. Wcześniej myła moją, tylko jej końcówki zmieniałam.

Cytat:
czekam aż dostawca zdrowej żywności przywiezie mi zakupy i jadę do mojej mamy zawieźć jej tofu. mam nadzieję, że będzie lepiej niż wczoraj wczoraj, kiedy powiedziałam jej, że koleżanka podniosła mnie na duchu mówiąc, że nie zna nikogo, kto by tak długo jak ja zajmował się sam bliźniakami i że powinnam mieć nianię, usłyszałam "ja się sama zajmowałam 3 dzieci i nikt mi nie pomagał". między nami mówiąc ja pamiętam co innego ale w każdym razie ten tekst mnie dobił
Ja tam mam wielki szacun do Ciebie, bo jesteś na okrągło z 3 dzieci, masz jeszcze czas na pisanie na naszym wątku, bloga, pracę, cały dom... Szacun wielki!!

Tymczasem lecę z Chipsonem na patrol, nastawię zrazy wg przepisu Patrilli i poprasuję , aaaaaaa no i drinia

Stary 2008-12-18, 20:00   #505
Kancia
Zakorzenienie

Adrian kucharzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (46,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (44,2 KB, 48 załadowań)
Stary 2008-12-18, 20:08   #506
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Adrian kucharzy
Ooooo, ma taki sam zlew i kran jak ja w kuchni

Stary 2008-12-18, 20:10   #507
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Cytat:
Adrian kucharzy
super!!

karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 20:28   #508
Kancia
Zakorzenienie

powiem Wam, ze mu sie podoba oczywiscie wszystkie dodatki typu kurczak, pomidor, łyzki rondelek wylądowało w piekarniku i sie piekło przyciska guziczki od palników i jak zaczyna syczeć on też syczy Mogłaby byc deko wyższa no ale nie mozna miec wszystkiego
Stary 2008-12-18, 21:09   #509
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

hello- u nas nie padało i Weronka zaliczyła spacerek nianią. Poza tym zaliczyła dwa upadki aż raz poleciała jej krew z noska / a więc jesteśmy po pierwszej krwi- i czuje się z tym strasznie, bo mogłam jej dopilnować/ . Jeeesssuuuu ależ to żywe srebra są.

Przyjechała kanapa od tapicera, kolory bomba - jak dla nas, właśnie tż ją testuje drzemką.

No i dotarł namiot, Weronka aż piszczała ze szczęścia jak się w nim bawiłą. DAliśmy jej dzisiaj, bo przecież nie będziemy tachać na święta i z powrotem. Tam dostanie jeszcze inne upominki od nas i rodzinki.

Idę ogarnąc chatkę, bo przez czekanie na tapicera /spóźnienie 2 godziny/nie mam zrobione nic. Potem Gotowe to jeszcze poklikam.

kanciu- Apuś zawodowo podszedł do sprawy, świetny jest

.

Edytowane przez iwka2002
Czas edycji: 2008-12-18 o 21:10 Powód: :))
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-18, 21:50   #510
Patrilla
Zakorzenienie

Kancia Adi jaka ma minę skupioną
Iwka pokaż namiot i Tak Werce długo sie udało bez pierwszej krwi

Cytat:
Elis też na początku trochę się bała tej nowej szczoteczki, bo ona burczy głośniej niż moja. Wcześniej myła moją, tylko jej końcówki zmieniałam.
poli teraz elektryczna sie dowidziała kocha nasze niestety kupiłam jej ale cóż i tak woli moją musimy je chowac ...

miłej nocy moje panie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości