|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
o rany kobiety umieram. mam 39.4 goraczki i nic nie chce jej obnizyc.
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jesteś jeszcze w stanie pisać na Wizażu? Ty idź do łóżka natychmiast!
|
|
#634 |
|
kosmitka
|
Witajcie,
ja tylko na szybciutko, bo porządki świąteczne muszę porobić, od poniedziałku mamy gości. Krótko w temacie leków - co do ibupromu, mój gin jak opierniczał mnie za ketonal, to powiedział że w zamian mam brać ibuprom, więc chyba nie jest tak, że ma jakieś działania wpływające na płodność. Ketonal podobno ma. Na wszelki wypadek jednak będę brała tylko paracetamol. Co do aspiryny i rutinoscorbinu - niestety w tym cyklu brałam do 12 dc, ale nie było przytulanek, więc mam nadzieję, że nie poszkodziło na nic. Teraz tylko cytrynka i inne naturalne metody. Mam zdanie podobne jak Patka - że w 1 połowie cyklu można z umiarem rzecz jasna przyjmować takie rzeczy, zaś w 2 lepiej uważać. Ciągle myślę, jak to jest jak ludzie "WPADAJĄ", czasem po alkoholu, czasem wezmą np. jakąś tabletkę przeciwbólową, nie można chyba popadać ze skrajności w skrajność. My wrzuciliśmy na luz, zero mierzenia obserwacji, jedynie pi razy oko dni cyklu. Co ma być to będzie. Pozdrawiam Was świątecznie .
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2008-12-20 o 10:33 |
|
|
|
#635 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() A ja właśnie kawusię spijam i potem zamierzam się na miasto wybrać po prezenty będzie pewnie masakra i problem z parkingami, ale co tam.... moja wina, trzeba było wcześniej o tym pomyśleć![]() Tempka u mnie spada, więc jestem przygotowana na @..... No ale za pasem nowy rok i nowe szanse mam nadzieję Miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś rano wstałam i miałam mdłości a w dodatku jajniki mnie bolały, czyżby to po mizianiu
|
|
#637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oho, no to ładnie. ja dziś jestem w pracy i wiesz co tu u mnie się dzieje? Masakra... Od 9 już był tłok... A jak macie carefury koło siebie to sprawdzcie czy tak u was też jest, bo w tym co ja pracuje to dziś i jutro jest 30% zniżki na wszystkie zabawki i wszystkie sprzęty RTV i AGD. Naprawdę przy tym się opłaca. Ale nie wiem czy tak jest we wszystkich. Cytat:
o kurcze kobieto, nie wiem co się robi przy takiej wysokiej gorączce, ale w razie co to dzwoń do pogotowie i babka przez telefon ci powie czy coś robić czy ci przyślą lekarza. Nie mam pojęcia... Cytat:
ja przynajmniej tym się nie przejmowałam
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
witam. nie mialam wczesniej dostepu do internetu dlatego dlugo mnie nie bylo. u mnie staranki byly ,@ ma przyjsc w poniedzialek. bola mnie sutki i mam dosc obfite upławy kremowe i teraz nie wiem czy na @ tez takie sa? niestety zrobilam wczorak rano test i negatywny ale te bolace sutki przy dotyku daly mi nadzieje ze jestem w ciazy bo tak mialam przy pierwszych ciazach.
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny byłby prezent na święta
|
|
#641 |
|
Rozeznanie
|
dzis na szczescie nie przekraczam 39.
ale wczoraj zrobilam masakre przed pojsciem spac. wiec tak: w angli sa takie przelaczniki w gniazdkach, zeby je wylaczac. i wczoraj, zamiast wylaczyc wieze wlaczylam zelazko, ktore grzalo sie cala noc. wiec to ze nie splonelam zywcem, to mialam wiecej szczescia niz rozumu.
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi właśnie wyłączyli wodę i jak tu się umyć
|
|
#643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to i tak bardzo dużo...uważaj na siebie... Cytat:
musisz bardziej uważać.... dobrz, że Ci sie nic nie stało....._________________________ _______________________ Kupiłam z mężem (wyskoczył z pracy i poszedł ze mną) CHOINKĘ pierwszą w życiu i pierwszą do naszego mieszkanka Byłam też chwile na mieście, kupiłam jeden prezent - dla mojej bratowej - zestaw obiadowy na 6 osób jestem z tego powodu cała zadowolona Dla brata - płytę z muzyką dla osób"po trzydziestce" i podkładke pod telefon do samochodu...Popołudniu (już z mężem) idziemy po prezent dla teściowej. Dla teścia mamy już kieszeń na dysk (nie wiem co to bo jeszcze nie widziałam), a dla moich rodziców kupiliśmy głośniki (sami chcieli) Dla mojej bratanicy i jednocześnie chrześnicy kupiliśmy na allegro rower bmx z tego prezentu ja się najbardziej cieszę A mężowi kupiłam pamięci do komputera...tak wiem...bardzo to praktyczne...ale może jeszcze do tego coś mu dokupię i to już bedzie niespodzianka... No, także nie jest źle i juz jestem bardziej spokojna A jak tam u Was dziewczyny idzie kompletowanie prezentów??
|
|||
|
|
|
#644 |
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie chwilka odpoczynku
Wczoraj poszaleliśmy wieczorkiem ze znajomy na przedświątecznej imprezce i dzisiaj wstaliśmy o godz. 10 , ale na szczęście daliśmy radę ze wszystkim co zaplanowaliśmy. Rano kupiliśmy choineczkę ![]() Ja jutro jadę kompletować prezenty, wiem co mam kupić także mam nadzieję, że problemów nie będzie. Marzy mi sie tylko jeszcze śnieżek na Święta
|
|
|
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dziś tylko na chwilę. my już z mężem mamy wakacje...dziś prawie cały dzień w łóżku...suuuper, dawno marzyłam o takim zrelaksowanym dniu... a wiecie , że dziś zaspałam i zmierzyłam temp dopiero o 8.00 .... ale i tak nie miałam jeszcze owu a już 14 dzień cyklu..dziwne. a śluz płodny mam od paru dni..ale to chyba zasługa wiesiołka... ![]() pozdrowionka!
|
|
|
#646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety na konkretne objawy w tydzień czy dwa po owulacji jest jeszcze za wcześnie. A ma je każda z nas praktycznie co miesiąc. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nadal nie mam. Wczoraj nabyliśmy bombki, a dziś lampki. Chojaka nadal niet. ![]() Za to prezenty już mam z głowy. I kasę też. Mały wypadzik na zakupy do Carrefoura i 170zł nie moje.
|
||||
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dramat..ale za tydzień jedziemy do Polski i zawsze tuż przy granicy robimy duuuuuże zapasy w polskim supermarkecie jak już z Polski wyjeżdżamy..hurra!kochane , trzymajcie kciuki...nasz makler będzie negocjował cenę domu... w pon do banku i wtedy się okaże czy sa szanse...aaaah...jestem taka podekscytowana. co prawda wszyscy nam mówią, że powinniśmy szukać czegoś większego bo to "tylko" 85 metrów...ale ja uważam, że nie ma co szaleć. po pierwsze jest nas dwoje póki co. po drugie jest kryzys. po trzecie kupić dom na kredyt to jedno , a potem ten dom spłacić i utrzymać ( ogrzać, zapłacić za prąd i podatki) to drugie. prawda? niech mnie ktoś poprze ![]() ups...ja niedawno wstałam a już 19...hm...może czas na obiad?
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem myślenie innych. Gdy ja kupowałam mieszkanie mówiłam tak samo: to trzeba jeszcze spłacić i czynsz wyższy i remont większy. Kupiłam mniejsze i tańsze. Dziś żałuję. Ceny urosły razy cztery. Teraz już nie dam rady dołożyć tych 15m. ![]() A już bym cholera spłaciła tę różnicę w metrażu, gdybym większe wzięła. :/ |
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) albo zmiany dzielnicy w której chcemy mieszkać, albo kupienia czegoś w gorszym stanie do remontu ( czyli i tak i tak kolejne 20 tysięcy przynajmniej..) zresztą to w końcu 85 metrów...fakt, że pokoje na górze to raczej pokoiki, ale za to wszystko jest odnowione, piękna łazienka i kuchnia, podłoga drewniana...sama już nie wiem...do mnie ten dom akurat przemówił, ma wiele uroku. jak bank nam odmówi to będzie mi taaaaaaaaaaak smutno....
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile taki domek 85m tam u Was kosztuje? |
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh..prawie 140 tysięcy eu..... jak nam się uda sprzedać mieszkanko w rotterdamie to będzie super...a tu fotki domku... http://www.ubbo20.tweakdsl.nl/ubbo.html ogródek niestety typowo holenderski więc jak dla mnie klatka ale zawsze mozna grilla zrobić, kawkę wypić w niedzielnhy poranek...
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zadbany, miła kuchenka i kibelek. Jak na ten metraż to drogi. A mówisz, że 20tys. musielibyście dołożyć do jakiego metrażu? U nas teraz też szaleństwo cenowe, parę metrów od mojego mieszkania jest do sprzedania dom, trochę ponad 100m, cały do zrobienia, podłogi są z parkietem, ale zaniedbanym, koszmarne ściany, nierówne sufity, w gierkowskim stylu. 800tys zł. Obłęd.
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety, Holandia to maleńkie państwo. więc szczęśliwi ci co mają taką klatkę...domek na żywo wygląda trochę lepiej, znaczy nie aż tak minimalistycznie. cena domku jest dobra, to jest dobre sąsiedztwo no i dom jest zmodernizowany. cena jest normalna. jak chcesz coś około 100metrów w dobrej dzielnicy to już ponad 150 tysięcy..a ja mierzę siły na zamiary... w tej cenie zwykle możesz kupić dom podobnej wielkości, gdzie nie ma podłogi, łazienka to tylko prysznic z kotarą a w kuchni są pólki i zlew..a my musimy się wprowadzić i mieszkać nie mamy czasu na remonty i pierdoły. zresztą jak na odległość? makler powiedział , że z ceny i tak na pewno zejdą bo z powodu kryzyzu rzadko kto kupuje , szczególnie w tej części holandii. tu w Rotterdamie nadal wszystko się kręci, my mieszkamy w samym centrum , więc jest szansa że się uda nasze opylić... ![]() 800 tysięcy????????? ![]() ![]() ![]() no sorry..masakra....właśnie zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak...skoku temp nadal brak... śluzu wydaje mi się dziś jakoś maleńko( rano było dużo teraz wcale) piersi mnie pobolewają jak powinny na owu...to gdzie jest to owu???? ![]() zmykam dobrej nocki
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2008-12-20 o 20:23 |
|
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
jej Nikuś!
uwielbiam takie domki! baardzo mi się podobają.. w Anglii też mają takie klimaty..a w polsce niestety.. albo dzielnice typowo willowe, albo zwykłe mieszkania..albo.....slam sy ;/
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Ja dalej zakatarzona. Praca z dzieciakami smarkającymi nie pozwala mi się samej wykurować do końca. Ale dziś miałam ostatnie zajęcia!!! teraz do pracy dopiero 05.01 No ale odpoczynek dopiero w pierwsze święto bedzie tak naprawdę. Bo jutro porządki domu i na nowo sklecenie listy zakupów, poza tym weterynarz, bo kot jakimś cudem nam się odwodnił i ma zatwardzenie 3 dni. Dziś miałą kroplówkę, jutro do kontroli, zeby zobaczyć, czy ja juz puściło. Szkoda mi jej, bo się męczy juz 3 dni i nic. ale ma to swoje plusy- wczoraj pierwszy raz w życiu dostała mleko. Oczy to jej na wierzch wyszły z zachwytu. ale nawet mleko nie podziałąało. Mąż się śmaił, zeby jej fajka dać, to na pewno jej przejdzie. Fleur, jak dla mnie to temperatura jest bardzo poważna, ale myślę tak dlatego, ze ja nigdy nie mam gorączki (o zapaleniu płuc dowiedziałąm się po czasie, jak juz mi kaszel został). Niestety każdą chorobę mam bez gorączki, za to mam 35 i coś, przez co jeszcze gorzej się czuję. Misia, trzymam kciuki, choć takie objawy to ja też miałam, jak się intensywnie wpatrywałam w sebie. Madzia, mam nadzieję, że sutki w końcu coś znaczą, bo przydałby sie jakiś cud wigilijny. Nikuś, domek przytulny. To, ze nieduży mnie nie przeszkadza. Wychowałam się na 40 metrach w 4 osoby +pies i jakoś się dało. Teraz mam co prawda 120m, ale dom jest ogromny i brzydki. Cały dom ma 3 takie kondygnacje 120-metrowe. No, poddasze jest mniejsze z wiadomych powodów. A co do cen, to niestety powariowali. Co do prezentów, to ja osobiście mam wszystkich załątwionych, jeszcze tylko koniak muszę kupić dla mamy od teściowej, bo prosiła, ale to zrobię w ramach ostatnich spożywczych. W carefurze wszędzie są te promocje, ale ja jadę w poniedziałek z rańca, bo mam juz ostatnie pieniądze i musze je wydać tylko na te rzeczy, które mi są do świąt potrzebne do pichcenia. Dlatego listę robię. Tylko klapki jak dla konie muszę sobie wykombinować, żeby mnie nie kusiło na duperele. Dobrze, ze duże zakupy z rzeczami, któe mogą postać juz zrobiłam. Zostało mi mięsko, ryby, warzywa i pieczywo. No i owoce. a tak już mam wszyściutko. Choinkę we wtorek mąż kupuje i ubierzemy ją wspólnie z moja rodzinką, któa przyjeżdża właśnie tego dnia. Już sie nie mogę doczekać, bo nie widziałąm ichod półtora miesiąca. a dom na świątexczno udekoruje jutro jak posprzątamy. Nie wiem, jak to wszystko jutro zrobimy, ale mąż dziś po pracy obiedzie o 17.00postanowił sie zdrzemnąć i tak mi chrapie do tej chwili. Ja ogarnę dziś tak z wierzchu rzeczy do prania na jutro i zorientuje się, jak mam sobie jutro wszystko rozplanować. Oj, będzie się jutro działo. A tu mąż zaczął pilnować mizianek co drugi dzień, więc jak tylko skończyliśmy wczoraj, to non stop mi przypomina, zebym pamiętała, że w niedzielę znów. W zeszłym cyklu podczas dni płodnych kombinowaliśmy codziennie i mieliśmy juz pod koniec przesyt , a teraz to mąż chodzi uśmiechnięty. Znikam. Odezwę sie pewnie w poniedziałek. Buziaki.
Nadia Anastazja 06.09.2009 godz. 02.10 (2550g, 52cm) moje różności moje decoupage preferencje serwetki na wymianę Edytowane przez DDosiek Czas edycji: 2008-12-20 o 22:53 Powód: podkreślenie |
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
mnie dziś znów bolą dziwnie jajniki ![]() wczoraj byliśmy u znajomych i opowiadali o jakiejś tam dziewczynie, która po niecałym miesiącu odstawiła dziecko od piersi tylko dlatego bo chce jechać na narty i będzie jej wygodniej nie no załamałam się jak można być takim egoistą a wogóle ona na nartach nie jeździ więc o co chodzi
|
#657 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miesiaczek bolesnych nie mialam jak do tej pory nigdy i jakos z tym "naturalnym" lekkim bolem udawalo mi sie zyc Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak to juz jest poukladane . Ja nawet beda w przychodni polozna si emnie pytala czy bede chciala karmic piersia cyz nie, powiedzialam ze jak bedzie pokarm to oczywiscie to ona powiedziala ze statystycznie jestem co 6 kobieta kotra chce karmic piersia, bo kobiety sie martwia ze beda miały biusty obwisłe itd !!! Ja w sozku bylam i stwierdzialam ze przeciez nie tylko cycki sa obwisle ale i brzuch a raczej skora na nim , i ze jak sie ktos decyduje na dziecko to decyduje sie na "wszytskie kaplikacje" no ale jak mowiłam sa ludzie i ludziska
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||||
|
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam choinkę
![]() za to nastrój popsuła mi mama... (kilka dni temu pisaliśmy o alkoholikach) ma być wspólna wigilia ..tescie ..rodzice..i w ogole..u nas w domku.. i właśnie od kilku dni moja mama daje do wiwatu tak..ze ledwo przytomna.. a ja płaczę bo nie wiem co zrobić.. no zdarza się..biednemu zawsze wiatr w oczy...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2008-12-21 o 12:29 |
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie płacz...
|
|
|
#660 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie płacz kochana...masz śliczną choinkę i przyjda do Ciebie ludzie, którzy Cię kochają.... a ci alkoholicy dopuki nie dostaną porządnego kopa od życia nie wiedzą jaką krzywdę robią najbliższym i sobie...mam nadzieję, że mama się opamięta......_________________________ _________________________ ___________ u mnie też już choinka stoi ubrana (wieczorkiem mo ze zrobię zdjęcie i też Wam pokażę) Temperatura spadła, mam plamienia i już zero złudzeń niestety.... No ale jak już pisałam, nadchodzi nowy rok i mam nowe nadzieje na dzidziusia... głęboko wierzę, że to będzie rok, w którym będzie nas już trójka
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2008-12-21 o 13:21 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

hmm, ja też przez pierwsze 4 miesiące za każdym razem byłam pewna, że to już. Apetyt mi się zmieniał, byłam śpiąca, piersi mi się powiększały, byłam drażliwa i ogólnie miałam "przeczucie" no ale tak naprawdę za każdym razem był to mój PMS, który daje bardzo podobne objawy jak ciąża. Teraz podchodzę do tego z większym dystansem, wierzę że będzie co ma być i na pewno będę miała dzidzię w najbardziej odpowiednim dla mnie momencie, a co taka będę optymistka 

i jesteś jeszcze w stanie pisać na Wizażu? Ty idź do łóżka natychmiast!
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak można być takim egoistą a wogóle ona na nartach nie jeździ