|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
mam maleństwo: le vetiver -Lubin
Cytat:
oczywiście ten vetiver to z myślą o Tobie ...
Kadzidła... Paczule... Dymy... przygarnę, adoptuję, kupię WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-12-19 o 20:47 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj" |
|
|
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę, część 4
Mam:
Demeter Thundra, Russian Leather Givenchy Pi Norma Kamali Incense Profvmvm Roma Olibanum TDC Osmanthus, Sens et Bois Armani Prive Bois d’Encens O. Durbano Black Torumaline, Amethyst, Jade Eau d’Italie Santa Maria Novella Rose L’Artisan Poivre Piquant Historie d’Eau S. Lutens A La Nuit, Villoresi Alamut, Incense Avant Garde MP et Gantier Rose Muskissime Les Parfums de Rosine Zephir de Rose, Ecume de Rose, Une Folie de Rose OI Etro Etra, New Tradition Jean Charles Brosseau Ombre Rose Diptique L’eau Trois, Tam Dao Tauer Reverie au Jardin Nu edp Creed Royal Water Royal Muska Parfumerie Generale Harmatan, L'eau Guerriere Winter Delice (ok. połowa miniaturki) Odlewki: L'Eau de Jatamansi ok. 3 ml (wysoki, plastikowy atomizer) Feminite du Bois ok. 7ml Szukam zapachów różanych, drzewnych i kadzidlanych. Edytowane przez palindromy Czas edycji: 2009-11-26 o 07:53 |
|
|
|
#543 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Z kadzideł/drzewek mam: Avignon CdG Black Tourmaline, Rock Crystal (tego malutko) Durbano BC Donna Karan Gucci PH Palisander CdG Idole de Lubin A poza tym: Annick Goutal - Les Nuits d'Hadrien Dolce&Gabbana - Sicily Balanciega - Cristobal YSL - Opium Dior - Addict JOOP! EDT Demeter – Fireplace Demeter – Leather Dior – Dolce Vita Ginestet – Botrytis Mauboussin – Mauboussin EDP Nina Ricci – Belle de Minuit Givenchy – Organza Indecence Demeter – Cinnamon Bun Demeter – Caramel Micallef - Automne i może cuś jeszcze ale chwilowo nie pamiętam
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2008-12-19 o 12:48 Powód: skleroza |
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Czego szukasz? Bardzo bym chciała skraść ci Black Tourmalne
powiedz a będę szukała dla Ciebie zapachu
|
|
|
|
#545 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Właściwie to szukam już tylko: Demeter Black Pepper Fendi Asja Satellite Padparadscha Molinard Habanita Kenzo Tigre Annayake Miyako Laura Biagotti Venezia może masz któreś z nich na zbyciu? Ale jeśli Palindromy nie będzie zainteresowana wymianą na BT to mogę Ci je przesłać w zamian za.. no cokolwiek interesującego
|
|
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
podłączam się do pytanie, bo ja z kolei chętnie bym Cię uszczupliła o
:napisz co Rudym Wiedźmom w sercu gra
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
A ile masz BT? Mam 2,5ml Tygrysa w fiolce z atomizerem od gwai
|
|
|
|
#548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pech nic z tego nie mam, ale pokusze i tak :http://sklep.lulua.pl/Dla-Niej/zapac...nil-EDP-10-ml/ mam próbeczkę ok 0,3-0,2 ml, chętnie oddam.
|
|
#549 | |
|
Nindżopesz
|
Jeśli Palindromy da mi kosza w temacie Asji i Habanity to chętnie się wymienię - bo nie ukrywam, że na dwóch powyższych zależy mi najbardziej
Ile mam w próbce sprawdzę wieczorem, wydaje mi się, że 1 ml będzie spokojnie jak nie więcej.Cytat:
|
|
|
|
|
#550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaszperam i dam znać
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
szukam terre de bois miller harris, tom ford for men, labdanum karan, l'eau guerriere pg, encens flamboyant goutal, ikon zirh, bursch acqua di biella w zamian to co w podpisie
|
|
|
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
Kriss, ja zamówiłam Wenge i Labdanum od Rawity, więc jeśli się nie spieszysz, to chętnie Ci ze 2 ml Labdanum oddam na testowanie, a może i Wenge, jesli chcesz?
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu chciałabym poznać je wcześniej |
|
|
|
|
#554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja pozostanę tymczasem w oczekiwaniu na to wyabstrahowane z BC drewienko - może mnie oszczędzi
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Redhaired Witch, nigdy jeszcze nikomu nie dałam kosza i nie widzę powodu, żeby dawać go Tobie teraz
Bardzo chętnie przygarnęłabym od Ciebie:Ginestet – Botrytis Givenchy – Organza Indecence Annick Goutal - Les Nuits d'Hadrien Dolce&Gabbana - Sicily Mauboussin – Mauboussin EDP Przyznam się jednak, że Asji nie mam zbyt wiele... Co Ty na to? |
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam black papper
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Nindżopesz
|
Z czymś mi się pomieszało, mam raczej 0,75 ml Black Tourmaline :/ Nadal jesteś zainteresowana?
Cytat:
![]() A co do wymiany - jestem za Po około 1 ml każdego zapachu? |
|
|
|
|
#558 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
to może coś u mnie Ci wpadni w oko? lista gdzieś na poprzedniej stronie
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnij sobie zakupy hinoki ale poważnie to tak - jestem niecierpliwa jak jasna cholera![]() naprawdę nikt nie ma tego czego szukam? mogę nawet wymienić się na 1 szt. |
|
|
|
|
#560 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Maitre Parfumeur Fraiche Passiflora Creed Love in White Carla Fracci Hamlet Z próbek wybranych przez Ciebie Padparadscha i Equistrius polecą do Wiedźmy. Czy nadal jesteś zainteresowana? |
||
|
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wolałabym oddać ci całe 2,5ml z atomikiem Tygrysa. Może masz coś ciekawego drzewnego, kadzidlanego?
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
mam tylko próbkę. A chciałabym najbardziej Avignona , bo kusi mnie cała flaszka
|
|
|
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
Troszkę porządków zrobiłam i okazało się, że nazbierało się niepotrzebnych próbek. Wysyłka tylko do Liverpoolu, więc preferuję większe wymiany (co nie znaczy, że mniejsze wymiany nie wchodzą w grę, proszę brać tylko pod uwagę koszty wysyłki). Moja lista zapachów jest naprawdę długa, ułożona w kolejności od zapachów interesujących mnie najbardziej. Jako dodatek zawsze chętnie przygarnę zapachy Demeter, szczególnie te jadalne, ale nie tylko.
Najbardziej rozpaczliwie poszukuję Vero Profumo Onda, Parfumerie Generale Un Crime Exotique, Musc Maori, Molecule 01 i CdG Luxe Champaca ![]() POSZUKUJĘ: Vero Profumo Onda, Kiki, Rubj Serge Lutens Un Bois Sepia, La Myrrhe, Tubereuse Criminelle, Un Lys, Iris Silver Mist, Bois Et Musc, Bois Et Fruits, Cuir Mauresque, Rose de Nuit, Sarassins Comme de Garcons przede wszystkim Luxe Champaca, a także White, Series 1 Leaves: Lily, Tea; Series 2 Red: Carnation, Rose; Series 4 Cologne: Anbar, Vettiveru; Series 5 Sherbet Peppermint, Series 6 Synthetic Soda, Tar, Series 7 Spicy Cocoa oraz CdG x Stephen Jones Escentric Molecules Molecule 01 CB I Hate Perfume Lavender Tea, Tea/Rose, Greenbriar 1968, Black March Parfumerie Generale Musc Maori, Cedre Sandaraque, Bois Blond, Haramens, Un Crime Exotique Profumum Dulcis in Fundo, Vanitas, Alba, Ambra Aurea, Confetto, Fiore d'Ambra, Santalum, Soavissima, Acqua e Zucchero, Olibanum Donna Karan Chaos, Labdanum M.Micallef Vanille Aoud, White Sea Coppeneur Eau de Cacao Voluspa Santiago Huckleberry Frederic Malle French Lover Norma Kamali Incence Aroma M Geisha Noire, Geisha Blanche, Geisha Nobara-Cha Sage Onyx Faracia SS. Annunziata dal 1561 Cara, Chia Calypso Christianne Celle Vanille Stephanie de Saint-Aignan Berberiades, L'eau Nirique, Voleur de Ciels, Tobacco Mucho, Amande Honorable Aqaba The Sands of Aqaba By Kilian Cruel Intentions, Straight to Heaven, A Taste of Heaven, Liaisons Dangereuses Frapin Terre de Sarment Bois 1920 Sushi Imperiale Morgane Le Fay Blue UNTITLED #1 by Yosh Han, UNTITLED #2 by Tristan Brando, UNTITLED #3 by Sarah Horowitz Susanne Lang Cashmere, Tamboti Wood Renee Amber Red Flower Organic Perfume Ambrette Montale Black Aoud, Orient Extreme, Aoud Velvet Comptoir Sud Pacifique Caramel Sunset, Vanille Ambre, L'eau du Gouverneur, Harmonie Creole, Mage d'Orient, Vetyver Haiti, Bois de Filao, Barbier des Isles, Le Roi Santal Il Profumo Vetiver de Java, Chocolat, Chocolat Amere, Chocolat Frais Molinard Les Senteurs Ambre La Maison de la Vanille Vanille Givree des Antilles, Vanille Sauvage de Madagascar Jo Malone Amber & Lavender, Nutmeg & Ginger, Black Vetyver Cafe, Vetyver, Wild Fig & Cassis, Tuberose Acqua di Parma Blu Mediterraneo - Arancia Di Capri, Blu Mediterraneo - Cipresso Di Toscana, Lavanda Tonica Indult Tihota, Isvaraya Jalaine Vanilla, Amber Parfum d'Empire Yuzu Fou, Eau de Gloire The Different Company Un Parfum de Sens et Bois Eau d’Italie Bois d’Ombrie, Sienne l’Hiver Caron Parfum Sacre Parfums de Nicolaï Maharadjah Annick Goutal Vanille Exquise, Ambre Fetische, Myrrhe Ardente Etro Mahogany Hermes Hermessence Brin de Reglisse Christian Dior Diorissimo Dorissima Narzis Diptyque Philosykos Demeter Banana Flambee, Baby Powder, Laundromat Ava Luxe wszystko z serii Gourmand/Sweet, Musky/Animalic, Wood/Resin i Oriental/Amber plus wszelkie wariacje na temat kakao, banana, kawy i ambry, których nie znam. WYMIENIĘ: Bond No. 9 New Haarlem 1.7 ml (oryginalna) Bond No. 9 West Side 1.7 ml (oryginalna) Jean-Charles Brosseau Fleurs D'Ombre Ombre Bleue ok. 1 ml (oryginalna) Les Parfums de Rosine Ecume de Rose ok. 1.8 ml (oryginalna) Les Parfums de Rosine Poussiere de Rose ok. 0.5 ml (oryginalna) Les Parfums de Rosine Rose d'Ete 2 ml (oryginalna) Les Parfums de Rosine Un Zest de Rose 2 ml (oryginalna) Olivier Durbano Black Tourmaline ok. 0.7 ml Olvier Durbano Rock Crystal ok. 0.7 ml Penhaligon's Lily & Spice 1.5 ml (oryginalna) Tauer Perfumes L'Air du desert marocain ok. 0.7 ml * * * * * Wszystkie te próbki mogę wymienić hurtem na jakąkolwiek odlewkę lub na kilka próbek, które mnie zainteresują: Armani Mania ok. 2 ml Balenciaga Rumba ok. 0.5 ml Bvlgari Eau Perfumee Au The Blanc ok. 1.5 ml (oryginalna z atomizerem) Bvlgari pour Femme ok. 0.5 ml (oryginalna) Bvlgari Roses Essentielle ok. 0.5 ml Bvlagri The Vert ok. 0.5 ml Clinique Happy ok. 1 ml (oryginalna) Clinique Happy Heart ok. 0.7 ml Elizabeth Arden Arden Beauty ok. 1 ml (oryginalna) Jean Patou Enjoy ok. 1 ml Jesus del Pozo Esencia de Duende ok. 0.5 ml Kenneth Cole Black For Her ok. 1.3 ml (oryginalna) La Perla Charme ok. 2 ml (oryginalna z atomizerem) Le Feu Light ok. 1 ml Lanvin Oxygene ok. 2 ml L'Occitane Eau d'Lparie ok. 1 ml Nina Ricci Love Fills L'Air de Temps ok. 1 ml Prada EDP ok. 0.5 ml (oryginalna) Ralf Lauren Safari ok. 2 ml Sisley Eau du Soir ok. 1ml Stella Sheer ok. 1 m Trussardi Skin ok. 1 ml Versace Crystal Noir ok. 1 ml Versace Versus Time For Action ok. 1 ml YSL Opium Fleur de Shanghai ok. 1 ml YSL Paris Roses des Bois ok. 1 ml * * * * * Oprócz próbek z chęcią wymienię także odlewki następujących zapachów (mogę również zrobić próbki): Serendipity 3 Serendipitous Voluspa Vanilla Creme Fleur Susanne Lang Red Ginger Kenzo Jungle Elephant Diptyque L'Ombre Dans L'Eau Diptyque Olene Comme des Garcons Skai Becker.eshaya Golden Amber Serge Lutens Mandarine Mandarin Serge Lutens Daim Blond Serge Lutens Gris Clair Serge Lutens Fleurs de Citronnier Serge Lutens A La Nuit Serge Lutens Encens et Lavande (będę wybredna przy ewentualnej wymianie!) Molinard Habanita Givenchy Organza Indecence Jesus del Pozo In Black Theorema Espirit d'Ete Theorema Leggero Stella McCartney Stella Kenneth Cole Black For Her Nu EDT i EDP Shalimar EDT i EDP Chopard Madness Givenchy Oblique Play W zamian interesowały by mnie najchętniej końcówki lub odlewki ambrowych, kadzidlanych, drewnianych lub orientalnych niszowców. Obecnie zainteresowana jestem najbardziej: CdG Kyoto, Zagorsk, Sherbet Cinnamon, Rhubarb, Nomand Tea, Woodcoffee; Etro Ambra, Calypso Ambre, CB I Hate Perfume Russian Caravan Tea, Voluspa Santiago Huckleberry, Frederic Malle Musc Ravageur, Vetiver Extraordinaire, Iris Poudre; Hanae Mori Magical Moon, Keiko Mecheri Loukhoum, Kenzo Jungle Tigre, Laura Tonatto Fior d'Arancio, Laura Mercier Ambre Passion, Montale White Aoud, Olivier Durbano Amethyst, Jade; Parfumerie Generale Cadjmere, Pilar & Lucy Tiptoing through chambers of the moon, Tann Rokka Aki, Tauer Perfumes wszystko oprócz L'Air du desert marocain, Vivienne Westwood Anglomania (niewielka ilość). Edytowane przez Agia* Czas edycji: 2009-01-05 o 11:20 |
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
Agia: mam
Serge Lutens Serge Noir i Comptoir Sud Pacifique Matin Calin - mogę z nich zrobić próbki / odlewki Parfumerie Generale Bois Blond - duża próbka z Les Senteurs Bois 1920 Sushi Imperiale - prawie cała próbka z Lucky Molecule 01 - robiona, z wymiany, na pewno jest co najmniej 1 ml odrobina Hinoki - nie wiem ile, bo w czarnym atomizerku, ale coś jest na pewno + mam też takie kadzidła jak Tauer Incense Extreme, Annayake Miyako, NU YSL (EDP) oraz czekoladowy ideał - Mat Chocolat Masaki Matsushima - mogę z nich zrobić próbki / odlewki Z Twoich zapachów chciałabym poznać: Aqaba Aqaba Becker.eshaya Golden Amber Bois 1920 Classic 1920 Bois 1920 Real Patchuly Parfum D'Empire Aziyade 1 ml i Serendipituous oraz Red Ginger
Mój profil na Fragrantica https://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/15321 Mój wątek wymiankowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276096 Edytowane przez Tigerlilly Czas edycji: 2008-12-22 o 09:07 |
|
|
|
#567 |
|
BAN stały
|
Oddam
Dior, Poison, Tendre Poison, Miss Dior Cherie Eau De Printemps Celine Oriental Summer YSL, Baby Doll, Young Sexi Lovely, Paris Cacharel, Liberte (moze byc odlewka 6 ml), Amor Amor Tentation, Amor Amor, Noa Clinique, Happy to be Demeter, Baby Powder, Myrrh, Pina Colada, Caramel Escada, Incredible Me, Magnetic Beat, Collection Lolila Lempicka, edp, Fleur Defendue Lalique, Amethyst Lacoste, Inspiration Hermes, EDM Kenzo, Flower, Bvlgari, Rose Essentielle Britney Spears, Curious, Fantasy Midnight Lacroix, Tumulte Tommy Hilfiger, Dreaming Chopard Mira Bai Diesel,Plus Plus Versace, Versace edp Aigner Woman, Too Femine Robero Cavalli, Black, Serpentine Armani, Czarna Mania, Mania DKNY, Red Delicious, Black Cashmere Trussardi, Jeans (2), Inside Estee Lauder Pleasures, Pleasures Delight Chanel, Allure Sensuelle edp, Esprit Connect Givenchy OI, Ange ou Demon Tendre, Very Irresistible Charles Jourdan The Parfum Carolina Herrera 212 Sexy Jean Paul Gaultier, Classique Sephora Kwiat Minoi, Vanille Caramel Ralph Lauren Hot Calvin Klein Euphoria Blossom Bucheron Trouble Victoria's Secret Very Sexy Jil Sander Sun Delight Christina Aguilera Kylie Minoque Darling (mozliwa odlewka do 20 ml, Sweet Darling Niszowe: Sequoia, Satles, Magical Moon, Daim Blond, Ombre Rose, Toujours Moi, Harissa, Premier Fiquier, Borneo 1834, Shaal Nur, Cherqui, Odlewki: Paco Rabbane Ultraviolet (5ml) Edytowane przez princeska69 Czas edycji: 2009-01-13 o 15:29 |
|
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Princesko, znalazłabyś coś u mnie za Borneo?
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=360 |
|
|
|
#569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i lista próbek do pogrzebania. W podpisie mam te których aktualnie się pozbywam, więc jeśli coś z tych to musze je zarezerwować dla Ciebie.
|
|
#570 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

powiedz a będę szukała dla Ciebie zapachu
Właściwie to szukam już tylko: 
:

: