Scent Bar VII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-01, 22:19   #601
vesenka
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Princessko- on jest chyba jeszcze nie zbyt dojrzały i nie może pojąć o co Ci chodzi. Spróbuj mu trochę potłumaczyć-może coś z tego będzie. I powiedz mu wprost, że nie po to jesteś z Nim, żeby się unieszczęśliwiać, a przez takie sytuacje czujesz się nieszczęśliwa i zapytaj jaki jest Jego pomysł na wybrnięcie z tej sytuacji.
W naprawdę poważnych sytuacjach najlepiej napisać list i wręczyć mu. Podczas rozmowy często zbacza się z tematu a tak ma list, który jak nie zozumie to przeczytać może 100 razy.

Ludzie a ja chyba mam grybę.
Siedzę sobie na wizazu całkiem zdrowa i nagle zaczyna mnie dusić...potem kaszleć...za 5 minut zaczynają mnie boleś nadgarstki, łokcie i kolana. mierzę gorączkę 37,3 a za pół godziny 38! i mam dreszcze jak cholera. Rano byłąm całkiem zdrowa to jasnej ciasnej!
No to co opisujesz to są najbardziej typowe objawy grypy. Proponuję gorący prysznic, lipową herbatkę z miodem, wypocić się, a potem na parę dni zaprzyjaźnić się z łóżkiem

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 22:22   #602
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Princessko- on jest chyba jeszcze nie zbyt dojrzały i nie może pojąć o co Ci chodzi. Spróbuj mu trochę potłumaczyć-może coś z tego będzie. I powiedz mu wprost, że nie po to jesteś z Nim, żeby się unieszczęśliwiać, a przez takie sytuacje czujesz się nieszczęśliwa i zapytaj jaki jest Jego pomysł na wybrnięcie z tej sytuacji.
W naprawdę poważnych sytuacjach najlepiej napisać list i wręczyć mu. Podczas rozmowy często zbacza się z tematu a tak ma list, który jak nie zozumie to przeczytać może 100 razy.

Ludzie a ja chyba mam grybę.
Siedzę sobie na wizazu całkiem zdrowa i nagle zaczyna mnie dusić...potem kaszleć...za 5 minut zaczynają mnie boleś nadgarstki, łokcie i kolana. mierzę gorączkę 37,3 a za pół godziny 38! i mam dreszcze jak cholera. Rano byłąm całkiem zdrowa to jasnej ciasnej!

No wlasnie, ja mam wrazenie, ze on zupelnie nie pojmuje, co w tej sytuacji mi przeszkadza. Pomysl z listem jest bardzo fajny... Chwilowo podeslalam mu to To nie tak jak myslisz bo tak mi sie ta piosenka z nami kojarzy, ze wydaje sie byc idealna. Rozmawiac juz nie mam sily, bo zbyt duzo lez wtedy plynie. On uwaza, ze one sa tylko kolezankami, ale dla mnie sa beznadziejnymi dziewczynami, ktore pakuja sie z buciorami w nasz zwiazek.

Wez szybko lekarstwa i ubieraj sie szybko. A do tego herbatka z soczkiem malinowym i mam nadzieje, ze bedzie lepiej
Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość
Princesko, zgadzam się z KomEwą. Jemu się pewnie bardzo podoba, że dwie (czy więcej) dziewczyny o niego "walczą". Ma Ciebie, ale jakby co to w odwrocie ma też tę drugą. Pogadaj z nim spokojnie, jeszcze raz, wytłumacz wszystko. Ale bez płaczu, bez żadnych emocji, stoicki spokój. Będzie dobrze, trzymam kciuki, jesteś mądrą Dziewczyną i na pewno wybierzesz najlepsze dla siebie rozwiązanie.
Wiesz w tej chwili ten spokoj mnie juz ogarnia, ale kiedy on jest obok a ja do niego mowie to tak bardzo chcialabym sie przytulic... a wtedy on mysli, ze juz wszystko jest ok. A gdy zaczynam plakac to on przytula mnie i wtedy tez uznaje, ze jest na dobrej drodze do wyjscia z sytuacji... Mam nadzieje, ze w najblizszym czasie wszystko sie wyjasni bo chyba wole byc sama niz to wszystko przechodzic.

Boje sie spotkania w szkole z ta dziewczyna w poniedzialek...
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 22:26   #603
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
No to co opisujesz to są najbardziej typowe objawy grypy. Proponuję gorący prysznic, lipową herbatkę z miodem, wypocić się, a potem na parę dni zaprzyjaźnić się z łóżkiem
Spoko po dwóch apapach mam już 38,8, a z łóżkiem moim to ja się acchh jak przyjaźnie- bez grypy Ale co kurde z robotą, nie mam tej legitymacji czy czegośtam, zn. mam ale nie podbitą

dobranoc, ide spac bo zaraz stąd nie wstanę...

princesska tłucz mu do głowy, że nie ważne jak on na to patrzy- powiedz mnie to boli i musisz to chłopie zmienić, bo nie wyobrażam sobie dalej takiej sytuacji. I skoro to tylko koleżanki a ty jesteś jego kobietą to wybór powinien być prosty. Niestety chłopcy w tym wieku są zapatrzeni w siebie i niepojmują pewnych spraw trzeba mu otworzyć oczy.

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-01-01 o 22:34
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 22:34   #604
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
Lapala go za tylek przy mnie Moj TZ mam bardzo pokazna pupe, taka latynoska, ja sie z niego przez to smialam a ona nagle wpadla na pomysl ze go pomaca Bylismy u tej dziewczyny ze znajomymi, zreszta ja do tamtego dnia naprawde bardzo jej ufalam i sadzilam, ze jest wporzadku. o gadu wiem od niego, pokazal mi wszystko i przy nim czytalam...
No to raczej w tym przypadku nie Twój Landryn jest winien. Chociaż mógł jej powiedzieć,że nie chce żeby tak robiła. A gadu-jak sam Ci to pokazał, to raczej nie traktuje tej drugiej dziewczyny poważnie.

Cytat:
Vasenko, uwazam, ze jest cudowny, tylko boli mnie to, ze on nie umie zrozumiec, ze ja nie toleruje innych dziewczyn w naszym zwiazku. Poza tym Landryn jest zazdrosny do potegi, co czasem meczy, nie toleruje mojego przyjaciela, ktory fakt faktem zanim zaczelam byc z Kamilem mnie podrywal. Jednak fakt faktem, z czasem pogodzil sie z sytuacja, bardzo mnie wspiera i przekonuje, ze moj chlopak zasluguje na szanse. TZ natomiast jest o niego chorobliwie zazdrosny. Nie wierzy, ze to tylko przyjazn. Sam natomiast nie potrafi okielznac popedow swoich kolezanek
Oj zaufanie powinno działać w obie strony.
Jeśli on jest zazdrosny i nie toleruje Twoich kolegów to Ty masz prawo nie tolerować zachowania koleżanek. On zdaje sobie sprawę z tego,że robi dokładnie to, co jego własnym zdaniem jest nie w porządku?
Myślę,że sporo zależy od interpretacji. Mam prawie samych kumpli, z niektórymi witam się buziakiem w usta. Mam dobrego kolegę, z którym czasem chodzę za rękę, a jak mam coś do załatwienia w jego mieście, to nocuję u niego i śpimy w jednym łóżku(bo tylko jedno ma). I nie widzę w tym nic dziwnego, bo nic złego nie robię. Gdyby mój TŻ był zazdrosny już dawno by mnie zostawił, ale on mnie dobrze zna i wie,że z mojej strony to objawy sympatii, nic innego, bez podtekstów Gdyby mój TŻ tak robił to też nie miałabym pretensji, bo mu ufam
Na pewno znajdziesz wyjście z sytuacji , bo mądra z Ciebie dziewczyna

Cytat:
Spoko po dwóch apapach mam już 38,8, a z łóżkiem moim to ja się acchh jak przyjaźnie- bez grypy Ale co kurde z robotą, nie mam tej legitymacji czy czegośtam, zn. mam ale nie podbitą

dobranoc, ide spac bo zaraz stąd nie wstanę...
Pracę odpuść, masz prawo do urlopu na żądanie A legitymację radzę podbić, ale nie pisać daty. Wpiszesz jak trzeba będzie iść do lekarza. Ja tak od kilku lat już robię.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-01-01 o 22:50
Stary 2009-01-01, 22:50   #605
Polly_
grozi wypollizowaniem

tylko w robocie pomyślą ze to kit- bo się w sylwestra spięłam, że mam 10 dni urlopu z tamtego roku a tu mi kurde mówią ze do konca kwietnia nie ma szans...
Stary 2009-01-01, 22:50   #606
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
No to raczej w tym przypadku nie Twój Landryn jest winien. Chociaż mógł jej powiedzieć,że nie chce żeby tak robiła. A gadu-jak sam Ci to pokazał, to raczej nie traktuje tej drugiej dziewczyny poważnie.

Oj zaufanie powinno działać w obie strony.
Jeśli on jest zazdrosny i nie toleruje Twoich kolegów to Ty masz prawo nie tolerować zachowania koleżanek. On zdaje sobie sprawę z tego,że robi dokładnie to, co jego własnym zdaniem jest nie w porządku?
Myślę,że sporo zależy od interpretacji. Mam prawie samych kumpli, z niektórymi witam się buziakiem w usta. Mam dobrego kolegę, z którym czasem chodzę za rękę, a jak mam coś do załatwienia w jego mieście, to nocuję u niego i śpimy w jednym łóżku(bo tylko jedno ma). I nie widzę w tym nic dziwnego, bo nic złego nie robię. Gdyby mój TŻ był zazdrosny już dawno by mnie zostawił, ale on mnie dobrze zna i wie,że z mojej strony to objawy sympatii, nic innego, bez podtekstów
Na pewno znajdziesz wyjście z sytuacji , bo mądra z Ciebie dziewczyna

Wtedy gdy ona go macala on byl pijany, ale poza tym on jeszcze ja przytulal i trzymal na kolanach... mnie to zabolalo, on obiecywal gdy wracalismy ze nigdy czegos takiego nie zrobi ale potem wlasnie prowadzil z nia ta okropna rozmowe na gadu, w ktorej ona napisala "kocham", a on jej, ze "ma o niej glupie mysli, bo jest pijany".... To, ze mi ja pokazal, moze faktycznie znaczy, ze to nic takiego, ale to co tam przeczytalam za bardzo mnie uderzylo w ten najczulszy punkt, w moja wlasna kobiecosc i poczucie wartosci. Bo w ten sposob, pokazal jej, ze ona jest lepsza...

On wie, ze robi cos, na co w moim przypadku sie nie zgadza. Widzisz Twoj TZ wie, ze moze Ci ufac i jest spokojny, moj natomiast wszedzie widzi potencjalne zagrozenie a sam zachowuje sie okropnie.

Ja juz wyjscie chyba znalazlam, dalam mu ten czas, on albo go wykorzysta, albo nie. Ja przynajmniej w ten sposob spokojnie bede godzila sie z rozstaniem, jesli zobacze, ze on z szansy, ktora otrzymal nie korzysta.

Polly to wlasnie jest ten problem, ze on swoje bledy dostrzega po czasie. Robi cos, a dopiero potem mysli "Przeciez Beacie by sie to nie spodobalo"... A jak sie kogos kocha, to przeciez mysli sie o tym, co poczuje...

Edytowane przez princeska69
Czas edycji: 2009-01-01 o 22:53
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 22:51   #607
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
tylko w robocie pomyślą ze to kit- bo się w sylwestra spięłam, że mam 10 dni urlopu z tamtego roku a tu mi kurde mówią ze do konca kwietnia nie ma szans...
A co cię interesuje co kto sobie pomyśli? Jesteś chora więc zostajesz w domu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 02:42   #608
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
No a teraz mnie dobil 'I just want u to love me, that's all'

Bo to przeciez jak splunal, kochac kogos, jak ja mu nawet nie ufam, wiem, ze nie moge na niego liczyc a cala jego milosc jest miloscia niedojrzala i nastoletnia...
Tak kochaja nastolatkowie, a potem ida do domu, stara podaje obiad a ze starym oglada sie tv...

A ja nie mam tu mojej mamy co mnie po glowie poglaszcze jak mam problemiki...
Hecate, tak szczerze zupełnie, myslę, że nie jesteś łatwą osobą do kochania. Także dlatego, że komunikaty, których udzielasz są sprzeczne. "Na oko" jesteś zabawowym luzakiem, osobą szaloną i bez poważnych planów na przyszlość. Tak myślę. Natomiast rzeczywiście, oczekujęsz deklaracji wykraczających poza ten zakres, masz potrzebę związku głebszego, partnera silniejszego i powazniejszego niż chlopiec do wspólnej zabawy. Co więcej: myslę że tak samao, jak bardzo lajtowy zdaje się Twój sposób bycia, tak bardzo serio musi być związek, w którym poczujesz się pewnie.
I nie, nie jest moim celem moralizowanie, ani ocenianie - sama należę do ludzi mocno zabawowych, robiąchych chyba podobnie szalone wrażenie.

Nie wiem, czy ten związek, w którym jesteś, to jest własnie to, ale skoro ten mężczyzna nie rzuca Ci do stóp całego swojego życia i mieszkania, to znaczy, że nie jest na to gotów i nie chce tego. Może lepiej rzeczywiście przez czas jakiś zachować dystans, usamodzielnić się, stać się panią sytuacji. Kiedy okrzepniesz, zauwazysz, że nie potrzebujesz podpory, żeby stać na nogach pewnie, wówczas może okaże się, że dasz rade stworzyć związek, w którym oboje bedziecie wspierać się nawzajem.

Mieszkanie z koleżanka zda mi się dobrym pomysłem. Pod warunkiem, że bedziesz się tam czuła gospodarzem. Że bedziesz u siebie, a nie znów kątem u kogoś. To okropnie psuje samopoczucie.
Cytat:
Jasne tylko, ze wiesz, jak jakas dziewczyna maca tylek mojego chlopaka i pisze mu na gadu, ze gdyby nie mial dziewczyny to by go wykorzystala to to dziwka jakas a nie kolezanka a on jest parowa ze nie rozumie, ze mnie to boli
Princesko, nie wiem, czy to zadziała w Twoim przypadku, bo nie wiem, jak układacie wzajemne relacje, ale ja w podobnej sytuacji chyba przestałabym prosić o uwagę i domagać się wyłączności. Czy można miec nadzieję, że skoro wczesniej nie chciał zrozumieć, to tym razem zechce?

Dokonałabym eksperymentu. Oświadczyłabym spokojnie, że związek dwojga ludzi to taka relacja, w której obie strony funkcjonują na tych samych prawach. Skoro więc on uważa, że najwłasciwsza formą tej relacji jest związek otwarty, w którym macie prawo do tego, by spotykać się, flirtować, prowadzić dwuznaczne gry z innymi osobami, skoro za własciwe uważa dopuszczanie do poufałości typu łapanie za pupę, to Ty skłonna jesteś zastanowić się nad taką formą znajomości i także przestać ograniczac się w kwestii flirtów i poufałości z innymi mężczyznami.

Jesli się oburzy - zapytaj go, dlaczego oburza go coś, co sam robi bez wyrzutów i jakie ma prawo do tego, by wymagac od Ciebie więcej, niż od siebie.

Jesli zgodzi się spokojnie na taką wolność... No to chyba nie zależy mu na tym, co zwykle uważa się za związek, tylko na lużnej znajomości.

Jesli będzie tłumaczył, że nie ma złych intencji, a ta dziewczyna to tylko ot tak - powiedz mu, że Ty tez nie bedziesz miała złych intencji i tez tylko ot tak.

Oczywiście najbardziej pożądaną sytuacją byłoby, gdyby wreszcie dotarło do niego, jak to wygląda z drugiej strony. To może być ciekawe doświadczenie dla niego, kiedy wyobrazi sobie siebie w sytuacji, kiedy w jego obecności inny chłopak chwyta cię za pupę, a Ty uważasz, że to nic takiego.

Powodzenia.

Polly, zdrowia życzę.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-01-02 o 02:45
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 04:29   #609
ivanna
Zakorzenienie

Miłego dnia wszystkim ja uciekam do pracy

edit: hehe... i tyle z pracy, od 6.00 na przystanku stałam i żaden z 4 autobusów do 7.30 nie przyjechał... mało co nie przymarzłam :/ wzielam urlop na żądanie i ocieplam się herbatką

Edytowane przez ivanna
Czas edycji: 2009-01-02 o 06:38
ivanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 07:19   #610
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Hecate, Princesko- życzę Wam pomyślnego wyjścia z aktualnej sytuacji, przesyłam dużo dobrej energii

Polly- zdrowiej szybko Pracą się nie przejmuj, każdy ma prawo zachorować.
PS. O jakiej legitymacji piszecie? Pytam, bo ja żadnej nie posiadam, a może powinnam?

Ivanno- po raz pierwszy obie nie jesteśmy w pracy Ja dziś też mam wolne, zjem śniadanko, wyszykuję się i pojadę połazić po sklepach.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 07:22   #611
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość

Ivanno- po raz pierwszy obie nie jesteśmy w pracy Ja dziś też mam wolne, zjem śniadanko, wyszykuję się i pojadę połazić po sklepach.
Ja też cieszę się niespodziewanym wolnym - zamierzam iść do fryzjera i już jestem tym zestresowana Wiem, że to powinna być przyjemność i kiedy widzę zadowalający efekt zwykle jest, ale mój fryzjer lubi czasem ciachnąć za krótko i włosy wyglądają fajnie dopiero, kiedy zaczynają trochę odrastać... Więc zwykle wygląda to tak, ze walczymy o każdy centymetr

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 07:35   #612
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez joasiak1 Pokaż wiadomość
Ja też cieszę się niespodziewanym wolnym - zamierzam iść do fryzjera i już jestem tym zestresowana Wiem, że to powinna być przyjemność i kiedy widzę zadowalający efekt zwykle jest, ale mój fryzjer lubi czasem ciachnąć za krótko i włosy wyglądają fajnie dopiero, kiedy zaczynają trochę odrastać... Więc zwykle wygląda to tak, ze walczymy o każdy centymetr
Joasiu u mnie jest dokładnie na odwrót- muszę walczyć z moją fryzjerką o to, by ciachnęła mi nieco więcej cm Jak proszę, żeby obcięła 5 cm ona obcina 2 i czeka na moją reakcję Świetna jest.
Życzę udanej wizyty, bezstresowej i przynoszącej piękny efekt.
Stary 2009-01-02, 07:43   #613
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Joasiu u mnie jest dokładnie na odwrót- muszę walczyć z moją fryzjerką o to, by ciachnęła mi nieco więcej cm Jak proszę, żeby obcięła 5 cm ona obcina 2 i czeka na moją reakcję Świetna jest.
Życzę udanej wizyty, bezstresowej i przynoszącej piękny efekt.
Dziękuję

Najbardziej stresujące jest to, że wlokę ze sobą Sasię i już boję się, że jeśli będzie niezadowolona, to będzie na mnie

No nic, w ramach postanowienia noworocznego włączam pozytywne myślenie - to tylko włosy, odrosną.

joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 08:04   #614
ivanna
Zakorzenienie

Mendosito, Joasiu miłego dnia wam życzę ja sobie tutaj i tam pomajstruje hehe... pracy z resztą w domku też mam sporo
Stary 2009-01-02, 08:42   #615
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

On wie, ze robi cos, na co w moim przypadku sie nie zgadza. Widzisz Twoj TZ wie, ze moze Ci ufac i jest spokojny, moj natomiast wszedzie widzi potencjalne zagrozenie a sam zachowuje sie okropnie.

Ja juz wyjscie chyba znalazlam, dalam mu ten czas, on albo go wykorzysta, albo nie. Ja przynajmniej w ten sposob spokojnie bede godzila sie z rozstaniem, jesli zobacze, ze on z szansy, ktora otrzymal nie korzysta.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Jesli się oburzy - zapytaj go, dlaczego oburza go coś, co sam robi bez wyrzutów i jakie ma prawo do tego, by wymagac od Ciebie więcej, niż od siebie.

Jesli zgodzi się spokojnie na taką wolność... No to chyba nie zależy mu na tym, co zwykle uważa się za związek, tylko na lużnej znajomości.

Jesli będzie tłumaczył, że nie ma złych intencji, a ta dziewczyna to tylko ot tak - powiedz mu, że Ty tez nie bedziesz miała złych intencji i tez tylko ot tak.
Też o czymś takim pomyślałam, bo to chyba najlepszy sposób jest. U mnie zawsze się sprawdzał. A jeśli wyjdzie,że jednak zależy Wam na tym samym i on chce się poprawić, to wtedy przyda się ten czas na naprawienie swojego zachowania. Tylko musisz się zastanowić jaka poprawa by cię satysfakcjonowała, co on właściwie powinien zrobić? Zerwać zupełnie znajomość z tą dziewczyną? Zachowywać się bardzo oficjalnie względem niej? Jeszcze coś innego? Bo jeśli Ty wymagasz czegoś od niego, on może przecież chcieć tego samego od Ciebie.
Życzę powodzenia A jak nie, to tego kwiatu to pół światu

Cytat:

PS. O jakiej legitymacji piszecie? Pytam, bo ja żadnej nie posiadam, a może powinnam?
legitymacji ubezpieczeniowej. Powinnaś dostać, bo bez tego ciężko iść do lekarza

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-01-02 o 09:22

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 09:26   #616
renia30
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Najbardziej stresujące jest to, że wlokę ze sobą Sasię i już boję się, że jeśli będzie niezadowolona, to będzie na mnie

No nic, w ramach postanowienia noworocznego włączam pozytywne myślenie - to tylko włosy, odrosną.
Hej
o widzę, że Panie podjęły decyzję o noworocznej przemianie Trzymam kciuki, ja sie b. boję fryzjera, ostatnio coraz częściej sama obcinam swoje loki, co zapewne niestety widać hihi.
Powodzenia!!!!!

renia30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 11:36   #617
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Wolę mieć nos, niż perłę, tak szczerze. Bez perły spoko, a bez nosa jakoś tak... niespecjalnie bym się czuła.

Cytat:
boże...jak tu smutno...wszystkim się zaczyna od rozstań ten 2009 rok?
Cytat:
Sasię naszą kochaną tam masz? Ucałuj ją koniecznie ode mnie, proszę Mam nadzieję, że będziecie zadowolone z nowych fryzur

Sabbath - nie wiem jak Ty to robisz, ale zawsze zadzwia mnie jak Twoje porady są trafne. Jakbym była mądrzejsza, to poradziłabym to samo

Princessko, obojętnie co by się nie działo, życzę Ci szczęścia w miłości. Jak nie z tym chłopakiem (choć widzę, że chciałabyś z Tym ), to z innym Trzymaj się kochana

Hecate, życzę Ci znalezienia dobrego rozwiązania w tej niełatwej sytuacji

Polly, zdrówka

Sylwestra spędziłam bardzo miło, w dobrym towarzystwie. Obejrzeliśmy sobie kilka filmów i dużo było rozmów wszelakich (z jednym kolegą M., takim w wieku mojej mamy, przegadałam z trzy godziny o wszystkim, jakoś taki podobny punkt widzenia mamy)
Bardzo to miłe, że mój mąż pracuje w takim towarzystwie. Poprzedni facet miał jakichś lewych kolegów z pracy (oficjalnie przyznawali się, że zdradzają i widzieli w tym nic złego, obraźliwie wyrażali się z swoich partnerkach, lubili sobie popić itd.) co mi bardzo przeszkadzało. A najbardziej to, że dla niego to wszystko były zachowania normalne

Szkoda tylko, że wczoraj czułam się po prostu fatalnie I to nie od alkoholu. Mam przypuszczenie, że to wszystko od papierosów, które niestety tam wszyscy palili. Głowa mi tak nawaliła, że nie mogłam zasnąć i aż z tego bólu pawiowałam Całe szczęście dziś wstałam rześka jak skowronek

Edit:
Dotarła do mnie paczucha z pudrem Urban Decay Wzięłam w końcu Gingersnap. Coś mi bardzo przypomina ten zapach, może trochę karmelizowane orzechy (uwielbiam ), trochę jakieś orzechowe ciasteczka. Opakowanie śliczne, zapach smakowity, w smaku słodkie , tylko te drobinki są jakieś takie duuże Ale generalnie całość na plus

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-01-02 o 12:17
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 12:38   #618
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Hecate, tak szczerze zupełnie, myslę, że nie jesteś łatwą osobą do kochania. Także dlatego, że komunikaty, których udzielasz są sprzeczne. "Na oko" jesteś zabawowym luzakiem, osobą szaloną i bez poważnych planów na przyszlość. Tak myślę. Natomiast rzeczywiście, oczekujęsz deklaracji wykraczających poza ten zakres, masz potrzebę związku głebszego, partnera silniejszego i powazniejszego niż chlopiec do wspólnej zabawy.
Masz Sabbath racje...

Ja nawet nie tyle, ze oczekuje deklaracji co... hm... oczekuje tego by zwiazek zapewnial mi oparcie. Ja moge wyjsc i szalec noc cala ale zwiazek to zwiazek. Chcialabym po takiej nocy, fajnej zabawie wiedziec tez, ze u boku jest facet.

Byly sie smieje, ze z deszczu pod rynne. Jego naprowadzalam, motywowalam. I nie podobalo mi sie takie cos... Teraz moj facet jest bierny totalnie.
Za niego trzeba zrobic, on we wlasnym kraju jak pijane dziecko we mgle.

Bo jego mamusia otoczyla go troska i miloscia zapomniala jednak wyrobic w nim jakikolwiek instynkt zamozachowawczy, jakas samodzielnosc...

Ja wlasciwie wiem, ze za mnie nikt niczego nie rozwiaze, wiem, ze koniec koncow poradze sobie sama. Ale cholernie zabolalo mnie to wczoraj.

Cytat:
Hecate, Princesko- życzę Wam pomyślnego wyjścia z

Dziekuje!

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Sabbath - nie wiem jak Ty to robisz, ale zawsze zadzwia mnie jak Twoje porady są trafne. Jakbym była mądrzejsza, to poradziłabym to samo

Hecate, życzę Ci znalezienia dobrego rozwiązania w tej niełatwej sytuacji
Sabbath is amazing
Ale co prawda to prawda ...

Ah i dziekuje...

Cytat:
Napisane przez BeYourself Pokaż wiadomość

Hecate, nieprzyjemna sytuacja, nie wiem, co poradzić, mocno Cię ściskam i trzymam kciuki, by się wszystko ułożyło jak najlepiej.

Dziekuje.

Dzis, jak to czesto po nocy optymistyczniej patrze w przyszlosc.

Dam rade!

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 12:56   #619
KomEwa
Rozeznanie

Princesko - z tego, co napisałaś o pokazywaniu Ci rozmowy z inną na GG niekoniecznie wynika, że nie traktuje jej poważnie, w przeciwieństwie do Ciebie. Może, niestety, wynikać, że obu Was nie traktuje poważnie. I nie dlatego, że jest sukinkotem, ale po prostu dlatego, że jest głuptasem. I celowo nie piszę, "jeszcze" jest głuptasem, ponieważ nie ma gwarancji, że ta głuptasowatość mu kiedykolwiek przejdzie. Może nawet się zdarzyć, iż z głuptaska, nie mającego złych intencji wyewoluuje na zdradliwego, dwulicowego łajdaka. To tylko możliwość. Na razie, w przypadku Twojego Kamila, nic na to nie wskazuje, ale powinnaś dostrzegać i taką ewentualność i unikać jak ognia zwodniczych nadziei czy oszukiwania samej siebie.

Eksperyment Sabbathowy i mnie przyszedł do głowy, jednak nie chciałam Ci podpowiadać takich rozwiązań, bo zawsze gdy mam do wyboru jasne i zasadnicze postawienie sprawy lub błyskotliwą intelektualno-emocjonalną grę - wybieram to pierwsze. Ale to pewnie dlatego, że nie potrafię do końca wznieść się ponad doświadczenia mojego własnego związku. Jestem z Mężczyzną nieco młodszym ode mnie, jednak niezwykle dojrzałym, mądrym i przede wszystkim prawym. Takim był, kiedy go poznałam (a miał wówczas lat 16) i takim jest obecnie. On nigdy nie zachowałby się w sposób moralnie dwuznaczny, oślizły i to w żadnej dziedzinie życia. Gdyby zainteresował się inną, nie poniżyłby mnie, ale najpierw się rozwiódł, potem rozpoczynał nowy związek. Kiedy jest ze mną, to mogę być dziwnie spokojna, że tylko ze mną. Na poważnie i na wyłączność.
Jednak, jak się tak dłużej zastanawiam, nad opisaną przez Ciebie sytuacją, to chyba rzeczywiście dla Twojego Landryna najlepszy będzie eksperyment zaproponowany przez Sabbath. Podziała, jak łopatą w łeb, a z niektórymi inaczej się nie da.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 14:23   #620
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dziewczyny! dzięki za zyczenia zdrowia- chyba pomogły!

Wstałam przed godziną ale czuję się znacznie lepiej...do roboty nie poszłam jak nie trudno zgadnąć.
Jutro mam tego księdza, TZ lata po mieście za obrusem i kropidłem- jak nie znajdzie- nie wpuszczamy księdza
Stary 2009-01-02, 14:30   #621
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
legitymacji ubezpieczeniowej. Powinnaś dostać, bo bez tego ciężko iść do lekarza
Mam tylko zwykłą kartę czipową i z nią zawsze do lekarza chodzę...

Cytat:
Jutro mam tego księdza, TZ lata po mieście za obrusem i kropidłem- jak nie znajdzie- nie wpuszczamy księdza
A to ksiądz nie chodzi z własnym kropidłem? W końcu po co normalnemu człowiekowi takie coś w domu? Do nas ksiądz zawsze przychodził z własnym sprzętem.

Pobiegałam po mieście, spędziłam 2 godziny w lumpeksie, kupiłam między innymi piękną spódnicę czarną i jestem bardzo zadowolona. Potem pojechałam po CH kupić TŻtowi prezent na rocznicę- kupiłam porządny portfel (w Kemerze wszystko 30% taniej). Teraz wyprałam lumpeksowe zdobycze, zjadłam obiad i odpoczywam przy herbatce. Fajny dzień mam
Stary 2009-01-02, 14:34   #622
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie od województwa zależy. U mnie podstawą przyjęcia do lekarza jest podbita legitymacja. Może karta czipowa to jej nowocześniejsza wersja

Stary 2009-01-02, 15:05   #623
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Dziewczyny! dzięki za zyczenia zdrowia- chyba pomogły!

Wstałam przed godziną ale czuję się znacznie lepiej...do roboty nie poszłam jak nie trudno zgadnąć.
Jutro mam tego księdza, TZ lata po mieście za obrusem i kropidłem
.... a wodę święconą masz, ze tego kropidła tak szukasz? , Biblię i krzyż stojący z dwoma świecznikami posiadasz ?

Cytat:
- jak nie znajdzie- nie wpuszczamy księdza
Wodę ksiądz moze poswięcić
obrusem może być białe prześcieradło
kropidłem - pędzel

nie o to przecież w kolędzie chodzi ..

Mądry ksiądz zrozumie braki, a niemądrym się nie przejmuj ....

Wizaż mi się erroruje i nie chce przyjmować moich postów :-(

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 15:46   #624
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

może macie w prywztnej przychodni usługi wykupione? Ja np bym mogła isc prywatnie ale do L4 i tak muszę mieć tą legitymację...

A to ksiądz nie chodzi z własnym kropidłem? W końcu po co normalnemu człowiekowi takie coś w domu? Do nas ksiądz zawsze przychodził z własnym sprzętem.

No właśnie wyobraź sobie że nie sama byłam w szoku, u moich rodziców już od jakiś 20 lat chodzą z własnymi automatycznymi kropidłami taki metalowy mikrofon napełniony już wodą...no ale kraków to prowincja

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
.... a wodę święconą masz, ze tego kropidła tak szukasz? , Biblię i krzyż stojący z dwoma świecznikami posiadasz ?

kropidłem - pędzel

Wizaż mi się erroruje i nie chce przyjmować moich postów :-(

haha! mam już wszystko, Bibli muszę poszukać
Woda święcona zdobyta!- okazało się że trza mieć własne naczynie! wiec TZ pobiegł po mineralke, wylał i napełnił święconą
Kropidło tyż zdobył!
I obrus- ale jaki ochydny mówię Wam - no cóż będę go mieć jako taki specjalistyczny-dla księdza
Stary 2009-01-02, 16:29   #625
sasia73
Zakorzenienie

Cytat:
mój fryzjer lubi czasem ciachnąć za krótko i włosy wyglądają fajnie dopiero, kiedy zaczynają trochę odrastać... Więc zwykle wygląda to tak, ze walczymy o każdy centymetr
Tym razem też tak było, komedyjka prawdziwa.

Cytat:
Dziękuję

Dałam się przywlec, nie stawiając najmniejszego oporu i wdzięcznam Ci, Joaśku niewymownie
A fryzurki obie mamy piękne

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Sasię naszą kochaną tam masz? Ucałuj ją koniecznie ode mnie, proszę Mam nadzieję, że będziecie zadowolone z nowych fryzur
Aguś -

Obie mizdrzyłyśmy się przed lustrem, myziając się po włosach z wielkim ukontentowaniem. Tzn. każda po swoich się myziała

Sabbath - dobrze prawisz, Princesko - posłuchaj Jej, Sab mądrze gada

sasia73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 16:44   #626
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
No właśnie wyobraź sobie że nie sama byłam w szoku, u moich rodziców już od jakiś 20 lat chodzą z własnymi automatycznymi kropidłami taki metalowy mikrofon napełniony już wodą...no ale kraków to prowincja
To my musimy z tych samych stron pochodzić, bo u moich rodziców też od tylu lat z własnym kropidłem chodzą.

Myslę jednak, że to od księdza zależy.

Pamiętam jak parę ładnych lat temu małżon latał jak ogłupiała kura za kropidłem - otarlismy się o rozwód prawie z tego powodu , bo przecież kropidło to najważniejsza rzecz w domu i jak może nie być kropidła ... ksiądz akurat miał własne, bo tego roku młody wikary chodził po kolędzie.

U nas zasada jest taka: proboszcz chodzi - kropidło mieć musisz, wikary - miej kropidło na wszelki wypadek

Cytat:
haha! mam już wszystko, Bibli muszę poszukać
Woda święcona zdobyta!- okazało się że trza mieć własne naczynie! wiec TZ pobiegł po mineralke, wylał i napełnił święconą
Kropidło tyż zdobył!
I obrus- ale jaki ochydny mówię Wam - no cóż będę go mieć jako taki specjalistyczny-dla księdza
Ciasto upiecz jeszcze , żeby było czym gościa poczęstować.

A jak z pacierzem u dziecięcia? Mogą pytać

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2009-01-02 o 16:46
Stary 2009-01-02, 19:12   #627
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
To my musimy z tych samych stron pochodzić, bo u moich rodziców też od tylu lat z własnym kropidłem chodzą.

Myslę jednak, że to od księdza zależy.

Pamiętam jak parę ładnych lat temu małżon latał jak ogłupiała kura za kropidłem - otarlismy się o rozwód prawie z tego powodu , bo przecież kropidło to najważniejsza rzecz w domu i jak może nie być kropidła ... ksiądz akurat miał własne, bo tego roku młody wikary chodził po kolędzie.

U nas zasada jest taka: proboszcz chodzi - kropidło mieć musisz, wikary - miej kropidło na wszelki wypadek

Ciasto upiecz jeszcze , żeby było czym gościa poczęstować.

Big mama! widzę, że za wszelką cenę pragniesz ukoić moje nerwy przed wizytą
A mówiłam już że przychodzi o 9.00 rano!
popatrzyłam na ten obrus- jest tak paskudny, że zastanawiałam się czy nie wrzucić tu foty

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 19:26   #628
BigMama
Zakorzenienie

Cytat:
Big mama! widzę, że za wszelką cenę pragniesz ukoić moje nerwy przed wizytą
... nie nerwujsja - 5 minut i po wizycie To musi być Twój pierwszy raz

Cytat:
A mówiłam już że przychodzi o 9.00 rano!
...jak tak, to ciasto stanowczo odpada.
Szykuj drugie śniadanko ...

Cytat:
popatrzyłam na ten obrus- jest tak paskudny, że zastanawiałam się czy nie wrzucić tu foty
... dawaj
(tak się zastanawiam ; skoro on jest biały, to co w nim może być paskudne )

Stary 2009-01-02, 19:35   #629
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

... dawaj
(tak się zastanawiam ; skoro on jest biały, to co w nim może być paskudne )
Bo on jest taki jakby ażurowy, jakby trochę haftowany , i chyba zrobiony z woreczka foliowego
Stary 2009-01-02, 19:43   #630
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
To pewnie od województwa zależy. U mnie podstawą przyjęcia do lekarza jest podbita legitymacja. Może karta czipowa to jej nowocześniejsza wersja
Hmm, może. Szczerze mówiąc myślałam, że karty czipowe obowiązują wszędzie, ale może się myliłam.

Cytat:

kropidłem - pędzel

Big Mama dobrze prawi

Cytat:
Haha, pamiętam jak się kiedyś z rodziną na gwałt uczyliśmy jakiejś niezbyt popularnej modlitwy, bo ktoś nam powiedział, że u nich będąc ksiądz ją zaintonował A skończyło się na "Ojcze nasz".

Cytat:
Bo on jest taki jakby ażurowy, jakby trochę haftowany , i chyba zrobiony z woreczka foliowego

Padłam.

Edytowane przez tulipanka
Czas edycji: 2009-01-02 o 20:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości