Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-23, 13:06   #3991
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
no wiesz Samba tylko moja bratowa i moja siostra cioteczna która teraz ma 33 lata poniosly konsekwencje z powodu późnego zajscia w ciąże... obie poroniły pierwsze ciąże własnie w wieku 30 lat

mam nadzieje ze u mnie obejdzie sie bez komplikacji. W ogole nie dopuszczam takiej mozliwosci

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
samba :
pousuwaj spacje przy kwadratowych nawiazach, i wpisz sobie co chcesz:
[ url=http://www.suwaczek.pl/cache/bf342715e1.png?html] [ COLOR="Black"]
[ B]tu wpisz tekst...................[/B][/COLOR][/url]
[B ]29.08.2009[/B]
buuu moj suwaczek w ogole zniknal

Replay moich fotek w sukni slubnej specjalnie dla Kliwii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (32,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (29,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (28,8 KB, 48 załadowań)
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 13:06   #3992
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a czemu koniecznie chcesz przed slubem zajsc w ciaze?
nie rozumiem jaka bedzie roznica jesli zaczniecie sie starac o bobaska po slubie
na jedno rozumiem Twojego TZ bo poczatki ciazy dla niekorych kobiet sa bardzo ciezkie wymioty , bole glowy moze poprostu chce ci tego oszczedzic , zebys nie spedzila swojego slubu z glowa w sedesie nie zrozum mnie zle ale ja bym na Twoim miejscu poczekala no i jeszcze stres zwiazany ze slubem tez nie jest czym dobrym dla poczatkowej ciazy
i nie zrozumiesz tego,póki nie poczujesz silnego instynktu macieżyńskiego.Dlatego jest to dla ciebie niezrozumiałe.A stres towarzyszy nam przez całe życie...nie unikniesz go...

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2008-12-23 o 13:08
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 13:13   #3993
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

dzięki Kliwia już mi wszystko działa
Stary 2008-12-23, 13:14   #3994
baja_86
Zakorzenienie

Moja mama przy porodzie starszego brata miała straszne komplikacje, była w fatalnym stanie, mało co nie umarła. Brat urodził się wcześniej niż powinien o jakieś 2 m-ce. Mamie po porodzie nawaliły nerki, doszły inne komplikacje, suma sumarum przenieśli ją ledwie żywą do szpitala w Poznaniu, tak była słaba, że nie miała sił podpisać się gdzieś na jakiś papierach- do dziś wspomina, ze chciałaby zobaczyć ten dokument i swój podpis, bo ciekawa jest czy w ogóle te bazgroły coś przypominają.
Na szczęście potem się polepszyło i wróciła do zdrowia. Aż mnie dziw bierze, że zdecydowali się na kolejne dzieci po takich przeżyciach. Aaa mama miałą wtedy 23 lata.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 13:15   #3995
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze u mnie obejdzie sie bez komplikacji. W ogole nie dopuszczam takiej mozliwosci

buuu moj suwaczek w ogole zniknal

suknia bardzo ładna panna młoda też

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-23, 13:21   #3996
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
suknia bardzo ładna panna młoda też

dzięki kochana
Stary 2008-12-23, 13:22   #3997
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Moja mama przy porodzie starszego brata miała straszne komplikacje, była w fatalnym stanie, mało co nie umarła. Brat urodził się wcześniej niż powinien o jakieś 2 m-ce. Mamie po porodzie nawaliły nerki, doszły inne komplikacje, suma sumarum przenieśli ją ledwie żywą do szpitala w Poznaniu, tak była słaba, że nie miała sił podpisać się gdzieś na jakiś papierach- do dziś wspomina, ze chciałaby zobaczyć ten dokument i swój podpis, bo ciekawa jest czy w ogóle te bazgroły coś przypominają.
Na szczęście potem się polepszyło i wróciła do zdrowia. Aż mnie dziw bierze, że zdecydowali się na kolejne dzieci po takich przeżyciach. Aaa mama miałą wtedy 23 lata.
ale historiaale nie każda ciąża na szczęscie tak się kończytrzeba być dobrej myśli

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-23, 13:28   #3998
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
i nie zrozumiesz tego,póki nie poczujesz silnego instynktu macieżyńskiego.Dlatego jest to dla ciebie niezrozumiałe.A stres towarzyszy nam przez całe życie...nie unikniesz go...
jasne, ze stresu nie da się uniknąć, to fakt, ale w momencie, gdy chce się rozpocząć starania o dzidziusia trzeba w miare możliwości zminimalizowac ten stres. Jak dla mnie zabieganie przed ślubem nie jest dobym czasem dla maleństwa, jeśli od razu by Wam się udało. Z resztą mówiłaś, że mieliście rozpocząć starania o dziecko na miesiąc przed ślubem, więc na długo byście nie musieli przekładać tych starań. Podkreślam raz jeszcze, że ja osobiscie wolałabym ze spokojem zając się tymi przyjemnościami po ślubie, a teraz powoli przygotowywałabym się do ciąży przez łykanie witamin, częste kontrole u lekarza itd.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
raz jeszcze Ci powiem, że super w niej wyglądasz
Stary 2008-12-23, 13:32   #3999
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

tylko,ze ja znam swojego faceta i to chodzi o to,że on wyrażnie boi się odpowiedzialności.Ma 28 lat i nadal się boi......w ten sposób nigdy nie będziemy mieć dzieci......Przestaję już o to prosić!Kiedyś on będzie chciał się starać a ja będe już za stara

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-23, 13:33   #4000
anuulaa
Wtajemniczenie

Witajcie,

Co do zajścia przed slubem, jestem tego samego zdania co zaabcia i baja. Izo, skoro tyle już wytrzymaliście, to wytrzymacie ten miesiąc przed ślubem. Ja osobiście wolałabym poczekać. Z resztą przy ślubiesa stresy, przygotowania, nie wiadomo jak bedziesz się czuła...ale to Wasza decyzja.

Samba, też się powtórzę, super kieca

A ja wreszcie kupiłam TŻ prezent i mam już dla Wszystkich.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 13:35   #4001
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Witajcie,

Co do zajścia przed slubem, jestem tego samego zdania co zaabcia i baja. Izo, skoro tyle już wytrzymaliście, to wytrzymacie ten miesiąc przed ślubem. Ja osobiście wolałabym poczekać. Z resztą przy ślubiesa stresy, przygotowania, nie wiadomo jak bedziesz się czuła...ale to Wasza decyzja.

Samba, też się powtórzę, super kieca

A ja wreszcie kupiłam TŻ prezent i mam już dla Wszystkich.
Już dajcie spokój.Nie chcę o tym już myśleć bo płakać mi się chcePrzepraszam .......pójdę sobie

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-23, 13:37   #4002
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Pokaże Wam coś ostatnio TZ odrysowywał mi stopki, bo chcę zamówić buty przez net i oto co dziś znalazłam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stopka.jpg (28,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stopka2.jpg (23,7 KB, 42 załadowań)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 13:38   #4003
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
tylko,ze ja znam swojego faceta i to chodzi o to,że on wyrażnie boi się odpowiedzialności.Ma 28 lat i nadal się boi......w ten sposób nigdy nie będziemy mieć dzieci......Przestaję już o to prosić!Kiedyś on będzie chciał się starać a ja będe już za stara
problem tkwi w jego podejściu, ale takie trochę wymuszanie ciąży też nie jest dobre. Uświadom go, że czekać 10 lat nie będziesz, nagadaj mu o komplikacjach związanych z późną ciążą i o plusach młodego ojcostwa
Porozmawiajcie o tym, nic innego nie mogę doradzić, przecież sama sobie dziecka nie zrobisz
Stary 2008-12-23, 13:40   #4004
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basia100 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, napiszcie mi, proszę, coś mądrego, bo jestem na etapie szybkiego wpadnięcia w kompletną depresję. zaczynam podejrzewać, że zamiast wyglądać jak księzniczka, będę wyglądac po prostu śmiesznie! Jestem bliska zrezygnowania z tej sukni, a to przecież ta wymarzona... Jak sądzicie, szukać innej?
Będziesz wyglądać ślicznie. Moim zdaniem dekold w kształcie serca podkreśla ,,to miejsce" czyli zwraca uwagę na biust. Najlepiej jak masz tam jeszcze jakieś aplikacje... np. halbanki.

Wy tu gadacie o dzieciach... a mi się ostatnio śniło, ze zaczęłam rodzić i zapomniałam przygotować torby do szpitala, ciuszków, no nic i poleciałam przed wyjazdem do szpitala do hipermarketu żeby coś szybko kupić!

My jeszcze nie chcemy mieć dziecka, bo nie mamy mieszkania. To jest teraz priorytet. Na szczęście jeszcze instynkt mi się nie włączył

Chyba jutro zamówię suknię

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 13:43   #4005
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Będziesz wyglądać ślicznie. Moim zdaniem dekold w kształcie serca podkreśla ,,to miejsce" czyli zwraca uwagę na biust. Najlepiej jak masz tam jeszcze jakieś aplikacje... np. halbanki.

Wy tu gadacie o dzieciach... a mi się ostatnio śniło, ze zaczęłam rodzić i zapomniałam przygotować torby do szpitala, ciuszków, no nic i poleciałam przed wyjazdem do szpitala do hipermarketu żeby coś szybko kupić!

My jeszcze nie chcemy mieć dziecka, bo nie mamy mieszkania. To jest teraz priorytet. Na szczęście jeszcze instynkt mi się nie włączył

Chyba jutro zamówię suknię
a na moje nieszczęście mi sie właczył.Martwię sie tym bo od tego naprawdę kobieta może zwariowaćzacznę ubierać pieska jak to niektóre kobiety robią

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-23, 13:48   #4006
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

co do dzieci mój instynkt tez szaleje, ale coz zrobic, podchodze racjonalnie, do ciąży chce sie odpowednio przygotowac i psychicznie i fizycznie i materialnie, poza tym chce sie chociaz kilka miesiecy nacieszyc malzenskim zyciem z TZ. Chce zeby dziecko było naszą wpólną dojrzałą decyzją, w tej kwestii nie mozna namawiać, a tym bardziej szantażować. Dziecko to poważna decyzja na całe życie, dziecko to nie słodkie maleństwo, które można przebierać w słodkie ciuszki. Dziecko to mnostwo wyrzeczeń, płacz po nocach, zmeczenie. To choroby, przeziębienia, ząbkownie itd.
Trzeba być na to gotowym.
Ja jestem, TZ też, ale tylko psychicznie, dziecko musi mieć dach nad głową. Dlatego czekamy.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-23, 13:52   #4007
gold-fish
Zakorzenienie

Jakie nieszczęście? ! to naturalne i całe szczęście że pragniesz dziecka, bo dzieki temu na Świecie pojawi się kolejny kochany i szczęśliwy człowiek np. ja od najmłodszych lat bardzo często słyszałam, że byłam wyśnionym, wymarzonym dzieckiem. Nigdy tego nie zpaomnę, to cudowne uczucie dla dziecka gdy to słyszy.
Nawet ostatnio się zastanawiałam, że spróbuję ,,poczekać " na TŻ-ta. Dopóki on nie zacznie wspominać że chcciałby mieć dziecko. Pewnie będzie cieżko ze ślubem nie wytrzymałam

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-12-23, 13:52   #4008
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
co do dzieci mój instynkt tez szaleje, ale coz zrobic, podchodze racjonalnie, do ciąży chce sie odpowednio przygotowac i psychicznie i fizycznie i materialnie, poza tym chce sie chociaz kilka miesiecy nacieszyc malzenskim zyciem z TZ. Chce zeby dziecko było naszą wpólną dojrzałą decyzją, w tej kwestii nie mozna namawiać, a tym bardziej szantażować. Dziecko to poważna decyzja na całe życie, dziecko to nie słodkie maleństwo, które można przebierać w słodkie ciuszki. Dziecko to mnostwo wyrzeczeń, płacz po nocach, zmeczenie. To choroby, przeziębienia, ząbkownie itd.
Trzeba być na to gotowym.
Ja jestem, TZ też, ale tylko psychicznie, dziecko musi mieć dach nad głową. Dlatego czekamy.
ja to wszystko rozumiem ale jak można godzić się na dziecko wiedząc jak bardzo ja tego pragnę a potem robić mi takie świństwo.Jak usłyszałam,że TŻ pragnie dziecka tak samo jak ja to głupia ucieszyłam sięa za miesiąc on mi mówi,że może jednak nie.....bo ślub.....bo to ....bo tamto.Juz nie chodzi o dziecko bo nie mozna nikogo zmuszać ale zrobił mi wielka przykrość.Dziewczyny ja idę popłakać w kącie.PA

