|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Dziewczyny ja też jestem za spotkaniem
![]() Bardzo chętnie A może wcześniej niż we wrześniu??? Może styczeń/ luty??? Będziemy wiedziały jak wyglądamy więc doradzenie wyboru sukni czy dodatków będzie ciut łatwiejsze Tylko ja mogę wyłącznie w weekend bo na tygodniu siedze w pracy w wawie i wyrwać bym się niestety nie mogła a urlop oszczędzam na wesele i podróż poślubną
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bałam się odzywać, zresztą dawno się nie udzielałam a i oczywiście gratuluje zdecydowania się na ślub, ja też uwielbiam to forum bo uświadamiam sobie jak wiele kobiet czuje to co ja, a mianowicie strach, posiadanie koszmarów, problemy z doborem wszystkiego
Moje słoneczko Filipek! 2010 Moje słoneczko Dominik! 2015 Moje słoneczko w drodze? zrobię na różowo może wywołam dziewczynkę ![]() Edytowane przez rybcia2309 Czas edycji: 2009-01-04 o 18:27 |
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiecie gdzie w Lublinie można zamówić pieczonego prosiaka ?
|
|
#1984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ladyinred powiedz czy ty w Mona Lisie trafiłaś na jakąś wyprzedaż? Bo ceny w tym salonie mnie po prostu zabiły. Z tego co wiem to w większości lokali proponują teraz pieczonego prosiaka Myślę, że nie powinnaś mieć z tym problemu. W Akropolu nie proponują?
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie niestety nie oferują właścicielka mówiła że jakaś para zamawiała z zewnątrz razem z kelnerem który to obsługiwał.
|
|
#1986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo to mnie zaskoczyłaś - może warto porozmawiać z właścicielką, podejrzewam, że nie tylko wy będziecie chcieli takie danie. Płonący prosiak to naprawdę fajna sprawa - bardzo fajnie to wygląda jak nagle gasną światła i na salę wjeżdża prosiak. Wiem, że w moim lokalu jest bardzo dobra szynka z prosiaka. Znajomi bardzo nas prosili żebyśmy zamówili większą porcję, bo podobno była pyszna. Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym po lokalach i pytała czy są w stanie przygotować coś takiego - jeżeli tak, to dopytałabym o szczegóły takie jak dowóz, kto kroiłby szynkę -bo to zazwyczaj szef kuchni wjeżdża z takim prosiakiem na salę i kroi przy gościach.
|
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W lublinie chyba tylko Cioczek sie zajmuje takimi rzeczami. Uzależniona od wizazu jestem i ja i za spotkaniem tez jestem ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie ta White One była przeceniona o połowe. Moja kosztowała 2500 i była to normalna cena Sama się zadziwiłam, bo na poczatku to nawet nie chciałam tam wchodzic żeby sie cenami nie załamać. Ale rzeczywiście, w pewnym momencie zaczęłam przeglądać inne suknie i jak pani zaczęła rzucac cenami: 5000, 4500, to szybciutko powróciłam do mojej ;d Myślę, że suknie Sweetheart po prostu nie są aż tak drogie, jak np San Patrick czy La Sposa. Za to mocno się zadziwiłam, jak po jakichś 2 tygodniach wybrałam się tam ponownie, żeby spytać o możliwość zamówienia koronkowego bolerka do niej, bo widziałam zdjęcia dziewczyny w takim. Okazało się, że nie można zamówić, bo producent bolerek nie robi, a Pani mi pokazała bolerko koronkowe takie co było w salonie, do kupienia. Kosztowało prawie 500 zł!!!! A to było bolerko z krótkim rękawem.... Więc staneło na tym, że uszyję sobie to bolerko gdzie indziej (nawet Pani mi to zasugerowała delikatnie). Tylko kolor muszę dobrać dokładnie, nie wiem narazie jak się zabrać za to. Myślałam, że się może przejdę po salonach na Barnardyńskiej. Nie chcę z niego rezygnować, bo strasznie mi się podobało jak dziewczyna wyglądała w tej mojej sukni i takim bolerku
|
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to ciekawe co piszesz, bo wczoraj Pani w Mona Lisie powiedziała mi, że mogą uszyć takie bolerko Cena zgadza się podała mi mniej więcej 400-600zł. I gdy zapytałam czy da radę dobrać koronkę do sukni to powiedziała, że oczywiście.Co za ludzie tam pracują, jednej osobie mówią tak, drugiej co innego ![]() A to krótkie to pewnie taki motylek, mi też je pokazywała Ja właśnie też się mocno zastanawiam jak tu w miarę możliwości tanio uszyć lub może odkupić od kogoś bolerko, np. na allegro - bo przecież bolerko ma się tylko w kościele, a zaraz potem po wejściu na salę się zdejmuje, więc na pewno nie jest zniszczone. Aczkolwiek na razie nikt nie sprzedaje mojej sukni z bolerkiem. Nawet w oryginalnym San Patricku w Mona Lisie Panie sprawdzały i nie było bolerka ![]() Co do szycia ewentualnie myślę o Pani z salonu Yvette na Bernardyńskiej - wydaje mi się, że zna się na swoim fachu. Ladyinred ty to masz kupę czasu do sierpnia, więc na pewno coś znajdziesz
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2009-01-04 o 21:27 |
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam taki rozmiar stopy. Moje butki kupiłam w sklepie na Lubartowskiej.
|
|
|
#1991 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co pech to pech. Też myślałam o salonie Yvette
|
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:![]() Madagaskar ok, choć twierdze że to nie jest film dla dzieci :P a co po Madagaskarze hmm moje promile we krwi mówią same za siebie .Również zamierzam zakupić buty Ryłka Joasia*** styczeń/Luty
|
|
|
|
#1993 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do jasnego garnituru - są ładne typowo slubne, ale co póżniej z takim gajerkiem zrobic? Bo na inną okażję nie posłuży, a czarny zawsze można później gdzieś ubrac. Co do krawatów - uważam, że ładniej wygląda kamizelka z krawatką. Bardziej elegancko i wytwornie.Cytat:
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam prośbę taka maleńką, wiecie może gdzie można kupić surdut stójkowy, bo urzekł mnie i mojego TŻ taki jeden biały, my chcielibyśmy czarny, bo to zawsze mniejsze ryzyko klęski z zaplamieniem, jest coś takiego w Lublinie?
np coś takiego ![]()
|
|
#1995 | |
|
Raczkowanie
|
No no szybkie jestescie Dziewczyny
))))) nie nadążam...Najlepszego w Nowym Roku ![]() Mnie sie rok zaczął nienajlepiej... powiedziałabym, że fatalnie i nie wiem czy sie nie rozstanę ze swoim Tż... stąd rzadziej tu przebywam... Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pociesz się, że przynajmniej wiesz jak ma wyglądać takie bolerko - koniecznie pozapisuj sobie zdjęcia i jakby nie dało rady kupić to zawsze krawcowa uszyje.Cytat:
W salonie suknie są w atrakcyjnych cenach od 1200 do 1800zł, aczkolwiek po tym co widziałam w innych salonach to te suknie wydają mi się takie zwyczajne. Aczkolwiek Pani bardzo pomocna, sympatyczna i widać, że zna się
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sprzeczki itp to normalka, czym blizej slubu tym więcej- niestety
|
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
Czy się spotkamy we wrześniu czy w paździrniku to jeszcze do dogadania, fajnie że pomysl spotkał się z aprobatą
ja to chętnie się z Wami zobacze i przed ślubem...Matplaneto-nie ma się czego wstydzic. Ja pokochałam to forum bo lubelskie panny mlode są bardzo pomocne, otwarte na nowe osoby i przede wszystkim jesteśmy w podobnej sytuacji, mozna sie dzielic spostrzezeniami i emocjami (bo moja przyjaciolkama mnie juz dosyc )negila - Na Madagaskarze śmiechu było co nie miara, w sumie to nie wiem z czego bardziej - z pingwinów czy z dzieci które śmiały się na cały głos ![]() karolada - byłam kiedyś na weselu (rok temu) to koledzy z Hadesu zrobili panu młodemu prezent (pieczonego prosiaka), bo razem tam pracowali. Możesz tam zapytać, ale niestety nie mogę zagwarantować... Możesz też popytać w mięsnych, może da się tam zamówić. Marianna54- wow odważyłaś się kupić buty przez internet, jestem pod wrażeniem... I pasują? Ja to ma problem, żeby znaleźć wygodne nawet jak przymierze całą sertę :/silia82 - niestety nie znam namiarów do tego kamerzysty :/ pozostaje nam nadzieja, że zadnej się nie trafi To zależy też od sprzętu, bo jak oglądaliśmy filmy jeszcze poszukując kamerzysty do siebie mieliśmy w rękach takie ciemne filmy, ale od razu je odrzuciliśmy (ten kamerzysta był u fotografa przy kościele Najświętszego Sreca Pana Jezusa na Kunickiego, fotografa zdjęcia były ok, ale kamerzysta - do bani). Ani na jednego, ani na drugiego się nie zdecydowaliśmy. I mam postanwienie noworoczne! do ślubu (czyli dzisiaj równo 180dni) schudne 10kg, mam troche nadwage - wiec na zdrowie mi to wyjdzie
|
|
#1999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mistrzyni ja sobie narobiłam tyle postanowień że nie wiem jak je wszystkie spełnię. Po pierwsze kilogramy kochane- tyle że do września ![]() a włosy chce ściąć (dobrze że mam z czego A madagaskar śmieszny ale mi bardziej 1 część się podobała
|
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki polecacie salon mona lisa?bylam tam raz,ale ze nie bylam umowiona to latalam w sukienkach jak glupia -jedna wpadla mi w oko, ale ja musze wiecie pokrazyc w niej troche a nie rach ciach i moja!i wlasnei ja tez bede potrzebowala bolerka!Ciekawe co mi pani powie!Musze jakos w tym tyg pozwiedzac salony lubelskie-ktory polecicie jeszcze(na tym poziomie co Mona Lisa)?Slyszalam ze na Fabrycznej jest kilka fajnych salonow!Pozdrawiam i nie dajcie cie pokonac nerwom i klotniom!;-)
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
ja zamówiłam sukienkę w jednym z salonów na ul. Fabrycznej.
kiedy ślubujesz? |
|
|
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
duży wybór garniturów jest w Zetto na ul. Mełgiewskiej. szyją na miarę.
ja ciągle latam po salonach z sukniami i przymierzam =) pozdro.
tatuaż z emocji wypalany... Edytowane przez calineczka87 Czas edycji: 2009-01-05 o 15:18 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Mistrzyni ja też mam zawsze problem z kupnem butów, te sobie wypatrzyłam w Ryłku w Plazie, ale sie zastanawiałam a jak sie zdecydowałam to juz ich nie było, TŻ wyszukał mi takie na allegro (nowe, różne mieli) i sie zdecydowałam, miałam lekkie obawy ale wyszło ok, taniej i do domu przynieśli
wogole buty Ryłka są bardzo wygodne.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też na allegro kupiłam swoje, są jakby to ująć okrutnie niewygodne, ale piękne, więc będę starała się je rozchodzić do sierpnia, chyba pocierpię...ale zonk
na domiar złego nastroju jestem bezrobotna...a pracy jak na lekarstwo, kumpel którego uwazałam za przyjaciela ochajtał się i nic nawet mi o tym nie powiedział...![]() nie wiem czy się śmiać czy płakać, czuję, że nie ma już szczerych ludzi...
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie czytam i trochę łezka się w oku kręci i trochę żałuję że już ten najważniejszy dzień w zyciu za mną. Dziewczyny.... jest to tak superancki dzień, że wszystko się udaje, a nawet jak są wpadki (zawsze są) to nie ma to wtedy znaczenia. Najwspanialszy dzień w życiu.... Bądźcie dzielne w przygotowaniach.... pozdrawiam,
|
|
#2006 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja suknia będzie z salonu DEMI na Lubartowskiej (tam gdzie był kiedyś wrangler). Panie namówiły mnie na zmierzenie i okazało się, ze rzeczywiście ta suknia czekała właśnie na mnie! A w dodatku w salonie jest naprawdę miło i ładnie, czyściutko i panie bardzo pomocne, dobierają wszystko bardzo profesjonalnie. Oprócz tego, ze czułam się jak królowa stojąc na bordowym podeście przed ogromnymi lustrami to mogłam prosić praktycznie o wszystko... Jak w filmie... I ta suknia. Zresztą maja tam wiele sukni, jakich nie spotkałam w innych salonach. Ekspedeintka mówiła mi,ze mają też drugi salon w Lubartowie. |
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki kochane, zajmuje się teraz poszukiwaniami idealnego bukietu (choć kwiaciarni jeszcze nie mam wybranej), wynalazłam parę takich w moim stylu, powiedzcie co sądzicie (dodam, że sukni nadal nie mam)
a ten na końcu bukiecik to z Seksu...strasznie mi sie podoba, ale to coś na głowie Carrie juz nie... a co myślicie o frezjach w sierpniu? czy raczej powinnam zostać przy różach
|
|
#2008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2010 |
|
Rozeznanie
|
Możesz podać adres tej strony internetowej?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.

za 4 dni 

Cena zgadza się podała mi mniej więcej 400-600zł. I gdy zapytałam czy da radę dobrać koronkę do sukni to powiedziała, że oczywiście.

para młoda nie była zadowolona, ni krzty radości i szcęścia - zamiast w kościele i pierwszym tańcu patrzeć sobie głęboko w oczy -to rozglądali się dookoła po gościach. Unosił się w powietrzu wszechobecny marazm...
np coś takiego 
)