Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-26, 20:38   #4171
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Kurcze jupik to masz faktycznie przewaloneco to się dzieje z tymi rodzicami u mnie jak narazie maja mało do gadania, jedynie u Tż ciągle o naukach nam przypominają. W ogóle moim zdabiem rodzice to powinni być tylko goścmi, a jak już chcą się wtrącać to mogą kulturalnie zapytać, doradzić

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:47   #4172
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kurcze jupik to masz faktycznie przewaloneco to się dzieje z tymi rodzicami u mnie jak narazie maja mało do gadania, jedynie u Tż ciągle o naukach nam przypominają. W ogóle moim zdabiem rodzice to powinni być tylko goścmi, a jak już chcą się wtrącać to mogą kulturalnie zapytać, doradzić
zgadzam sie. a to, ze rodzice za cos płaca to moim zdaniem nie jest żaden argument i nie powinni tego mówic, ze oni płaca to oni decyduja o wszystkim. bez przesady... oni swój slub juz mieli wiec niech uszanuja, ze ich dziecko tez chce miec slub swoich marzen a nie marzen jego rodziców

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:49   #4173
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc Kobietki

Ja Jupiku poniekąd Cie rozumiem, zawsze wyobrażałam soie ślub jako najpiękniejszy dzień w życiu i wiem jak własna matka może zniechęcać i psuć. U mnie to wygląda trochę inaczej, dla mojej mamy ślub to temat tabu, jak by go nie było.

Najbardziej boję się o sale, nie załatwiałam jej sama, bo akurat rozchorowałam się jak byłam umówiona na spotkanie, poszła moja mama, to było niemal rok temu, a ja do tej pory nie wiem czy mam jakąś umowę, czy jakaś zaliczka, nic a nic. Jak pytam mamy to mówi, ze to nie moja sprawa, czasem boje się, ze nie na ten termin mam sale, czy cos. W poniedziałek zadzwonie i sie zapytam na tej sali.

Moja mama nie wie, ze mamy obraczki, zaproszenia. Nie mogę z nią o tym rozmawiać.

Słyszę tylko jak mówi, ze jak zawalę szkołe to odwoła wszystko.

Nawet nie wiecie jak to boli, aż się poryczałam.

Rodzice TZ czekają na spotkanie, ja próbuje coś z mamą zagadać, ale to nic nie daje, kończy się awanturą.

Az sie poryczałam.

Ostatnio coraz częsciej myśle o odwołaniu wesela...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:50   #4174
jupik
Rozeznanie

Domi7ks, nie wiem, czemu tak się zachowują, tak naprawdę ja bym pewnie i tak się zgodziła na wiele rzeczy, które oni (a głównie to mama) chcą, gdyby w ogóle brali pod uwagę moje zdanie. Ale oni mają gdzieś, co ja bym chciała i jak ja sobie wyobrażam mój ślub i wesele. I jeszcze ciągle zachowują się , jakby mi wielką łaskę robili, to ciągłe wypominanie, że oni płacą i wyprawiają wesele jest po prostu wkurzające. Szczególnie że ta tak zwana łaska jest również wbrew mojej i TŻta woli- my podejrzewaliśmy od początku, że będą kłótnie (choć raczej spodziewaliśmy się, że będzie chodziło o kasę a nie o to, jakie ja chcę kwiaty czy kościół) i wiedzieliśmy, że naszych rodzin nie stać na taki wydatek jak to wesele. No ale oczywiście moi rodzice wiedzieli lepiej, jak zwykle i stwierdzili że musi być wesele. A ja dałam spokój, chociaż głównie ze względu na babcię, która umarła wiosną. No i nie spodziewalam się, że moja mama będzie taki cyrk mi urządzać i że własciwie nic nie będę miała do powiedzenia a jak będę chciała zrobić coć po swojemu to o każdą pierdołę będą takie awantury...

Scio, bardzo mi przykro, ja na Twoim miejscu też bym sprawdziła co jest z tą salą... Ale poza tym to nie wiem, co Ci poradzić, bo sytuacja jest rzeczywiście przykra. Pociesz się, że przynajmniej masz szansę decydować co i jak...

