![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
a stary mowi, tylko sie na boga ( moze byc nawet z duzej litery pisany ) nie spij zamiast pakowac. Narazie sie rozprezam, po to zeby sie ( w kulminacyjnym momencie ) sprezyc i zadzialac jednokierunkowo. Kota pojechala do hotelu dla kotow ( gdzie za dniowke moglabym trzy male murzyniatka wyzywic, i nie bylyby to kabanosy z kota ) Bardzo sie obawiam co i jak tam bedzie, niby wybieg, niby koledzy ( z pazurami ) ale na wlasne oko sie przekonac nie moglam. Nie zostalam zabrana w ostatnim orszaku pozegnalnym ze wzgledu na sklonnosci histeryczne. Poprzedni hotel, polecony przez weteryniorza zaproponowal nam lewa, tansza oferte ( i tak wychodzilo prawie stowe dziennie ) ale kot caly dzien w malej klatce bez mozliwosci wyjscia, a dostarczanie miski do klatki dwa razy dziennie. Chyba gdzies to zglosze, bo na moje oburzenie pan od klatek zdziwiony uznal, ze wszyscy tak robia. Dwa tygodnie zwierze w klatce trzymac, jak ono wczesniej pokojow uzywalo i w lozku spalo na poduszce jedwabnej. Madzik, przeszlas do frakcji reggae? Peace skrecona ;-) Edytowane przez Nasturcja-Pospolita Czas edycji: 2008-12-18 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() A własnie ja sobie zrobiłam wersję "na emeryturze" wkleję wieczorkiem Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2008-12-18 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
![]() Stanie na głowie na ten przykład biust lokuje we właściwym miejscu ![]() Polly widzę już ćwiczy, bo znów zwinęła się w rulon ![]() Cytat:
![]() albo ten ciemny sprzed kilku dni. Też ![]() Moję blond Dodę porzucić musiałam, bo się nie chciała zapisać. Dody tak mają... Teraz czekam, aż Nadworny Informatyk z nauk w miastach dalekich na święta zjedzie i ten złom, co mi tu pod nogami zalega do porządku doprowadzi Madziczka też ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-18 o 17:10 Powód: zbędne litery |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Oł jes
![]() ![]() Hahhaha ![]() ![]() BigMamo - ty też, Brutusie, przeciwko mnie? ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-18 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
BAN stały
|
Madzik mi to sie wydaje, ze Tobie w dlugich wlosach naprawde byloby ladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz co, ja tez jestem niska i nawet tlumaczenia fryzjerow, ze w dlugich wlosow na jeszcze nizsza wygladam na mnie nie dzialaja ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | |||||
Wiedźma
|
Cytat:
http://www.operfumach.pl/59,perfumy-niszowe/ ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wyglądasz bardzo dobrze. jedyne, co mi zgrzyta to skojarzenie z taka polską projektantką, której nazwiska nie pomnę. Ale to nie wina loków ani Twoja, tylko tej pani, bo mi się skojarzeniowo narzuca. Cytat:
![]() Ludziska jakieś tony żarcia robią. I to nie tego, które lubią, ale tego, co wypada bo komuś się kiedyś tak ubrdało. Potem siedzą i w pocie czoła (i skurczach jelit) wpychają w siebie te zapasy, żeby się nie zmarnowały. Kredyty zaciągają, oszczędności wydają, cuda wyczyniają, a przecież na zapas się człek ani nie nażre, ani nie naodpoczywa. Do chrzanu takie święta. ![]() Dobrze, że mnie już te wszystkie irracjonalne działania nie dotyczą. ![]() Jejku. Zastanawiałam się, dlaczego nasza Kota zostala wysłana do hotelu i dlaczego dla kotów... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Sabbath - mnie też się skojarzyło z tą panią -projektantką
![]() ![]() ![]() Princessko - dokładnie o takich "wariacjach" grzywki pomyślałam - na bok, czy na prosto, dłuższa, krótsza - ale u mnie musi być ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-18 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym - jest nadzieja na śnieżne Święta ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Ale się dzisiaj wkurzyłem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak wolne sobie zrobię, to zajęcia są zawsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie chcę drążyć już nic - chodziło mi w zasadzie o to co napisałaś powyżej. i o to, że tak siebie zacytuję : Cytat:
Cytat:
![]() A swoją drogą, to muszę się zabrać wreszcie za bloga, bo zaniedbałam go bezwstydnie ![]() Cytat:
![]() literówki to moja zmora najokropniejsza ![]() Cytat:
Tak jak napisałam wcześniej. Starałam się żeby nie było zbyt ... hmmm ... uczuciowo ? Więc zdaje się osiągnęłąm cel. no dobra ... chyba starczy jak dla mnie EOT. Dam Wam znać, jak wypocę nastepny ![]() Ciachulec jeszcze nic nie znalazł - ale pracuje na "budowie" co by nie siedzieć bezczynnie w domu ![]() ![]() Zanosi się, że jednak będzie współprowadził firmę z moim Tatą. Nie chciałam tego ( bo wiadomo jak to z rodziną jest ) ale innej opcji na razie nie ma. Może to i dobrze - może stworzą razem dobry duet. Oby. Zreszta Tata pewnie niedługo będzie chciał sobie odpuścić, powinien już dawno iść na operację i wciąż twierdzi,zę nie ma czasu bo budowa tu, o budowa tam .... a przepuklina rośnie ( zaczyna być coraz bardziej niebezpiecznie ) Może teraz się wreszcie wybierze ..... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Prostuje, sie ani mysle sprezac w kierunku dzialan duszpasterko domowych, od lat nie sprzatam ( swiatecznie ), w gosci jezdze
![]() Zreszta raz chcialam tesciowej salatke pokroic, moj boze, trzy lata poruty nad moja nieudolnoscia i brakiem skrupulatnej precyzji ( mimo iz obiecalam, ze w wolnych chwilach z nozami pocwicze ) a salatka zjedzona w trzy godziny. Ja sie musze spakowac!!! W JEDNA walizke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szału świątecznego - takiego niezdrowego - na szczęście u mnie tego nie ma. Sprzątanie ogranicza się do mycia okień, poukładania rzeczy na swoje miejsce, wytarcia kurzy i podłóg, zmiany pościeli - i tyle. Jeszcze parę lat temu wstecz, mama była maniaczką dogłębnych porządków - molestowała myciem szkieł, wywalaniem wszystkiego z szaf, zamartwiania się czy starczy jedzenia... W którymś momencie nastąpił przełom i stwierdziła, że wisi jej to, że szkła, które i tak stoją w głębi szafy i nikt ich nie ogląda, są nieumyte, że na co komu tyle jedzenia, jak co roku, zostaje tego tyle, że musi to wciskac gościom i zajomym... Wyluzowała i.... jest fajnie, normalnie, bez zadęci i obłędu.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-18 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | ||
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() - spać, - spać, - czytać, - czytać, - CZYTAĆ, - zaglądac na Wizaż ![]() Z małymi przerwami na jedzenie, względnie kontakty towarzyskie. I żadnego wielkiego sprzątania tudzież innych bezeceństw ![]()
![]() |
#4605 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do jedzenia w moim rodzinnym domu robi sie tak aby było...a nie na miesiąc. Ciasta 2 i strucel z czego po połowie mama zamraża...to i na Sylwestra jeszcze jest ![]() ![]() A żeby kredyty brać bo np. prezenty trzeba kupić....sorry ale nie pojmuję takich osób...nie ma, to święta powinny być skromniejsze, przecież chodzi o duchowość ![]() A tak przy okazji...co myślicie o tej kiecce na Sylwestra? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A śmiej się, śmiej ![]() Zuza, a to Ty na zdjęciu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Śmieję się, bo sama takie sytuacje przerabiałam na studiach. ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Zakorzenienie
|
Gryxiu , oby
![]() Szczerze Zuziuniu ? Średnio. Nie jest brzydka, ale .... dla mnie troszkę przyduży dekolt ![]() Ja tam w ogóle nie lubię długich kiecek w tym stylu - nie powinnam się wypowiadać. Ja bym najchętniej poszła w czymś takim jak w załączniku - ale niestety no chance ... pusty bak ![]() Idę w sukience z przed 10 lat, kupionej na wesele znajomych ![]() Cos w tym stylu co w Twoim załączniku , tylko moja jest fioletowa ( właściwie wrzosowa ) z organtyny i ma prosty dekolt poprzeczny na wąskich ramiączkach Grunt, ze idę ![]() Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-12-18 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
i te porządki całkiem niegłupie były, jeśli pomyślimy, jak wyglądały pomieszczenia, w których palono w piecach i oświetlano jakimiś łuczywami - na wiosnę pewnie ze ścian mozna było sadzę płatami odrywać Tradycja wielkich porządków jest też u Żydów , a ich święto Paschy (przed którym myją co się da , nawet kartki w ksiązkach odkurzają każdą osobno) przypada mniej więcej wtedy gdy u nas Wielkanoc. To też zapewne miało wpływ na tradycję chrześcijańską Z czasem (stosunkowo niedawnym) wielkie porządki zaczęto robić przed Bożym Narodzeniem. Niedługo pewnie jajka na choince zaczniemy wieszać ![]() Dziś, kiedy sprząta się na bieżąco, rzeczywiście jakieś konwulsje w tym temacie są zbędne, chociaż.... znam panią, która twierdzi, że "jak się nie urobi, to świąt nie czuje" - co kto lubi ![]() Ja nie wiem, w czym problem ![]() Walizka moze być jedna, byle odpowiednie rozmiary miała (najlepiej wielkości szafy trzydrzwiowej) Cytat:
![]() Kobiety w tym wieku osobliwej mądrości nabywają ![]()
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
a ja tak wyskoczę: Co to wogóle jest to 'forum gazetowe'?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zakorzenienie
|
ostatnio w pracy mam takie urwanie głowy, że jedyne co mi się chce to spać. Nawet czytać nie mam siły, o przysypiam z nosem w książce/na klawiaturze. Mam nadzieję,że w następnym tygodniu trochę odpocznę. Nadprogramowym porządkom mówię nie. Ugoruję pewnie górę uszek i gar barszczu, o uwielbiam
![]() Z braku weny odmetamorfozowałam się ![]() Miłego wieczoru wszystkim, ja pewnie zaraz myknę pod prysznic i spać ![]()
#4613 |
Zakorzenienie
|
#4614 | ||||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() [quote]A ja się nie zgodzę. Wyglądasz bardzo dobrze. jedyne, co mi zgrzyta to skojarzenie z taka polską projektantką, której nazwiska nie pomnę. Ale to nie wina loków ani Twoja, tylko tej pani, bo mi się skojarzeniowo narzuca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą,żeby nie wyszło,że jestem flejtuchem, u mnie jest zawsze czysto i naturalnie, nie jak w muzeum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
Vesenko - przesyłam wirtualnego buziaka na wzmocnienie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() Ostatnio byłam właśnie w srebrnym topiku i spódnicy za kolana z satyny...teraz za maniło mi sie w długiej, a to w tym samym miejscu...więc BAL-anga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | ||||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() To otóż. ![]() Cytat:
![]() I myślę, że właśnie te szczere emocje w Twoich tekstach sprawiają, że człowiek skłonny jest z radością wybaczyć wszelkie ewentualne uchybienia formalne. ![]() Cytat:
![]() Fav, nie doczepiaj się do mojej zmory. Literówki to moja zmora! Zmooooora. ![]() Rozmawiasz ze mną na gg, to wiesz. ![]() Cytat:
![]() A tato wreszcie sobie odpocznie zostawiając interes w rękach kochanego zięcia. ![]() edit: O matko, ale mi wyszła dwuznaczność...! ![]() Sorry. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Choinkę ubieramy, bo dziecko lubi; karpia akurat nie robimy, ale już barszcz chętnie. No i makówki. Poza tym każdy je, co chce i robi, co chce. Najczęściej chcemy razem, ale to wcale nie z okazji świąt. ![]() Cytat:
![]() Ale w sumie Żydówką też nie jestem. ![]() To mi przypomina dowcip o tym, jak idzie dwóch hippisów po ulicy i mijają ich dwie zbulwersowane zakonnice. Jedna mówi do drugiej (głośno i ostentacyjnie): - Ci to chyba nigdy wanny nie widzieli! Kiedy przeszły jeden hippie speszony pyta drugiego: - Ty, stary, co to jest wanna? Na co tamten odpowiada: - Nie wiem. Nie jestem Katolikiem. ![]() No i się wydało. ![]() Hisoko, forum Gazety Wyborczej. Tu pewnie chodziło o dział "O perfumach". Zerknij tu: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15707 ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-12-18 o 20:12 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() To nienormalne jest żeby o tej godzinie człowiekowi wszystko kojarzyło się ze spaniem...
#4620 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Matko ale namieszałam w poprzednim poście-wiedziałam że lepiej nie zaczynac z tym dzieleniem
![]() dekolt trochę za duży ale ogólnie mi się podoba,no chyba że idziesz do prezydenta na bal to za skromna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.