![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Żonki!! cz. II
pola - nie demonizujmy, bo zapeszymy i sie nie uda
![]() ale WR to na pewno postanowienia wysoce szlachetne i pożyteczne ![]()
#1052 |
Wtajemniczenie
|
ruda, nie demonizuję wcale
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Wtajemniczenie
|
oj, ja mialam nadzieję, że uda mi się dziś do Was u Toli dolączyć, ale mialam wizyte ulekarza, a tu po nocce,, wiec się nie wyspalam
![]() Jodie, ale mialas frajdę, ech... Cytat:
![]() A jakie to sa pierogi z ryżu i sera??? O takich jeszcze nie slyszałam, jakoś nie umiem sobie wyobrazić. A ja dziś kupilam na Zielonej te oslawione pierogi ze szppinakiem.. zobaczymy jak smakują wreszcie... Już nie c nie mwoię, bo dziewczyny się skręcą przy swoim MŻ ![]() ide już bo sie rozgadałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Wtajemniczenie
|
Martuko - zapomniałam Ci napisać że ostatnio śniło mi się kolejne spotkanie żonek i znowu było u Ciebie i częstowałaś nas owocami morza... były np ślimaki w czekaladzie i krewetki w cieście... Niestety nie spróbowałam bo się obudziłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1056 |
Zakorzenienie
|
martuko - możesz nęcić, przynajmniej sobie poczytam, poza tym staram się ograniczyc głównie ilośc i słodycze, ale nie świruję z jakimiś Bóg wie jakim menu...
a na łyżwach jeżdzę ![]() ![]()
#1057 |
Zadomowienie
|
Martuko jutro Ci podeśle przepis na farsz do pierogów z ryżu i sera, pyszne są, na słodko
![]() Tola tak jak pisałam będę o 15 ![]() Właśnie wróciłam z pobrania krwi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1058 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() SELKA, dostałaś moje PW? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | ||
Zakorzenienie
|
jodie ale narobiłaś mi smaka na gory tymi fotkami
![]() ![]() Sonia o ta nie doszła : " Kaťde dziecko moťe nauczy‡ sie spa‡.pdfKaťde dziecko moťe nauczy‡ sie spa‡.pdf " tzn jakiś dziwny fornat ma ze sie nie otwiera ![]() Cytat:
![]() Dzieki za namiar na stronkę poszukam coś sobie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
na to niestety zbytnio bym nie liczyła
![]()
#1061 |
Wtajemniczenie
|
sonia, straszne, sama bym tego nie zjadła.. No może wszystko oddzielnie... W sumie nawet chętnie bym próbowala nowych smaków, ale "zboczenie alergika" - nigdy nie wiesz co ci moze zaszkodzić. Musialabym sprobować troszkę i zobaczyć reakcję, ale zazwyczaj to sa sytuacje jednorazowe i nie możńa wrócić do tego samego jedzenia na drugi dzień
![]() ![]() annabel, ja jestem dobrym towarzyszem w zakupach kiedy nie szukam czegoś konkretnego dla siebie. A to się często zdarza,ze właściwie nie wiem co chę kupić, tylko sobie oglądam. MUsze chyba bardziej sie przygotowywac do zakupów, bo najgorsze to pójśc na zakupy "po coś co mi wpadnie w oko" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z nowości - dostałam pracę ![]() ![]()
"Uśmiech kosztuje mniej od elektryczności a daje więcej światła"- A.J. Cronin Edytowane przez omikrona Czas edycji: 2009-01-05 o 20:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i powodzenia jutro ![]()
![]() |
#1064 |
Wtajemniczenie
|
omikrona, gratuluję
![]() A co do rezerwowania przez internet - warto, ale to i tak nie zwalnia z konieczności wcześniejszego przyjścia i stania w kolejce żeby odebrać bilet. No chyba że sie przyjdzie na zakupy wcześniej i odbierze jak akurat nie ma żadnych seansow... |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
omikrona - no to trzymamy kciuki, żeby wszystko było cacy
![]() ależ jestem senna, przez całe popołudnie...
#1067 | ||||
Zadomowienie
|
A ja wreszcie zasiadłam do kompa, miałam już dzisiaj tego nie robić, ale powiedziałybyście, ze taaakaa zarobiona, że nie zajrzy
![]() Jutro mam pobudkę o 5 rano, masakra, zważywszy na to, że Krzyś ostatnio mi robi częste wybudzenia. Od razu dzięki Jodie i Tola za miłe popołudnie, wprawdzie dziś na wariackich papierach , ale było miło. Buziaki Sija, może spotkamy się na wizycie u Taczały, bo mam pojechać po cytologię, o której będziesz? A i chciałam powiedzieć, że Mikołaj Toli to cudny aniołek a nie jakiś wrzaskun tudzież płaczek- dziecko cud-malina, cos ta Tola oszukuje, takie nam bajki pisze na wizażu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[quote=Sonia11;10348162]Nie byłam tylko dzwoniłam do naszej doktorki co mu podawać - i tak w miarę dobrze to znosił to poza biegunką pogodne dziecko no i ładnie jadł. A na AR są jakieś zorganiazowane zajecia dla dzieci, czy tak normalnie się wybierasz? A my byliśmy w sobotę na basenie i Szymon sam pływał - tzn tylko w tych kółeczkach na rączkach. quote] O to super z tym pływaniem, ja narazie muszę sobie poukładać w pracy a potem zajme się basenem. Nie wiem czy są tam zajęcia zorganizowane, ale chciałam tak bez Cytat:
A na lodowisko chętnie, tylko jakos nie moge się zgrać z kumpelami. Omikrona gratuluję i widzisz nie trzeba było mieć od razu pesymistyczne wizje ![]() Annabel trzymam Cię za słowo z tym spotkaniem, chętnie wybrałabym się z tobą na kawkę oraz poznała Twoje smyki.
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Uhh dziś padł jak na razierekord temperatury -20C
![]() W samochodzie zamarzły szyby od wewnątrz ![]() Masakryczne zimno ![]()
#1069 |
Zakorzenienie
|
Teraz na termometrze jest -17. A ja się zaziębiłam, siedzę w domciu i się kuruję...
Omikrona - gratuluję i zazdroszczę...
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
Bandola - tak się zastanawiałam czy znajdziesz czas żeby coś napisać - wstawanie o 5 rano - masakra - ja nawet o 6.30 mam trudności żeby się podnieść z łóżka.
Omikrona - gratulacje ![]() Ostrowczanka - Tobie też na pewno się uda - ![]() Ja siedze w pracy już od godziny a dalej mi zimno mimo że wypiłam już ciepłą hebatkę - brrrrr A jutro chyba musze do Warszawy pojechać, ale mąż nie chce żebym jechała na noc tylko jednym dniem - nie chce zostać z Szymonem sam na noc - cwaniaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z fitnessem to do Paco skończył mi się karnet, a od nowego roku mam dostac kartę sportową z firmy, to jest taki mega karnet który obowiązuje w kilkunastu miejscach w Lublinie, fajna sparwa - ale na razie wypowiadam się teoretycznie, bo jeszcze jej nie dostałam ![]() A pływać lubię bardzo ![]() ![]()
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
Paticzka widzę, że jesteś
![]() Opowiadaj co słychać u Ciebie ![]()
#1073 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Tola ![]() ![]() ![]() ![]() Omikrona ![]() ![]() Bandola ja mam wizytę na 9, ale będę pewnie po 8, bo tam raz na godziny, raz w kolejności przyjścia ![]() Mis.hot nam już wczoraj od wewnątrz szyby pozamarzały ![]() Ostrowczanka ![]() ![]() Sonia przesyłam troche ciepła ![]() ![]() A teraz przepis na farsz z ryżu i sera ![]() - 0,5 kg tłustego lub półtłustego białego sera (nie może być zbyt kwaśny) - pół szklanki ugotowanego, dobrze odcedzonego ryżu (gotuje się w ok 2 litrach wody przez 25 minut) - jajko - 1/4 łyżeczki soli - 2 łyżeczki cukru (jak ktoś chce jeszcze bardziej słodkie to więcej) Ryż po ugotowaniu dobrze odcedzić i wystudzić aż będzie całkiem zimny. Dodać pokruszony ser (nie trzeba mielić), jajko, sól i cukier. Wyrobić. ![]()
#1074 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i muszę lecieć...
![]() |
#1075 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane Zonki
oj dawno mnie tu nie było - dużo sie przez ten czas wydarzyło ale po dłuuugich namysłach doszłam do wniosku ze właśnie z Wami chce plotkować i to z Wami chciałabym się z kumplować... Tak troszkę o mnie, jesteśmy pół roku po ślubie, małżonek pracuje a ja siedzę w domku poszukując lokalu na naszą własną firmę - Kwiaciarnię!!! Po za tym mam dosyć siedzenia w domu, ciągle mam problemy ze zdrowiem, teściowie działają mi na nerwy i mam ochotę ich pozabijać! ...chyba mam depresje Dziewczyny tak swoją drogą może znacie jakiś fajny pusty lokal w lublinie, gdzie można by było stwożyc przytulną kwiaciarnię??? A tak na boku to zazdroszczę Wszystkim mamom ich pociech, my sie staramy, staramy i nic... |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Witaj marzedowna, mam nadzieję, że z nami szybko Ci depresja minie!
![]() Co do lokalu, obawiam się, że ja nie pomogę... co prawda u mnie na ośiedlu ciagle jakis lokaj stoi pusty, ale to dlatgeo, że jest tam mały ruch i ciagle się jakies małe biznesy zamykają ![]()
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jak z nami trochę tu "poplotkujesz" to i humor Ci się polepszy ![]() Co do staranek to trzeba być cierpliwym, w końcu i w Tobie zabije serduszko - zobaczysz ![]() Piszę mniej, bo jakoś w pracy więcej pracy teraz ![]() Ale w sumie to dobrze, mam co robić ![]() Po południu idę w końcu do dermatologa - mam nadzieję, że wyśle mnie na jakieś testy ![]()
![]() |
#1078 |
Wtajemniczenie
|
A na testy to nie wysyła dermatolog? Nie trzeba do alergologa iść?
Marzedowna - witaj ![]() Edytowane przez Sonia11 Czas edycji: 2009-01-06 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Sonia - ja nie wiem jak to jest - idę w sumie drugi raz w życiu do dermatologa - pierwszy przypisał mi jakieś leki i tyle
![]() ![]() A uczulenie mam na skórze - więc idę do dermatologa - zobaczymy co mi powie, ale leków to ja nie chcę za bardzo - wolałabym wiedzieć na co to uczulenie ![]() Dla mnie ważne jest to też od strony przyszłego macierzyństwa - takie uczulenie może przenieść się na dzidziola i wtedy lepiej jak będziemy wiedzieli czego unikać (czy to pokarmu czy jakieś środki chemiczne bądź coś innego ![]()
#1080 |
Wtajemniczenie
|
Ja się swego czasu nachodziłam po lekarzach - testy maiąłm ze 3 razy robione i nigdy nic nie wyszło - a uczulona jestem na COŚ na pewno - nawet dziś w nocy znowu całe powieki mi zpuchły
![]() A co do dzieci to masz racje - mój Szymon ciągle ma jakieś wysypki - jest uczulony na pora, brokuła, morele, brzoskwinie i prawdopodobnie na zółtko i pewnie na coś jeszcze o czym nie wiem bo ciągle na krosteczki na buzi. Ale takim małym dzieciom nie robi się testów - dopiero po 3 roku życia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.