|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Kurcze jupik to masz faktycznie przewalone
co to się dzieje z tymi rodzicami u mnie jak narazie maja mało do gadania, jedynie u Tż ciągle o naukach nam przypominają. W ogóle moim zdabiem rodzice to powinni być tylko goścmi, a jak już chcą się wtrącać to mogą kulturalnie zapytać, doradzić
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kobietki
![]() Ja Jupiku poniekąd Cie rozumiem, zawsze wyobrażałam soie ślub jako najpiękniejszy dzień w życiu i wiem jak własna matka może zniechęcać i psuć. U mnie to wygląda trochę inaczej, dla mojej mamy ślub to temat tabu, jak by go nie było. Najbardziej boję się o sale, nie załatwiałam jej sama, bo akurat rozchorowałam się jak byłam umówiona na spotkanie, poszła moja mama, to było niemal rok temu, a ja do tej pory nie wiem czy mam jakąś umowę, czy jakaś zaliczka, nic a nic. Jak pytam mamy to mówi, ze to nie moja sprawa, czasem boje się, ze nie na ten termin mam sale, czy cos. W poniedziałek zadzwonie i sie zapytam na tej sali. Moja mama nie wie, ze mamy obraczki, zaproszenia. Nie mogę z nią o tym rozmawiać. Słyszę tylko jak mówi, ze jak zawalę szkołe to odwoła wszystko. Nawet nie wiecie jak to boli, aż się poryczałam. Rodzice TZ czekają na spotkanie, ja próbuje coś z mamą zagadać, ale to nic nie daje, kończy się awanturą. Az sie poryczałam. Ostatnio coraz częsciej myśle o odwołaniu wesela... |
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
Domi7ks, nie wiem, czemu tak się zachowują, tak naprawdę ja bym pewnie i tak się zgodziła na wiele rzeczy, które oni (a głównie to mama) chcą, gdyby w ogóle brali pod uwagę moje zdanie. Ale oni mają gdzieś, co ja bym chciała i jak ja sobie wyobrażam mój ślub i wesele. I jeszcze ciągle zachowują się , jakby mi wielką łaskę robili, to ciągłe wypominanie, że oni płacą i wyprawiają wesele jest po prostu wkurzające. Szczególnie że ta tak zwana łaska jest również wbrew mojej i TŻta woli- my podejrzewaliśmy od początku, że będą kłótnie (choć raczej spodziewaliśmy się, że będzie chodziło o kasę a nie o to, jakie ja chcę kwiaty czy kościół) i wiedzieliśmy, że naszych rodzin nie stać na taki wydatek jak to wesele. No ale oczywiście moi rodzice wiedzieli lepiej, jak zwykle i stwierdzili że musi być wesele. A ja dałam spokój, chociaż głównie ze względu na babcię, która umarła wiosną. No i nie spodziewalam się, że moja mama będzie taki cyrk mi urządzać i że własciwie nic nie będę miała do powiedzenia a jak będę chciała zrobić coć po swojemu to o każdą pierdołę będą takie awantury...
Scio, bardzo mi przykro, ja na Twoim miejscu też bym sprawdziła co jest z tą salą... Ale poza tym to nie wiem, co Ci poradzić, bo sytuacja jest rzeczywiście przykra. Pociesz się, że przynajmniej masz szansę decydować co i jak...
Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-12-26 o 20:54 Powód: dopisek |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Jupiku szczerze mówiąc, to strasznie bym chciała,z eby moja ma sie zainteresowałam.
Wspomniałam dziś, ze musze roche się odchudzić, bo ok. kwietnia trzeba byoby iść zamówić sukienkę, to moja mam, ze jak, ze miesiąc przed. Czasami to mam wrazenie, ze ona po cichu liczy ze sie z Mariuszem rozstaniemy. Kiedyś powiedziałam jej, czy pójdzie ze mna przymierzac sukienke, to mi powiedziala, ze jak se zarobie to sobie kupie. Najgorsze to jest, ze jak Mariusz do nas przychodzi, to wychodzi do drugiego pokoju. Nie lubi go, a ja nawet nie wiem dlaczego. Zaprosiłam dziś Mariusza do nas na obiad. Moja mam zjadła w kuchni, a potem my siedzieliśmy w jednym pokoju, a ona w drugim. Coraz rzadziej chce mi sie tu wracac...
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moze kiedys przyjdzie taki dzien, ze przekona sie do niego i bedzie zalowac, ze wczesniej sie wlasnie tak zachowywala....
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Moje kochane biedne dziewczynki... przykro mi jak czytam to co Was martwi...
![]() Ja dziś z mama pogadałam sobie na temat wesela i wszystkiego, zdziwiło mnie to że proponuje mi rozglądanie się za suknią tak na przełomie styczeń luty... bo wcześniej nie wierzyła że trzeba to załatwiać to z takim wyprzedzeniem... |
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to poganiam ją zeby wodeczke jeszcze kupila w tym roku i szybciej zdecydowala sie co do listy gosci, bo ja zaproszenia chcialbym juz kupic i cieszyc sie nimi
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo ja zaproszenia mam mniej więcej upatrzone
![]() w hurtowni po 59 gr!!!! a takie same w sklepie 1.5!!!! |
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie wspólczuje, jeny...mówiłam to Tż on mówił, że z jego byłej pracy kolegi ojciec tak się wtrącił, że wszytsko sam załatwił i zorganizował, ten nie miał nic do gadania, nawet jacy goście będą
Ja nie chcę, żeby u mnie się wtrącali, nie podoba mi się takie podejście. U mnei rodzice opłacą nam sale i gości, reszte rzeczy z własnej kieszeni płacimy, nawet nie móimy co zamawiamy sobie itd. Pewnie sie nawet ie przyznam, jak kupie jakąs drogą sukienke, jak wydam np. 3tyś to powiem że 1,5
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba na allegro jakies zamowienie, ogladalam juz i chyba zostane przy tych za 1 zł, bo w sumie i tak pozniej prawie kazdy je wyrzuci, a kupic ok 150 zaproszen to jednak jest troszke pieniazkow...
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
hehe tak to z tymi rodzicami jest
![]() zobaczymy jak my bedziemy miały swoje dzieci, które będa śluby brałe jakie my będziemy :P Misqa to może ja ci kupię te za 59 i prześlę albo Ty poszukaj tych tańszych na all
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Daysy, ja soebie obiecałam, ze jesli kiedykolwiek bede miala córke, to nigdy nie pozwole jej sie tak czuc.
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie to bede pisac
|
|
#4185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz mam nawet pare na oku ![]() ja tez , tylko ze nie moge znalesc nikogo w moim regionie ![]() Cytat:
bo ja chyba na dluzsza mete bym z nimi nie wytrzymala Cytat:
![]() Jezu dziewczyny ja nie wiem co sie dzieje z tymi rodzicami , zamiast byc szczesliwymi ze ich corki wychodza za maz i beda w obrych rekach to jeszcze problemy robia ![]() scio a jak myslisz czemu go nie lubi? Cytat:
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2008-12-26 o 21:50 |
||||
|
|
|
#4186 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu... http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png Edytowane przez jupik Czas edycji: 2008-12-26 o 21:56 |
|||
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
Wiem poniekąd co czujesz bo ja niekiedy tez tak miałam że wydawało mi się że moich rodziców to nie obchodzi. Teraz jak jest troche bliżej to mam sie zaczyna przejmować a tato... to on jakiś ogólnie mało obecny jest.... |
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
żabciu musisz się przejść do szkoły muzycznej, tam napewno sie ktoś znajdzie
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego z nią nie rozmawiam o obrączkach i zaproszeniach? Bo ona nie chce, jak tylko zaczne to zmienia temat, albo mówi wprost, ze ją to nie obchodzi
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co dziewczyny, chyba panuje jakaś epidemia na focha mam... Moja mama chodzi od rana obrażona na nas wszystkich bo wczoraj moja młodsza siostra (15lat) pokłóciła się ze swoim chłopakiem (17lat) i ten palant wykręcił jej rękę i poszedł do domu i od wczoraj się nie odzywa. Pokłócili się, o ile to można nazwać kłótnią, o to jak on się do mnie odzywa. Nie będę tu ze szczegółami opowiadać. Ale uważam, że moja mama przesadza, bo on nie jest paniczem któremu nie można zwrócić uwagi a ja nie jestem dla niego koleżanką żeby mógł mnie poniżać w moim własnym domu. Mam przez to zrąbany cały dzień i wczoraj też
I w ogóle teraz z innej beczki, byłam ostatnio w poligrafii z naklejkami na alko, postanowiliśmy kupować po trochę i okazało się że takich nie ma i nie wiadomo czy będą, a chcieliśmy takie http://www.naslub.pl/alegro/etykietyz/NAL503.jpg tylko że bardziej bordo niż czerwień, nie wiem czy to wina zdjęć czy kolor inny. A do tego byłam ostatnio za zaproszeniami i z tej samej serii w poligrafii kosztują 2zł a na allegro 1zł no masakra 100% przebitki
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Scio wiessz co ja miałam z TŻ???!!!!
Nie raz się z nim tak kłóciłam że pioruny latały !!! Trafiłam kiedyś do szpitala bo się nażarłam tabletyek po jednych z roztsań... mimo to jest teraz ok. Moi rodzice bardzo lubią Konrada mimo naszych wczesnijeszych wojen... |
|
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tylko ze ja na drugiej polkuli mieszkam ![]() i nie mam mozliwosci zagladnac do szkoly muzycznej w moim miescie ![]() Cytat:
![]() jejku domyslam sie jak Ci przykro musi byc jak mama wogole nie okazuje tego ze jest zainteresowana Twoim slubem ![]() to moze lepiej zadzwon zapytaj o ta sale , bo zeby Ci mama takiej akcji nie wykrecila ze nic nie zalatwila ![]() Cytat:
![]() ![]() ja bym nigdy tego nie zrobila bo myslalabym ze chlopak do mnie wrocil tylko dlatego ze boi sie ze chce sie targnac na swoje zycie ![]() moi rodzice naszczescie tez lubia mojego TZeta a mama wrecz uwielbia
|
|||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze żabcia a dopiero czytałam, że ze Stanów sprowadzasz suknie
![]() hmmm to poproś kogoś znajomego, żeby to zrobiłDziewczyny czy Wy macie zamiar kupować jakieś kwiaty do sypania pod kościołem???Ja już wyznaczyłam Tż siostre, ucieszyła się tylko kwiaty sama będę musiała sprawić co sądzicie o tych http://naslub.pl/product_info.php?cP...roducts_id=274 oczywiście 80 sztuk to bardzo mało i pewnie kilka woreczków trzeba byłoby kupić
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zadzwon i zapytac czy maja jeszcze wolny termin bo jestes zainteresowana i podaj date Twojego slubu ... albo poprostu powiedz ze dzwonisz sie upewnic ze wszystko ok i chcesz sie zapytac czy cena na rok 2009 sie zmienia ... bo pomysl ... co jesli Ty zalatwiasz wszystko na ta date , a okaze sie ze sali nie masz to by jakas tragedia byla normalnie
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
tak zrobie w poniedzialek zadzwonie, bede spokojna.
Dzieki dziewczyny |
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas beda kwiatki i banki mydlane ![]() hmm a nie sadzisz ze zywe ladniej by wygladaly ? ![]() scio nie ma za co dziekowac , ale lepiej dmuchac na zimne ![]() a jak mama wogole zareagowala na nowine o waszym slubie? Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2008-12-26 o 22:39 |
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia tak nie do końca chciałam żeby on do mnie po tym wróził... poprostu tak zrobiłam bo byłam załamana i wcale nie mam poczucia że on wrócił do mnie tylko dlatego.
Zreszta mogłam Wam o tym nie pisać... Ide już na łóżko pooglądam TV i ide spać dobranoc. |
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() banki mydlane mówisz...hmmm chyba odgapie Daysy nie przejmuj sie, rózne głupoty i rzeczy się w związku robi
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-12-26 o 22:53 |
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Twoje zycie ja nie jestem od krytykowania czy cos w tym stylu , nie zrozum mnie zle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

co to się dzieje z tymi rodzicami
u mnie jak narazie maja mało do gadania, jedynie u Tż ciągle o naukach nam przypominają. W ogóle moim zdabiem rodzice to powinni być tylko goścmi, a jak już chcą się wtrącać to mogą kulturalnie zapytać, doradzić