Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-25, 19:26   #4141
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

a ja kupuje jeszcze w tym roku, musimy kupic dosc sporo wiec zawsze to jednak zostanie te 200-300 zł, bedzie na zaproszenia czy na cos....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 19:40   #4142
basia100
Raczkowanie

A ja Wam powiem, że chciałabym już teraz wszystko kupować, uzgadniać, wybierać Ale tyle czasu przed ślubem to trochę paranoja mieć wszystko przygotowane... Teraz jestem na etapie szukania bielizny na noc poślubną. Do sukni będę miała stringi, pończochy i pas, a biustonosza nie, bo gorset jest tak doskonale wyprofilowany, że nie trzeba. Więc zamierzam kupić do tego jakąś seksowną, lekko prześwitującą haleczkę i założyć po zdjęciu sukni i tak zaprezentować się Tż'owi
A święta jak dla mnie mogłyby się już skończyć, jestem rozleniwiona, bo Tż cały czas zajmuje się Księżniczką, a ja mam wolne.

basia100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-25, 19:42   #4143
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
a TŻta przekonał wczoraj kolega że to dobra wódka, pomóżcie co lepsze Żołądkowa de lux czy ta Polska???????
ja niebede obiektywna bo niepije alko.. moj tz pil de lux i mowil ze dobra ale jak na wesele to on jje niechce... ja sie przychylilam i kupilismy pana tadeusza ale jesli masz wybierac to moze wez de lux bo podobno dobra..

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
a ja kupuje jeszcze w tym roku, musimy kupic dosc sporo wiec zawsze to jednak zostanie te 200-300 zł, bedzie na zaproszenia czy na cos....

my kupilismy niedosc ze w dobej cenie 19 zl a butelke wiec zaoszczedzilismy wlasnie na zaproszenia
Stary 2008-12-25, 19:53   #4144
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

to pstrxe, ze tylko u mnie przygotowania ustały w martwym punkcie. poza kosciólkiem, fotografem, kamerzystą, orkiestra i sala nie mam nic

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 09:38   #4145
edytka27101982
Rozeznanie

Ach, Święta, Święta.. ja dziś już po świętach, bo w pracy przynajmniej wigilia i Boże Narodzenie było w domu
chociaż moze uda mi się jeszcze na 19.00 do Kościoła dojechać po pracy,
bo dziś mam takie małe Święto, rocznicę chrztu.

Na Święta wydrukowałam kosztorys, liste gości i wstępny scenariusz wesela i zawiozłam do domu, mama przeczytała, chyba zaakceptowała wujek podejrzał i stwierdził ze fajnie tak przeczytać kto będzie zaproszony, żeby sobie imiona dalszej rodziny przypomnieć dzieci itp.

Wesela za pół roku i tydzień, cały koszt na 30 000 i już mamy wydane 5000

załatwione/kupione:

sala,
orkiestra, ale tylko na pierwszy dzień (na drugi chcemy wodzireja)
fotograf (kamerzysty nie chcemy)
wódka
obrączki
kościół
nauki (jeszcze tylko jedna poradnia i spowiedzi, no ale to już blizej lipca)
samochód (kolerzanak od tygodnia ma nowiutką Hondziunie CRV )
czekoladowa fontanna

TERAZ DO ZAŁATWIENIA
wczoraj z TŻtem rysowaliśmy sobie projekt zaproszenia,
ja rozglądam się za suknią,
no i ten wodzirej na poprawiny,
nie mam zupełnie weny na:
KWIATY< DEKORACJE (koleżanka jest na architekturze krajobrazu i zaoferowała pomoc)
CUKIERNIA
suknia na drugi dzień
i cały przebieg ślubu, pieśni, scenariusz wesela , pierwszy taniec, oczepiny,
chciałabym żeby było wszystko piękne i się podobało, ale to wymaga niesamowitej pracy jakiegoś koordynatora
czyli KUMACI Starsi to podstawa

tak, siedze sama w pracy jak cieć i Wam się wyzalam nad przygotowaniami...

poprosze Was o zabawy jakieś nowe na wesela, jakiś fajny scenariusz, moze coś nowego??
u nas teraz było sporo wesel (pisałam Wam o ciążach, dzieciach w drodze) i boje się ze nasze wesele będzie takim kolejnym, fajnie by było coś innego wymyślić, ale oczywiscie rozsądnie cenowo

pozdraiwam i miłego świętowania w gronie rodzinnym!

Edytowane przez edytka27101982
Czas edycji: 2008-12-26 o 09:40
edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 11:43   #4146
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Witam

edytka gratuluje i zazdroscze ze masz juz tyle rzeczy załatwionych. ja jak juz pisalam utknełam wmartwym punkcie i nic sie nie dzieje. i co chwila sie zastanawiam czy przypadkiem zdąze sie ze wsyztskim wyrobic ech...

Stary 2008-12-26, 12:35   #4147
bzyczka1
Zakorzenienie

czytam że wy już macie kościół załatwiony a mi ksiądz mówi że mam przyjść w styczniu najwcześniej a mówił mi to wikariusz. Wspomniał jeszcze o tym, że gdyby mi proboszcz problemy robił to mam dzwonić po niego do domu to on przyjdzie. Bo proboszcz uważa że te 3 miesiące przed ślubem wystarczają

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 12:39   #4148
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

to dziwne bo my kosciółek bez problemów juz rok temu zamówilismy a we wrzesniu tylko moja mama poszła (bo jestesmy w Holandii wiec nie moglismy osobiscie) sprawdzic czy nas ksciądz na odpowiednią godizne wpisał i wsyztsko na szczescie sie zgadza

Stary 2008-12-26, 13:06   #4149
jupik
Rozeznanie

Witam prawie po świętach
A u mnie jak co roku- święta zaczęły się dobrze a skończyły fatalnie. Zaczęło się od tego, że moja mama postanowiła na nasze wesele zaprosić swoją (kolejną, bo już zaprosiła jedną z mężem) koleżankę. Oczywiście tak samo jak za pierwszym razem stwierdziła, że ta koleżanka na pewno nie przyjdzie a jak jej nie zaprosimy to nie będzie jej mogła w oczy spojrzeć. No to ja jej mówię, że się nie zgadzam, bo tak samo było za pierwszym razem a jakoś tamta koleżanka z mężem się wybiera (a mama ją jeszcze usilnie namawiała, zamiast kurtuazyjnie zaprosić i kropka). Co najlepsze , to ta którą teraz mama chce mi wcisnąć to taka "koleżanka" co jak sama nie miała ochoty to przez rok się nie odzywała (a mieszka piętro niżej w naszej klatce) i nawet życzeń mamie nie złożyła na urodziny. I ją niby miałabym mieć na weselu, a moich przyjaciół nie! Bo ja jakoś przyjęłam do wiadomości, że wesele jest małe i okroiłam swoich i TŻta przyjaciół do 3 osób (+os. towarzyszące) a też jest mi paskudnie głupio, jak mój przyjaciel, którego nie zaproszę, dopytuje o wesele itp.A TŻ nie zaprasza swojego przyjaciela, jeszcze od czasów licealnych i też niezbyt mu z tym przyjemnie. O tym to jakoś mama nie pomyśli. No to zaczęło się od tego, w końcu ja mówię,że to podobno moje wesele. Oni że oczywiście że jestem chamska i ich obrażam(i nie wiem, czym do jasnej cholery???bo o ile wiem to to jest fakt, a ja dokładnie tylko tyle powiedziałam " to jest moje wesele"). No to się zdziwiłam, i pytam, a niby czyje w takim razie jest?I że jak i tak nie mam nic do powiedzenia, to żeby mama se robiła co chce, bo jak tak to w ogóle nie muszę tam iść, skoro moich znajomych tam nie będzie i za każdym razem na temat ślubu mam guzik do powiedzenia. No to mój ojciec że niby czego nie mogłam zrobić tak jak chcę. Ja mowię, że to już 30 razy przerabialiśmy i żebyśmy sobie podarowali bo święta są. No ale on znowu- że co niby ni mogłam zdecydować? więc się wkurzyłam i mówię, że goście, kwiaty w kościele i że biżuteria ( a to i tak drobiazgi, ale nie chciałam znów o salę się kłócić i przypominać im jak o kościół też musiałam się wykłócać). Bo właśnie dostałam w prezencie od rodziców komplet biżuterii na ślub, śliczny i w ogóle, ale mówiłam Wam (i im zresztą z milion razy) że chcę zwykłe perły. No to mówię ojcu, że prezent strasznie mi się podoba i w ogóle, ale od samego początku mówiłam, że chcę perły a mama zwyczajnie olała moje zdanie, stwierdziła, że pereł nie bo przynoszą pecha (no kurna,zaboabony jak w średniowieczu) i że ich nie założe. Zero dyskusji, zero zainteresowania, czy ja się zgadzam (a wyraźnie się nie zgodziłam) w ogóle nie próbowała jakoś z sensem ze mną porozmawiać, żebym coś innego wybrała tylko po prostu kupiła mi biżuterię na prezent i tyle w temacie. No to oczywiście zaczęło się, że jak ja mogę, że to prezent, że nikt jej takiej przykrości nigdy nie zrobił itp. I że jak mi się nie podoba to mogę nie zakładać. Mówiąc krótko- odwrócili kota ogonem, zaczęli mi wmawiać że niby prezent mi się nie podoba ( a przecież w ogóle nie o to chodzi, a biżuteria mi się podoba i ją założę na ślub) a matka ze swoim stałym tekstem, że jak tak to ona już nic się nie wtrąca, żebym robiła sobie ślub jak chcę i że ona ze mną już nic nie wybierze. I że niby ona nie ma nic do powiedzenia na slubie własnej córki i nawet jej zdania nie pozwalam wyrazić (sretetete, ona nie wyraża zdania tylko narzuca mi że ma być tak i tak a jak ja coś chcę zmienić, to oczywiście jestem bezguście.) W ogóle dla niej to jak wszystko nie jest po jej myśli, to znaczy że nie ma nic do powiedzenia.
Więc ostatnie swięta w domu mi popsuła i jeszcze teraz robi z siebie cierpiętnicę, jakbym to ja jej krzywdę robiła. W ogóle powiem Wam, że mam serdecznie dość tego całego wesela. A zaczęło się od tego, że moja mama miała w nosie, że my z TŻtem nie chcieliśmy wesela tylko obiad dla rodziców.

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png

Edytowane przez jupik
Czas edycji: 2008-12-26 o 13:10
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 13:10   #4150
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jupik wspolczuje ci, ze twoja mama tak wtraca sie do waszego wesela i jeszcze zmusza was aby zapraszac ludzi którzych nie dazycie sympatia i wcale nie musicie ich zapraszac. ech... szkoda, ze nie kazdy moze to zrozumiec. a nie da twojej mamy namówic, ze to twoje wesele i chcesz je zrobic po swojemu??

Stary 2008-12-26, 13:31   #4151
śliweńka
Zakorzenienie

ja dziś u teściowej na obiedzie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 14:14   #4152
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

no prosze

a ja własnie przegladam oferty samochodów bo chcemy z TZ juz w styczniu sobie nasz samochodzik kupic

Stary 2008-12-26, 14:16   #4153
basia100
Raczkowanie

A ja się nudzę... świeta już praktycznie dobiegły końca, Tż siedzi przed telewizorem, a ja biegam za moją córcią, która zwaliła głośniki od dvd, rozniosła na części pierwsze stroik świąteczny i sciągnęła ze stołu obrus...

Stary 2008-12-26, 14:33   #4154
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo to bardzo zywą masz dziewczynkę ale co sie dziwic, jej pierwsze swieta wiec pewnie bardzo sie cieszy co?? a zadowlona z prezentów?/

Stary 2008-12-26, 14:36   #4155
basia100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oo to bardzo zywą masz dziewczynkę ale co sie dziwic, jej pierwsze swieta wiec pewnie bardzo sie cieszy co?? a zadowlona z prezentów?/
Mało powiedziane, że żywą... Trudno nad Nią zapanować
Kupiliśmy Jej stolik edukacyjny, jest zachwycona

Stary 2008-12-26, 15:39   #4156
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

widac, ze świeta bo tu taka cisza akurat jak ja mam czas na necich ach wy okropne jestescie (zartuje oczywiscie)

Stary 2008-12-26, 17:02   #4157
martucha84
Zakorzenienie

Jupik bardzo Ci współczuje... jest mi przykro z calej tej sytuacji... ostatnie swieta i do tego tak popsute... tyle nerwow tracisz.. moze pogadaj z mama na takiej zasadzie ze skoro ona chce na WASZE wesele zaprosic sasiadke to ty sie zgadzasz pod warunkiem zaproszenia waszych znajomych - cos za cos... nie wiem kto u was placi za slub ale tak właśnie zrobili nasi przyjaciele jak im rodzice dopisali mnostwo swoich znajomych - skoro macie swoich to oki my tez mamy miec.. a jak nie to my sie niezgadzamy i slubu niebedzie.. bo wkoncu to czy sie odbedzie czy nie czy pojdziecie do kosciola do usc czy gdzieś po cichu czy rozmachem to powinno byc od was zalezne..
a jak to nic nie da to zrobcie taki slub jaki chcieliscie na poczatku czyli obiad dla rodzicow i nic wiecej.. wiem ze to przykre itd.. ze kazda z nas chce mieć wymarzony slub itd.. ale czasem warto poczekać żeby taki byl a nie isc na ustępstwa i sie łamać tylko dlatego ze rodzice.. mysle ze tak naprawdę rodzice sobie nie zdaja sprawy ze i o gosci o kosciol itd o wszystko sie wykłócaliście... Może szczerze i ostro powiedziane co ci leży na sercu co chcialas żeby wyglądało inaczej ale ONI ingerowali oczysciloby atmosfere... ale nie tylko te drobnostki ale wszystko po kolei co oni ustalili nielicząc sie z wami... żeby zostało jasno i głośno wyartykułowane... żeby ci nic nie leżało na sercu..

a co na to rodzina tz w końcu oni chyba tez maja coś do powiedzenia...
Stary 2008-12-26, 17:24   #4158
atomufka
Zakorzenienie

czesc dziewczynyno i juz prawie po swietachjutro idziemy ogladac obraczki a w poniedzialek jade kupowac sukniemam nadzieje ze wybiore cos bo czasu mam naprawde mało.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 17:49   #4159
baja_86
Zakorzenienie

Święta, święta i po świętach... witajcie

Cytat:
haha do stałam od Gwaizdki :
Super fioletową tunikę ciepłą ale taką kamizelnkową więc musze mieć cos z długiem rękawem,
podkład z revlonu jest suuuper to od brata z Londku
2 kremy z johnsona i clearasila i 2 pary cuudownych rajstop we zworki i bluzke na sylwka
Jetsem mega szczęśliwa juz dawno nie dostałam tylu prezentów
no super ja też jestem zadowolona z prezentów

Cytat:
edit:
i jak tam mijaja swieta??
oj objedzona jestem bardzo, dziś cały dzień leże, jem, leże i jem, odpoczywam na całego. wczoraj natomiast byliśmy na 18-stce u kuzynki, też cały dzień przy stole.

Cytat:
a TŻta przekonał wczoraj kolega że to dobra wódka, pomóżcie co lepsze Żołądkowa de lux czy ta Polska???????
niestety nie pomogę, bo żadnej nie piłam

Cytat:
to pstrxe, ze tylko u mnie przygotowania ustały w martwym punkcie. poza kosciólkiem, fotografem, kamerzystą, orkiestra i sala nie mam nic
no wsystk w iejscu stanęlo rzeczywiście, ale spokojnie, dacie radę. kiedy chcecie jechać na urlop do Polski?

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
czesc dziewczynyno i juz prawie po swietachjutro idziemy ogladac obraczki a w poniedzialek jade kupowac sukniemam nadzieje ze wybiore cos bo czasu mam naprawde mało.
na pewno coś wybierzesz

Tak jak myślałam, wiglię miałam zaryczaną, nie mogłam życzeń przy opłatku wypowiedzieć, tak mi gardło ścisnęło. Ostatnia taka wigilia... za to następna będzie już z mężem

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-12-26 o 17:50
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 17:53   #4160
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Baja sama własnie nie wiem kiedy dostane z TZ urlop jeszcze. myslelismy aby jakos w lutym, ale juz sama nie wiem czy to nie bedzie za późno. ech... powoli mnie to wszytsko przeraza

Stary 2008-12-26, 18:04   #4161
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Baja sama własnie nie wiem kiedy dostane z TZ urlop jeszcze. myslelismy aby jakos w lutym, ale juz sama nie wiem czy to nie bedzie za późno. ech... powoli mnie to wszytsko przeraza
tylko nie wpadaj w panikę, sama się nakręcasz. W razie czego macie rodziców chętnych do pomocy, wszystko załatwicie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:22   #4162
Daysy85
Zakorzenienie

Hej !
Jupik przykro mi naprawdę bardzo ci współczuję że rodzice nie biora pod uwagę Twojego zdania
Trzymaj się bądź dzielna!

Aha zamówiliśmy wódkę Gorzką de lux... będzie w sobotę, nie wiem czy to dobry wybór...???
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:24   #4163
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
tylko nie wpadaj w panikę, sama się nakręcasz. W razie czego macie rodziców chętnych do pomocy, wszystko załatwicie
mam nadzieje, ze tak. najbardziej boje sie o suknie slubną i troszke o obraczki ale te wiem, ze kiedys napewno zamówimy. natomiast co do sukni slubnej wiem ze trzeba długo czekac az ja sprowadza ale mam nadzieje, ze wszystko sie uda

Stary 2008-12-26, 18:31   #4164
domi7ks
Zakorzenienie

Jupik ja również pzyłączam się do współczucia, bardzo często rodzice sie wtrącają. Nie daj się im, kategorycznie powiedz, że nie chcesz tej sąsiadki i tyle. Albo powiedz Tz, żeby ich uświadomił, żeby nie rządzili Tobą

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:33   #4165
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

nie martw sie nie jestes sama
my tez narazie mamy zalatwione tylko to co Wy
a slub w lipcu
ciezko jest cokolwiek zalatwiac na ogleglosc

buzka i glowa do gory

jupik szczerze wspolczuje ale dobrze powiedzialas mamie neich sobie zrobi wlasne wesele i pozaprasza kogo chce wkoncu to Twoj wielki dzien a nie jej ... i tez bym tak jak Ty walczyla o to zeby bylo tak jak ja chce ... dobrze ze ani moja mama ani przyszla tesciowa sie nie wtracaja tak jak Twoja mama ... a z ta sasiadka i Twoimi przyjaciolmi , to jak mamie nawet nie jest glupio ....

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2008-12-26 o 18:39
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:37   #4166
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a slub w lipcu

buzka i glowa do gory
a kiedy jedziesz do Polski?? i gdzie kupujesz suknię slubną?? no własnie zalatwianie spraw na odległosc to nie jest łatwa sprawa

Stary 2008-12-26, 18:44   #4167
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy jedziesz do Polski?? i gdzie kupujesz suknię slubną?? no własnie zalatwianie spraw na odległosc to nie jest łatwa sprawa
no wlasnie do Polski lecimy dopiero koncem czerwca poczatkiem lipca
teraz ceny biletow sa takie drogie ze nie stac mnie leciec 2-3 miesiace przed slubem wiec bedziemy wszystko przez internet ogladac , a siostry mojego TZego beda zalatwiac nam w PL wiec lekkie zamieszanie , nie ma jak samemu sobie poogladac i wogole no ale nie mamy wyjscia niestety

a suknie bede kupowac w stanach

a Ty gdzie suknie kupujesz?

dziewczyny jak myslicie?
co ladniejsze Ave Maria na skrzypcach czy spiewana?
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:53   #4168
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

no wiec ja suknie slubna chce kupic w Polsce bo tu w Holandii nie spotkałam sie z salonem takim jak w Polsce. to znaczy znajoma mi mówiła, ze kiedys widziala salon i sa tam take suknie kolorowe albe ecru a czystobioalych nie ma i ceny sa od 3 tys euro wiec to kupa kasy. a ja chce czysto biala suknie slubną

Stary 2008-12-26, 19:59   #4169
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie do Polski lecimy dopiero koncem czerwca poczatkiem lipca
teraz ceny biletow sa takie drogie ze nie stac mnie leciec 2-3 miesiace przed slubem wiec bedziemy wszystko przez internet ogladac , a siostry mojego TZego beda zalatwiac nam w PL wiec lekkie zamieszanie , nie ma jak samemu sobie poogladac i wogole no ale nie mamy wyjscia niestety

a suknie bede kupowac w stanach

a Ty gdzie suknie kupujesz?

dziewczyny jak myslicie?
co ladniejsze Ave Maria na skrzypcach czy spiewana?
Ja uważam, że śpiewana

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:15   #4170
jupik
Rozeznanie

Dziewczyny, wszystkim gratuluję fajnych prezentów, naprawdę tylko pozazdrościć
i dzięki za troskę!
Cytat:
jupik wspolczuje ci, ze twoja mama tak wtraca sie do waszego wesela i jeszcze zmusza was aby zapraszac ludzi którzych nie dazycie sympatia i wcale nie musicie ich zapraszac. ech... szkoda, ze nie kazdy moze to zrozumiec. a nie da twojej mamy namówic, ze to twoje wesele i chcesz je zrobic po swojemu??
Już pisałam, że niestety- jak powiedziałam, że to moje wesele to się z tatą oburzyli, że ich obrażam nadal nie wiem, czym...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Jupik bardzo Ci współczuje... jest mi przykro z calej tej sytuacji... ostatnie swieta i do tego tak popsute... tyle nerwow tracisz.. moze pogadaj z mama na takiej zasadzie ze skoro ona chce na WASZE wesele zaprosic sasiadke to ty sie zgadzasz pod warunkiem zaproszenia waszych znajomych - cos za cos... nie wiem kto u was placi za slub ale tak właśnie zrobili nasi przyjaciele jak im rodzice dopisali mnostwo swoich znajomych - skoro macie swoich to oki my tez mamy miec.. a jak nie to my sie niezgadzamy i slubu niebedzie.. bo wkoncu to czy sie odbedzie czy nie czy pojdziecie do kosciola do usc czy gdzieś po cichu czy rozmachem to powinno byc od was zalezne..
a jak to nic nie da to zrobcie taki slub jaki chcieliscie na poczatku czyli obiad dla rodzicow i nic wiecej.. wiem ze to przykre itd.. ze kazda z nas chce mieć wymarzony slub itd.. ale czasem warto poczekać żeby taki byl a nie isc na ustępstwa i sie łamać tylko dlatego ze rodzice.. mysle ze tak naprawdę rodzice sobie nie zdaja sprawy ze i o gosci o kosciol itd o wszystko sie wykłócaliście... Może szczerze i ostro powiedziane co ci leży na sercu co chcialas żeby wyglądało inaczej ale ONI ingerowali oczysciloby atmosfere... ale nie tylko te drobnostki ale wszystko po kolei co oni ustalili nielicząc sie z wami... żeby zostało jasno i głośno wyartykułowane... żeby ci nic nie leżało na sercu..

a co na to rodzina tz w końcu oni chyba tez maja coś do powiedzenia...
No właśnie cały problem, że u nas za wesele płacą moi rodzice (tzn za imprezę i jedzenie) więc oni za każdym razem, jak coś jest nie po ich myśli, wyjeżdżają mi z argumentem, że to ONI PŁACĄ i będzie tak jak oni chcą. Więc jak mówię, że ja chcę zaprosić swoich przyjaciół to oczywiście mówią żebym sobie sama płaciła za wesele i że sala jest na 80 osób i i tak nie ma ich gdzie umieścić itp.
A niestety- oni dobrze wiedzą, że o każde gówno muszę się wykłócać, tylko że oni uważają, że ja się awanturuję, a powinnam być im wdzięczna że w ogóle robią mi wesele. Jakby nie pamiętali, że ja wlaśnie wcale go nie chciałam! Zresztą- mniejsza o wesele, ale mama się wtrąca też w sam ślub (tzn w uroczystość) właśnie narzucając mi kwiaty, wystrój kościoła (bo najpierw jak jej powiedziałam że chcę bramę kwiatową to była zachwycona, a teraz mówi że to kicz, że nie będzie wydawać kolejnych pieniędzy na takie coś), wybierając biżuterię, fryzurę ( a to jaką ja chcę to nieważne) i tak dalej. Ja już kilka razy próbowałam z nimi rozmawiać na spokojnie, ale się nie da- albo kończy się kłótnią (najczęściej) gdzie mama mnie od niewdzięcznych egoistek wyzywa albo w ogóle mnie olewają

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Jupik ja również pzyłączam się do współczucia, bardzo często rodzice sie wtrącają. Nie daj się im, kategorycznie powiedz, że nie chcesz tej sąsiadki i tyle. Albo powiedz Tz, żeby ich uświadomił, żeby nie rządzili Tobą
Powiem Ci, że on woli się nie wtrącać i ja też tak wolę, bo nie chcę żeby moja mama się do niego przyczepiła.

Cytat:
a slub w lipcu

buzka i glowa do gory

jupik szczerze wspolczuje ale dobrze powiedzialas mamie neich sobie zrobi wlasne wesele i pozaprasza kogo chce wkoncu to Twoj wielki dzien a nie jej ... i tez bym tak jak Ty walczyla o to zeby bylo tak jak ja chce ... dobrze ze ani moja mama ani przyszla tesciowa sie nie wtracaja tak jak Twoja mama ... a z ta sasiadka i Twoimi przyjaciolmi , to jak mamie nawet nie jest glupio ....
No właśnie nie jest, oni z ojcem to w ogóle uważają, że ja się nie powinnam czepiać tylko być szczęśliwa, że mam wesele, bo oni mieli skromne i tylko 50 osób a byli wdzięczni rodzicom, a w dodatku to wesele nie jest dla mnie (a dla kogo niby????bo wygląda że dla nich) i moich znajomych nie musi tam być bo mogę sobie ich kiedy indziej zaprosić na imprezę. Szkoda gadać.

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za owocne poszukiwania
Edit:
Martucha, a co do rodziny TŻta to oni płacą za takie rzeczy jak muzyka,alkohol, fotograf itp i w ogóle nie wtrącają się w to, co my wybieramy. A o tym, jak z moją rodziną trzeba się awanturować o każde gówno to nie wiedzą, i chyba lepiej, bo moja mama to o nich też chamskie rzeczy mówi, choć nie ma podstaw. Np. czepia się, że oni zapraszają TYLU gości (34 jak na razie, a może mniej będzie) i że mogliby mniej, bo ona swoją listę okroiła (tylko po to, zeby zaprosić swoją koleżankę zamiast ciotki i chrzestenego mojego brata a i tak jest chyba ze 33 osoby). I że ja mogłabym TŻta rodzicom coś (nie wiem za bardzo co) powiedzieć. A ja nie mam zamiaru- bo sorry, ale salę wybrali moi rodzice za akceptacją tŻta rodziców i wtedy było mówione na ile osób jest impreza (podobno, bo nas przy tym nie było). Mogła moja mama z nimi gadać wtedy co i jak, a teraz to ja się nie zamierzam wtrącać. Moja mama się ich w ogóle nie pytała, ilu chcą gości zaprosić, nie zrobili żadnej wstępnej listy, tylko im oznajmiła że wesele jest na 75 osób (czyli logiczne, że każdy po 37 zaprasza). A teraz ma o wszystko pretensje, chociaż powinna miec do siebie.

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png

Edytowane przez jupik
Czas edycji: 2008-12-26 o 20:26 Powód: dopisek
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości