OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-01, 11:56   #1051
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
wchlonie sie, skoro jest poprawa to na pewno sie schowa predzej czy pozniej
a te platerki to myslalam, ze lekarz musi zakladac... przynajmniej u nas pediatra taka panike siala, ze to najlepiej byloby jakby chirurg robil, bo ona sie tego nie podejmie jakby co

mi położna pokazała jak to robić ... przy niej zrobiłam to dwa razy sama ... "zdałam" test z zakładania i robie to sama teraz pediatra tez nie chciała mi pokazać i powiedziała, że ewentualnie położna mi pomoże ...

Cytat:
Napisane przez ariellina Pokaż wiadomość
tak sie wtracam w Wasz watek..
jestem przed porodem...termin mam na poniedzialek.

ale Wam zazdroszcze,ze juz jestescie po
czasem sie boje a czasem mysle,ze trzeba wszystko scierpiec dla tego Maluszka.

mam juz bole przepowiadajace, martwie sie,ze nie bede widziala, ze to juz,albo wody mi odejda a ja nie zauwaze....
ehh.......

trzymajcie sie! pozdrawiam i caluje sliczne bobaski!!!

na pewno będziesz wiedziała że to JUŻ a ja wcale się nie ciesze, że juz jestem PO bo za 3,5 miesiąca do pracy trzeba wracac a nie chce!!!
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 12:00   #1052
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
hej wizazanki!
wszystkiego naj naj w Nowy Roku!!

mam juz bole przepowiadajace, martwie sie,ze nie bede widziala, ze to juz,albo wody mi odejda a ja nie zauwaze....
ehh.......

nie martw sie nie przeoczysz ani odejscia wod ani skurczy
tez sie tego obawialam, tak strasznie sie balam porodu, ze marzylam o cofnieciu sie spowrotem do czasu kiedy bylam w 5 miesiacu ciazy
Trzymam kciuki zeby porod przebiegl szybko i bezbolesnie

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość
mi położna pokazała jak to robić ... przy niej zrobiłam to dwa razy sama ... "zdałam" test z zakładania i robie to sama teraz pediatra tez nie chciała mi pokazać i powiedziała, że ewentualnie położna mi pomoże ...

na pewno będziesz wiedziała że to JUŻ a ja wcale się nie ciesze, że juz jestem PO bo za 3,5 miesiąca do pracy trzeba wracac a nie chce!!!
no to jednak nie jest to takie trudne
ja tez nie chce wracac do pracy

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2009-01-01 o 12:01
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 12:09   #1053
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
dostalam sms od Mbu od 23 jest na porodówce(tzn narazie na patologi bo nie ma rozwarcia) ale za to ma skurcze z krzyżą to jej dzidzi sylwak zorganizowala.. moze teraz juz tulą się do siebie??
Trzymam kciuki za Mbu. Miejmy nadzieje ze juz po wszystkim.

Cytat:
Karola podobnie , TZ ja zlapal za raczki to sie podciagnela
no i do tego starsznie sie zaczela slinic i pchac cale piastki do buzi (jak one sie tam mieszcza?)
Mam nadzieje, ze to jeszcze nie zeby...
Niobe jak biore Olimpie na rece to podciaga glowke jakby chciala brzuszki robic.
No i z tymi piastkami ma to samo i tez sie slini strasznie... Myslisz, ze to juz pierwsze zabki... Ten mi to przemknelo przes mysl, ale czy to nie za wczesnie troche. Chociaz Teoja Karolinka troche starsza...

Cytat:
hej wizazanki!
wszystkiego naj naj w Nowy Roku!!

ehh.......

Ariellina na pewno zauwazysz. Porodu sie nie da przegapic. I nie boj sie - nie taki wilka straszny jak go maluja. Da sie wytrzymac.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. Krotkiego i latwego porodu zycze i zdrowia dla Ciebie i Malenstwa!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 12:12   #1054
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
No i z tymi piastkami ma to samo i tez sie slini strasznie... Myslisz, ze to juz pierwsze zabki... Ten mi to przemknelo przes mysl, ale czy to nie za wczesnie troche. Chociaz Teoja Karolinka troche starsza...

z tymi piąstakmi i ślinieniem to normalne Igor ma ciągle łapki w buzi Jest to naturalna umiejetnośc z poczatku 3 miesiąca zycia Dziecko uczy sie siebie - podnosi lapki ogląda je i wkłada paluszki do buzi ... tak przynajmniej w książkach jest napisane
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 12:18   #1055
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Niobe jak biore Olimpie na rece to podciaga glowke jakby chciala brzuszki robic.
Wczoraj mnie kolezanka uswiadomila, ze 3 miesieczny maluch moze miec juz pierwsze zebiska Jej synkowi wyszly zabki wlasnie zanim skonczyl 3 miesiace.
Ale mam nadzieje, ze to poznawanie siebie tak jak becia pisze
Troche obawiam sie o swoje sutki jak juz zeby beda
Stary 2009-01-01, 13:07   #1056
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Witam w Nowym Roku!!
Sylwester zaczął sie nam wizytą u pediatry. Mała miała stan podgorączkowy i zapchany nosek, no i Marysia ma tak zaczerwienioną pupkę, że aż mnie boli jak patrzę. Mała osłuchana i jest to wirus, ale na szczęście tylko w obrębie noska. gardło, oskrzela i płuca czyste, więc obyło się bez antybiotyku. Na dupcie dostała maść z antybiotykiem. Na szczęście ma apetyt, ale jest marudniejsza niż zwykle.
Wieczór sylwestrowy przespała - od21.30 do 23.00, a potem spała do 4.00 i urządziła mi i sobie BAL do 7.00, na szczęście pozwoliła mi odespac w dzień i nawet zajrzeć na wizaż, ale słyszę że się budzi.
pozdrawiam noworocznie!
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 13:25   #1057
aniak2888
Raczkowanie

witam w nowym roku

nobe nie obawiaj się ząbków przy karmienu to nie boli a ślinienie się jest normalne moja corcia też szybko zaczęła sie ślinić a ząbki wyszły jej jak miala 11 miesięcy
Moje dzieci przespały pólnoc nawet ingusi nie dobudziłam na fajerwerki a ja też bym przespala mężuś ledwo mnie dobudził
ciekawe co u naszych nierozpakowanych mamuś
aniak2888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 14:40   #1058
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi piąstakmi i ślinieniem to normalne Igor ma ciągle łapki w buzi Jest to naturalna umiejetnośc z poczatku 3 miesiąca zycia Dziecko uczy sie siebie - podnosi lapki ogląda je i wkłada paluszki do buzi ... tak przynajmniej w książkach jest napisane
Olimpia raczki do buzi wklada juz dawno, ale ostatnio to cale piesci zacisniete i gryzie jak opetana ale zauwazylam ze raczki sobie ostatnio oglada.

Cytat:
Wczoraj mnie kolezanka uswiadomila, ze 3 miesieczny maluch moze miec juz pierwsze zebiska Jej synkowi wyszly zabki wlasnie zanim skonczyl 3 miesiace.
Ale mam nadzieje, ze to poznawanie siebie tak jak becia pisze
Troche obawiam sie o swoje sutki jak juz zeby beda
Tez slyszalam ze 3-4 miesiace i sa pierwsze zebiska. Mam nadzieje, ze to jeszcze nie teraz bo Olimpia jeszcze sobie nawet gryzaczka nie umie trzymac...wiec biedne te piastki by byly.

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku!!
Sylwester zaczął sie nam wizytą u pediatry. Mała miała stan podgorączkowy i zapchany nosek, no i Marysia ma tak zaczerwienioną pupkę, że aż mnie boli jak patrzę. Mała osłuchana i jest to wirus, ale na szczęście tylko w obrębie noska. gardło, oskrzela i płuca czyste, więc obyło się bez antybiotyku. Na dupcie dostała maść z antybiotykiem. Na szczęście ma apetyt, ale jest marudniejsza niż zwykle.
Wieczór sylwestrowy przespała - od21.30 do 23.00, a potem spała do 4.00 i urządziła mi i sobie BAL do 7.00, na szczęście pozwoliła mi odespac w dzień i nawet zajrzeć na wizaż, ale słyszę że się budzi.
pozdrawiam noworocznie!
Aniu wspolczuje takiego startu w 2009 rok. Najwazniejsze, ze sytuacja opanowana.

A czego uzywasz normalnie do pupy? Bo my uzywalismy na poczatku bambino ochronnego, potem sudocremu bo sie zaczela odparzac ale nie dzialal za dobrze. I wreszcie mama mi doradzila zasypke dla dzieci po prostu i odkad uzywamy pudru dla dzieci johnson's to wszelkie pupowe klopoty odeszly w zapomnienie. Uzywamy wersji bez talku a z maka kukurydziana, lawendowo-rumiankowy. Polecam wszystkim bo dziala.
Stary 2009-01-01, 15:33   #1059
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
moja tez od jakiegoś czasu sie ślini i pcha piąstki do buzi, więc to widać powszechne w tym wieku podobno dzieci zlizuja sól pochodząca z potu z rączek nie wiem ile w tym prawdy ale tak słyszalam

my do pupci używamy maści BEPANTHEN i jest super bo nic sie z pupka ni dzieje.. jesli mam wrazenie ze coś sie czerwieni to stosuje sudocrem
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 16:10   #1060
Paula Szyszka
Zadomowienie

Witam w nowym roku

jak Wam minął Sylwester?! mam nadzieję że dobrze Mój malutki spał od 21 do 23.50 i stwierdził że jest głodny więc Sylwestra przywitał z cyckiem najadł się, poszedł spać, później znowu wstał o 4.30 na jedzonko później spanko do 8.30 więc było całkiem całkiem a dzisiaj był już w odwiedzinach u dziadków.

Jutro wybieramy się na bioderka ciekawa jestem co nam powiedzą

ja jak zwykle mam do Was pytanka
Igorek zawsze jak zasypia ma główkę skierowaną w prawą stronę i zaczynamy się martwić że będzie miał osłabione mięśnie szyjki z lewej strony. Czy wasze maleństwa też tak mają?? zastanawiamy się czy może łożeczko jakoś inaczej ustawić bo mały ma przysunięte tym dużym bokiem do ściany

i jeszcze jedno pytanko czy Wasze maluszki śpią ładnie w dzień? bo mały tak się ostatnio broni przed spaniem w dzień co przyśnie to za 5 in wstaje a widać że jest bardzo zmęczony !

jeśli chodzi o smarowanie pupki to bardzo polecam maść LINODERM jest niedroga do kupienia w aptece i naprawdę super!

Wasze maleństwa są prześliczne wklejajcie więcej zdjęć uwielbiam oglądać

an.ka.b dobrze że to nic poważnego i nie trzeba antybiotyku podawać

ariellina będzie dobrze trzymam za Ciebie kciuki na pewno będziesz wiedziała kiedy jechać do szpitala no i zauważysz jak Ci wody odejdą. Ja też się bałam że nie będę wiedziała czy to już
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 16:11   #1061
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

do pupci uzywałam kremu nivea przeciw odparzeniom, jak się cos zaczeło dziać to sudocrem, potem zasypkę, ale nie pomogło. teraz mam maśc do smarowania 4 razy dziennie triderm i mam przemywać letnią przegotowaną wodą, już widzę delikatną poprawę.
Katarek jakby zelżał i Marysia latwiej oddycha, ale rano miała jeszcze stan podgorączkowy, teraz nie ma, zobaczymy co przyniesie wieczór
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 17:46   #1062
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
do pupci uzywałam kremu nivea przeciw odparzeniom, jak się cos zaczeło dziać to sudocrem, potem zasypkę, ale nie pomogło. teraz mam maśc do smarowania 4 razy dziennie triderm i mam przemywać letnią przegotowaną wodą, już widzę delikatną poprawę.
Katarek jakby zelżał i Marysia latwiej oddycha, ale rano miała jeszcze stan podgorączkowy, teraz nie ma, zobaczymy co przyniesie wieczór
Widze, ze wszystkiego juz probowalas. Widocznie Marysia ma bardzo delikatna skorke... Nam ta zasypka uratowala pupe.
Dobrze, ze Marysi sie poprawia.
Stary 2009-01-01, 17:54   #1063
katakumba
Zakorzenienie

ah, moje dziecko walczylo od 5 rano do 9... moj boze, jak ja odczuwam tego sylwestra

mysmy nie mialy zadnycbh odparzen, nic, a to dzieki oliwce w zelu johnosona. nic, nada, zero, nul

kupilam sobie plaszcz, piekny normalnie. i mloda na zakupach 3 godziny nawet nie jeknela
a wczoraj w pc worldzie kolo telewizorow ja karmilam, pol sklepu sie zlecialo podziwiac

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 19:12   #1064
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ah, moje dziecko walczylo od 5 rano do 9... moj boze, jak ja odczuwam tego sylwestra

mysmy nie mialy zadnycbh odparzen, nic, a to dzieki oliwce w zelu johnosona. nic, nada, zero, nul

kupilam sobie plaszcz, piekny normalnie. i mloda na zakupach 3 godziny nawet nie jeknela
a wczoraj w pc worldzie kolo telewizorow ja karmilam, pol sklepu sie zlecialo podziwiac
Moje dziecko niezmiennie grzeczne. Odpukac.

A w tym pc worldzie to cyckiem karmilas czy jak?
Stary 2009-01-01, 19:17   #1065
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie
wszystkiego dobrego w nowym roczku oby nasze dzieciaczki rosly zdrowasne
my sylwka spedzalismy dosc spokojnie, mala wyzera, jajeczka z kawiorem blee, okropienstwo nie nadaje sie na arystokratke ale coz trza sprobowac wszystkiego, salateczka itp, a poszlismy spac hahaha, o 22, czasu polskiego 23, nie dalismy rady na dluzej,poza tym po co siedziec do rana jak i tak mlody nas obudzil lekko po polnocy na chwilke i starczy, no i mysmy sie troszke zmeczyli przytulankami, mielismy oboje ochote i pomalutku, po cichutku bara bara, i potem lulu
no i mlody mialo od wczraj tempke mala 37 i 2 37 i pol ale teraz spadla do 36 i 8 no i male rozwolnienie,moze z przejedzen ia bo apetyt dopisuje i je po 90 ml a przed chwilka pozarl 120, masakra,to ten skok rozwojowy czy cus?
co do pieluchowych perypetii u nas dobrze, oliwka po kapieli,teraz balsam a po kazdej zmianie talk

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 20:02   #1066
scorpionec
Zakorzenienie

dziewczyny kolejny sms od Mbu.. ma gigantyczne skurcze- placze z bólu i rozwarcia daleej brak.. prosi by sie o nią modlić biedactwo

sms przyszedl o 19 czyli meczy sie tak juz 20 godzin!!! na co ci lekarze czekają ?? az sie we mnie zagotowalo jak odczytalam tego sms
Stary 2009-01-01, 20:09   #1067
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny kolejny sms od Mbu.. ma gigantyczne skurcze- placze z bólu i rozwarcia daleej brak.. prosi by sie o nią modlić biedactwo

sms przyszedl o 19 czyli meczy sie tak juz 20 godzin!!! na co ci lekarze czekają ?? az sie we mnie zagotowalo jak odczytalam tego sms
jejku, a ja myslalam, ze moze juz po wszyskim
az mnie ciarki ze starchu przeszly...
trzymam kciuki, zeby albo jej cesarke zrobili albo pomogli jakkolwiek zeby ulzyc w bolu
Stary 2009-01-01, 20:22   #1068
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
ja jak zwykle mam do Was pytanka
Igorek zawsze jak zasypia ma główkę skierowaną w prawą stronę i zaczynamy się martwić że będzie miał osłabione mięśnie szyjki z lewej strony. Czy wasze maleństwa też tak mają?? zastanawiamy się czy może łożeczko jakoś inaczej ustawić bo mały ma przysunięte tym dużym bokiem do ściany

i jeszcze jedno pytanko czy Wasze maluszki śpią ładnie w dzień? bo mały tak się ostatnio broni przed spaniem w dzień co przyśnie to za 5 in wstaje a widać że jest bardzo zmęczony !
Karolinka tez ma manie skrecania głowki na prawo, dlatego jak ja układam na boczku to czesciej na lewym i starm sie ja tak ustawiac, zeby cos interesujacego bylo z lewej a nie tylko z prawej. Łozeczko tez mam dlugim bokiem przy scianie., bo tak najwygodniej i inaczej nie mialabym gdzie posatwic.

A ze spaniem roznie, najlepiej sie jej spi na spacerze, a w domu czasem zasnie tak twardo w najmniej oczekiwanym momencie, a czasami spi po 15 min i budzi sie mimo, ze wiadac, ze oczka sie jej zamykaja.
Moze zmeczona jest za bardzo, nie wiem.

katakumba - pochwal sie plaszczem

Ja sie musze Wam pochwalic
30 grudnia mialam z TZ druga rocznice slubu i mnei zaskoczyl ze szczeka mi na dol opadla.
Mielismy jechac na lody i pojechalismy, ale on mnie zaciagnal do jubilera i kazal pierscionek wybrac z okazji rocznicy i urodzenia Karolinki
Pierscionka jescze nie mam, bo nie bylo rozmiaru na mnie i maja mi sprowadzic i dac znac jak bedzie do odbioru
Stary 2009-01-01, 20:39   #1069
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinka tez ma manie skrecania głowki na prawo, dlatego jak ja układam na boczku to czesciej na lewym i starm sie ja tak ustawiac, zeby cos interesujacego bylo z lewej a nie tylko z prawej. Łozeczko tez mam dlugim bokiem przy scianie., bo tak najwygodniej i inaczej nie mialabym gdzie posatwic.

A ze spaniem roznie, najlepiej sie jej spi na spacerze, a w domu czasem zasnie tak twardo w najmniej oczekiwanym momencie, a czasami spi po 15 min i budzi sie mimo, ze wiadac, ze oczka sie jej zamykaja.
Moze zmeczona jest za bardzo, nie wiem.

katakumba - pochwal sie plaszczem

Ja sie musze Wam pochwalic
30 grudnia mialam z TZ druga rocznice slubu i mnei zaskoczyl ze szczeka mi na dol opadla.
Mielismy jechac na lody i pojechalismy, ale on mnie zaciagnal do jubilera i kazal pierscionek wybrac z okazji rocznicy i urodzenia Karolinki
Pierscionka jescze nie mam, bo nie bylo rozmiaru na mnie i maja mi sprowadzic i dac znac jak bedzie do odbioru
moja na początku tez mala tendencje na prawo teraz ma na lewo moze sie w końcu wypośrodkuje z wiekiem

w dzień tez malo śpi jeszcze przed południem to sie zdarzy z godzinkę kimnąć i na spacerze też (ale tu się ostatnio wybudza i zasypa na zmianę) a tak po zatym to raczej 20 min drzemki ma w ciągu dnia tylko..

teraz chyba ma kolkę bo drze sie godzine i kazalam tz ja nosić.. bo mi ramię odpada.. a jeszcze karmienie mnie czeka..

niobe mój mąż tez mi we wtorek pierścionek kazał wybierać jako premię motywacyjną za urodzenie Igi (motywacyjna to chyba ze chce drugie ale ja udaje ze nie kumam)..
a pierścionek noszę i sobię chwalę

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-01-01 o 20:42
Stary 2009-01-01, 21:05   #1070
Paula Szyszka
Zadomowienie

niobe7 scorpioniec bardzo dziękuję za odpowiedz będę się starała kłaść małego na lewym boczku i przyczepie cos po tej stronie do łóżeczka może się uda a i super że chłopaki tak o Was dbają

jak przeczytałam wiadomośc od MBU to aż mi ciarki przeszły bo przypomniał mi się mój poród skurcze bardzo bolesne płakałam z bólu a rozwarcie wogóle nie chciało postępować . Trzymam bardzo mocno za nią kciuki żeby się biedactow nie musiało już męczyć
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 22:26   #1071
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

Niezly poczatek roku nie ma co...

Ciekawe kto jej smsa pisal bo ja sobie nie wyobrazam w takim bolu wstukiwac cos w komorke... W kazdym razie ja nie bylam w stanie ani mi to nie bylo w glowie...
Stary 2009-01-01, 23:21   #1072
drobciaa
Raczkowanie

Witajcie Dziewczynki w tym 2009 roku!!
Biedna Mbu, już się o nią pomodliłam, mam nadzieję, że jej męczarnia już się skończyła i tuli swoje maleństwo..

Co do smarowania pupci, to my od samego początku stosujemy sudokrem cały czas i nie było żadnych problemów. Mamy jednak inne zmartwienie, nie wiem czy my coś źle robimy, ale ja już nie wiem jak mam zakładać tą pieluszkę.. Bardzo często zdarza się, że kupka ląduje na pleckach Filipka, czasem to jest tak, że więcej kupki jest na pleckach niż w pieluszce, no i wszystkie ciuszki pobrudzone, ostatnio przebieramy Go od stóp do głowy kilka razy dziennie! Używamy pamków 2, próbowałam też już 3 (Filip ma ok 6 i poł kg.),ale też było tak samo. Za luźno na pewno nie ma pieluszki założonej, i też staramy się zakładać jak najwyżej na pleckach, mimo to ciągle te przykre niespodzianki Czy któraś z Was też tak ma?

A my Sylwka mieliśmy nawet całkiem całkiem, Filip zasnął o 21.30 spał do 2, poźniej pobudka o 7 rano, zasnął jeszcze bez problemu bo było ciemno i spał do 9.30. A my szliśmy spać o 3.30,ale za to spałam sobie do 12.30 z przerwami na karmienie oczywiścieMężuś się wszystkim zajął Pewnie jeszcze bym leniuchowała, ale dostaliśmy gościFilip też w dzień coraz mniej śpi, raczej sobie drzemki ucina, ale najważniejsze, że nocki się normują coraz lepiej

Dziewczyny zdjęcia dzieciaczków śliczne!!!! Mamusie też bosko wyglądają!!!
an.ka.b życzę zdrówka dla Dzieciątka!!
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 23:48   #1073
drobciaa
Raczkowanie

A to Filipek z mamusią i ciocią, jedną z moich trzech sióstr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Filipek 25.11-27.12 236.jpg (63,3 KB, 36 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 00:03   #1074
drobciaa
Raczkowanie

I jeszcze parę zdjęćdawno nie wklejałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grudzień 2008 096.jpg (60,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grudzień 2008 098.jpg (46,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grudzień 2008 080.jpg (46,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grudzień 2008 044.jpg (124,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grudzień 2008 048.jpg (81,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grudzień 2008 046.jpg (75,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2009-01-02, 00:04   #1075
drobciaa
Raczkowanie

A teraz specjalny uśmiech dla cioteczek wizażanek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grudzień 2008 035.jpg (46,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2009-01-02, 08:55   #1076
scorpionec
Zakorzenienie

dziewczynki Mbu urodziła !!! o 1,15!! dzidzia wazy3340 gr i ma 53 cm!!! gratki kochana !!!

oprócz tego zemdla la przy pierwszej próbie wstania (skąd ja to znam??) i ma 35 szwów !!! o jezu ale musial być hardcore!!!

ale najwazniejsze ze dzidzia na świecie i jest zlotą medalistką/medalistą 2009 !!!!

drobcia maly superaśny!!! nam kupa tylko raz na plecach wylądowala i to przy testowaniu huggiesów.. więć nic na to nie poadzęmoze staraj se z tylu wyzej zakładać a mniej z przodu??

moja księżniczka przespala dziś ciągiem 8 godzin cud nad wisłą od 23 do 7 rano
ja obudzilam sie w jeziorze z mleka

liste uaktualnie potem bo terorystka chce cyca
Stary 2009-01-02, 10:15   #1077
scorpionec
Zakorzenienie

Nasi milusińscy (czyli po drugiej stronie brzuszka)

1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA
(2880gr i 54 cm)
2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN
(2900gr i 52 cm)
3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA
(3400gr i 51cm)
4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR
(4070gr i 62cm)
5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ
(2820g i 50 cm)
6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER
(3350gr i 57cm)
7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA
(4300gr i 60 cm)
8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER
(3950 gr i 52 cm)
9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA
(3000 g, 53cm)
10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA
(3320 g 51 cm)
11. drobciaa / Agnieszka/lat 27 /Poznań ..ur.sn.08.11.2008(tp.11.11.2008)-FILIP
(3620g i ...cm)
12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA
( 3500gr i 52 cm )
13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL
(3500gr i 57cm)
14. poisone / Agnieszka / lat 29 / Konin ..ur.sn.17.11.2008(t.p 02.12.2008)-IGA?
(2800 gr i 55cm)
15. anbar77 / Anka /lat 31/Sosnowiec ..ur.cc. 18.11.2008(tp.12.11.2008)-DAWID
(3550gr i 57 cm)
16. logest / Aneta / lat 30 / Nowy Jork ..ur.19.11.2008(tp..19.11.2008)- ADAM
(3665gr i 54cm)
17. ana~' / Ania / lat 26 / Szczecin ..ur.sn. 20.11.2008(tp.21.11.2008)-MATEUSZ
(3110gr i 54cm)
18. kafetka / Iwona / lat 22 / Lublin..ur.sn.20.11.2008(tp.19.11.2008) -DAWID
(3290gr i 56cm)
19. asiak1981 / Asia /lat27/Inowrocław ..ur.sn.22.11.2008(tp.09.11.2008)-KASIA
(4350gr i 61cm)
20. Kbaga / Kamila /lat 29/Londynur.sn.22.11.2008(tp.21.11.2008)-ROSE AMELIA
(3766gr i 50 cm)
21. an.ka.b/Ania/lat 26/Wielkopolskie.ur.sn.23.11.2008(tp.14.12.2008)-MARYSIA
(2800gr i 54cm)
22. LadyM/Ania/lat 24/Kraków ur.cc.24.11.2008(tp.15.12.2008)- WOJCIECH &
MATEUSZ (48 cm i 20009gr a drugi 54cm 2030gr)
23. LookMeHeart/Ewelina/lat 19/Ełk ur.sn.25.11.2008(tp.04. 12. 2008)- JAKUB
(3000gr i 54cm)
24.Gosiaczek1211/Gosia/lat27/Kielce ur.sn.26.11.2008(tp30.10.2008)-MATEUSZ
(3320gr i 53cm)
25. Asiek:PP / Asia / lat 25 / Nowy Sącz ur.sn.27.11.2008(t.p03.12.2008)-KRZYŚ
(3500gr i 56cm)
26. drama/ Basia / lat 25 / Kraków ur.sn.28.11.2008(tp.26.11.2008) - KINGA
(3000gr i 50cm)
27. Snieżynka21/Kasia/lat 25/Niemcy ur.sn.29.11.2008(t.p.11. 11. 2008)-SARAH
(3500gr i 54cm)
28. Paula Szyszka/Paulina/lat 23/Bydgoszczur.sn.29.11.2008(26.11.2008)-IGOR
(3030gr i 56cm)
29. aniak2888 / Ania / lat 30 / Poznań ur.sn.01.12.2008(tp.29.11.2008)- MARCIN
(4140gr i ...cm)
30. JaGaaaa / Jagoda / lat 25 / Toruńur.cc.02.12.2008(tp.01.12 .2008)-SZYMON
(3600gr i 60cm)
31. edyta0131 / Edyta / lat 25 / Zamość ur.cc.03.06.2008(06. 12. 2008) - LAURA
(3500gr i 56cm)
32. salomea1/Aleksandra/la t27/W-Wa ur.cc.03.12.2008(tp.03.12.2008) - MARTA
(4410gr i 59cm)
33. "Magdalena" /Magda/lat 24/Niemcy ur.sn.11.12.2008(tp.03.12.2008)-NICOLA
(4250gr i 56cm)
34. Petitka4 / Karolina / lat 24 / Kielce ur.sn.14.12.2008 (tp.18.12.2008)-AMELIA
(3300gr i 54cm)
35. tola3804 / Agnieszka/lat 25/Lublin ur.sn.14.12.2008(tp.10.12.2008)-MIKOŁAJ
(4240gr i 58cm)
36. Mbu83 / Gosia / lat 24 / Wrocławur.sn.02.01.2009(tp.27.12.2008)-GABRIELA
(3340gr i 53cm)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 11:19   #1078
katakumba
Zakorzenienie

czy tylko mnie sie nie chca otwierac zdjecia drobci?kurna, a chcialm przedstawic kawalera poli, bo akurta ze mna siedzi

drobcia, wiesz co, nam przez pewien czas zdarzala sytuacja, ze podnoszac mloda z lozeczka, czulam ze ma jeden bok wilgotny. doszlam po kilku mokrych probach ze jeszcze nie czas na 3 papmersowe, powrot do 2 dry baby, i jest ok
wiec mysle ze poprobuj innych albo pieluszek albo numeru.

i ja wlasnie mialam sie pytac, bo ja to moje dziecko to zaklejam dosc mocno, tak konkrtetnie, ale mloda sie ani nie zajaknie, wiec moze faktycznie sprobuj mocniej scisnac?

u nas noce dalej krotkie, pobudka co 3 godziny, nie wiem jak mam to zrobic zeby mi dziecko sie nie wybudzalo, bo polka po jedzeniu i zmianie pieluszki (choc odkad mamy dry baby to nie zmieniam w srodku nocy) jest aktywna jak dzieciol, stuka glowa w moje ramie, pokrzykuje sobie, za nic nie chce spac. w pokoju ciemno, cicho, cieplo. a mamusia czyli ja lata jak oparzona z dzieckiem na ramieniu zeby bloku nie obudzic. ehhhh

no i woczraj moje dziecko wyprodukowalo ZIELONA kupe. smierdzaca, zielona, w duzej ilosci. a jaka szczesliwa byla

kochane, ja za 9 dni do polski lece na miesiac. boze az sie skrecam

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-02, 12:33   #1079
anytsuj
Zadomowienie

Mam już dwa miesiące

Edytowane przez anytsuj
Czas edycji: 2009-01-25 o 18:00
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 12:48   #1080
katakumba
Zakorzenienie

cos z moimi pop-up'ami chyba nie tak, bo aleksandra tez nie moge sobie obejrzec na duzym ekranie.

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości