Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-19, 09:58   #601
yolanda9
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Moja też była nisko i twarda, gdy tempka była w górze i progesteron wysoki. Potem tempka spadła, szyjka się uniosła i... mnie zalało.

Kropka, ale mnie studzisz.... no ale to dobrze...lepiej jest się pozytywnie zaskoczyć....

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 10:08   #602
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Kropka, ale mnie studzisz.... no ale to dobrze...lepiej jest się pozytywnie zaskoczyć....
Nie chciałam Cię studzić. Chodziło mi o to, że szyjka taka ma być w tej fazie cyklu.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 10:12   #603
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Nie chciałam Cię studzić. Chodziło mi o to, że szyjka taka ma być w tej fazie cyklu.
wiem wiem, dziękuję Ci bardzo za pomoc w rozszyfrowywaniu kobiecego organizmu
No i ostatnie moje pytanie i kończę temat (bo mam wrażenie, że zajmuję sie tylko sobą...a przecież sama na tym forum nie jestem...): czy w ciąży ta szyjka pozostaje nisko a jeśli nie ma ciąży to się podnosi??

Stary 2008-12-19, 10:45   #604
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem, dziękuję Ci bardzo za pomoc w rozszyfrowywaniu kobiecego organizmu
No i ostatnie moje pytanie i kończę temat (bo mam wrażenie, że zajmuję sie tylko sobą...a przecież sama na tym forum nie jestem...): czy w ciąży ta szyjka pozostaje nisko a jeśli nie ma ciąży to się podnosi??
A tego to nie wiem. Jak będę w ciąży to dam znać.

Ej, laska to Ty mnie zaprosiłaś na wykresiku? Dostałam jakiś mail ze szwabskim bredzeniem, w którym widnieje jakieś info o dodaniu do znajomych z nickiem yolanda.

Stary 2008-12-19, 11:21   #605
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Paracetamol.

Dzisiaj znalazłam takie info, że ibuprofen i naproksen należą do grypy leków z kategorii B. Czyli takich, które testowano na zwierzętach i u nich wykazano szkodliwe działanie na płód. U ludzi oczywiście żadnych testów nie było, a to co uzyskano z wywiadu (a wiadomo, że to mało) nie potwierdza podobnego działania u ludzi. Takie leki podaje się tylko w najwyższej konieczności.

Tak więc moje kochane, w ciąży nie bierzemy tego absolutnie, najlepiej nie bierzemy też w II połowie cyklu, bo nigdy nic nie wiadomo.
A ten paracetamol to mocny jest czy nie bardzo? Ja teraz łykam nurofen ultra forte - szybko i dobrze działa. Ale może przerzuce sie na ten paracetamol jak wyjem wszystkie tabletki co mam

Cytat:
Napisane przez KALWI23 Pokaż wiadomość
Babeczki tak Was czytam i czytam mimo, iż długo się nie udzielałam , mogę pzyłączyć się na nowo??

Spokojnej nocki
witamy zgubę zpowrotem

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
ale mnie grypsko wzielo. boli mnie kazdy miesien i kosc. na zlosc sluz plodny.
to do wyra i się kuruj odpoczywaj, zbieraj siły bezczelne choróbsko przyszło akurat teraz...

Cytat:
Cześć dziewuszki!
mimo że święta za pasem ja jakby w proszku, będę miała bardzo pracowity weekend niestety i do tego dużo muszę robić sama, bo mąż będzie pracował
no i znów muszę troszkę ponarzekać na mój cykl.... nie widać jego końca i chyba program niewłaściwie zaznaczył mi dni okołowoulacyjne... właściwie nie byłam jakoś specjalnie zawiedziona, ze test negatywny(bo to juz 4 raz to widzę więc specjalnie innego wyniku sie nie spodziewałam)....ale denerwuje mnie taki długaśny cykl i mógłby się w końcu skończyć pewnie @ będę miała na świeta...
ech...
yolanda nie martw się, uszy do góry napewno się uda w końcu, a może @ nie przylezie? Albo nie przylezie przynajmniej na święta? Ja teraz też czekam na okres i nie wiem kiedy on się zjawi, bo niby do 6 tygodni od poronienia... Ale znając mojego pecha to będą albo święta albo sylwester i będę zwijać się z bólu

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie zrobiłam jeszcze bety w poniedziaek idę do lekarza i na betę...
Bo martwią mnie te moje skurcze macicy

Ale czuję, że będzie dobrze i, że maleństwo dzielnie rośnie w moim brzuszku
Zresztą, już wysyła mi sygnały... " Matka jedz bo już za tydzień będę potrzebowała amciu, amciu "
Apetyt mam jak smok

Życzę miłego dzionka słońca
Jak masz apetyt to jedz ciąża rządzi się swoimi prawami A na betę idź. Namawiam. Lepiej wiedzieć czy dobrze przyrasta. A skurczami się nie martw, bo to macica się rozciąga. Weź sobie nospę na to.

I dzieńdobry wszystkim

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 11:26   #606
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A ten paracetamol to mocny jest czy nie bardzo? Ja teraz łykam nurofen ultra forte - szybko i dobrze działa. Ale może przerzuce sie na ten paracetamol jak wyjem wszystkie tabletki co mam
Zależy jak dla kogo. 500mg - apap, panadol, codipar - wszystko jeden grzyb;

Na jednego działa, na innego nie. Ale jeśli się nie brało, zwykle pomaga. Mój chłop zawsze marudził, że na nim nie robi wrażenia, a jak zjadł po paru latach przerwy tabletkę to zadziałało.

Stary 2008-12-19, 11:38   #607
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Ej, laska to Ty mnie zaprosiłaś na wykresiku? Dostałam jakiś mail ze szwabskim bredzeniem, w którym widnieje jakieś info o dodaniu do znajomych z nickiem yolanda.
taaa... jak widać ja też się nie orientuje do końca co jest co.... i wnioskuje z tego co piszesz,że zaprosiłam Cie do znajomych nie pytaj mnie jak to się robi

Cytat:
yolanda nie martw się, uszy do góry napewno się uda w końcu, a może @ nie przylezie? Albo nie przylezie przynajmniej na święta?
dzięki

Stary 2008-12-19, 11:44   #608
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:

Na jednego działa, na innego nie. Ale jeśli się nie brało, zwykle pomaga. Mój chłop zawsze marudził, że na nim nie robi wrażenia, a jak zjadł po paru latach przerwy tabletkę to zadziałało.
Ja kiedyś brałam Apap, ale na mnie nic nie działał... Mogłam łykać, a one tak jak cukierki...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2008-12-19, 11:56   #609
DDosiek
Wtajemniczenie

Dzień dobry Dziewczynki. Ostatnio mam mało czasu na wizaż. A w Święta to w ogule chyba nie zajrzę, bo przyjeżdża moja rodzinka i robimy pierwsze świeęta u nas. Też większość pichcenia i porządkowania spadnie na mnie, bo mąż pracuje , a ja jutro ide po raz ostatni w tym roku do pracy To dobrze, bo świadomość zbliżających się świąt powoduje u mnie nieprzebraną niechęć do pracy.
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
DDosiek , myslę, że każda z nas ma taki strach gdzieś zakodowany- ja sięboję też, tego, że sama będęalkoholiczką, tego, że mój mąż będzie...bardzo się boję. ale staram się nie myśleć o tym strachu, zaakceptować fakt, że on tam jest, ale nie myśleć o nim. wierzę, że będzie lepiej.
No to rysuje nam się bezstresowa przyszłość. ale trzeba wierzyć, ze będzie dobrze.
Cytat:
Dawno chyba nie czytałam ulotki ibuprofenu bo nic o takim zapisie nie wiem.

Jeśli faktycznie wpływa na płodność w taki sposób to najpewniej zaburza coś w danym cyklu, pytanie jednak ile tego bierzemy, jeśli po kilkanaście tabletek w miesiącu to ów stan może się pewnie utrwalić albo rozciągnąć w czasie na miesiące kolejne. Niestety nie wiem jak długo utrzymuje się on we krwi i na jaki czas kumuluje się w narządach, ale tak czy siak na tym forum to jest chyba cenna informacja.

Żeby było śmieszniej zawsze brałam ibuprom właśnie. Jakie miałam wykresy każdy widział. Od półtora miesiąca jem paracetamol (jeśli już i to bardzo rzadko) i pierwszy raz miałam piękną owu ze skokiem temp. i wysokim progesteronem w drugiej fazie cyklu. Może przypadek. Ale niedawno obiecałam sobie, że ibupromu już brać nie będę, a teraz tym bardziej zamierzam obietnicy dotrzymać.

Edit.
Właśnie doczytałam, że niesteroidowe leki przeciwzapalne należą jednak do "leków powodujących czasową niepłodność" jeśli "przyjmowane są w połowie cyklu", jako przykłady podano ibuprofen i aspirynę; Poza tym jeszcze:
- antybiotyki (np. tetracykliny)
- antydepresanty
no to uroczo, bo ja biorę ibuprom p pierwszy dzień @. I to czasem nawet dużo.

Cytat:
przykro mi
a ja pewnie niedługo dołącze do Ciebie.... dzisiaj test zrobiłam i niestety jedna krecha...ale to dziwne, ze żadnych bóli, zadnych plamień, NIC
dzisiaj sniło mi sie, ze zrobiłam test i jednak były upragnione krechy, pomyslałam sobie, ze to moze jakiś znak...ale jednak nie....szkoda
Chociaż przyznam sie dziewczyny, że ja ciągle wierze, ze ten cykl nie jest straocny...w końcu na razie @ brak.... chociaż boje sie, ze test może jak wywoływacz zadziałać...jak przez poprzednie trzy cykle
a może się uda? Fajnie by było. w sam raz na święta. Tego Ci zyczę.

Cytat:
Napisane przez kobra913 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
właśnie do pracy dojechałami chyba zaczynam uzalezniac sie od foruma cycki ze ciagle rosna super....bo niestety moje to sa takie pileczki malutkie
Plamienia skonczyły mi sie wczoraj i tak myslaam zeby wieczorem co nie co porobic ale niestety mąż przyszedl z pracy wsieklyu na caly świat polucilismy sie i nici
A wykres robie w sumie pierwszy ale caly czas temperatura mi spada teraz spadła na 36,4 .....cos za szybko spada albo dlatego ze robie w roznych godzinach???wcvzoraj robiłam o 10 a dzis o 7???
jak juz dziewczyny mówiły: ustaw sobie budzik na jedną konkretną godzinę.
a co do rosnących piersi, to ja liczę na cud, i może moje pryszczyki kiedyś się ujawnią . Ale kompleksów nie mam, bo taniec mnie z nich definitywnie wyleczył. Zawsze mieściłam się w kostiumy tancerek z opery (czyt. kostiumy baletnic) no i wygodniej się biega, jak nic nie lata przed oczami
(tak sobie zawsze się śmiałyśmy z laskami z zespołu, bo były albo panny z wielkim biustem albo z jajkami sadzonymi. I dla śmiechu sobie tego typu testy wymyslałyśmy)
Mąż się śmieje, że jak w ciąży dostanę piersi, to może to byc dla niego szok kulturowy

Cytat:
Ale jak nie zaleci takiej dłuższej przerwy to i tak poczekamy kilka miesięcy. A wiecie czemu? Mój mąż wygrał z pracy wycieczkę 8-dniową dla 2 osób na Saharę pt "śladami Luka Skywalkera" Normalnie takie jaja że szok
Ale Wam fajnie. o ja...
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie!
Ja też "planowaczka", póki co plan się nie ziścił od.... chyba 7 miesięcy ale tym razem testowanie wypada mi w Wigilię więc liczę na Bożonarodzeniowe natchnienie i cud

Co do "pijanych" plemniczków, wczoraj przerabiałam temat z koleżanką, która też się starała kilka miesięcy i udało się właśnie po pijaku. Mocno zakrapiana impreza, później gorące przytulanki i bach, udało się. Ja niestety nie przepadam za alko ale kto wie, tonący brzytwy się chwyta więc mam plan pić przez cały styczeń, gdyby się teraz coś nie udało, tfu tfu tfu !

No i bardzo się cieszę, że zdobyłam się na posta na Waszym forum, bo tej pory tylko podczytywałam
witamy.
Niby jest to plan z pijanymi rozluźnionymi plemniczkami i takowąż komórką jajową, ale ja chyba wolę oczekać i spłodzić juniora na trzeźwo.

Cytat:
Dzisiaj znalazłam takie info, że ibuprofen i naproksen należą do grypy leków z kategorii B. Czyli takich, które testowano na zwierzętach i u nich wykazano szkodliwe działanie na płód. U ludzi oczywiście żadnych testów nie było, a to co uzyskano z wywiadu (a wiadomo, że to mało) nie potwierdza podobnego działania u ludzi. Takie leki podaje się tylko w najwyższej konieczności.

Tak więc moje kochane, w ciąży nie bierzemy tego absolutnie, najlepiej nie bierzemy też w II połowie cyklu, bo nigdy nic nie wiadomo.
Tak. I w pierwszej połowie cyklu tez nie bierzemy, bo moze powodować problemy z owulacją. Morał? Ibuprom do śmietnika.
Cytat:
Nie masz jej za mało.

Witaj Kalwi

Trzymaj się choróbko i wracaj do zdrowia. Kto to widział chorować w dni płodne.

Miłego dnia laski, idę dziś trochę popracować. Dla odmiany.
Ja. Katar męczy mnie od poprzedniego czwartku. a że nie chcę się faszerować magicznymi lekami bez recepty, to stosuję naturalne metody. Ale i tak nic to nie daje, bo dalej głos zdzieram na zajęciach w pracy

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 12:07   #610
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

AKCJA MIKOŁAJOWA !!!

Mikołaju nasz kochany,
na fasolki dziś czekamy.
Więc gdy śnieżny pada puszek,
niech nam wpadnie też okruszek!

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów, proszę o pisanie do mnie na pirv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek.
Pozdrawiam malin30

Niech zimowy dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 31 staraczek:

KALWI23 - (Maqda, 25 lat, Cieszyn) staranka zawieszone

kees26 - (Karolina, 28 lat, Poznań) staranka zawieszone

PatkaM84 - (Patrycja, 24 lata, Szczecin) staranka zawieszone

Eleonorka947 - (Aneta, 26 lat, Warszawa) cykl 2, last @ 5.10

kitka888 - (Małgosia, 22 lata, Gdańsk) cykl 1, last @ 14.10

gusiec - (Agnieszka, 26 lat, Buenos Aires) cykl 15, last @ 19.10

amarylis29 - (Marta, 29 lat, Poznań) cykl 3, last @ 24.10

Novida - (Agnieszka, 30 lat, Dublin) cykl 2, last @ 25.10

Zuziunia - (Zuzia, 22 lata, Lubelskie) cykl 7, last @ 1.11

dana260 - (Marzena, 31 lat, Warszawa), cykl 1, last @ 8.11

Mischoko - (Izabela, 31 lat, UK) cykl 11, last@ 10.11

yolanda9 - (Jola, 27 lat, Pomorze) cykl 4, last @ 12.11

aliisanka - (Ala, 27 lat, Wrocław), cykl 4, last @ 14.11

"N@sty" - (Ania, 25 lat, Manchester) cykl 9, last @ 18.11

araczki - (Ula, 33 lata, Helsinki) cykl 6, last @ 29.11

Milibili - (Magda, 22 lata, Śląsk) cykl 1, last @ 1.12

dra - (Daria, 22 lata, Wlkp) cykl 7, last @ 2.12

sweetpinky - (Martyna, 24 lata, Radom) cykl 3, last @ 4.12

memka87 - (Magdalena, 21 lat, UK) cykl 1, last @ 4.12

DDosiek - (Dorota, 24 lata, Biała Podlaska) cykl 2, last @ 6.12

Sylwiaaa88 - (Sylwia, 20 lat, Włocławek) cykl 3, last @ 6.12

fleurdelacour - (Pola, 29 lat, UK) cykl 5, last @ 6.12

anciaahk
- (Ania, 28 lat, Mazury) cykl 2, last @ 8.12

kobra913 - (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 1, last @ 8.12

Foka29 - (Ania, 29 lat, Warszawa) cykl 1, last @ 09.12

malin30- (Magda, 32 lata, Słupsk) cykl 1, last @ 10.12

Equita - (Maja, 29 lat, Austria) cykl 3, last @ 12.12

miss.hot - (Monia, 26 lat, Lublin) cykl 1, last @ 13.12

precious_81 - (Justyna, lat 27) cykl 2, last. @ 16.12

dominikaaK - (Dominika, 21 lat, Łódź) cykl 5, last @ 17.12

basiawlg - (Basia, 25 lat, Rzeszów) cykl 3, last @ 18.12

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)
Mamy 16 zafasolkowanych:

czekoladka21gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

BASIA3333gratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach

agagmm23gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

Gizmiatko gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach (termin – 27 lipca 2009)

erysipelothrixgratulujemy! dwie kreseczki po 4 cyklach

Ania0104gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach

*kaalinaa*gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

Ainka11111gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Cassandra 23 gratulujemy! dwie kreseczki po 3 cyklach

aaassssiiiikkkkgratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

maugoszatka gratulujemy! dwie kreseczki po 6 cyklach

Karola_82gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

gosiaczekdmgratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

magdzia50gratulujemy! dwie kreseczki po 1 cyklu

adaikakagratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

IwonkaAnna83gratulujemy! dwie kreseczki po 2 cyklach

Na liście występuje kolor biały:

PatkaM84- Aniołek[*]

Nika1980 - Aniołek[*]

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2008-12-19 o 12:09
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 12:24   #611
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:

panadol oprocz paracetamolu zawiera tez kofeine. i to nie jest drowe dla plodu. ja radze czysty paracetamol
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 12:49   #612
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
taaa... jak widać ja też się nie orientuje do końca co jest co.... i wnioskuje z tego co piszesz,że zaprosiłam Cie do znajomych nie pytaj mnie jak to się robi

Cytat:
Ja kiedyś brałam Apap, ale na mnie nic nie działał... Mogłam łykać, a one tak jak cukierki...
Niektórzy tak mają.

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
panadol oprocz paracetamolu zawiera tez kofeine. i to nie jest drowe dla plodu. ja radze czysty paracetamol

Kofeinę zawiera Panadol Extra. Panadol ma tylko 500mg paracetamolu, nic więcej.

Stary 2008-12-19, 13:01   #613
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:

Kofeinę zawiera Panadol Extra. Panadol ma tylko 500mg paracetamolu, nic więcej.
racja
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 13:19   #614
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Cytat:
Dzięki Kalwi za pocieszenie...
Właśnie mi przypomniałaś jak to fajnie było jak ja się do swojego mieszkanka przeprowadzałam...a nie było to wcale tak dawno bo w czerwcu w tym roku już mam lepszy humorek przypomniałam sobie jaką szczęściarą jestem... czasem o tym zapominam w końcu to nasze pierwsze święta na swoim i pierwszy raz sama będę kupowała choinkę
No widzisz Yolanda ja tez sie bardzo Cieszę, żę się już jutro przeprowadzę, bo od ślubu mieszkaliśmy z teściami, oni są ok, ale jak się to mówi zero prywatności, a teraz już będzie superrr.
Kurcze też jeszcze nie mam choinki
Stary 2008-12-19, 13:20   #615
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Kalwi, a dlaczego smucisz się, że nie masz jeszcze choinki? Ja swoją kupuję dopiero w poniedziałek.
Stary 2008-12-19, 13:25   #616
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
a ja pewnie niedługo dołącze do Ciebie.... dzisiaj test zrobiłam i niestety jedna krecha...ale to dziwne, ze żadnych bóli, zadnych plamień, NIC
dzisiaj sniło mi sie, ze zrobiłam test i jednak były upragnione krechy, pomyslałam sobie, ze to moze jakiś znak...ale jednak nie....szkoda
Chociaż przyznam sie dziewczyny, że ja ciągle wierze, ze ten cykl nie jest straocny...w końcu na razie @ brak.... chociaż boje sie, ze test może jak wywoływacz zadziałać...jak przez poprzednie trzy cykle
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Podobno sny interpretuje się odwrotnie. Lepiej by było, gdyby Ci się śnił test jednokreskowy
...no i nie mogę się powstrzymać, żeby nie zacytować wczorajszej naszej rozmowy...ten sen nie dawał mi spokoju i poszukałam na necie co to mogło znaczyć.... zwłaszcza, że ja rzadko pamiętam swoje sny
no i znalazłam http://www.kobieta.pl/magia/wrozby-i...ciaza-we-snie/
...nie jest tak źle Malin...jednak ciąża we śnie to raczej dobre nowiny...

...tylko coś mi się zdaje, że te dobre wiadomości to niekoniecznie muszą dotyczyć ciąży

Stary 2008-12-19, 13:30   #617
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
...no i nie mogę się powstrzymać, żeby nie zacytować wczorajszej naszej rozmowy...ten sen nie dawał mi spokoju i poszukałam na necie co to mogło znaczyć.... zwłaszcza, że ja rzadko pamiętam swoje sny

...tylko coś mi się zdaje, że te dobre wiadomości to niekoniecznie muszą dotyczyć ciąży
Hehe! Ja już kilka razy śniłam, że byłam w zaawansowanej ciąży i że nawet rodziłam (ale nigdy nie widziałam w śnie płci dziecka) i co? My dopiero zaczynamy się starać
Stary 2008-12-19, 13:32   #618
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Cytat:
Kalwi, a dlaczego smucisz się, że nie masz jeszcze choinki? Ja swoją kupuję dopiero w poniedziałek.
Ehh bo nie wiem, czy ze wszystkim zdążę, bo mam tyle rzeczy do zrobienia
Stary 2008-12-19, 13:34   #619
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Cytat:
Hehe! Ja już kilka razy śniłam, że byłam w zaawansowanej ciąży i że nawet rodziłam (ale nigdy nie widziałam w śnie płci dziecka) i co? My dopiero zaczynamy się starać
Mnie też sie wiele razy śniło i nic, tak pewnie będę ostatnia z Was jeżeli sie do kwietnia nie uda to pozniej pozostaje mi juz tylko koniec roku
Stary 2008-12-19, 13:36   #620
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
no tak no właśnie dlatego dopisałam, ze niekoniecznie to dotyczy ciąży w rzeczywistości, bardziej chodzi o "super wiadomości".....
a tak na marginesie...ja przesądna raczej nie jestem i w sny też raczej nie wierze...ale i tak jakoś tak przyjemnie mi się zrobiło jak przeczytałam znaczenie takiego snu

Stary 2008-12-19, 13:39   #621
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Ehh bo nie wiem, czy ze wszystkim zdążę, bo mam tyle rzeczy do zrobienia
łączę się w bólu.... i ten tłok na mieście

Cytat:
Mnie też sie wiele razy śniło i nic, tak pewnie będę ostatnia z Was jeżeli sie do kwietnia nie uda to pozniej pozostaje mi juz tylko koniec roku
...a skąd to czarnowidztwo??

Stary 2008-12-19, 13:47   #622
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Cytat:
łączę się w bólu.... i ten tłok na mieście

...a skąd to czarnowidztwo??
Z powodu mojego męża, który końcem kwietnia wyjeżdża do Afganu, wiec jak teraz sie nie uda to przeciągnie sie w czasie bardzo, ale coz nic na to nie poradze
Stary 2008-12-19, 14:00   #623
misia2424
Przyczajenie

Dot.: Początek roku

ja bardzo chciałabym mieć już dzidziusia...razem z chłopakiem staramy się od roku ale jakoś nie wychodzi niby jesteśmyh zdrowi..już nie wiem co robić ale oby dwoje bardzo cierpimy z tego powodu..
misia2424 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 14:01   #624
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

A wiecie co mi się kiedyś sniło? Jak moja siostra była w ciąży chyba w 9 miesiącu, mi się sniło, że ja byłam w ciąży już tak jakoś w końcówce i już siedzę w wannie a tu nagle takie skurcze się zaczeły, myślę sobie cholera nie dojde do telefonu, ja się podnosze z wanny, przechylam się do przodu, tak żeby zobaczyć czy coś już wychodzi między nogami a tu już jest cała główka dziecka Jakoś to dziecko wyszło, ja patrzę, a ono martwe... kurcze, ale miałam dół... mojej siostrze oczywiście nic nie powiedziałam, ale ten sen cały czas we mnie siedzi i go pamiętam...

Albo wiecie, jest niby taka stara wróżba że bierze się obrączkę na nitce czy jakoś tak, i nad ręką ta obrączka zaczyna krążyć w jedną lub w drugą stronę i niby wiadomo czy się będzie miało chłopca czy dziewcznkę. I kiedyś siedziliśmy ze znajomymi, i własnie robiliśmy tą wróżbę. I tamtym powychodziły dzieciaki, a mi i mojemu mężowi ta obrączka nie chciała iść w żadna stronę! Rozumienie? Była cały czas nieruchomo! No nie za ciekawy sygnał to był... mam nadzieję, że się nie sprawdzi, bo jak narazie to jednak nie jest za ciekawie.

Ale żeby nie było za smutno to nie wierzę w takie rzeczy.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2008-12-19, 14:06   #625
misia2424
Przyczajenie

Cytat:

wiesz ja dzisiaj też robiłam test ale jestem jeszce przed okresem...myślałam ze już moiże wyjdzie bo fatalnie sie czuje mam prawie wszystkie objawy ale nic...
Stary 2008-12-19, 14:08   #626
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia2424 Pokaż wiadomość
wiesz ja dzisiaj też robiłam test ale jestem jeszce przed okresem...myślałam ze już moiże wyjdzie bo fatalnie sie czuje mam prawie wszystkie objawy ale nic...
...a co to znaczy, ze masz wszystkie objawy?

Stary 2008-12-19, 14:19   #627
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Z powodu mojego męża, który końcem kwietnia wyjeżdża do Afganu, wiec jak teraz sie nie uda to przeciągnie sie w czasie bardzo, ale coz nic na to nie poradze
...no to faktycznie....al e nie ma co się smucić...może akurat czasu starczy trzymam za Ciebie kciuki

Stary 2008-12-19, 14:56   #628
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Cytat:
...no to faktycznie....al e nie ma co się smucić...może akurat czasu starczy trzymam za Ciebie kciuki
Musi być dobrze nie ma innej opcji jak mówi moja babcia co się odwlecze to nie ucieknie
Buziaczki ja już uciekam do domku
Stary 2008-12-19, 15:37   #629
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia2424 Pokaż wiadomość
ja bardzo chciałabym mieć już dzidziusia...razem z chłopakiem staramy się od roku ale jakoś nie wychodzi niby jesteśmyh zdrowi..już nie wiem co robić ale oby dwoje bardzo cierpimy z tego powodu..
misia, ja jestem w podobnej sytuacji ale nawet rok starań nie daje jeszcze powodów do obaw tym bardziej, jeśli wszystkie badania wyszły ok.
A co do objawów ... hmm, ja też przez pierwsze 4 miesiące za każdym razem byłam pewna, że to już. Apetyt mi się zmieniał, byłam śpiąca, piersi mi się powiększały, byłam drażliwa i ogólnie miałam "przeczucie" no ale tak naprawdę za każdym razem był to mój PMS, który daje bardzo podobne objawy jak ciąża. Teraz podchodzę do tego z większym dystansem, wierzę że będzie co ma być i na pewno będę miała dzidzię w najbardziej odpowiednim dla mnie momencie, a co taka będę optymistka

Co do snów, ja z moim TŻ'tem miałam tej samej nocy bardzo podobny sen. Mi się śnił nasz synek, śliczny blondas z różowymi polikami, takie już 6 miesięczne dziecko. I jemu też się śniło, że mamy malucha ale jeszcze takiego niemowlaka zawiniętego mocno w becik i byśliśmy z tym maluchem na badaniach u jakiejś położnej. Oczywiście uznaliśmy to za znak i mocno trzymamy kciuki za wigilijne testowanie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 18:47   #630
misia2424
Przyczajenie

Cytat:
...a co to znaczy, ze masz wszystkie objawy?
mam wahania nastroju...jem wiecej niż zawsze..częściej chodzę do toalety..no i mam podwyższoną temp już od 9 dni a nie jestem hora..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości