![]() |
#4921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 część II
Ewccik nie ma sprawy.Mam nadzieję,że Tobie wyniki też wrócą do normy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zadomowienie
|
Zosiu, trzymam za Ciebie kciuki!!! Dużo leż i uważaj na siebie!
Dziewczyny, życzę Wam wspaniałego 2009 roku i samych bezbolesnych porodów ![]()
#4923 |
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie dziewczynki w nowym roku
![]() Widzę, że w większości Sywlester się udał - to dobrze ![]() Inka, trzymaj się kochana ![]() ![]() ![]() Judy ale pobalowałaś ![]() ![]() Gabriella prezenty super, mi się szczególnie podoba ta z prawej - ale Cię mąż rozpieszcza Jastinada to żeś sobie potańcowała ![]() a zapomniałam wczoraj spytać - przyszedł Ci już fotel? bo ja myślałam, że przyjdzie a tu lipa...
#4924 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zabawne, ze niektóre koleżanki radzą - jedz teraz wszystko, póki możesz, bo potem jak będziesz karmić... ![]() ![]() ![]() A ja dziś jakaś mocno osłabiona jestem i znów mnie głowa boli. Innych objawów na razie brak, więc nie wiem czy mnie mąz jednak czymś zaraził, czy to chwilowa niedyspozycja ![]() ![]()
![]() |
#4925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No potańcowałam ![]() a fotel?mam nadzieję,że jutro przyjedzie,bo mnie plecki coraz bardziej męczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, nie jestes sama ![]() Dziewczyny kupujecie może na e-bay???? Bo ja jakoś nie moge za cholerę zapłacic kartą.... na allegro nie ma problemu, a na e-bay nie mogę.... żadają kodu paypal.... a takowego nigdzie znalźć nie mogę... ani bank ani na poczcie, ani nigdzie....
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
mój brzuch, 31.t. 4.d.
![]() |
#4928 |
Wtajemniczenie
|
Judy niestety nie pomogę bo na ebay nie kupuję ale wydaje mi się że chodzi tu o to, że musisz mieć swoje konto paypal. Ja np nie mam i mogę przelewy zwykłe internetowe (z konta na konto) robić a paypal (wystarczy znać adres e-mail odbiorcy) - nie
jaki słodziak ![]() ![]()
#4929 |
Wtajemniczenie
|
Zanka jaki ogromniasty brzuchol :szok:
Ale za to jaki sliczny ![]() ![]()
![]() |
#4930 |
Raczkowanie
|
Witajcie w 2009 Roku!
![]() W Nowy Rok życzę Wam przede wszystkim szczęśliwych rozwiązań i cudownego doświadczania uczucia macierzyństwa. Inko, bardzo mocno trzymamy za Was kciuki!!! Trzymaj się razem ze swoją Córcią! Dziewczyny, czy możecie polecić jakąś książkę dla mamusiek? I drugie pytanie - czy macie już kupione łóżeczko - ja będę się rozgladać w najbliższym czasie za mebelkami dla Małego. Czy macie jakieś dobre rady w tym temacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Gratuluje udanych nocy sylwestrowych ![]() ![]() ![]() ![]() Gabrysia piekne prezenty ![]() ![]() Inka trzymam za was mocno kciuki ![]() ![]() Ev@ ja nie mam jeszcze lozeczka, ale chyba wiekszosc z mamus juz cos tam ma ![]() Zanka piekny brzuszek ![]() anadun przyznaj sie ![]() ![]() ![]() Ja wracam do ksiazek ![]() ![]()
![]() |
#4932 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zanka śliczny brzuszek ![]() ![]() Ev@ ja jakiś czas temu polecałam książkę, którą sama kupiłam - http://dlabystrzakow.pl/ksiazki/roczek.htm zerknij sobie na spis treści dostępny pod tym adresem ![]() Brrr a na spacerku faktycznie było ziiiimno, ale przewietrzyć się troche trzeba ![]()
![]() |
#4933 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Rozeznanie
|
Judy jak to jest z tym Twoim macierzyńskim, już przed porodem zaczynasz? A potem ile go masz?
Zanka piękny brzuszek i jaki duży już ![]() Ew@ ja dopiero zaczynam myśleć o łóżeczku. Tak naprawdę zaczynam od tego gdzie ono miałoby stać, bo nie wiem czy będziemy do kwietnia mieszkać tu gdzie obecnie. Zresztą jako pewnie jedna z niewielu nie mam jeszcze prawie nic dla dziecka, ale zaczynam powoli myślec o zakupach. ![]()
#4935 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, chyba napisze jeszcze raz do obsługi, może sprawdzą jeszcze raz.... bo chciałam jeszcze kilka pierdułek kupić ![]() ![]() Cytat:
Niestey nie liczy się od daty porodu.... ale tutaj nie ma czegoś takiego jak zwolnienia lekarskie, jak płatne urlopy chorobowe, czy L4.... A w dodatku jeżeli źle przechodzisz ciążę i np. często chorujesz, opuszczasz pracę, to pracodawca może cie zwolnić.... A że ja już miałam dość, puchłam i żle sie czułam, to zaczynam macierzyński 19 stycznia... skończy mie się macierzyński, to moge przedłuzyc o 16 tygodni bezpłatnego wychowawczego ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny !
Dawno mnie tu nie bylo, wpadlam tylko na chwilke sie przywitac w Nowym Roku. Wszystkiego co najpiekniejsze, no i zeby nam wszystkim ten czas do narodzenia Dzieciaczkow jakos szybko zlecial. Przyznaje sie od razu, ze nie dam rady przeczytac tego co napisalyscie przez Swieta ![]() Zanka - ale cie wydelo haha no brzuch nie od parady ![]() ![]() Pozdrawiam i do zobaczenia w poniedzialek ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | ||
Wtajemniczenie
|
Zanka śliczny brzuszek,ale wielgaśny
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A łóżeczko to zdecydowałam się na taki kojec ![]() bo chce pooj dzieciąrka właśnie w takich kolorach ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no wiesz co ...tak sie do nas nie odzywac??nic za nami nie teskniłaś? ![]() no ale dobrze,że już jesteś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
jak mój Mężuś urósł, kiedy mu powiedziałam, że go tak za prezenty chwalicie ![]() Zanka wiesz ja fanką Twego "nosowego" brzusia jestem ![]() ![]() Jastinada mówisz, że żelazo, że wchłanianie? Ja jak miałam jakieś 23-24 lata to miałam anemię jak jasna ... Ale brałam jakieś tam czerwone tabletki na to itd. i jakby teraz coś było nie halo, to by mi gin. powiedział prawda? Dziś idę na 16.15 do lekarza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4940 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zmierzyłam brzuch z ciekawości i ma jakieś 107 cm ![]() ja rano już w przychodni byłam oddać krew, miałam iść przed 7.00 ale tak fajnie mi się spało że z domu wyszłam dopiero o wpół do ósmej, ale za to nie bylo kolejki, bo ci starzy ludzie zawsze najwcześniej tam chodzą teraz odpoczywam i biorę się za śniadanko
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2009-01-02 o 07:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
No to Zanka jesteśmy "równo" choć ja prawie miesiąc za Tobą
![]() Ja mam średnio od 104 do 110 tak na wysokości bioder ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie!!!
Ja właśnie wstałam i jestem radosna bo dziś studnióweczka.... ![]() Od teraz zaczynam odliczać w dniach.... ![]() A z tych gorszych wiadomości to taka że w poniedziałek idę na glukozę a wczoraj koleżanka mi powiedziała że jak była to jak tylko wyszła z laboratorium wymiotowała w krzaczkach..... ![]() A ja to jestem taka że zjem tabletkę każdych rozmiarów ale jeśli chodzi o syropy to nie tknę żadnego więc tym bardziej obawiam sie tej glukozy skoro wszystkie tak narzekają....:/ Zanko brzusio fenomenalny u mnie jeszcze nie ma tej kreski pod pępkiem i pępek jeszcze ie wyskoczył. Juto jedziemy po tapety dla malutkiej jak wrócimy to sie pochwalę... ![]() A teraz uciekam sprzątać i życzę miłego dzionka... ![]()
#4943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zostało 58 dni, niecałe dwa miesiące a wiecie, mój Filipek będzie spod znaku ryb, ale jeśli postanowi wyskoczyć przed 18.02 to będzie wodnikiem jak mamusia ![]() oczywiście żartuję, bo jeśli będzie mu się spieszyło to urodzę najwyżej dwa dni przed terminem a nie 2 tygodnie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Któż to wie skoro jedne rodzą 3 miesiące przed terminem to możesz liczyć na to że bedzie wodniczek... ![]() Ale lepiej niech urodzi sie w terminie.
![]() |
#4945 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Glukoza nie jest taka straszna, ja do dziś mam dni, że mnie mdłości meczą, a dziwny smak w ustach mnie nie opuszcza, ale jakoś przetrwałam ![]() ![]() U mnie trochę śniegu w nocy dopadało, musze wcześniej wyjść do pracy, zeby bardzo powoli iść, bo chyba jest slisko ![]()
![]() |
#4946 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Judy ja kupuje od 6 lat ![]() Mozesz tez dodac karte do systemu paypal i placic w taki sposob ![]() Cytat:
![]() Ja dzis znow mialam racuszki ale na sniadanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4947 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I w niedzielę ma sypać :jupi; Cytat:
![]() I postanowiliśmy nie kupować na początku łóżeczka. Moja koleżanka ma łóżeczko standartowe i dzieciątko ma już 3 miesiące a nadal to łóżeczko jest dla niego za duże, kładą go w rogu łóżeczka w poprzek, żeby miał przytulnie (bo maluszki podobno wolą mieć ciasno, niż leżeć na dużej przestrzeni), a 3/4 łóżeczka są niewykorzystywane. Więc postanowiliśmy na pierwsze miesiące kupić kołyskę, a jak mały zacznie z niej wyrastać, dopiero kupimy łóżeczko. Do tego jakas komoda i tyle. Mały będzie na razie spał u nas w sypialni, więc na razie nie robimy mu pokoiku, bo przecież nie będę go i tak samego tam zostawiać. Pokoik dla niego będzie sobie spokojnie czekał na urządzenie, aż stwierdzimy, że naszedł czas ![]() Czy któraś z Was też nie robi na razie pokoiku dla dziecka? śliczny! I jaki duży!!!! Mi się wydaje, że mój jest też duży ![]() ![]() Byłam rano na kontroli u mojego lekarza, z szyjką wszystko ok, mogę chodzić! ![]() Inka, jeśli chodzi o szyjkę, to mi podobno bardzo bardzo pomogła Luteina dopochwowo 3xdziennie. Fenotyrol jest na skurcze. Może podpytaj swojego lekarza o tę Luteinę, skoro nie możesz Fenotyrolu, może chociaż szyjkę byś mogła podciągnąć trochę? I albo leż plackiem, albo jedź do szpitala, jak napisała Buziaczek, bo ostrożności nigdy za wiele. A wiecie co? Dostałam już skierowanie na badania do porodu, mam zrobić za parę tygodni i miałam też pobrany posiew - miała któraś z Was ten posiew? Bo nie wiem za bardzo, co to jest? Na jakieś bakterie, czy co? ![]() Mój lekarz powiedział dzisiaj "ale ten czas leci" ![]() A to mój brzucho w 30 tygodniu (skończony 29)
![]() |
#4948 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki witam sie i ja noworocznie i najlepsze życzonka dla was
![]() ![]() buziaczek nareszcie z nami jestes ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale brzusio ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do pokoiku to u nas dzidzia tez bedzie spała z nami na razie bo nie wyobrazam sobie w nocy biegac od pokoju do pokoju zeby nakarmic, czy sprawdzic czy wszystko dobrze ![]() ![]()
![]() |
#4949 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
![]() U nas piekne słoneczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tego sniegu to normalnie Ci zazdroszczę jak cholera.... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale spróbuję jeszcze raz... może coś wyjdzie... My też na razie nie urządzamy pokoiku... na początku mała będzie miała swój kącik w naszej sypialni, bo jak mam być szczera nie wyobrażam sobie wstawania kilka razy w nocy i chodzenia do drugiego pokoju co kilka godzin.... wykończyłabym sić zupełnie... Więc na razie się wstrzymujemy... Cytat:
A brzuchol pierwsza klasa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzusio juz spory a jaki pepuszek słodziaszczy.... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.