|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Los Karpi
Cytat:
bedziesz mnie za to podziwiac? zmieni to cos jesli chodzii o los tych zwierzat? |
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam się czy może machnąć jakąś ankiete, coś w stylu tego kota i obrazu, np. "Karp czy tchórzofretka - decydujące starcie", ale coś mi podpowiada, by jednak to przemyśleć
|
|
|
#543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
PS. Luba, moj cioteczny dziadek, niech mu ziemia lekka bedzie, stosowal metode na mrowki. Ja osobiscie polecam pokrzywowa
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2008-12-29 o 23:32 |
|||
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej wkładu akurat nie odnoszę do tego wątku. Proszę nie wysmiewać mnie na forum. Luba może i śmieszy. Ale jak kogoś śmieszy to neich da sobie spokój? Ja rozumiem o co jej chodzi. Ja też walczę o humanitaryzm jedynie/aż a też jakieś ataki w moją stronę.
|
|
|
#545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobrze Wyrak więc smacznego ![]() Chodzenie w koszulkach nic nie da. Moje pisanie na tym wątku też nie. Działam w inny sposób w realnym świecie.
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Stad ze sama o tym napisala kilka stron temu
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no widzisz to co ty mowisz jest jeszcze w miare realne i sensowne ale jak czytam niektore odpowiedzi tutaj to jakos chocby nie wiem jakie piekne to mialo przeslanie to chocbym chciala nie moge do tego podejsc powaznie |
|
|
|
|
|
#552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to juz jesteście dwie... A tak serio mówiąc, to uważasz, że reszta to jacys sadysci, co to karpia w reklamówkach duszą a psy podpalają? Wyobraż sobie, że nie. Ale co zrobic, że taka "walka" o prawa zwierząt jaka tu prezentujecie jest dla ludzi ... no zabawna. Trudno. Takie są fakty, jakby powiedział Wyrak i chyba widzisz to, że ludzie tu zaglądają i nie biora Was powaznie... Co w ostatecznym rozrachunku jest strasznie smutne i przygnebiające. I z pewnością jest to pewnego rodzaju przegrana. Pare ston wcześniej usiłowoała Wam to powiedzieć Hvid, ale bez skutku. I koniec jest, jaki jest. niestety. Śmieszny.
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście. Ja też uważam że nie które rzeczy są zupełnie nie realne ale zawsze można pogdybać. Znaleść jakieś rozwiązanie
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt może to jest śmieszne, nic nie warte, bez sensowne, głupie i nie wiadomo jakie jeszcze. Ja też się ze wszystkim w końcu nie zgadzam
|
|
|
#555 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nadgorliwość gorsza od faszyzmu, jak mawiają ![]() A niech sobie jedzą, co chcą, na ich zdrowiu to się odbije, bo nie każdy może taką dietę stosować, a jeszcze mniej osób potrafi ją dobrze zbilansować. lisa009 - pamiętaj, że będąc tak zapalczywą w swoich poglądach, nie przekonasz nikogo, jedynie popadniesz w śmieszność. Ja również nie popieram myśliwych, uważam to za rozrywkę prymitywną, ale nie posunęłabym się do stwierdzenia, że to są źli ludzie, bo znam paru i na pewno źli nie są. |
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstrzal zwierzat, to duzo wieksza pomoc zwierzetom, niz wiekszosc osob tu wypisujacych zapewne robi i zrobi przez dlugi czas. Jest to kluczowe w utrzymaniu rownowagi w ekosystemie. Gdy dany gatunek staje sie zbyt liczny np. jakis drapieznik, bez odstrzalu wykonczylby inny gatunek w danym srodowisku np. zbyt wiele wilkow wybije zajace, w efekcie zajecy nie bedzie i wilki po tym wyzdychaja. Tak samo roslinozercy - zbytni wzrost liczebnosci danego gatunku powoduje spustoszenie w gatunku roslin ktore spozywaja, w efekcie niszczac ich zrodlo pozywienia, zrodlo pozywienia innych gatunkow i naturalne srodowisko wystepowania innych gatunkow. Lisa - obrazasz ludzi, ktorzy wiekszosc zycia spedzaja blisko natury i ktorzy znaja nature lepiej niz Ty zapewne poznasz w zyciu. Napisalas straszna bzdure. Evil Minded, nie chodzilo mi o polowania, tylko odstrzeliwania przeprowadzane przez lesnikow.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2008-12-29 o 23:46 |
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Więc niech jej rodzice się martwią, ale wątpię żeby ją samą soją karmili.
|
|
#558 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak wspaniale to myślistwo jednak nie wygląda... http://merlin.pl/Farba-znaczy-krew_Z.../1,596247.html edit: co do odstrzeliwań prowadzonych przez leśników, przyznaję, nie mam pojęcia o tym. |
|
|
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w mieście musieli odstrzelić kilka stad dzików, bo u mnie na ogródku po 15 ich było i sobie nic z mojego taty i jego łopaty nie robiły") Zresztą cała mieścina była zaatakowana przez dziki. Najważniejsze, że to jest szybka i bezbolesna śmierć.
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Amen
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2008-12-29 o 23:50 |
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
wiesz w ogole fajnie by bylo gdyby na swieccie nie bylo smierci, bólu, nedzy, zla i chorob, gdyby wszystkie istoty zyly ze soba w przyjazni zgodnie z odwiiecznym, harmonijnym, wypelnionym miloscia i dobrobytem rytmem wrzechswiata
myslisz ze jak napisze taka petyce i jak zbiore duzo podpisow to cos pomoze? albo jak zaloze taki watek i przekonam wszystkich ze tak by bylo super? jak ktos chce zmieniac siwat niech zacznie od siebie jak ktos chce, niech nie bedzie weganinem, wykupuje konie z transportu i nie depta trawy jesli chce kogos do tego przekonac niech daje mu przyklad i pokazuje ze zyjac tak mozna byc zdrowym i szczesliwym bo ja tu widze raczej szczekanine dla szczekaniny ktora przynosi wiecej szkody niz pozytku (dla calej idei, ruchu itd) |
|
|
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jedną petycją udało się coś zdziałać.
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
konkretnym dzialaniem byloby np zbieranie przez caly rok funduszy, za ktore
- w grudniu zakupi sie duze zbiorniki dla karpi ktore przekaze sie sklepom - zalatwienie w sklepach (zaplacenie za to), ze sprzedawcy beda sprzedawac zabite i wypatroszone ryby po tej samej cenie co zywe (bo zwykle dodatkowo sie za to placi dlatego ludzie z tej opcji nie korzystaja) - zorganizoowanie akcji dostarczania ludziom karpi po zwyklych cenach, zabitych w humanitarnych warunkach, no i swiezych i najlepiej w dzien swiat zeby ludzie chcieli takie kupic generalnie jakies konkretne, docelowe dzialanie petycje, filmy, watki na forum nie zmieniaja nic (bo jak widac niewiele osob przekonuja) |
|
|
|
|
#564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
..::anvastra::.. Dziewczyny założyły wątek o tym że wzrusza ich los karpi po to żeby się z niektórymi podzielić swoimi refleksjami. Niestety pojawiły się osoby, które zaczęły sobie z nich stroić żarty, przekonywać jakie są głupie itp (że już nie wspomnę o Twoich żartach) Niedawno onyx założył/a wątek o owczarku. Ciekawe czy ją też zaczną atakować za to że martwi się o jakieś zwierzęta, które są niżej w hierarchii od człowieka. Cytat:
Nazywanie ich wypowiedzi - sczekaniną też nie jest miłe. To co Twoim zdaniem jak już ktoś jest miłośnikiem zwierząt to nie powinien pisać na forum, tylko dawać przykład w inny sposób (taki jak Tobie pasuje). Cytat:
Można być zdrowym i szczęśliwym i jednocześnie pisać na forum.
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
nie nazywam tak wszystkich wypowiedzi opowiadajacych sie po stronie autorki
bylo wiele madrych, opartych na szerokiej wiedzy, wlasnych doswiadczeniach ale bylo i wiele takich ktore dla przecietnego czlowieka wydadza sie smieszne przez co w oczach tej osoby osmiesza cala idee stad wzial sie taki ogolny poglad ze wegetarianka/in zwlaszcza mlody to od razu glupiutki dzieciak, co duzo gada malo wie, a jego wybor to chwlowy kaprys spowodowany moda/mlodzienczym buntem/'miloscia' do zwierzat moze i lisa jest madra dziewczyna o szerokich zainteresoowaniach i duzej wiedzy na temat ktory porusza, o niezwyklej osobowosci i ponadprzecietnej wrazliwosci majacej odzwierciedlenie w czynach nie tylko slowach, ale tu raczej nie dala tego po sobie poznac, a ze znam ja z tego watku, odwoluje sie do tego co stad wiem a to ma piernik doo wiatraka ze predzej przekonasz kogos do czegos bedac zywym przykladem ze jest to sluszne, a nie wykrzykujac niewiadomo jak pieknie brzmiace hasla Edytowane przez ..::anvastra::.. Czas edycji: 2008-12-30 o 00:31 |
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
ej wiecie co??
nawet nie czytam całego wątku bo mi się niedobrze robi ![]() do Luby i Wyraka - i tak jesteście KWA, od dawien dawna, wazelinę może lać sobie Społecznościach ![]() do lisy - Dziewczyno nie daj się, ja w Twoim wieku zaczynałam być wegetarianką, nadal jestem, nic mi nie jest ![]() do Wyraka ponownie co Ty możesz wiedzieć o miesiączkowaniu??? zdajesz sobie sprawę jak wiele czynników wpływa na cykl miesiączkowy kobiety?? i jak soja ma się do tego?? a teraz trochę faktów, które (PODOBNO) tak kochasz - mam blisko 25 lat - emocjonalnie/psychicznie/fizycznie jestem jak najbardziej poprawnie rozwinięta, w przeciwieństwie do niektórych ![]() - miesiączkuję regularnie od 12 roku życia - jem soję kilka razy w tygodniu - nie jem mięsa od 15 roku życia - robię badania krwi co najmniej raz w roku (zazwyczaj 2), wychodzą IDEALNIE, włącznie z żelazem - jestem płodna - skończyłam ekonomię i WIEM na czym polegają efekty skali, również w przeciwieństwie do niektórych ![]() generalnie proponuję zakończyć dyskusję, ludzie którzy nigdy nie wysilili się na pomoc dla zwierząt choćby poprzez niejedzenie mięsa za wszelką cenę przekonują tu wegetarian, że są jeleniami... powodzenia
Edytowane przez druska Czas edycji: 2008-12-30 o 01:13 |
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu na Wizażu to wyróznienie nie lada
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, że wczesniej zacytowałam
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
gratuluję
zawsze to jakiś mały życiowy sukces, nieprawdaż?? ![]() ps. wazelinę w takim stężeniu można chyba uznać za Kosmetyk Wszechczasów
Edytowane przez druska Czas edycji: 2008-12-30 o 01:32 Powód: lit. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Ogólnie cały jej wkład w ratowanie zwierząt jest godny podziwu.

Wklad? Pisanie sobie na forum? Ja sobie pisze dla rozrywki i tyle, ktos moze sobie pisac bo ma poczucie mysli, ale twierdzenie, ze to pisanie w jakikolwiek sposob ma wklad w ratowanie zwierzat, to ma byc jakis zart? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)