Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-02, 12:54   #2731
mehja
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

kinga1701 mi przychodzi do głowy:
- "Malwa" na os.Stawki
- "Relax" na działkach na os.Pułanki
- "Dziecięcy Dom Kultury" na os.Słonecznym
- dom weselny na działkach na Zagłoby
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 12:54   #2732
Ywanka
Zadomowienie

kinga1701 witaj!

O ile dobrze wiem to chyba też w Dworku.
A koło Ostrowca w Goździelinie.

A kiedy bierzecie ślub?

Edytowane przez Ywanka
Czas edycji: 2009-01-02 o 12:57
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 13:00   #2733
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem nowa
Mam prośbe planuje ślub w Ostrowcu ja jestem z Lipska a narzeczony z Łagowa wybraliśmy Ostrowiec bo jest w połowie drogi
Tylko ma problem ze znalezieniem sali, ponieważ my byśmy chcieli wynajac sama sale bez obsługi i "jedzenia" czy takie w Ostrowcu wogule są?
Jeszcze sala w Kałkowie.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 13:36   #2734
kinga1701
Zakorzenienie

Do wesela jeszcze troche bo dopiero w 2010, ale z tego co słyszałam to tak rok przed ślubem trzeba już niektóre sale rezerwować, więc powoli zaczynamy się rozgladać. Tylko nasze wesele ma być spore bo około 180 osób. Duża rodzinka. Tym bardziej że mieszkamy od siebie ponad 100 kilometrów trudno nam się zdecydować gdzie zrobić wesele.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 13:58   #2735
olajka
Zadomowienie

Ywanka co z tym salonem Avangarda jest nie tak? Jeszcze tam wogóle nie byłam. Nie miła obsługa czy tak nieładnie czeszą?

My także oglądaliśmy tą sale w Przystani. Pani zrobiła nawet miłe wrażenie na nas, która nam ją pokazywała. Chyba to była właścicielka, ale nie chciała pokazać przykładowego menu weselnego, powiedziała, że to mozliwe jest po wpłaceniu zaliczki i spisaniu umowy. Sala niegłupia, ale ta podłoga troche niebardzo. My widzielismy na tygodniu ta sale także za bardzo nie była ustrojona, było przykładowe nakrycie, na pokaz. Oglądałam filmik i zdjęcia z czyjegos wesela właśnie tam i powiem Wam, że nawet ładnie to się prezentowało. Napewno sala jest na spore wesele. Fajne jest nawet tam to, że sala do tańca jest troszke odgrodzona, co pozwala na swobodna rozmowe przy stołach, a jednoczesnie słychac muzyke
mehja to co napisałas o Przystani jest karygodne

Dziewczyny wróce jeszcze do tego nieszczęsnego ZAIKS-u. Nie wiem czy oglądałyście w tv jak niedawno pokazywali, teraz jakoś przed samymi świętami jak kontrolerzy działają. Mówili, że nieraz sprawdzają i wyszukuja w internecie gdzię będą jaki imprezy i wpadają na kontrol. Szczególnie interesuja się większymi imprezami publicznymi jak właśnie Sylwester czy jakies koncerty. Ale i o weselach tez była mowa. Panowie opowiadali, że w swojej pracy nie mogą kierować się emocjami. Tylko, że ja zrozumiałam z tego tez to, że to raczej leży w gescie muzyki, orkiestry żeby uregulować taki rachunek. Po rozmowie z rodzinką tez doszłam do takiego wniosku. Jak juz chyba pisałam, na żadnym weselu na którym byłam nie było takiego płacenia.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2009-01-02 o 14:00
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 15:13   #2736
Marcia23
Raczkowanie

Ojejku no teraz to juz nie wiem co myslectrudno, klamka zapadla....mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze w tej przystani. Jesli dziewczyny macie jeszcze jakies uwagi, po sylwestrze czy cos, to piszcie. Bede wiedziala na co zwrocic uwage a no i jeszcze jak by ktoras w Was chciala, to mam jeszcze porobione fotki innych lokali, moge je bez problemu udostepnic
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 15:28   #2737
mehja
Zakorzenienie

marcia23 na weselu zawsze jest więcej jedzenia niż na sylwestrze, dziwi mnie to, bo za sylwestra się więcej płaci no ale tak jest Jakbyś miała fotki Venus to poproszę

Dziewczyny, któraś z was pisała, że będzie na Sylwestra chyba w Leśnych Kątach. Proszę o relację, bo ciekawi mnie jak zagrał zespół Komfort.
Stary 2009-01-02, 15:29   #2738
karolina403
Raczkowanie

Witam dziewczyny w Nowym Roku. Ja na Sylwestra byłam w Novum i musze stwierdzic ze jestem troche niezadowolona, sala ładna ale za duzo ludzi bylo.Bardzo malo bylo miejsca do tanczenia, wrecz czasami wogole go nie byloo. Muzyka kiepska piosenki z samych lat 80-tych no nie bardzo. A co najlepsze byly zabawy jak na weselu bezsensu. Jak juz skonczyly sie napoje gazowane trzeba bylo sobie dokupic 0,5l coca-coli za 5zl- to smieszne.Jedzenie bylo wporzadku, chociaz przekaski takie sobie. Ogolnie mowiac Sylwester był taki sobie. To moje opinie.

No i dziewczyny wszytskiego najlepszego w Nowym Roku
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 15:31   #2739
olajka
Zadomowienie

Marcia 23 ja poproszę zdjęcia Pasji jesli masz, chciałabym zobaczyć przystrojenie, teraz po remoncie Bo pamietam jak było przed. I tak trzeba będzie jechac obczaic jak sie sezon wesel zacznie

Stary 2009-01-02, 15:37   #2740
Marcia23
Raczkowanie

Dziewczyny tylko powiedzcie mi...na jakich ulicach jest Pasja i Venus?? bo mi sie juz zapomnialo, a ulicami mam podpisane foldery
Stary 2009-01-02, 15:45   #2741
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w Nowym Roku. Ja na Sylwestra byłam w Novum i musze stwierdzic ze jestem troche niezadowolona, sala ładna ale za duzo ludzi bylo.Bardzo malo bylo miejsca do tanczenia, wrecz czasami wogole go nie byloo. Muzyka kiepska piosenki z samych lat 80-tych no nie bardzo. A co najlepsze byly zabawy jak na weselu bezsensu. Jak juz skonczyly sie napoje gazowane trzeba bylo sobie dokupic 0,5l coca-coli za 5zl- to smieszne.

Marcia23 Venus jest na Kilińskiego
Stary 2009-01-02, 15:46   #2742
Marcia23
Raczkowanie

Venus jest o ile dobrze pamietam na Kilinskiego. Ponizej zamieszczam fotki- robione na poczatku listopada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie023.jpg (59,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie024.jpg (59,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie025.jpg (52,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie026.jpg (66,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie027.jpg (63,6 KB, 32 załadowań)
Stary 2009-01-02, 15:51   #2743
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Pasja jest na Samsonowicza o ile mnie pamięć nie myli.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 16:16   #2744
waniliaania2009
Wtajemniczenie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Witam.
Jestem nowa
Mam prośbe planuje ślub w Ostrowcu ja jestem z Lipska a narzeczony z Łagowa wybraliśmy Ostrowiec bo jest w połowie drogi
Tylko ma problem ze znalezieniem sali, ponieważ my byśmy chcieli wynajac sama sale bez obsługi i "jedzenia" czy takie w Ostrowcu wogule są?
Moja daleka kuzynka wynajmowala sale pod Ostrowcem albo w Chmielowie albo na Boksycce. Wiem ze wynajmowali sale bez jedzenia poniewaz sami wszytsko przygotowywali. Ale nie bylam na nim wiec dokladnie nie wiem. Ale sale sa.

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Venus jest o ile dobrze pamietam na Kilinskiego. Ponizej zamieszczam fotki- robione na poczatku listopada
Bylam w Venus na weselu w sierpniu. Niestety jedzenie mi nie smakowalo. Wiec odradzam. Otoczenie samego budynku tez nie za bardzo ciekawe.
Ponoc Pasja jest ladna ale nie widzilam.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-02 o 21:10 Powód: post pod postem
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 16:47   #2745
kinga1701
Zakorzenienie

Na Boksycce pytałam i niestety organizują wesela do 130 osób maksymalnie.:-(
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 17:03   #2746
waniliaania2009
Wtajemniczenie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Dziewczyny czy macie moze rozpiske = cennik oplat wszytskich zwiaznych ze slubem (oczewiscie oprocz sali i ubrania) chodzi o pozostale oplaty jak urzad, kosciol, czy samochod.....

Cytat:
Na Boksycce pytałam i niestety organizują wesela do 130 osób maksymalnie.:-(
"Żaneta" Dom Weselny

Branża: Imprezy, konferencje - organizacja

Chmielów, ul. Piaski 20, tel. 041 2488612

Tam wesele miala ta moja kuzynka, ale nie wiem na ile osob robia wesela. Nie wiem jednak jak sala wyglada, poniewaz tam nie bylam.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-02 o 17:50 Powód: post pod postem
Stary 2009-01-02, 17:31   #2747
Marcia23
Raczkowanie

Olajka niestety nie mam fotek z Pasji, nie bylam tam nawet powiem Ci...nie wiem dlaczego mi tak umknął ten lokal...przepraszam, nie moge pomoc
Stary 2009-01-02, 18:41   #2748
Ywanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Ywanka co z tym salonem Avangarda jest nie tak? Jeszcze tam wogóle nie byłam. Nie miła obsługa czy tak nieładnie czeszą?
Poszłam tam zeby umalować odrosty po moim nieudanym samodzielnym malowaniu. Niestety siedziałam tam ponad 3 godziny i nic nie zrobiły. Jak zobaczyłam w domu ze mam jeszcze gorszy kolor (bo tam w zakładzie sa ściany w kolorze niebieskim, czerwonym, nienaturalne światło), to poszłam na drugi dzień z reklamacja. A Panie chciały jeszcze raz mi malować włosy ale ja poprosiłam o zwrot pieniążków - całe szczęście ze oddali!
Co do czesania, to wyszyła mi tylko włosy na szczotkę, ale nawaliła jakiś pianek, lakierów i w efekcie wygadałam jakbym kilka dni włosów nie myła!
Jeszcze raz dodam - NIE POLECAM!
Stary 2009-01-02, 18:56   #2749
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy slyszalyscie zespol MARKET z pod Kielc?
Stary 2009-01-02, 19:31   #2750
olajka
Zadomowienie

Marcia23 ok
Ywanka to poprostu okropne jak takie panie fryzjerki z nich Ja właśnie tak ostatnio myslałam, żeby tam kiedys iść się uczesać albo na solarium wpaść. Jednak z fryzjera raczej zrezygnuję
waniliaania2009 ja nie słyszałam o takim zespole.

Ponawiam natomiast pytanie waniliaani2009 o tą rozpiske co ile Was wyniosło z tych papierkowych, urzędowych spraw jak i tych innych

Stary 2009-01-02, 19:54   #2751
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Właśnie o tym pokazie wcześniej pisałam bardzo fajnie to wygląda ale to już u mojej kuzynki było więc ja bym nie chciała się powtarzać, dlatego muszę inną atrakcję wymyślić.
Elsi czy moglabys dac mi jakies namiary na ten zespol co robi pokazy z ogniami?

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-01-02 o 19:56
Stary 2009-01-02, 20:10   #2752
Elsi81
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja tez życzę w Nowym Roku wszystkiego co najlepsze, najpiękniejszego i udanego wesela dla tych które w 2009 r będą mężatkami a dla pozostałych niezapomnianych wrażeń przy spełnieniu wszystkich marzeń.

Waniliaania2009 dziękuje za komplement
Jeśli chodzi o namiary na ekipę, która organizuje pokazy tańca ogni, to muszę się spytać kuzynki czy ma jeszcze numer tel do nich, jak tylko mi poda to Ci podam na P.W.

karolina403 tez byłam w Novum może się gdzieś tam mijałyśmy, ogólnie jestem zadowolona ale jest małe ale...do organizacji zrobiło się zamieszanie jak trzeba było zasiadać do stolików szefowa nie zadbała o dobre usadowienie gości przesadzała niektóre osoby, druga rzecz że za dużo osób było 250 osób to zdecydowanie za dużo na taką salę, miejscami było ciasno, następna rzecz to orkiestra po co te zabawy były/ za długie przerwy robili no i muzyka lata 80 tak jak było zapowiedziane więc to mnie nie zdziwiło a ta samba w ich wykonaniu myślałam że padnę czasami facet fałszował.Ogólnie zadowolona jestem po za tymi rzeczami które wymieniłam, nie zdarzyło się nam żeby napoju zabrakło .

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:35   #2753
karolina403
Raczkowanie

Elsi81 no fakt zamieszania na poczatku troche bylo. No dokldanie za dlugie przerwy robili, a juz pod koniec to chyba z 30minut minelo zanim zaczeli grac.To mieliscie szczecie ze wam nie poszly napoje gazowane u nas wiekszosc pila wlasnie cole ja tam pilam sok i mi starczylo. Nie bylo az tak zle ale lepiej bawi;lam sie rok temu w Goździelinie.
Stary 2009-01-02, 20:38   #2754
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Ojejku no teraz to juz nie wiem co myslectrudno, klamka zapadla....mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze w tej przystani. Jesli dziewczyny macie jeszcze jakies uwagi, po sylwestrze czy cos, to piszcie. Bede wiedziala na co zwrocic uwage a no i jeszcze jak by ktoras w Was chciala, to mam jeszcze porobione fotki innych lokali, moge je bez problemu udostepnic

Marcia23 i Waniliaania2009 wcale sie nie martwcie, wszystko bedzie ok z ta sala, same sie przekonacie. Na tych fotkach sala rzeczywiscie nie wyglada za specjalnie, na zywo, ubrana jest super, wcale nie jest ciemno, ani ponuro.
Co do jedzenia to az mi sie nie chce wierzyc w to co pisza dziewczyny (tak jak bym ja robila swoje wesele w innym lokalu), bylam w kuchni, bylo tam czysto, jedzenie przygotowywane w dobrych warunkach. Trudno mi w to uwierzyc ze goscie weselni musieli sie stolowac gdzie indziej (byc moze panstwo mlodzi mieli wczesnie slub i przyoszczedzili na jedzeniu) ja mialam piec potraw goracych, przystawki, ciasta, owoce (wcale nie bralam wiejskiego stolu) i jeszcze to co zostalo moglam zabrac do domu. Goscie nie chodzili glodni, jedzenie im bardzo smakowalo, porcje wcale nie byly male Co do sylwestra to wiadomo, ze lokale chca zarobic i nie przykladaja sie do jakosci jedzenia
Tak wiec dziewczyny, ktore zdecydowalyscie sie na ta sale, nie zalamujcie sie, mialam tam wesele (zobaczylam na wlasne oczy, posmakowalam) i moge polecic sale w 100% Jak wroce to postaram sie przeslac Wam jakies fotki

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2009-01-02 o 20:42 Powód: literowka
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 20:40   #2755
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
Elsi81 no fakt zamieszania na poczatku troche bylo. No dokldanie za dlugie przerwy robili, a juz pod koniec to chyba z 30minut minelo zanim zaczeli grac.To mieliscie szczecie ze wam nie poszly napoje gazowane u nas wiekszosc pila wlasnie cole ja tam pilam sok i mi starczylo. Nie bylo az tak zle ale lepiej bawi;lam sie rok temu w Goździelinie.

Ja też piłam sok, i powiem Ci ze tez lepiej się bawiłam rok temu w Venus, więcej było wtedy tam przystawek i owoców.Jak wiadomo w Novum chcieli zrobić wszystko jak najtańszym kosztem i chyba im się to udało.

Stary 2009-01-02, 20:45   #2756
karolina403
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Ja też piłam sok, i powiem Ci ze tez lepiej się bawiłam rok temu w Venus, więcej było wtedy tam przystawek i owoców.Jak wiadomo w Novum chcieli zrobić wszystko jak najtańszym kosztem i chyba im się to udało.
No dokladnie chociaz tak powinno byc odwrotnie ,powinni sie pokazac od najlepszej strony. Jak wracalam do domu to taksowkarz nam opowiadal ze jak wracali jakies 3-4 pary z tego Sylwestra i malo byli zadowoleni wiec chyba cos w tym bylo.
Stary 2009-01-02, 20:57   #2757
Elsi81
Zakorzenienie

Wiesz jak wchodziłam do ubikacji to tam tylko babki nie zadowolone były ale cóż to był sylwester i zarówno tam jak i w innych lokalach nie było tak jak na weselu bo jak widać wesela lepiej wypadają zarówno pod względem jedzenia jak i wystroju sali bo organizując wesele o wszystkie szczegóły my dbamy żeby potem siary nie było przed gościami, ja mam mieć wesele w Novum i mam zamiar dopilnować żeby było wszystko po mojej myśli bo jak ja płacę to i też żądam.A jeśli chodzi o taksówkarzy to niezłe wyzyski robiły jak odwoziły klientów do domu, np ja jechałam z moim TŻ-etem najpierw odwieźli mnie na moje osiedle które było po drodze a potem mój TŻ-et pojechał na Ogrody i zapłacił 30 zł za kurs a muszę dodać,że w ogóle nie włączył taksometru.

Stary 2009-01-02, 21:09   #2758
ewelka111
Raczkowanie

Elsi81 jak widac sylwester byl udany dla taksowkarzy, niezly wysysk

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 23:03   #2759
Grazia532
Przyczajenie

Mehja -teraz chyba już wiesz co miałam na myśli pisząc o Smykowie -pozdrawiam i życzę wspaniałego 2009roku
Grazia532 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 08:17   #2760
mehja
Zakorzenienie

A jak Venus wygląda okropnie bez dekoracji na tych zdjęciach i jaka podłoga jest zniszczona

Grazia532 już chyba wiem co miałaś na myśli. Niestety.

Ewelka111 ty jako panna młoda na pewno nie siedziałaś w kuchni i nie widziałaś jak robią jedzenie a ja tam pracowałam. Na wesele na pewno się będą bardziej starali.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości