|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Cholera pomóżcie bo zachowuje sie jak debilka :(
Witam, no i mnie dopadła ta kategoria...A mianowicie kupiłam sobie laptopa i chcialam miec WiFi, ale niestety na tym sie akurat nie znam wiec zadzwonilam po jakiegos chłopaka-informatyka z ogłoszenia
Okazał sie nim - ładny,dowcipny,niezalezny 18 latek Dla sprostowania ja mam 16.Za pierwszym razem było naprawdę miło,zabawnie mimo iz był troszke speszony.Za drugim razem gdy już przyszedł niestety, ale było jakos tak troche dretwo i inaczej.Mimo to bardzo mi sie spodobał, raz do niego na gadu napisałam po 1 spotkaniu bo musialam sie go cos dopytac o to WiFi no ale na tym koniec.Wiem ze gdybym mu wpadła w oko to miałby jak zagadać, ma mój telefon,numer gg wiec mozliwosci jest mnóstwo, no chyba ze jest bardzo nieśmiały.Zagadac do niego na gadu?Jesli tak to co wymyślic zeby nie wyszła na debilkę? Czy darowac sobie? Ostatnim razem że tak bardzo mi sie ktos spodobał 2 lata temu i nie chce szansy zmarnować.Wiem ze to dziecinada,ale ja już tak mam, takiej blokady to ja nigdy nie miałam hehe.Pomóżcie i napiszcie co mi radzicie bo ja juz nie daje rady, musze wiedziec na czym stoję Z góry dziękuje
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cholera pomóżcie bo zachowuje sie jak debilka :(
Moze nie odzywa się bo jest zajęty? Tzn. ma dziewczynę?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
hej
co dokładnie oznacze skrót tż? jestem nowa
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
WIFI - wystarczy wpisac w wyszukiwarke i juz wiadomo o co chodzi
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ - Towarzysz Życia.
Edytowane przez Jeanne90 Czas edycji: 2008-12-31 o 14:57 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
zepsuj specjalnie komputer i go wezwij jeszcze raz.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
nie wizelas tego pod uwage ze moze jest bardzo smialy ale ma np dziewczyne
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie każdy facet, który jest w stosunku do Ciebie miły musi od razu chcieć się z Tobą umawiać. Pewnie wyczuł Twoje intencje przy drugim spotkaniu i starał się dać Ci do zrozumienia, że Wasza znajomość jest czysto profesjonalna.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Coś też tak czuję. Zresztą, on takich klientek ma pewnie na pęczki...
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeanne90 - wiem
ale ja odp zalozycielce watku, a co do tego chlopaka, wpadl, wytlumaczyl, pomogl i chyba na tym sie skonczylo? gdyby chcial to jakosby odpowiedzial, dal znac, rozmawial o czyms innym, a nie tylko o pracy
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
, a więc niestety biore taka opcję pod uwage ze może miec dziewczynę, wtedy to sobie napewno odpuszczę.No ale jeśli nie zagadam co jest dla mnie naprawdę trudno, to się nie dowiem.Nie ma zadnych opisów na gadu które by wskazywały na to, nic zero...Ehhh.Już raz taką okazję przepuściłam, ale wtedy to mi na dobre wyszło, okazał sie strasznym lovelasem Broniecka masz trochę racji w tym co napisałas, lecz przy drugim spotkaniu cos tam poza komputerami rozmawialismy, nie tylko czysto profesjonalnie Ale ogólnie wyczułam ze nie ma zbyt dobrego humoru,pózniej miał opis wskazujacy na to ze był wkurzony Alice in Wonderland- sprawa z wifi nie była taka prosta, bo chcialam miec na dwa kompy poza tym chciałam miec przez karte wifi, a okazało sie ze jednak trzeba kupic router No albo wezwe go jeszcze raz hehehe jak nie mial drobnych i 10 zł mi nie wydal to powiedzial ze nastepnym razem odliczy wiec niezly pretekst No ale tak naprawde co mi szkodzi zagadac do niego? Okaze sie ze ma dziewczyne no i po sprawie...bede wiedziec na czym stoję.Tylko co mam mu napisac? Jak do niego zagadac? Wy się dziewczyny bardziej znacie, i nie jeden raz byłyscie w takiej sytuacji.Nie chce zebym wyszła na debilkę hehe Ja mam straszna jakas blokade wewnetrzną - pierwszy raz w zyciu...
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
fructisa jak juz to musisz dzialac, my dziewczyny mamy szczescie, bo mozna udac ze nie zna sie na tamtym i siamtym, no wiesz taka slodka blondynka
tutaj akurat wifi i faktycznie nie wiedzialas o co chodzi, nawet jak tlumaczyl- to przeciez moglas zapomniec;p i pretekst jest nioooo tylko ze odwagi wiecej!
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym sprawdziła na naszej-klasie czy ma zdjęcia z dziewczyną
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Klasyka ![]() Ja na Twoim miejscu powiedziałabym,że w ramach rewanżu za pomoc zapraszasz go na kawę. I zobacz jak zareaguje .Swoją droga coraz młodsi ci informatycy, podziwiam takie umiejętności...
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Oj działaj! Nie ma nic do stracenia. Szczegolnie jak chcesz napisac na gg...
nie ma wstydu prosto w oczy. Nie musisz go potem widziec juz, kiedy odmowi. Zapytaj sie o tą kawę
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie mam bardzo podobną sytuację...sama odezwałam się do faceta,który mi się podoba.Też nic o nim nie wiem i nie wiem czy cokolwiek z tego bedzie,raczej nie,ale spróbowałam
![]() W każdym razie Ty zawsze możesz go zaprosić nawet do kina w ramach....rewanżu i wyrazu wdzięczności,bo on pewnie może nie wiedzieć,że np miałaś duuuuży problem ze znalezieniem wolnego informatyka i tylko on się zgodził Wiesz o co chodzi...On na pewno się zorientuje,że wpadł Ci w oko,ale czy właśnie nie o to chodzi?Musisz mu dać do zrozumienia,a potem czekać na jego odpowiedź Powodzenia!Moż e Tobie się uda! A jak nie....nie będziesz sobie pluć w brodę,że nie spróbowałaś.Życie,wbrew pozorom,jest krótkie i nie ma co tracić czasu i przegapiać okazję na szczęście.Pomysł z ponownym wezwaniem go też jest ok.A nie masz jakiegoś kuzyna informatyka,który"zepsuje "coś fachowo,żeby on miał troche pracy,żeby nie było tak łątwo,że załatwi robotę w 5 minut,tylko,żeby nawet musiał się wysilić nawet przez dwa dni )))Masz kieszonkowe?Zdaję sobie sprawę,że musi Cię być stać(finansowo)na tego faceta
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, też miałam taką sytuację. Bardzo podobał mi się facet, strzała amora od pierwszego wejrzenia. Bywałam tam gdzie on, wkręciłam się w jego towarzystwo, musiaąłm wszystko o nim wiedzieć. Na początku coś zaiskrzyło, ale potem on zbyt szybko wyczuł moje intencje. Nigdy w życiu nie zachowywałam się w stosunku do mężczyn jak do niego byłam zbyt nachalna. Nie wiem z czego to wynikało, chyba pierwszy raz tak strasznie mi zależało, że nie potrafiłam sobie z tym poradzić. Czytałam wcześniej "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy?" i byłam dumna z siebie, że tak zawsze zołzowato postępuję. A tu nagle taka inna sytuacja. Ja jestem po zabiegającej stronie
I co? Odsunął się, przestraszył. Nigdy już nie zrobię tego błędu. Czekam na pierwsze kroki mężczyn, nie daję się odrazu zdobyć, zawsze myślę że gdy tego już dokonają i ja wpadnę po uszy, znowu będzie tak samo. Tak więc czekaj cierpliwie na rozwój wydarzeń. Może znowu będziesz potrzebowała pomocy do kompytera, gdy już się spotkacie parę razy, nie będzie taki nieśmiały. Rozmowa bardziej się będzie kleić i umówicie się na spotkanie poza sprawami komputerowymi
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Wiec tak sprawdziłam juz na naszej klasie, ale nie ma swojego profilu, szukałam po roznych informacjach - niestety bez skutku.Szokolate - przynajmniej masz juz to za soba, ale nigdy nie wiadomo byc moze napisze do Ciebie
A finansowo on jest niedrogi, bo dopiero sie uczy wiecie jak to jest chce sobie dorobić Za pierwszym razem nie chcial w ogole kasy wziazc, dopiero po drugim spotkaniu wział i to bardzo malutko 40 zł a ze nie miałam rozmienic to 50 zł No zgadza sie 3/4 chłopaków informatyków to zazwyczaj takie kujonki w okularach hehe Z tym ponownym zepsuciem czegos to nie jest zły pomysł, tylko narazie nie mam już zadnej kasy więc bedzie cieżko chyba ze bede zbierac a tak jak mówicie pasowaloby go na dłuzej w domu przetrzymać Ale nie tylko naprawianie on ma w usługach kursy i jakies tam pierdoły, wiec z wymysleniem czegos nie bedzie problemów wtedy jakbym go zamówiła to kazałbym sie wszystkim usunac z domu hehehe Ale z jednej strony jak zagadam na gadu odrazu bede w sumie wiedziec co w trawie piszczy a pewnie nic hehe.Jaka opcje wybrac? Poczekac,uzbierac kase i go zamówic czy na gadu napisac? Tylko wtedy co, aby to jakos w miare dobrze wygladało? Dzieki za odpowiedzi jestescie kochane!!
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm....jakby nie było,gadu jest tańsze i nie muszisz na nie kasy zbierać
Ale jak go zagadać,żeby się zorientować,że ma lub nie ma dziewczyny?I czy w ogóle ma ochotę na dalszą znajomość z Tobą?Mam ten sam problem i też wymyślam różne sposoby(wątek Nieznajomy) Też owijam wełnę w bawełnę i staram się,żeby nie zorientował się co mi po głowie chodzi i co tak naprawdę do niego mam.Dlatego czekam z napisaniem do niego,zastanawiam się czy w ogóle,a jeśli tak,to co...Dlatego myślę,że skoro masz okazję go do siebie ściągnąć,to powinnaś skorzystać z tego sposobu.Ja nie mam takiej możliwości,musi mi na razie wystarczyc nk.Ale Ty masz wachlarz możliwości.Jak już go ściągniesz,to w ramach rewanżu zaproponuj kawę(nawet w domu)może rozmowa potoczy się na tematy typu szkoła,planowane studia,przyjaciele,znajom i,hobby,gdzie bywa,co lubi robić,jakie filmy itp.A nóż mus się wymsknie..."bo wiesz,my z moją dziewczyną,to chodzimy tam i tam"Juz będziesz wiedziała co jest grane,a nie wyjdziesz na idiotkę.A jak koleś przychodzi do Ciebie do domu na dłuższe posiedzenie(bo o to zadbasz),to wypda mu zaproponować coś do picia,a potem luźna gadka...Tak najlepiej... Dlatego pytałam czy nie masz kogoś zaufanego,kto mógłby Ci pomóc,bo gdybym poprosiła jakiegoś kolesia z ogłoszenia,zeby mi zepsuł kompa i jeszcze bym mu za to zapłaciła,tylko dlatego,żeby naprawił go ktoś inny,to by wyszło na to,że chyba oszalałam! Przemyśl to...
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na głupa zagadac czy nie poklikamy hehe I wtedy moza zapytac go o dziewczynę,tak naprawdę dużo moze wyniknac z takiej rozmowy.No i jesli wtedy bedzie dobrze nam sie gadało itp. to ujawnię się Tak naprawdę nie wiem jakie on ma podejscie do wielu spraw, i gdybym napisala jako nieznajoma byloby znacznie lepiej Wiecej rzeczy sie dowiem, no a jesli napisze jako ja wtedy moze byc juz gorzej - bo jesli nie chce ze mna utrzymywac znajomosci gadka bedzie żenująca i sie niczego nie dowiem.Moze sie okazac ze nie jest nic wart, ma dziewczyna i wtedy ja bede sie zadreczac..Co myslicie o tym pomysle? Wiem dziecinada no ale co ja poradze
CIESZ SIĘ Z ŻYCIA !!! Edytowane przez fructisa Czas edycji: 2009-01-02 o 16:42 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli czytałaś mój wątek,to w gwoli ścisłości,myślałam,żeby napisać z innego numeru i napisać,że miałam kiedyś ten numer,którym się on teraz posługuje,ale nie zrobiłam tego.Napisałm do niego po prostu na nk,ze swojego profilu...Żadnych podchodów.Ujawniłam się od razu,ale nie napisałam przecież ,że mi się podoba...
Takiego numeru mozesz użyć,jak chcesz sprawdzić czy ma dziewczynę,ale nie radzę sie ujawniać,bo on sie wkurzy.Wyjdzie na to,że go sprawdzasz,albo pomyśli,że sobie z niego żartujesz.Poza tym jest informatykiem i skoro się ogłasza i zarabia na tym,to nie wiemy jakie ma mozliwosci,a nóż Cię namierzy i co wtedy?Przepadłaś...Dlateg o nie ryzykowałabym.Trzeba wymyślić coś innego... |
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Jak do mnie odzywa się ktoś obcy na gadu, to w ogóle nie odpowiada. Jeśli jakiś znajomy dostał mój numer, to dopóki się nie zidentyfikuje, olewam. Także nie wiem, czy koleś będzie się zwierzał obcej dziewczynie zwłaszcza przez gadu, gdzie może go wkręcać n.p. jakiś kumpel.
Można sprawdzić IP osoby piszącej. Oczywiście nie zawsze potwierdza to w 100% tożsamość piszącego, ale daje sporo informacji
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
No ale zobaczyc moje IP musze go miec na liscie gg i wtedy mozna zobaczyc
Ale raczej odradzacie ten pomysł? Odrazu mowic prawde ze to ja Tylko nie wiem zbytnio co wymyslic, aby dosyc ciekawie to wyszło
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisz jako nieznajoma na gg ale nie ujawniaj się
Jak nadal Ci się będzie podobał, i nie bedzie miał dziewczyny, to wtedy pokombinuj i zadzwoń, że czegoś tam nie wiesz z komputerem no i oczywiscie niech przyjdzie Ci wytłumaczyć
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiemy co on umie a czego nie,nie wiemy jakie sposoby zna by móc Cię sprawdzić... Uczciwość popłaca,a poza tym faktycznie może nie rozmawiać z kimś kogo nie zna...i tak się nic nie dowiesz.To jest właśnie ryzyko.Ja też nie wiem,czy ten "mój" ma czy nie ma dziewczyny.Gdyby się zorientował co w trawie piszczy i powiedział mi"słuchaj,ja mam dziewczynę"mogę udać głupią i powiedzieć,że ja mam chłopaka i odwrócić kota ogonem. Tylko to wszystko musi być subtelne,nie narzucające,wymaga cierpliwości i czasu... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
No tak w sumie macie racje, nie bawic sie w jakies podchodzy
w takim razie jak zagadac? jaka sobie gadke wymyslic? Swoja droga ma jakis opis smutny ze miało byc tak pięknie hehehe Moze dziewczyna cos nabroiłam ;D
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

Okazał sie nim - ładny,dowcipny,niezalezny 18 latek
Dla sprostowania ja mam 16.Za pierwszym razem było naprawdę miło,zabawnie mimo iz był troszke speszony.Za drugim razem gdy już przyszedł niestety, ale było jakos tak troche dretwo i inaczej.Mimo to bardzo mi sie spodobał, raz do niego na gadu napisałam po 1 spotkaniu bo musialam sie go cos dopytac o to WiFi no ale na tym koniec.Wiem ze gdybym mu wpadła w oko to miałby jak zagadać, ma mój telefon,numer gg wiec mozliwosci jest mnóstwo, no chyba ze jest bardzo nieśmiały.Zagadac do niego na gadu?Jesli tak to co wymyślic zeby nie wyszła na debilkę? Czy darowac sobie? Ostatnim razem że tak bardzo mi sie ktos spodobał 2 lata temu i nie chce szansy zmarnować.Wiem ze to dziecinada,ale ja już tak mam, takiej blokady to ja nigdy nie miałam hehe.Pomóżcie i napiszcie co mi radzicie bo ja juz nie daje rady, musze wiedziec na czym stoję