![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VII
Miłej soboty wszystkim życzę ![]()
![]() Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-01-05 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ostatnią niedzielę usłyszałam podczas ogłoszeń duszpasterskich, że księża proszą aby wyraźnie zaznaczyć podczas kolędy jaka kwota z koperty jest za kolędę, a jaka na parafię ![]() ![]() Widocznie w zeszłym roku żaden z księży nie chciał oddać grosza ze swoich kopert na parafię. A ja naiwnie myślałam że to całość idzie na parafię. Ja też o takim szkoleniu myślałam 2 lata temu, ale niestety pracowałam, więc nie miałam jak w nim uczestniczyć.
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
BAN stały
|
No to dokładnie tak, jak i ja
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Do tej pory byłam przekonana że całość idzie na parafię, naiwna jestem.
![]() |
#665 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Własnie odbyłam księdza ![]() ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-03 o 10:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale jak szłam ostatnio do szpitala, to pani w okienku zażądała ode mnie legitymacji, mimo że Bytom to jak najbardziej Śląsk. Okazało się, że zamiast legitymacji wystarczyły mi formularze ZUS RMUA z pracy z ostatnich 3 miesięcy. Cytat:
![]() ![]() A ja do pracy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W mojej poprzedniej parafii kilka lat przed moją wyprowadzką ksiądz wyraźnie mówił, że podczas kolendy nie przyjmują datków w kopertach. I podczas wręczenia przez mojego tatę odmówił jej przyjęcia. Tutaj akurat mamy budowę kościoła w toku (teraz za kościół robi taka śmieszna kaplica), kolekty na ten cel są przyjmowane podczas mszy w wyznaczony dzień miesiąca, przy czym ksiądz zachęca do wpłat na konto (potem jest podstawa do odliczenia tego od podatku, bo chyba takie darowizny można jeszcze odliczać?). Podczas mszy 1 stycznia ksiądz nawet mówił ile kasy zostało zebrane podczas 2008 roku. No i zawsze mówi na co kolekta z danej mszy jest przeznaczona (na bieżące opłaty, na ogrzewanie kościoła, itd.) A teraz coś z zupełnie innej beczki ![]() Vesenko, upiekłam piernik według Twojego przepisu ![]() ![]() Jeden zrobiłam z dodatkiem herbaty, drugi z żurawinówką i dżemem pożeczkowym. Ten drugi lepszy, jakiś taki kwaskowaty wyszedł, co przełamało smak przyprawy piernikowej.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-01-03 o 10:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#668 | |||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Żebym ja jeszcze taka mądra była kiedy o mnie samą chodzi... ![]() Cytat:
![]() Zupełnie serio choć ze wstydem przyznaję, że przestałam zapraszać do domu znajomych, którzy palą. Nawet kiedy robię imprezę. Nie potrafię znieść tego przyczajonego wszędzie smrodu potem... Nie mówiąc już oczywiście o kacu. ![]() Cytat:
Tylko do czego tego używać? ![]() Cytat:
To najsmutniejsze - kiedy rozczarowują nas ludzie, których postrzegaliśmy jako pewnik, ostoję. ![]() Dobrze, że rozczarowanie przekuwasz w siłę, zamiast się mazać. Dasz radę. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pod księdza? Będziesz gościa kładła na tym stole? ![]() ![]() Cytat:
Ja się kiedyś dowiedziałam, że człowiek, którego uważałam za najblizszego przyjaciela umówił się z moim mężem żeby opowiedzieć mu, że z nim sypiam. Nie było to oczywiście prawdą, ale rozwaliło mnie jego tłumaczenie. Otóż zrobił to, bo się zakochał. No żesz! A ja go na świadka prosić chciałam. W paszporcie miałam wpisanego, jako kontakt w razie wypadku! ![]() Cytat:
To chyba przyczyna tego urodzaju na chętnych do spędzania wspólnego życia. Tak deliberuję, bo mam chyba podobnie i też się nad tym zastanawiam czasem. ![]() Miłej soboty i ja życzę. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-03 o 10:56 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
grozi wypollizowaniem
|
k...jak mam dośc, mam grype i jestem w robocie
Witaj Sabbath!
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-03 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Witaj Klaudio
![]() ![]() A no fakt że lepiej że teraz a najgorsze jest to że dziewucha sama sobie ubzdurała coś w tym tlenionym łbie i wyszło że to ja i mama jesteśmy najgorsze... A laska jest taka że za pare dni zapomni i jak gdyby nigdy nic dalej będzie ze mną chciała gadać - ale teraz przegieła, obrażając moja mame bo mnie to tam licho, ja mam to w du.. ale szkoda mojej mamy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Wtajemniczenie
|
Chciałam życzyć wszystkim miłej soboty (i życzę
![]() ![]() Nie mam już nerwów do durnej firmy kurierskiej, która miała mi dostarczyć telefon (kończy mi się umowa z Orange, więc wymieniem). Dzisiaj po raz kolejny, trzeci już raz wystawiono mnie do wiatru - mimo umówienia się na dzień, na określoną porę dnia ![]() ![]() ![]() ![]() Kompletnie nie rozumiem takiego podejścia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Aragonte zadzwoń tam powiedz że masz już dosyć czekania i rezygnujesz z ich usług i żeby w końcu się zorganizowali - Kacpra mojego wujek dostał 2 telefony - 1 w przeprosinach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może tak, a może nie. A może, choć niezbyt szczęśliwa, i tak będzie zadowolona ze swojej sytuacji. Dopuszczam taką możliwość, bo ludzie są tak różni... Przypomina mi się sytuacja z komedii "Czy leci z nami pilot" lub "Spokojnie, to tylko awaria", zresztą tytuł nieistotny. Sytuacja ta trafnie pokazuje pewien rodzaj kobiet. Otóż, pilot podtruty nieświeżą rybą, katastrofa blisko, jedna stewardessa płacze. Pociesza ją pasażer (bodajże Leslie Nielsen) i jedna z pasażerek. Stewardessa najbardziej boleje nad tym, że jest jeszcze panną. Pocieszający wymyślają kilka argumentów, aby poprawić jej humor (najwyraźniej wg zasady, że lepiej umierać w dobrym nastroju). W końcu pasażerka popełnia gafę i na kolejne zdanie stewardessy w stylu: "Zaraz spadniemy, a ja nie zdążyłam wyjść za mąż" wypala: "No tak, ale ja przynajmniej mam męża". Niektórym sam ten fakt wystarcza...........
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
... zwykle jednak tylko do pewnego czasu niestety.
#675 |
grozi wypollizowaniem
|
ludzie! czemu was tu nie ma?
A ja sięwyalienowuje z tłumu współpracowników:
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No, pomyśl chwilkę ![]() Robiłam wczoraj na M. eksperyment z tym cudem, zachęcając go do liźnięcia mojego migoczącego przedramienia, to mi zarzucił że go chcę otruć ![]() ![]() ![]() ![]() Pochowałam moje nieużywane flaszki, bo mnie w oczy kłuły (kryzys perfumeryjny w rozkwicie, ale się staram nie dać). No i wiecie co mi się ostało? 3 flaszki pełnowymiarowe (OI, BdM, Theorema), 1 wspólna (Gucci PH), 3 miniatury (OI, Elixir dM, Pamplelune) i 4 odlewki (Chocolovers, Rock Crystal - obie w celu raczej szybkiego wykończenia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
Co Ty robisz w pracy o tak dziwnej porze dnia i tygodnia ? Jak tam ksiądz? Wygodnie mu było w koszu?
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-03 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
http://pl.youtube.com/watch?v=YG0EDB...eature=related ![]() Ksiądz został przepytany przez mojego męża i uciekł ![]() Wszystko wyszło ok tylko nie wiem czemu TZ kropidło ustawił tak jakby to on miał kropić .... ![]() ![]()
![]() |
#680 | ||||||
Wiedźma
|
Witaj Polly.
Mam nadzieję, że już w domku i że grypa pójdzie rychło precz. A kysz grypo! Cytat:
![]() Cytat:
![]() No niestety. Ale za to te metody polowania za wszelką cenę... No fantastyka po prostu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdybyś chciała wymienić odlewkę RC na na przykład dolewkę Elixiru to jestem chętna. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-01-03 o 14:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Insze (przypadkowe) goście nawet nie śmią pytać ![]() Cytat:
![]() To Ty może sobie cos kup? Polly_ a cóż Ty masz za straszliwą wikingską ( ![]() Pasuje do mojej Habanity charakterem. ![]() .
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Jakbym miała to też bym zapraszała
![]() Już w domu? Cytat:
![]() W sumie to sama nie wiem czy mi szkoda, że się kończy, czy nie. Było to moje najukochańsze, obok Jaisalmer, kadzidło. Ale z czasem zaczęłam w nich wyczuwać jakieś dziwne, przeszkadzające mi nuty ![]() ![]() BigMamo - ale ja mam więcej flaszek, tylko obecnie schowane są w pudełku ![]() ![]() A tak a propos: zawsze się uśmiecham, jak widzę Twój nick. I nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z taką uchachaną, rozśpiewaną, dobroduszną Murzynką ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-01-03 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Tak ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A jeśli tak wyć Ci się chce, to chyba dobrze. ![]()
![]() |
#686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ewentualniem wódz z Avatara, który nic nie śpiewa, bo jest w odwrocie ![]() Cytat:
![]() EDIT: widzę, że Sabbath już zalinkowała Mamuskę ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-01-03 o 15:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() --- Niech ktoś mi kopa sprzeda na "rozruch" ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-01-03 o 15:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zakorzenienie
|
dupa zimna :/ psikłam się Daim Blond i mało co nie udusiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.