prezent z.. odzysku? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-21, 22:12   #1
MorticiaAdams
BAN stały

prezent z.. odzysku?

Dostałam wczoraj od mojego tżta prezent już na gwiazdkę z racji, że nie widzimy sie przez całe święta. Troszke zdziwiłam się, bo dostałam owszem drogie perfumy, tylko sęk w tym, że widziałam je juz u niego, to nieużywane perfumy jego mamy(ona jest typem przeciwniczki wszelkiego typu "zbędnych" kosmetyków, wiec zapewne dostała od kogoś i nie uzywała), wiec stały sobie na połce w łazience, a dzis będąc u niego zobaczyłam, ze ich nie ma, wiec wychodzi na to, że fakt są z odzysku. Moze błahostka, ale zrobilo mi sie przykro. Oczywiscie nie powiedziałam mu, że wiem skąd są. Moze troszke dziwne, ale nie umiem sie cieszyc z takiego prezentu, mysle że jesli nie miał pieniędzy mogł kupić coś skromnego, ucieszyłabym sie z czegokolwiek. Ale to mnie nie cieszy. O rady nie ma co prosić, tak pytam z ciekawości co o tym sądzicie? Przesadzam?
MorticiaAdams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 22:20   #2
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: prezent z.. odzysku?

Cytat:
Napisane przez MorticiaAdams Pokaż wiadomość
ucieszyłabym sie z czegokolwiek. Ale to mnie nie cieszy.
No to w końcu jak?

Jeśli perfumy Ci się podobają - to jaka różnica skąd są ?
A jeśli Ci się nie podobają i nie będziesz używać - to sprzedaj na Allegro i kup sobie nowe, albo wymień się na Wymiankowym.

Nie wiem, czy przesadzasz, ale anie też byłoby przykro i głupio. W sumie czułabym się trochę zażenowana i "olana".

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 22:22   #3
Krakoska87
Raczkowanie

Mi tez zrobiło by się przykro i głupio...Jeśli nie miał pieniędzy,mógł powiedzieć,na pewno bys zrozumiała. Mogl powiedziec,ze zrobi Ci prezent po świętach albo większy na urodziny.Albo wymyslić prezent nie rzeczowy,np.zrobić Ci jakieś małe sex-show czy cos w tym stylu.cokolwiek....

ja na Twoim miejscu po świętach nawiązałabym do tematu,np.ze moja kolezanka dostała coś tam od swojego TŻ. i dalej to samo co Ty....coś podobnego.I powiedziałabym co o tym myslę..Niech zrobi mu się głupio i na przyszłośc wybije sobie z głowy takie postępowanie.
Krakoska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 22:23   #4
MorticiaAdams
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
No to w końcu jak?

Jeśli perfumy Ci się podobają - to jaka różnica skąd są ?
A jeśli Ci się nie podobają i nie będziesz używać - to sprzedaj na Allegro i kup sobie nowe, albo wymień się na Wymiankowym.

Nie wiem, czy przesadzasz, ale anie też byłoby przykro i głupio. W sumie czułabym się trochę zażenowana i "olana".

Tak sie czuje. Co do perfum to nie ma w tym momencie różnicy czy są ładne czy nie, bo mógł mi zamiast nich kupić dezodorant za 7 zł i byłoby to lepsze. No i dodatkowo opakowanie z tych perfum też jest lekko zniszczone(wiadomo jak stoi na półce to wyblaknie, czasem sie je potrąci, jakieś male zagięcia się robią itp.)
Stary 2008-12-21, 22:29   #5
laurencja
Raczkowanie

eee tam nie przejmuj sie moze stwierdzil ze beda ci sie podobaly sa drogie. Napewno zrobilo cie sie przykro rozumiem ale pomysl ze masz perumki i tym sie ciesz glowa do gory wiesz jacy sa faceci
laurencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 22:30   #6
KokoszaNell
Raczkowanie

Hmmm... mam bardzo podobnie. Z roku na rok dostaję te same słodycze, które z kolei rodzina TŻ otrzymuje od swojej dalszej rodziny zza granicy i które mi nie smakują.
Poza tym przechodziłam też etap dostawania swetrów, które na mamę już nie pasowały...hmm...bez komentarza
KokoszaNell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 22:32   #7
malwinac
Zadomowienie

Mnie rowniez byloby przykro.Niestety może Tz uznal ze to dobry prezent i ze skoro jest nie uzywany to prawie jak nowy kupiony
'Faceci maja troche inny tok myslenia.

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 22:33   #8
MorticiaAdams
BAN stały

Cytat:
Napisane przez KokoszaNell Pokaż wiadomość
Hmmm... mam bardzo podobnie. Z roku na rok dostaję te same słodycze, które z kolei rodzina TŻ otrzymuje od swojej dalszej rodziny zza granicy i które mi nie smakują.
Poza tym przechodziłam też etap dostawania swetrów, które na mamę już nie pasowały...hmm...bez komentarza

to juz przegięcie troszke co Twój tż robi
Stary 2008-12-21, 22:33   #9
sandrunia83
Raczkowanie

Mi tez zrobiłoby sie przykro... taki prezent dany nie od serca, ale od niechcenia. Dał coś bo musiał. Ja to tak odbieram. Ale tacy są faceci... Swego czasu ja dostawałam praeznty zakupywane przez mamusie mojego ex...
Stary 2008-12-21, 22:35   #10
KokoszaNell
Raczkowanie

Cytat:
to juz przegięcie troszke co Twój tż robi

Wiem
Na szczęście robił a nie robi ufff...

Napisane przez sandrunia83
Mi tez zrobiłoby sie przykro... taki prezent dany nie od serca, ale od niechcenia. Dał coś bo musiał. Ja to tak odbieram. Ale tacy są faceci... Swego czasu ja dostawałam praeznty zakupywane przez mamusie mojego ex...

OOO...tak, też pamiętam te "dobre czasy", kiedy dostawałam rzeczy czy biżuterię w kompletnie nie miom stylu i toczyłam wojnę z TŻ, żeby sam kupował mi prezenty, na co on z uporem maniaka powtarzał, że mam z jego mamą podobny gust

Edytowane przez KokoszaNell
Czas edycji: 2008-12-21 o 22:37
Stary 2008-12-21, 22:40   #11
Hija
Raczkowanie

Mi też było by przykro. Taki prezent można dać bez okazji, typu "cześć, moja mama dostała perfumy, ale ich nie używa może byś zobaczyła i jak chcesz to możesz wziąć". Chociaż pewnie też zrobiło by mi się głupio i nawet jakby mi się podobały to bym nie wzięła
Ale właśnie mógł kupić coś taniego, ale ładnego. Wystarczy trochę poszukać.
Mi by było po prostu bardzo przykro, ale chyba nic bym z tym nie zrobiła. Bo nie ma sensu ani robić awantury, a nie wiemy jakim typem jest Twój TŻ i czy wpędzanie go w poczucie winy wyjdzie na dobre i coś da.
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 22:40   #12
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam wczoraj od mojego tżta prezent już na gwiazdkę z racji, że nie widzimy sie przez całe święta. Troszke zdziwiłam się, bo dostałam owszem drogie perfumy, tylko sęk w tym, że widziałam je juz u niego, to nieużywane perfumy jego mamy(ona jest typem przeciwniczki wszelkiego typu "zbędnych" kosmetyków, wiec zapewne dostała od kogoś i nie uzywała), wiec stały sobie na połce w łazience, a dzis będąc u niego zobaczyłam, ze ich nie ma, wiec wychodzi na to, że fakt są z odzysku. Moze błahostka, ale zrobilo mi sie przykro. Oczywiscie nie powiedziałam mu, że wiem skąd są. Moze troszke dziwne, ale nie umiem sie cieszyc z takiego prezentu, mysle że jesli nie miał pieniędzy mogł kupić coś skromnego, ucieszyłabym sie z czegokolwiek. Ale to mnie nie cieszy. O rady nie ma co prosić, tak pytam z ciekawości co o tym sądzicie? Przesadzam?
OMG, ale obciach
Całkowity brak taktu i dobrych manier.
Jak można dać kobiecie, którą się kocha, podarować makulaturę w prezencie? (no co? w końcu te perfumy to surowiec wtórny a nie nówka)
Na miejscu Twojego TŻeta zapadłabym się ze wstydu pod ziemię, a na Twoim strzeliła mega focha.
Jeśli chcesz możesz odpłacić mu pięknym za nadobne... przejrzyj no szuflady w bieliźniarce ojca, może ma tam jakieś mało używane kalesony , będą jak znalazł na prezent dla TZeta

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 22:41   #13
Krakoska87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
OMG, ale obciach
Jak można dać kobiecie, którą się kocha, podarować makulaturę w prezencie? (no co? w końcu te perfumy to surowiec wtórny a nie nówka)
Na miejscu Twojego TŻeta zapadłabym się ze wstydu pod ziemię, a na Twoim strzeliła mega focha.
Jeśli chcesz możesz odpłacić mu pięknym za nadobne... przejrzyj no szuflady w bieliźniarce ojca, może ma tam jakieś mało używane kalesony , będą jak znalazł na prezent dla TZeta
hahaha
Stary 2008-12-21, 22:42   #14
KokoszaNell
Raczkowanie

Cytat:
OMG, ale obciach

Stary 2008-12-21, 22:45   #15
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krakoska87 Pokaż wiadomość
hahaha
Cytat:
Hehe
A co, Dziewczyny , na mrozy będac jak znalazł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 22:47   #16
MorticiaAdams
BAN stały

Cytat:
OMG, ale obciach

zgadzam sie jednak co do obciachu to chyba ja go mam bardziej niż on.
Z fochem to chyba byłaby przesada, bo wtedy wyjdę na interesowną s**ę co nie cieszy sie z prezentu tylko wybrzydza...
Stary 2008-12-21, 22:50   #17
KokoszaNell
Raczkowanie

Cytat:
Z fochem to chyba byłaby przesada, bo wtedy wyjdę na interesowną s**ę co nie cieszy sie z prezentu tylko wybrzydza...

Nie no fakt, foch to trochę za dużo jak na taką sytuację. Znając siebie pewnie nic bym nie zrobiła

Fresa, no opewnie będą jak znalazł, tym bardziej, że faceci podobno lubią praktyczne prezenty
Stary 2008-12-21, 22:58   #18
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to już byłby jego problem w jaki sposób odczytałby tego focha i przynajmniej byś się przekonała na ile poświęca Ci naprawdę uwagi, temu co do niego mowisz.
Ja Ciebie nie znam, a z kilku Twoich wypowiedzi już mogę powiedzieć o Tobie, że interesowna na pewno nie jesteś.

Cytat:

Fresa, no opewnie będą jak znalazł, tym bardziej, że faceci podobno lubią praktyczne prezenty
I byłoby jeden do jednego: w tym roku prezenty z odzysku.

Stary 2008-12-21, 23:08   #19
margitta
Zakorzenienie

oj straszne Już sobie wyobrażam jak on pyta się mamy co ci może kupić, ona na to, że tam stoją te perfumy co jej się nie podobają to żeby ci dał... na pewno ona maczała w tym palce. Mnie by było głupio przed nią. Chyba nigdy bym ich nie użyła jadąc do nich do domu.
Stary 2008-12-21, 23:09   #20
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

O rany... Faceci to mają pomysły

Nie mam pojęcia co bym zrobiła, chyba najlepiej by było z nim pogadać bo foch pewnie nie pomoże - może nie zrozumieć istoty problemu. Pewnie w jego mniemaniu dał Ci fajny, drogi prezent...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 23:14   #21
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
oj straszne Już sobie wyobrażam jak on pyta się mamy co ci może kupić, ona na to, że tam stoją te perfumy co jej się nie podobają to żeby ci dał... na pewno ona maczała w tym palce. Mnie by było głupio przed nią. Chyba nigdy bym ich nie użyła jadąc do nich do domu.
No właśnie,nie wziąłby perfum mamy bez jej wiedzy..
Stary 2008-12-21, 23:15   #22
Krakoska87
Raczkowanie

Już kiedyś pisałam o tym w jakimś wątku,ale napiszę jeszcze raz bo tu tez pasuje.
Mój eks-27letni chłop:p nie rwał się do pracy,mamusia go utrzymywała. Zawsze jak była okazja,bral pieniądze na prezent od niej. To były małe sumy-10-15 zł.Zeby było śmieszniej zawsze tak wyliczał:np.na moje urodziny kupił mi kwiatka i urodzinowa kartkę, ale za tyle,żeby mu na piwo zostało...Boże...
Wiem,ze liczy się pamięć ale robi się człowiekowi przykro,gdy ja wymyslam,kupuje mu o czym marzy,odkładam pieniądze przeznaczone na studia a on mysli,ze odpęka swoje w taki sposób.
Stary 2008-12-21, 23:17   #23
MorticiaAdams
BAN stały

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Zapewne było tak jak mowisz. Tak właśnie o tym myślałam.
Pewnie albo prosił ją o pieniądze żeby mi coś kupić, albo pytał co moze mi kupić

Cytat:
Ale to już byłby jego problem w jaki sposób odczytałby tego focha i przynajmniej byś się przekonała na ile poświęca Ci naprawdę uwagi, temu co do niego mowisz.
Ja Ciebie nie znam, a z kilku Twoich wypowiedzi już mogę powiedzieć o Tobie, że interesowna na pewno nie jesteś.

I byłoby jeden do jednego: w tym roku prezenty z odzysku.
Miło mi że Ty uważasz że nie jestem interesowna, ale z jego punktu widzenia pewnie tak by to zostało odebrane.. ze kręcę nosem na drogi kosmetyk.
Mimo ze on ani grosza na niego nie wydał, zapewne nawet nie kombinował, tylko spojrzał na półke myjąc zęby i doznal olśnienia

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
O rany... Faceci to mają pomysły

Nie mam pojęcia co bym zrobiła, chyba najlepiej by było z nim pogadać bo foch pewnie nie pomoże - może nie zrozumieć istoty problemu. Pewnie w jego mniemaniu dał Ci fajny, drogi prezent...
możliwe, ze rozmowa byłaby dobra, ale cóż ja mu powiem? "kochanie nie dawaj mi prezentów które dostała twoja mama bo to niemiłe" ?? aż tak prostolinijna nie jestem niestety
Stary 2008-12-21, 23:26   #24
laurencja
Raczkowanie

wiesz co postaw te perfumy w bardzo widocznym miejscu w opakowaniu (o ile ich juz nie rozpakowalas) ich niech tak stoja niech widzi jak ci sie prezent spodobal
laurencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 23:30   #25
Rena
Zakorzenienie

Nikt by sie w takiej sytuacji nie czul fajnie, a ja pewnie bym sie rozplakala.

I nie musisz mi tlumaczyc, ze lepszy dezodorant za 7zl.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 01:33   #26
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Moze troszke dziwne, ale nie umiem sie cieszyc z takiego prezentu, mysle że jesli nie miał pieniędzy mogł kupić coś skromnego, ucieszyłabym sie z czegokolwiek.
Wybacz, ale w swietle tego ze zakladasz temat ze Twoj partner nie trafia z prezentami i jest to problem dla Ciebie, to nie wierze w to, ze ucieszylasbys sie z czegokolwiek.

Co nie zmienia faktu, ze jego zachowanie dobrze Fresa podsumowala:

Cytat:
OMG, ale obciach
Tyle tylko, ze ja bym mu na Twoim miejscu wprost o tym powiedzial.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 02:23   #27
Lady_kejsi
Raczkowanie

kurcze chyba bym się popłakała gdybym dostała taki prezent i na pewno ani razu bym się nimi nie popsikała... Ale ciekawi mnie co nim kierowało... brak kasy na prezent, lenistwo, czy podpowiedź mamy? jeśli to pierwsze to... no trudno, ale jeśli 2 ostatnie to delikatnie mówiąc zdenerwowała bym się...

Kocham od początku
'każdy nowy dzień zaczyna się głęboką nocą'
Lady_kejsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 07:32   #28
201803290936
Konto usunięte

Ja bym mu szczerze powiedziała, że prezent sam w sobie fajny i dziękujesz, ale na przyszłość prosisz, aby nie dawał Ci czegoś, co stało kilka miesięcy na półce jego mamy, bo jest Ci teraz nieco głupio. Nie dziwię Ci się. Mnie też byłoby dziwnie, gdyby mój TŻ dał mi prezent, którego ktoś wcześniej po prostu nie chciał. Wolałabym, aby mnie zapytał, czy może mi dać coś takiego i czy mnie to nie urazi. Każdy z nas chce się czuć w momencie otrzymywania prezentu wyjątkowo. Prezent w jakiś tam sposób używany lub wcześniej należący do kogoś innego (jeśli o tym wiemy) psuje to uczucie. Pogadaj z nim miło, ale szczerze, nie chowaj po cichu urazy, bo będzie Ci coraz bardziej przykro, a on może się przyzwyczaić do takiego regiftingu.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 09:38   #29
mary poziomkowa
Zakorzenienie

hej

chyba sam na taki pomysł nie wpadł, raczej mama maczała w tym palce

a ja bym powiedziała:

"Ooooo, perfumy takie, jak ma Twoja mama! Widziałam u Was w łazience. Nie będzie Ci przeszkadzało, że obie będziemy tak samo pachniec?"

a potem przyjrzałabym się jego reakcji, czy zrozumiał aluzję, a może w ogóle się wytłumaczy

pozdrawiam

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 10:04   #30
201710120930
Konto usunięte

O kurde.

Powiedz mi autorko czy dasz jakoś mu znać że wiesz czy olejesz sprawę?
Jestem ciekawa.

aaa doczytałam .
Ja bym jednak pokusiła się na aluzję ''nie ma Twoja mama przypadkiem takich samych perfum?''

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2008-12-22 o 10:16
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości