|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: kosmetyki nyx
ja mam awizo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
okrutnica jakaś... |
ale jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Frantic sprawdz na dniach szminki Frosted Flakes i Power
![]() Aga czekam z niecierpliwoscia na zdjecia i wrazenia z testow ![]() Aha, na watku o jasnych podkladach wkleilam zdjecie NYX Pale ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1229509204 |
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jestem nie do końca zadowolona.:/ Pomadka dość szybko zebrała się w rowkach na ustach. Starłam więc jej nadmiar, bo może zbyt obficie połozyłam i już było nieźle. Chodziłam tak po domu parę godzin, w między czasie piłam też colę. I znów odrobinka się zebrała w rowkach. Co prawda już nie tak brzydko jak na początku, ale ideał to nie był. Położyłam potem na pomadkę odrobinę błyszczyka i tak już jest znacznie lepiej. No tylko że nie po to się kupuje matową szminkę, żeby potem kłaść na nią błyszczyk. ![]() To moje pierwsze wrażenia. Bardziej więc przypadły mi do gustu perły, jak np. Pecan Pie. Tym razem więc matowych pomadek nie wezmę, tylko perły. A maty na spokojnie potestuję jeszcze przez jakiś czas. Na razie więc Vril nie otwieraj swoich. ![]() Dodam jeszcze, że mozaika przetrwałą na policzkach od rana do teraz, więc jest dobrze. Tym razem kupię Highlighter. ![]()
![]() |
#637 | |||
Organizatorka
|
ja też mam...
![]() ![]() Aga- oczywiscie czekamy na zdjecia Twoich nabytków i wrażenia z ich użytkowania. Ja osobiscie marzę o Twoich makijażach wykonany nowymi zakupami, ale oczywiscie rozumiem brak czasu ![]() Farciara ![]() ![]() ... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, mam pytanie- czy któras z Was zamawiała może te rzeczy, których zdjęcia wklejam? I czy myslicie, ze to fajne kolorki? Bo mam kilka pewnych rzeczy, które chcę wziąć, a co do tych nie jestem w 100% przekonana.. EDIT: pytanie nieaktualne... ![]() ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2008-12-17 o 23:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#639 |
okrutnica jakaś... |
tak na szybko użyłam szminek i błyszczyków-zarówno matowe szminki (np. Thalia która ma rewelacyjny kolor) jak i te połyskujące ładnie prezentują się na ustach. Zaś błyszczyki to cudo
![]() Pigmenty kojarzą mi się z sypkimi cieniami Vollare z bazarku |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
No własnie ja dzisiaj pomalowałam się Circe (mat), ale nałożyłam jej od razu mniej i też jest teraz dobrze. Nie wiem już o co chodzi.
![]()
#641 |
Zakorzenienie
|
To ja poprosze zdjecie Frosted Flakes na ustach
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
okrutnica jakaś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
okrutnica jakaś... |
ok, to moje zakupy
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
okrutnica jakaś... |
Vril, jakoś mi zdjęcie nie wyszło z ustami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Organizatorka
|
Ja też w końcu mogę się pochwalić nowymi zakupami
![]() Niestety, błyszczyko i pomadko maniaczki nie znajdą tu nic dla siebie, bo ja po prostu nie używam mazideł do ust, gdyż mam dość dziwną barwę naturalną i każda pomadka wygląda u mnei zupełnie inaczej niż bym chciała. Zamówiłam trzy trójki NYX-a i 5 sypkich. Pierwsze wrażenia z trójek: - estetyczne pudełeczko, dość ciężkie, niestety, trudno się otwiera przy długich paznokciach ![]() - przejechałam paluchem po wszystkich odcieniach i są dobrze napigmentowane (leciutkie maźnięcie po wierzchu, a na palcu zostaje widoczna warstwa koloru identycznego jak w pudełku) - zapach taki sobie, ale nie czuć po nałożeniu na powiekę - zestaw lake moss na palcu widać różnicę, niestety, na powiece daje jedynie ciemny kolor, ale jako iż wiedzialam o tym wcześniej i zamówiłam je do akcentowania zewnętrznego kącika, to pasuje mi to ![]() Generalnie jestem bardzo zadowolona i myślę, że niebawem nabędę kolejne trójki (sypkie mam wszystkie, które mi odpowiadają ![]() EDIT: kurczę, z tego wszystkiego zapomniałam podziękować MissSunshine za szybką wysyłkę i pancerne opakowanie kosmetyków, dzięki czemu nic się nie pokruszyło i wszystko dotarło w idealnym stanie. MissSunshine - ![]() na zdjęciu również sypki Purple pearl nałożony na szybko plus złotawy Barely There i leciutko maźnięty fiolet z lake moss ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2008-12-21 o 05:25 Powód: usunięcie niezabezpieczonego podpisem zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Ladne wszystko, te niebieskosci i czerwien
![]() ![]() Cathy swietne zdjecia, dobrze uchwycone kolory ![]() Czemu pigmenty sa na mnie takie slabe ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2008-12-18 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Frosted Flakes ma ładny kolor choc dla mnie za perłowa, wolę matowe szminki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Piękne cienie. U Agi podoba mi się przede wszystkim morroco i sunrise. Dość rzadko spotykane kolory.
A u cathy paletki copacabana i ostatnia trójeczka (bez nazwy). Ładne połączenie kolorów. ![]()
#649 |
Wtajemniczenie
|
Aguś piękne zdobycze
![]()
![]() |
#650 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Błyszczyki nie są bardzo gęste ani bardzo rzadkie. Jak nawilżają nie wiem bo mam to wszystko od wczoraj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy mogę Którąś poprosić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Śliczny jest ten fiolet sypki ![]() Widzę, że lubisz cieliste pomadki i błyszczyki. Szkoda, że mi takie nie pasują. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
okrutnica jakaś... |
Gołabku, różnie. Niektóre sa matowe, niektóre nie. Obejrzyj swatche wszystkich cieni, jest przy każdym napisane czy to mat, połyskujący, drobinkowy etc etc
edit-tu masz ten swatch którym się kierowałam http://www.youtube.com/watch?v=VFKeQJ2B3dY Nanomi , faktycznie lubię cieliste szminki i błyszczyki bo zwykle w makijażu skupiam się na oczach. Ale nie unikam tez wyrazistych ust ![]() Frosted Flakes chyba poleci na Targowisko, przetestowałam ale dla mnie zbyt błyszcząco-perłowa Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-12-19 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Organizatorka
|
Mnie też się podoba
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Cathy dokladnie tak samo mysle, w moich pigmentach kryjacy jest Sky Pink, reszta daje tylko blysk, zamiast koloru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie ogolnie pigmenty bardzo sie podobaja ale moze wlasnie glownie dlatego,ze mam kolory ktore sa mocno napigmentowane i same w sobie tworza nasycony kolor a nie tylko polysk. Mam tylko kilka,bo reszta kolorow nie moja i jeden uplynnilam przy wymianie-nie pamietam nazwy ale to byla taka iskrzaca wanilia a'la ecru. Aga,piekny odcien cienia Morocco ![]() ![]() Cathy swietny zbior szczegolnie NYXowych 3-ek i choc to nie moje kolory to wygladaja bardzo apetycznie ![]() ![]()
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2008-12-19 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Hexx - Lake Moss to ciemny fiolet, ciemny granat i ciemna zielen, wszystkie na skorze sa praktycznie czarne w lekkim odcieniu odpowiadajacemu kolorowi w kasetce. Maja drobinki ale osobiscie nakladam minimalnie w zewnetrznym kaciku, wiec nawet nie wiem czy daja jakis efekt "roziskrzenia". Moze na bazie z ciemnej kredki, jako bardzo intensywny smoky byloby cos widac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Śliwka i granat mają perłowy połysk, natomiast ta ciemna zieleń khaki ma wyraźne małe srebrne drobinki. Ale za to fantastycznie prezentują się nałożone na mixing medium (u mnie- domowej roboty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.