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png

Edytowane przez jupik
Czas edycji: 2008-12-26 o 20:54 Powód: dopisek
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:12   #4175
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jupiku szczerze mówiąc, to strasznie bym chciała,z eby moja ma sie zainteresowałam.

Wspomniałam dziś, ze musze roche się odchudzić, bo ok. kwietnia trzeba byoby iść zamówić sukienkę, to moja mam, ze jak, ze miesiąc przed.

Czasami to mam wrazenie, ze ona po cichu liczy ze sie z Mariuszem rozstaniemy.

Kiedyś powiedziałam jej, czy pójdzie ze mna przymierzac sukienke, to mi powiedziala, ze jak se zarobie to sobie kupie.

Najgorsze to jest, ze jak Mariusz do nas przychodzi, to wychodzi do drugiego pokoju. Nie lubi go, a ja nawet nie wiem dlaczego.

Zaprosiłam dziś Mariusza do nas na obiad. Moja mam zjadła w kuchni, a potem my siedzieliśmy w jednym pokoju, a ona w drugim.

Coraz rzadziej chce mi sie tu wracac...

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-26, 21:19   #4176
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jupiku szczerze mówiąc, to strasznie bym chciała,z eby moja ma sie zainteresowałam.

Wspomniałam dziś, ze musze roche się odchudzić, bo ok. kwietnia trzeba byoby iść zamówić sukienkę, to moja mam, ze jak, ze miesiąc przed.

Kiedyś powiedziałam jej, czy pójdzie ze mna przymierzac sukienke, to mi powiedziala, ze jak se zarobie to sobie kupie.

Najgorsze to jest, ze jak Mariusz do nas przychodzi, to wychodzi do drugiego pokoju. Nie lubi go, a ja nawet nie wiem dlaczego.

Zaprosiłam dziś Mariusza do nas na obiad. Moja mam zjadła w kuchni, a potem my siedzieliśmy w jednym pokoju, a ona w drugim.

heh...bardzo mi przykro, ze tak jest z Twoja mam.... ale moze kiedys przyjdzie taki dzien, ze przekona sie do niego i bedzie zalowac, ze wczesniej sie wlasnie tak zachowywala....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:20   #4177
Daysy85
Zakorzenienie

Moje kochane biedne dziewczynki... przykro mi jak czytam to co Was martwi...
Ja dziś z mama pogadałam sobie na temat wesela i wszystkiego, zdziwiło mnie to że proponuje mi rozglądanie się za suknią tak na przełomie styczeń luty... bo wcześniej nie wierzyła że trzeba to załatwiać to z takim wyprzedzeniem...
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:26   #4178
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Moje kochane biedne dziewczynki... przykro mi jak czytam to co Was martwi...
Ja dziś z mama pogadałam sobie na temat wesela i wszystkiego, zdziwiło mnie to że proponuje mi rozglądanie się za suknią tak na przełomie styczeń luty... bo wcześniej nie wierzyła że trzeba to załatwiać to z takim wyprzedzeniem...
szczerze to ja tez nie chcialam uwierzyc, ze na sprowadzenie sukni trzeba min 4 m-ce... mi zostalo juz malo czasu i mama ciagle pogania mnie
ja za to poganiam ją zeby wodeczke jeszcze kupila w tym roku i szybciej zdecydowala sie co do listy gosci, bo ja zaproszenia chcialbym juz kupic i cieszyc sie nimi

Stary 2008-12-26, 21:28   #4179
Daysy85
Zakorzenienie

Noooo ja zaproszenia mam mniej więcej upatrzone
w hurtowni po 59 gr!!!! a takie same w sklepie 1.5!!!!
Stary 2008-12-26, 21:31   #4180
domi7ks
Zakorzenienie

Faktycznie wspólczuje, jeny...mówiłam to Tż on mówił, że z jego byłej pracy kolegi ojciec tak się wtrącił, że wszytsko sam załatwił i zorganizował, ten nie miał nic do gadania, nawet jacy goście będą

Ja nie chcę, żeby u mnie się wtrącali, nie podoba mi się takie podejście. U mnei rodzice opłacą nam sale i gości, reszte rzeczy z własnej kieszeni płacimy, nawet nie móimy co zamawiamy sobie itd. Pewnie sie nawet ie przyznam, jak kupie jakąs drogą sukienke, jak wydam np. 3tyś to powiem że 1,5

Stary 2008-12-26, 21:36   #4181
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Noooo ja zaproszenia mam mniej więcej upatrzone
w hurtowni po 59 gr!!!! a takie same w sklepie 1.5!!!!
oo to fajnie ja chyba na allegro jakies zamowienie, ogladalam juz i chyba zostane przy tych za 1 zł, bo w sumie i tak pozniej prawie kazdy je wyrzuci, a kupic ok 150 zaproszen to jednak jest troszke pieniazkow...

Stary 2008-12-26, 21:37   #4182
Daysy85
Zakorzenienie

hehe tak to z tymi rodzicami jest
zobaczymy jak my bedziemy miały swoje dzieci, które będa śluby brałe jakie my będziemy :P

Misqa to może ja ci kupię te za 59 i prześlę albo Ty poszukaj tych tańszych na all
Stary 2008-12-26, 21:45   #4183
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wiesz Daysy, ja soebie obiecałam, ze jesli kiedykolwiek bede miala córke, to nigdy nie pozwole jej sie tak czuc.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-26, 21:46   #4184
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
zobaczymy jak my bedziemy miały swoje dzieci, które będa śluby brałe jakie my będziemy :P

Misqa to może ja ci kupię te za 59 i prześlę albo Ty poszukaj tych tańszych na all
hehe moze u siebie w miescie sie rozejrze to tez cos tanszego znajde a jak nie to bede pisac

Stary 2008-12-26, 21:48   #4185
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
no wiec ja suknie slubna chce kupic w Polsce bo tu w Holandii nie spotkałam sie z salonem takim jak w Polsce. to znaczy znajoma mi mówiła, ze kiedys widziala salon i sa tam take suknie kolorowe albe ecru a czystobioalych nie ma i ceny sa od 3 tys euro wiec to kupa kasy. a ja chce czysto biala suknie slubną
tutaj naszczescie nie ma problemu z wyborami sukni
juz mam nawet pare na oku

Cytat:
Ja uważam, że śpiewana
ja tez , tylko ze nie moge znalesc nikogo w moim regionie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Już pisałam, że niestety- jak powiedziałam, że to moje wesele to się z tatą oburzyli, że ich obrażam nadal nie wiem, czym...

No właśnie cały problem, że u nas za wesele płacą moi rodzice (tzn za imprezę i jedzenie) więc oni za każdym razem, jak coś jest nie po ich myśli, wyjeżdżają mi z argumentem, że to ONI PŁACĄ i będzie tak jak oni chcą. Więc jak mówię, że ja chcę zaprosić swoich przyjaciół to oczywiście mówią żebym sobie sama płaciła za wesele i że sala jest na 80 osób i i tak nie ma ich gdzie umieścić itp.
A niestety- oni dobrze wiedzą, że o każde gówno muszę się wykłócać, tylko że oni uważają, że ja się awanturuję, a powinnam być im wdzięczna że w ogóle robią mi wesele. Jakby nie pamiętali, że ja wlaśnie wcale go nie chciałam! Zresztą- mniejsza o wesele, ale mama się wtrąca też w sam ślub (tzn w uroczystość) właśnie narzucając mi kwiaty, wystrój kościoła (bo najpierw jak jej powiedziałam że chcę bramę kwiatową to była zachwycona, a teraz mówi że to kicz, że nie będzie wydawać kolejnych pieniędzy na takie coś), wybierając biżuterię, fryzurę ( a to jaką ja chcę to nieważne) i tak dalej. Ja już kilka razy próbowałam z nimi rozmawiać na spokojnie, ale się nie da- albo kończy się kłótnią (najczęściej) gdzie mama mnie od niewdzięcznych egoistek wyzywa albo w ogóle mnie olewają

No właśnie nie jest, oni z ojcem to w ogóle uważają, że ja się nie powinnam czepiać tylko być szczęśliwa, że mam wesele, bo oni mieli skromne i tylko 50 osób a byli wdzięczni rodzicom, a w dodatku to wesele nie jest dla mnie (a dla kogo niby????bo wygląda że dla nich) i moich znajomych nie musi tam być bo mogę sobie ich kiedy indziej zaprosić na imprezę. Szkoda gadać.
3mam za Ciebie kciuki
bo ja chyba na dluzsza mete bym z nimi nie wytrzymala

Cytat:
Czesc Kobietki

Ja Jupiku poniekąd Cie rozumiem, zawsze wyobrażałam soie ślub jako najpiękniejszy dzień w życiu i wiem jak własna matka może zniechęcać i psuć. U mnie to wygląda trochę inaczej, dla mojej mamy ślub to temat tabu, jak by go nie było.

Najbardziej boję się o sale, nie załatwiałam jej sama, bo akurat rozchorowałam się jak byłam umówiona na spotkanie, poszła moja mama, to było niemal rok temu, a ja do tej pory nie wiem czy mam jakąś umowę, czy jakaś zaliczka, nic a nic. Jak pytam mamy to mówi, ze to nie moja sprawa, czasem boje się, ze nie na ten termin mam sale, czy cos. W poniedziałek zadzwonie i sie zapytam na tej sali.

Moja mama nie wie, ze mamy obraczki, zaproszenia. Nie mogę z nią o tym rozmawiać.

Słyszę tylko jak mówi, ze jak zawalę szkołe to odwoła wszystko.

Nawet nie wiecie jak to boli, aż się poryczałam.

Rodzice TZ czekają na spotkanie, ja próbuje coś z mamą zagadać, ale to nic nie daje, kończy się awanturą.

Az sie poryczałam.

Ostatnio coraz częsciej myśle o odwołaniu wesela...
a czemu nie mozesz z nia rozmawiac o obraczkac i zaproszeniach ?
Jezu dziewczyny ja nie wiem co sie dzieje z tymi rodzicami , zamiast byc szczesliwymi ze ich corki wychodza za maz i beda w obrych rekach to jeszcze problemy robia

scio a jak myslisz czemu go nie lubi?

Cytat:
woooooow ale tanie

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2008-12-26 o 21:50
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:52   #4186
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie wspólczuje, jeny...mówiłam to Tż on mówił, że z jego byłej pracy kolegi ojciec tak się wtrącił, że wszytsko sam załatwił i zorganizował, ten nie miał nic do gadania, nawet jacy goście będą

Ja nie chcę, żeby u mnie się wtrącali, nie podoba mi się takie podejście. U mnei rodzice opłacą nam sale i gości, reszte rzeczy z własnej kieszeni płacimy, nawet nie móimy co zamawiamy sobie itd. Pewnie sie nawet ie przyznam, jak kupie jakąs drogą sukienke, jak wydam np. 3tyś to powiem że 1,5
Wiesz- ja nie mam nic przeciwko temu, żeby mama ze mną wybierała różne rzeczy, wręcz przeciwnie, chcę żeby mi doradziła, i jak się nie zgadzamy to nawet mogę czasami odpuścić jak jej zależy na czymś, ale bez przesady- bo jak na razie to o niczym nie mogę zdecydować bez megakłótni.A naprawdę szkoda na to mojego czasu i nerwów. Tak naprawdę najbardziej komfortowo czuję się ze sprawami za które płacą rodzice TŻta- my wybieramy co nam się podoba a im wszystko odpowiada i się nie czepiają, choć teść podobno trochę się wkurzał, że to tyle kasy kosztuje. Ale teściówka stanęła na wysokości zadania i mu powiedziała, że tak teraz się płaci i wesele ma być porządne. A my nie nadużywamy raczej ich cierpliwości i nie wybieramy jakiś zbytków- tylko fotograf jest z wyższej półki (1950 zł) ale za to nie mamy kamerzysty więc i tak oszczędziliśmy, a zamiast płacić za wynajem samochodu wybraliśmy kwartet smyczkowy do kościoła. Poza tym- zespół za 1900 zł (z dojazdem), obrączki chyba jednak weźmiemy zwykłe, za 700-800 zł maksymalnie, wódka Bols albo Smirnoff (albo pół na pół) z hurtowni, ciotka podała nam jakąś tanią dalej od Poznania i można resztę alkoholu oddać, wina pewnie około 20 zł za butelkę (a z hurtowni nawet taniej) bo to nie degustacja, a za tyle też można naprawdę dobre wybrać. A napoje weźmiemy zupełnie standardowe, tez pewnie z hurtowni jakiejś, więc nie będzie ekstrawagancji.
Cytat:

ja się nie będę wtrącać w wesela moich dzieci, mogę powiedzieć co myślę, ale niech wybiorą same. No chyba że by coś strasznie głupiego chciały, w stylu 50 gołębi albo przelotu helikopterem

Cytat:

Może zapytaj mamę wprost, o co chodzi i czemu nie chce z Tobą w ogóle rozmawiać na tematy związane ze ślubem?? i spytaj też, czemu nie lubi Twojego TŻta, bo może da się coś zrobić z tym? bo to naprawdę dziwne, jak ona się zachowuje, jakby miała jakiś problem z całą tą sytuacją... może po prostu boi się zostać sama?

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png

Edytowane przez jupik
Czas edycji: 2008-12-26 o 21:56
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 21:52   #4187
Daysy85
Zakorzenienie

Scio
Wiem poniekąd co czujesz bo ja niekiedy tez tak miałam że wydawało mi się że moich rodziców to nie obchodzi.
Teraz jak jest troche bliżej to mam sie zaczyna przejmować a tato... to on jakiś ogólnie mało obecny jest....
Stary 2008-12-26, 21:54   #4188
domi7ks
Zakorzenienie

żabciu musisz się przejść do szkoły muzycznej, tam napewno sie ktoś znajdzie u mnie w mieście podobno cała szkoła muzyczna jest chetna na granie i śpiewanie na ślubach (koleżanki mama pracuje i mi tak ta koleżanka przekazała). Jeszcze nie mamy konkretnej osoby, ale wiem że podobo jest jakiś facet, który jest bardzo uzdolniony w tym kierunku, tylko na "zamawianie" go jest jeszcze za wcześnie.

Stary 2008-12-26, 22:00   #4189
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
tutaj naszczescie nie ma problemu z wyborami sukni
juz mam nawet pare na oku

ja tez , tylko ze nie moge znalesc nikogo w moim regionie

3mam za Ciebie kciuki
bo ja chyba na dluzsza mete bym z nimi nie wytrzymala

a czemu nie mozesz z nia rozmawiac o obraczkac i zaproszeniach ?
Jezu dziewczyny ja nie wiem co sie dzieje z tymi rodzicami , zamiast byc szczesliwymi ze ich corki wychodza za maz i beda w obrych rekach to jeszcze problemy robia

scio a jak myslisz czemu go nie lubi?

woooooow ale tanie
Właściwie to nie wiem dlaczego ona go nie lubi. Uprzedziła się chyba. Różnie między mną a TZ bywało, wiadomo kłóciliśmy się itd.

Dlaczego z nią nie rozmawiam o obrączkach i zaproszeniach? Bo ona nie chce, jak tylko zaczne to zmienia temat, albo mówi wprost, ze ją to nie obchodzi

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-26, 22:08   #4190
bzyczka1
Zakorzenienie

wiecie co dziewczyny, chyba panuje jakaś epidemia na focha mam... Moja mama chodzi od rana obrażona na nas wszystkich bo wczoraj moja młodsza siostra (15lat) pokłóciła się ze swoim chłopakiem (17lat) i ten palant wykręcił jej rękę i poszedł do domu i od wczoraj się nie odzywa. Pokłócili się, o ile to można nazwać kłótnią, o to jak on się do mnie odzywa. Nie będę tu ze szczegółami opowiadać. Ale uważam, że moja mama przesadza, bo on nie jest paniczem któremu nie można zwrócić uwagi a ja nie jestem dla niego koleżanką żeby mógł mnie poniżać w moim własnym domu. Mam przez to zrąbany cały dzień i wczoraj też

I w ogóle teraz z innej beczki, byłam ostatnio w poligrafii z naklejkami na alko, postanowiliśmy kupować po trochę i okazało się że takich nie ma i nie wiadomo czy będą, a chcieliśmy takie http://www.naslub.pl/alegro/etykietyz/NAL503.jpg tylko że bardziej bordo niż czerwień, nie wiem czy to wina zdjęć czy kolor inny.
A do tego byłam ostatnio za zaproszeniami i z tej samej serii w poligrafii kosztują 2zł a na allegro 1zł no masakra 100% przebitki

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 22:09   #4191
Daysy85
Zakorzenienie

Scio wiessz co ja miałam z TŻ???!!!!
Nie raz się z nim tak kłóciłam że pioruny latały !!!
Trafiłam kiedyś do szpitala bo się nażarłam tabletyek po jednych z roztsań... mimo to jest teraz ok. Moi rodzice bardzo lubią Konrada mimo naszych wczesnijeszych wojen...
Stary 2008-12-26, 22:21   #4192
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
żabciu musisz się przejść do szkoły muzycznej, tam napewno sie ktoś znajdzie u mnie w mieście podobno cała szkoła muzyczna jest chetna na granie i śpiewanie na ślubach (koleżanki mama pracuje i mi tak ta koleżanka przekazała). Jeszcze nie mamy konkretnej osoby, ale wiem że podobo jest jakiś facet, który jest bardzo uzdolniony w tym kierunku, tylko na "zamawianie" go jest jeszcze za wcześnie.

no tylko ze ja na drugiej polkuli mieszkam
i nie mam mozliwosci zagladnac do szkoly muzycznej w moim miescie

Cytat:
Właściwie to nie wiem dlaczego ona go nie lubi. Uprzedziła się chyba. Różnie między mną a TZ bywało, wiadomo kłóciliśmy się itd.

Dlaczego z nią nie rozmawiam o obrączkach i zaproszeniach? Bo ona nie chce, jak tylko zaczne to zmienia temat, albo mówi wprost, ze ją to nie obchodzi
przeciez kazda z nas sie kloci ze swoim TZtem
jejku domyslam sie jak Ci przykro musi byc jak mama wogole nie okazuje tego ze jest zainteresowana Twoim slubem
to moze lepiej zadzwon zapytaj o ta sale , bo zeby Ci mama takiej akcji nie wykrecila ze nic nie zalatwila

Cytat:
Scio wiessz co ja miałam z TŻ???!!!!
Nie raz się z nim tak kłóciłam że pioruny latały !!!
Trafiłam kiedyś do szpitala bo się nażarłam tabletyek po jednych z roztsań... mimo to jest teraz ok. Moi rodzice bardzo lubią Konrada mimo naszych wczesnijeszych wojen...
tabletek
ja bym nigdy tego nie zrobila
bo myslalabym ze chlopak do mnie wrocil tylko dlatego ze boi sie ze chce sie targnac na swoje zycie

moi rodzice naszczescie tez lubia mojego TZeta
a mama wrecz uwielbia
Stary 2008-12-26, 22:29   #4193
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
no tylko ze ja na drugiej polkuli mieszkam
i nie mam mozliwosci zagladnac do szkoly muzycznej w moim miescie

przeciez kazda z nas sie kloci ze swoim TZtem
jejku domyslam sie jak Ci przykro musi byc jak mama wogole nie okazuje tego ze jest zainteresowana Twoim slubem
to moze lepiej zadzwon zapytaj o ta sale , bo zeby Ci mama takiej akcji nie wykrecila ze nic nie zalatwila

tabletek
ja bym nigdy tego nie zrobila
bo myslalabym ze chlopak do mnie wrocil tylko dlatego ze boi sie ze chce sie targnac na swoje zycie

moi rodzice naszczescie tez lubia mojego TZeta
a mama wrecz uwielbia
juz dawno bym zadzwonila, tyko co niby mam powiedziec, ze mama mi nie chce powiedziec czy cos zalatwila, czy nie.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-26, 22:33   #4194
domi7ks
Zakorzenienie

kurcze żabcia a dopiero czytałam, że ze Stanów sprowadzasz suknie hmmm to poproś kogoś znajomego, żeby to zrobił

Dziewczyny czy Wy macie zamiar kupować jakieś kwiaty do sypania pod kościołem???Ja już wyznaczyłam Tż siostre, ucieszyła się tylko kwiaty sama będę musiała sprawić co sądzicie o tych http://naslub.pl/product_info.php?cP...roducts_id=274 oczywiście 80 sztuk to bardzo mało i pewnie kilka woreczków trzeba byłoby kupić

Stary 2008-12-26, 22:33   #4195
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
juz dawno bym zadzwonila, tyko co niby mam powiedziec, ze mama mi nie chce powiedziec czy cos zalatwila, czy nie.
hmm masz 2 wyjscia ...
albo zadzwon i zapytac czy maja jeszcze wolny termin bo jestes zainteresowana i podaj date Twojego slubu ...
albo poprostu powiedz ze dzwonisz sie upewnic ze wszystko ok i chcesz sie zapytac czy cena na rok 2009 sie zmienia ...

bo pomysl ... co jesli Ty zalatwiasz wszystko na ta date , a okaze sie ze sali nie masz to by jakas tragedia byla normalnie
Stary 2008-12-26, 22:36   #4196
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

tak zrobie w poniedzialek zadzwonie, bede spokojna.

Dzieki dziewczyny

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-26, 22:37   #4197
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze żabcia a dopiero czytałam, że ze Stanów sprowadzasz suknie hmmm to poproś kogoś znajomego, żeby to zrobił

Dziewczyny czy Wy macie zamiar kupować jakieś kwiaty do sypania pod kościołem???Ja już wyznaczyłam Tż siostre, ucieszyła się tylko kwiaty sama będę musiała sprawić co sądzicie o tych http://naslub.pl/product_info.php?cP...roducts_id=274 oczywiście 80 sztuk to bardzo mało i pewnie kilka woreczków trzeba byłoby kupić
wlasnie znalazlam na necie jaka dziewczyne , napisala do niej wiadomosc ciekawe co odpisze , najwyzej poprosze siostre TZego zebysie do szkoly muzyczej wybrala w moim imieniu

u nas beda kwiatki i banki mydlane
hmm a nie sadzisz ze zywe ladniej by wygladaly ?

scio nie ma za co dziekowac , ale lepiej dmuchac na zimne
a jak mama wogole zareagowala na nowine o waszym slubie?

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2008-12-26 o 22:39
Stary 2008-12-26, 22:46   #4198
Daysy85
Zakorzenienie

Żabcia tak nie do końca chciałam żeby on do mnie po tym wróził... poprostu tak zrobiłam bo byłam załamana i wcale nie mam poczucia że on wrócił do mnie tylko dlatego.
Zreszta mogłam Wam o tym nie pisać...

Ide już na łóżko pooglądam TV i ide spać dobranoc.
Stary 2008-12-26, 22:47   #4199
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie znalazlam na necie jaka dziewczyne , napisala do niej wiadomosc ciekawe co odpisze , najwyzej poprosze siostre TZego zebysie do szkoly muzyczej wybrala w moim imieniu

u nas beda kwiatki i banki mydlane
hmm a nie sadzisz ze zywe ladniej by wygladaly ?

scio nie ma za co dziekowac , ale lepiej dmuchac na zimne
a jak mama wogole zareagowala na nowine o waszym slubie?
a napewno ładniej będą wyglądały, tylko skąd pod koniec października wezme żywe

banki mydlane mówisz...hmmm chyba odgapie

Daysy nie przejmuj sie, rózne głupoty i rzeczy się w związku robija rok temu też po pijaku pokłociłam sie z moim Tż, byliśmy zalani wtedy, a ja madra też pisałam na wizażu o tym...ehhh...

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2008-12-26 o 22:53
Stary 2008-12-26, 22:48   #4200
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia tak nie do końca chciałam żeby on do mnie po tym wróził... poprostu tak zrobiłam bo byłam załamana i wcale nie mam poczucia że on wrócił do mnie tylko dlatego.
Zreszta mogłam Wam o tym nie pisać...

Ide już na łóżko pooglądam TV i ide spać dobranoc.

to Twoje zycie
ja nie jestem od krytykowania czy cos w tym stylu , nie zrozum mnie zle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości