|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V
Witam!!!
Ja od rana sprzątanie i przygotowanie do urodzin. Jeszcze sałatki i podłogi zmyć, ale to jak Hania pójdzie spać, a tymczasem idziemy na sanki katia pierwszy i drugi dom śliczne
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja witam juz po zimowym spacerku- pierwszy raz bez wózka
. To może w środę juz będą- oby śnieg i słonko sie utrzymały.Pod koniec spacerku Werka pokazała na nasz domek powiedziała 'aaa" i wróćiłyśmy. Cwaniarka teraz śpi. Mam teraz dwa priorytety zakupowe: - śniegowce!!! - nieprzemakalne spodnie /narciarki /o ile istnieją na świecie nieprzemakalne /Miłego dnia!
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się po sankach
Napadało ,śniegu, ale mroźno i po godzince wróciliśmy do domku , bo akurat drzemka Hani i też było iwka "aaa" ![]() To wrzucam kilka fotek
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
minisiu- zazdroszczę sanek!!! To rozmowne te nasze córki. Widzę,że Haneczka ma jednoczęściowy kombinezon i wcale nie wygląda jak miś. Muszę to przemyśleć, bo może lepiej takie 1częś. niż spodnie i góra
. Tu przynajmniej mam 100% pewność,że plecy zakryte i nic nie nawiewa .
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
iwka gratuluję Werce chodzenia
A tak przy okazji które saneczki kupiłaś?
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
katia te dwa pierwsze projekty bardzo fajne Wczoraj wieczorem zrobiła sobie gripex, dzis pospałam do 9.20 i czuję sie dużo lepiej. Szkoda że to już szkoła się zaczyna. Znowu trzeba będzie wcześnie wstawać, ale na szczęście za dwa tygo. ferie Ja ostatnio chora jestem na ten dom: http://www.dobry-dom.pl/projekt99,10...98_hetman.html
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
lea Maks wygląda rewelacyjnie w tym płaszczyku
jak Sherlock minisia super zdjęcia my tez dziś na sankach bylismy zaraz wkleje kilka naszych ![]() u nas ciagle pada ale bedzie bedzie biało
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-01-04 o 17:20 |
|
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
juleczko- o takie, z oparciem i bardzo tanio /takie same w makro są po 73zł- to mi z przesyłką wyszło taniej
/http://www.allegro.pl/item520489079_...a_hurtowa.html kanciu- no świetnie się bawliście i extra snowman
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Anula mi się bardzo twój projekt podoba
Kanciu ale super mieliście . Byliśmy na spacerku krótkim na pieszo, trochę po osiedlu się pokręciliśmy. Matiego interesują tylko schody i krawężniki . Wchodzenie i schodzenie .Super foteczki iwka dzięki za linka . Ale ja myślałam o takich z metalowymi rurkami na dole, żeby się lepiej ciągnęło.http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...016317#gallery Acha, dziewczyny, mam pytanie do was: Czy dajecie dzieciom grzyby w potrawie? Np. pierogi z kap i grzybami albo bigos itp. ? Bo moja mama mówi, że nie wolno .
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
juleczko też oglądałam te Twoje
sanki, ale całe drewniane jakieś takie klasyczne mi się wydają- zawsze takie miałam, co do grzybów leśnych to do uk. 5. roku zycia nie można podawać - tak czytałam i nie daję, ale pieczarki tak
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu super fotki
Klaudia dzis była na dworzu, ale tylko biegała po odśnieżonym chodniku, za nic nie chciała wejść w śnieg ![]() juleczko no grzybów podobno sie nie powinna dawać, ale zdarzyło mi sie dać Klaudii uszka z kapustą i grzybami i czasami zupę Hortex grzybową. Nie zauważyłam jakiś problemów później Dziś na obiad zrobiliśmy z mężem swoją pizzę z groszkiem, kukurydzą, ananasem, pieczarkami, papryką i serem Pyszna była. Klaudia oczywiście jadła z nami![]() Mam już program do pitów i jutro się biorę za rozliczenie. jeszcze w tym roku będziemy mieć duży zwrot więc chcę szybko oddać pit do urzedu i dostać kasę
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A grzyby leśne jak gąbka chłoną cały syf ze środowiska. Mam pytanie. Jakiej wielkości są Wasze dziewczyny (takie z końca lipca początku sierpnia)? Moja córcia ma jakieś 11 kg i około 84 cm. Tam gdzie chodzimy na zajęcia jest większa od 2latek ale to chyba przypadek... |
|
|
|
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Chciałam wam Życzyć wszystkiego dobrego w Nowym Roku |
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki cioteczki za komplemenciory
![]() Anula podoba mu się przez chwilę ![]() on generalnie ostatnio jęczy, wszystko jest na nie a jak mu powiem, ze czegoś nie wolno omg awantura na całego przez całe 5 sekund, pozniej idzie dalej a ja mam nerwy zszargane na cały dzien co do sanek nasze mają 25 lat moja mama wygrzebała je z piwnicy przetarłam płozy świecą i jeżdzą jak ta lala ![]() wiecie znów mam ostatnio doła to moje dziecko nic nie chce jesc a jego waga ciagle taka sama. Juz nie wiem jak mam go zachęc, co mu dawac, zeby wiećej przybierał. Od 3 tygodni mleko wsuwa z sinlakiem. To jedyna rzecz jaką chętnie zje. Normalne zarcie pociapie, pociapie i tyle jedzenia. Dziś w akcie desperacji zrobilam frytki zjadł 10 sztuk. Przez cały dzien zjadł z 500ml mleka 4 łyzki zupy, grejfuta, i te nieszczesne frytki. Co ja bym dała, zeby on wyjadał z talerza nam CZasem miał takie dni, ze jadł duzo i rózne rzeczy a teraz...to się wyzaliłam są też dobre rzeczy wiem, ze Adik odróznia kolory i chyba skozystam z okazji i spróbuje go nauczyć jednego lub dwóch ![]() Mały ma taką sztuczna pomarańczową chryzantemę jeszcze z 1.11. Wyrwał z niej jeden płatek i leciał z pokoiku do nas do pokoju jak perszing. Myśle sobie co sie stało a on zatrzymał się przy pomarańczowej zasłonie i krzyczy i pokazuje. Najpierw na płatek a pozniej na zasłone i przykłada płątek do zasłony zajarzyłąm, ze chodzi mu o to, ze są w takim samym kolorze Pochwaliłam go i powiedziałam, ze ma racje, ze oba przedmioty są pomarańczowe ![]() no to tyle gadania na razie bez odbioru ![]() edit: ajanna ostatnio wpadłam na fajne artykuły i tam było napisane, ze jezeli dziecko rozumie duzo wyrazów to nie ma się co martwić, ze nie mowi. Gorzej jak nie kształtuję się mowa bierna - rozumienie wyrazów. Nasze maluchy powinny znac około 50 wyrazów (to gorna granica) ale znać a niekoniecznie mowić ![]() Jak dziecko potrafi wykonać złozone polecenie np. Idź do pokoju i prznieś misia to znaczy, ze umie duzo i jest na dobrej drodze do rozwoju mowy ![]() ufff to się nagadałam dziś
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-01-04 o 20:37 |
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
jaaa ale boskie zimowe foty!!!!!!!!!!!!!!!!
my sanki będziemy mieć takie zaszaleliśmy, bo płacą Ciocia i wujek Poli ![]() http://www.allegro.pl/item521166510_...h_oparcie.html Kancia, a podajesz probiotyk on często polepsza apetyt Pola zaczyna powoli przekonywać się do kiełków Jutro idziemy na masę badań z krwi od gastro - zobaczymy ...Amouage moja jest ostatnia z wątku z 3 września przenoszona ale ma 11,500 i 85 cm około ![]() kurka muszę popracować, ale mi sie strasznie nei chce ... zapomniałam o fotkach na jednym mój bałwanek ze swoim Renem Rudolfina spisała się super ciągnie Polę z wielka ochotą ![]()
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2009-01-04 o 20:48 |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
no Renifer boski
u nas nadal sypie ![]() musze mu podac jakiś probiotyk, znacie coś na polepszenie apetytu prócz spacerów ( nie działaja )
|
|
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
luzik czyli norma. Jak w pierwszym miesiącu przybrała 1,5 kg na cycu to mi kazali badać poziom hormonu wzrostu...więc jestem przewrażliwiona. Dzięki Patrilla.
Kancia, mam co najmniej 4 książki kucharskie dla dzieci (a wogóle to z 200, takie hobby). Coś Ci wyszukać? Jak lubił to co? Mam takie przepisy na paluszki serowe, pycha dla dziecka i do piwa... Może spróbuj mu dać coś zupełnie nowego, innego w kolorze teksturze smaku i wyglądzie? Jak lubi frytki to może i polubi zapiekanki??/ A na pewno on Ci wszystkie pokarmy toleruje...? W sensie gluten i inne takie. Moja córka z jabłek to na początku jadła tylko Golden Delicious z avocado...taka wybredna. A teraz rąbie wszystko co jej w ręce wpadnie (ale jej połowy nie wolno bo ma AZS). Może spróbuj takie inne połączenia. |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
nie je glutenu, ma nietolerancję.
Bardzo proszę przepis na te serowe paluszki
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Amouage
ale Pola uchodzi za wyrośnięte dziecko poczekaj ide zmierzyć jak śpi i się słabo rusza ... (minęła chwila) ... jestem 84 po ciemku może w wawie jeszcze bardziej te dzieci wyrośniete ![]() Amouage mam nadzieje ze zagościsz w naszym wątku na dłużej i uściski od bullowatego dla bullowatego ![]() Cytat:
) ale słodzę co u nas niestety dziś juz nie padlo cały dzień szkoda bo śniegu aż tak dużo nie ma
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Pati
nie zawstydzaj a teraz mi się tak przypomniało, ze sa takie opaski z rogami renifera ![]() Amouage piękne imię ma Twoja córcia ![]() magma, julia widze Was ![]()
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-01-04 o 21:31 |
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
Mój już w krainie wiecznej piłki.... terwz mamy wilka z czerwonego kapturka.
Paluszki -z mąką więc na razie odpada. Ale moja też ma nietolerancję glutenu....: -uwielbia kaszę gryczaną i można kupić mąkę gryczną z której można zrobić świetne naleśniki i pierogi -uwielbia... sushi. A niekoniecznie to wśrodku musi być surowe...chodzi o ryż -w gotowaniu dodaję często suszone owoce do mięsa (śliwki, morele) -kocha rozgotowanego indyka z porem i jabłkiem -często dodaję zioła do jedzenia małej (nie dużo) zależnie od potrzeby... ale z ziołami trzeba uważać bo mogą wywoływać nadwrażliwość czy nietolerancję. Bawisz się ze swoim piłką? Są takie duże piłki (używane w ćwiczenia rehabilitacji) moja córka ją bardzo lubi. Przed południem (żeby potem spała) bawimy się piłkami. Przy okazji trochę ćwiczy (ale ona o tym nie wie...). Taka duża piłka jest fajna i jak boli kręgosłup to dla nas terapetycznie jest na niej siedzieć... |
|
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny muszę to wkleić, muszę bo się uduszę- czytajcie i potwierdzajcie udział WAszych TŻ w kursie. Mojego zapisuję na całość
/ukrDŁAM Z INNEGO WĄTKU/ZAPROSZENIE NA WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN >>>> >>>> >>>> Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia: >>>> >>>> DZIEŃ PIERWSZY >>>> >>>> 1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU >>>> Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją. >>>> >>>> 2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH? >>>> Dyskusja. >>>> >>>> 3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ. >>>> Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów. >>>> >>>> 4. NACZYNIA I SZTUĆCE: >>>> CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO >>>> ZLEWU? >>>> Debata panelowa z udziałem ekspertów. >>>> >>>> 5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA >>>> Linia pomocy i grupy wsparcia. >>>> >>>> 6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY >>>> Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych >>>> miejscach >>>> a przewracanie domu do góry >>>> nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania. >>>> >>>> 7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU >>>> SPÓŹNIENIA >>>> >>>> Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego. >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> DZIEŃ DRUGI >>>> >>>> 1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ? >>>> Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne. >>>> >>>> 2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA >>>> ZDROWIA. >>>> Prezentacja PowerPoint. >>>> >>>> 3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ. >>>> Wspomnienia tych, którzy przeżyli. >>>> >>>> 4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI. >>>> Gra na symulatorze. >>>> >>>> 5. DOROSŁE ŻYCIE - >>>> PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ. >>>> Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról. >>>> >>>> 6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH. >>>> Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe. >>>> >>>> 7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE. >>>> Dostępni indywidualni psychoterapeuci. >>>> >>>> 8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY. >>>> Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Adik jest generalnie dośc ruchliwy biega, tanczy prawie całymi dniami. Cwiczy ze mną brzuszki, rowerek itp
![]() ED: Iwka ale to prawdziwe
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-01-04 o 21:36 |
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
e co do kursów mój małż chodziłby tylko na 2 wykłady
![]() odnośnie jedzenia Pola też kocha kasze gryczaną (Kanciu na szybko robię płatki gryczane ekspresowe z musem jabłkowym )i nadal nie mogę zabrać się do pracy ech ...
|
|
#1015 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane ja tylko przelotem
Wklejam zdjecia Olivierka z sanek ;-)
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
ale pewnie ten wykład o szukaniem rzeczy musiałby powtarzać kila razy
![]() MySSaaa
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
magma proszę Cię odezwij się i napisz co u Was
|
#1019 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dobry pomysł. ![]() minisu, Kanciu, Patrilla zimowedzieciaczki cudne!!! kanciu, bałwan intelektualista super-bałwaniasty. u nas duuużo śniegu, a my wciąż w domu sie kisimy. ![]() Cytat:
![]() ale jest przynajmniej gdzie mieszkać. Cytat:
Ale w takich amłych ilościach, jako dodatek do czegoś.. myslę, z enie powinny zaszkodzić. |
||||
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
he, he widziałam to wczoraj....niezłe
A propos małżów. Mój obiecał że zrobi córce replikę "Niebieskiego domku" z Bear in the Blue House. Zobaczymy czy dotrzyma słowa. Ale te 150 modeli samolotów i czołgów w końcu kiedyś skleił...(mamy je w skrzyni nie wolno wyrzucać).Ale cóż jak się przypną do zabawek dzieci to czasem ciężko ich odesać... -my lubimy podudzia z indyka.problem trzeba je długo dusić do miękkości ale są pyszne same z siebie. I wspaniały sos puszczają. Można je z brokułami robić, w jabłkach i z zieloną pietruszką |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

. To może w środę juz będą- oby śnieg i słonko sie utrzymały.
. Tu przynajmniej mam 100% pewność,że plecy zakryte i nic nie nawiewa

. Byliśmy na spacerku krótkim na pieszo, trochę po osiedlu się pokręciliśmy. Matiego interesują tylko schody i krawężniki
. Wchodzenie i schodzenie
Pyszna była. Klaudia oczywiście jadła z nami

a jak mu powiem, ze czegoś nie wolno omg awantura na całego przez całe 5 sekund, pozniej idzie dalej a ja mam nerwy zszargane na cały dzien
to moje dziecko nic nie chce jesc 
ale Pola uchodzi za wyrośnięte dziecko