|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Xantia oj wspólczuje ja mam tak od piątku a wczoraj to byla masakra
dobrze, ze małz w domu ![]() Myssa to na choinkę trzeba mieć kwitek
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że niania w domu
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
Myssaaa my kupujemy choinkę i też będziemy mieć kwitek, ale to tak na przewóz go tylko trzymam, nigdy nie pomyślałabym, że mogą mnie "goście" odwiedzić
. Zawsze ten kwitek traktuję jak paragon (mnóstwo mam ich w torebce, ale czasem robię sprzątanie, np. na święta )Ja wstawiam ją do takiego stojaka z miską na wodę i nic więcej nie robię. Jak nie mieliśmy stojaka to wstawiałam do wiaderka z ziemią i podlewałam obficie.
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
Xantia - Tymek też nie w sosie... nie nie i wymachiwanie rękoma.
biorę się za prasowanie, by na święta mi w szafie kupa nie leżała Pati - musi się chłopak wyrabiać a u mnie dzis pogoda do bani, pada, wieje i szaro...
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
u nas pogoda tez okropna
nie wytrzymam 2 cały dzien w domu
|
|
|
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
Nie dziękuje, żeby nie zapeszać. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;10148170] Maks wreszcie zajarzył jak używac niekapka. [/quote]Kuba też tak robi, kapie z niekapka na stół a potem rozmazuje to rączką.Wczoraj Kuba położył niekapek na podłodze a ja patrze a tam wielka kałuża. Patrilla- dużo zdrówka dla babci życze To będą nasze pierwsze Święta Bożego Narodzenia bez obu babć. ![]() My wczoraj ubraliśmy choinke, pytam się Kuby czy mu się podoba choinka a on kręci główką że nie |
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z pociągu Lajkonik do Krakowa
, może przebukuję sobie bilet i Kropkę odwiedzę ;-).Jadę po auto. U nas choinka będzie "zabawkowa" - plastikowa i z nietłukącymi bombkami .
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Xantia
powsinoga
|
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
my ja wstawilismy do donicy z ziemia i bedziemy podlewac ,olivierek okropnie kaszle chyba dzis jedziemy do lekarza
a teraz poki spi mama idzie zapalic ;-)
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
To wszystko jest małe miki. Ja jadę dziś do GD, żeby wrócić na noc do domu i żeby jutro móc pojechać z Alą i z psem
![]() EDIT: Tzn. Wrócić do GD ;P
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-12-22 o 13:00 |
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
witam, po weekendzie
![]() Iwka po co oglądałąś Plac Zbawiciela? nikt Cię nie ostrzegł ja uwielbiam mocne, ciężkie kino, ale to jedyny film, który NAPRAWDĘ ŻAŁUJĘ, że zobaczyłam. kiedyś jeszcze tak myślałam o Requiem dla snu, ale jednak zdjęcia i muzyka są tam piękne i przymierzam się do powtórki![]() Xantia na Twoje pytanie, co tzn. że lepiej wychowasz Elis, mogę odpowiedzieć jedynie jak Alicja w Krainie Czarów "aaa, tego właśnie nie wiem..."
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.Nikola spi ale przed chwilka krzyczała przez sen bawu- bawu i pokazywała coś palcem
Teraz dalej śpi.My dziś będziemy ubierac-stroic choinkę |
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis by z rana alarm babciowy muszę Wam sie pożalić że długo tak nie pociągnę Pola wstała za 5:40 potem telefon od babci, że spadła w nocy z łożka moja mama na wsi a jej opiekunka zrezygnowała z pracy i leciałam na złamanie karku masakra Piotr urwał siez pracy do Małej dobra dość ...poza tym chyba sobie z cHoinką dmay spokoój juz na nic nie ma ochoty, a znajac Polę będzie mega demolka ... X odnośnie maruda znam to oj znam ostatnio ... trzmaj się ... na 17 do lekarza ciekawe jakie wiesci odnosnie wyników Poli ciekawe czy juz będą ...
|
|
|
#644 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas choinka też już stoi, ale drzewko z ozdobami i Maksiu to dwie wykluczające się sprawy. światełka musieliśmy zgasić od razu, bo Maksiu musiał każdej lampki dotknąć i pokazać jaka gorąca... cukierków i pierników nawet jeszcze wszystkich nie powiesiłam, a już zdejmowałam, bo dziecię wrzeszczy pod choinką "mniam, mniam"... a te które dosięgnął, sobie zjadł, szyszki były poukładane na gałązkach, Maksiu trzęsie choinką, wszystkie leżą pod drzewkiem... .. teraz jak już wiele na tej choince nie zostało, zabrał się za bombki, plastikowe, brokatowe... zdejmuje je z drzewka i turla po podłodze, całe panele mam świecące.. .. a jak już nie ma żadnej bombki na choince, to Maksiu na czterech pod drzewko włazi, i trzymając za stojak pcha choinkę aż do przedpokoju..![]() chyba TŻ miała rację, mówiąc że powinniśmy sobie w tym roku choinkę darować.. Cytat:
Od rana u nas leje jak z cebra, coś nie czuję atmosfery tych świąt... ![]() Mój brat już w Londynie, uposażyłam go w 100 funtów i listę ciuszków , które mam mi dla Maksia w NEXT-cie sprawić, mam nadzieję, że nie zawiedzie. ![]() Maksymilian coraz bardziej kaszle. czy to ma tak być, że antybiotyk "rozkręcił" oskrzela, żeby wykaszlał to co mu tam zalega??
Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-12-22 o 14:12 |
||
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Lea wieszczę naszej choince taki sam los ...
Cytat:
|
|
|
#646 |
|
Konto usunięte
|
Patrilla, ten antybiotyk to NOVAMOX.
mam go podawać przez 5 dni, co 8 godzin.
|
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
my na 16 do lekarza maly caly czas kaszle tak jakby oskrzela
szkoda mi go mam nadzieje ze nie dostanie antybiotyku,bo to jego .... 1 przeziebienie
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Lea mogę jedynie poradzić bys zapytała o to na forum gazety.pl zdrowie dziecka ono jest z ekspertem lekarzem - szukałam tam o tym kaszlu ale nic konkretnego ... poza tym jeśli nie mija zadzwoń dziś zapytaj sie Twojego doktorka czy taki objaw może byc a potem to ja juz bym po antybiotyku odczekała a jak kaszle bedzie zrobiła wymaz z gardła by na oślep nic nie podawać ... trzymam kciuki!!
|
|
#649 |
|
Konto usunięte
|
dzięki Patrilla.
zobaczę, co jutro będzie, na pewno jutro zadzwonię do mojego lekarza, a może nawet się przejadę na wizytę. |
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Lea ja duzo sie rzeczy dowiedziałam na tym forum ...
a zadzwonić i przejechać sie dobrze zrobi żebyście mieli spokojne święta
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sobie przerwę na kawę. Jutro najgorsza robota bo gotowanie i pieczenie. Ale chyba mąż zostanie jutro w domu to chociaż dziewczynami sie zajmie ![]() Doszła dziś paczka z mazideł- od razu wtarłam we włosy olej kokosowy. I teraz chodzę z takimi strąkami, dobrze że nigdzie już nie wychodzę ![]() Lecę sprzątać dalej bo dnia mi zabraknie. Zajrzę jeszcze wieczorem
|
|
#652 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie,
moja Weronka też jakaś niemrawa i płaczliwa dzisiaj. ajanno- no właśnie nie pamiętałam żadnych recenzji tego filmu aż tak dokładnie żeby mnie zniechęciły dość skutecznie lea- za 100 funciaków to niezłe zakupki brat Maksiowi zrobi w next xantia- a czy my wiemy jaki Ty samochodzik kupujesz??? kilka fotek mojej choinki, ale w odcinkach: 1,2,3/ aniołeczki 4,5/ pamiątki z dzieciństwa 6/ ze specjalną dedykacją dla cioć z wizażu
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I za wyniki Poli[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;10171769] u nas choinka też już stoi, ale drzewko z ozdobami i Maksiu to dwie wykluczające się sprawy. światełka musieliśmy zgasić od razu, bo Maksiu musiał każdej lampki dotknąć i pokazać jaka gorąca... cukierków i pierników nawet jeszcze wszystkich nie powiesiłam, a już zdejmowałam, bo dziecię wrzeszczy pod choinką "mniam, mniam"... a te które dosięgnął, sobie zjadł, szyszki były poukładane na gałązkach, Maksiu trzęsie choinką, wszystkie leżą pod drzewkiem... .. teraz jak już wiele na tej choince nie zostało, zabrał się za bombki, plastikowe, brokatowe... zdejmuje je z drzewka i turla po podłodze, całe panele mam świecące.. .. a jak już nie ma żadnej bombki na choince, to Maksiu na czterech pod drzewko włazi, i trzymając za stojak pcha choinkę aż do przedpokoju..![]() chyba TŻ miała rację, mówiąc że powinniśmy sobie w tym roku choinkę darować.. [/quote] To macie przeboje. Klaudia się wczoraj ukłuła gałązką i mam już z głowy. Wogóle jej nie interesuje Buziaki dla Maksa, żeby kaszel już minął Cytat:
iwka ozdoby fajne szczególnie ta ostatnia Kurcze nie chce mi sie dalej brać za robotę
|
|
|
#654 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i 3mam kciuki za wyniki badań ![]() Cytat:
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
ajanna a ktroy odcinek zaraz sielanki nie będzie
a widziałaś big bang teory boski jestco do wyników dupa będą w lutym kocham to Iwka cudne aniołki i nostalgia bałwankowa mnie ogarnęła
|
|
#656 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas choinka też już stoi, ale drzewko z ozdobami i Maksiu to dwie wykluczające się sprawy. światełka musieliśmy zgasić od razu, bo Maksiu musiał każdej lampki dotknąć i pokazać jaka gorąca... cukierków i pierników nawet jeszcze wszystkich nie powiesiłam, a już zdejmowałam, bo dziecię wrzeszczy pod choinką "mniam, mniam"... a te które dosięgnął, sobie zjadł, szyszki były poukładane na gałązkach, Maksiu trzęsie choinką, wszystkie leżą pod drzewkiem... .. teraz jak już wiele na tej choince nie zostało, zabrał się za bombki, plastikowe, brokatowe... zdejmuje je z drzewka i turla po podłodze, całe panele mam świecące.. .. a jak już nie ma żadnej bombki na choince, to Maksiu na czterech pod drzewko włazi, i trzymając za stojak pcha choinkę aż do przedpokoju..![]() chyba TŻ miała rację, mówiąc że powinniśmy sobie w tym roku choinkę darować..[/quote] ![]() Cytat:
Cytat:
)Teraz nic, chwilowo będę się wozić mojego ojca merolem . Żółtym żukiem Cytat:
. Napisała Pierwsza Szklana Wizażu
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
lea
wybacz ale nie mogłam się powstrzymać zwłaszcza kawałek z pchaniem do przedpokoju mnie zwalił z kanapy Pati za babcię i za wyniki Polindy lutowe ale jednak ![]() iwka ładne "ozdópki" ![]() idę oglądnać kilka odc Gotowych miłego wieczorku życzę ![]() PS. jak zwykle zapomniałam wielkie buziaki dla chorowitków i zdrowotne fluidki |
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam miło zaskoczona bo poza tym co zamówiłam przysłali mi dużo próbek innych produktów Upiekłam biszkopty do ciast (choć nie miałam tego w planie na dziś) i wysłałam męża, żeby z karpiami zrobił porządek Na jutro nie zostało mi już tak duzo pracy
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez upiekłam biszkopt dla Adriana
zeby w świeta nie siadział jak ta pipka i nie zebrał bezskutecznie o nasze ciasta ![]() podkradlam Mikołajkowym brakuje tam tylko punktu czy duzo siedzisz na wizazu ![]() http://apeiro.pl/konfesjonal Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-12-22 o 19:59 |
|
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja z jedzenia NIE MAM NIC, a podjęłam się wykonania:
ryby po grecku ryby z brzoskwinia i papryka ryby w galarecie sałatki ze śledzia"pod pierzynką" kurczaka z rodzynkami boczku rolowanego piernika ciasta rafaello jutro wpada na 12 godzin moja siorka kochana i zaczynamy akcję pichcenia n i e c h c e m i s i ę ale dam radę! kanciu- konfesjonał mi się nie otwiera, chyba nie mam z czego się spowiadać
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-12-22 o 21:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

dobrze, ze małz w domu 

)
nie wytrzymam 2 cały dzien w domu
. Koleżanka jest teraz w ciąży i znosi ją o wiele gorzej niż jak była poprzednio z dziewczynką, okazało się, że będzie syn (tak podejrzewałam). Więc ja poluję na córę i może będzie lepiej
[/quote]

powsinoga 

Teraz dalej śpi.My dziś będziemy ubierac-stroic choinkę
.. a jak już nie ma żadnej bombki na choince, to Maksiu na czterech pod drzewko włazi, i trzymając za stojak pcha choinkę aż do przedpokoju..
za wyniki Poli
)