Świadkowie Jehowy-prawda - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-02, 21:53   #241
mmm5
Raczkowanie

Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda

"Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili"

jak to zdanie ma się do waszego zakazu transfuzji krwi - czyli krótko mówiąc do zakazu ratowania życia. Przecież Bóg jest miłością, każe nam kochać bliźniego. Nie ratując umierającego czlowieka - to tak jakbysmy nie pomogli Bogu..?

ponawiam to pytanie

viva la vida
mmm5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 21:56   #242
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez Sylwiunia15 Pokaż wiadomość
Tak ale w niebie Jezus niema ciala
Bo w niebie nie moze byc cialo , w niebie sa tylko postacie duchowe
a Maryja zostala wniebowzieta
z cialem

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 21:56   #243
expectation
Zadomowienie

Cytat:
To spytam o co w ty mi odpoweidz albo TAK albo NIE

czy te trzy osoby w jednej wedlug ciebie moga ze soba rozmawiac?
Nie mogę ci odpowiedzieć na to pytanie.

Tak samo ja mogłabym Ci zadać- - czy jeśli Bóg jest nieskończenie mocny to czy moze stworzyć kamień, którego nie może podnieść?

Człowiek - jest tylko człowiekiem - Bóg - jest Bogiem - i tylko On wie jak jest naprawdę. My opieramy się na Piśmie Świętym - a tam nie ma wzmianki zarówno o tym czy Bóg moze stworzyć kamień, którego nie może podnieść, jak również o tym czy trzy osoby mogą między sobą rozmawiać. Można wymyślić takich pytań miliony (i zapewne ty masz je gdzieś zapisane)

A Bóg map nie rozdaje, nie wiesz dokąd iść...

expectation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 21:57   #244
Sylwiunia15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm5 Pokaż wiadomość
"Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili"

jak to zdanie ma się do waszego zakazu transfuzji krwi - czyli krótko mówiąc do zakazu ratowania życia. Przecież Bóg jest miłością, każe nam kochać bliźniego. Nie ratując umierającego czlowieka - to tak jakbysmy nie pomogli Bogu..?

ponawiam to pytanie
Mateusza 10:39
"Kto by znalazl swa dusze, ten ja straci a kto by stracil swa dusze ze wzgledu na mnie, ten ja znajdzie"
Sylwiunia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 21:59   #245
kropka241
Zakorzenienie

sylwunia wiesz co?? dla mnie moglabys sobie zacytowac nawet poemat o tym ze nie wolno przetaczac krwi

a ja uwazam ze to jest zle i grzeszne odmowic komus pomocy i skazac na smierc.

Stary 2009-01-02, 22:00   #246
Sylwiunia15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez expectation Pokaż wiadomość
Nie mogę ci odpowiedzieć na to pytanie.

Tak samo ja mogłabym Ci zadać- - czy jeśli Bóg jest nieskończenie mocny to czy moze stworzyć kamień, którego nie może podnieść?

Człowiek - jest tylko człowiekiem - Bóg - jest Bogiem - i tylko On wie jak jest naprawdę. My opieramy się na Piśmie Świętym - a tam nie ma wzmianki zarówno o tym czy Bóg moze stworzyć kamień, którego nie może podnieść, jak również o tym czy trzy osoby mogą między sobą rozmawiać. Można wymyślić takich pytań miliony (i zapewne ty masz je gdzieś zapisane)
niemam ich napisanych ale jak poraz kolejny przytaczam werset z ksiegi mateusza
26 rozdzial
36 Wtedy przyszedł Jezus z nimi do ogrodu, zwanego Getsemani15, i rzekł do uczniów: «Usiądźcie tu, Ja tymczasem odejdę tam i będę się modlił». 37 Wziąwszy z sobą Piotra i dwóch synów Zebedeusza, począł się smucić i odczuwać trwogę. 38 Wtedy rzekł do nich: «Smutna jest moja dusza aż do śmierci; zostańcie tu i czuwajcie ze Mną!» 39 I odszedłszy nieco dalej, upadł na twarz i modlił się tymi słowami: «Ojcze mój, jeśli to możliwe, niech Mnie ominie ten kielich! Wszakże nie jak Ja chcę, ale jak Ty».

Do kogo modlil sie Jezus wypowiadajac slowa Ojcze moj? odpowiedz
Stary 2009-01-02, 22:00   #247
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Archaniol jest to z rzedow wiekszych niz aniol

Ale dalej to aniol tylko potezniejszy
Nie musisz mnie pouczac o zastepach anielskich.
Tylko zadziwiajace jest jak Jezus ewoluowal od osoby boskiej, aniola do archaniola.

I wiesz, czego nie lubi u SJ? Ze strzelaja tymi cytatami jak niewiemco
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 22:02   #248
Alvesta
Zakorzenienie

ŚJ każdy tekst, sytuację czy zdarzenie interpretują na własną korzyść. Mała próbka dla zainteresowanych: najpierw przeczytajcie list wysłany w 1933 roku do ówczesnego kanclerza Niemiec, Adolfa Hitlera http://brooklyn.org.pl/wiki/List_do_Adolfa_Hitlera
a następnie artykuł http://www.watchtower.org/p/19980708/article_01.htm
Wg niego list przedstawia "Bezkompromisowy stosunek do Hitlera" (sic!)

i nie chodzi mi o fakt dlaczego taki list powstał, czy ŚJ chcieli tylko postępować w zgodzie ze swoją wiarą, abstrahuję od stanowiska KK w tym samym czasie. Chodzi mi o samo mydlenie oczu. Podobnie z Biblią - przekładu dokonano subiektywnie, w sposób mający potwierdzać przekonania ŚJ.
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:02   #249
Sylwiunia15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
sylwunia wiesz co?? dla mnie moglabys sobie zacytowac nawet poemat o tym ze nie wolno przetaczac krwi

a ja uwazam ze to jest zle i grzeszne odmowic komus pomocy i skazac na smierc.
widzisz ty opierasz sie na wlasnym rozumie a ja na bibli

ponewaz wiara SJ nie opiera sie na ich wlasnym rozumie tylko na Bibli nie da sie tobie wytlumaczyc
Stary 2009-01-02, 22:04   #250
Sylwiunia15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Nie musisz mnie pouczac o zastepach anielskich.
Tylko zadziwiajace jest jak Jezus ewoluowal od osoby boskiej, aniola do archaniola.

I wiesz, czego nie lubi u SJ? Ze strzelaja tymi cytatami jak niewiemco

to zle , znaja te cytaty to strzelaja nimi, wkoncu ich wiara opiera sie na bibli, na tej samej bibli co wasza? a ile u was osob tak dobrze zna biblie?
Stary 2009-01-02, 22:04   #251
expectation
Zadomowienie

Cytat:
"Kto by znalazl swa dusze, ten ja straci a kto by stracil swa dusze ze wzgledu na mnie, ten ja znajdzie"
Kto chce znaleźć swe życie - straci je. A kto straci swe życie z mego powodu, znajdzie je.

Ah! już wiem, dlaczego chodzicie po domach...

My interpretujemy ten cytat tak: Jeśli ktoś żyje na tym świecie nieroztropnie, straci je - czyli nie będzie miał życia wiecznego. A ten, kto żyje dla Jezusa i z Jezusem - znajdzie je - czyli będzie z Nim w Raju/Niebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 22:05   #252
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Kiedys biegnac na tramwaj uslyszalam 'Czy chcesz poznac Krolestwo Niebieskie'. Zdazylam tylko odpowiedziec, ze nie mam na to czasu. Panie mialy bardzo zdziwione miny, ale ja naprawde sie spieszylam .
Panie te agitowaly zaraz kolo Urzedu Pracy - co tez pozostawiam waszej ocenie .

Ktos wyzej napisal ze to ludzie oczytani i inteligentni. Nie zgodze sie. Sa nauczeni standardowych tematow i maja tym zagiac rozmowce (w koncu tyle godzin spedzonych na szkoleniach nie idzie w las). Ale najczesciej nie maja na tyle wiedzy zeby odpowiedziec na bardziej skomplikowane zagadnienia.
Pare lat temu mialam okazje rozmawiac z jedna SJ na temat ewolucji. Powiedziala mi ze to bzdura, bo kon skrzyzowany z oslem na nieplodne potomstwo .
Pozniej wpadl mi w rece dosc obszerny artykul w Straznicy na temat ewolucjonizmu. Musze przyznac ze wiekszych bzdur nie czytalam . Zaprzeczanie naukowym faktom, wyrywanie zdan z kontekstu i ich bledna interpretacja to tylko niektore z nieprawidlowosci.
To link do podobnego aktykulu
http://www.watchtower.org/p/20080101a/article_01.htm
, nie moge znalezc tego ktory czytalam, bo to bylo pare lat temu.

A tu na temat ksztalcenia sie http://www.watchtower.org/p/20051015/article_01.htm
szczegolnie mnie rozbawil fragment : Zdarza się, że ludzie podziwiani za osiągnięcia intelektualne przejawiają niepożądane cechy charakteru, zawodzą w życiu rodzinnym, a nawet popełniają samobójstwo.

Teraz mieszkam w Anglii i mialam juz 2 wizyty SJ. Odpowiedz zawsze mam jedna, ze nie wierze w swietosc Biblii.
Dla mnie przepychanki slowne i ząglowanie cytatami z Biblii sa bez sensu. Ma to dla mnie taka sama wartosc, jak rozmowa o wierzeniach starozytnych Grekow na podstawie Iliady i Odysei.

Nie mam nic przeciwko SJ, znam kilku i to uczciwi i sympatyczni ludzie. Ale nie moge zrozumiec dlaczego daja sobie nakladac klapki na oczy.
Wiesz co nie do końca jest tak jak piszesz. Fakt ŚJ są kształceni w kierunku zbijania argumentów i nagabywania ludzi i na tym polu dość trudno ich zagiąć (a nawet jak się zapędzi ich w kozi róg to nie przyznają się za nic, że nie mają racji ), ale posiadają też dużą wiedzę ogólną. Co prawda jest to wiedza dość ocenzurowana przez "strażnicę", gdzie jak sama zauważyłaś pojawiają się często artykuły popularnonaukowe. Przynajmniej ja miałam do czynienia z takimi ŚJ
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:05   #253
byliczka
Zakorzenienie

Cytat:
I ten cytat ma się tutaj jak pięść do nosa.
Bez związku wg mnie z pytaniem mmm5

A jakie ma znaczenie to że ŚJ znają biblię i strzelają cytatami, jak nie świętują narodzenia Jezusa, nie przyjmują ciała Jezusa, który sam nakazał przyjmować jego ciało i krew pod postacią chleba i wina i ustanowił sakrament eucharystii? Co z tego że znają Biblię jak interpretują ją sobie jak im pasuje, zamiast żyć zgodnie z nią?

A jak jest u Was z 10 przykazaniami Bożymi które Bóg przekazał Mojżeszowi?

Edytowane przez byliczka
Czas edycji: 2009-01-02 o 22:11
byliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:06   #254
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:

ponewaz wiara SJ nie opiera sie na ich wlasnym rozumie tylko na Bibli nie da sie tobie wytlumaczyc
na Biblii kiedy jest to dla nich wygodne, subiektywne i zgodne z przekonaniami.
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:06   #255
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:

bo nie da sie usprawiedliwic okrucienstwa wyrywkami z pisma

poza tym opieranie sie na wlasnym rozumie w moim mniemaniu nie jest gorsze od opieraniu sie na artykulach z gazetki

Stary 2009-01-02, 22:06   #256
Sylwiunia15
Raczkowanie

Cytat:
Kto chce znaleźć swe życie - straci je. A kto straci swe życie z mego powodu, znajdzie je.

Ah! już wiem, dlaczego chodzicie po domach...

My interpretujemy ten cytat tak: Jeśli ktoś żyje na tym świecie nieroztropnie, straci je - czyli nie będzie miał życia wiecznego. A ten, kto żyje dla Jezusa i z Jezusem - znajdzie je - czyli będzie z Nim w Raju/Niebie.
Wlasnie wy interpretujecie w jakis sposob a my to poprstu odczytujemy z bibli tak jak jest napisane, odnosnie tego wersetu...
Stary 2009-01-02, 22:08   #257
mmm5
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:

Czy wypadek samochodowy to utrata zycia ze wzgledu na Jezusa?

Nie opiera sie na Waszym rozumie, tylko na czytaniu i dziwnych interpretacjach? A co z sumieniem?Nie gryzloby Cie sumienie, gdyby ktos, kogo bardzo kochasz umarl, bo nie pozwolilas na transfuzje krwi???????
Ja nie pojmuje...

viva la vida
Stary 2009-01-02, 22:08   #258
Sylwiunia15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
bo nie da sie usprawiedliwic okrucienstwa wyrywkami z pisma

poza tym opieranie sie na wlasnym rozumie w moim mniemaniu nie jest gorsze od opieraniu sie na artykulach z gazetki
Wlasnie teraz powatpiewasz w cale Pismo Swiete. To nie sa wyrywki to jest tez kontekst,
A mi sie wydaje ze ci ludzi ktorzy napisali Biblie w dodatku pod natchnieniem Boga wiedzieli wiecej niz my i mozna na tej ksiedze polegac
Stary 2009-01-02, 22:09   #259
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:

Mysle ze to jest wlasnie kwintesencja wiary SJ .
Ja sie jednak wole opirac na wlasnym rozumie .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 22:09   #260
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Nie - są to TRZY OSOBY BOSKIE - (osoby nie w sensie posiadania ludzkiego ciała) Ale One - we Trzy - tworzą Jednego Boga

Dodam jeszcze - są to Trzy Osoby Boskie - które są jednym Bogiem, bo mają tą samą naturę - czyli te same doskonałości
Brawo expectation zaraz zajrzę do słownika co ten wyraz znaczy.

Cytat:
Posłuchaj. Ja Cię nie chcę przekonywać. Uznaje Twoją wiarę, i chcę ją bliżej poznać, i mówię Ci o mojej, też abyś Ty ją bliżej poznała. U nas to jest tak Bóg jest jeden - tak jak woda jest jedna (nie uważam tego za dobre porownanie ale jest obrazowe) Ale jest w trzech osobach NARAZ (tak jak woda jest w trzech stanach skupienia naraz) Bóg Ojciec i Duch Święty - są to Duchy. Duchy - czyli są one niewidzialne, nieśmiertelne, nie mają ciała ale mają rozum i wolną wolę. Mogą przyjmować postacie np. Duch Święty - zstąpił w postaci języków ognia, czy gołębicy. A Syn Boży - to Jezus. Jest on człowiekiem.

Tego nie da się pojąć rozumowo - w to trzeba uwierzyć .
Tak w to trzeba uwierzyć a wiara jest łaską, więc trzeba pokornie schylić głowę i powiedzieć: " Panie Boże Wszechmogący obdarz mnie łaską wiary w Twoją wszechmocność " Amen
Pamiętam jeszcze z religii jak mówiono o Trójcy świętej jak o trzech świecach razem złączonych i dających jeden płomień. Naprawdę jednak bliższe jest mi porównanie do wody w 3 stanach skupienia.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:09   #261
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie wy interpretujecie w jakis sposob a my to poprstu odczytujemy z bibli tak jak jest napisane, odnosnie tego wersetu...
czy uwazasz ze nieprawidlowy??

nie rozumiem jak mozna czytac bez interpretacji pisma ktore powstaly prawie 2 tysiace lat temu..

Stary 2009-01-02, 22:12   #262
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
to zle , znaja te cytaty to strzelaja nimi, wkoncu ich wiara opiera sie na bibli, na tej samej bibli co wasza? a ile u was osob tak dobrze zna biblie?

Prosze, nie wmawiaj mi, ze te wyrwane fragmenty to Pismo Swiete.
Manipulujecie tym, jak tylko sie da. Nie przyjmujecie Pisma w calosci tylko w jakichs smiesznych kawalkach, calkowicie zmieniajac jego sens do waszych potrzeb. To tak jakbym pociela Pana Tadeusza na kawalki i wmawiala ludziom, ze to wersja wlasciwa.
Zapewniam Cie, ze sa wsrod katolikow ludzie, ktorzy znaja Biblie.
piją!

Stary 2009-01-02, 22:13   #263
expectation
Zadomowienie

Cytat:
niemam ich napisanych ale jak poraz kolejny przytaczam werset z ksiegi mateusza
26 rozdzial
36 Wtedy przyszedł Jezus z nimi do ogrodu, zwanego Getsemani15, i rzekł do uczniów: «Usiądźcie tu, Ja tymczasem odejdę tam i będę się modlił». 37 Wziąwszy z sobą Piotra i dwóch synów Zebedeusza, począł się smucić i odczuwać trwogę. 38 Wtedy rzekł do nich: «Smutna jest moja dusza aż do śmierci; zostańcie tu i czuwajcie ze Mną!» 39 I odszedłszy nieco dalej, upadł na twarz i modlił się tymi słowami: «Ojcze mój, jeśli to możliwe, niech Mnie ominie ten kielich! Wszakże nie jak Ja chcę, ale jak Ty».

Do kogo modlil sie Jezus wypowiadajac slowa Ojcze moj? odpowiedz
Bo Jezus był człowiekiem -> myślał jak człowiek, cierpiał jak człowiek. I bał się - tez jak człowiek. Ten fragment jest właśnie wyrazem bojaźni przed cierpieniem - wiedział bowiem, że umrze.
Modlił się jak mi się wydaje - do Ojca, który jest w Niebie

Cytat:
Z tym, że pomiędzy oryginałem Biblii a Waszą Biblią jest duża różnica

Wiecie ja tak w ogóle tutaj rozmawiam, a mam małe doświadczenie w takich rozmowach, i czasami nie jestem pewna czy mówię coś dobrze. Jeśli mówię coś źle, to proszę o poprawienie przez bardziej kompetentną osobę

Stary 2009-01-02, 22:13   #264
mmm5
Raczkowanie

Po prostu odczytujecie z Biblii..? To co, przypowieść o siewcy to taka przestroga dla rolnika? Parabola - to ważne slowo..

viva la vida
Stary 2009-01-02, 22:13   #265
kilianna
Zakorzenienie

Szkoda tylko, że autorka wątku odpowiada jedynie na wybrane pytania i zagadnienia, a niektóre pozostawia bez odpowiedzi i zbywa je milczeniem. Niektórzy poruszyli ciekawe kwestie, zadali interesujące pytania, na które spodziewałam się znaleźć odpowiedzi, ale może były niewygodne

Dodam jeszcze, że i ja mam przyjaciółkę ŚJ. Niestety, nie mogę jej odwiedzać w domu, bo ilekroć u niej jestem, jej mama i siostry przyłażą do pokoju i wciskają mi gazetki, broszurki, udzielają rad, wciągają w dyskusję, zadają masę pytań i NIE DOCIERA, że ja przychodzę nie po to, by być "nawracaną", ale żeby pobyć z przyjaciółką
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:16   #266
expectation
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie teraz powatpiewasz w cale Pismo Swiete. To nie sa wyrywki to jest tez kontekst,
A mi sie wydaje ze ci ludzi ktorzy napisali Biblie w dodatku pod natchnieniem Boga wiedzieli wiecej niz my i mozna na tej ksiedze polegac
Zgadzam się - Ludzie ci w końcu zostali natchnieni przez Ducha Świętego - na nich można polegać!

Ale nie na tłumaczach - ŚJ - którzy dla własnych potrzeb przetłumaczyli Biblię i dostosowali ją niejako do siebie

To co? od dzisiaj czytamy Biblię w oryginale?

Stary 2009-01-02, 22:16   #267
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Wiesz co nie do końca jest tak jak piszesz. Fakt ŚJ są kształceni w kierunku zbijania argumentów i nagabywania ludzi i na tym polu dość trudno ich zagiąć (a nawet jak się zapędzi ich w kozi róg to nie przyznają się za nic, że nie mają racji ), ale posiadają też dużą wiedzę ogólną. Co prawda jest to wiedza dość ocenzurowana przez "strażnicę", gdzie jak sama zauważyłaś pojawiają się często artykuły popularnonaukowe. Przynajmniej ja miałam do czynienia z takimi ŚJ

Ja bym powiedziala, ze to artykuly pseudonaukowe . Jest lizniety temat, ale tak by nie powiedziec za duzo i zeby calosc ciekawie brzmiala. Oczywiscie wszystko zgodnie z Bilbia.

Zalezy co rozumiesz pod pojeciem wiedza ogolna . Moja ocena opiera sie na rozmowach z SJ ktorych poznalam, i wg mnie ich wiedza z zakresu nauk przyrodniczych czy historii jest na bardzo niskim poziomie. Maja kilka obeznanych tematow, przytaczaja dane, masz wrazenie ze zaskakuja wiedza. Ale to tylko wrazenie po po kilku pytaniach, gubia sie w zeznaniach.

Edytowane przez lorelei
Czas edycji: 2009-01-02 o 22:18
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 22:16   #268
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
po prostu odczytujecie z biblii..? To co, przypowieść o siewcy to taka przestroga dla rolnika? Parabola - to ważne slowo..
:d :d :d

Stary 2009-01-02, 22:17   #269
Sylwiunia15
Raczkowanie

Cytat:
Czy wypadek samochodowy to utrata zycia ze wzgledu na Jezusa?

Nie opiera sie na Waszym rozumie, tylko na czytaniu i dziwnych interpretacjach? A co z sumieniem?Nie gryzloby Cie sumienie, gdyby ktos, kogo bardzo kochasz umarl, bo nie pozwolilas na transfuzje krwi???????
Ja nie pojmuje...

Utrata zycia w wypadku samochodowym to czas i przypadek
czyli znalezli sie w zlym miesjcu w zlym czasie, to nie jest utrata zycia ze wzgledu na JEzusa.

ksiega Kaznodzieji

11 A dalej widziałem pod słońcem,
że to nie chyżym bieg się udaje,
i nie waleczni w walce zwyciężają.
Tak samo nie mędrcom chleb się dostaje w udziale
ani rozumnym bogactwo,
ani też nie uczeni cieszą się względami.
Bo czas i przypadek rządzi wszystkim4.
Stary 2009-01-02, 22:17   #270
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu odczytujecie z Biblii..? To co, przypowieść o siewcy to taka przestroga dla rolnika? Parabola - to ważne slowo..
Istny poradnik dobrego rolnika
piją!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości