|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Dziękujemy
|
|
|
|
#4022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sasas czasami mi sie tak zdarza ![]() prezencioch spakowany idzie do swojego TŻ'ta) no i trzeba to jakoś tak pochytać żebyśmy wszyscy moglibyć tam gdzie chcemy
|
|
#4023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi rodzice początkowo mieli watpliwości, teraz moja córcia jest ich oczkiem w głowie, a teściowa to ma kompletnego fioła na Jej punkcie ![]() Mój poród wspominam niezbyt miło, też ze względu na sposób podejścia do pacjentki. Hurtowo. Jeśli się jeszcze zdecyduję na dziecko, to tylko w prywatnej klinice, gdzie płacę i wymagam. |
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Basia a Ty płaciłaś za poród???
moje koleżanki płaciły z tego co wiem ... 300-500 zł i traktowanie było nooo w miarę dobre. Ja to chyba najbardziej bała bym się albo krempowła lewatywy... ale chyba lepiej to niż pod siebie w momencie porodu... |
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka?? ![]() dzięki dziewczyny nie ma za co ![]() Cytat:
Moj Tż też jest mistrzem w pakowaniu prezentów Wszystkie popakowal - dla mojej rodzinki i dla jego Tez mialam wyzwanie zeby opakowac jego prezent ale udalo sie heheh ![]() Daysy a jak tam rozmowa o prace wczoraj?? Bo albo sie nie pochwalilas albo cos przegapilam ![]() A my juz z mamcia skroilysmy prawie cala salatke, mieszkanko juz prawie posprzatane, takze juz powoli do przodu Teraz krotka przerwa Tak sie najadlam sernikiem ze nie wiem czy obiad zmieszcze ![]() A w ogole to juz obwiescilam Tżtowi zeby jutro po kolacji wigilijnej przyjechal do mnie do hotelu zeby mi sie nie nudzilo az tak bardzo
|
||
|
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A lewatywy się nie bój. Też nie chciałam, nawet napisałam oswiadczenie, że sobie nie życze, ale położna mnie przekonała że to dobre dla mnie i dla dziecka, i nie było tak strasznie, naprawdę. |
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Gold
obecnie zajmuje mnie moja magisterka, z którą nie moge ruszyć ale wkrótce musi. po Nowym Roku wybieram się na poszukiwanie sukni ślubnej, bo zostało mi 8 miesięcy Tż mówi, że to kupa czasu...
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
No raczej bede musiala poczekac ze sprzataniem az do sylwka... :/ Rodzice niestety nie przyjada.
Dzis dostalam od nich pocztowke z oplatkiem, na samo wspomnienie o tym pojawiaja mi sie lzy w oczach. ![]() Wczoraj przez goraczke nie dalam rady zasnac. Dzis tez nie jest najlepiej ze mna. Pytanie, jak ja jutro pojde do dziadkow na Wigilie? Nie chce ich zarazic, bo i tak z jednej choroby pasuja sie ostatnio w kolejna... Do tego chyba i TZ mi sie rozklada.
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wiesz, ze do końca roku ceny sukien spadają często o połowę, a nawet więcej. po Nowym Roku będzie drożej ![]() Wczoraj TŻ pojechał do mojej mamy i oprawiał jej choinkę ale był z siebie dumny, że musiał rąbać pień siekierą bo nie mieścił się do stojaka wrócił i powtarzał non stop: masakra, no masakra z tą choinką ale widziałam że czuje się męsko mam pytanie: czy Wy będziemy rozwozić zaproszenia po rodzinie i znajomych? Tak myślałam, a tż mówi, ze da swojej mamie i ona przekaże ciociom ![]() na co ja mówię, ze powinno się osobiście, no chyba że mieszkają ileś tam kilometrów dalej. No wkurzył mnie, mówi, że u niego taki zwyczaj
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2008-12-23 o 15:44 |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Samba tylko Ty pamietałas o mojej rozmowie
![]() Niby wsio ok ale dobrze było by gdybym poszła najpierw tam na staż, dziś muszę donieśc Cv i powiedzieć tej Pani co się dowiedziałam w biurze pracy. Ogólnie ja stażu moge mieć jeszcze 9 mcy więc ok. a z tego osiedlowego salonu odchodzą 2 dziewczyny. Jedna będzie uczyła w szkole a druga zakłada swój salon ... więc jest nadzieja ![]() Poszło mi dość dobrze Pani bardzo sympatyczna, coraz bardziej mam ochotę iśc tam do pracy... ale jest jeden problem nie za bardzo lubię robić henne ... kurdę wolę 10 oczyszczań twarzy jednego dnia niż 2 henny!!!! Uwielbiam makijaże i pazury...a tak swoją drogą to oglądała mi ta Pani moje paznokcie powiedziała że sa ładne i musze jej skrócić jak bym tu przyszła... hmmm czyli jest nadzieja, chociaż ja jej powiedziałam że mogę zupełnie zdjąć ![]() Basia No właśnie moja Pani , która mnie uczyła w szkole anatomii długo pracowła na położnictwie i mówi że nie raz jak dziecko sie rodziło a nie zdążyły lewatywy zrobić albo źle była zrobiona to kał wydostawał sie jednoczesnie z glowką dziecka a dziecko rodzi się twarzą w dół czyli .... nooo prasto w to.... więc jest ułamek sekundy aby przykryc serwetą ewentualny problem... yyyy no tak dziwnie i baaaarzdo krempująco.... Muszę je mieć !!!!! moje wszytskie buty przemakają mi jak jest mokro a te są suuuuuuuper!!!! http://www.allegro.pl/item509339262_...e_fiol_40.html
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-12-23 o 15:42 |
|
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja nie miałam prawie 24h prądu!!!!! Niedawno go nam włączyli...masakra Oczywiście znów nie mogę się za bardzo rozpisywać, bo czas mnie goni, ale wypowiem się o dzidziusiu, bo widzę, że temat was wciagnął Ja w zeszłym tygodniu najadłam sie strachu za wszystkie czasy...spóźniał mi sie okres i w koncu zrobiłam test - rodzicami nie bedziemy póki co. Gdybym teraz zaszła, to urodziłabym krótko przed ślubem albo trzeba by bylo go przekładać. Poza tym, oboje jesteśmy na 5 roku, czyli w czerwcu czeka nas obrona. I kolejny argument na "nie" jeste taki, że nie mamy jeszcze stałej pracy. Tż pracuje narazie na umowę zlecenie a ja szukam. W ciąży nikt by mnie nie zatrudnił...Dlatego zaczęłam znów brać tabletki. Nie chcę się stresować...a po slubie też nie chcę zachodzić od razu, ale wtedy nie będę już brać tabsów. Piszę chaotycznie, za co z góry przepraszam, ale mama mi tu krzyczy, że mam coś jej przynieść
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() twin--maid nie martw się ja też nie mam sukienki narazie
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
To może idź po Świętach, od razu. Ja przymierzyłam już wiele sukienek w cenie 1200 , ale nie znalazłam tej jedynej.
zadałam wczesniej pytanie....
|
|
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zmartwiła mnie gold tym, ze do końca roku ceny maleją a potem rosną:/Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-24 o 09:39 Powód: po raz kolejny proszę nie pisać post pod postem! |
||
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja "pytalam" od rana bo co siadlam do kompa to mi z glowy wylecialo No to fajnie by bylo, gdyby Cię tam przyjeli Moze sie uda od razu na umowe, a jak nie to dobry i staz, bo przynajmniej bedziesz robic to co lubisz i nabierac doswiadczenia ![]() A co w tym salonie się głównie henne robi czy jak? Czy to by bylo Twoje glowne zadanie?? Pewnie ktos tam z henna przyjdzie, ale beda tez inne "przypadki" takze nie ma sie czym martwic A paznokcie tez tam robia?uuu niby takie kalosze teraz sa hipermodne ale jakby mnie Tż w nich zobaczyl to by mnie przegonil On to uwaza za obciach total
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedziałam mu to samo, to mój ślub i albo sami to zawieziemy albo nie zaprosimy. Powiedział, że rozdamy osobiście mojej rodzinie i jego najblizszej, a reszcie wyśle
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam, damy radę ![]() Daysy85 --> na poprawiny te kalosze ? Bardzo fajne
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-12-23 o 15:55 |
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja zaraz sie biore za sprzatanie a potem zaczynami z TZ (jak wróci po 18) gotowanie. wczoraj wymyslilismy sobie co bedziemy robic na wigilie (bedzie tylko we dwoje ) i dzis trzeba to zrealizowac
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, ze damy radę ![]() Daysy85 moja siostra chodzi w takich kaloszach
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Samba może i kalosze to obciach ale ja jestem zrezygnowana bo wciąż przemaja mi buty i te ze skóry za ponad 200 zł też!!!!
A takie ozdobne kalosze to może być bardzo modny dodatek.... ja tego nie uzgadniałam jeszcze z TŻ ale co tam to ja w nich będe chodzic nie on... a gdyby mi te aukcje i pomysł wpadły wcześniej do głowy kupiłabym je sobie wcześniej i mamie pod choinkę bo temat butów u nas jest wciąż żywy bo my mamy jakieś królewskie stopy albo nie wygodne buty, albo obcierające albo przemakają , a tam były od tego sprzedawcy też kalosze czarno białe w pepitkę więc moja mama mogła by w takich chodzic ![]() Zaproszenia Będziemy rozwozić sami, tam gdzie możemy a tam gdzie nie to wyslemy pocztą np. do Białegostoku gdzie mieszka moja koleżanka z dzieciństwa z mamą i myślę że było by im miło dostać zaproszenia ![]() Albo do mojej cioci, która będzie w Rzymie ... do brata do Londka itd...., sis ciotecznej do Krakowa... tam gdzie będziemy mogi dojechać to dostarczymy sami. Emilia głupolu do chodzenia po błocie, kałużach i wtedy kiedy tylko będzie mokro :P a poprawin nie robię :P nie obraź się za głupola bo to taki "sympatyczny" głupol :P
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-12-23 o 16:02 |
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
My zaproszenia dajemy osobiscie. Dla mnie dawanie zaproszen przez kogos jest ignorancja i okazaniem braku szacunku dla gosci, ktorych sie zaprasza.
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
twin--maid wielkie dzięki za życzonka.
Ja życzę WSZYSTKIM DUŻO MIŁOŚCI i wytrwałości ![]() Daysy85 ja Ci dam głupolku ![]() ![]() ![]() spoko te kalosze Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-12-23 o 16:07 |
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze powiedzaiał: to powiedz to mojej mamie
odpowiedziałam, że nie ma sprawy... nie kumam czemu jego mama miałaby coś przeciwko rozwożeniu zaproszeń
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz nie wiem czy bym w nich chodzila Ale u kogos innego mi nie przeszkadzaja No ale moj Tż to uwaza za obciach i jak mu kiedys pokazywalam w sklepie, ze to najnowsza moda to niezle sie usmial A ze obecnie mieszkamy razem i prawie wszedzie chodzimy razem to nie moge miec takich butow, bo Tż by mi non stop dogryzal Zreszta mi nie zalezy na takich, bo jakby mi bardzo zalezalo to bym sobie kupila i miala gdzies co o tym mysli...
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
papatki
|
|
|
|
#4048 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do oczekiwania na dziecko to masz rację, ja jestem zdania, że prawdziwie szczęśliwym dzieckiem może być tylko takie, które było wyczekane i świadomie zaplanowane. Cytat:
Cytat:
I Tobie również życzymy najpiękniejszych świąt i wszystkiego co dobre w nowym roku![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Troche czasu mnie tu nie było
![]() Cytat:
Miałam aparat. Mój ortodonta zakładajac mi go mówił, że ściągnie po "pewnym" (tutaj podał za ile miesięcy) czasie, ale to wszystko przedłużało się i minęło jeszcze sporo czasu zanim naprawdę to zrobił. Ostatecznie miałam i tak bardzo krótko, bo ok. 1,5 roku .Daysy85, Basia100 macie 20 lat? Daysy po Twoim nicku myślałam, że jesteś rocznik 85 .Cytat:
|
||
|
|
|
#4050 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas juz jest gotowa ![]() żabcia, ostatnia fryzura podoba mi sie Basiu100, nie chwaliłas się , że masz córeczkę ![]() Cytat:
A wlewacie tam też kompt? Bo my nie i przez to nasz moczka jest bardzo gęsta.Cytat:
Przesłodkie ![]() Jaguś, ogromnie współczuje chorubska Mam nadzieję, że jutro nabierzesz sił Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

idzie do swojego TŻ'ta) no i trzeba to jakoś tak pochytać żebyśmy wszyscy moglibyć tam gdzie chcemy 

senkju
ale wkrótce musi. po Nowym Roku wybieram się na poszukiwanie sukni ślubnej, bo zostało mi 8 miesięcy

Dzis dostalam od nich pocztowke z oplatkiem, na samo wspomnienie o tym pojawiaja mi sie lzy w oczach. 

nie martw się ja też nie mam sukienki narazie

np. ja od najmłodszych lat bardzo często słyszałam, że byłam wyśnionym, wymarzonym dzieckiem. Nigdy tego nie zpaomnę, to cudowne uczucie dla dziecka gdy to słyszy. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)