Plotkowy dla dietetyczek :) V - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-21, 14:31   #2461
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Już na Śląsku

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 22:48   #2462
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yerba Pokaż wiadomość

zreszta podobnie jak i Ty w końcu rodzina

Cytat:
mam nadzieje, ze w poniedzialek przed poludniem chociaz czesc ludzi bedzie pracowac jak na wzorowych obywateli przystalo, i ze wtedy uda mi sie zalatwic sprawe prezentow gorzej, ze srednio z pomyslami
na pewno wymyślisz coś super teraz jest tyle fajnych rzeczy, ze jakby mieć kasę to nic tylko kupować

Cytat:

A ja dzis po zajeciach troche wreszcie odpoczelam, obejrzalam "to wlasnie milosc" po raz enty (uwielbiam!)
ja tez oglądałam milion razy To właśnie miłość ogólnie nie lubię komedii romantycznych ale tą kocham wprost
Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
hello to ja :P
znowu pare dni mnie nie bylo, ale p pierwsze bylam mega zmeczona i kazda wolna chwile wykorzystywalam na sen, a po drugie zlapal mnie jakis dolek i nie chcialam Was meczyc... Na szczescie juz troszke lepiej, a moze raczej staram sie o tym nie myslec i nastawiac optymistycznie na nadchodzace swieta...
święta to dobry czas na wyjście z dołka (a nas możesz męczyć zawsze )

Cytat:

hmmm ciekawe czy ten wigilijny snieg to prawda...chcialabym bardzo...
w sumie nawet ja nie miałabym nic przeciwko, lepszy śnieg niż deszcz

Cytat:

Dzis bylam w pracy od 9 do 17, a zaraz po pracy pojechalam z kolezankami na zakupy - jutro pracownicza wiglia i robimy sobie prezenty Kupilam co trzeba i jestem ogolnie zadowolona, pozostaje spakowanie i wymyslenie jakichs trafiajacych do serca od serca zyczen...
Poniedzialek i wtorek pod znakiem pracy i szukania prezentow dla rodzinki, a dodatkowo poniedzialkowy wieczor to wigilia z ludzmi z roku mam nadzieje,ze bedzie fajnie
Jak widzicie w tym roku wigiliuje potrojnie:P A co tam, nalezy mi sie;P
hehe, potrójna wigilia, szaleństwo

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Dzien dobry
toś się rozpisała

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość

Już na Śląsku
(to kiedy się widzimy? )

A ja już u rodziców wczoraj z TŻ-em jak zwykle bardzo miło dziś spaliśmy do południa a później się szybko zebrałam i do pracy. Bardzo fajnie dziś było, miałam wysoką sprzedaż wiec dostałam premię i prowizję i ostatecznie moja wypłata (którą też z resztą dziś odebrałam, bo to ostatni dzień pracy był) była znacznie wyższa niż się spodziewałam (takie niespodzianki to ja lubię ) Ogólnie jestem jednak zadowolona, że się zdecydowałam i trochę zarobiłam przed świętami przyda się, bo spłukałam się nieco na prezenty a tu jeszcze Sylwester przed nami Po pracy pojechałam prosto do domu (w sumie o 22 dotarłam dopiero) i siedziałam sobie z rodzinką a jutro od rana sprzątanie, na czele z moim "ubóstwianym" myciem okien no ale cóż, jakoś przeżyję

dobrej nocki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 23:15   #2463
yerba
Raczkowanie

Cytat:

Już na Śląsku

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

na pewno wymyślisz coś super teraz jest tyle fajnych rzeczy, ze jakby mieć kasę to nic tylko kupować

ja tez oglądałam milion razy To właśnie miłość ogólnie nie lubię komedii romantycznych ale tą kocham wprost

no w sumie liczę na to, że mnie olśni jak juz si wybiore na zakupy budzet troche ograniczony, no ale dam rade - i hope

co do komedii rom. mam tak samo Z reguly nie da sie ich ogladac a ta jest po prostu rewelacyjna.. no i jak anglik prosi o rękę po portugalsku to sie wzruszam

dobrej nocy Laseczki

EDIT:
zapomnialam.. Ewuś, cieszę się, że tak sie super z pracą ulozylo. Niby poczatek byl sredni z tym feralnym pierwszym dniem, a wyszlo lepiej niz sie spodziewalas - zyc ni eumierac

Edytowane przez yerba
Czas edycji: 2008-12-21 o 23:17
yerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 08:32   #2464
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
a jutro od rana sprzątanie, na czele z moim "ubóstwianym" myciem okien no ale cóż, jakoś przeżyję
jasne,ze przezyjesz a pomysl jak ladnie bedzie

no i gratuluje tej wyplaty nie ma to jak ciezki portfel

dzien dobry wszystkim,

ja juz po kawce i sniadaniu i sie zbieram do roboty...TZ ma 2 tyg wolnego i lezy w lozku jeszcze no ale nic, w domu uz mam wszytsko zrobilone wiec nie jest nawet tak zle,ze 2 dni jeszcze popracuje, czas mi szybiej zleci

milego dzionka i udanych przygotowan swiatecznych!
Stary 2008-12-22, 13:36   #2465
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

no i pol dnia za mna

wlasnie zadzwonilam zapytac TZta co tam porabia a on mowi,ze wszystkie fafelki pomyl w lazience,szyby od zewnatrz geeez,ciekawe co mu sie stalo.. chyba sie boi mojego gniewu..

ja wlasnie zjadlam 2 pyszne buleczki na lunch z szynka,jajkiem i serkiem i czuje se jakbym zaraz miala zasnac...

milego popoludnia! no i gdzie wy sie podziewacie?
Stary 2008-12-22, 16:54   #2466
schism_
Zadomowienie

Cześć

Trochę was tu podczytuję,ale coś nie bardzo wychodziło mi pisanie ;p
Ostatnimi czasy trochę się u mnie działo.
Pierw Wawa z ojczulkiem,od którego słuchać musiałam różnych mało przyjemnych dla ucha słów, (teraz gdzieś baluje więc jest względny spokój ) ,na miejscu doktorek wyjątkowo uprzejmy zmartwił się,że nawet ta nowa proteza może się nie utrzymać,ale będą się starać..do 20stycznia chcieliby sie niby wyrobić.Acz jak przyszło co do czego,ani nie zadzwonił w celu ustalenia dalszego terminu wizyty ,a na dźwięk mego nazwiska w słuchawce odkładają telefon.
Czyli po staremu

Wczoraj z kolei spotkałam się z koleżanka na kawie,potem kino 'Just Dance' ,przyznam,że film miły dla oka,odstresowujący ,aż człekowi nogi same się do tańca rwały ;D
Dziś w dniu upamiętniającym me przyjście na świat odebrało mi się trochę życzeń,acz nowi znajomi z qlturo ,bliska rodzina czy niby najlepsza przyjaciółka z LO ...yyy zapomniała
Od matki dostałam w prezencie prostownicę do włosów, nową klawiaturę (xD) ,zaś już w piątek przyszła przesyłka kurierska z elektryczną gitarą PRS SE Singlecut od chrzestnego.
'Fajna' to rzecz ^^
Teraz tylko trza uciułać na wzmacniacz i hasło 'sex,drugs and rock'roll' nabierze dla mnie realnego znaczenia..
Jutro z kolei wybywam na kilka dni do dziadków na wieś ,odpocznę trochę i zawezmę do napisania interpretacji tekstu tudzież pracy zaliczeniowej i wkuję trochę nudnawych pojęć na koło z wok'u.
A po świętach czas się za siebie wsiąść ;p Niby 5kg wzwyż to nic,ale kutwa z powietrza Zrobię chyba ponownie badania hormonów tarczycy,krzywą insulinową i prolaktynę.
Z nadzieją,że to nadmiar tego ostatniego (tudzież nadmiar zatrzymanej wody ) a jak nie to yyy wizyta u lekarza (yeah znowu ==')(dieta,choć brak mi silnej woli i nie umiem odmówić sobie słodyczy np.
Najwyżej okradnę bank i poddam się laserowej liposukcji

w sumie ów zabieg to najrozsądniejsze wyjście ;p

Póki co życzę Wam spokojnych ,radosnych świąt obfitujących w prezenty ofc.

schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 17:00   #2467
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

no w sumie liczę na to, że mnie olśni jak juz si wybiore na zakupy budzet troche ograniczony, no ale dam rade - i hope
i jak tam po zakupach?
Cytat:
co do komedii rom. mam tak samo Z reguly nie da sie ich ogladac a ta jest po prostu rewelacyjna.. no i jak anglik prosi o rękę po portugalsku to sie wzruszam
ja zawsze ryczę przez całą końcówkę z tymi oświadczynami to chyba najbardziej, ale wszystkie sceny finałowe są udane
Cytat:
zapomnialam.. Ewuś, cieszę się, że tak sie super z pracą ulozylo. Niby poczatek byl sredni z tym feralnym pierwszym dniem, a wyszlo lepiej niz sie spodziewalas - zyc ni eumierac
dziękuję

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
jasne,ze przezyjesz a pomysl jak ladnie bedzie
myślę o tym nieustannie

Cytat:
no i gratuluje tej wyplaty nie ma to jak ciezki portfel

a co do portfela to ja już szybko go odchudzę coś czuję

Cytat:

wlasnie zadzwonilam zapytac TZta co tam porabia a on mowi,ze wszystkie fafelki pomyl w lazience,szyby od zewnatrz geeez,ciekawe co mu sie stalo.. chyba sie boi mojego gniewu..
hehhe, nie ważne jakie motywy, ważne ze sprząta
Cytat:
milego popoludnia! no i gdzie wy sie podziewacie?
nie wiem jak reszta ale ja sprzątam

