Olejek rycynowy do włosów - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-03, 12:10   #2251
dusia139
Wtajemniczenie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
To zazdroszczę, bo u mnie olejek działa tylko na wypadanie rzęs. Jak zaczynają mi hurtowo wypadać to odstawiam na tydzień maskarę stosuję rycynkę i mam spokój na jakiś czas. Ale żadnego pogrubienia czy przyciemnienia rzęs nie zaobserwowałam

A może tego nie widzisz?
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 12:44   #2252
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
A może tego nie widzisz?
Jest to możliwe, bo mam dość ciemną oprawę oczu i mogę nie zauważać różnicy. Tylko końcówki rzęs mam jaśniejsze i takie cieniutkie.
A po jakim czasie zauważacie znaczące różnice? Bo najdłużej to ja stosowałam 3 tyg codziennie na noc i nie zauważyłam nic poza zaprzestaniem wypadania.
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 14:11   #2253
dusia139
Wtajemniczenie

Melduje się z olejkiem rycynowym, dwoma żółrkamii i cytryną na głowie. To wszystko pod jednorazówką i recznikiem
Nie jest za późno!
Stary 2009-01-03, 14:18   #2254
nigga
Raczkowanie

A ja melduje się z olejkiem i kilkoma kroplami cytryny pod recznikiem i czapa Robię sobie ta maseczke dopiero drugi raz...za pierwszym robilam z zoltkiem i na moookre wlosy i niezle sie ubabralam ;/ to mnie zniechecilo troszke...ale biore sie w garsc i testuje rozne sposoby
Pozdrawiam
Ano i swojego czasu użuwalam olejku na brwi i rzesy..bylo widac efekty ale zaczely mi strasznie pryszcze wyskakiwac..jak przestalam uzywac to po paru dniach wszystko wrocilo do normy :| szkoda...bo przyznaje że rzesy nie wypadaly i byly takie...hm..mocniejsze..i po prostu bylo je widac :P

studentka TiR

http://pulsreklamy.pl/pages/ptp.php?refid=nigga

nigga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 16:04   #2255
_marcepanka_
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
wczoraj nałożyłam na moje biedne włosy maseczkę z olejku rycynowego, żółtka i cytryny. Włosy są jakby odrobinę jaśniejsze, wyglądają ładnie i naturalnie, z tymże błyszczą się raczej tylko odrosty, reszta już chyba nie nabierze połysku po tym co zadundowałam moim włosom w ciągu ostatniego roku; rozjaśnianie, dekoloryzacja, znowu rozjaśnianie, a na końcu przyciemnianie.
Jak dla mnie maseczka, którą zastosowałam sprawdziła się bardzo dobrze. Zatem ja polecam jak najbardziej.
_marcepanka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 17:22   #2256
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _marcepanka_ Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
wczoraj nałożyłam na moje biedne włosy maseczkę z olejku rycynowego, żółtka i cytryny. Włosy są jakby odrobinę jaśniejsze, wyglądają ładnie i naturalnie, z tymże błyszczą się raczej tylko odrosty, reszta już chyba nie nabierze połysku po tym co zadundowałam moim włosom w ciągu ostatniego roku; rozjaśnianie, dekoloryzacja, znowu rozjaśnianie, a na końcu przyciemnianie.
Jak dla mnie maseczka, którą zastosowałam sprawdziła się bardzo dobrze. Zatem ja polecam jak najbardziej.

Dziwne, bo olejek zwykle pyciemnia włosy, chyba, ze to od tej cytryny
Tak czy inaczej cieszę się, że widzisz zmianę na lepsze
Moje rzęsy mają się dobrze przy codziennej wieczorno-nocnej kuracji, ale będę musiałą kupic nowy olejek, bo ten już mi się kończy
Nie jest za późno!
Stary 2009-01-05, 18:32   #2257
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
Dziwne, bo olejek zwykle pyciemnia włosy, chyba, ze to od tej cytryny
Tak czy inaczej cieszę się, że widzisz zmianę na lepsze
Moje rzęsy mają się dobrze przy codziennej wieczorno-nocnej kuracji, ale będę musiałą kupic nowy olejek, bo ten już mi się kończy
To napewno cytryna, ogolnie cytryna na wlosy znacznie rozjasnia wiec jesli przyciemnialas wloski to moze nie dodawaj do niej cytrynki tylko miód

