Scent Bar VII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 21:21   #781
tharoon
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ok,dzieki- może mi się uda z roboty jakiś zasilacz wytargać...
ten komp jest tyle wart że benzyna do serwisu będzie więcej kosztować...
To jak masz jeszcze możliwość to sobie zgraj dane z twardego dysku na inny nośnik - to tak dla bezpieczeństwa (cd, dvd).
Chyba, że macie informatyka w robocie to mógłby też sprawdzić sprzęt pod kątem wadliwych strowników.
Sorry za czarnowidztwo - w sumie może się to okazać jakąś pierdułką.
tharoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:25   #782
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez tharoon Pokaż wiadomość
To jak masz jeszcze możliwość to sobie zgraj dane z twardego dysku na inny nośnik - to tak dla bezpieczeństwa (cd, dvd).
Chyba, że macie informatyka w robocie to mógłby też sprawdzić sprzęt pod kątem wadliwych strowników.
Sorry za czarnowidztwo - w sumie może się to okazać jakąś pierdułką.
nie mam nagrywarki dvd a na cd to bym całe stosy miała tego.....
się przymierzam powoli do nowego( ten ma 8 lat już)
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:43   #783
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Edytko... ja bym tego nie zostawiała. Co prawda nic się nie dzieje, jedno upomnienie wiosny nie czyni, ale jak można dawać komuś po łapach za coś, czego nie zrobił!!! Tak nie można!!! Napisz spokojnie, bez nerwów do Złośliwca, że upomnienie jest nie słuszne (bo jest! nie wiem jak ze zdania: "nie wiem,ale można zapytać sprzedającego o numery seryjne" można po linii prostej wywnioskować, że to Ty jesteś sprzedającym ) Wszyscy mają dużo roboty z pilnowaniem porządku na Wizażu, więc pewnie to upomnienie było nie do końca zweryfikowane. Bez nerwów, podchodź do takich kwestii bez nerwów, bo szkoda żeby ciśnienie skakało, szkoda zdrowia)
Dziękuje Ci Twitter! Ty jedyna skomentowałaś mojego -krzyk rozpaczy-posta! Dziewczyny! co z Wami????
Dla porównania wklejam post koleżanki,która zrobiła to samo i nikt sie nie czepiał, mimo rozgorzałej wymiany postów.

Dot.: Perełki z Allegro. Część VI
Niewątpliwa "perełka" cenowa. Angel 100 ml za 592,22 zł.
http://allegro.pl/item505935644_thie...wana _dams.html
Nic, tylko brać.
Kurczę, czasem mi się wydaje, że niektórzy Sprzedawcy z Allegro mają potencjalnych klientów za idiotów. Ja wiem, że Angel jest drogi, ale NIE AŻ TAK!
No prawie Amouage z tego Angela zrobili.

porównania wklejam post koleżanki,która zrobiła to samo i nikt sie nie czepiał, mimo rozgozałej wymiany postów.
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:46   #784
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytapa68 Pokaż wiadomość
Wszystkich informuje,że nie jestem envik86,zainteresowanym moge podać swój nick z Allegro. Niektóre Wizażanki wiedza jaki! Jest to jawna zemsta za polemikę z Tulipanką. Jest to haniebne oszczerstwo!!! Nie moge przejść obok tego obojętnie,bo godzi to w moje zasady moralności i uczciwości!!! Chcę tu być,ale nie za wszelką cenę! Minęły czasy komunizmu,że wszyscy,jak te papugi, mówiły jednym głosem! Nie naruszyłam regulaminu, tylko po rozmowie z Tulipanka zrobiłam jednego off topa,i w obronie swojej napisałam,że jej też sie zdarzyło...
Powiedz mi, po co ten post? Bo jeśli zależy Ci na rozwiązaniu problemu, to dlaczego nie napiszesz do Złosia, który punkty Ci przyznał i nie opiszesz całej sytuacji? Tutaj Złoś tego nie przeczyta, na Perfumach raczej nie bywa zbyt często. Chcesz mnie pokazać w złym świetle? Pokazuj, trudno, jakoś przeżyję. Zaryzykuję stwierdzenie, że nie wszyscy mnie jednak "znielubią" po takim poście Chcesz zrobić z siebie ofiarę? Jeśli tak, to dlaczego moim kosztem (bo jakby nie patrzeć, stawiasz w tym momencie moją osobę w złym świetle)
Jestem osobą, którą naprawdę ciężko wyprowadzić z równowagi, dlatego jeśli podejrzewasz, że poprosiłam Złosia, żeby Cię jakoś ukarał, bo dyskutowałaś ze mną, to się mylisz. Jestem moderatorem już dość długo i wlepianie punktów karnych naprawdę nie jest dla mnie jakąś szczególną frajdą...
Jeśli punkty zostały przyznane niesprawiedliwie, to zawsze można je odwołać. Tylko zamiast się biernie skarżyć na brak sprawiedliwości, trzeba coś kosntruktywnie zrobić. Wtedy można coś zmienić. Tak jak w demokracji, o której ciągle piszesz.
Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
To sie uspokoj i napisz do zlosliwca.

Aczkolwiek z ta zemsta to nie przesadzasz nieco?
Nie zauwazylam jakos (a siedze tu troszke) zeby Tulipanka byla zadna krwi moderatorka, ktora tylko czeka na dogodny moment by wbic szpile...
(Lub inni moderatorzy)
dziękuję
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 21:53   #785
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanka Pokaż wiadomość
Powiedz mi, po co ten post? Bo jeśli zależy Ci na rozwiązaniu problemu, to dlaczego nie napiszesz do Złosia, który punkty Ci przyznał i nie opiszesz całej sytuacji? Tutaj Złoś tego nie przeczyta, na Perfumach raczej nie bywa zbyt często. Chcesz mnie pokazać w złym świetle? Pokazuj, trudno, jakoś przeżyję. Zaryzykuję stwierdzenie, że nie wszyscy mnie jednak "znielubią" po takim poście Chcesz zrobić z siebie ofiarę? Jeśli tak, to dlaczego moim kosztem (bo jakby nie patrzeć, stawiasz w tym momencie moją osobę w złym świetle)
Jestem osobą, którą naprawdę ciężko wyprowadzić z równowagi, dlatego jeśli podejrzewasz, że poprosiłam Złosia, żeby Cię jakoś ukarał, bo dyskutowałaś ze mną, to się mylisz. Jestem moderatorem już dość długo i wlepianie punktów karnych naprawdę nie jest dla mnie jakąś szczególną frajdą...
Jeśli punkty zostały przyznane niesprawiedliwie, to zawsze można je odwołać. Tylko zamiast się biernie skarżyć na brak sprawiedliwości, trzeba coś kosntruktywnie zrobić. Wtedy można coś zmienić. Tak jak w demokracji, o której ciągle piszesz.

dziękuję
Zapytam przez upartą ciekawość i żeby było jasno, bez ukrytych, złośliwych podtekstów skierowanych do kogokolwiek: skoro Złośliwiec prawie nie bywa na Perfumach, to jakim cudem wyłapał post Edyty i wlepił jej pkty?
Stary 2009-01-04, 21:57   #786
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Zapytam przez upartą ciekawość i żeby było jasno, bez ukrytych, złośliwych podtekstów skierowanych do kogokolwiek: skoro Złośliwiec prawie nie bywa na Perfumach, to jakim cudem wyłapał post Edyty i wlepił jej pkty?

Bo jest cos takiego jak opcja 'zly post' gdzie np szary uzytkownik moze zglosci tresci naruszajace regulamin wg niego.

I nie musi to byc Tulipanka czytajaca posty Edyty 24/7 by tylko dosniesc zlosliwcowi (wiec nie wysnuwalabym takich wnioskow, cala ta teoria spisku jest krzywdzaca - DLA TULIPANKI)

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:04   #787
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! Ale mi cisnienie wzrosło(mam nadciśnienie) i głowa rozbolała!!! Właśnie przeczytałam wiadomość-upomnienie od Złośliwca,że robie sobie tanią reklamę na Wizażu!!!.
Cyt.
"Upomnienie za spam? Jest wyjście- tania reklamana na forum MikroReklama w MicroCenach."
A chodzi o to,że w perełkach wystawiłam I Love Love i na pytanie jednej z wizazanek czy to na pewno oryginał, odpowiedziałam,ze "nie wiem,ale można zapytać sprzedajacego o numery seryjne"
Wszystkich informuje,że nie jestem envik86,zainteresowanym moge podać swój nick z Allegro. Niektóre Wizażanki wiedza jaki! Jest to jawna zemsta za polemikę z Tulipanką. Jest to haniebne oszczerstwo!!! Nie moge przejść obok tego obojętnie,bo godzi to w moje zasady moralności i uczciwości!!! Chcę tu być,ale nie za wszelką cenę! Minęły czasy komunizmu,że wszyscy,jak te papugi, mówiły jednym głosem! Nie naruszyłam regulaminu, tylko po rozmowie z Tulipanka zrobiłam jednego off topa,i w obronie swojej napisałam,że jej też sie zdarzyło...
Edyto a tą wiadomość od Złosia to dostałaś na PW czy gdzie? Bo to dziwne bardzo dla mnie.
Kartkę masz wlepioną za ogólne nie zastosowanie się do regulaminu, a nie za spam czy reklamę.
Może zamiast się unosić, krzyczeć (wykrzykniki, duuużo wykrzykników, oznaczają krzyk), na spokojnie napisz do Złośliwca żeby wyjaśnić sytuację.
Gdyby to Tulipanka wlepiła Ci punkty, to mogłabyś to wyjaśniać z nią, ale w takiej sytuacji musisz się zgłosić do tego, kto Ci punkty wlepił.

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 22:05   #788
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Bo jest cos takiego jak opcja 'zly post' gdzie np szary uzytkownik moze zglosci tresci naruszajace regulamin wg niego.

I nie musi to byc Tulipanka czytajaca posty Edyty 24/7 by tylko dosniesc zlosliwcowi (wiec nie wysnuwalabym takich wnioskow, cala ta teoria spisku jest krzywdzaca - DLA TULIPANKI)

Nie pytałam ze złośliwym podtekstem żeby wrobić Tulipankę, zapytałam, bo byłam pozytywistycznie ciekawa świata, który sam się kłania do stóp Złośliwcom. (a tu się okazało, że to tylko zwykły, szary donosiciel mógł być i załatwić sprawę 'złym postem' i niesłusznie wrobić (tym razem to dobrze użyte słowo) Edytę. )
Stary 2009-01-04, 22:07   #789
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Dziękuje Ci Twitter! Ty jedyna skomentowałaś mojego -krzyk rozpaczy-posta! Dziewczyny! co z Wami????
Dla porównania wklejam post koleżanki,która zrobiła to samo i nikt sie nie czepiał, mimo rozgorzałej wymiany postów.

No gwoli ścisłości ja pierwsza skomentowałam- radziłam żebyś napisała że to nieporozumienie Każdemu się może coś pomylić, ja niedawno dostałam od allegro ostrzeżenie że sprzedający mnie zakapował że się nie skontaktowałam w celu sfinalizowania transakcji mimo że korespondencja między mną a sprzedająca była dość obfita, szlag mnie trafił ale jej nie zwyzywalam ( chociaż miałam ochotę) ale od razu napisałam z prośbą o wyjaśnienie sytuacji- napisała że pomyłka, że przeprasza i że paczka dawno już wysłana do mnie- i o co tu się pieklić od razu...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:09   #790
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie. A zgłoszenia ZP automatycznie idą nie tylko do nas, ale i do Złosia
Ja nawet nie widziałam, że Edyta dostała punkty, zauważyłam dopiero niedługo przed Jej postem tutaj.
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:11   #791
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Nie pytałam ze złośliwym podtekstem żeby wrobić Tulipankę, zapytałam, bo byłam pozytywistycznie ciekawa świata, który sam się kłania do stóp Złośliwcom. (a tu się okazało, że to tylko zwykły, szary donosiciel mógł być i załatwić sprawę 'złym postem' i niesłusznie wrobić (tym razem to dobrze użyte słowo) Edytę. )

Zwykly szary donosiciel...

Tak - to idealne slowo - donosiciel (okraszone malenka ironia)

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 22:16   #792
edytapa68
Zakorzenienie

Moze komuś zależało na ochronie tego sprzedawcy?
Nie chce dłuzej toczyć tej walki z wiatrakami. Znam regulamin i nigdy, oprócz paru offtopów, go nie złamałam.Jednym sie udaje umknąć"Złośliwcowi" innym nie. Padło na mnie. Szkoda tylko,że wszystkie nabrały wody w usta, żeby się nie narazic, może za mała płotka ze mnie... Pozdrawiam Wizazanki! Będę Was podczytywać! Tego mi nikt nie zabroni
Pa!
Stary 2009-01-04, 22:17   #793
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Zwykly szary donosiciel...

Tak - to idealne slowo - donosiciel (okraszone malenka ironia)

Szary użytkownik
zgłasza do Złośliwca "zły post", w którym informuje tegoż o nieuczciwych zamiarach użytkowniczki edytapa68, w wyniku czego ta użytkowniczka dostaje niesprawiedliwie przydzielone punkty karne. Tak, z nutką ironii można takiego szarego użytkownika ochrzcić szarym donosicielem.
Stary 2009-01-04, 22:22   #794
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:

Szary użytkownik
zgłasza do Złośliwca "zły post", w którym informuje tegoż o nieuczciwych zamiarach użytkowniczki edytapa68, w wyniku czego ta użytkowniczka dostaje niesprawiedliwie przydzielone punkty karne. Tak, z nutką ironii można takiego szarego użytkownika ochrzcić szarym donosicielem.

Tylko nie sugeruj, ze to ja bo sie zaraz posikam ze smiechu.

Opcja zly post istnieje po to, by z niej korzystac. I nie jest to narzedzie zemsty..

Jesli korzystasz z forum jakie lubisz logicznym jest, ze chcesz by panowal na nim lad i porzadek. Logicznym jest rowniez, ze mod nie siedzi tu ciagle, nie czyta kazdego pota wiec jako uzytkownik mozesz pomoc jemu ..i sobie.

Ja uzywam tej opcji jesli widze, ze ktos lamie regulamin.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-01-04, 22:24   #795
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Moze komuś zależało na ochronie tego sprzedawcy?
Nie chce dłuzej toczyć tej walki z wiatrakami. Znam regulamin i nigdy, oprócz paru offtopów, go nie złamałam.Jednym sie udaje umknąć"Złośliwcowi" innym nie. Padło na mnie. Szkoda tylko,że wszystkie nabrały wody w usta, żeby się nie narazic, może za mała płotka ze mnie... Pozdrawiam Wizazanki! Będę Was podczytywać! Tego mi nikt nie zabroni
Pa!
Edyto nie dostałaś punktów za offtopa. Nie chce mi się w to wierzyć
Ja bym napisała do Złośliwca i zapytała. Możliwe, że to jakieś nieporozumienie.
Pytałam Cię, gdzie dostałaś tą wiadomość od Złośliwca o reklamie, chciałam Ci pomóc jakoś to wyjaśnić. Nie odpowiedziałaś mi.
Wolisz tupnąć nóżką i się obrazić.
Tym podkreślonym zdaniem pojechałaś po krawędzi według mnie.
Nie wszyscy siedzą na wizażu non stop i śledzą co się po wątkach dzieje.
A jak ktoś nie zna sprawy to się i nie odzywa, bo nie ma pojęcia o co chodzi.
Są też tacy (jak ja na przykład), którzy Scent Bar czytają od przypadku do przypadku, nie śledzą go na bieżąco.
Bądź więc łaskawa nie wrzucać wszystkich do jednego wora.
Czasem odrobina dystansu może zdziałać dużo więcej niż krzyk i obrażanie się.

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 22:27   #796
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie sugeruj, ze to ja bo sie zaraz posikam ze smiechu.

Opcja zly post istnieje po to, by z niej korzystac. I nie jest to narzedzie zemsty..

Jesli korzystasz z forum jakie lubisz logicznym jest, ze chcesz by panowal na nim lad i porzadek. Logicznym jest rowniez, ze mod nie siedzi tu ciagle, nie czyta kazdego pota wiec jako uzytkownik mozesz pomoc jemu ..i sobie.

Ja uzywam tej opcji jesli widze, ze ktos lamie regulamin.
Nocnik nie będzie potrzebny.
Nie sugerowałam nic takiego. Zrobiłabym to otwarcie w razie czego. Nie doszukuj się niczego między wierszami, nic tam nie ma. Na jakiej podstawie miałabym myśleć, że to Ty?! Błagam o litość, bo nocnik będzie potrzebny.

Nie traktuję "złego postu" jako narzędzia zemsty, chwała moderatorom i komu tam jeszcze na górze, że takie coś tu umieścili. To przydatne narzędzie, jednak w tym wypadku ktoś posłużył się nim nieopatrznie i nabruździł Edycie - o to przecież się rozchodzi.

Edytowane przez Twitter
Czas edycji: 2009-01-04 o 22:32
Twitter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:33   #797
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Nie sugerowałam nic takiego. Zrobiłabym to otwarcie w razie czego. Nie doszukuj się niczego między wierszami, nic tam nie ma. Na jakiej podstawie miałabym myśleć, że to Ty?! Błagam o litość, bo nocnik będzie potrzebny.
ciesze sie, ze nie sugerujesz luzno ktoz to mogl biedna edytke wkopac w tenze punkt/punkty.

Nie wiem po co robic tutaj zamieszanie, rzucac oskarzenia, sugerowac, ze ze strachu inne forumki milcza zamiast udac sie po rozwiazanie do zrodla...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?

Edytowane przez hecate
Czas edycji: 2009-01-04 o 22:52 Powód: zapomniane 'nie'
Stary 2009-01-04, 22:38   #798
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
Edyto nie dostałaś punktów za offtopa. Nie chce mi się w to wierzyć
Ja bym napisała do Złośliwca i zapytała. Możliwe, że to jakieś nieporozumienie.
Pytałam Cię, gdzie dostałaś tą wiadomość od Złośliwca o reklamie, chciałam Ci pomóc jakoś to wyjaśnić. Nie odpowiedziałaś mi.
Wolisz tupnąć nóżką i się obrazić.
Tym podkreślonym zdaniem pojechałaś po krawędzi według mnie.
Nie wszyscy siedzą na wizażu non stop i śledzą co się po wątkach dzieje.
A jak ktoś nie zna sprawy to się i nie odzywa, bo nie ma pojęcia o co chodzi.
Są też tacy (jak ja na przykład), którzy Scent Bar czytają od przypadku do przypadku, nie śledzą go na bieżąco.
Bądź więc łaskawa nie wrzucać wszystkich do jednego wora.
Czasem odrobina dystansu może zdziałać dużo więcej niż krzyk i obrażanie się.
nic nie podkreslałam!
Stary 2009-01-04, 22:48   #799
ivanna
Zakorzenienie

Edytko Irka podkreśliła Twoje słowa że niby nabrałyśmy wody w usta i milczymy... przeczytaj jeszcze raz pasta Irki. Pozatym zamiast tutaj się obrażać napisz do Złosia by wytłumaczył ci za co dostałaś punkty i o co chodzi z tą reklamą nieopłaconą. jesteśmy tylko ludźmi... czasem i my się mylimy...
Stary 2009-01-04, 22:49   #800
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:

Nie traktuję "złego postu" jako narzędzia zemsty, chwała moderatorom i komu tam jeszcze na górze, że takie coś tu umieścili. To przydatne narzędzie, jednak w tym wypadku ktoś posłużył się nim nieopatrznie i nabruździł Edycie - o to przecież się rozchodzi.
Cytat:
ciesze sie, ze sugerujesz luzno ktoz to mogl biedna edytke wkopac w tenze punkt/punkty.

Nie wiem po co robic tutaj zamieszanie, rzucac oskarzenia, sugerowac, ze ze strachu inne forumki milcza zamiast udac sie po rozwiazanie do zrodla...

.

Edyto, irkax i ivanna piszą szczerą prawdę, na prawdę nie warto się denerwować a spokojem i logiką można niejedno pomyślnie załatwić. Napisz do Złośliwego i spokojnie wyjaśnij, że zaszła pomyłka. To nic nie kosztuje a zaoszczędzi nerwów i Tobie i nam...

Edytowane przez Twitter
Czas edycji: 2009-01-04 o 22:53
Twitter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 22:51   #801
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
.
Tam mialo byc 'ciesze sie, ze NIE sugerujesz luzno..'

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
Stary 2009-01-04, 22:58   #802
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Tam mialo byc 'ciesze sie, ze NIE sugerujesz luzno..'

Cieszę się, że NIE sugerujesz, że mam się zatrudnić na etacie wróżki-dobrodziejki.
Stary 2009-01-04, 23:02   #803
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Cieszę się, że NIE sugerujesz, że mam się zatrudnić na etacie wróżki-dobrodziejki.
ciesze sie, ze wiesz, ze kazdemu zdarza sie w pospiechu napisac cos, przeoczyc nieco, nawet zrobic literowke.

a przypomnialo mi sie - wiesz, ze na tym forum istnieje opcja 'ignoruj' ?
Bardzo pomocna czasem. Nerwow sobie mozna oszczedzic, cisnienie nie skacze...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 23:05   #804
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Nie mam już nerwów do durnej firmy kurierskiej, która miała mi dostarczyć telefon (kończy mi się umowa z Orange, więc wymieniem).
Dzisiaj po raz kolejny, trzeci już raz wystawiono mnie do wiatru - mimo umówienia się na dzień, na określoną porę dnia I nawet już nie chce mi się do nich dzwonić, bo co mi powiedzą? Że tak, mam rację, kurier miał dostarczyć przesyłką taką a taką pod taki a taki adres, ale dziwnym trafem przesyłka nadal leżakuje w magazynie? Raz - rozumiem, omsknęło się im. Drugi raz - no dobra, zirytowałam się, ale mi przeszło. Ale tym razem dojrzewam do zrobienia poważniejszej awantury
Kompletnie nie rozumiem takiego podejścia
A ten kurier to przypadkiem nie UPS?
22 grudnia TŻ wysłał laptopa - zapłaciliśmy za droższą przesyłkę, która była gwarantowana na drugi dzień (pozostałe, tańsze nie były gwarantowane przed Świętami, tylko do końca grudnia). 24 była w dostarczeniu, więc zadzwoniliśmy tam - kurier zabrał do dostarczenia, dziś będzie dowieziona. 25 dostaliśmy maila, że przesyłka nie została dowieziona. Nie pracowali do 29, więc dopiero wtedy była możliwości telefonu i reklamacji. Ot, ktoś się pomylił i źle wprowadził przesyłkę w system - nie zauważyli, że miała być ekspresowa, a ona miała być wydana 24, ale było zbyt wiele przesyłek i przez pomyłkę ktoś nie zabrał...
Ale jutro zostanie dowieziona. 2 stycznia nadal była "w dostawie" - na telefon z awanturą usłyszeliśmy, że kurier zabrał rano paczkę i na pewno dziś ją doręczy. Że poprzedni im pozawalał i że już go zwolnili, i że nowy nadrabia tamte zaległości.
Okazało się to kolejnym kłamstwem - adresat odebrał ją 2 stycznia, ale osobiście, z magazynu firmy kurierskiej. Nie została wydana kurierowi do dostarczenia, ani nie była przygotowana do wydania w sobotę (wie pan, nie była opłacona na dostarczenie w sobotę - że CO?). I tak paczka ekspresowa była dostarczana 2 tygodnie i nie została dostarczona, ani w ogóle wydana do dostarczenia, mimo pobrania odpowiedniej opłaty i 3 kłamstw... Ech...

A oprócz tego siedzę zakatarzona i wizja pójścia jutro do pracy jest... delikatnie mówiąc mało zachęcająca. Ale chyba trzeba...
Stary 2009-01-04, 23:13   #805
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze sie, ze wiesz, ze kazdemu zdarza sie w pospiechu napisac cos, przeoczyc nieco, nawet zrobic literowke.

a przypomnialo mi sie - wiesz, ze na tym forum istnieje opcja 'ignoruj' ?
Bardzo pomocna czasem. Nerwow sobie mozna oszczedzic, cisnienie nie skacze...
Akurat brak Twojego "nie" był tak dalece nieistotny, że... jednak sugestia z wróżką byłaby jak najbardziej na miejscu. Muszę się przyznać, że sama często robię literówki (nie znoszę tego (!) i dlatego równie często używam opcji "edytuj") Hmm, skoro jestem już na etacie wróżki, to macham swawolnie swoją różdżką i roztaczam nad nami dwiema, osrebrzoną gwiezdnym pyłem, opcję: "ignoruj".
Amen.
Stary 2009-01-04, 23:17   #806
ivanna
Zakorzenienie

I sie nam porobiło tutaj dziewczyny po co te nerwy?
Stary 2009-01-04, 23:33   #807
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Mnie np. bardzo zaciekawiła opcja ignoruj - po co to jest i jak to działa?
Pytanie zadaję bardzo serio.
I na wszelki wypadek zapytam, gdzie ona jest, bo nie widzę.

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 00:09   #808
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
Mnie np. bardzo zaciekawiła opcja ignoruj - po co to jest i jak to działa?
Pytanie zadaję bardzo serio.
I na wszelki wypadek zapytam, gdzie ona jest, bo nie widzę.
Jak wejdziesz w swój profil (Ustawienia), to po lewej stronie, w Ustawienia&Opcje, na dole jest "Lista ignorowanych". I tam można dodać osobę do tej listy.

A jeśli się nie mylę, to chyba działa tak, że nie widzi się postów tej osoby i ona nie może wysłać do nas PW.
Stary 2009-01-05, 00:46   #809
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:
Dziewczyny! Ale mi cisnienie wzrosło(mam nadciśnienie) i głowa rozbolała!!! Właśnie przeczytałam wiadomość-upomnienie od Złośliwca,że robie sobie tanią reklamę na Wizażu!!!.
Cyt.
"Upomnienie za spam? Jest wyjście- tania reklamana na forum MikroReklama w MicroCenach."
A chodzi o to,że w perełkach wystawiłam I Love Love i na pytanie jednej z wizazanek czy to na pewno oryginał, odpowiedziałam,ze "nie wiem,ale można zapytać sprzedajacego o numery seryjne"
Edyto, mysle, ze troche bezpodstawnie wyciagnelas te wszystkie wnioski... Naturalne jest, ze bardzo sie zdenerwowalas, ale po co od razu oskarzac Tulipanke? Ona jest moderatorka, miala obowiazek zwrocic Ci wtedy uwage na "Perelkach", ale to nie oznacza, ze chciala Cie ukrac.
Jakis czas temu, zostalam zbanowana za to, ze moja siostra, z ktora dziele komputer wymieniala sie na targowisku ze swojego konta, ja tez mialam kilka wymian, nagle natomiast ktos uznal, ze to jakies moje przekrety. Dostalam bana, ale wszystko wyjasnilam z Aga, dziewczyny sie za mna wstawily (za co jestem do tej pory ogromnie wdzieczna) i moge nadal tu byc. Tylko wystarczy do wszystkiego podejsc spokojnie, bez wyciagania krzywdzacych dla innych wnioskow.
Nie obrazaj sie na nikogo, tylko ochlon i wracaj

Kurcze Edyto
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 07:44   #810
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Jak wejdziesz w swój profil (Ustawienia), to po lewej stronie, w Ustawienia&Opcje, na dole jest "Lista ignorowanych". I tam można dodać osobę do tej listy.

A jeśli się nie mylę, to chyba działa tak, że nie widzi się postów tej osoby i ona nie może wysłać do nas PW.

dzieki

właśnie tam wdepnęłam i widzę, że są w tych ustawieniach i opcjach różne możliwości (niektóre nawet w obcych językach) .
Czy jest gdzieś "instrukcja obsługi" do Ustawień?

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości