Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 część II - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-01, 18:11   #4921
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 część II

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
dzięki za wskazówki
Ewccik nie ma sprawy.Mam nadzieję,że Tobie wyniki też wrócą do normy

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 18:13   #4922
gosiunia22
Zadomowienie

Zosiu, trzymam za Ciebie kciuki!!! Dużo leż i uważaj na siebie!

Dziewczyny, życzę Wam wspaniałego 2009 roku i samych bezbolesnych porodów

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 18:30   #4923
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Witam serdecznie dziewczynki w nowym roku
Widzę, że w większości Sywlester się udał - to dobrze

Inka, trzymaj się kochana, my ze swojej strony jestesmy całym sercem z Tobą i oczywiście mocno trzymamy kciuki, żeby Marysia conajmniej jeszcze 7-8 tygodni wytrzymała w brzuszku a sznase to myślę, że ma spore - już raz się przekonaliśmy jaka silna z niej kobietka - jak Tobie "szalały" cukry a na nią to żadnego wpływu nie miało - wiem, że bardzo się martwisz ale będzie dobrze, zobaczysz - ja głęboko w to wierzę

Judy ale pobalowałaś to nawet ja nie wstaję o 16

Gabriella prezenty super, mi się szczególnie podoba ta z prawej - ale Cię mąż rozpieszcza

Jastinada to żeś sobie potańcowała - zakwasów przypadkiem nie masz?
a zapomniałam wczoraj spytać - przyszedł Ci już fotel? bo ja myślałam, że przyjdzie a tu lipa...

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 18:31   #4924
anadun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inka1980 Pokaż wiadomość
Mój Sylwester był "wspaniały" - trafiłam do szpitala z mocnymi bolesnymi skurczami. Lekarz na szczęście mnie nie zostawił na oddziale ale obawiam się, że pobyt na patologii ciąży mnie nie ominie. Nie jest dobrze Mam mocne skurcze i bóle od krzyża, poród przedwczesny bardzo nam zagraża, bo jeszcze na domiar złego w ciągu tygodnia bardzo skróciła się szyjka . Dostałam te same leki co Ty - Fenoterol i Isoptin, ale odkryłam, że nie mogę brać Fenoterolu bo bezwzglednym przeciwskazaniem do jego stosowania jest niewyrównana cukrzyca a mnie własnie od kilku dni cukry szaleją. U mnie wczoraj się nie dało zrobić KTG, zbyt wczesna ciążą. U nas to dopiero 27 tydzień czyli skończony 26. a lekarze to biorą pod uwagę, mała waży 0,9 kilograma, jak się teraz urodzi to raczej nie będzie miała szans Skurcze nie ustępują, bóle w krzyzu też nie, zaraz będę dzwonić do lekarza, ale jest po nocnym dyżurze dlatego jeszcze czekam. Nie wiem, co będzie dalej, już nic nie wiem.....
Przykro mi, że znów masz te skurcze Mam nadzieję, że to chwilowe. Trzymam kciuki, żeby Twoja malutka jeszcze długo pozostała pod sercem

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
cierpliwości! Ja miałam wcześniej to samo i slodkiego nie tykalam, a teraz dla odmiany nie moge przestac Postanowienie na nowy rok: ograniczyc cukier
hmm tylko, że to już prawie trzeci trymestr, to kiedy to minie?
zabawne, ze niektóre koleżanki radzą - jedz teraz wszystko, póki możesz, bo potem jak będziesz karmić...

A ja dziś jakaś mocno osłabiona jestem i znów mnie głowa boli. Innych objawów na razie brak, więc nie wiem czy mnie mąz jednak czymś zaraził, czy to chwilowa niedyspozycja On dziś już trochę lepiej, ale i tak Nowy Rok od leżenia w łózku mu się zaczął
Stary 2009-01-01, 18:42   #4925
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
Jastinada to żeś sobie potańcowała - zakwasów przypadkiem nie masz?
a zapomniałam wczoraj spytać - przyszedł Ci już fotel? bo ja myślałam, że przyjdzie a tu lipa...

No potańcowałam

a fotel?mam nadzieję,że jutro przyjedzie,bo mnie plecki coraz bardziej męczą

moje maleństwo
Stary 2009-01-01, 18:48   #4926
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anadun Pokaż wiadomość
A ja dziś jakaś mocno osłabiona jestem i znów mnie głowa boli. Innych objawów na razie brak, więc nie wiem czy mnie mąz jednak czymś zaraził, czy to chwilowa niedyspozycja On dziś już trochę lepiej, ale i tak Nowy Rok od leżenia w łózku mu się zaczął
To zapewnie przez te hektolitry wypitego wczorajszej nocy alkoholu
Nie przejmuj się, nie jestes sama ja też dzisiaj normalnie ienormalnie się czuję...

Dziewczyny kupujecie może na e-bay???? Bo ja jakoś nie moge za cholerę zapłacic kartą.... na allegro nie ma problemu, a na e-bay nie mogę.... żadają kodu paypal.... a takowego nigdzie znalźć nie mogę... ani bank ani na poczcie, ani nigdzie....

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 18:53   #4927
zanka205
Zakorzenienie

mój brzuch, 31.t. 4.d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (43,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0003.jpg (22,7 KB, 39 załadowań)

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 19:12   #4928
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Judy niestety nie pomogę bo na ebay nie kupuję ale wydaje mi się że chodzi tu o to, że musisz mieć swoje konto paypal. Ja np nie mam i mogę przelewy zwykłe internetowe (z konta na konto) robić a paypal (wystarczy znać adres e-mail odbiorcy) - nie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
mój brzuch, 31.t. 4.d.
jaki słodziak szczególnie ujęcie "od przodu" fajnie wygląda - taka kuleczka

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 20:05   #4929
Judy_21
Wtajemniczenie

Zanka jaki ogromniasty brzuchol :szok:
Ale za to jaki sliczny to pewnie tak po swietach

WDF

-28 kg

Stary 2009-01-01, 20:25   #4930
Ev@
Raczkowanie

GG do Ev@

Witajcie w 2009 Roku!
W Nowy Rok życzę Wam przede wszystkim szczęśliwych rozwiązań i cudownego doświadczania uczucia macierzyństwa.

Inko, bardzo mocno trzymamy za Was kciuki!!! Trzymaj się razem ze swoją Córcią!

Dziewczyny, czy możecie polecić jakąś książkę dla mamusiek?
I drugie pytanie - czy macie już kupione łóżeczko - ja będę się rozgladać w najbliższym czasie za mebelkami dla Małego. Czy macie jakieś dobre rady w tym temacie?
Ev@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 21:10   #4931
raspberry69
Zakorzenienie

Witajcie

Gratuluje udanych nocy sylwestrowych . Ja spedzilam ja z mezem i psem o 12:30 juz bylam w lozku

Gabrysia piekne prezenty

Inka
trzymam za was mocno kciuki Bedzie dobrze

Ev@
ja nie mam jeszcze lozeczka, ale chyba wiekszosc z mamus juz cos tam ma .

Zanka
piekny brzuszek

anadun
przyznaj sie ten bol glowy to po Piccolo! . A tak na serio uwzaj na siebie

Ja wracam do ksiazek im szybciej skoncze tym bardziej bede sie cieszyc maciezynstwem
Stary 2009-01-01, 21:22   #4932
sija
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że u Ciebie już lepiej

Mój Sylwester był "wspaniały" - trafiłam do szpitala z mocnymi bolesnymi skurczami. Lekarz na szczęście mnie nie zostawił na oddziale ale obawiam się, że pobyt na patologii ciąży mnie nie ominie. Nie jest dobrze Mam mocne skurcze i bóle od krzyża, poród przedwczesny bardzo nam zagraża, bo jeszcze na domiar złego w ciągu tygodnia bardzo skróciła się szyjka . Dostałam te same leki co Ty - Fenoterol i Isoptin, ale odkryłam, że nie mogę brać Fenoterolu bo bezwzglednym przeciwskazaniem do jego stosowania jest niewyrównana cukrzyca a mnie własnie od kilku dni cukry szaleją. U mnie wczoraj się nie dało zrobić KTG, zbyt wczesna ciążą. U nas to dopiero 27 tydzień czyli skończony 26. a lekarze to biorą pod uwagę, mała waży 0,9 kilograma, jak się teraz urodzi to raczej nie będzie miała szans Skurcze nie ustępują, bóle w krzyzu też nie, zaraz będę dzwonić do lekarza, ale jest po nocnym dyżurze dlatego jeszcze czekam. Nie wiem, co będzie dalej, już nic nie wiem.....
trzymam mocno kciuki, żeby maleństwo poczekało jeszcze pare tygodni

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujecie może na e-bay???? Bo ja jakoś nie moge za cholerę zapłacic kartą.... na allegro nie ma problemu, a na e-bay nie mogę.... żadają kodu paypal.... a takowego nigdzie znalźć nie mogę... ani bank ani na poczcie, ani nigdzie....
na pewno musisz mieć założone specjalne konto w systemie paypal, dokładnie nie wiem na czym to polega, ale mój brat robi w stanach zakupy na e-bayu i najczęściej tak płaci

Zanka śliczny brzuszek jaki okrąglutki

Ev@ ja jakiś czas temu polecałam książkę, którą sama kupiłam - http://dlabystrzakow.pl/ksiazki/roczek.htm zerknij sobie na spis treści dostępny pod tym adresem a co do łóżeczka, to ja mam takie z szufladą - wygodne, bo sporo rzeczy można schować. Położna ze szkoły rodzenia mówiła, że jeśli łóżeczko stoi w miejscu narażonym na przeciągi to najlepiej, żeby miało zabudowane ścianki przy główce i nóżkach.

Brrr a na spacerku faktycznie było ziiiimno, ale przewietrzyć się troche trzeba

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 21:26   #4933
Amparo
Raczkowanie

Cytat:
Judy, ja kupuję. Jestem zarejestrowana w paypal, a w nim mam zarejestrowaną kartę. Kiedy mam płacić, ebay przekierowuje mnie tak, że loguję się do paypala i potwierdzam, że chcę, żeby mi obciążyli kartę taką to a taką kwotą. Robi się to bardzo prosto. Czasami zbyt prosto A kupowałam już u sprzedawców z tak egzotycznych miejsc jak Australia i Chiny.
Amparo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 21:38   #4934
anadun
Rozeznanie

Judy jak to jest z tym Twoim macierzyńskim, już przed porodem zaczynasz? A potem ile go masz?

Zanka piękny brzuszek i jaki duży już

Ew@ ja dopiero zaczynam myśleć o łóżeczku. Tak naprawdę zaczynam od tego gdzie ono miałoby stać, bo nie wiem czy będziemy do kwietnia mieszkać tu gdzie obecnie.
Zresztą jako pewnie jedna z niewielu nie mam jeszcze prawie nic dla dziecka, ale zaczynam powoli myślec o zakupach.
Stary 2009-01-01, 22:11   #4935
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amparo Pokaż wiadomość
Judy, ja kupuję. Jestem zarejestrowana w paypal, a w nim mam zarejestrowaną kartę. Kiedy mam płacić, ebay przekierowuje mnie tak, że loguję się do paypala i potwierdzam, że chcę, żeby mi obciążyli kartę taką to a taką kwotą. Robi się to bardzo prosto. Czasami zbyt prosto A kupowałam już u sprzedawców z tak egzotycznych miejsc jak Australia i Chiny.
No właśnie ja tez niby założyłam konto, miałam poczekać na przyjście kody paypal ale nadal tego nie mam ani w skrzynce, ani nigdzie. Ci z paypalu kazali mi sprawdzić wyciąg z banku, że niby tam powina byc informacja o numerze kodu.... ale nic nie było, bylam w banku i pytałam a pani mówi, że to nie oni nadają takie kody i to nie oni mają mi przesyłać informacje...
Nie wiem, chyba napisze jeszcze raz do obsługi, może sprawdzą jeszcze raz.... bo chciałam jeszcze kilka pierdułek kupić wózek taki sam jak u nas w sklepie jest 100 euro taniej razem z przesyłką, a to już jest łóżeczko

Cytat:
Judy jak to jest z tym Twoim macierzyńskim, już przed porodem zaczynasz? A potem ile go masz?
Tutaj macierzyński trwa 26 tygodni i nie liczy się od daty porodu.... Możesz zacząć na 16 tygodni przed spodziewanym porodem, najpóźniej musisz zacząć 2 tygodnie przed porodem...
Niestey nie liczy się od daty porodu.... ale tutaj nie ma czegoś takiego jak zwolnienia lekarskie, jak płatne urlopy chorobowe, czy L4.... A w dodatku jeżeli źle przechodzisz ciążę i np. często chorujesz, opuszczasz pracę, to pracodawca może cie zwolnić....
A że ja już miałam dość, puchłam i żle sie czułam, to zaczynam macierzyński 19 stycznia... skończy mie się macierzyński, to moge przedłuzyc o 16 tygodni bezpłatnego wychowawczego Ale jeszcze nie wiem, co będę robic.... zbyt odległa przyszłośc.

WDF

-28 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 22:17   #4936
Amparo
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie ja tez niby założyłam konto, miałam poczekać na przyjście kody paypal ale nadal tego nie mam ani w skrzynce, ani nigdzie. Ci z paypalu kazali mi sprawdzić wyciąg z banku, że niby tam powina byc informacja o numerze kodu.... ale nic nie było, bylam w banku i pytałam a pani mówi, że to nie oni nadają takie kody i to nie oni mają mi przesyłać informacje...
Nie wiem, chyba napisze jeszcze raz do obsługi, może sprawdzą jeszcze raz.... bo chciałam jeszcze kilka pierdułek kupić wózek taki sam jak u nas w sklepie jest 100 euro taniej razem z przesyłką, a to już jest łóżeczko
A, już mi się coś przypomina. Ten kod służy do uwiarygodnienia karty. O ile dobrze pamiętam dopóki go nie wpiszesz, możesz mimo wszystko do jakiejś tam łącznej sumy płacić. Dla uwiarygodnienia paypal obciąża Ci kartę jakąś symboliczną kwotą (potem ją zwracają) i wtedy rzeczywiście na wyciągu do karty w opisie transakcji pojawia się ten ich kod do wpisania. Ja miałam o tyle dobrze, że podpięłam kartę z banku internetowego, więc nie musiałam czekać na wyciąg, jak tylko pojawiła się transakcja, miałam kod.
Amparo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 05:22   #4937
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Czesc dziewczyny !
Dawno mnie tu nie bylo, wpadlam tylko na chwilke sie przywitac w Nowym Roku.
Wszystkiego co najpiekniejsze, no i zeby nam wszystkim ten czas do narodzenia Dzieciaczkow jakos szybko zlecial.
Przyznaje sie od razu, ze nie dam rady przeczytac tego co napisalyscie przez Swieta Ja od Wigilii mam caly czas wolne, az do poniedzialku, staram sie unikac komputera jak moge. Remont domu nadal trwa, moze teraz troszke przyspieszy, mam nadzieje.
Zanka - ale cie wydelo haha no brzuch nie od parady Cudenko

Pozdrawiam i do zobaczenia w poniedzialek !

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 07:22   #4938
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
mój brzuch, 31.t. 4.d.
Zanka śliczny brzuszek,ale wielgaśny ile masz obwodu,ja czyt na styczniowo lutowych,nikeóre przed porodem mają po 117 cm,a ja w 27tc mam 104cm to nie wiem ...do porodu będzie ze 150

Cytat:
Napisane przez Ev@ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy możecie polecić jakąś książkę dla mamusiek?
I drugie pytanie - czy macie już kupione łóżeczko - ja będę się rozgladać w najbliższym czasie za mebelkami dla Małego. Czy macie jakieś dobre rady w tym temacie?
Evcia u nas masowo byłą czytana "Język niemowląt"T.Hogg i ja oceniam dość dobrze.
A łóżeczko to zdecydowałam się na taki kojec http://www.allegro.pl/item517739974_...odel_2008.html
bo chce pooj dzieciąrka właśnie w takich kolorach a poza tym cieszą mnie kółeczka w tym kojcu i moskitiera,jak będzie dzidziuś spał to bedziemy sobie przejeżdżać z dzidziusiem w różne miejsca np do ogrodu ale Zanka ma np fajne łóżeczko i w sumie większość dziewczynek chyba kupuje właśnie te tradycyjne ze szczebelkami. Dziś w sumie jadę oglądać takie kojce,kołderki i inne pierdółki pora zacząć się wyposarzać

Cytat:
Tutaj macierzyński trwa 26 tygodni i nie liczy się od daty porodu.... Możesz zacząć na 16 tygodni przed spodziewanym porodem, najpóźniej musisz zacząć 2 tygodnie przed porodem...
Niestey nie liczy się od daty porodu.... ale tutaj nie ma czegoś takiego jak zwolnienia lekarskie, jak płatne urlopy chorobowe, czy L4.... A w dodatku jeżeli źle przechodzisz ciążę i np. często chorujesz, opuszczasz pracę, to pracodawca może cie zwolnić....
A że ja już miałam dość, puchłam i żle sie czułam, to zaczynam macierzyński 19 stycznia... skończy mie się macierzyński, to moge przedłuzyc o 16 tygodni bezpłatnego wychowawczego Ale jeszcze nie wiem, co będę robic.... zbyt odległa przyszłośc.
Judy przechlapane mają kobiety w ciąży i tego Ci nie zazdroszczę.W sumie w moim wypadku to praktycznie od początku ciąży byłabym pozbawiona środków do życia bo przecież jest masa kobiet,któe nie moga pracować...ale dzielna byłąś i długo wytrzymałaś.Podziwiam Zapomniałam zapytać a jak synuś,co on na to,ze będzie miał właśnie siostrzyczkę?KOcha już Amelkę czy wolałby chłopczyka?

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny !!(...)
no wiesz co ...tak sie do nas nie odzywac??nic za nami nie teskniłaś?

no ale dobrze,że już jesteś

moje maleństwo
Stary 2009-01-02, 07:39   #4939
gabriellao0
Zakorzenienie

Dziewczynki
jak mój Mężuś urósł, kiedy mu powiedziałam, że go tak za prezenty chwalicie hihiihihiiii od razu pięć centów w górę poszedł :P.

Zanka wiesz ja fanką Twego "nosowego" brzusia jestem. Tylko buźki na nim malować . Świetny.

Jastinada
mówisz, że żelazo, że wchłanianie? Ja jak miałam jakieś 23-24 lata to miałam anemię jak jasna ... Ale brałam jakieś tam czerwone tabletki na to itd. i jakby teraz coś było nie halo, to by mi gin. powiedział prawda?

Dziś idę na 16.15 do lekarza , a u nas uwaga pierwszy porządny śnieg spadł w nocy. Za oknem jest bialusio-ślicznusio.
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 07:39   #4940
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość
jaki słodziak szczególnie ujęcie "od przodu" fajnie wygląda - taka kuleczka
Cytat:
Zanka jaki ogromniasty brzuchol :szok:
Ale za to jaki sliczny to pewnie tak po swietach
Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Zanka piekny brzuszek
Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość

Zanka śliczny brzuszek jaki okrąglutki
Cytat:
Zanka piękny brzuszek i jaki duży już
Cytat:
Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
Zanka śliczny brzuszek,ale wielgaśny ile masz obwodu,ja czyt na styczniowo lutowych,nikeóre przed porodem mają po 117 cm,a ja w 27tc mam 104cm to nie wiem ...do porodu będzie ze 150
Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Zanka wiesz ja fanką Twego "nosowego" brzusia jestem. Tylko buźki na nim malować . Świetny.
dziękuję wszystkim
zmierzyłam brzuch z ciekawości i ma jakieś 107 cm

ja rano już w przychodni byłam oddać krew, miałam iść przed 7.00 ale tak fajnie mi się spało że z domu wyszłam dopiero o wpół do ósmej, ale za to nie bylo kolejki, bo ci starzy ludzie zawsze najwcześniej tam chodzą

teraz odpoczywam i biorę się za śniadanko

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2009-01-02 o 07:40
Stary 2009-01-02, 07:50   #4941
gabriellao0
Zakorzenienie

No to Zanka jesteśmy "równo" choć ja prawie miesiąc za Tobą
Ja mam średnio od 104 do 110 tak na wysokości bioder
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 08:09   #4942
Amazonia23
Zakorzenienie

Witam mamusie!!!
Ja właśnie wstałam i jestem radosna bo dziś studnióweczka....
Od teraz zaczynam odliczać w dniach....
A z tych gorszych wiadomości to taka że w poniedziałek idę na glukozę a wczoraj koleżanka mi powiedziała że jak była to jak tylko wyszła z laboratorium wymiotowała w krzaczkach.....
A ja to jestem taka że zjem tabletkę każdych rozmiarów ale jeśli chodzi o syropy to nie tknę żadnego więc tym bardziej obawiam sie tej glukozy skoro wszystkie tak narzekają....:/
Zanko brzusio fenomenalny u mnie jeszcze nie ma tej kreski pod pępkiem i pępek jeszcze ie wyskoczył.
Juto jedziemy po tapety dla malutkiej jak wrócimy to sie pochwalę...
A teraz uciekam sprzątać i życzę miłego dzionka...

Ciuszki

Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 08:14   #4943
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Witam mamusie!!!
A z tych gorszych wiadomości to taka że w poniedziałek idę na glukozę a wczoraj koleżanka mi powiedziała że jak była to jak tylko wyszła z laboratorium wymiotowała w krzaczkach.....
A ja to jestem taka że zjem tabletkę każdych rozmiarów ale jeśli chodzi o syropy to nie tknę żadnego więc tym bardziej obawiam sie tej glukozy skoro wszystkie tak narzekają....:/
Zanko brzusio fenomenalny u mnie jeszcze nie ma tej kreski pod pępkiem i pępek jeszcze ie wyskoczył.
Juto jedziemy po tapety dla malutkiej jak wrócimy to sie pochwalę...
A teraz uciekam sprzątać i życzę miłego dzionka...
dziękuję za komplement i gratuluję studniówki
u mnie zostało 58 dni, niecałe dwa miesiące
a wiecie, mój Filipek będzie spod znaku ryb, ale jeśli postanowi wyskoczyć przed 18.02 to będzie wodnikiem jak mamusia
oczywiście żartuję, bo jeśli będzie mu się spieszyło to urodzę najwyżej dwa dni przed terminem a nie 2 tygodnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 08:32   #4944
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za komplement i gratuluję studniówki
u mnie zostało 58 dni, niecałe dwa miesiące
a wiecie, mój Filipek będzie spod znaku ryb, ale jeśli postanowi wyskoczyć przed 18.02 to będzie wodnikiem jak mamusia
oczywiście żartuję, bo jeśli będzie mu się spieszyło to urodzę najwyżej dwa dni przed terminem a nie 2 tygodnie

Któż to wie skoro jedne rodzą 3 miesiące przed terminem to możesz liczyć na to że bedzie wodniczek...
Ale lepiej niech urodzi sie w terminie.

Ciuszki

Stary 2009-01-02, 08:55   #4945
anadun
Rozeznanie

Cytat:
NIby nie jest krótki ten macierzyński, ale jesli część przed porodem, to potem coraz mniej zostaje. Ale cóż rozumiem Twoją obawę co do dalszej pracy, ja mam za tydzień wizytę i jak podsumowuję te moje skurcze, osłabiebie i jeszcze ten śnieg i mróz za oknem to też zaczynam się zastanawiać czy nie porozmawiać o zwolnieniu już. Zresztą zobacze co mi ginka powie, może nie będzie się nad czym zastanawiać

Cytat:
Gratuluję 100 dniówki
Glukoza nie jest taka straszna, ja do dziś mam dni, że mnie mdłości meczą, a dziwny smak w ustach mnie nie opuszcza, ale jakoś przetrwałam Tyle, że mi powiedziano że mam siedzieć w przychodni, bo między pomiarami nie powinnam się męczyć

U mnie trochę śniegu w nocy dopadało, musze wcześniej wyjść do pracy, zeby bardzo powoli iść, bo chyba jest slisko
Stary 2009-01-02, 10:11   #4946
raspberry69
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:

Judy
ja kupuje od 6 lat . Musisz poczekac na kod ktory ukaze sie na wydruku. Ja tez mam bilingi online wiec czekac na wydruk nie musialam. Tam zobaczysz, ze zabrali ci 0.12p badz 0.14 nie wiem dokladnie ile to teraz kosztujw ( ale napewno sa to grosze) i przy tym powinien byc kod ktory musisz wpisac.

Mozesz tez dodac karte do systemu paypal i placic w taki sposob .

Cytat:
Witam mamusie!!!
Gtarulacje

Ja dzis znow mialam racuszki ale na sniadanie . Teraz siedze objedzona i nie mam sily wstac w krzesla... . Powiedzcie mi czy wy tez spicie na plecach????Ja w innej pozycji nie jestem w stanie spac.
Stary 2009-01-02, 10:28   #4947
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Cytat:
Witam mamusie!!!
Eeeee, glukoza nie jest taka straszna.. to znaczy bardzo bardzo wiele daje wciśnięcie połówki cytryny, naprawdę, jest duża różnica. Pewnie bez cytryny ledwo bym dała radę, ale z cytrynką robi się taka bardzo słodka lemoniadka po prostu

Cytat:
No to Zanka jesteśmy "równo" choć ja prawie miesiąc za Tobą
Ja mam średnio od 104 do 110 tak na wysokości bioder
Ej, to ja jestem jakaś dziwna chyba, mam skończony 29tc i tylko 94cm. Na wysokości pępka mierzycie? Bo może mierzymy w jakimś innym miejscu?

Cytat:
Dziś idę na 16.15 do lekarza , a u nas uwaga pierwszy porządny śnieg spadł w nocy. Za oknem jest bialusio-ślicznusio.
U nas też! U nas też!
I w niedzielę ma sypać :jupi;

Cytat:
Ew@ ja dopiero zaczynam myśleć o łóżeczku. Tak naprawdę zaczynam od tego gdzie ono miałoby stać, bo nie wiem czy będziemy do kwietnia mieszkać tu gdzie obecnie.
Zresztą jako pewnie jedna z niewielu nie mam jeszcze prawie nic dla dziecka, ale zaczynam powoli myślec o zakupach.
Eeee, nie jesteś sama, ja mam tylko ubranka i to dlatego, że moja mama nie mogła się powstrzymać No ja trochę też kupiłam, ale jak szłam z nią. Raz byłam z koleżanką która już ma maluszka w dużym sklepie, to kupiłam 2 kocyki i 2 ręczniczki z kapturkiem. Ale o meblach dopiero zaczynam myśleć.
I postanowiliśmy nie kupować na początku łóżeczka. Moja koleżanka ma łóżeczko standartowe i dzieciątko ma już 3 miesiące a nadal to łóżeczko jest dla niego za duże, kładą go w rogu łóżeczka w poprzek, żeby miał przytulnie (bo maluszki podobno wolą mieć ciasno, niż leżeć na dużej przestrzeni), a 3/4 łóżeczka są niewykorzystywane.
Więc postanowiliśmy na pierwsze miesiące kupić kołyskę, a jak mały zacznie z niej wyrastać, dopiero kupimy łóżeczko. Do tego jakas komoda i tyle. Mały będzie na razie spał u nas w sypialni, więc na razie nie robimy mu pokoiku, bo przecież nie będę go i tak samego tam zostawiać. Pokoik dla niego będzie sobie spokojnie czekał na urządzenie, aż stwierdzimy, że naszedł czas
Czy któraś z Was też nie robi na razie pokoiku dla dziecka?

Cytat:
mój brzuch, 31.t. 4.d.
śliczny! I jaki duży!!!! Mi się wydaje, że mój jest też duży Rany, co to będzie z nami przed porodem!!!

Byłam rano na kontroli u mojego lekarza, z szyjką wszystko ok, mogę chodzić! Choć oczywiście mam się oszczędzać i polegiwać w ciągu dnia.

Inka, jeśli chodzi o szyjkę, to mi podobno bardzo bardzo pomogła Luteina dopochwowo 3xdziennie. Fenotyrol jest na skurcze. Może podpytaj swojego lekarza o tę Luteinę, skoro nie możesz Fenotyrolu, może chociaż szyjkę byś mogła podciągnąć trochę?
I albo leż plackiem, albo jedź do szpitala, jak napisała Buziaczek, bo ostrożności nigdy za wiele.

A wiecie co? Dostałam już skierowanie na badania do porodu, mam zrobić za parę tygodni i miałam też pobrany posiew - miała któraś z Was ten posiew? Bo nie wiem za bardzo, co to jest? Na jakieś bakterie, czy co?
Mój lekarz powiedział dzisiaj "ale ten czas leci"

A to mój brzucho w 30 tygodniu (skończony 29)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzunio 29t2d.jpg (11,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzunio 2 29t2d.jpg (19,1 KB, 29 załadowań)
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 11:35   #4948
Malpka
Zakorzenienie

Hej mamuśki witam sie i ja noworocznie i najlepsze życzonka dla was Jak zaczeliśmy ze znajomymi imprezować w sylwestra o 19 to skończyliśmy wczoraj po 21

buziaczek nareszcie z nami jestes

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

a ja po wczorajszej wizycie mam doła; mam anemię mimo brania ascoferu i witamin, dostałam tardyferon i mam jeść dużo marchwii i buraczków. Tylko co one dadzą jak w wit. jest dawka żelaza 200% dziennego zapotrzebowania a i tak nie pomaga to co niby jeden burak dziennie pomoże
a może akurat ten jeden burak pomoże zawsze to troche witaminek, ja coraz cześciej zaczynam marchewki wcinać w ciągu dnia

Cytat:
Moje dzidzi bardziej uspokaja leżenie niż chodzenie.
Twój Mąż do pracy dziś? To nieludzkie

ps. chwalę się i tu
"oczkowa grubsza" była pod choinkę
"okrągła z kamyczkiem" na Nowy Rok
od Męża dostałam
ale cudeńka rozpieszcza cię mąż

Cytat:
Dobrze, że u Ciebie już lepiej

bidulko ja też mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze nie martw sie tylko napewno maleństwo jeszcze troszke posiedzi w brzuszku

Cytat:
mój brzuch, 31.t. 4.d.
ale brzusio musze i ja sobie w końcu dzisiaj fotke strzelic

Cytat:

ja tez nie mam jeszcze kompletnie nic dla maluszka ale tak od lutego zacznę sie rozglądać za rzeczami

Cytat:
Czesc dziewczyny !
Dawno mnie tu nie bylo, wpadlam tylko na chwilke sie przywitac w Nowym Roku.
Wszystkiego co najpiekniejsze, no i zeby nam wszystkim ten czas do narodzenia Dzieciaczkow jakos szybko zlecial.
Przyznaje sie od razu, ze nie dam rady przeczytac tego co napisalyscie przez Swieta Ja od Wigilii mam caly czas wolne, az do poniedzialku, staram sie unikac komputera jak moge. Remont domu nadal trwa, moze teraz troszke przyspieszy, mam nadzieje.

Pozdrawiam i do zobaczenia w poniedzialek !
no, kolejna zaginiona mamusia sie ujawnila

Cytat:

Ja dzis znow mialam racuszki ale na sniadanie . Teraz siedze objedzona i nie mam sily wstac w krzesla... . Powiedzcie mi czy wy tez spicie na plecach????Ja w innej pozycji nie jestem w stanie spac.
ja to na pleckach to zasnać nie mogę bo mnie jakos brzuch wgniata w łożko i mi niewygodnie, ale jak w nocy sie znajde na plecach to nie czuje tego i czasem sie budze w takiej pozycji ale najlepiej mi zasypiac na boku, chociaz tesknie za moja ulubiona pozycja "na brzuchu"

Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość

Byłam rano na kontroli u mojego lekarza, z szyjką wszystko ok, mogę chodzić! Choć oczywiście mam się oszczędzać i polegiwać w ciągu dnia.

dobrze ze u lekarza wszystko dobrze a brzucho tez super

a co do pokoiku to u nas dzidzia tez bedzie spała z nami na razie bo nie wyobrazam sobie w nocy biegac od pokoju do pokoju zeby nakarmic, czy sprawdzic czy wszystko dobrze a jak podrośnie to się zrobi jej pokoik
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 11:44   #4949
Judy_21
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki
U nas piekne słoneczko
Cytat:
A łóżeczko to zdecydowałam się na taki kojec http://www.allegro.pl/item517739974_...odel_2008.html
bo chce pooj dzieciąrka właśnie w takich kolorach a poza tym cieszą mnie kółeczka w tym kojcu i moskitiera,jak będzie dzidziuś spał to bedziemy sobie przejeżdżać z dzidziusiem w różne miejsca np do ogrodu
Fajne to łóżeczko, takie kolorowe i przyjemnie wygląda
Cytat:
Judy przechlapane mają kobiety w ciąży i tego Ci nie zazdroszczę.W sumie w moim wypadku to praktycznie od początku ciąży byłabym pozbawiona środków do życia bo przecież jest masa kobiet,któe nie moga pracować...ale dzielna byłąś i długo wytrzymałaś.Podziwiam Zapomniałam zapytać a jak synuś,co on na to,ze będzie miał właśnie siostrzyczkę?KOcha już Amelkę czy wolałby chłopczyka?
Już się przestawił Już całuje brzuchol i mówi do niego Amelka Więc teraz razem z nami czeka na małą... ale za to zaczęła się seria pytań typu: skąd mała się tam wzięła, jak to było z nim jak był mały, czy z nim też tak było, jak był w brzuchu.... itp. itd, i wprost uwielbia słuchać opowieści jak to był malutki i co robił, co jadł, jak spał, etc.

Cytat:
Powodzenia u lekarza
A tego sniegu to normalnie Ci zazdroszczę jak cholera.... u nas nie ma i nie będzie
Cytat:
Witam mamusie!!!
No to gratulacje
Cytat:

Judy
ja kupuje od 6 lat . Musisz poczekac na kod ktory ukaze sie na wydruku. Ja tez mam bilingi online wiec czekac na wydruk nie musialam. Tam zobaczysz, ze zabrali ci 0.12p badz 0.14 nie wiem dokladnie ile to teraz kosztujw ( ale napewno sa to grosze) i przy tym powinien byc kod ktory musisz wpisac.

Mozesz tez dodac karte do systemu paypal i placic w taki sposob .
No własnie o to chodzi, że niczego nie moge kupić, bo nie moge zapłacic kartą... nawet najmniejszej pierdułki... A piszecie, że najpeirw muszę coś kupić, sęk w tym, że nie mogę zapłacic karta, bo musze podac ten cholerny kod, żeby dokonac transakcji....
Ale spróbuję jeszcze raz... może coś wyjdzie...
Cytat:
My też na razie nie urządzamy pokoiku... na początku mała będzie miała swój kącik w naszej sypialni, bo jak mam być szczera nie wyobrażam sobie wstawania kilka razy w nocy i chodzenia do drugiego pokoju co kilka godzin.... wykończyłabym sić zupełnie...
Więc na razie się wstrzymujemy...

Cytat:
Super, że wszystko dobrze i że możesz troszkę sie poruszać.
A brzuchol pierwsza klasa A jakie zgrabne nogi ja juz mam celulit nawet nad kolanami....

WDF

-28 kg

Stary 2009-01-02, 11:47   #4950
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja właśnie śpie na boku raz jednym raz drugim bo na plecach nie daję rady tak mnie w krzyżach boli.

Cytat:

Brzusio juz spory a jaki pepuszek słodziaszczy....

Ciuszki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości