Zapuszczamy w³osy! Komentujemy fotki, plotkujemy o w³osach i nie tylko;) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2008-12-29, 09:29   #1021
rubinka123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 346
Dot.: Dziennik zapuszczania w³osów - czyli przed i po

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Poka¿ wiadomo¶æ
odzywek u¿ywa siê wtedy gdy jest jaki¶ problem z nimi, jak siê ju¿ od¿ywi paznokcie to na co odzywki?
Zgadzam siê.

ja jeszcze na dobre nie rozpoczelam regeneracji wlosow, ale postanowilam ze to cale odzywianie zakonczy sie na 'polskim' WAXIE (dla wlosow slabych ze sklonnoscia do wypadania), maseczce Glori (dzisiaj zamawiam), szamponie i zwyklej odzywce. Odstawiam suszarke i prostownice. I tyle. Nie chce przesadzac.

Ehh co do szamponu to ja uzywam wlasnie Herbal Essences dla normalnych i przetluszczajacych sie. wiem, ze herbal ma SLS itd ale co ja na to moge, ze ten szampon najlepiej mi sluzy? Odzywke Garniera Tez z SLS

Who is it?
rubinka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 09:35   #1022
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 412

Ja z od¿ywek nie mogê zrezygnowaæ, bo bez nich nie rozczeszê w³osów... Poza tym, mimo wszystko, od¿ywki wyg³adzaj±, zmiêkczaj±, nab³yszczaj± czuprynê... Problem w tym, ¿e daj± te¿ efekt przylizañca na g³owie Przynajmniej u mnie.

Chyba powa¿nie zgrzeszê, jesli przyznam siê w tym w±tku, ¿e mam zamiar obci±æ w³osy do ramion i delikatnie je wycieniowaæ na koñcach - mo¿e dziêki temu od¿yj±
Mam mega mega mega kryzys
Stary 2008-12-29, 10:04   #1023
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 881

Pani jesieñ powa¿nie zgrzeszy³a¶. W ¿adnym wypadku nie ¶cinaj. Niech ci bêd± motywacj± twoje zdjêcia z d³ugimi w³osami. Porównaj z d³ugimi i krótkimi. W d³ugich ci lepiej.
A ¿eby nie by³o "przylizañca na g³owie" to mo¿e nak³adaj od¿ywkê od po³owy d³ugo¶ci.
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 10:05   #1024
Kiya
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 418

nie obcinaj,nie daj siê zwie¶æ na manowce tej sile nieczystej która ka¿e nam siêgaæ po no¿yczki
bedziesz potem ¿a³owa³a,chyba nie ma nic gorszego od wycieniowanych w³osów do ramion,nijak sie potem nie chc± uk³adaæ.
Kiya jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 10:23   #1025
pani-jesieñ
Zakorzenienie

[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;10250839]Pani jesieñ powa¿nie zgrzeszy³a¶. W ¿adnym wypadku nie ¶cinaj. Niech ci bêd± motywacj± twoje zdjêcia z d³ugimi w³osami. Porównaj z d³ugimi i krótkimi. W d³ugich ci lepiej.
A ¿eby nie by³o "przylizañca na g³owie" to mo¿e nak³adaj od¿ywkê od po³owy d³ugo¶ci.[/quote]

Nak³adam od ucha.
A zdjêcia d³ugich, piêknych w³osów mnie za³amuj±, bo wiem, ¿e takich mieæ nie bêdê, wiêc to raczej anty-motywacja

Cytat:
Napisane przez Kiya Poka¿ wiadomo¶æ
nie obcinaj,nie daj siê zwie¶æ na manowce tej sile nieczystej która ka¿e nam siêgaæ po no¿yczki
bedziesz potem ¿a³owa³a,chyba nie ma nic gorszego od wycieniowanych w³osów do ramion,nijak sie potem nie chc± uk³adaæ.
No w³a¶nie - ja chcê mieæ na g³owie taki artystyczny nie³ad
Stary 2008-12-29, 10:25   #1026
Kiya
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 418

Cytat:
Napisane przez pani-jesieñ Poka¿ wiadomo¶æ
Nak³adam od ucha.
A zdjêcia d³ugich, piêknych w³osów mnie za³amuj±, bo wiem, ¿e takich mieæ nie bêdê, wiêc to raczej anty-motywacja

No w³a¶nie - ja chcê mieæ na g³owie taki artystyczny nie³ad
te¿ chcia³am i teraz baaaaaaaardzo ¿a³uje
Kiya jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 10:31   #1027
rubinka123
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 346

Oj dziewczyny :P
Ja ostatnio mam fazê obciêcia siê na Katie Holmes czyli za ucho i z grzywk± Ale dosz³am do wniosku ze zapuszcze, obciac moge przeciez zawsze, a zapuszczanie od nowa potrwa wiele wiele lat

G³owa do gory dziewoje

Who is it?
rubinka123 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 10:33   #1028
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
te¿ chcia³am i teraz baaaaaaaardzo ¿a³uje
A jaki masz rodzaj w³osów?
Ja poproszê, ¿eby mnie obciêli nie za krótko, tak, ¿ebym mog³a kucyka zrobiæ Wiêc jakby co, to bêdê spinaæ i ju¿
Stary 2008-12-29, 10:39   #1029
Dori1981
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 484

Cytat:
,chyba nie ma nic gorszego od wycieniowanych w³osów do ramion,nijak sie potem nie chc± uk³adaæ.
Mam w³osy do ramion i s± wycieniowane ,ale siê uk³adaj±
O 15 mam wizyte u fryzjera na od¶wie¿enie koñcówek,bo ju¿ mi siê nie podobaj± .Tym razem bêdzie cieniowanie bez dega¿owani,w sumie to tylko przeleci no¿yczkani po tamtym ciêciu ( wiecie o co mi chodzi takie odswie¿enie ca³o¶ci bez znacznej ingerencji w d³ugo¶æ ) . Wieczorkiem wkleje fotki z przed i po wizycie.
No ale nadal zapuszczam
Dori1981 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:01   #1030
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 333

z calym szacunkiem, ale nie rozumiem checi posiadania dlugich za wszelka cene.

gdy widze dziewczyny z przesuszonymi, poniszczonymi wlosami po przejsciach, ktore nie zetna, bo trzeba miec dlugie, to sama mam ochote je przywiazac do krzesla i sciac te sianowate konce.

dlugie, ale zdrowe i mocne.

lepiej nosic krotsze, ale bez ko³tunow, koncowek szorstkich w dotyku. moim zdaniem to ZAWSZE wyglada lepiej niz rozpuszczone siano, ktore rozpada sie w czasie czesania

jezeli juz na sile zapuszczac bez scinania, to przynajmniej spinac te wlosy.

to nie jest absolutnie aluzja do nikogo udzielajacego sie w tym watku

wlosy bez dodatkowego balastu
maja szanse urosnac szybciej, sama zauwazylam po sobie.

Pani-jesieñ, rozumiem Twoje dylematy doskonale, mimo, ze moje przed scieciem byly bardziej nieposluszne. podczas rozczesywania takich wlosow, pozbywamy sie ich wiecej, wlasnie przez uszkodzone koncowki, szczotka o nie zaczepia i leci wiecej wlosow. podciecie glupich 3 cm czesto daje niesamowita roznice na plus.

dotykanie lekko szorstkiego kucyka jest dla mnie uczuciem wrecz obrzydliwym. odzywki pomagaja na chwile.

z perspektywy czasu widze, ze sciecie wlosow bylo najlepsza decyzja, zaoszczedzilam kase, nerwy i ilosc wypadajacych wlosow spadla do ilosci naprawde NIEZAUWAZALNEJ(wiem, ze czlowiekowi codziennie wypadaja wlosy, ale ja swoich zupelnie nie rejestruje)

a dotykanie gladkiego kucyka jest przyjemnoscia, dowodem na to, ze bylo warto.

Pani-jesien
, jezeli naprawde czujesz, ze tego potrzebujesz, to lekko podetnij, to tylko wlosy

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-12-29 o 11:02
truskawkowawiosna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:08   #1031
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Poka¿ wiadomo¶æ
z calym szacunkiem, ale nie rozumiem checi posiadania dlugich za wszelka cene.

gdy widze dziewczyny z przesuszonymi, poniszczonymi wlosami po przejsciach, ktore nie zetna, bo trzeba miec dlugie, to sama mam ochote je przywiazac do krzesla i sciac te sianowate konce.

dlugie, ale zdrowe i mocne.

lepiej nosic krotsze, ale bez ko³tunow, koncowek szorstkich w dotyku. moim zdaniem to ZAWSZE wyglada lepiej niz rozpuszczone siano, ktore rozpada sie w czasie czesania

jezeli juz na sile zapuszczac bez scinania, to przynajmniej spinac te wlosy.

to nie jest absolutnie aluzja do nikogo udzielajacego sie w tym watku

wlosy bez dodatkowego balastu
maja szanse urosnac szybciej, sama zauwazylam po sobie.

Pani-jesieñ, rozumiem Twoje dylematy doskonale, mimo, ze moje przed scieciem byly bardziej nieposluszne. podczas rozczesywania takich wlosow, pozbywamy sie ich wiecej, wlasnie przez uszkodzone koncowki, szczotka o nie zaczepia i leci wiecej wlosow. podciecie glupich 3 cm czesto daje niesamowita roznice na plus.

dotykanie lekko szorstkiego kucyka jest dla mnie uczuciem wrecz obrzydliwym. odzywki pomagaja na chwile.

z perspektywy czasu widze, ze sciecie wlosow bylo najlepsza decyzja, zaoszczedzilam kase, nerwy i ilosc wypadajacych wlosow spadla do ilosci naprawde NIEZAUWAZALNEJ(wiem, ze czlowiekowi codziennie wypadaja wlosy, ale ja swoich zupelnie nie rejestruje)

a dotykanie gladkiego kucyka jest przyjemnoscia, dowodem na to, ze bylo warto.

Pani-jesien
, jezeli naprawde czujesz, ze tego potrzebujesz, to lekko podetnij, to tylko wlosy
Truskawkowawiosna!
Lekko podci±æ i tak muszê, bo ostatnio fryzjerka tak siê przejê³a tym, ¿e zapuszczam, ¿e podciê³a dos³ownie tyle co nic i wysz³am ze spor± ilosci± rozdwojonych koñcówek, których w³a¶nie chcia³am siê pozbyæ, "zdolno¶ci" fryzjerek s± wprost niesamowite

Zreszt± lekkie podciêcie lekkim podciêciem, a powa¿ne postrzy¿yny powa¿nymi postrzy¿ynami Naprawdê to rozwa¿am - pewnie wiesz, ¿e mam w³osy cienkie, delikatne, ³amliwe, z tendecj± do straszliwego pl±tania i "str±czkowacenia" Wygl±daj± ¶licznie tylko zaraz po rozczesaniu... Chyba nie ma sensu zapuszczaæ takich w³osów...
Stary 2008-12-29, 11:23   #1032
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Truskawkowawiosna!
Lekko podci±æ i tak muszê, bo ostatnio fryzjerka tak siê przejê³a tym, ¿e zapuszczam, ¿e podciê³a dos³ownie tyle co nic i wysz³am ze spor± ilosci± rozdwojonych koñcówek, których w³a¶nie chcia³am siê pozbyæ, "zdolno¶ci" fryzjerek s± wprost niesamowite

Zreszt± lekkie podciêcie lekkim podciêciem, a powa¿ne postrzy¿yny powa¿nymi postrzy¿ynami Naprawdê to rozwa¿am - pewnie wiesz, ¿e mam w³osy cienkie, delikatne, ³amliwe, z tendecj± do straszliwego pl±tania i "str±czkowacenia" Wygl±daj± ¶licznie tylko zaraz po rozczesaniu... Chyba nie ma sensu zapuszczaæ takich w³osów...

dlatego ja fryzjerek sie boje, ciezko znalezc kogos naprawde zaufanego, kto zrozumie "fisia" na punkcie zapuszczania.

a moze mama, siostra maja minimalne zdolnosci manualne? lepsze nozyczki mozna kupic na allegro.

ja uwazam, ze nie musisz rezygnowac zupelnie z marzen o dlugich wlosach.

a moze jednak zmiana diety? ja nie wierze, ze geny wplywaja na to w 100%.

pochwale sie moim zmodyfikowanym planem na zdrowe wlosy i skore

-Kelp
-jajka codziennie
-ryby
-warzywa warzywa i jeszcze raz warzywa, glownie zielone
-zielona herbata, pokrzywa i tauryna w formie musujacej
-cynk
-tajna bron-kie³ki ro¶lin, absolutna bomba witaminowo-mineralna, a do tego duza porcja aminokwasow siarkowych. koszt niewielki w porownaniu wspomagania tabletkowego, ktore nie zawsze jest skuteczne, bo slabo przyswajalne
Stary 2008-12-29, 11:27   #1033
Magdzia94
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 137

To ja nie wiem moja fryzjerka to jakis cud, zawsze mnie obetnie tak jak chce. I rozumie co to znaczy obciac zniszczone koñcówki czy siê podciac. Jak sie ciesze ze j± mam

Magdzia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:36   #1034
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego ja fryzjerek sie boje, ciezko znalezc kogos naprawde zaufanego, kto zrozumie "fisia" na punkcie zapuszczania.

a moze mama, siostra maja minimalne zdolnosci manualne? lepsze nozyczki mozna kupic na allegro.

ja uwazam, ze nie musisz rezygnowac zupelnie z marzen o dlugich wlosach.

a moze jednak zmiana diety? ja nie wierze, ze geny wplywaja na to w 100%.

pochwale sie moim zmodyfikowanym planem na zdrowe wlosy i skore

-Kelp
-jajka codziennie
-ryby
-warzywa warzywa i jeszcze raz warzywa, glownie zielone
-zielona herbata, pokrzywa i tauryna w formie musujacej
-cynk
-tajna bron-kie³ki ro¶lin, absolutna bomba witaminowo-mineralna, a do tego duza porcja aminokwasow siarkowych. koszt niewielki w porownaniu wspomagania tabletkowego, ktore nie zawsze jest skuteczne, bo slabo przyswajalne
Siostra, owszem, ma zdolno¶ci manualne ( w przeciwieñstie do mnie ), ale jednak nie wiem czy zdoby³abym siê na to, by oddaæ siê w jej rêcê celem podciêcia w³osów

Zmiana diety na bardziej zdrow±, jak mniemam? Nie wiem czy to przejdzie Ryb nie lubiê (brrr... ), chyba, ¿e takie z puszki albo jaka¶ pasta rybna i mintaj lub sa³atka z makreli od czasu do czasu. Jajka codziennie to dla mnie przegiêcie (). Suplementów ³ykaæ nie bêdê. Itd.

Chyba naprawdê obetnê w³osy, a jak bêdzie g³upio, to znów zapuszczê My¶lisz, ¿e bêd± mi pasowaæ takie do ramion?

PS. Co to jest kelp?

Edytowane przez pani-jesieñ
Czas edycji: 2008-12-29 o 11:38
pani-jesieñ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:38   #1035
dusia139
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 618

Do³±czam siê do Was drogie zapuszczalskie.
Mi w³osy rosn±.. nie, wcale nie rosn±;/
Mam ju¿ dosyæ. Nie farbowa³am nigdy, nie prostujê, kiedy¶ dokrêca³am. Naturalne mam krêcone w³osy do po³owy g³owy. Drug± po³owê krêcê na wa³ki., Moje w³osy s± suche i trochê sianowate, ale niezbyt zniszczone.
Lokówkê, suszarkê, prostownicê odstawilam.
Zapuszczam w³osy biernie ju¿ dwa lata, z marnym skutkiem. Najd³u¿sze puntkty^moich w³osów osi±gnê³y d³ugo¶æ do stanika. Po rozprostowaniu s± ciud d³u¿sze. Teraz zale¿y mi bardziej na ich zdrowiu, bo tak jak zosta³o powiedziane- nie ma nic gorszego ni¿ suche, d³ugie w³osy.
Dzi¶ zakupujê olejek rycynowy i zamierzam robiæ sobie maseczki dwa razy qw tygodniu z ¿ó³tkiem i czym tam popadnie
Poza tym chcê je trochê rozja¶niæ rumiankiem.
My¶licie, ¿e to na pocz±tek poomo¿e?
Nie jest za pó¼no!
dusia139 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:43   #1036
Burbery
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 301

To siê oka¿e
Olejek rycynowy jest bardzo dobry, ale nie jestem zwolenniczk± ca³kowitemu poddawaniu siê tylko naturalnym ¶rodkom (technika idzie do przodu!)

Trzymam kciuki w zapuszczaniu
Burbery jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:50   #1037
dusia139
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 618

Cytat:
Napisane przez Burbery Poka¿ wiadomo¶æ
To siê oka¿e
Olejek rycynowy jest bardzo dobry, ale nie jestem zwolenniczk± ca³kowitemu poddawaniu siê tylko naturalnym ¶rodkom (technika idzie do przodu!)

Trzymam kciuki w zapuszczaniu

Dziêkujê.
Masz na my¶li rumianek, czy olejek?
Je¶li chodzi o rumianek, to nie chcê poprostu rozja¶niaæ w³osów typowo, ale delikatnie. Poza tym <mo¿e siê mylê>^^, ale my¶lê, ¿e rumianek ogólne korzystnie wp³ynie na w³osy i skórê g³owy, przy czym rozja¶niacze, farby itd. tylko wysuszaj±.
Nie jest za pó¼no!
dusia139 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:55   #1038
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra, owszem, ma zdolno¶ci manualne ( w przeciwieñstie do mnie ), ale jednak nie wiem czy zdoby³abym siê na to, by oddaæ siê w jej rêcê celem podciêcia w³osów

Zmiana diety na bardziej zdrow±, jak mniemam? Nie wiem czy to przejdzie Ryb nie lubiê (brrr... ), chyba, ¿e takie z puszki albo jaka¶ pasta rybna i mintaj lub sa³atka z makreli od czasu do czasu. Jajka codziennie to dla mnie przegiêcie (). Suplementów ³ykaæ nie bêdê. Itd.

Chyba naprawdê obetnê w³osy, a jak bêdzie g³upio, to znów zapuszczê My¶lisz, ¿e bêd± mi pasowaæ takie do ramion?

PS. Co to jest kelp?
jajka to cudowna karma dla wlosow, szczegolnie dla tych lamliwych i wolnorosnacych.

ryby to zrodlo pelnowartosciowego bialka i omega-3.

hmm

lamliwosc moze wynikac z niedoborow, wiec jest jakas nadzieja, skoro nie masz fisia na punkcie tych produktow spozywczych jak ja

kelp to glony, bomba odzywcza, zrodlo jodu
mam ten http://www.strefalekow.pl/product/de...-morskich.html

zaleca sie go przy slabych, wypadajacych wlosach, nawet w Vitapilu jest

kiedys bralam innej firmy razem z siostra, pamietam, ze zauwazyla poprawe kondycji wlosow, wypadanie zostalo zahamowane, a cera sie wygladzila.

niestety bralam nieregularnie, wiec ciezko ocenic efekty, teraz bede systematyczna

wole zazywac peparaty zawierajace ekstrakty niz syntetyczne witaminy i mineraly, po prostu takie lepiej sie przyswajaj±.

o urozmaiceniu diety koniecznie pomysl, a kielki polecam z calego serca, sa przepyszne i czlowiek po nich czuje sie pelen energii(jak szalona wiewiorka)

a co do dlugosci: mysle, ze beda jak najbardziej pasowac. taka dlugosc okala twarz, wiec nie bedzie drastycznej zmiany, a wlosy na pewno beda milsze w dotyku i ³atwiejsze w "obsludze"

koniecznie pochwal sie jak juz PO zabiegu
Stary 2008-12-29, 11:56   #1039
ananonda191
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354

truskawkowawiosna, co masz na my¶li, ze w³osy lepiej siê zapuszcza bez dodatkowego balastu? co jest tym balastem?
ananonda191 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 11:57   #1040
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Poka¿ wiadomo¶æ
dziekuje to czytalam w³asnie
ale ja chcialam zobaczyc jak taki slimaczek ma wygladac czy sie skreca wlosy wokol wlasnej osi i potem z nich robi slimaka jesli ktos rozumie moje tlumaczenie
¦limak wygl±da tak -> klik!
Im bardziej skrêcone chcesz mieæ w³osy, tym wiêcej musisz zrobiæ ¶limaczków. Ja po 5 mam ju¿ niez³y busz z loczków
Stary 2008-12-29, 12:06   #1041
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Poka¿ wiadomo¶æ
truskawkowawiosna, co masz na my¶li, ze w³osy lepiej siê zapuszcza bez dodatkowego balastu? co jest tym balastem?
obserwujac siebie i znajome, doszlam do wniosku, ze dluzsze wlosy rosna coraz wolniej.
jakby cebulka czula nadmierny ciezar i doszla do wniosku, ze nie warto tak intensywnie produkowac, bo juz przeciez jest duzo

troche szalona teoria, ale czytajac wypowiedzi niektorych dziewczyn z tego forum, wydaje sie byc prawdziwa-gdy wlosy osiagna jakis punkt np. talie, pozniej maja wrazenie, ze przestaly rosnac, albo rosna z 0,5cm miesiacznie, linijka tez to wskazuje.

gdy zaczynaly od krotkich, rosly szybciej(np.widac po odrostach mierzonych linijka)

ale mowa jest o dlugich wlosach, zdrowo opadajacych na plecy. ta teoria nie ma oparcia naukowego, wiec polemizowac nie bede

moim zdaniem nie ma sensu trzymac zdechlych pare cm, ktore i tak wczesniej czy pozniej trzeba bedzie obciac.

moj sposob na niedolowanie sie: upinac w koki-wyglada sie wtedy jak wlascicielka dlugich wlosow, nikt nie jest w stanie zbytnio oszacowac jak dlugie masz wlosy
Stary 2008-12-29, 12:09   #1042
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
jajka to cudowna karma dla wlosow, szczegolnie dla tych lamliwych i wolnorosnacych.

ryby to zrodlo pelnowartosciowego bialka i omega-3.

hmm

lamliwosc moze wynikac z niedoborow, wiec jest jakas nadzieja, skoro nie masz fisia na punkcie tych produktow spozywczych jak ja

kelp to glony, bomba odzywcza, zrodlo jodu
mam ten http://www.strefalekow.pl/product/de...-morskich.html

zaleca sie go przy slabych, wypadajacych wlosach, nawet w Vitapilu jest

kiedys bralam innej firmy razem z siostra, pamietam, ze zauwazyla poprawe kondycji wlosow, wypadanie zostalo zahamowane, a cera sie wygladzila.

niestety bralam nieregularnie, wiec ciezko ocenic efekty, teraz bede systematyczna

wole zazywac peparaty zawierajace ekstrakty niz syntetyczne witaminy i mineraly, po prostu takie lepiej sie przyswajaj±.

o urozmaiceniu diety koniecznie pomysl, a kielki polecam z calego serca, sa przepyszne i czlowiek po nich czuje sie pelen energii(jak szalona wiewiorka)

a co do dlugosci: mysle, ze beda jak najbardziej pasowac. taka dlugosc okala twarz, wiec nie bedzie drastycznej zmiany, a wlosy na pewno beda milsze w dotyku i ³atwiejsze w "obsludze"

koniecznie pochwal sie jak juz PO zabiegu
Ja mam w³osy ³amliwe, odk±d pamiêtam - obwiniam o to ich marniutk± ¶rednicê - no, cieniutkie s±, no
Nie przekonasz mnie do ryb, wolê ju¿ je¶æ orzechy (one te¿ maj± omega-3 zdaje siê ), choæ te¿ nie przepadam, chyba, ¿e w czekoladzie Poza tym jak ostatnio w pracy zosta³am poczêstowana orzechami, to ma³o zawa³u ze strachu nie dosta³am - bo zaczê³y mnie swêdzieæ dzi±s³a, jêzyk i mia³am te¿ uczucie, jakby gard³o mi siê ¶cisnê³o - normalnie my¶la³am, ze siê uduszê Popêdzi³am na dó³ po wodê i jako¶ przesz³o, ale co prze¿y³am to moje Dodam, ¿e nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek reagowa³a alergicznie na orzechy.

A o glonach nawet nie chcê my¶leæ! Zrazi³am siê do glonów po zrobienu maseczki ze spiruliny - od razu musia³am j± zmyæ, bo smród by³ wprost nie do wytrzymania I teraz glony ¼le mi siê kojarz±.

Ale na kie³ki mo¿e siê skuszê Tylko kie³ki to chyba raczej wiosn±?

Warzywa na szczê¶cie lubiê

Ciekawe czy suszone owoce te¿ maj± pozytywny wp³yw na w³osy - wiem, ¿e s± zdrowe i ostatnio noszê siê z zamiarem przekonania siê do nich - ale mam ¶redni± motywacjê, jednak czekolada rz±dzi

Skoro twierdzisz, ¿e bêd± pasowaæ do ramion, to chyba siê skuszê Jasne, ¿e siê pochwalê ju¿ PO (tulipanna. mnie zabije)
Stary 2008-12-29, 12:10   #1043
Tygrryska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 357

Cytat:
Napisane przez dusia139 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê.
Masz na my¶li rumianek, czy olejek?
Je¶li chodzi o rumianek, to nie chcê poprostu rozja¶niaæ w³osów typowo, ale delikatnie. Poza tym <mo¿e siê mylê>^^, ale my¶lê, ¿e rumianek ogólne korzystnie wp³ynie na w³osy i skórê g³owy, przy czym rozja¶niacze, farby itd. tylko wysuszaj±.
Ja jak jeszcze wlosow nie farbowalam to uzywalam rumianku ale zadnych zmian nie zauwazylam ale wiadomo ze kazdy wlos inaczej reaguje wiec moze Ty cos zauwazysz

tylko rumianek tez lekko wysusza (o ile dobrze pamietam) ale oczywiscie jest 100 razy bezpieczniejszy od farby
Tygrryska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 12:13   #1044
Magnifica
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 368

Cytat:
obserwujac siebie i znajome, doszlam do wniosku, ze dluzsze wlosy rosna coraz wolniej.
jakby cebulka czula nadmierny ciezar i doszla do wniosku, ze nie warto tak intensywnie produkowac, bo juz przeciez jest duzo
Ja bym do tego jeszcze doda³a, ¿e s± z³o¶liwe Jak masz piêknie ¶ciête w³osy u fryzjera, pofarbowane to rosn± w mig, od razu deformuj± fryz i widaæ odrosty. Jak mozolnie zapuszczasz to czekasz i czekasz, a tym w ogóle nie ¶pieszna rosn±æ, takie z³o¶nice
Stary 2008-12-29, 12:20   #1045
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w³osy ³amliwe, odk±d pamiêtam - obwiniam o to ich marniutk± ¶rednicê - no, cieniutkie s±, no
Nie przekonasz mnie do ryb, wolê ju¿ je¶æ orzechy (one te¿ maj± omega-3 zdaje siê ), choæ te¿ nie przepadam, chyba, ¿e w czekoladzie Poza tym jak ostatnio w pracy zosta³am poczêstowana orzechami, to ma³o zawa³u ze strachu nie dosta³am - bo zaczê³y mnie swêdzieæ dzi±s³a, jêzyk i mia³am te¿ uczucie, jakby gard³o mi siê ¶cisnê³o - normalnie my¶la³am, ze siê uduszê Popêdzi³am na dó³ po wodê i jako¶ przesz³o, ale co prze¿y³am to moje Dodam, ¿e nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek reagowa³a alergicznie na orzechy.
ale ryby to zrodlo pelnowartosciowego bialka, jezeli nie szalejesz za jajkami...

to faktycznie moze byc alergia na orzechy, uwazaj

Cytat:
A o glonach nawet nie chcê my¶leæ! Zrazi³am siê do glonów po zrobienu maseczki ze spiruliny - od razu musia³am j± zmyæ, bo smród by³ wprost nie do wytrzymania I teraz glony ¼le mi siê kojarz±.
gatunkow glonow jest naprawde wiele. jedne smierdza ryba, drugie sa zupelnie neutralne

to tabletki, po prostu je ³ykasz

Cytat:
Ale na kie³ki mo¿e siê skuszê Tylko kie³ki to chyba raczej wiosn±?
dlaczego na wiosne, skoro uprawiasz je w domu? kielkownica, nasionka i masz zdrowy dodatek do sera, kanapek, jajecznicy, salatek, mozna tez jesc bez niczego
mozna tez bawic sie ze sloikami
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...a-zdrowia.html
Cytat:
Warzywa na szczê¶cie lubiê

Cytat:
Ciekawe czy suszone owoce te¿ maj± pozytywny wp³yw na w³osy - wiem, ¿e s± zdrowe i ostatnio noszê siê z zamiarem przekonania siê do nich - ale mam ¶redni± motywacjê, jednak czekolada rz±dzi
hmm
na pewno zdrowsze niz czekolada, ale wlosy nie lubia nadmiaru cukrow, szczegolnie prostych

warzywa jednak gora

Cytat:
Skoro twierdzisz, ¿e bêd± pasowaæ do ramion, to chyba siê skuszê Jasne, ¿e siê pochwalê ju¿ PO (tulipanna. mnie zabije)
grzechem jest scinac dla kaprysu wlosy idealnie gladkie, zdrowe i geste. te ktore sprawiaja problemy juz nie

mam nadzieje, ze nie bedziesz zalowac i mnie nie zbijesz potem
Stary 2008-12-29, 12:31   #1046
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
ale ryby to zrodlo pelnowartosciowego bialka, jezeli nie szalejesz za jajkami...
No có¿... Ja jednak wolê kotlety z piersi kurczaka...

Cytat:
dlaczego na wiosne, skoro uprawiasz je w domu? kielkownica, nasionka i masz zdrowy dodatek do sera, kanapek, jajecznicy, salatek, mozna tez jesc bez niczego
mozna tez bawic sie ze sloikami
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...a-zdrowia.html
Rozumiem, ¿e Ty uprawiasz kie³ki? Matko, nie widzê siebie w roli ma³ej ogrodniczki, ale skoro tak zachwalasz, to mo¿e jednak jednak...

Cytat:
hmm
na pewno zdrowsze niz czekolada, ale wlosy nie lubia nadmiaru cukrow, szczegolnie prostych
Suszone owoce by³yby alternatyw± dla czekolady - zamiast je¶æ j± codziennie, jad³abym co drugi dzieñ - na zmianê z owocami

Cytat:
warzywa jednak gora
Do ¶niadanka, do obiadku i do kolacji

Cytat:
grzechem jest scinac dla kaprysu wlosy idealnie gladkie, zdrowe i geste. te ktore sprawiaja problemy juz nie

mam nadzieje, ze nie bedziesz zalowac i mnie nie zbijesz potem
Nie zbijê - mam swój rozum i w razie czego zwalê na swoj± g³upotê a nie na Ciebie
Stary 2008-12-29, 12:37   #1047
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
No có¿... Ja jednak wolê kotlety z piersi kurczaka...
lepiej juz indyczka
pamietam, ze moja pani z biochemii mowila, ze kurczak jest z punktu dietetyki wlasciwie bezwartosciowy i lepiej juz wcinac wlasnie indyczka, a najlepiej ryby i wolowinke

Cytat:
Rozumiem, ¿e Ty uprawiasz kie³ki? Matko, nie widzê siebie w roli ma³ej ogrodniczki, ale skoro tak zachwalasz, to mo¿e jednak jednak...
zachwycilam sie smakiem takich sklepowych, pewnie widzialas. ale regularne ich kupowanie nie wyszlo ekonomicznie. ale jezeli nigdy nie jadlas, kup sobie male pudeleczko na probe, koszt ok 3-4zl. szczegolnie polecam kielki brokula

Cytat:
Suszone owoce by³yby alternatyw± dla czekolady - zamiast je¶æ j± codziennie, jad³abym co drugi dzieñ - na zmianê z owocami
polecam suszone jablka i gruszki ze skorka

Cytat:
Do ¶niadanka, do obiadku i do kolacji
i na podwieczorek

Cytat:
Nie zbijê - mam swój rozum i w razie czego zwalê na swoj± g³upotê a nie na Ciebie
kamien z serca
Stary 2008-12-29, 12:44   #1048
pani-jesieñ
Zakorzenienie

Cytat:
lepiej juz indyczka
pamietam, ze moja pani z biochemii mowila, ze kurczak jest z punktu dietetyki wlasciwie bezwartosciowy i lepiej juz wcinac wlasnie indyczka, a najlepiej ryby i wolowinke
Za³ama³a¶ mnie Ja jem kurczka i wieprzowinê akurat. Skoñczmy ten temat kulinarny lepiej

Cytat:
zachwycilam sie smakiem takich sklepowych, pewnie widzialas.
Widzia³am, ale nie wygl±da³y mi zbyt apetycznie Gdzie Ty to kupowa³a¶? Normalnie w warzywniaku?

Cytat:
polecam suszone jablka i gruszki ze skorka
Poszukam, poszukam Ostatnio dosta³am suszone daktyle, ale odda³am T¯, bo stwierdzi³am, ¿e wygl±daj± jak suszone karaluchy

Cytat:
i na podwieczorek
No nie, nie popadajmy w przesadê

Cytat:
kamien z serca

Edytowane przez pani-jesieñ
Czas edycji: 2008-12-29 o 12:45
pani-jesieñ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2008-12-29, 12:45   #1049
Scully
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 134
GG do Scully

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Poka¿ wiadomo¶æ
Bedzie dobrze zobaczysz
Wiem ze teraz to koniec ¶wiata ale wiekszosc osob z tego w±tku uwa¿a ze zniszczone trzeba sciac i nie ma innej rady
Ja trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez rubinka123 Poka¿ wiadomo¶æ
Scully, moim zdaniem powinna¶ wg swojego postanowienia farbowaæ henn±, zobaczysz jak po niej w³osy bêd± wygl±daæ, jak nie bêdzie innej rady to ¶ci±æ i zapuszczaæ zdrowe, piêkne w³oski
dziêkujê za pociechê, zawsze to jaka¶ motywacja zaraz zmykam na w±tki o hennie, ¿eby czego¶ wiêcej siê dowiedzieæ o pielêgnacji pozalepianych ni± w³osów - mo¿liwe, ¿e znacznie zredukujê swoje zabiegi

w ogóle krokiem milowym by³o postanowienie nierozja¶niania wiêcej w³osów, nigdy! muszê siê wyró¿niaæ z t³umu i rudy te¿ siê idealnie do tego nadaje pewnie same wiecie, jak ciê¿ko dokonaæ diametralnej zmiany po latach takiej samej fryzury.

Cytat:
Napisane przez rubinka123 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, ja wklejê fote moich kud³ów po fryzjerze, idê na sciecie koñcówek, ale trochê siê obawiam... bo moja fryzjerka (mimo ¿e jest bardzo dobra, chodzê ju¿ do niej pare lat) raczej nie uznaje do wiadomo¶c ¶cinania w³osów o 1 cm Ale klient to klient, bêdê jej musia³a wyt³umaczyæ ¿e podciêcie koñcówek w moim znaczeniu to ¶ciêcie w³osów w³a¶ne o 1 - 2 cm
z tego co czyta³am to wszystkie tu siê boimy fryzjerów Mój strach by³ tak zaawansowany, ¿e zatrudni³am kumpla laika uzbrojonego we fryzjerskie no¿yczki, ¿eby mi te w³osy obcina³ w³a¶nie o 1-2cm... Pó¼niej s³ysza³am tylko: 'Dominika, obci±³em Ci 7...' Chyba nie ma sposobu Chocia¿ przynajmniej za to nie p³acê.

Cytat:
Podejrzanie du¿o dziewczyn z piêknymi w³osami u¿ywa do ich pielêgacji li i jedynie szamponu - wniosek nasuwa siê sam
i maj± gêste, grube, d³ugie, naturalne, zdrowe w³osy w genetycznie piêknym kolorze... zaiste, dla cienkow³osych, do których ja siê te¿ zaliczam, jest to tortura

idê wci±æ jajko i ³ososia, na szczê¶cie ryb poch³aniam du¿o
Stary 2008-12-29, 12:52   #1050
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 881

To glony s± dobre na w³osy? Bo u mnie w domu stoj± takie zalane wod± z cukrem i rodzynkami. Pije siê z nich wodê. Je¶li tak to muszê zacz±æ to piæ.

Naprawdê zazdroszczê dla tych którym do pielêgnacji wystarczy tylko szampon. Wczoraj umy³am tylko samym szamponem w dodatku rumiankowym (nie wiem dlaczego, ale zawsze jak go u¿ywam mam wra¿enie ¿e moje w³osy ja¶niej±, a nie jest to zamierzony efekt, bo mog³by byæ ciemniejsze) Co prawda po u¿yciu samego szamponu w³osy b³yszcza³y siê, ale my¶lê, ¿e to dziêki wcze¶niejszemu od¿ywieniu. Na dodatek skrêci³y siê tylko od po³owy, wy¿ej by³y tylko brzydkie fale. W zupe³no¶ci wolê mycie od¿ywk± albo metodê omo. W moim otoczeniu te¿ zdarzaj± siê takie przypadki, ¿e osoba nie wie co to od¿ywka, a mnie a¿ zazdro¶æ ³apie, ¿e mo¿na mieæ takie w³osy po u¿yciu samego szamponu.
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.