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 17:55   #2258
_marcepanka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
To napewno cytryna, ogolnie cytryna na wlosy znacznie rozjasnia wiec jesli przyciemnialas wloski to moze nie dodawaj do niej cytrynki tylko miód
Też myślę, że to cytryna. Po opisach na forum obawiałam się, że olejek przyciemni mi włosy, więc wycisnęłam do przygotowanej mikstury sporo cytryny. I poskutkowało. Może więc to jest sposób dla tych, które obawiają się przyciemnienia włosów po olejku
_marcepanka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 18:31   #2259
oleenka007
Raczkowanie

Sama uzywam olejku w roznych kombinacjach:
- wraz z szamponem w proporcji ok. 4:1, zadowalajaco, ale lepsza opcja to maseczka
Najfajniejsze efekty osiągałam z żółtkiem, nafta i olejkiem kokosowym, tylko to zoltko... ciezko sie zmywa
- ostatnio zrobiłam mix oliwa z oliwek, nafta, olejek kokosowy, olejek rycynowy, odrobina mleka kokosowego i kilka kropel olejku ze słodkich migdałów- naprawde dobry staff a ja jestem bardzo wybredna jesli chodzi o kosmetyki do włosow
oleenka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 18:39   #2260
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleenka007 Pokaż wiadomość
Sama uzywam olejku w roznych kombinacjach:
- wraz z szamponem w proporcji ok. 4:1, zadowalajaco, ale lepsza opcja to maseczka
Najfajniejsze efekty osiągałam z żółtkiem, nafta i olejkiem kokosowym, tylko to zoltko... ciezko sie zmywa
- ostatnio zrobiłam mix oliwa z oliwek, nafta, olejek kokosowy, olejek rycynowy, odrobina mleka kokosowego i kilka kropel olejku ze słodkich migdałów- naprawde dobry staff a ja jestem bardzo wybredna jesli chodzi o kosmetyki do włosow
Żółtko ci się ciężko zmywa ? Mi właśnie ono dodane do mixów olejowych bardzo poprawia zmywanie maseczki. Emulguje te wszystkie tłuszcze i wystarczy wypłukać włosy. Czasem mam wrażenie, że nawet jak ich nie umyję szamponem to dzięki żółtku nie będę miała tłustych (ale w sumie nigdy nie zdecydowałam się na taki eksperyment). A już napewno wystarczy umycie 1 raz włosów (Po samych olejach -nawet kokosowym- bez żółtka potrzebuję dwóch, żeby włosy były świeże).
Stary 2009-01-07, 12:51   #2261
oleenka007
Raczkowanie

Cytat:
Żółtko ci się ciężko zmywa ? Mi właśnie ono dodane do mixów olejowych bardzo poprawia zmywanie maseczki. Emulguje te wszystkie tłuszcze i wystarczy wypłukać włosy. Czasem mam wrażenie, że nawet jak ich nie umyję szamponem to dzięki żółtku nie będę miała tłustych (ale w sumie nigdy nie zdecydowałam się na taki eksperyment). A już napewno wystarczy umycie 1 raz włosów (Po samych olejach -nawet kokosowym- bez żółtka potrzebuję dwóch, żeby włosy były świeże).
masakrycznie ciezko, bo skleja wlosy w straki. kiedy mam na wlosach same olejki, to moge przeczesac je palcami albo grzebieniem, zoltko przekresla ta opcje. po 2 myje potem wlosy jakies 5 razy bo kiedys zdarzylo mi sie ze widocznie nie splukalam tego jajca i czulam z wlosow dziwny zapach, cos jakby siersc psa . nie wyszlam na cale szczescie tak do ludzi, zorientowalam sie w pore. Moze ja cos zle robie, ale z drugiej strony, co mozna w takiej maseczce zepsuc, dodawanie skladnikow to nie filozofia A zaluje ze egg yolk sprawia mi tyle klopotu bo daje mily rezultacik, ale jestem zbyt lejzi zeby to zmywac godzinami
Stary 2009-01-07, 13:03   #2262
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a moze to nafta daje taki efekt? ja mam ogromne problemy, zeby ja zmyc z wlosow ;p a zoltko nie sprawia w moim przypadku zadnych problemow^^
Stary 2009-01-07, 15:31   #2263
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
masakrycznie ciezko, bo skleja wlosy w straki. kiedy mam na wlosach same olejki, to moge przeczesac je palcami albo grzebieniem, zoltko przekresla ta opcje. po 2 myje potem wlosy jakies 5 razy bo kiedys zdarzylo mi sie ze widocznie nie splukalam tego jajca i czulam z wlosow dziwny zapach, cos jakby siersc psa . nie wyszlam na cale szczescie tak do ludzi, zorientowalam sie w pore. Moze ja cos zle robie, ale z drugiej strony, co mozna w takiej maseczce zepsuc, dodawanie skladnikow to nie filozofia A zaluje ze egg yolk sprawia mi tyle klopotu bo daje mily rezultacik, ale jestem zbyt lejzi zeby to zmywac godzinami
Fakt jajko zasycha na włosach i na sucho ich nie uczeszesz ani nic z nimi nie zrobisz. Ale wystarczy je wsadzić pod duży strumień wody i samo wszystko się rozkleja i mycie nie sprawia problemu. Może po prostu za mało polewasz włosy wodą przed nałożeniem szamponu?
Stary 2009-01-07, 16:32   #2264
201801220933
Konto usunięte

Ile trzeba dac tego olejku? Zmieszac z czyms czy sam? Na jak długo? I czy się zmyywa cyz zostawia na włosach?
Prosze o odpowiedź. Wertuje wątek, ale każda pisze co innego a nie chce czegoś popsuć.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 16:55   #2265
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Ile trzeba dac tego olejku? Zmieszac z czyms czy sam? Na jak długo? I czy się zmyywa cyz zostawia na włosach?
Prosze o odpowiedź. Wertuje wątek, ale każda pisze co innego a nie chce czegoś popsuć.
Każda piszę inaczej, bo nie ma stałej reguły. Olejek możesz stosować sam - wcierać w skórę głowy i dawać na długość, możesz robić mix olejek+nafta, możesz robić maseczkę: żółtko, rycyna, ewentualnie nafta, olejek kokosowy (bądź inny jaki masz, czy oliwa z oliwek), witaminki. I to też nie wszytskie sposoby. Ja osobiście preferuję maseczkę z żółtkiem i daję do niej: żółtko, olej rycynowy, kokosowy, czasem macerat z marchwi lub nafte, łyżeczkę miodu. Prawei, że wszytsko co mam na składzie .
I nie bój się nie zepsujesz nic. Najwyżej odkryjesz jakiś nowy przepis (w takim przypadku od razu się z nami nim podziel!)
A i zapomniałam dopisać odpowiedzi na reszte pytań. Zostawia się go gdzieś na godzinę (spokojnie możesz dłużej jak chcesz) i zmywa się szamponem.

Edytowane przez aeronauta
Czas edycji: 2009-01-07 o 17:14
Stary 2009-01-07, 17:40   #2266
201801220933
Konto usunięte

Dziękuje za odpowiedź. Widze wiec z etutaj pełna wolnośc w doborze składników.
Świetnie.
Jutro sie wybiore do apteki.
Stary 2009-01-07, 17:46   #2267
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

idz koniecznie
ja zawsze duzo kombinuje, jezeli chodzi o te maseczki ;p ale jeszcze zadna nie zwalila mnie z nog swoim megasuper dzialaniem^
chociaz.. raz sie zdarzylo, ze mialam przebosko miekkie wlosy. tylko nie pamietam po czym xd
Stary 2009-01-07, 17:53   #2268
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
chociaz.. raz sie zdarzylo, ze mialam przebosko miekkie wlosy. tylko nie pamietam po czym xd
Mam identycznie Ogólnie oleje działają na moje włosy "nieźle", ale nie jakoś spektakularnie. Kiedyś jednak zrobiłam sobie jakiś fajny mix, po którym miałam włosy super po prostu, tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć co ja tam takiego dałam

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 17:55   #2269
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
idz koniecznie
ja zawsze duzo kombinuje, jezeli chodzi o te maseczki ;p ale jeszcze zadna nie zwalila mnie z nog swoim megasuper dzialaniem^
ooo... . cóż, zdarza się . Ja pamiętam, że na prawdę dużą różnicę w miękkości zobaczyłam jak raz zostawiłam vatikę na noc (to był jedyny raz kiedy zostawiłam cokolwiek na noc na moich włosach)
Stary 2009-01-07, 17:55   #2270
201801220933
Konto usunięte

Wniosek - zapisujemy każdy przepis.
Stary 2009-01-07, 18:07   #2271
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

tak, zapisujemy
ja niestety nie mam Vatiki pod reka. zreszta.. zauwazylam, ze moje wlosy bardziej mi sie podobaja po nocce, niz swiezo umyte ;]
Stary 2009-01-07, 23:00   #2272
oleenka007
Raczkowanie

Cytat:
Fakt jajko zasycha na włosach i na sucho ich nie uczeszesz ani nic z nimi nie zrobisz. Ale wystarczy je wsadzić pod duży strumień wody i samo wszystko się rozkleja i mycie nie sprawia problemu. Może po prostu za mało polewasz włosy wodą przed nałożeniem szamponu?
Kurcze, wlasnie polewam, probowalam tez roznych szamponow, roznych stężen tych szamponow, nawet wsadzalam leb do miski z woda i "namaczalam" wlosy :P ale ni to kijem ni pałka:noniewie m: bez porzadnego prania sie nie obylo do tej pory, ale natchnelas mnie, na dniach zrobie setne podejscie
Stary 2009-01-08, 01:28   #2273
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Cytat:
Kurcze, wlasnie polewam, probowalam tez roznych szamponow, roznych stężen tych szamponow, nawet wsadzalam leb do miski z woda i "namaczalam" wlosy :P ale ni to kijem ni pałka:noniewie m: bez porzadnego prania sie nie obylo do tej pory, ale natchnelas mnie, na dniach zrobie setne podejscie
Wydaje mi się, że to nafta nie chce się domyć, a nie żółtko. Była kiedyś mowa o tym, że żółtko może zastąpić szampon, gdyż zawiera substancje powierzchniowo czynne Inna sprawa, że rzeczywiście może pozostawiać zapach

A po nafcie też musiałam z 6 razy głowę myć...

Edytowane przez agusia_85
Czas edycji: 2009-01-08 o 01:31

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 12:47   #2274
oleenka007
Raczkowanie

Zaprawde powiadam, ze to zoltko. Olejki i nafte zmywam bezproblemowo
Stary 2009-01-08, 12:56   #2275
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Ok, to może spróbuj nałożyć tą maseczkę na wilgotne włosy i pod folię, może wtedy łatwiej się spłucze Jak to nie pomoże, to już nie mam więcej pomysłów

Edytowane przez agusia_85
Czas edycji: 2009-01-08 o 13:01
Stary 2009-01-08, 21:22   #2276
stabilo31stabilo31
Raczkowanie

właśnie mam na moich końcówkach olejek Stosuję go również z jajkiem a właściwie z zółtkiem To dobry i tani sposób aby raz na jakiś czas odżywić włoski bo co za dużo to nie zdrowo (będą wypadały)

Włoski
30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42, 43,44,45cm
stabilo31stabilo31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 22:02   #2277
oleenka007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusia_85 Pokaż wiadomość
Ok, to może spróbuj nałożyć tą maseczkę na wilgotne włosy i pod folię, może wtedy łatwiej się spłucze Jak to nie pomoże, to już nie mam więcej pomysłów
folia to nieodlaczny przyjaciel, a dokladnie foliowy czepek prysznicowy zwykle jak koncze prawa strone glowy to lewa jest juz sucha i sztywna.. ale na mokre powiadasz.. hmmm, moze jest to jakas metoda !
Stary 2009-01-09, 20:48   #2278
aanika
Zakorzenienie

Witajcie
Przeczytałam ostatnie 30 kilka stron tego wątku, co zachęciło mnie do spróbowania olejku
Chciałabym go stosować na skórę głowy, jako przyspieszacza wzrostu. Boję się tylko tego wypadania włosów. Teraz włosy prawie wcale mi nie wypadają i zastanawiam się, czy olejek mógłby to zmienić.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:50   #2279
Magdzia94
Zakorzenienie

Nie dowiesz się jak nie spróbujesz. Olej rycynowy jest dobry, może narazie w same końce go wcieraj, a później w skórę.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 20:55   #2280
aanika
Zakorzenienie

Zamierzam go kupić w najbliższym czasie zwłaszcza, że kosztuje grosze.

Mam też w planach olej kokosowy i myślę, że będę go stosować na włosy, szczególnie końcówki, a rycynkę na skalp.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości