|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
mnie to chyba nerwy rozsadzą
TŻ pojechał do Niemiec bo jakiemuś znajomemu auto się zepsuło w drodze do domu A i choinki nie mam chyba jutro szwagier jakąś przywiezie mam mega doła chyba sobie |
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
karolka- ja nie mam mega doła i sobie... to Ty tym bardziej możesz
|
#663 |
|
Zadomowienie
|
no to zdrówko!!
|
|
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
... a jak
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
dobra po bardzo ciężkim dniu idę spać - coś czuję ze jutro nie będzie lepiej ...
![]() Karo trzymaj się
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko u nas kaszel... niestety Tymkowi się pogarsza, po telefonicznej konsultacji z moim kolega lekarzem podam mu jutro rano eurespal (choc nadal rozważam syrop z cebuli - już nawet zrobiłam - mnie zawsze pomaga, ale czy Tymon nie za mały?), w wigilię go osłucha i zbada to poznam szczegóły. ogólnie maluch bida taka, nie może spać bo kaszle.
Patrilla - oby babci było lepiej i cieszyła się Świętami... co do choinki - stanęła u nas na taborecie, dość duża, w wielgachnej donicy (bo zależało nam na tym, by miała duże korzenie, bo będzie do wsadzenia potem do ogródka), srebrny świerk, na razie bez ozdób, Tymek się do niej śmieje, ale poza tymi radosnymi momentami strasznie markotny jest... jutro robię ciasto snickers, mleko już się gotuje
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
barwa- myślę,że możesz juz dawać Tymkowi syropek z cebuli, mi pediatra baaardzo dawno temu go zalecała Wronce podawać, chyba jak miała 8 miesięcy
spokojnej nocki
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Barwus dzięki
Co do eurespalu spróbuj a syrop z cebuli ja podawałam Poli oba z dobrym efektem dobranoc
|
|
#669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz tak pokasluje.. z nosa leci.. dostaje stodal syrop ale go nie lubi Piekne ![]() a Requiem dla snu bardo lubie za to tz nie ja to w ogole lubie jak film mna trzepnie o podloge ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o to nie jestem sama.. a my zrobilismy dzis zakupy alkoholowe ![]() zgrzewka piwa, 2 wina, litr wodki czystej, 0,7 zubrowki jeszcze mysle czy krupnik dokupic bo uwielbiam z liftem gruszkowym..a co.. trzeba pepkowe opic za nowonarodzonego Jezuska
|
|
#670 |
|
Konto usunięte
|
iwka, ależ sobie menu ułożyłaś!!
jestem pod wrażeniem!!Kanciu, ja się wyspowiadałam wyszło mi "świętoszka"- jestem czysta jak biały fartuszek.karo, ja tez ide cos łyknąć i spać. a jutro rano Maksiowi budzik nastawię. dziś znowu spał do 9:15. a potem wieczorem nie umie zasnąć.dzisiaj TŻ odłożył go do łóżeczka o 21:15, a dziecię zasnęło dopiero o 22:30. tak długo sobie gadał.dobranoc. |
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu za to ja jestem paskudnica wg spowiedzi
ale dzieki za linka.. sowiedz rzed swietami juz mam z glowy.. a i pokute dostalam
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, dzieciaczki nam się pochorowały!
Dobra, wyciągnęłam z pieca żytni razowy ze słonecznikiem, teraz wrzuciłam orkiszowy z pomidorami i bazylią. I idę spać. Do futra!!
|
#673 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwsza
o tej porze![]() skandal!!!! buziaki na dobry dzień w ten mroźny acz słoneczny poranek. Dziaisaj ruszam z ofensywą świąteczną, więc i moja aktywnośc będzie hmmm... od święta.
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
No skandal, skandal! Hihi.
Ja oczywiście w pracy .A jak tam nasze chorowitki się czują??
|
#675 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecię kaszle, a na dodatek zgubiłam gdzieś fridę, tzn. połowę i od rana szukam i nic., a tak bym Tymkowi zaciągnęła...
dziś pakowanie prezentów i ubieranie choinki
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
witam was razem z moim marudnym synusiem , ktory piszczy z byle czego i się wscieka mam nadzieje, ze jutro bedzie troszkę lepiej bo jedziemy do mojej babci do Wałbrzycha moja mama juz spakowała dla Adriana całą torbę zabawek, odkurzacz, lalę i inne pierdoły po mnie i po siostrze
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Coś mi się pomieszało i czytając pierwszą nieczytaną wiadomość okazało się, że coś mi brakuje wiadomości wcześniejszych, ale nadrobiłam.
W trakcie pisania zostałam zaprzęgnięta do rowerka syna. Przyszedł i kazał się powozić. Wczoraj ubraliśmy choinkę, Krzyś pomagał, teraz już go tak nie interesuje Zaraz biorę się za pieczenie karpatki i makowca. Jedziemy do moich rodziców, a później do teściów więc w lodówce puchy ![]() Mąż kazał wam przekazać życzenia świąteczne, więc wszystkiego najlepszego i wesołych Świąt od całej naszej trójki, czyli K&K&K
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
Kancia nikola też jest nie do zniesienia
ryczy z byle powodu i wszystko jest nie nie nie![]() Posprzątałam i chyba teraz zrobie sobie paznokcie ,ale nie wiem czy moja terrorystka mi pozwoli TŻ dzwonił jest na miejscu i za chwilkę wraca..ale u nas w nocy strasznie wiało ![]() kasia_mw dziękujemy! |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie skonczylam prsowanie.. zaraz jade odebrac buty od szewca i potem biore sie za pieczenie, sprzatanie..
Adrian zaglucony ale nie kaszle juz.. Chyba tak mu ten syrop nie smakowal ze zdecydowal ze juz nie bedzie kaslac ![]() w kazdym razie kaze sobie wciaz wode morska do noska psikac i smarka potem obficie.. ok uciekam do moich przedswiatecznych obowiazkow.. Karo szybkiego powrotu meza zyczymy
|
#680 | |
|
Wtajemniczenie
|
u nas dziś fajna pogoda - chmury i ostre słońce na przemian, a wiatr rzeczywiście straszny od wczoraj w nocy, ale ja lubię jak wyje a la Wichrowe Wzgórza
![]() Cytat:
![]() zaraz idę z chłopakami na spacer do biblioteki - zwykle chadzam tam sama, ale inaczej nie dam rady dziś . nie można tam podjechać wózkiem, więc muszę ich tam luzem puścić - 3majcie kciuki, żeby zbytnio nie zdemolowali i żeby panie miały dobre humory![]() nadal nie mam ubranej choinki (mam nadzieję, że sama choinka za szafą stoi), nic nie ugotowałam jeszcze i prezentu dla mamy mi brakuje dla TŻ mam tylko jeden, który zamówiłam w Polsce, bo 2 pozostałe (z USA i Czech) pewnie przyjdą po świętach
|
|
#681 |
|
Zadomowienie
|
zabieram sie za pichcenie ale najpierw jeszcze drobne zakupy ohh nie chce mi sie
Olivierek dostal antybiotyk , i jakies syropki na kaszelek mam nadzieje ze mu przejdzie tytlko ze pic tego nie chce
|
|
|
|
#682 |
|
Wtajemniczenie
|
przytachałam kilka siat z zakupami, dokupiłam resztę prezentów- w tym roku poszłam w ręczniki
![]() werka śpi to poobieram warzywka do ryby po grecku
|
#683 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moje dziecię wciąż cherla. chyba kuracja antybiotykowa się przedłuży. dziś wieczorem będę dzwonic do lekarza, a ewentualnie jutro się przejadę.Cytat:
jak chłopcy spisali się w bibliotece? Cytat:
jaka diagnoza? jaki antybiotyk dostał mały? U nas kolejny dzień w domu, i chyba już mnie nerwy biorą, dziś od rana nawrzeszczałam na Maksia z tysiąc razy. a potem tak mi go żal, i jestem na siebie wściekła. ![]() Więc w końcu zostawiłam go z babcią i pojechałam do sklepu. Jak wróciłam to w znacznie lepszym humorze, i nerwy już spokojniejsze. A dziś był u nas brat TŻ z radosną nowiną: jego żona jest w ciąży!! to dopiero początek, termin ma na 29 lipca. ![]() zmykam podłogi mokra szmatą potraktować. |
|||
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja nadal nastój pod padłym pieskiem mam
Polcia zaraz wstanie z drzemki i pojedziemy na spacerek, pogodę mamy śliczną słonko i zimno nawet a oto Pola w nowej fryzurze - bonus mama (kocha wszelkiego rodzaju opakowania od szamponów, płynów itp) i z królikiem bujanym od dziadków ...
|
|
#685 |
|
Konto usunięte
|
pati, ależ ta Wasza córa urocza!!
![]() a ja próbuje dodzwonić się do mojego lekarza, jeśli uda mi się umówić wizytę, to dzisiaj pojadę. Jednak póki co jest niedostępny, teraz przyjmuje w przychodni, przypuszczam, że najdalej do 16:00 jego komórka wreszcie odpowie. Maksiu teraz śpi, ale budzą go mocne napady kaszlu, popłakuję, i z bieda zasypia dalej. nie wiem, czemu kaszel się nasila, przecież to już 4 dni antybiotyku minęły.Boję się, żeby mu się jakieś paskudne zapalenie oskrzeli nie rozwinęło, albo- co gorsze- żeby na płuca nie przeszło. ![]() EDIT: dzisiaj mojego lekarza nie ma, jesteśmy umówieni na jutro na 10:45. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-12-23 o 15:22 |
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Pati jakie ten królik ma pijackie spojrzenie
biedne te Wasze choruski ![]() Adrian daje nam popalić otworzyłam mu paszcze i zajrzałam do środka...wyłazi mu już koncówka dolnej dwójki, przebiła się prawa górna czwórka, dolne czwórki tak wielkie, ze ledwo się wpaszczy mieszcza i do tego dolna prawa trójka wyłazi ![]() mamy przerąbane ![]() własnie zjedliśmy obiad Adrian nie dośc, ze zeżarł swóją porcję to jeszcze wyjadł połowe mizerii i ziemniaki Tztowi szkoda, ze humor nie dopisuje ![]() byłoby super... |
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
Lea może baniek spróbuj? to chyba najlepsze w takiej sytuacji
w bibliotece spoko - Igorek spał, a Olafek biegał między regałami i robił a-ku-ku Patrilla piękne fotki
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
pokaze Wam jeszcze gdzie moje dziecko ostatnio przesiaduje
i tak po 10 min moze tam leżec
|
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
Tż-a jeszcze nie ma
A mi smutno
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Uporałam sie już ze wszystkim Jutro tylko ugotować makaron i uszka. Wieczorem jak dziewczyny pójdą spać to zrobie pazurki. Wczoraj nałożyłam ten olejek kokosowy, dziś rano olejek jojoba z jedwabiem. Niedawno umyłam włosy i mam takie ze nie mogę przestać ich dotykać Super.Gdybym już nie zajrzała to: SPEŁNIENIA MARZEŃ I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA WAS , DZIECIACZKÓW I WASZYCH RODZIN OD MOJEJ RODZINKI
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

TŻ pojechał do Niemiec bo jakiemuś znajomemu auto się zepsuło w drodze do domu
A i choinki nie mam
chyba jutro szwagier jakąś przywiezie

Co do eurespalu spróbuj a syrop z cebuli ja podawałam Poli oba z dobrym efektem 
szkoda mi go

wybacz ale nie mogłam się powstrzymać
bo uwielbiam z liftem gruszkowym..
witam was razem z moim marudnym synusiem
a potem tak mi go żal, i jestem na siebie wściekła.