Dzień dobry

u mnie sprzątanie pełna para, dopiero teraz usiadłam jak od rana zaczęłam ale już w sumie sporo zrobione i mam nadzieję ze mamie się niedługo znudzi

a tak w ogóle tooooooooo

schism - sto lat, sto lat !! wszystkiego najlepszego, zdrówka przede wszystkim (żeby Cię już lekarze nie musieli dręczyć ), radości, miłości i wszystkiego co sobie wymarzysz

(ma sie te źródła informacji )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-22, 17:01   #2468
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Witam kochane

Na Śląsku nie jest mi dobrze ze względu na sytuację w domu. Chcę już z powrotem.. chcę znów ten spokoj, tę ciszę... Mam dosyć tych dwóch alkoholików. Dobrze, że nie przywiązuję uwagi do świąt (nie obchodzę)- inaczej bym chyba się załamała, że jest atmosfera jaka jest. Po prostu porazka.
Plusem jest to, ze spotykam się ze znajomymi. Przynajmniej mnie w domu nie ma.

Dziewczyny poradzcie co mam zrobić - internet i telefon mam z play. No i teraz jest taka sytuacja, ze nie dostałam jeszcze faktur za ten miesiac a tu na telefonie wyskakuje, ze jesli za 5 dni nie zaplace to blokade mi zrobia :| Jak mam zaplacic skoro nie mam faktur? Boję się, że będę płaciła jakies kary i inne takie

Pozdrawiam

Stary 2008-12-22, 18:07   #2469
Spaza
Zakorzenienie

schism_ najlepszego!
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 19:24   #2470
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
iu mnie sprzątanie pełna para, dopiero teraz usiadłam jak od rana zaczęłam ale już w sumie sporo zrobione i mam nadzieję

no to gratulejszyn
ze mamie się niedługo znudzi taaaa mojej to sie nudzi dopiero jak widzi,ze czlowiek jezykiem parkiet poleruje....

schism - sto lat, sto lat !! wszystkiego najlepszego, zdrówka przede wszystkim (żeby Cię już lekarze nie musieli dręczyć ), radości, miłości i wszystkiego co sobie wymarzysz

(ma sie te źródła informacji )
dolaczam sie do zyczen!!! 100 lat Schism!!!

Cytat:
Dziewczyny poradzcie co mam zrobić - internet i telefon mam z play. No i teraz jest taka sytuacja, ze nie dostałam jeszcze faktur za ten miesiac a tu na telefonie wyskakuje, ze jesli za 5 dni nie zaplace to blokade mi zrobia :| Jak mam zaplacic skoro nie mam faktur? Boję się, że będę płaciła jakies kary i inne takie

Pozdrawiam
slonce, jak podpisalas umowe to tam napewno jest jakis numer kontaktowy do obsulgi klienta i powinni ci pomoc.

hej laleczki,

u mnie dzis przymily dzien w pracy robilismy sobie nawzajem praezeny i dzis wreczalismy i dostalam butelke dobrego Porto i czekoladki czarne Lindta od mamnagerki winkotak wiec teraz nie pozostaje mi nicinnego jak sie alkoholizowac.... mam w domu tyle %,ze chyba sklep otworze...

milego wieczorka wam zycze,ide pomyc szklanki,kieliszki i takie tam
Stary 2008-12-22, 22:02   #2471
agness51
Zakorzenienie

Wpadłam się przywitać Ostatnio nie mam czasu,aby pisać,czas mi super mija,póki co nie czuję atmosfery świąt,może dlatego,że nie ma śniegu,ale mam nadzieję,że chociaż troszkę sypnie...

Miłej nocki .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 22:24   #2472
yerba
Raczkowanie

Cytat:
Witam kochane

Na Śląsku nie jest mi dobrze ze względu na sytuację w domu. Chcę już z powrotem.. chcę znów ten spokoj, tę ciszę... Mam dosyć tych dwóch alkoholików. Dobrze, że nie przywiązuję uwagi do świąt (nie obchodzę)- inaczej bym chyba się załamała, że jest atmosfera jaka jest. Po prostu porazka.

Pozdrawiam
a nie przysyłają Ci smsem ile masz do zaplacenia? jak nie, to zadzwon na obsluge klienta.

Cytat:
i jak tam po zakupach?

ja zawsze ryczę przez całą końcówkę z tymi oświadczynami to chyba najbardziej, ale wszystkie sceny finałowe są udane
To prawda, wszystkie są świetne, ale ryczę zawsze tylko na tej w Portugalii . Wogóle ten film mi się nie nudzi - tyle już lat, a ciągle chętnie go oglądam...

Co do prezentów, to szło mi całkiem nieźle, aż doszło do wybierania czegos dla taty. Wkoncu głowa mnie rozbolała i jutro coś wymyślę.Niestety padnie chyba na jakies kosmetyki, bo naprawde nie mam zadnego pomyslu. A jak juz mam to niestety fundusze nie te

Cytat:
tak wiec teraz nie pozostaje mi nicinnego jak sie alkoholizowac.... mam w domu tyle %,ze chyba sklep otworze...
chętnie wpadnę

Schism
- STO LAT!
Super z tą gitarą

Jestem padnięta. Powinnam dzis juz sie zbierac, bo wyjezdzam na swieta, ale jakos nie udalo sie i pojade dopiero jutro . Ja i moja swietna organizacja czasu...

Wczoraj dostalam od przyjaciolki fajna ksiazke o podswiadomosci, juz przeczytalam w nocy kilka rozdzialow i dzis moze poczytam dalej . Dobrej nocy i poniewaz chyba nie zdaze juz do Was zajrzec, chcialabym Wam zyczyc

WESOŁYCH ŚWIĄT

Fajnie, ze jestescie...
yerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 22:39   #2473
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Melduję się

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 22:43   #2474
schism_
Zadomowienie

Dzięęęki dziewczyny
Heh wszystkim dziś dziękuje za życzenia xD
Skończyłam się po trochu pakować.zainstalowałam new klawiaturę(chodzi jak ta lala )i tak se śmigam po necie.
Pech chciał,że z nudów iw ramach szpiegostwa kto mi wysłał anonimowy prezent ()
wlazłam na nk 'niedoszłego byłego', był offline
A ,że pewnej funkcji zapomniałam zablokować to wyszło z worka szydło i ten potem tez 'podejrzał'
Ale nic,no nic ,zero odzewu.
Swego czasu miałam go za kulturalnego osobnika

Ogarnę się jeszcze trochę ,posłucham co nieco muzyki i w sen ,wszak jutro pociąg o 12:04 która jest dla mnie iście (za)wczesną porą ;]

Dobranoc ^^
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 23:16   #2475
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Od matki dostałam w prezencie prostownicę do włosów, nową klawiaturę (xD) ,zaś już w piątek przyszła przesyłka kurierska z elektryczną gitarą PRS SE Singlecut od chrzestnego.
'Fajna' to rzecz ^^

super masz tą gitarę
Cytat:

szkoda ze nie masz świątecznej atmosfery w domu trzymaj się
Cytat:
zadzwoń do biura obsługi klienta

Cytat:

u mnie dzis przymily dzien w pracy robilismy sobie nawzajem praezeny i dzis wreczalismy i dostalam butelke dobrego Porto i czekoladki czarne Lindta od mamnagerki winkotak wiec teraz nie pozostaje mi nicinnego jak sie alkoholizowac.... mam w domu tyle %,ze chyba sklep otworze...
porto czekoladki Lindt wypas prezenty

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Wpadłam się przywitać Ostatnio nie mam czasu,aby pisać,czas mi super mija,póki co nie czuję atmosfery świąt,może dlatego,że nie ma śniegu,ale mam nadzieję,że chociaż troszkę sypnie...

.
podobno od jutra ma padać, ale raczej na południu niż na północy... chociaż kto wie

Cytat:

To prawda, wszystkie są świetne, ale ryczę zawsze tylko na tej w Portugalii . Wogóle ten film mi się nie nudzi - tyle już lat, a ciągle chętnie go oglądam...
chyba sobie obejrzę aż znowu

Cytat:

Co do prezentów, to szło mi całkiem nieźle, aż doszło do wybierania czegos dla taty. Wkoncu głowa mnie rozbolała i jutro coś wymyślę.Niestety padnie chyba na jakies kosmetyki, bo naprawde nie mam zadnego pomyslu. A jak juz mam to niestety fundusze nie te
kosmetyki zawsze się przydadzą

Cytat:
Dobrej nocy i poniewaz chyba nie zdaze juz do Was zajrzec, chcialabym Wam zyczyc

WESOŁYCH ŚWIĄT

Fajnie, ze jestescie...
wesołych Świąt Kochana będę tęsknić

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
Melduję się
coś słabo rozwinięty ten meldunek
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Ogarnę się jeszcze trochę ,posłucham co nieco muzyki i w sen ,wszak jutro pociąg o 12:04 która jest dla mnie iście (za)wczesną porą ;]

Dobranoc ^^
miłego wyjazdu i wesołych Świąt wracaj szybko

No i juz mnie zbytnio rodzinka nie męczyła jedynie jakieś ogólne uprzątanie bałaganu i rozłożyłam Siss choinkę żeby ja ubrała (w domu mamy sztuczną, ale wolę stanowczo naszą żywą ). Za to jutro od rana mnie mama cięgnie na zakupy a następnie dzień pieczenia chociaż piec to ja chyba lubię najbardziej, wiec nawet mi to pasi

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-23, 08:32   #2476
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Witam
W końcu mogę się odezwać... Otóż mam najgorszy typ żółtaczki i niewykluczone, że... wiadomo.
Cóż staram się o tym nie myśleć, bo jest lepiej (tfu, tfu).
A z innych sfer... no cóż, w prawdzie R. dał mi już spokój - teraz bierze się za moją przyjaciółkę, sugeruje jej, że chciałby z nią być, ale po tym co się stało nie ma to sensu.
Ale... DLACZEGO, DLACZEGO ja zawsze muszę dostać w skórę za popełnione błędy?
2 miesiące temu napisał do mnie chłopak, z którym chodziłam do gim - chociaż ja go nie kojarzę. W jednej z wiadomości wspomniał, żebym pozdrowiła swojego byłego wychowawcę (bo uczy w moim liceum - w końcu plastyk ). Odpisałam, że oczywiście to zrobiłam etc... a gówno prawda I już mu nawet nie odpisywałam na kolejną wiadomość, bo nie wyglądał interesująco na starych zdjęciach. Dwa dni temu jakbym dostała w pysk... wygląda teraz tak cudownie, poprostu odpowiednik Daniela Johnsa z 1999r. ... Ukończył najlepsze liceum, przy czym jest cudowny i przesympatyczny... Dlaczego, dlaczego olewam tych, których nie powinnam? Jestem skazana na kretynów ;(
Właściwie od dwóch dni myślę, czy by nie nakłamać i nie napisać, że ostatnio o niego wspomniany nauczyciel pytał ;> Przy okazji nawiązać do wiadomości na którą nie odpisałam... już nawet śniło mi się to w nocy

Tak, wiem... dziwne, że myślę o takim problemie, jak wisi nade mną śmierć, ale co tam...

Wesołych Świąt! Zaraz lecę do sklepu i następnie biorę się za pieczenie - podobnie jak Ewusia

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.

Edytowane przez Mangolina
Czas edycji: 2008-12-23 o 08:34
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 09:03   #2477
LoLcIa123
Zakorzenienie

Mangosia znowu to podejrzewasz,czy byłaś u lekarza kurczę ja ostatnio też wariuję,bo ciągle mi jest niedobrze,non stop po prostu ,byłam u lekarza ,ale ten powiedział że to cos z układem pokarmowym i tyle

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 09:29   #2478
agness51
Zakorzenienie

Witam,ja właśnie wcinam kanapki dziś jeszcze połażę po sklepach w poszukiwaniu ciuchów,potem z TŻ-tem na obiad,no i w ogóle spotkanko , no a jutro ubieramy choinkę,i pewnie na kolację wigilijną do cioci... już wolałabym ją spędzić z rodziną TŻ-ta niż swoją,niestety taka atmosfera...

Mangosia -
Schism - spóźnione życzenia

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 09:46   #2479
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Witam
W końcu mogę się odezwać... Otóż mam najgorszy typ żółtaczki i niewykluczone, że... wiadomo.

ale byłaś u lekarza, prawda? w ogóle skąd sie ta żółtaczka u Ciebie wzięła?
Cytat:
Ale... DLACZEGO, DLACZEGO ja zawsze muszę dostać w skórę za popełnione błędy?
2 miesiące temu napisał do mnie chłopak, z którym chodziłam do gim - chociaż ja go nie kojarzę. W jednej z wiadomości wspomniał, żebym pozdrowiła swojego byłego wychowawcę (bo uczy w moim liceum - w końcu plastyk ). Odpisałam, że oczywiście to zrobiłam etc... a gówno prawda I już mu nawet nie odpisywałam na kolejną wiadomość, bo nie wyglądał interesująco na starych zdjęciach. Dwa dni temu jakbym dostała w pysk... wygląda teraz tak cudownie, poprostu odpowiednik Daniela Johnsa z 1999r. ... Ukończył najlepsze liceum, przy czym jest cudowny i przesympatyczny... Dlaczego, dlaczego olewam tych, których nie powinnam? Jestem skazana na kretynów ;(
Właściwie od dwóch dni myślę, czy by nie nakłamać i nie napisać, że ostatnio o niego wspomniany nauczyciel pytał ;> Przy okazji nawiązać do wiadomości na którą nie odpisałam... już nawet śniło mi się to w nocy

może faktycznie napisz do niego pod jakimś pretekstem? lepiej zaryzykować niż później żałować
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
kurczę ja ostatnio też wariuję,bo ciągle mi jest niedobrze,non stop po prostu ,byłam u lekarza ,ale ten powiedział że to cos z układem pokarmowym i tyle
takie rzeczy się zdarzają niestety ja tez tak miałam parę razy ale po jakimś czasie po prostu przechodziło... oby i u Ciebie tak było

Cytat:
Witam,ja właśnie wcinam kanapki dziś jeszcze połażę po sklepach w poszukiwaniu ciuchów,potem z TŻ-tem na obiad,no i w ogóle spotkanko , no a jutro ubieramy choinkę,i pewnie na kolację wigilijną do cioci... już wolałabym ją spędzić z rodziną TŻ-ta niż swoją,niestety taka atmosfera...
miłego TŻ-owania no i mam nadzieje ze u Ciebie na wigilii jednak nie będzie tak źle

w ogóle to ja też nie przepadam z wigilią niby rodzinę mam fajną, ale to całe zamieszanie, gotowanie a później 0,5 godziny jedzenia i po wszystkim a najbardziej to nie lubię składać życzeń co roku to samo ...

wróciłam właśnie z zakupów i zaraz się bierzemy za pieczenie mam nadzieję ze się w miarę wyrobimy bo się na wieczór z TŻ-em umówiłam

miłego dzionka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-23, 10:20   #2480
Milka19
Zakorzenienie

Wpadłam życzyć wesołych świąt (bo coś czuje, że później nie będzie czasu).

Świąt spędzonych w gronie najbliższych osób…
…nadziei, własnego skrawka nieba dającego miłość i szczęście, filiżanki pachnącej kawy, odpoczynku, zwolnienia oddechu, dystansu do wszystkiego wokół.

Niech te święta będą dla Was pozytywnie wyjątkowe

Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 10:58   #2481
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Mangosia znowu to podejrzewasz,czy byłaś u lekarza kurczę ja ostatnio też wariuję,bo ciągle mi jest niedobrze,non stop po prostu ,byłam u lekarza ,ale ten powiedział że to cos z układem pokarmowym i tyle
Kochana, ja również kiedyś miałam te same objawy, pół roku temu - bądź pewna, że to objaw naszej nerwicy. Nerwica uderza w najsłabsze organy w naszym ciele. Ja miałam kiedyś astmę i do teraz trzyma mnie ciężki oddech. Ciągle bóle żołądka czy nudności przerabiałam nie raz
A i tak - byłam u lekarza Ale tym razem objawy są inne niż te przy nerwicy.

Cytat:
=
Mangosia -
Dziękuję za otuchę

Cytat:
ale byłaś u lekarza, prawda? w ogóle skąd sie ta żółtaczka u Ciebie wzięła?
[/SIZE]
może faktycznie napisz do niego pod jakimś pretekstem? lepiej zaryzykować niż później żałować
w ogóle to ja też nie przepadam z wigilią niby rodzinę mam fajną, ale to całe zamieszanie, gotowanie a później 0,5 godziny jedzenia i po wszystkim a najbardziej to nie lubię składać życzeń co roku to samo ...

wróciłam właśnie z zakupów i zaraz się bierzemy za pieczenie mam nadzieję ze się w miarę wyrobimy bo się na wieczór z TŻ-em umówiłam

miłego dzionka
Byłam - zaczęło się od wymiotów, potem gdy zaczęłam jeść w ogóle nie trawiłam - czułam to co zjadłam na kolację przez kolejne dwa dni. Odbijało mi się wymiotami, czułam się pełna, straciłam łaknienie, kał bardzo jasny, odwodniłam się. Wzięło się to chyba z tego, że często jem rękami - rozdziabuję słodycze na drobne części i jem palcami, płatki prosto z paczki. Więc złapałam tego wirusa, oczywiście przypuszczam, że stąd się wziął
W prawdzie ciagnie się to długo, ale objawy te jednak ostatnio minęły...

Nie wiem tylko, czy ten pretekst jest dobry...

Ja lubię święta dlatego, że uwielbiam gotować Ale lubię tylko tę całą otoczkę wokół wigilii, pierwszy czy drugi dzień świąt to już dla mnie jedynie zamknięte sklepy i nudy
Ale życzenia... masakra Zawsze mam tę samą formułkę
Również zabieram się za pieczenie
Miłego dnia

Stary 2008-12-23, 11:35   #2482
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

schism - spóźnione mam nadzieję, że wybaczysz najlepszego
Ewuś - bo nic się nie dzieje poprawioną mam cześć pracy muszę tylko poprawić napisać 3 rozdział i oddać do sprawdzenia raz jeszcze
Magno - będzie dobrze napewno a co do smsa to bym napisała bo ja sama tak często robiłam

Stary 2008-12-23, 11:35   #2483
orzeszek01
Zakorzenienie

Dolecialam fajnie sie lecialo,krotko, troszke mialam stracha podczas startu,skrecania i turbulencji ogolnie jest fajnie latac samolotem,sasasa

jeden minus,strasznie tesknie za TZ smutno mi,ze nie mozemy spedzic swiat razem... chcialabym wrocic wczesniej ,chociaz na sylwestra ,ale nie wiem czy mozna przelozyc termin lotu na wczesniej skoro jest juz zarezerwowany na konkretny dzien

dzis albo jutro bede piekla ciasto marchewkowe,pieklam juc dwa razy-jedno dla TZ i jego rodzinki(w srodek wlozylam takiego mikolaja na patyczku) a drugie dla mojej rodzinki,no i dzis mam zamiar upiec tutaj

w ogole nie czuje atmosferz swiat... moze przec to,ze to swieta rodzinne,a moja rodzina to ,ehhh

grunt,ze komputer jest
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 13:18   #2484
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
achętnie wpadnę

everyone's invited !!!
Wczoraj dostalam od przyjaciolki fajna ksiazke o podswiadomosci, juz przeczytalam w nocy kilka rozdzialow i dzis moze poczytam dalej . Dobrej nocy i poniewaz chyba nie zdaze juz do Was zajrzec, chcialabym Wam zyczyc

WESOŁYCH ŚWIĄT

Fajnie, ze jestescie...

Tobie tez sloneczko Weeeeesolych,radosnych i pysznych!!

Cytat:
porto czekoladki Lindt wypas prezenty

wczoraj wieczorem usiadlam przy choince,pod kocykiem,nalalam sobie w kieliszek porto i tak sie delektowalam i czulam sie przy tym jak staruszka jakas...

No i juz mnie zbytnio rodzinka nie męczyła jedynie jakieś ogólne uprzątanie bałaganu i rozłożyłam Siss choinkę żeby ja ubrała (w domu mamy sztuczną, ale wolę stanowczo naszą żywą ). Za to jutro od rana mnie mama cięgnie na zakupy a następnie dzień pieczenia chociaż piec to ja chyba lubię najbardziej, wiec nawet mi to pasi
przeslij troche wypiekow droga mailowa

Cytat:
Witam,ja właśnie wcinam kanapki

ja wlansie 2 buleczki na lunch zjadlam
dziś jeszcze połażę po sklepach w poszukiwaniu ciuchów,potem z TŻ-tem na obiad,no i w ogóle spotkanko , no a jutro ubieramy choinkę,i pewnie na kolację wigilijną do cioci... już wolałabym ją spędzić z rodziną TŻ-ta niż swoją,niestety taka atmosfera...
milego dnia kochana! pamietaj,ze pozytywne nastawienie to polowa sukcesu!

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

…nadziei, własnego skrawka nieba dającego miłość i szczęście, filiżanki pachnącej kawy, odpoczynku, zwolnienia oddechu, dystansu do wszystkiego wokół.

Miiiilka!gdzie bylas jak cie nie bylo?.... Tobie i twoim bliskim rowniez piekncyh i spokojnych Swiat

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
ogolnie jest fajnie latac samolotem,sasasa

taaaa ja te z lubieale nie dluzej niz 3 h...

jeden minus,strasznie tesknie za TZ smutno mi,ze nie mozemy spedzic swiat razem... chcialabym wrocic wczesniej ,chociaz na sylwestra ,ale nie wiem czy mozna przelozyc termin lotu na wczesniej skoro jest juz zarezerwowany na konkretny dzien mozecie przelozyc ale wiem ze sie sporo czasem za to placi...

w ogole nie czuje atmosferz swiat...
ja tez nie wierze,ze to juz jutro! tutaj cieplo,deszczowo,bardziej jesiennie niz zimowo...

hej laleczki,

juz pol dnia za mna jesczez 3h i do domu i moge zaczac stol przygototwywac,polozyc prezenty pod choineczke itp nie moge sie doczekac!
Jutro rodzinka wpada! ale jazda,nie wierze jeszcze,ze to jutro juz! tyle na to czekalam!

milego dnia i przygotowan
Stary 2008-12-23, 14:43   #2485
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Magno - będzie dobrze napewno a co do smsa to bym napisała bo ja sama tak często robiłam
Ojj, szkoda, że jestem pesymistką... tyle, że musiałabym napisać na nk, nie smsa...hmmm...

Stary 2008-12-23, 14:51   #2486
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Mango - to na NK a co do pesymizmu uwierz tej "przewlekle chorej" że będzie dobrze uszy do góry, pierś do przodu i dawaj

Stary 2008-12-23, 15:59   #2487
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

jeszcze 1.5 h w pracy... wszystko zrobione,gotowa na swieta a tu trzeba siedziec i udawac,ze sie cos robi.. minuty wleka sie jak godziny....

TZ napisal,ze skonczyl rybe po grecku juz nie moge sie doczekac az pojade do domku i zaczne stol przygotowywac i takie tam

jutro chyba do 3 pracuje wiec nie jest zle

milego popoludnia laleczki
Stary 2008-12-23, 17:11   #2488
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

Wesołych Kochana a po świętach daj znać jak minęły

Cytat:

Byłam - zaczęło się od wymiotów, potem gdy zaczęłam jeść w ogóle nie trawiłam - czułam to co zjadłam na kolację przez kolejne dwa dni. Odbijało mi się wymiotami, czułam się pełna, straciłam łaknienie, kał bardzo jasny, odwodniłam się. Wzięło się to chyba z tego, że często jem rękami - rozdziabuję słodycze na drobne części i jem palcami, płatki prosto z paczki. Więc złapałam tego wirusa, oczywiście przypuszczam, że stąd się wziął
W prawdzie ciagnie się to długo, ale objawy te jednak ostatnio minęły...

Nie wiem tylko, czy ten pretekst jest dobry...

a leczysz sie jakoś? trzymaj się Mangoś

Cytat:
Ewuś - bo nic się nie dzieje poprawioną mam cześć pracy muszę tylko poprawić napisać 3 rozdział i oddać do sprawdzenia raz jeszcze
ale jesteś pilna

Cytat:
Dolecialam fajnie sie lecialo,krotko, troszke mialam stracha podczas startu,skrecania i turbulencji ogolnie jest fajnie latac samolotem,sasasa
mówiłam ze fajnie sie lata
Cytat:
jeden minus,strasznie tesknie za TZ smutno mi,ze nie mozemy spedzic swiat razem... chcialabym wrocic wczesniej ,chociaz na sylwestra ,ale nie wiem czy mozna przelozyc termin lotu na wczesniej skoro jest juz zarezerwowany na konkretny dzien
no niby można bilet prze bukować, ale w okresie około świątecznym coś czarno to widzę

Cytat:

przeslij troche wypiekow droga mailowa
chętnie zwłaszcza ze trochę tego wyprodukowałam

Cytat:
juz pol dnia za mna jesczez 3h i do domu i moge zaczac stol przygototwywac,polozyc prezenty pod choineczke itp nie moge sie doczekac!
Jutro rodzinka wpada! ale jazda,nie wierze jeszcze,ze to jutro juz! tyle na to czekalam!
jak Ciebie czytam to wtedy wierzę ze ludzie jeszcze naprawdę czekają na święta jakoś osobiście coraz rzadziej to słyszę ze ktoś sie ze świąt cieszy

Cytat:
Ojj, szkoda, że jestem pesymistką... tyle, że musiałabym napisać na nk, nie smsa...hmmm...
przez NK tym lepiej

Cytat:
jeszcze 1.5 h w pracy... wszystko zrobione,gotowa na swieta a tu trzeba siedziec i udawac,ze sie cos robi.. minuty wleka sie jak godziny....
ale juz naprawde niedługo, wytrzymasz

Cytat:
TZ napisal,ze skonczyl rybe po grecku juz nie moge sie doczekac az pojade do domku i zaczne stol przygotowywac i takie tam
ooo, to on taki kucharz uwielbiam rybę po grecku, znaczy te warzywa od ryby, bo ja to jem z kotletami sojowymi też będę mieć na święta

Ciasta upieczone łącznie sztuk 5 (karpatka, sernik, piernik i 2 strucle z makiem ). Nóg nie czuję i pleców ale fajnie ze już zrobione idę zaraz do TŻ-a, najchętniej bym się teleportowała bo jest ziiiimno bardzo

miłego wieczorku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-12-23, 18:09   #2489
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Witam fasolki
Własnie jestem po przedprzedostatnich zakupach świątecznych. Zmęczona nieziemsko, ale cóż... ^^Mama w kuchni rządzi, jakby coś potrzebowała to powiedziałam, ze ma woła, bo jak na razie to na nic ja tam potrzebna xD

W końcu był u nas dzielnicowy i chyba coś ruszyło <jupi> Wystarczy, że kilka razy powzywa sie policje i założą im niebieską kartę Pozniej sprawa o znęcanie się nad rodzinę i pudełko Wiem, że może to wyglądać strasznie, że córka chce wsadzic ojca i brata do wiezienia badz pozbyc sie ich w domu, ale ... co poradzę? Ci dwaj mezczyzni zniszczyli mi 19 lat zycia, mamie ponad 30. ;]

Strasznie tęsknie za TŻ-em Chcę już 30 grudnia i godzinę 22:53 i wpaśc w jego ramiona Oh, ach, jaka ja romantyczna

Widze, że u Was przygotowania do kolacyji jutrzejszej pełną parą

Mango- powrotu do zdrowia... Mam nadzieję, że wszystko będzie si, eh.
Ewuś- 5?! Zarzuć jedną blachą

Nic, lece poczytać wizaz i ogolnie poleniuchować

Życzę błogosławionego czasu z rodziną

Bzium, ksz ksz

Stary 2008-12-23, 18:29   #2490
orzeszek01
Zakorzenienie

ja chce do TZ...
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości