|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#991 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 177
|
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po
Cytat:
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 128
|
Cytat:
![]() A, no ja jeszcze jak ju¿ kompletnie nie wiem, co robiæ to suszê na szczotce czy tam na wa³kach, ale ostatnio unikam suszarki.
|
|
|
#993 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Ja mia³am d³ugie w³oski... ale mi siê znudzi³y i w szale posz³am do stylisty je obci±æ... teraz ¿a³uje i zapuszczam (do takich jakie mia³am- nie wiem jak d³ugo je zapuszcza³am)
|
|
|
|
#994 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 234
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 301
|
to co mam zrobiæ ¿eby moje wlosy jakos wygladaly bez prostownicy .. a uwierz bez niej jest tragedia..
![]() u mnie to samo, wygl±dam jak rozczochrana. Ka¿dy ma jak±¶ tam wizje siebie i je¶li mo¿e na co dzieñ byæ do niej o krok bli¿ej to nie ma opcji by zrezygnowaæ. Moim idea³em s± d³ugie, br±zowe i lekko faluj±ce w³osy i skoro mogê siê do tego idea³u zbli¿yæ siêgaj±c co 2 dni po prostownice (po wyprostowaniu s± ³adniejsze, d³u¿sze, bardziej zdyscyplinowane) to ¿adne argumenty mnie nie s± w stanie od niej odci±gn±æ. Bo powiedzmy sobie szczerze - w tym wszystkim chodzi o urodê. My, prostuj±ce, osi±gamy to co chcemy, ale ponosimy na tym samym froncie pewne straty. I mieæ wyprostowane d³ugie w³osy jest dla mnie stokroæ cenniejsze ni¿ najpiêkniejsze loki. Ale siê rozgada³am Oj dziewczyny dzisiaj wszystkie mamy chyba kryzys ;p Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-12-28 o 14:16 Powód: Post pod postem, proszê korzystaæ z opcji edycji! |
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Burbery, to ty prostujesz?
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Ano w³a¶nie, dla mnie idea³em s± d³ugie, falowane w³osy, kolor naturalny
i wiem, ¿e nie osi±gnê tego bez odstawienia prostownicy, bo moje naturalnie siê faluj± tak odrobinkê, a ¿ebym mog³a chodziæ w swoich naturalnych faluj±cych, to odstawic prostowanie muszê ju¿ teraz, ¿eby skoñczyæ raz na zawsze z tym sianem, które mam na g³owie, jak zostawiê w³osy same sobie.Taa, dzisiaj dzieñ wybitnie kryzysowy... Dla mnie w sumie ostatnio prawie ka¿dy taki jest
|
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
mi sie zdaje... a w³a¶ciwie jestem pewna.. ¿e na moje w³osy nie pomog± olejki czy jedwabie na ich wyprostowanie bo one s± takie.... sztywne i poskrêcane . bo ja ¶piê w rozpuszczonych w³osach i mokrych codziennie . wiêc przez noc wgniecione w poduszkê przybieraj± sobie w³asny kszta³t i jak wstaje to moje wlosy wygladaja jak po³±czenie siana z Clover z odlotowych agentek [m³odsza kuzynka nie daje za wygran± z pilotem od tv xD] i pipi langstrump wiêc mo¿na sobie wyobraziæ to wszystko ;D i nie wyobra¿am sobie wyj¶æ w takich 'w³osach' gdziekolwiek O.o
ps.one nie s± w tak op³akanym stanie [suche i zniszczone s± ale nie tak jak sie moze zdawac] tylko jako¶ tak z rana s± jak siano ;/
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to w takim wypadku wystarczy tylko zmieniæ nawyki, myæ w³osy popo³udniu, a nie chodziæ spaæ w mokrych
a olejki nie po to, ¿eby prostowa³y w³osy, tylko, ¿eby ujarzmia³y fale i ¿eby unikn±æ siana.Mi w³a¶nie dosychaj± w³osy. W dotyku s± boskie, ale wiem, co bêdzie jak popatrzê w lustro... wiêc nawet nie patrzê
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
Tylko ja, ¿eby go osi±gn±æ, skrêcam w³osy w ¶limaki, a nie siêgam po prostownicê
|
|
#1002 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
w³±czam siê do w±tku
![]() Ja pragnê osi±gn±æ d³ugo¶æ 35 cm, aktualnie mam 22, oczywi¶cie marz± mi siê fale, a chyba uzyskanie fal nie bêdzie dla mnie trudne, bo w³osy z natury mam falowane, z tendencja do niezno¶nego wywijania siê, przez co siêgam po prostownicê.. W czerwcu obciê³am moje w³oski, d³ugo¶ci delikatnie za ramiona, dla "boba". Wygl±dalam nie¿le ale teraz têsknie do d³u¿szych..Jak narazie mam przed sob± trudny ¿ywot-zapuszczenie boba..;( znielubi³am go! eh..
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
Cytat:
te¿ tak mia³am przez ponad rok (codziennie prostowa³am) |
|
|
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
no ale jest ró¿nica wygl±du nie wyprostowanych w³osów krótkich a d³ugich . d³ugie jako¶jeszcze wygl±daj± ale takie poskrêcane do szyi nie za bardzo. a jak my¶licie wax z ochron± przed uv ochroni moje w³osy przed wys. temperatur±?
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 412
|
Cytat:
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 137
|
poszpera³am w wyszukiwarce i znalaz³am to
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+w%B3os%F3w i to http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 i http://www.wizaz.pl/forum/showthread...nie+w%B3os%F3w https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247679 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=249165 Mo¿e cos znajdziesz dla siebie a jak narzie to milej lektury Ci zyczê
|
|
#1007 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Cytat:
Poczytam mo¿e trochê o preparatach wspomagaj±cych prostowanie ^^ Moja kumpela u¿ywa³a jakiego¶ lakieru prostuj±cego, ale efekt mia³ s³abiutki..
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
Wspomagaj±ce to raczej takie co wyg³adzaj± powierzchnie w³osa i efekt po u¿yciu prostownicy czy uk³adaniu na suszarce utrzymuje siê najd³u¿ej. Odradzam raczej kosmetyki które same w sobie maj± prostowaæ, kilku u¿ywa³am i efekty nie warte nawet ma³ych pieniêdzy.
Polecam MATRIX SLEEK LOOK od¿ywkê do sp³ukiwania (moje KWC), chwalê sobie tak¿e ALFAPARF SEDUCTION i ampu³ki termoaktywne ten samej firmy. Wszystko do kupienia w salonach fryzjerskich ale ja proponujê allegro
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 642
|
Cytat:
Albo powiedz jak to robisz
|
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Do³±czam siê do pytania
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
a ja gdzies slyszalam, ze slimaczki nie daja fajnych efektow
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 356
|
Cytat:
post 494
|
|
|
#1013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja chcialam zobaczyc jak taki slimaczek ma wygladac czy sie skreca wlosy wokol wlasnej osi i potem z nich robi slimaka jesli ktos rozumie moje tlumaczenie
Mama Alexa 18-07-2010 Zonka 10-07-2009 Wizazanka Bloggerka www.aajonaa.blogspot.com/ Edytowane przez serduszkoiz Czas edycji: 2008-12-29 o 00:15 |
|
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
skoro dzieñ ¿ali, to ja te¿...
czytam ten w±tek od kiedy powsta³, a jeszcze wcze¶niej przepada³am za lektur± innych tematów o przy¶pieszaniu porostu i takich tam. niestety moje w³osy, mimo, ¿e od g³owy jako¶ rosn±, to s± coraz krótsze ![]() ledwo mi siê uda³o zapu¶ciæ do po³owy piersi tlenione kude³ki, kiedy jaki¶ czas temu zobaczy³am ¿e na dole s± w strzêpach i trzeba je obci±æ no nic, posz³y pod nó¿, 10cm mniej ale wygl±da³y dobrze, równo i zno¶nie. koniec? ooo nie... jak tu ju¿ pisa³am, by³y zdrowa¶ne, a przynajmniej tak mi siê wydawa³o. do kiedy nie postanowi³am im ul¿yæ i... przefarbowaæ siê na mied¼...po u¿yciu chemicznej farby (L'oreal, ale nic to), piêkny kolor zmy³ siê w tydzieñ, zostawiaj±c za sob± brzydkie sprane w³osy i... stare dobre po³amane krusz±ce siê na d³ugo¶æ 10cm koñce... ![]() ryk zawi¶ci, chêci mordu i takich tam. rok temu mia³am w³osy w takim samym stanie, ale prawie do pasa. teraz mam krótkie strzêpki w nieokre¶lonym kolorze. kupi³am rud± hennê, robiê j± w sylwestra - trudno, koniec z chemi± na w³osach bo to dla nich gwó¼d¼ do trumny. ¿egnaj blondziku na zawsze, hm. 4 kilo zamówienia u Radka, Thanatos i jadê dalej. mia³am robiæ fotki, ale obecnie nie ma co wklejaæ - w³osy krótsze ni¿ przed zapuszczaniem to niez³y przyczynek do totalnej abnegacji...
|
#1015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem ze teraz to koniec ¶wiata ale wiekszosc osob z tego w±tku uwa¿a ze zniszczone trzeba sciac i nie ma innej rady Ja trzymam kciuki
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Scully, moim zdaniem powinna¶ wg swojego postanowienia farbowaæ henn±, zobaczysz jak po niej w³osy bêd± wygl±daæ, jak nie bêdzie innej rady to ¶ci±æ i zapuszczaæ zdrowe, piêkne w³oski
Dziewczyny, ja wklejê fote moich kud³ów po fryzjerze, idê na sciecie koñcówek, ale trochê siê obawiam... bo moja fryzjerka (mimo ¿e jest bardzo dobra, chodzê ju¿ do niej pare lat) raczej nie uznaje do wiadomo¶c ¶cinania w³osów o 1 cm Ale klient to klient, bêdê jej musia³a wyt³umaczyæ ¿e podciêcie koñcówek w moim znaczeniu to ¶ciêcie w³osów w³a¶ne o 1 - 2 cmCo do ¿ali to mam kole¿ankê - gêste, piêkne, D£UGIE blond w³osy ... do ich pielêgnacji u¿ywa tylko i wy³±cznie szamponu timotei co¶ mi siê zdajê, ze ona nie ma pojecia ze istnieja maski, odzywki i inne tego typu mazidla do wlosow.Ach te geny
Edytowane przez rubinka123 Czas edycji: 2008-12-29 o 01:27 Powód: literówka:P |
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
no ja wczoraj ¼le sp³uka³am oleje, choæ my³am trzy razy, wysuszy³am w³osy bo potem jeszcze da³am waxa, a one t³uste posklejane, umy³am jeszcze raz trzy razy i ju¿ nie dawa³am ¿adnej od¿ywki. No i co? W sumie nie widzê róznicy specjalnej. W³osy miêkkie, nawil¿one, i b³yszcz± strasznie! I na co te wszystkie odzywki? Te¿ coraz czêsciej siê nad tym zastanawiam. Sama kiedy¶ za czasów gdy mia³am zdrowe grube w³osy do ty³ka, nie wiedzia³am co to odzywki i maski. Ech.. :-|
|
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 346
|
Ja te¿ sie zastanawiam czy nie rzuciæ tego wszystkiego w jasn± cholere. Kupie sobie jeden szampon a kase ktora wydalabym na mazidla wydam na ciuchy.
Pewnie gdybym nie 'zapuszczala' wlosow uroslyby mi o wiele szybciej ;p wszystko siedzi w glowie niestety. No ale chyba wole sie jeszcze pomeczyc z tymi wszystkimi mazidlami :P mam poczucie ze dbam o siebie i w ogole tralalala. no zobaczymy jakie to da efekty.
|
|
#1020 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
a ja stwierdzi³am, ¿e jednak wyluzujê z tymi mazid³ami, dzisiaj wieczorem wyje¿d¿am do Warszawy na 2 tygodnie, ju¿ postanowi³am, ¿e kupiê gloriê, to j± kupiê, ale ju¿ wiêcej nic nie bêdê kupowaæ. Pewnie, ¿e lepiej wydaæ na ciuchy. Ile ja bym ju¿ bluzek ³adnych mia³a gdyby nie to co wywalam na kosmetyki. Od¿ywki bêdê stosowaæ, bo zu¿yæ muszê te zapasy co mam. Ale nie jak opêtana, ¿e 10 od¿ywek na ³eb. W sumie my¶lê, ¿e powinno byæ jak z paznokciami, odzywek u¿ywa siê wtedy gdy jest jaki¶ problem z nimi, jak siê ju¿ od¿ywi paznokcie to na co odzywki? W sumie raz na jaki¶ czas siê powinno u¿ywaæ i do w³osów, na przyk³ad systematycznie jak±¶ maskê.
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

Zapyta³am, czego u¿ywa do pielêgnacji czupryny. A ona na to, ¿e szamponu
Bo po od¿ywce robi± jej siê str±ki
W dodatku ten jej szampon to Herbal Essences (chyba jeden z nielicznych, który zawiera SLS - nie SLES, ale w³a¶nie SLS) 

Tylko ja, ¿eby go osi±gn±æ, skrêcam w³osy w ¶limaki, a nie siêgam po prostownicê 

no nic, posz³y pod nó¿, 10cm mniej ale wygl±da³y dobrze, równo i zno¶nie. koniec? ooo nie... jak tu ju¿ pisa³am, by³y zdrowa¶ne, a przynajmniej tak mi siê wydawa³o. do kiedy nie postanowi³am im ul¿yæ i... przefarbowaæ siê na mied¼...