|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Co lepsze Fiesta czy Basta ??? Który zespol lepiej poprowadzi oczepiny, ma wiecej humoru? Na ktorym sie nie zawiode?
|
|
#1952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-wtedy wkleję. Nie wiem jak Ty, ale ja przy mojej figurze właśnie najlepiej czułam się w takim fasonie - coś między rybką a kształtem litery A, bo typowa rybka zbyt radykalnie rozszerza się od kolan i nie jest już taka wygodna przy tańczeniu.Poza tym dobrze mieć troszkę bioderka przy tym fasonie, ktoś z chłopięcą budową nie będzie wyglądał już atrakcyjnie. Dziś byłam z kolei na Głębokiej w salonach: Regina Diamante i Mona Lisa. W Mona Lisie był mój model sukni -tyle, że oryginalny San Patrick , został sprzedany za 4300zł, a najnowsze koronkowe modele z San Patricka na 2009 kosztują 5600 -5900zł - jak to usłyszałam, myślałam że padnę . Sam welon z San Patricka kosztuje nawet do 1700zł.Joasiu przejdz się do Madonny i przymierz taki fason, podejrzewam, że będziesz wyglądać w nim naprawdę dobrze! Cytat:
Ana co do tej góry to suknia nie ma typowego gorsetu, jest jednoczęściowa, spód jest z atłasu, na wierzch narzucona koronka, aczkolwiek sama góra odpowiednio usztywiona i przedłużone koronką ramiączka - z tyłu już bez koronki, jedynie na ramiączkach naszyte perełki - oczywiście można też zrobić wiązanie na szyji -też wygląda to bardzo ładnie -jeżeli ktoś chciałby mieć odsłonięte plecki. Wg mnie w Giselle szyją podobne wzory co San Patrick, ale zawsze w każdym modelu jest coś zmienione(jakiś szczegół, np. w mojej sukience ramiączka są tylko z koronki, a w oryginale jest dodatkowo tiul z przodu i z tyłu oraz plisowany tiul na samym dole sukni wystający zza koronki - bardziej podoba mi się ten z Giselle Ale uważam, że w Giselle naprawdę znają się na szyciu, widać że mają już w tym spore doświadczenie. Co do sukni z kwiatem, to kiedyś była moim nr 1 do czasu, gdy nie zobaczyłam jej na żywo na kimś - wyglądała paskudnie, pasuje chyba tylko nielicznym dziewczynom
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-01-04 o 20:02 |
||
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
|Dziewczyny muszę Wam się pochwalić, dziś byłam z Tż w Kościele i oficjlnie zarezerwowaliśmy godzinę ślubu
ana_01 byliśmy pierwsi na 14 sierpnia, ale mają już księgi więc możesz spokojnie iść i zarezerwować sobie godzinę, śluby są co 45 minut, więc przed nami wolna jest 15.30 a po nas 17
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Rozeznanie
|
onaella, a w którym kościółku bierzesz?
|
|
|
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki w nowym, naszym roku
Ja na Sylwestra byłam w mojej restauracji weselnej tzn. w Bosmanie. Imprezka była super, nogi mnie bolały jeszcze przez dwa dni. Jedzonko dobre - bardzo mi smakował rosół - był z jakimiś dodatkami i drobniutkim makaronikiem - nazywał się "po królewsku" - chyba zamówię go u siebie jako pierwsze danie (jeszcze trochę pomyślę to może niedługo będę miała ustalone menu - kolejny punkt do odkreślenia na liście ), natomiast mojemu tż-owi smakowały roladki mięsne (może też znajdą się w naszym menu A co - niech tż ma też coś do powiedzeniaA propos menu - Wy wybieracie czy rodzice? - taka dygresyjka ![]() Wczoraj postanowiliśmy się udac na poszukiwanie obrączek - mieliśmy w planach tak pełną parą od nowego raku zacząc przygotowania ślubne a tam ostatnio mi się podobały obrączki, więc w przyszłym tygodniu znowu ruszamy![]() Pozdrawiam noworocznie
|
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
My już mamy ustalone menu -jak tylko podpisywaliśmy umowę -jako załącznik zrobiliśmy kalkulację kosztów dla naszego menu, także przynajmniej nad tym nie będziemy musieli się głowić + oddzielnie kalkulację na stół wiejski.
Mieliśmy o tyle łatwiej, że tydzień wcześniej nasi znajomi byli na weselu w naszej sali i mówili co im bardzo smakowało - strasznie nas prosili żeby było dużo kulek ziemniaczanych i więcej szynki z pieczonego prosiaka.
|
|
#1958 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - a jak tam Wasi Panowie? Mają już garnitury? My suknie wybieramy rok wcześniej, a moj Luby planuje kupić garnitur na miesiąc PRZED - i to troche późnawo mi sie wydaje.
Poza tym mamy dylemat-krawat czy krawatka z kamizelką? Szukam w internecie-ale tu jest wszystkiego od groma i ciężko wybrać cokolwiek! Podpowiedzcie! ![]() Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-01-04 o 18:28 Powód: proszę nie pisać post pod postem! |
|
|
|
|
|
#1959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Jak mówisz, że są księgi to już większa mobilizacja. Mam nadzieję, że da radę na 15. 30. Wczoraj był ksiądz po kolędzie, mogłam go wypytać co i jak
|
|
|
#1960 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I tak to jest masz mały to chcesz miec większy masz duży to chcesz mniejszy, tyle że mniejszy tak jak piszesz "wypchasz" i po problemie a co z dużym??? Cytat:
![]() ![]() ![]() Matplaneta edytuj posty używając "+"
|
||||
|
|
|
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm.... w tym tygodniu natknęłam się na płytę ze ślubu w Bosmanie z sierpnia 2008 i powiem szczerze, że nie zrobiła na mnie wrażenia. Do Bosmana nie mam zastrzeżeń oprócz tego, że ciemno było od samego początku (wydaje mi się ze nie ma tam okien) i to sztuczne światło na kamerze - jakoś tak ponuro wyglądało, ale co w rzeczywistości to nie wiem, byłam tam tylkop rzelotem- jak sale oglądałam... A może to przez to wesele i cały ogląd na nie
para młoda nie była zadowolona, ni krzty radości i szcęścia - zamiast w kościele i pierwszym tańcu patrzeć sobie głęboko w oczy -to rozglądali się dookoła po gościach. Unosił się w powietrzu wszechobecny marazm...![]() Dlatego apeluje do Wszystkich kochanych Wizażanek - uśmiechajcie się w ten najważniejsszy dzień! życze wszystkim dużo radości i jeszcze wiecej miłości!! A co do garnituru mojego TZ - to stwerdził, że on tydzien przed kupi... ale tylko sie droczy, bo wie, ze do tego nie dopuszcze. Jak tylko znajde sukienke - bedziemy wszystko kolorystycznie dobierac dla mnie i dla niego. Smieje sie czesto - ze z nim jak z dzieckiem, prawie na wszystko sie zgodzi :P byle żebym była zadowolona
nie wierz w cuda, nie uwierzysz w siebie - to Ci się nie uda... Edytowane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Czas edycji: 2009-01-03 o 15:49 |
|
|
|
|
#1962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja z moim przewiduję że nie będzie tak łatwo przepchnąć wszystkie moje propozycje ale jeszcze trochę czasu na przekonywanie go.
|
|
|
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą nie ma co ukrywać.. matka natura stworzyła nas tak a nie inaczej i trzeba z tym żyć..Do przodu i trzeba być dobrej myśli
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to przewiduje problem z butami bo wszsytkie go obcierają :/ Powtórze pytanie " Matplanety ": Poza tym mamy dylemat-krawat czy krawatka z kamizelką?
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() NONO-Dziewczyny-widzicie jak to jest z tymi krawatkami... Mi wydaje sie, ze chyba jednak bedziej elegancko wygląda jasna kamizelka i krawatka-wszak to chyba tylko przy okazji ślubu mozna w ten sposób zaszaleć. No ale Luby ma wątpliwości(lepiej czułby sie pewnie w krawacie). Klementyna-ja też wolę ciemne garnitury!
Edytowane przez Matplaneta Czas edycji: 2009-01-03 o 17:18 |
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klementyna ja miałam ostatnio to samo ,wszedł ze mną do sklepu ja sobie spokojnie oglądam i już miałam coś mówić , odrwacam sie a tu nie ma!! Zwiał Mówi że nie lubi zakupów ale będzie musiał czy tego chce czy nie
|
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
JAk dla mnie zdecydowanie krawatka z kamizelką
Była dzsiaj któraś na Madagaskarze na 19? Moze sie widziałyśmy... Ja chętnie poznałabym Wizażanki może już po tych naszych ślubnych podbojach spotkamy sie wszystkie np we wrzesniu z albumami i głową pełną opowiadań, jak to u nas było na weselu... eh, ja to bym chętnie posłuchała ![]() PS chyba się uzależniłam od tego forum, bo codziennie muszę zajrzeć
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mocno duży masz? i mierzyłaś rózne typy gorsetów? Bo mi własnie najlepiej jest w tych zabudowanych. Płytkie, skośne czy sercowate - na nic, nie fajnie sie piersi układają. w sukniach V-neck tez mi było źle. przyklady fajnych gorsetów
|
|
|
#1971 |
|
Rozeznanie
|
Oshinek gratuluję wyboru sukni!! Widzisz, mówiłam, że na pewno coś znajdziesz
A ceny San Patricka rzeczywiście porażające.
|
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps ja też sie uzależniłam od forum :P:P
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ garnitur planuje wybierać pod koniec stycznia. zobaczymy co wyjdzie z jego planów...
ja też chętnie wezmę udział w spotkaniu!!! |
|
|
|
|
#1974 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, czy też planuje podróże poślubne
|
||
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzisiaj na 18 jade z Tż po odbior swojej nagrody z targów
czyli na kolację do Jedliny Jak wróce to opowiem Wam jak bylo
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? To juz nawet nie uzaleznienie tylko choroba...Ja tu zaglądam min. 3 razy dziennie;p
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę )Co do uzależnienia od wizażu-mnie też dopadło. Niestety-nie zawsze mam czas by tu zajrzeć-ale juz kiedy się dorwę... : ) Czy rozglądałyście sie już za butami? Z tego co sie orientuję-to chyba ja pierwsza z wizażowego grona ślubuję-ale na pewno część z Was zrobiła już wstepne rozeznanie. Ja prawdę mówiąc się załamałam-liczylam na salon Ryłka(zależy mi na skórzanych butach-a w tych ślunych sklepach są głównie materiałowe, koronkowe)-ale to co on prezentuje to nędza. Nie ma wcale rozmiarów-a z tych par, które są to jakieś resztki. Panie nie są w stanie sprowadzic mojego rozmairu(35 lub 36)-mogę to zrobić na własne ryzyko przez internet(a wiadomo-rozmiar zależy trochę od typu buta, więc strach zamawiać przez internet). Edytowane przez Matplaneta Czas edycji: 2009-01-04 o 13:30 |
|
|
|
|
|
#1978 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a do spotkania to ja równiez jestem chętna, tylko we wrześniu to ja mogę nie przyjść z albumem a nawet mogę jeszcze nie być żonką a może uda nam się coś zorganizowac wcześniej, jeszcze przed naszymi ślubami.A z uzależnieniem to któraś wizażanka kiedyś przestrzegała od tego i miała rację wciąga....Cytat:
sercowate dekolty to mi isę nawet nie podobają, a V niby ok ale wole jednak inny typ. Duzo mi sie podoba sukienek które sa na mnie troche nieodpowiednie, a najważniejsze żeby sie dobrze w takiej sukni czuć. Rozmawiałam z jedną panią i mówiła że niestety ale te mniejsze rozmiary sa praktyczniejsze więcej opcji można wybrać. Nie załamuje się jeszcze, będe szukać do upadłego. W końcu tyle salonów w lublinie że napewno coś znajdę.Cytat:
jejku przypomniełas mi że my też się musimy zgłosic po swoją nagrodę, na śmierć zapomniałam....
|
|||||
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym się trochę wstydziła pójść na to spotkanie...
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Za spotkaniem jestem i ja
![]() Co do butów to jak juz jakiś czas temu pisałam musze sie i ja rozejrzeć, ale tez moge miec niemały problem bo mam bardzo wrazliwe stopy;p Liczyłam właśnie na "Ryłko"... Onaella- miłego wieczorku |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

-wtedy wkleję. Nie wiem jak Ty, ale ja przy mojej figurze właśnie najlepiej czułam się w takim fasonie - coś między rybką a kształtem litery A, bo typowa rybka zbyt radykalnie rozszerza się od kolan i nie jest już taka wygodna przy tańczeniu.
- jak to usłyszałam, myślałam że padnę
. Sam welon z San Patricka kosztuje nawet do 1700zł.
Suknia naprawde śliczna, ta druga, którą wkleiłaś to średnio mi się podoba, bardziej twoja

(jeszcze trochę pomyślę to może niedługo będę miała ustalone menu
a tam ostatnio mi się podobały obrączki, więc w przyszłym tygodniu znowu ruszamy

para młoda nie była zadowolona, ni krzty radości i szcęścia - zamiast w kościele i pierwszym tańcu patrzeć sobie głęboko w oczy -to rozglądali się dookoła po gościach. Unosił się w powietrzu wszechobecny marazm...