W końcu się doczekałam

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2008-12-23 o 13:57
Stary 2008-12-23, 13:57   #4009
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Iza weź Ty tego swojego chłopa i porozmawiaj z nim, może sobie przemyślał (czasami faceci dłużej "przemyśliwują") i może chce pobożemu (tak jak mój ) najpierw ślub, a potem dziecko. Mysle, ze nie przestał chcieć, musie być jakiś powód.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-23, 14:02   #4010
Daysy85
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tez marze o takim szkrabku...
Ale niestety narazie nic z tego i nie wiem kiedy "coś" będzie, jestem w podobnej sytuacji co Scio... przecież nioe mogę zwalić się mamie na głowę.
Instynkt mam i to szaleńczy! Sni mi się po nocach wielki brzuch, poród i takie tam ale cóż zrobić... musze czekać
Iza poniekąd Cię rozumiem, musiało byc Ci bardzo przykro. Wiesz wydaję mi się że ta jego pierwsza pozytywna decyzja wynikła z tego , że on wiedział jak bardzo pragniesz dziecka i nie chciał Cię urażać a teraz jak to przemyślał ile macie teraz spraw na głowie, załatwiania to poprostu wycofal się z obawy że nie dacie rady. Myślę , że po ślubie zmini zdanie jak sytuacja się ustabilizuje...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 14:06   #4011
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zgadzam się z Izą, myśle, ze po ślubie jak cała bieganina się uspokoi, TZ weźmie Cię w ramiona i będziecie się starać o spełnienie marzeń

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-23, 14:08   #4012
Daysy85
Zakorzenienie

Noooo a poza tym jako młoda żona niejdenokrotnie namówi męża na harce i będzie git
Stary 2008-12-23, 14:17   #4013
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
zielony motyle a skąd wiedziałas że ja to ja? koszmar miałaś?
Wiedziałam, bo wyglądałaś jak na zdjęciach hehe po za tym ja byłam ze swoją mamą, a ty ze swoją i byliśmy na jakichś wydmach i mówiłam Ci że ty to masz fajnie bo mieszkasz nad morzem i tak możesz sobie wieczorem po plaży spacerować (tzn. normlanie to wiem, że aktualnie to mieszkacie z TŻ'tem nie nad morzem ) no i mi opowiadałaś tak, no i ogółem to już nie pamiętam ale sobie gadałyśmy poprostu

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Pokaże Wam coś ostatnio TZ odrysowywał mi stopki, bo chcę zamówić buty przez net i oto co dziś znalazłam:
słodko

Zmykam pakować prezent dla TŻ'ta bo za godzine wraca z pracy, musze się postarać bo on jest mistrzem w pakowaniu prezentów (jego mama była kwiaciarką także ma chłopak zmysł artystyczny )
Stary 2008-12-23, 14:19   #4014
Daysy85
Zakorzenienie

hehe a ja postanowiłam moje prezenty zapakować do reklamówek tych plastikowych ale nie przezroczystych z nadrukami świątecznymi....
Stary 2008-12-23, 14:20   #4015
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

dzieki dziewczyny.....podbudował yście mnie.Są świeta.....nie ma sensu się dręczyć.A tak wogule to chciałam wam wszystkim złożyć najserdeczniejsz życzenia z okazjii świąt BOŻEGO NAROCZENIA i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.Dziś lecę i nie będę miała neta w Polsce.Muszę już kończyć.Trzymajcie sie i do zobaczenia za 2 tyg.Całuski pa

W końcu się doczekałam
Stary 2008-12-23, 14:23   #4016
Daysy85
Zakorzenienie

oooo iza szkoda że za 2 tyg....
Wesołych Swiąt i Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!
Stary 2008-12-23, 14:23   #4017
kliwia
Zakorzenienie

samba senkju
zilony motylek dobra jesteś
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-23, 14:33   #4018
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny.....podbudował yście mnie.Są świeta.....nie ma sensu się dręczyć.A tak wogule to chciałam wam wszystkim złożyć najserdeczniejsz życzenia z okazjii świąt BOŻEGO NAROCZENIA i SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.Dziś lecę i nie będę miała neta w Polsce.Muszę już kończyć.Trzymajcie sie i do zobaczenia za 2 tyg.Całuski pa
Buziaczki same najlepsze życzenia

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2008-12-23, 14:41   #4019
twin--maid
Zakorzenienie

Rzadko się udzielam u Was ale zyczenia Wam złożę

Życzę każdej z Was zdrowych, spokojnych, rodzinnych w miłej atmosferze Świąt Bożego Narodzenia. W Nowym Roku wszelkiej pomyślności i aby wszystko co związane ze ślubem szlo po Waszej myśli Bezrobotnym znalezienia dobrej pracy.
Stary 2008-12-23, 14:54   #4020
gold-fish
Zakorzenienie

Cześć Twin co u Ciebie? napisz

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości