OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-20, 15:41   #871
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Mojej malej to sie chyba dzien z noca przestawil bo dzis znowu dala mi popalic a niestety ale musze sobie radzic sama bo moj tz w pracy w nocy, i jak dzis przyszedl o 6 rano to zmienilismy warte, ja bylam juz tak padnieta ze nic niewiem co sie dzialo obok mnie podobno cale 20 minut chodzila suszarka do wlosow, a ja spalam jakby mnie ktos w leb trzasnol i niewiem nic, o 8 mala zaczela sie znowu odzywac na to moj tz ze pol godziny temu do lozka wszedl, no ale to byla juz pora jedzenia i tak oto po 9 rano jak skonczyla spala prawie do 14:30, czy ona niemoglaby tak dlugo spac ale w nocy bo w dzien to ja na jedzenie budzic musze, mam nadzieje ze w koncu sie to ustabilizuje, bo jak tak dalej pojdzie to sie obie wykonczymy nerwowo
Stary 2008-12-20, 16:12   #872
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Mojej malej to sie chyba dzien z noca przestawil bo dzis znowu dala mi popalic a niestety ale musze sobie radzic sama bo moj tz w pracy w nocy, i jak dzis przyszedl o 6 rano to zmienilismy warte, ja bylam juz tak padnieta ze nic niewiem co sie dzialo obok mnie podobno cale 20 minut chodzila suszarka do wlosow, a ja spalam jakby mnie ktos w leb trzasnol i niewiem nic, o 8 mala zaczela sie znowu odzywac na to moj tz ze pol godziny temu do lozka wszedl, no ale to byla juz pora jedzenia i tak oto po 9 rano jak skonczyla spala prawie do 14:30, czy ona niemoglaby tak dlugo spac ale w nocy bo w dzien to ja na jedzenie budzic musze, mam nadzieje ze w koncu sie to ustabilizuje, bo jak tak dalej pojdzie to sie obie wykonczymy nerwowo
To współczuje.Mój mąż ma opiekę nade mna a potem jeszcze 2 tyg zaległego urlopu. Dzięki Bogu bo bardzo mi pomaga i nie wiem co bym zrobiła gdyby nie on. Nasze problemy brzuszkowe się skończyły jak narazie ale nie wiem na jak długo. Daje jej kropelki świetna rzecz i jak ręką odjął. W nocy regurlanie kupa i jedzenie co 3 godziny. W dzień co 2-2,5. Dzisiaj tylko coś czesto w dzień się budziła ale było małe zamieszanie więc może dlatego. I jutro mija tydzieńKurcze ale szybko.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 16:41   #873
katakumba
Zakorzenienie

a my mamy choinke w domu zywa, pieknie pachnie... mloda na spacerze pieknie spala, potem jedzonko i lulu.

magadalena, wiesz co, moja a ma 6 tyg do tej pory ma problem z rozroznieniem dnia i nocy, szczegolnie kolo 6 rano. schodzi godzine na ponowne uspienie, ale ja nie mam sily wstawac o 6 rano tylko dlatego ze ona zwykle do 1 bobruje. jak tak wybija 22 to wiem ze jeszcze z 3 godziny wrzaskow i trzaskow

alyiah wiesz co lepsze te pieluszki sry baby niz new baby jednak. dobrego nosa mialalam
ale patrzylam na stronie polskiej pampersa i nie maja ich :wow:
dziwne

ide, bo musze odkurzyc

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 16:56   #874
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
alyiah wiesz co lepsze te pieluszki sry baby niz new baby jednak. dobrego nosa mialalam
ale patrzylam na stronie polskiej pampersa i nie maja ich :wow:
dziwne
A ja dopiero zaczelam megapake dwojek new baby, mam dwie megapaki trojek new baby i dopiero moge przejsc na baby dry Tak to jest jak sie robi zapasy...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-20, 17:38   #875
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A ja dopiero zaczelam megapake dwojek new baby, mam dwie megapaki trojek new baby i dopiero moge przejsc na baby dry Tak to jest jak sie robi zapasy...
e, ja tam poszlam do tesco i wymienialam. nie chcieli nawet paragonu, doplacilam roznice w cenie i luz

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-21, 00:17   #876
drobciaa
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki
Ale naprodukowałyście przez moją nieobecność,mam 3 strony do nadrobienia. Najpierw jednak melduję się, że u nas wszystko okMały grzeczny, mamusia już mniej zestresowana
pozdrawiam wszystkie mamusie i dzidziusie
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 00:36   #877
katakumba
Zakorzenienie

cos sie dzieje chyba bo mloda nie miala "swoich" 3 godzin marudzenia. zwykle mamy ubaw po pachy miedzy 22 a 1 w nocy, kiedy wrzeszczy bez przyczyny i nie chce sie uspokoic
a dzis? jak aniol

oczywiscie dluga noc przed nami, chyba ze ja zapach choinki uspokoja? jak tak, to moge miec drzewko w domu caly rok

zalaczam zdjecie poli z zigim. drugi mis to zibi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1200558.jpg (62,8 KB, 78 załadowań)

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 09:25   #878
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
e, ja tam poszlam do tesco i wymienialam. nie chcieli nawet paragonu, doplacilam roznice w cenie i luz

moj tz tez ostanio pieluchy w tesco wymienial bo dostaliśmy od znajomych giga pack 2jek... wymienili bez problemu

a twoja mala slodka ... a w zestawieniu z miśkiem wymiata

moja mala odkryla wzoraj wieczorem ze posiada rączki machala nimi i gapila sie na nie usmiechając sie na maksa

w ogóle ostatnio jak sie do niej gada to strasznie się cieszy i wydaje dzwieki typu "aaaguuuuu"" "wooo"

no i wczoraj wieczorem po jedzonku odlozona dołózeczka zajmowala sie sobą godzinkę po czym spokojnie zasneła

dziecko mi dorasta
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 10:23   #879
katakumba
Zakorzenienie

heh, ja nie chce zapeszac ale moje dziecko chyba tez dorasta.
bo dzis spala po 4 godziny ciegiem, tzn nie wiem ile nie spala, bo slyszalam ja sobie gderajaca, ale zaczela o jedzenie sie domagac dopiero po 4 godzinach

no i wczorajszy brak krzykow w stalej porze 22 - 1 tez mnie zdziwil jak juz pisalam.
teraz tz ja karmi, spokoj i cisza.
albo sie cos szykuje, ale faktycznie bzungwa dorasta

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-21, 11:53   #880
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja nie w tesco kupowalam ale w mothercare i mam niestety kawalek do niego bo kupuje przez internet normalnie... Takze sobie wymiane odpuszcze.

A u nas wczoraj byla pierwsza kolka. Cale szczescie kupilam kiedys profilaktycznie infacol. A po nim takie salwy puszczala ze hej A potem zasnela grzecznie...uff.

Masaz brzuszka suszarka tez dziala. Od razu sie wyciszyla a potem tylko czekalismy az infacol zrobi swoje.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 12:02   #881
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
I pytanie do dziewczyn co mają chusty (pamiętam, że niobe sobie szyła). Czy to na serio jest dobre? Bo upatrzyłam taką zwykłą, bo kiedyś mówili, że takie najlepsze
http://www.allegro.pl/item509058265_...tkujacych.html
Co wy na to?
ja szylam chuste kolkowa, ale nie nosze w niej malej, bo szczerze mowiac jak masz ciezar na jednym ramieniu to strasznie ciezko jest i kregoslup boli
jakbym miala teraz wybrac chuste to bym wziela wiazana elastyczna albo tkana, bo jak ciezar sie rozlozy na dwoch ramionach to na pewno lzej jest.
Zawsze wolalam ciezary w plecaku nosic niz w torbie na ramie

logest - sliczny chlopak Ci rosnie i naprawde Cie podziwiam, ze juz w pracy jestes
Ja ostatnio mialam doly ze musze wrocic za 3 miesiace i nadal jak mi sie przypomni to mi ciezko na sercu, ale juz o wiele lepiej sie czuje

lisey - fajnie zadziera glowke Twoj Maluszek przystojniaczek maly

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
dopóki dziecko samo nie siedzi nie wolno nosi go w chustach czy nosidełkach w pozycji pionowej !!!

to jest nie dobre dla kręgoslupa... maluszki do piątego miesiąca powinny by noszone w chuśie w pozycji kołyskowej
no ja tez mam obawy z tym noszeniem w pozycji pionowej i staram sie malej nie nosic tak na rekach
Ale taka z niej zlosnica, ze jak chce zeby ja wziasc inaczej to zaczyna krzyczec (nie plakac, a krzyczec) i tak raczka macha jakby chciala mnie pobic

Magdalena - slodkie malenstwo a jaka kruszyneczka
tylko troche daje Ci popalic, ale trzymam kciuki, zeby jej sie to wszytsko unormowalo

Cytat:
dzis mnie czeka jeszcze farbowanie wlosków(oich) i odciskanie lapek malej w glinie..

i osadzanie tego w ramkach +zdjęcie na dodatkowe prezenty dla dziadków
daj znac jak poszlo Ci odciskanie i jak sie ta glina zachowuje po wyschnieciu, czy nie peka itp
I jak mozesz to wkelj potem efekt
A i jakie ramki kupilas? Mozesz wkleic linka?
Bo ja sie zastanawialm nad takimi z allegro na te swieta, ale w koncu zrezygnowalam, bo napisalam do kilku osob, ktore juz je kupily i srednio zadowolone byly.
http://allegro.pl/item502800498_ramk...r_gratisy.html

katakumba - ale Polka oczko puszcza super wyglada przy tym misku
ja tez Karoli ostatnio takie zdjecia pstrykalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 12:59   #882
scorpionec
Zakorzenienie

niobe ja malej pionowo nie nosze choć się domaga bo lepiej wszystko widzi..

polozna pokazal mi jak osiągnąc kompromis (ze ona chce pionowo a ja nie) i przekladam malą przez ramię, tak aby brzuszek byl na moim ramieniu...

ona wszystko widzi a takie noszenie ma dodatkowa zalete(wg polożnej) bo moje ramie masuje brzuchol malej

ramki kupilam takie jak w linku.. juz kupowalam je rok temu dla kolezanek które urodziły i byly zadowolone..

do akcji odcisk potrzebne byly dwie osoby i mó cycek bo mala sie wierzgala.. i teraz muszą schnąć 48 godzin ale wygląda to nieżle jak calkiem wyschnie to pykne fote i wkleje

co do spania to moja mala ostanio zasypia 22-23 i śpi do 5-6 rano... i potem zasypi po godzinie i śpi do 9-10 rano (teraz musze odpukać aby nie zapeszyć iaby jej sie nie zmienilo )
Stary 2008-12-21, 15:22   #883
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
niobe ja malej pionowo nie nosze choć się domaga bo lepiej wszystko widzi..

polozna pokazal mi jak osiągnąc kompromis (ze ona chce pionowo a ja nie) i przekladam malą przez ramię, tak aby brzuszek byl na moim ramieniu...

ona wszystko widzi a takie noszenie ma dodatkowa zalete(wg polożnej) bo moje ramie masuje brzuchol malej

ramki kupilam takie jak w linku.. juz kupowalam je rok temu dla kolezanek które urodziły i byly zadowolone..

do akcji odcisk potrzebne byly dwie osoby i mó cycek bo mala sie wierzgala.. i teraz muszą schnąć 48 godzin ale wygląda to nieżle jak calkiem wyschnie to pykne fote i wkleje

co do spania to moja mala ostanio zasypia 22-23 i śpi do 5-6 rano... i potem zasypi po godzinie i śpi do 9-10 rano (teraz musze odpukać aby nie zapeszyć iaby jej sie nie zmienilo )
sprobowalam przerzucic mojego klocka przez ramie iwcale nie tak latwo sie nosi
Ona zadowolona byla, ale ja zmeczona

fajnie, ze udalo sie zrobic odciski, pewnie sie skusze na to, ale juz nie teraz przed swietami
Bo fajna pamiatka

A Karola przedwczoraj gadala i zaczepiala az do 24
Po kapieli przespala sie godzinke, a potem sie zrobila rozmowna
Wczoraj bylo juz troche lepiej - po kapieli przespala se godzinke, a potem gadala tylko do 22 i poszla spac

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2008-12-21 o 15:25
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 15:26   #884
niobe7
Zadomowienie

a oto moja gwiazdka z misiami

edit:
nie moge normalnie zalaczyc zdjec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09310_.jpg (2,6 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09242_.jpg (2,4 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09219_.jpg (2,6 KB, 136 załadowań)
Stary 2008-12-21, 19:13   #885
tola3804
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!

Melduję się na odchowalni. W pt wyszłam ze szpitala z Mikuniem. Poród miałam tragiczny, nie chcę nawet go wspominać, zresztą... ten wątek taki trochę rozwalony jest... Niektóre z Was mają już 2 miesięczne dzieciaczki, ja dopiero tygodniowe dziecko. Tak więc kogo obchodzi teraz mój poród... Nieważne. Doczytałam do końca 27 strony, na razie więcej nie dam rady. Mam strasznie absorbujące dziecko, które by tylko jadło i płakało. O żadnym spaniu nie ma mowy. Dziś w dzień spało max. 20 minut. W nocy prześpi trochę dłużej, ale tylko pod warunkiem, że w naszym łóżku... Masakra!

Mam kilka pytań, bo oczywiście okazuje się, że jestem mega zielona w wielu kwestiach. Pediatra wypisując nas ze szpitala nie powiedziała nic, tylko podała mi książeczkę zdrowia dziecka i tyle ją widzieli... A w książeczce zdrowia na okładce zobaczyłam napisy, że zaleca się podawać dziecku:
1) VITAK 1 kaps./dzień od 8 doby życia do końca 3 miesiąca życia,
2) VITAD 1 kaps./dzień od 15 doby życia do...,
3) witaminę K w kroplach baby K od 8 doby życia do końca 3 miesiąca życia, 2 x 5 kropli/dzień.
Czy Wy to wszystko podajecie?

Kiedy poszłyście po raz pierwszy od wyjścia ze szpitala do pediatry?

Kiedy dziecku zaczyna się odbijać po jedzeniu?

I co zrobić, żeby dziecko odstawić od piersi, kiedy podczas karmienia zasypia i przełożyć je gdziekolwiek, żeby dalej spało, a nie tylko go odkładam i ryk?

A oto moje kochanie najsłodsze na świecie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (60,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (69,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (42,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (46,2 KB, 6 załadowań)
Stary 2008-12-22, 00:22   #886
drobciaa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Zdjęcia dzieciaczków obłędne!!! Prześliczne nam szkrabiki rosną
Pisałyście dziewczyny o czasie karmienia piersią, to ja teraz myślę, że mój mały mało i krótko je, bo równe 15 minut i to tylko z jednej piersi. No ale na wadze przybiera doskonale, więc póki co, nie będę się martwić Je zazwyczaj co 3 godziny, czasem się zdarzy, że 4 przetrzyma, a czasem do południa chce co 2.

Kurczę strasznie się boję, a zwłaszcza jak poczytałam sobie jakie skutki uboczne szczepień miała Iga Scorpionec, bo my jutro się właśnie wybieramy i boję się, że na same święta mi się dzidziuś rozchoruje.. A, i też wydaliśmy 800zł na szczepionki, masakra jakaś..

Tola wit K i D my podajemy według zaleceń, z tym, że K to tylko w kapsułkach, a po co po dwa razy? U pediatry byliśmy tydzień po wyjściu ze szpitala, ale spokojnie można pójść trochę później. Z odbijaniem po jedzeniu to jest różnie u nas, czasem odbije się bezpośrednio po, a czasem trzeba mieć cierpliwość i poczekać parę minut, tak około 10, 15.
Z tym odciągnięciem od piersi to nie wiem, mój mały sam wypluwa jak już nie chce i choć zaśnie to i tak zawsze się rozbudzi jak go przewijam, a przewijać po karmieniu zawsze go muszę, bo notorycznie podczas jedzenia robi sobie kupkę
A stosujesz smoka? Może zaraz po odciągnięciu od piersi daj mu smoka, żeby go tak troszkę oszukaćmoże się nie zorientuje
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 01:38   #887
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
I co zrobić, żeby dziecko odstawić od piersi, kiedy podczas karmienia zasypia i przełożyć je gdziekolwiek, żeby dalej spało, a nie tylko go odkładam i ryk?
wiesz co, mialam ten sam problem. metode znalzlam taka ze wyciagam mlodej cycka z buzi wsuwajac maly palec w kacik ust a potem pozwalam zeby sie do piersi przytulila na jeszcze kilka minut
nastepnie ja odkladam

wiesz, szok ze nie ma cyca jest mniejszy

a ja mysle ze to, ze niektore z nas maja dzieci starsze niz twoje sloneczko tylko dobrze ci posluzy, bo przez wiele przeszlysmy, sluzymy rada pilnie i chetnie

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-22, 06:18   #888
tola3804
Zakorzenienie

Dziewczyny!

Źle mnie zrozumiałyście. Od piersi umiem odstawić. I mi nazwet ładnie zasypia, ale właśnie przy piersi, na rękach. I jak tylko chce go odłożyć, to się budzi. O to mi chodzi. Nie umiem go przełożyć...

Kurde, nie wiem dalej, co mam zrobić z tymi witaminami, a dziś właśnie 8 doba...
Stary 2008-12-22, 08:15   #889
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Melduję się na odchowalni. W pt wyszłam ze szpitala z Mikuniem. Poród miałam tragiczny, nie chcę nawet go wspominać, zresztą... ten wątek taki trochę rozwalony jest... Niektóre z Was mają już 2 miesięczne dzieciaczki, ja dopiero tygodniowe dziecko. Tak więc kogo obchodzi teraz mój poród... Nieważne. Doczytałam do końca 27 strony, na razie więcej nie dam rady. Mam strasznie absorbujące dziecko, które by tylko jadło i płakało. O żadnym spaniu nie ma mowy. Dziś w dzień spało max. 20 minut. W nocy prześpi trochę dłużej, ale tylko pod warunkiem, że w naszym łóżku... Masakra!

Mam kilka pytań, bo oczywiście okazuje się, że jestem mega zielona w wielu kwestiach. Pediatra wypisując nas ze szpitala nie powiedziała nic, tylko podała mi książeczkę zdrowia dziecka i tyle ją widzieli... A w książeczce zdrowia na okładce zobaczyłam napisy, że zaleca się podawać dziecku:
3) witaminę K w kroplach baby K od 8 doby życia do końca 3 miesiąca życia, 2 x 5 kropli/dzień.

Sliczny

jak to kogo obchodzi Twoj porod ?! NAS!
i co z tego ze Mikus ma tydzien przeciez w ciazy tez bylysmy w roznych tygodniach :P
wogole wspolczuj, ze ci tak wymeczyli, no ale teraz masz sliczne malenstwio przy sobie

wit K i D podaje tak jak bylo napisane w ksiazeczce.
ja mam w kropelkach wiec 2 razy dziennie po 5 kropli, ale przyznam sie ze zdarza mi sie zapomniec.
ja wyszlam ze szpitala w sobote, a we wtorek przyszla do mnie polozna po raz pierwszy, wiec ona juz wszytstkim kierowala.
do lekarza sie wybralam od razu we wt bo Karola miala zoltaczke i polozna nam kazala leciec.
Inczej jakby bylo w porzadku to pewnie bym poszla dopiero jak na szczepienie, tak przynajmniej mi mowila polozna.

Karoli czasem sie odbije od razu a czasem nie. jak sie nie odbije przez 10-15 min to ja odkladam ale klade na boczek. A jak bek nadchodzi to zaczyna krzyczec zeby ja podniesc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 08:34   #890
tola3804
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Co do odbijania, to chodziło mi o to od kiedy zaczyna się dziecku odbijać, bo mojemu się jeszcze nigdy nie odbiło.

A co do witamin, to dowiedziałam się, że powinnam dostać recepty, a ja nie dostałam...

No ale małż właśnie był w przychodni, położna ponoć ma dzis do mnie dzwonić, może czegoś więcej się dowiem... Eh.
Stary 2008-12-22, 09:10   #891
KaSiaEG
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Kasiu a czemu jak okres sie nie pojawi to masz go wywolywac?

niewiem , chyba dlatego ze najpozniej 4 tyg po odstawieniu od piersi małego powinnam dostac sama okres a juz mineło wiecej i dalej niemam miesiaczki, dzis zadzwonie i sie zarejestruje i ma mi cos zapisac na wywołanie

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 09:47   #892
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Co do odbijania, to chodziło mi o to od kiedy zaczyna się dziecku odbijać, bo mojemu się jeszcze nigdy nie odbiło.

A co do witamin, to dowiedziałam się, że powinnam dostać recepty, a ja nie dostałam...

No ale małż właśnie był w przychodni, położna ponoć ma dzis do mnie dzwonić, może czegoś więcej się dowiem... Eh.
ja tez recepty nie dostalam, ale TZ kupil witaminy bez, chociaz w aptece troche marudzili na wit D ze bez recepty

A w sumie nie wiem kiedy karoli zaczelo sie odbijac, na poczatku tez nie bekala
Stary 2008-12-22, 10:11   #893
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

slodziutki
tola "nie wudurniaj sie", nas wszystko obchodzi, kazdy porod jest inny, i co z tego ze w roznych terminach? to cudownie bo kazda przezywa inaczej i kazdy dzidzius inny, ja poprosze o opis porodu,chocby zeby potem powiedziec" biedulko wycierpialas tyle ale juz jest po wszystkim"

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
Sliczny
Karoli czasem sie odbije od razu a czasem nie. jak sie nie odbije przez 10-15 min to ja odkladam ale klade na boczek. A jak bek nadchodzi to zaczyna krzyczec zeby ja podniesc
ja mam to samo z Gabrysiem, jsk mu sie nie odbije do 10 minut, sru na boczek zeby mu sie nie ulalo i jest ok

a ja dzis zlapalam mlodego na robieniu usmiechow, smieje sie od tygodnia ale trudno bylo wyczaic moment aaaa i zlapal sobie smoka z buzki,komicznie to wygladalo

Fasolinka

Edytowane przez lisey
Czas edycji: 2009-01-25 o 18:31
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 10:56   #894
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

kochana Mikuś ma dopiero tydzień daj mu i sobie czas... musicie sie poznac i z dnia na dzień coraz latwiej będzie sie wam dogadać
Cytat:
recepta jest potrzebna tylko na wit D wit K jest bez recepty..
moim zdaniem pnkt 1 i 3 to to samo

my podajemy jedną wyciskaną kapsułke wit K(od 8 doby) rano a wieczorem jedna kroplę wit D(od16 doby) obie do odwołania..

Cytat:
jak mala skńczyla 3,5 tyg ale zalecenie bylo po 4 tyg

Cytat:
dziecko nie zawsze odbija (to nie zalezy od wieku) mozna jak nie odbije polżyc na boczku albo na równi pochylej tzn w łózeczku na materacyku pod który podkładamy np ręcznik lub kocyk..
Cytat:

odkładanie musisz sama wytrenować.. moja mala nauczyla sie nie dawno zasypiac sama wiec nie mam klopotu jak sie wybudzi

Cytat:
Napisane przez KaSiaEG Pokaż wiadomość
niewiem , chyba dlatego ze najpozniej 4 tyg po odstawieniu od piersi małego powinnam dostac sama okres a juz mineło wiecej i dalej niemam miesiaczki, dzis zadzwonie i sie zarejestruje i ma mi cos zapisac na wywołanie
pewnie dostaniesz horony na wywołanie... a gdzie jest powiedziane ze po 4 tyg od pprzestaniach karmienia ma pojawic sie okres? to sprawa indywidualna...

moj gin mowi ze @ wywoluje sie gdy pacjenctce zalzy na powrocie do plodnosci

ja maam klopot...mala obudzila sie w nocy ok 3 i walnela dziwna kupke... tj bylo tylko troche zwyklej kupy a reszta to woda i to taka przeźroczysta.. mokre byly ubranka i śpiworek.. od tamtej por po kazdym jedzeniu robi zwkla rzadka kupe..

martwie sie bo jesli to biegunka(od dluszego czasu byl 1 kupa na dobe) to moze byc dla niej groźne...mala jest marudna strasznie..

kak moge jej pomóć? moze moge cos zjesc co ja przytka troche?
Stary 2008-12-22, 11:50   #895
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

scorpionec moze ta stronka pomoze, nie mialam jak na razie problemu takiego wiec tylko wiedza netowa

Fasolinka
Stary 2008-12-22, 11:55   #896
tola3804
Zakorzenienie

Dziewczyny!

Ja wiem, jak powinno się dzieciom odbijać i co robić, tylko chodzi mi o to, że mojemu dziecku jeszcze nigdy w życiu się nie odbiło. I zastanawiam się czy to normalne...
Stary 2008-12-22, 12:27   #897
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Cytat:
Dziewczyny!

Ja wiem, jak powinno się dzieciom odbijać i co robić, tylko chodzi mi o to, że mojemu dziecku jeszcze nigdy w życiu się nie odbiło. I zastanawiam się czy to normalne...
Tola spokojnie nikt nie powiedział, że się musi odbijać. Lekarka i położna mi mówiły, że jak pije spokojnie to nie musi się odbijać. Marysi się nie odbija nawet jak pije łapczywie, a jak beknie to święto, a jeśli nie to na boczek i też jest ok.
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 12:38   #898
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
Tola spokojnie nikt nie powiedział, że się musi odbijać. Lekarka i położna mi mówiły, że jak pije spokojnie to nie musi się odbijać. Marysi się nie odbija nawet jak pije łapczywie, a jak beknie to święto, a jeśli nie to na boczek i też jest ok.

dokładnie tola
moj Gabrys tez nie zawsze beknie, tym bardziej ze uzywamy smoczkow anty powietrzowych, anty kolkowych i wogole jedynek wiec je spokojnie i nie zawsze to powietrze sie dostanie do brzuszka, mnie tez wk...(sorki za slowo) jak ktos mowi ze po kazdym karmieniu musi beknac.Otoz nie i to powiedziala szwagierce, ktora mysli przedpotopowo, tym bardziej ze ja karmie butla, ze specjalnymi smoczkami, kiedys smoki byli inne i dzieci lapaly powietrze a teraz niekoniecznie.Kochana nie przejmuj sie a jezeli niepokoisz sie bardzo to moze popytaj swojego pediatry albo poloznej,ktora cie odwiedzi

Fasolinka
Stary 2008-12-22, 13:48   #899
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

Co do witaminy K i D to my w książeczce mieliśmy wbitą pieczątkę jak i co podawać. Vita K od 8 doby do końca 3 miesiaca, Vita D od 15 doby do odwołania. Dajemy małemu zawartość całej kapsułki. Bardzo fajne i wygodne. I bez problemu kupiliśmy to bez recepty w aptece. Nie wiem dlaczego D miałaby być na receptę?
Scorpionec a dlaczego D tylko 1 kropelkę??

Edytowane przez Gosiaczek1211
Czas edycji: 2008-12-22 o 13:50
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 14:10   #900
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
scorpionec moze ta stronka pomoze, nie mialam jak na razie problemu takiego wiec tylko wiedza netowa
możesz wkleić adres strony raz jeszcze bo ja nie widze... nie wyświetla mi się

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1211 Pokaż wiadomość
Co do witaminy K i D to my w książeczce mieliśmy wbitą pieczątkę jak i co podawać. Vita K od 8 doby do końca 3 miesiaca, Vita D od 15 doby do odwołania. Dajemy małemu zawartość całej kapsułki. Bardzo fajne i wygodne. I bez problemu kupiliśmy to bez recepty w aptece. Nie wiem dlaczego D miałaby być na receptę?
Scorpionec a dlaczego D tylko 1 kropelkę??
nie wiem czemu jedną tak nam przepisał peditra w szpitalu i potem nasz pediatra nic nie zmienial

moze ma wieksze stęzenie ta którą kupiliśmy na recepte?:noniew iem:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości