Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-19, 18:51   #631
misia2424
Przyczajenie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
misia, ja jestem w podobnej sytuacji ale nawet rok starań nie daje jeszcze powodów do obaw tym bardziej, jeśli wszystkie badania wyszły ok.
A co do objawów ... hmm, ja też przez pierwsze 4 miesiące za każdym razem byłam pewna, że to już. Apetyt mi się zmieniał, byłam śpiąca, piersi mi się powiększały, byłam drażliwa i ogólnie miałam "przeczucie" no ale tak naprawdę za każdym razem był to mój PMS, który daje bardzo podobne objawy jak ciąża. Teraz podchodzę do tego z większym dystansem, wierzę że będzie co ma być i na pewno będę miała dzidzię w najbardziej odpowiednim dla mnie momencie, a co taka będę optymistka

Co do snów, ja z moim TŻ'tem miałam tej samej nocy bardzo podobny sen. Mi się śnił nasz synek, śliczny blondas z różowymi polikami, takie już 6 miesięczne dziecko. I jemu też się śniło, że mamy malucha ale jeszcze takiego niemowlaka zawiniętego mocno w becik i byśliśmy z tym maluchem na badaniach u jakiejś położnej. Oczywiście uznaliśmy to za znak i mocno trzymamy kciuki za wigilijne testowanie
widzisz tylko że ja byłam w ciązy i w 2 miesiącu poroniłam i nikt nie wie dla czego...niby wszystko jest ok
misia2424 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 20:25   #632
fleurdelacour
Rozeznanie

o rany kobiety umieram. mam 39.4 goraczki i nic nie chce jej obnizyc.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-19, 20:28   #633
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
i jesteś jeszcze w stanie pisać na Wizażu? Ty idź do łóżka natychmiast!
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 10:31   #634
anciaahk
kosmitka

Witajcie,
ja tylko na szybciutko, bo porządki świąteczne muszę porobić, od poniedziałku mamy gości.
Krótko w temacie leków - co do ibupromu, mój gin jak opierniczał mnie za ketonal, to powiedział że w zamian mam brać ibuprom, więc chyba nie jest tak, że ma jakieś działania wpływające na płodność. Ketonal podobno ma. Na wszelki wypadek jednak będę brała tylko paracetamol.
Co do aspiryny i rutinoscorbinu - niestety w tym cyklu brałam do 12 dc, ale nie było przytulanek, więc mam nadzieję, że nie poszkodziło na nic. Teraz tylko cytrynka i inne naturalne metody. Mam zdanie podobne jak Patka - że w 1 połowie cyklu można z umiarem rzecz jasna przyjmować takie rzeczy, zaś w 2 lepiej uważać. Ciągle myślę, jak to jest jak ludzie "WPADAJĄ", czasem po alkoholu, czasem wezmą np. jakąś tabletkę przeciwbólową, nie można chyba popadać ze skrajności w skrajność.
My wrzuciliśmy na luz, zero mierzenia obserwacji, jedynie pi razy oko dni cyklu. Co ma być to będzie.
Pozdrawiam Was świątecznie .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...

Edytowane przez anciaahk
Czas edycji: 2008-12-20 o 10:33
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 10:43   #635
yolanda9
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
a jak dzisiaj się czujesz Fleurdelacour? Mam nadzieję, że już gorączka minęła....

A ja właśnie kawusię spijam i potem zamierzam się na miasto wybrać po prezenty będzie pewnie masakra i problem z parkingami, ale co tam.... moja wina, trzeba było wcześniej o tym pomyśleć

Tempka u mnie spada, więc jestem przygotowana na @..... No ale za pasem nowy rok i nowe szanse mam nadzieję

Miłego dnia dziewczyny!

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 10:52   #636
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
kuruj się koniecznie, ja dawno nie miałam tak wysokiej gorączki

dziś rano wstałam i miałam mdłości a w dodatku jajniki mnie bolały, czyżby to po mizianiu

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 11:47   #637
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

A ja właśnie kawusię spijam i potem zamierzam się na miasto wybrać po prezenty będzie pewnie masakra i problem z parkingami, ale co tam.... moja wina, trzeba było wcześniej o tym pomyśleć

Oho, no to ładnie. ja dziś jestem w pracy i wiesz co tu u mnie się dzieje? Masakra... Od 9 już był tłok... A jak macie carefury koło siebie to sprawdzcie czy tak u was też jest, bo w tym co ja pracuje to dziś i jutro jest 30% zniżki na wszystkie zabawki i wszystkie sprzęty RTV i AGD. Naprawdę przy tym się opłaca. Ale nie wiem czy tak jest we wszystkich.

Cytat:

o kurcze kobieto, nie wiem co się robi przy takiej wysokiej gorączce, ale w razie co to dzwoń do pogotowie i babka przez telefon ci powie czy coś robić czy ci przyślą lekarza. Nie mam pojęcia...

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
dziś rano wstałam i miałam mdłości a w dodatku jajniki mnie bolały, czyżby to po mizianiu
Ja też tak czasem mam, więc moim zdaniem to chyba normalnie ja przynajmniej tym się nie przejmowałam

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 11:51   #638
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Oho, no to ładnie. ja dziś jestem w pracy i wiesz co tu u mnie się dzieje? Masakra... Od 9 już był tłok... A jak macie carefury koło siebie to sprawdzcie czy tak u was też jest, bo w tym co ja pracuje to dziś i jutro jest 30% zniżki na wszystkie zabawki i wszystkie sprzęty RTV i AGD. Naprawdę przy tym się opłaca. Ale nie wiem czy tak jest we wszystkich.

o kurcze kobieto, nie wiem co się robi przy takiej wysokiej gorączce, ale w razie co to dzwoń do pogotowie i babka przez telefon ci powie czy coś robić czy ci przyślą lekarza. Nie mam pojęcia...

Ja też tak czasem mam, więc moim zdaniem to chyba normalnie ja przynajmniej tym się nie przejmowałam
też się nie przejmuję bo i tak za wcześnie na jakieś dolegliwości. Bo dni płodne miałam gdzieś tak pomiędzy 17 a 19 grudnia, chyba, że coś mi się przesunęło i miałam wcześniej. Ten cały tydzień jak i wcześniej codziennie się miziamy z mężem.

Stary 2008-12-20, 11:51   #639
madziarkapl
Raczkowanie

witam. nie mialam wczesniej dostepu do internetu dlatego dlugo mnie nie bylo. u mnie staranki byly ,@ ma przyjsc w poniedzialek. bola mnie sutki i mam dosc obfite upławy kremowe i teraz nie wiem czy na @ tez takie sa? niestety zrobilam wczorak rano test i negatywny ale te bolace sutki przy dotyku daly mi nadzieje ze jestem w ciazy bo tak mialam przy pierwszych ciazach.
madziarkapl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 12:06   #640
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
witam. nie mialam wczesniej dostepu do internetu dlatego dlugo mnie nie bylo. u mnie staranki byly ,@ ma przyjsc w poniedzialek. bola mnie sutki i mam dosc obfite upławy kremowe i teraz nie wiem czy na @ tez takie sa? niestety zrobilam wczorak rano test i negatywny ale te bolace sutki przy dotyku daly mi nadzieje ze jestem w ciazy bo tak mialam przy pierwszych ciazach.
no to oby się udało fajny byłby prezent na święta

Stary 2008-12-20, 12:43   #641
fleurdelacour
Rozeznanie

dzis na szczescie nie przekraczam 39.
ale wczoraj zrobilam masakre przed pojsciem spac.
wiec tak: w angli sa takie przelaczniki w gniazdkach, zeby je wylaczac. i wczoraj, zamiast wylaczyc wieze wlaczylam zelazko, ktore grzalo sie cala noc. wiec to ze nie splonelam zywcem, to mialam wiecej szczescia niz rozumu.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 12:51   #642
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
wiec tak: w angli sa takie przelaczniki w gniazdkach, zeby je wylaczac. i wczoraj, zamiast wylaczyc wieze wlaczylam zelazko, ktore grzalo sie cala noc. wiec to ze nie splonelam zywcem, to mialam wiecej szczescia niz rozumu.
no to ładnie, dobrze że Ci się nic nie stało

mi właśnie wyłączyli wodę i jak tu się umyć

Stary 2008-12-20, 14:06   #643
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
no niestety...w moim mieście nie ma carefura...

Cytat:
Napisane przez madziarkapl Pokaż wiadomość
....oby to było "TO"

Cytat:
dzis na szczescie nie przekraczam 39. .
to i tak bardzo dużo...uważaj na siebie...

Cytat:
musisz bardziej uważać.... dobrz, że Ci sie nic nie stało.....

_________________________ _______________________

Kupiłam z mężem (wyskoczył z pracy i poszedł ze mną) CHOINKĘ
pierwszą w życiu i pierwszą do naszego mieszkanka:ju pi:

Byłam też chwile na mieście, kupiłam jeden prezent - dla mojej bratowej - zestaw obiadowy na 6 osób jestem z tego powodu cała zadowolona Dla brata - płytę z muzyką dla osób"po trzydziestce" i podkładke pod telefon do samochodu...
Popołudniu (już z mężem) idziemy po prezent dla teściowej. Dla teścia mamy już kieszeń na dysk (nie wiem co to bo jeszcze nie widziałam), a dla moich rodziców kupiliśmy głośniki (sami chcieli) Dla mojej bratanicy i jednocześnie chrześnicy kupiliśmy na allegro rower bmx z tego prezentu ja się najbardziej cieszę A mężowi kupiłam pamięci do komputera...tak wiem...bardzo to praktyczne...ale może jeszcze do tego coś mu dokupię i to już bedzie niespodzianka... No, także nie jest źle i juz jestem bardziej spokojna A jak tam u Was dziewczyny idzie kompletowanie prezentów??

Stary 2008-12-20, 16:04   #644
precious_81
Wtajemniczenie

Wreszcie chwilka odpoczynku Wczoraj poszaleliśmy wieczorkiem ze znajomy na przedświątecznej imprezce i dzisiaj wstaliśmy o godz. 10 , ale na szczęście daliśmy radę ze wszystkim co zaplanowaliśmy. Rano kupiliśmy choineczkę i od razu się świąteczniej w mieszkanku zrobiło, a potem cały czas sprzątanie, porządkowanie itp. więc mieszkanko czyściutkie, pachnące i wystrojone. Zdecydowanie zasłużyliśmy na wieczór filmowy

Cytat:
A jak tam u Was dziewczyny idzie kompletowanie prezentów??
Ja jutro jadę kompletować prezenty, wiem co mam kupić także mam nadzieję, że problemów nie będzie.

Marzy mi sie tylko jeszcze śnieżek na Święta
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 18:03   #645
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Hehe! Ja już kilka razy śniłam, że byłam w zaawansowanej ciąży i że nawet rodziłam (ale nigdy nie widziałam w śnie płci dziecka) i co? My dopiero zaczynamy się starać
Cytat:
...no i nie mogę się powstrzymać, żeby nie zacytować wczorajszej naszej rozmowy...ten sen nie dawał mi spokoju i poszukałam na necie co to mogło znaczyć.... zwłaszcza, że ja rzadko pamiętam swoje sny
no i znalazłam http://www.kobieta.pl/magia/wrozby-i...ciaza-we-snie/
...nie jest tak źle Malin...jednak ciąża we śnie to raczej dobre nowiny...

...tylko coś mi się zdaje, że te dobre wiadomości to niekoniecznie muszą dotyczyć ciąży
Cytat:
A wiecie co mi się kiedyś sniło? Jak moja siostra była w ciąży chyba w 9 miesiącu, mi się sniło, że ja byłam w ciąży już tak jakoś w końcówce i już siedzę w wannie a tu nagle takie skurcze się zaczeły, myślę sobie cholera nie dojde do telefonu, ja się podnosze z wanny, przechylam się do przodu, tak żeby zobaczyć czy coś już wychodzi między nogami a tu już jest cała główka dziecka Jakoś to dziecko wyszło, ja patrzę, a ono martwe... kurcze, ale miałam dół... mojej siostrze oczywiście nic nie powiedziałam, ale ten sen cały czas we mnie siedzi i go pamiętam...

Albo wiecie, jest niby taka stara wróżba że bierze się obrączkę na nitce czy jakoś tak, i nad ręką ta obrączka zaczyna krążyć w jedną lub w drugą stronę i niby wiadomo czy się będzie miało chłopca czy dziewcznkę. I kiedyś siedziliśmy ze znajomymi, i własnie robiliśmy tą wróżbę. I tamtym powychodziły dzieciaki, a mi i mojemu mężowi ta obrączka nie chciała iść w żadna stronę! Rozumienie? Była cały czas nieruchomo! No nie za ciekawy sygnał to był... mam nadzieję, że się nie sprawdzi, bo jak narazie to jednak nie jest za ciekawie.

Ale żeby nie było za smutno to nie wierzę w takie rzeczy.
Dziewczyny, ja kiedyś słyszałam, że jak kobieta zaczyna śnić o dzieciach i porodach to znaczy po prostu, że zaczyna czuć się w relacji ze swoim partnerem bardzo pewna i kochana, dlatego pojawia się podświadoma myśl o dziecku..czy tak jest? nie wiem. być może.

ja dziś tylko na chwilę. my już z mężem mamy wakacje...dziś prawie cały dzień w łóżku...suuuper, dawno marzyłam o takim zrelaksowanym dniu...

a wiecie , że dziś zaspałam i zmierzyłam temp dopiero o 8.00 .... ale i tak nie miałam jeszcze owu a już 14 dzień cyklu..dziwne. a śluz płodny mam od paru dni..ale to chyba zasługa wiesiołka...

pozdrowionka!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 18:31   #646
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia2424 Pokaż wiadomość
mam wahania nastroju...jem wiecej niż zawsze..częściej chodzę do toalety..no i mam podwyższoną temp już od 9 dni a nie jestem hora..
To tak jak ja parę dni temu. A właśnie mam @. Niestety na konkretne objawy w tydzień czy dwa po owulacji jest jeszcze za wcześnie. A ma je każda z nas praktycznie co miesiąc.

Cytat:
Wow. Przy takiej temp. to ja bym nie wiedziała co to komputer, nie mówiąc o pisaniu na forum.

Cytat:

Cytat:

Kupiłam z mężem (wyskoczył z pracy i poszedł ze mną) CHOINKĘ
pierwszą w życiu i pierwszą do naszego mieszkanka:ju pi:
Zazdroszczę. Ja nadal nie mam.
Wczoraj nabyliśmy bombki, a dziś lampki. Chojaka nadal niet.

Za to prezenty już mam z głowy. I kasę też. Mały wypadzik na zakupy do Carrefoura i 170zł nie moje.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 18:38   #647
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Za to prezenty już mam z głowy. I kasę też. Mały wypadzik na zakupy do Carrefoura i 170zł nie moje.
ja też prezenty już wszystkie z głowy... a dziś tylko na chwilę do polskiego sklepu wyskoczyliśmy po opłatki, uszka, bigosik, kabanosy...i .... 25 eu! dramat..ale za tydzień jedziemy do Polski i zawsze tuż przy granicy robimy duuuuuże zapasy w polskim supermarkecie jak już z Polski wyjeżdżamy..hurra!

kochane , trzymajcie kciuki...nasz makler będzie negocjował cenę domu... w pon do banku i wtedy się okaże czy sa szanse...aaaah...jestem taka podekscytowana. co prawda wszyscy nam mówią, że powinniśmy szukać czegoś większego bo to "tylko" 85 metrów...ale ja uważam, że nie ma co szaleć. po pierwsze jest nas dwoje póki co. po drugie jest kryzys. po trzecie kupić dom na kredyt to jedno , a potem ten dom spłacić i utrzymać ( ogrzać, zapłacić za prąd i podatki) to drugie. prawda? niech mnie ktoś poprze

ups...ja niedawno wstałam a już 19...hm...może czas na obiad?

Stary 2008-12-20, 18:44   #648
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
kochane , trzymajcie kciuki...nasz makler będzie negocjował cenę domu... w pon do banku i wtedy się okaże czy sa szanse...aaaah...jestem taka podekscytowana. co prawda wszyscy nam mówią, że powinniśmy szukać czegoś większego bo to "tylko" 85 metrów...ale ja uważam, że nie ma co szaleć. po pierwsze jest nas dwoje póki co. po drugie jest kryzys. po trzecie kupić dom na kredyt to jedno , a potem ten dom spłacić i utrzymać ( ogrzać, zapłacić za prąd i podatki) to drugie. prawda? niech mnie ktoś poprze
Mnie by taki starczył.

Ale rozumiem myślenie innych. Gdy ja kupowałam mieszkanie mówiłam tak samo: to trzeba jeszcze spłacić i czynsz wyższy i remont większy. Kupiłam mniejsze i tańsze. Dziś żałuję. Ceny urosły razy cztery. Teraz już nie dam rady dołożyć tych 15m.
A już bym cholera spłaciła tę różnicę w metrażu, gdybym większe wzięła. :/

Stary 2008-12-20, 19:04   #649
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie by taki starczył.

Ale rozumiem myślenie innych. Gdy ja kupowałam mieszkanie mówiłam tak samo: to trzeba jeszcze spłacić i czynsz wyższy i remont większy. Kupiłam mniejsze i tańsze. Dziś żałuję. Ceny urosły razy cztery. Teraz już nie dam rady dołożyć tych 15m.
no jasne , w pewnym sensie masz rację. ale ja po prostu trochę się martwię, bo wszyscy o tym kryzysie gadają. poza tym większy dom to tutaj różnica albo kolejnych 20 tysięcy eu ( ) albo zmiany dzielnicy w której chcemy mieszkać, albo kupienia czegoś w gorszym stanie do remontu ( czyli i tak i tak kolejne 20 tysięcy przynajmniej..)

zresztą to w końcu 85 metrów...fakt, że pokoje na górze to raczej pokoiki, ale za to wszystko jest odnowione, piękna łazienka i kuchnia, podłoga drewniana...sama już nie wiem...do mnie ten dom akurat przemówił, ma wiele uroku. jak bank nam odmówi to będzie mi taaaaaaaaaaak smutno....

Stary 2008-12-20, 19:38   #650
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne , w pewnym sensie masz rację. ale ja po prostu trochę się martwię, bo wszyscy o tym kryzysie gadają. poza tym większy dom to tutaj różnica albo kolejnych 20 tysięcy eu ( ) albo zmiany dzielnicy w której chcemy mieszkać, albo kupienia czegoś w gorszym stanie do remontu ( czyli i tak i tak kolejne 20 tysięcy przynajmniej..)

zresztą to w końcu 85 metrów...fakt, że pokoje na górze to raczej pokoiki, ale za to wszystko jest odnowione, piękna łazienka i kuchnia, podłoga drewniana...sama już nie wiem...do mnie ten dom akurat przemówił, ma wiele uroku. jak bank nam odmówi to będzie mi taaaaaaaaaaak smutno....
Jasne, że się martwisz. Jesteś dorosłą, odpowiedzialną kobietą, więc się martwisz. Wcale mnie to nie dziwi.

Ile taki domek 85m tam u Was kosztuje?

Stary 2008-12-20, 19:53   #651
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że się martwisz. Jesteś dorosłą, odpowiedzialną kobietą, więc się martwisz. Wcale mnie to nie dziwi.

Ile taki domek 85m tam u Was kosztuje?

heh..prawie 140 tysięcy eu..... jak nam się uda sprzedać mieszkanko w rotterdamie to będzie super...

a tu fotki domku...

http://www.ubbo20.tweakdsl.nl/ubbo.html

ogródek niestety typowo holenderski więc jak dla mnie klatka ale zawsze mozna grilla zrobić, kawkę wypić w niedzielnhy poranek...

Stary 2008-12-20, 20:07   #652
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
heh..prawie 140 tysięcy eu..... jak nam się uda sprzedać mieszkanko w rotterdamie to będzie super...

a tu fotki domku...

http://www.ubbo20.tweakdsl.nl/ubbo.html

ogródek niestety typowo holenderski więc jak dla mnie klatka ale zawsze mozna grilla zrobić, kawkę wypić w niedzielnhy poranek...
Domek sympatyczny, ale faktycznie malutkie to wszystko, jak letniskowy wygląda.
Ale zadbany, miła kuchenka i kibelek. Ogródek (jeśli można to tak nazwać) w angielskim stylu, dwa centymetry kwadratowe. Nie wiedziałam, że holenderskie też są takie.

Jak na ten metraż to drogi. A mówisz, że 20tys. musielibyście dołożyć do jakiego metrażu?

U nas teraz też szaleństwo cenowe, parę metrów od mojego mieszkania jest do sprzedania dom, trochę ponad 100m, cały do zrobienia, podłogi są z parkietem, ale zaniedbanym, koszmarne ściany, nierówne sufity, w gierkowskim stylu. 800tys zł. Obłęd.

Stary 2008-12-20, 20:19   #653
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Domek sympatyczny, ale faktycznie malutkie to wszystko, jak letniskowy wygląda.
Ale zadbany, miła kuchenka i kibelek. Ogródek (jeśli można to tak nazwać) w angielskim stylu, dwa centymetry kwadratowe. Nie wiedziałam, że holenderskie też są takie.

Jak na ten metraż to drogi. A mówisz, że 20tys. musielibyście dołożyć do jakiego metrażu?

U nas teraz też szaleństwo cenowe, parę metrów od mojego mieszkania jest do sprzedania dom, trochę ponad 100m, cały do zrobienia, podłogi są z parkietem, ale zaniedbanym, koszmarne ściany, nierówne sufity, w gierkowskim stylu. 800tys zł. Obłęd.
domek kosztuje dokładnie 135,9 tys eu
no niestety, Holandia to maleńkie państwo. więc szczęśliwi ci co mają taką klatkę...domek na żywo wygląda trochę lepiej, znaczy nie aż tak minimalistycznie. cena domku jest dobra, to jest dobre sąsiedztwo no i dom jest zmodernizowany.
cena jest normalna. jak chcesz coś około 100metrów w dobrej dzielnicy to już ponad 150 tysięcy..a ja mierzę siły na zamiary...
w tej cenie zwykle możesz kupić dom podobnej wielkości, gdzie nie ma podłogi, łazienka to tylko prysznic z kotarą a w kuchni są pólki i zlew..a my musimy się wprowadzić i mieszkać nie mamy czasu na remonty i pierdoły. zresztą jak na odległość? makler powiedział , że z ceny i tak na pewno zejdą bo z powodu kryzyzu rzadko kto kupuje , szczególnie w tej części holandii. tu w Rotterdamie nadal wszystko się kręci, my mieszkamy w samym centrum , więc jest szansa że się uda nasze opylić...

800 tysięcy????????? no sorry..masakra....

właśnie zaczęłam się zastanawiać co jest nie tak...skoku temp nadal brak... śluzu wydaje mi się dziś jakoś maleńko( rano było dużo teraz wcale) piersi mnie pobolewają jak powinny na owu...to gdzie jest to owu????

zmykam dobrej nocki

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2008-12-20 o 20:23
Stary 2008-12-20, 22:47   #654
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

jej Nikuś!
uwielbiam takie domki!
baardzo mi się podobają.. w Anglii też mają takie klimaty..a w polsce niestety..
albo dzielnice typowo willowe, albo zwykłe mieszkania..albo.....slam sy ;/
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 22:52   #655
DDosiek
Wtajemniczenie

Witam.
Ja dalej zakatarzona. Praca z dzieciakami smarkającymi nie pozwala mi się samej wykurować do końca. Ale dziś miałam ostatnie zajęcia!!! teraz do pracy dopiero 05.01
No ale odpoczynek dopiero w pierwsze święto bedzie tak naprawdę. Bo jutro porządki domu i na nowo sklecenie listy zakupów, poza tym weterynarz, bo kot jakimś cudem nam się odwodnił i ma zatwardzenie 3 dni. Dziś miałą kroplówkę, jutro do kontroli, zeby zobaczyć, czy ja juz puściło. Szkoda mi jej, bo się męczy juz 3 dni i nic. ale ma to swoje plusy- wczoraj pierwszy raz w życiu dostała mleko. Oczy to jej na wierzch wyszły z zachwytu. ale nawet mleko nie podziałąało. Mąż się śmaił, zeby jej fajka dać, to na pewno jej przejdzie.

Fleur, jak dla mnie to temperatura jest bardzo poważna, ale myślę tak dlatego, ze ja nigdy nie mam gorączki (o zapaleniu płuc dowiedziałąm się po czasie, jak juz mi kaszel został). Niestety każdą chorobę mam bez gorączki, za to mam 35 i coś, przez co jeszcze gorzej się czuję.
Misia, trzymam kciuki, choć takie objawy to ja też miałam, jak się intensywnie wpatrywałam w sebie.
Madzia, mam nadzieję, że sutki w końcu coś znaczą, bo przydałby sie jakiś cud wigilijny.
Nikuś, domek przytulny. To, ze nieduży mnie nie przeszkadza. Wychowałam się na 40 metrach w 4 osoby +pies i jakoś się dało. Teraz mam co prawda 120m, ale dom jest ogromny i brzydki. Cały dom ma 3 takie kondygnacje 120-metrowe. No, poddasze jest mniejsze z wiadomych powodów.
A co do cen, to niestety powariowali.

Co do prezentów, to ja osobiście mam wszystkich załątwionych, jeszcze tylko koniak muszę kupić dla mamy od teściowej, bo prosiła, ale to zrobię w ramach ostatnich spożywczych.
W carefurze wszędzie są te promocje, ale ja jadę w poniedziałek z rańca, bo mam juz ostatnie pieniądze i musze je wydać tylko na te rzeczy, które mi są do świąt potrzebne do pichcenia. Dlatego listę robię. Tylko klapki jak dla konie muszę sobie wykombinować, żeby mnie nie kusiło na duperele. Dobrze, ze duże zakupy z rzeczami, któe mogą postać juz zrobiłam. Zostało mi mięsko, ryby, warzywa i pieczywo. No i owoce. a tak już mam wszyściutko. Choinkę we wtorek mąż kupuje i ubierzemy ją wspólnie z moja rodzinką, któa przyjeżdża właśnie tego dnia. Już sie nie mogę doczekać, bo nie widziałąm ichod półtora miesiąca. a dom na świątexczno udekoruje jutro jak posprzątamy. Nie wiem, jak to wszystko jutro zrobimy, ale mąż dziś po pracy obiedzie o 17.00postanowił sie zdrzemnąć i tak mi chrapie do tej chwili. Ja ogarnę dziś tak z wierzchu rzeczy do prania na jutro i zorientuje się, jak mam sobie jutro wszystko rozplanować. Oj, będzie się jutro działo.
A tu mąż zaczął pilnować mizianek co drugi dzień, więc jak tylko skończyliśmy wczoraj, to non stop mi przypomina, zebym pamiętała, że w niedzielę znów. W zeszłym cyklu podczas dni płodnych kombinowaliśmy codziennie i mieliśmy juz pod koniec przesyt , a teraz to mąż chodzi uśmiechnięty.

Znikam. Odezwę sie pewnie w poniedziałek. Buziaki.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę

Edytowane przez DDosiek
Czas edycji: 2008-12-20 o 22:53 Powód: podkreślenie
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 10:43   #656
sweetpinky
Zakorzenienie

Hello
mnie dziś znów bolą dziwnie jajniki

wczoraj byliśmy u znajomych i opowiadali o jakiejś tam dziewczynie, która po niecałym miesiącu odstawiła dziecko od piersi tylko dlatego bo chce jechać na narty i będzie jej wygodniej nie no załamałam się jak można być takim egoistą a wogóle ona na nartach nie jeździ więc o co chodzi

Stary 2008-12-21, 10:56   #657
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Ja kiedyś brałam Apap, ale na mnie nic nie działał... Mogłam łykać, a one tak jak cukierki...
wiecie co ja zadko kiedy biore leki przeciw bolowe, jak juz bardzo boli to bralam encopiryne i przehcodziło miesiaczek bolesnych nie mialam jak do tej pory nigdy i jakos z tym "naturalnym" lekkim bolem udawalo mi sie zyc

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki. Ostatnio mam mało czasu na wizaż. A w Święta to w ogule chyba nie zajrzę, bo przyjeżdża moja rodzinka i robimy pierwsze świeęta u nas. Też większość pichcenia i porządkowania spadnie na mnie, bo mąż pracuje , a ja jutro ide po raz ostatni w tym roku do pracy To dobrze, bo świadomość zbliżających się świąt powoduje u mnie nieprzebraną niechęć do pracy.

Ja. Katar męczy mnie od poprzedniego czwartku. a że nie chcę się faszerować magicznymi lekami bez recepty, to stosuję naturalne metody. Ale i tak nic to nie daje, bo dalej głos zdzieram na zajęciach w pracy
witam, ja tez mam coraz mniej czasu na wziaz , niestety nie umiem pogodzic czasu miedzy skzola a przygotowaniami swiatecznymi !

Cytat:
Napisane przez KALWI23 Pokaż wiadomość
No widzisz Yolanda ja tez sie bardzo Cieszę, żę się już jutro przeprowadzę, bo od ślubu mieszkaliśmy z teściami, oni są ok, ale jak się to mówi zero prywatności, a teraz już będzie superrr.
Kurcze też jeszcze nie mam choinki
My choinke na allegro kupilismy sztuczna, jakos wygodniej nam jets miec taka ! i stoi sobie w kartonie w najmniejsyzm pokoju razem z ozdobami choinkowymi !
Cytat:
Mnie by taki starczył.

No my kupilismy trzy pokojowe chociaz ten najmniejsyz to naprawde klitka, zastanawialismy sie nad wiekszym mieszkaniem ale tez tak jak kropka bylo zatsanowienie czy uda sie spłacic bo rmeont czynsz kredyt itd itp, tym bardziej ze ja jeszcze na utrzymaniumojego jestem bo nie pracuje a studiuje ;-) jak juz urodzi sie dziecko odchowia sie je troche pojde do pracy chocby do makretu to zawsze 600 zeta wiecej, choc marzy misie praca w zawodzie socjologa miedzy ludzmi, w urzedzi epracy, miejsckim itd no ale lepszy rydz niz nic
Cytat:
Hello
mnie dziś znów bolą dziwnie jajniki

wczoraj byliśmy u znajomych i opowiadali o jakiejś tam dziewczynie, która po niecałym miesiącu odstawiła dziecko od piersi tylko dlatego bo chce jechać na narty i będzie jej wygodniej nie no załamałam się jak można być takim egoistą a wogóle ona na nartach nie jeździ więc o co chodzi
No sa takie baby, kurde ze dla wygody ostawiaja malenstwa od piersi i s atakie kotre chca kamric piersia anie maja czym tak to juz jest poukladane . Ja nawet beda w przychodni polozna si emnie pytala czy bede chciala karmic piersia cyz nie, powiedzialam ze jak bedzie pokarm to oczywiscie to ona powiedziala ze statystycznie jestem co 6 kobieta kotra chce karmic piersia, bo kobiety sie martwia ze beda miały biusty obwisłe itd !!!
Ja w sozku bylam i stwierdzialam ze przeciez nie tylko cycki sa obwisle ale i brzuch a raczej skora na nim , i ze jak sie ktos decyduje na dziecko to decyduje sie na "wszytskie kaplikacje" no ale jak mowiłam sa ludzie i ludziska

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 12:25   #658
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja mam choinkę
za to nastrój popsuła mi mama...
(kilka dni temu pisaliśmy o alkoholikach)
ma być wspólna wigilia ..tescie ..rodzice..i w ogole..u nas w domku..
i właśnie od kilku dni moja mama daje do wiwatu tak..ze ledwo przytomna..
a ja płaczę bo nie wiem co zrobić..
no zdarza się..biednemu zawsze wiatr w oczy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0678.jpg (91,1 KB, 20 załadowań)
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

Edytowane przez aliisanka
Czas edycji: 2008-12-21 o 12:29
aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 12:58   #659
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
a ja mam choinkę
Aliisanka..bardzo mi przykro z powodu mamy- wiem jak się czujesz, mi moja matka odwaliła taki numer przed ślubem ( na który zresztą wkońcu nie przyszła, ale o tym już pisałam). Bądź silna. masz męża, który cię kocha, teściowie cię kochają, masz bezpieczny , przytulny dom. to jest jej wybór. wiem, że trudno się odciąć, szczególnie, że to matka no i do tego święta... ale nie daj sobie zepsuć tych pięknych chwil...ci cholerni alkoholicy to tacy egoiści...bleeeeeeeee.... smutno mi, że nie będę na święta w Polsce ale przynajmniej uniknę stresu właśnie z tym związanego.
nie płacz... nie przez nią...

Stary 2008-12-21, 13:17   #660
yolanda9
Zadomowienie

Witam

Cytat:

...zupełnie nie rozumiem takich kobiet....

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
No sa takie baby, kurde ze dla wygody ostawiaja malenstwa od piersi i s atakie kotre chca kamric piersia anie maja czym tak to juz jest poukladane . Ja nawet beda w przychodni polozna si emnie pytala czy bede chciala karmic piersia cyz nie, powiedzialam ze jak bedzie pokarm to oczywiscie to ona powiedziala ze statystycznie jestem co 6 kobieta kotra chce karmic piersia, bo kobiety sie martwia ze beda miały biusty obwisłe itd !!!
Ja w sozku bylam i stwierdzialam ze przeciez nie tylko cycki sa obwisle ale i brzuch a raczej skora na nim , i ze jak sie ktos decyduje na dziecko to decyduje sie na "wszytskie kaplikacje" no ale jak mowiłam sa ludzie i ludziska
ja też chciałabym karmić.... nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogłoby być inaczej..... chybaże nie miałabym pokarmu, ale to już inna bajka.....

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
a ja mam choinkę
tulam Cię mocno i nie płacz kochana...masz śliczną choinkę i przyjda do Ciebie ludzie, którzy Cię kochają.... a ci alkoholicy dopuki nie dostaną porządnego kopa od życia nie wiedzą jaką krzywdę robią najbliższym i sobie...mam nadzieję, że mama się opamięta......

_________________________ _________________________ ___________

u mnie też już choinka stoi ubrana (wieczorkiem mo ze zrobię zdjęcie i też Wam pokażę)
Temperatura spadła, mam plamienia i już zero złudzeń niestety.... No ale jak już pisałam, nadchodzi nowy rok i mam nowe nadzieje na dzidziusia... głęboko wierzę, że to będzie rok, w którym będzie nas już trójka

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2008-12-21 o 13:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości