![]() |
#3601 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wrocław !!:-)
Cytat:
Magnolia - 22 (obok pks), 12,10 (obok dominikanskiej) Dominikanska, Arkady - od dworca to polecam z buta, najszybciej ![]() Cytat:
![]() ale jesli on powie "a moze Ty wybierz jakas knajpke Slonko" to ja nie chce mowic "to chodz na kebaba ![]() Bilard mowisz? a gdzie byliscie?? "moj" to sportowiec, wiec moze zamiast knajpki cos wyjatkowego dla sportowca ??:P pewnie na lodowisko pojdziemy, ale to juz takieee oklepane we wro... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
jeszcze na czerwono przystanki z których odjeżdżają tramwaje, mam nadzieję że pomogłam
Edytowane przez Alvesta Czas edycji: 2009-01-02 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z lokali to moge polecic wroclove (na ruskiej). dobre drinki ![]() ![]()
(; Edytowane przez plywok Czas edycji: 2009-01-02 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieje,że jutro niepobłądze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oblookalam wlasnie Wroclove pub ![]() ![]() Dziekuje Plywok ![]() cos jeszcze ? jakies pomysly ?? noo Dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Konto usunięte
|
scatty princess to może ja podam parę miejsc sprawdzonych :
- kultowa już chyba Mleczarnia na Włodkowica, ciekawa muzyka i wystrój, wnętrze przyciemnione, oświetlane za pomocą świec i starych lamp. Dużo miejsca /2 poziomy/ , ale to popularne miejsce i mogą być trudności z miejscem szczególnie w czwartek wieczorem i weekend. Ceny w normie - Czeski Film , duży wybór napojów - i zimnych i ciepłych, w karcie na końcu ciekawe zwroty po czesku ![]() - Salwador - atutem są miękkie kanapy i siedzenia, kameralna z reguły atmosfera, puszczana jest muzyka hiszpańska i jazzowa ( przynajmniej taką kojarzę ![]() - 13 igieł - na górze normalne drewniane stoły i krzesła - na dole niskie stoliczki i pufy wypełnione takim jakby ''groszkiem'' - i już się robi luźniejsza atmosfera Podałem takie typowe, ze się siedzi i rozmawia, jeszcze gdzie indziej się np. tańczy ( dlatego np. nie wymieniłam Jazzdy, która głównie jako night club funkcjonuje, ale w dzień też można wpaść, fajny wystrój, nieco wyższe ceny) tutaj znajdziesz adresy i inne puby :http://www.dlastudenta.pl/lokale/ i http://www.e-wroclaw.com/lokale/spis.php Zaciekawiłaś mnie tą knajpką francuską niedaleko Rynku, bo chyba nie kojarzę, o jakiej mowa,a brzmi fajnie. przybliżysz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie sie jakie sa ceny wynajmu mieszkania we Wrocku?
Nie musi byc ladne i duze(takie dla 1 osoby i nie koniecznie w Centrum) I jak z praca? Konkretnie chodzi na razie o prace z wyksztalceniem srednim. Czy w sklepach jest i centrach handlowych?(poza ulotkami ktorymi sie nie dorobie na mieszkanie)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co prawda te stronki nic mi nie daja, bo potrzebuje czegos sprawdzonego przez Wizazanki (bo jak wiadomo Wizazanki gust maja dobry ![]() ![]() ![]() Knajpka francuska nie mam pojecia jak sie zwie, bo bylam tam tylko raz. Narazie napisze co pamietam, a jak zdobede nazwe to dopisze ![]() so... jest w takiej malej uliczce kawalek za rynkiem w str. jakby grunwaldu (jakos niedaleko urszulanek), po prawej stronie, wchodzi sie chyba po 2 schodkach ![]() ![]() ale wlasnie mi sie przypomnialo cos jeszcze ![]() Jakas kolezanka mi ostatnio opowiadala o fajnej pizzeri na kielbasniczej albo nozowniczej.Kojarzycie cos?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Konto usunięte
|
Ale to ma być mieszkanie/ pokój/ miejsce w pokoju ? wiem, że napisałaś 'mieszkanie' , ale na jedną osobę to wychodzi dość drogo, bo nawet na pipidówie kawalerka to wydatek min. 1800 zł., ceny samodzielnego pokoju ok. 500 - 900 ( przede wszystkim lokalizacja ma znaczenie, wprawdzie nie szukasz w Centrum, ale też nie szukaj na obrzeżach, bo będziesz dojeżdżała mnóstwo czasu).
Z pracą ? powinnaś znaleźć, w sklepach są spore rotacje. niby doba Internetu, ale i tak najlepiej wziąć CV w łapkę i chodzić po centrach handlowych, parę większych mamy, na pewno coś się znajdzie. ( a w marcu otwierają jeszcze jedno). Pozdrawiam znów odsyłam do zapoznania się z przykładami : http://www.dlastudenta.pl/stancje/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Raczkowanie
|
[quote=lily marlene;10333528] ( a w marcu otwierają jeszcze jedno). Pozdrawiam
Tak? Gdzie? O rany chyba żyję w innym świecie, ale nie kojarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Eeee, 1800 za kawalerkę? Lekka przesada moim zdaniem, można znaleźć taniej ( ja tam płacę 1000, i to niedaleko od centrum). A z pracą faktycznie problemu nie powinno być, sklepów jest od groma ![]()
![]() |
#3612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo Sunny Tiger dokladnie o to mi chodzilo ![]() A moze polecisz mi cos podobnego?? Dziewczyny a moze by cos z tajska kuchnia? moj przyszly Luby sie w tym lubuje , ja jeszcze nigdy nie jadalam... edit : poczytalam o kuchni tajskiej i niekoniecznie przelknelabym to polaczenie smakow ![]() a moze cos czeskiego? zeby mozna "zolty syr" zjesc, albo knedliczki? ![]() przypomniala mi sie jeszcze fajna knajpka "La Terazza" bylam tam z 3 razy ![]() Edytowane przez scatty princess Czas edycji: 2009-01-04 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Rozeznanie
|
no lwasnie jakie otwieraja? bo cos niby kojarze, ale slabo...
na stronie http://forum.investmap.pl/index.php?...d06162ad046657 jest wiele o wszelkich inwestycjach...jak mam czas i nastroj to grzebie tam;PPP w sumie zaraz poczytam co z moja kochana galeria victoria oraz magnolia (Wałbrzych)
#3614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic tajskiego niestety nie znam ![]() Z "czeskich" miejsc znam tylko pub z czeskimi piwami bodajże na Nasypowej, ale to zdecydowanie nie jest dobre miejsce na randkę ![]() ![]() Jeśli chodzi o jedzonko to ja lubię Mexico bar na Rzeźniczej i Espaniolę w Rynku (choć ostatnio trochę się tam pogorszyło). Obie knajpki mają fajne wnętrze i klimat, z tym że ciężko z wolnym miejscem wieczorkiem.
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
lily marlene-dzieki za stronke(nie znalam)
Mysle ze od wrzesnia albo wczesniej bede na pol Wroclawianka ![]() Moze gdzies razem pojdziemy na impreze ![]() Wiec mysle nad znalezieniem tam pracy i mieszkania(zeby sie dalo tylko z pracy oplacic mieszkanie i miec na jedzenie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
Kochane dziekuje za knajpki
![]() a teraz kolejne pytanko ?? Otwarto moze juz krakowska w 2 strony?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Wtajemniczenie
|
Tutaj o tym piszą: http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,94...z_otwarta.html
#3620 |
Konto usunięte
|
W zasadzie to nie jest nowe, tylko odnowione centrum, a dokładnie Renomę na Świdnickiej. Ma być powiększone o jedno skrzydło bodajże i lepiej zagospodarowana przestrzeń handlowa.
http://☠☠☠☠☠☠☠☠/6bh9 Co do cen wynajmu : mówię ceny, które pamiętam z poszukiwań lub które płacą znajomi, widać można i taniej znaleźć także gratulacje jak się udało ![]() Edytowane przez 201803120851 Czas edycji: 2009-01-04 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Raczkowanie
|
Zgłasza się rodowita Wrocławianka ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak jest z biletami, od wakacji nie kupowałam miesięcznego imiennego, czy legitymację wraz ze zmianami cen też się zmieniły, czy nadal są stare, tylko znaczki z tańszą ceną?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Konto usunięte
|
Jeżeli chodzi o bilet imienny to nie ma teraz kombinacji znaczek + legitymacja ( że taki biały kartonik) tylko imienny wygląda identycznie jak stary- i nowy bilet na okaziciela tyle że na nim piszesz swoje imię i nazwisko i w razie czego masz wykazać, że ty to ty
![]() tu masz stawki : http://www.wroclaw.pl/m70276/ , jest tańszy o te parę złotych, ale zawsze coś ![]() Fajną opcją jest bilet miesięczny na dwie linie, bo - W przypadku linii nocnych bilet imienny na dwie dowolne linie będzie ważny na odcinkach pokrywających się z trasami linii, których numery wpisane są na bilecie. -Bilet okresowy imienny na dwie dowolne linie w granicach oraz poza granicami miasta za 48 i 24 zł, ważny jest zarówno na liniach, których numery wpisane są na bilecie, jak również na innych liniach (tramwajowych i autobusowych), których trasy pokrywają się z wybranymi liniami. czyli de facto możesz jeździć więcej niż dwiema liniami na odcinkach, gdzie trasy się pokrywają |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zadomowienie
|
hahaha takiej odmiany nazwy tej dzielnicy jeszcze nie slyszalam. Dobre! ale to raczej nie od ksiedza, hehehe
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | ||
Wtajemniczenie
|
Nie raz długo nikt tu nie pisze, a tu nie było mnie chwile i już 3 strony zapisane
![]() Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez AGATkA_eSZ Czas edycji: 2009-01-04 o 22:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3629 |
Wtajemniczenie
|
już ja Ci wprowadzę w błąd! masz przechlapane;]
#3630 |
Wtajemniczenie
|
oooo, patrzcie, wróciła i już dym robi
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.