|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Mo¿e w takim razie jaka¶ modernizacja diety? W koñcu sk³adniki z po¿ywienia lepiej dzia³aj± na organizm.
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
ja my¶lê ze mnie nic juz chyba nie pomo¿e, bo w takim tempie ros³y mi zawsze, nawet jak by³am dzieckiem -ten typ tak ma
![]() ale jeszcze dla przekory spróbuje wcierki Jolie
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Mo¿e akurat ta wcierka spowoduje prze³om
![]() Oczywi¶cie wolny wzrost nie skazuje Ciê na krótkie w³osy do koñca ¿ycia, tylko zapuszczenie trochê d³u¿ej potrwa. |
|
|
|
#154 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 510
|
Filifionka - nie chod¼ wiêc przez jaki¶ d³u¿szy czas do fryzjera. Je¶li nie masz zniszczonych w³osów to mo¿e nie podcinaj, choæby po to aby ujrzeæ efekty. My¶lê, ¿e poczujesz siê wówczas lepiej i opu¶ci ciê to zniechêcenie. Mi te¿ w³osy rosn± 1 cm, w niektórych miejscach 1,3 cm miesiêcznie, ale w ogóle nie chodzê do fryzjera i dziêki temu, ¿e koñcówki siê nie wykruszaj± to widaæ, ¿e rosn±. Wolno bo wolno ale do przodu
|
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 158
|
zapuscilam na bok tak jak zawsze ale ona i tak sie w tym miejscu rozchodzi , widze ze nie spotkalyscie sie z takim powiedzeniem :PP
`Mój wymiankowy Zapraszam. ODPISUJCIE U MNIE !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Je¶li która¶ z was ma ksi±zke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejd¿ w watek poni¿ej ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 890
|
Cytat:
Przynajmniej te malutkie, jak poli¿± rêkê czy nogê to jakby kto¶ tark± przejecha³. ![]() Ekstrakty do wcierki przy¶pieszaj±cej porost le¿± w szufladzie i jako¶ nie mogê siê zebraæ ¿eby pój¶æ do apteki po Seboradin i ukrêciæ to wszystko. ![]() Ale ju¿ sama nie wiem czy pó¼niej nad±¿ê farbowaæ jako¶ odrosty, bo zdecydowa³am siê w koñcu na pozostanie przy rudo¶ciach. Mój naturalny kolor mi siê nie podoba i jest taki pospolity..
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
FilifionkaB s³uchaj ja mam podobny problem jak ty Tez mi strasznie wolno w³osy rosn± mam teraz bo dokladnie przed chwil± mierzylam po 2, 5 miesiacach ze 3 cm odrostów Fakt nie stosowa³am wszystkiego ( np. mam w planach picie pokrzywy mo¿e tak¿e przy dobrych wiatrach dro¿d¿e ale to jak skonczy mi sie skrzyp ) Takze farbuje w³osy nie wiem chyba w genach to wszytsko jest zapisane...
A ostanio sama sobie grzywke podcie³am ( cos mi siê w glowie przewrocilo chyba hehe) bo myslalam ze to nic trudnego to na 2 dzien sz³am do fryzjerki i powedzilam jej aby mi zrobila tylko porz±dek z góra ( bo mam w³osy na calej dlogosci pocieniowane ) a dól nie wogole zostawi tak jak by³ a wiêc nic nie podcina A ona jak to ona ( bo stale do do niej chodze od 3 lat ) na dole podciela a mi same konce a wiêc tyle ile O ILE ZAWSZE JA POROSILAM Wczesniej jak u niej bywalam ( po jaki¶ 4 miesiacach) mowilam 1 cm aby mi podciela a ona jak zwykle ponad 2 cm to conajmiej I tym sposobem a wiec jak jej bede mowic ¿eby do³u mi wogole nie rusza³a mo¿e zapuszcze sobie w³soy ![]() ![]() Mam teraz za ramiona chcialabym tak ze 6 , 7 cm jeszcze... zobaczymy czy to mi wypali...
|
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
Cytat:
A có¿ to za wcierka?
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 604
|
w moim przypadku wzmo¿ony porost w³osów spowodowa³ lotion Seboradin z rzep± i kuracja wzmacniaj±ca w³osy z rzep± z Joanny
Po odstawieniu w/w kosmetyków porost w³osów wróci³ do normy |
|
|
|
#161 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 656
|
Cytat:
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 604
|
efekty zauwa¿y³am szybko, na pewno przez zu¿yciem butelki
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Od 2 miesiêcy stosujê Henna Treatment WAX i lotion Seboradin niger i hmm... muszê przyznaæ, ¿e który¶ z tych specyfików nieco przyspieszy³ mi porost w³osów. Farbowa³am je 2 tygodnie temu i mam ju¿ niemal centymetrowy odrost
ja na mnie to prawdziwy sukces
Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2009-01-01 o 19:30 Powód: literówka |
|
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nawet powiedzialam sobie ze nie farbuje do wesela ale zainteresowalam sie watkiem o naturalnych sposobach przyciemniania i rozjsniania ciekawa jestm czy to dziala
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 805
|
Cytat:
![]() Wiadomo, ze z ciemnej blondynki nie da sie zrobic platynowej tylko i wylacznie plukajac w rumianku, ale moze ktorejs z Was udalo sie rozjasnic wlosy ziolkami? Jesli tak to jakimi i jak dlugo czekalyscie na efekty? |
|
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
wpisz w wyszukiwarke ,,naturalne rozjasnianie'' tak sa ziolka na blad, braz i rudy
|
#168 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 033
|
Cytat:
P³uka³am i w mokrych w³osach na s³onko wychodzi³am. U mnie efekt spektakularny mo¿e dlatego, ¿e w³osy podatne s± na wszystko co z nimi robiê :P
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#170 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 603
|
Witam serdecznie, jestem now± na tym forum..czyta³am przez ostatnie 3 dni......za³amka po wizycie u fryzjerki pro¶ba o od¶wie¿enie koñcówek skonczy³a sie uciachanie ok 5cmm....kupi³am h pantoten...wax ciemnych w³osów...seboradin niger szampon i lotion
maseczka z1 ¿ó³tka..1 ³y¿li oliwy i soku z pó³ cebuli(cebulka starta na drobnej tarce, ods±czona n asitku z maciupeñkimi dziurkami)..po maseczce lotoin z seboradinu ¿eby tak cebulkowo nie by³o......rozczesuja siê w³osy piêkniepo niej..mnaseczko do w³osów drogeryjna dzia³aj± chwilowo.....jak siê je odstawi to masalra..pozdrawiam |
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwykle jak ktos dolacza to pi wizycie u fryzjera![]() a ja siedze z waxam
|
|
#172 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
to wcierka na bazie wody brzozowej, pokrzywowej lub Seboradiny z wyciagiem ze skórki jab³ka, z wyci±giem z winogron i piperyn±.
ukrêci³am i spróbuje w weekend bo chce zobaczyc jak w³osy bêda po tym wygl±daæ. Z farbowania kiepsko zrezygnowaæ, bo moj kolor mysi i siwe w³osy niestety ju¿ siê pojawiaj±.. ale farbuje 2-3 razy w roku tylko. staram sie tez jak najrzadziej prostowaæ, choc to tez trudne bo mam na koncówkach resztkê trwa³ej i w³osy wygl±daj± jak u pudla ;( a chodziæ podcinaæ musze, bo co 3-4miesiace koncówki sa takie ¶redniawe... a chce texz trwa³± sci±c - ale fryzjerka obcina zawsze tylko tyle ile sobie ¿ycze |
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 408
|
Cytat:
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 301
|
ja zaczynam od dzisiaj... Seboradin niger lotion, do tego ³ykam Vitapil, waxa te¿ bede u¿ywac? A Seboradin lepiej na suche w³osy czy na mokre, i czy trzymaæ pod recznikiem, czy zostawiæ tak samemu sobie na powietrzu?
|
#175 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 143
|
Ja czekam na szybszy porost dzieki waxowi. Jak tylko go mi przy¶l± to zaczynam kuracje nim na zmianê z naft±. Kole¿anka mnie zaskoczy³a, siedzimy, siedzimy i gadamy a ta nagle,
Y. Magda ty masz w³osy do ramion X(ja) yyy co¶ CI sie pomyli³o Y no do ramion X ; o Ciekawe skoro moje w³osy s± prawie do zapiêcia stanika, czy ona ma przewidzenia Nie no ludzie mnie zaskakuj±.
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
Ah dziêki napewno wypróbuje
to dobrze ze trafi³as przynajmniej na taka fryzjerke.. Ja jeszcze nigdy na taka nie trafi³am
Edytowane przez kasiaczek141 Czas edycji: 2009-01-02 o 18:46 |
|
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 554
|
Witajcie ;-)
Ten w±tek czytam od pa¼dziernika i dziêki niemu i Waszym dobrym radom, uros³y mi od tego czasu ok 5-6 cm ;-) A jak osi±gnê³am ten efekt: - pokrzywa - pi³am do grudnia raz dziennie, najpierw po 1 torebce zaparzana, potem ju¿ 2 torebki - skrzypovita - jak zrobi³am sobie przerwê w pokrzywie, przerzuci³am siê na tabletki - od¿ywki - nawil¿am i "maseczkuje", m.in. WAX - nie farbuje - ostatnio malowa³am w lipca i od tego czasu staram siê trzymaæ, nie patrzeæ w lustro i dawaæ, ¿e nie mam odrostów ![]() - podcinam koñcówki - sama, bo fryzjerki to zawsze przesadz± ;/ a tak sama sobie podcinam po parê milimetrów rózne pasma w³osów A tu s± moje efekty: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1229792807 1. jak chcia³±bym 2. stan pocz±tkowy 3. obecny (plus ten z avatara)
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 143
|
No no spory przyrost, gratulujê
|
|
#179 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 164
|
A ja skoñczy³am nisim i zaczê³am kuracjê olejkiem indyjskim z eclipt±, do tego doda³am adenozyne (zastosowanie: w preparatach stymuluj±cych wzrost w³osów, przeciw zmarszczkom mimicznym, jako ¶rodek przeciwzapalny i wspomagaj±cy gojenie skóry), ¶mierdzi ale cierpliwie wcieram i chodzê z tym kawa³ dnia albo ¶piê. Ciê¿ko siê zmywa. Ale co tam.
|
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 603
|
Ja mam znów maseczka z ¿ó³tka, z cebulki i z oliwki na g³owie
aby ukryc zapaszek cebulkowy..polewam lotionem Seboradin skórê g³owy po umyciu ..ca³kiem dzia³a..t³umi cebulke...zastanawia³am siê.czy zamiast jedwabiu...nie spróbowaæ olejku Amla Dabur do w³osów,w³osy po odstawieniu jedwabius± hm..nieciekawe Powodzonk a all.
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

niez³e

A có¿ to za wcierka?

RAGDOLLE