|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Cytat:
A może tego nie widzisz?
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Jest to możliwe, bo mam dość ciemną oprawę oczu i mogę nie zauważać różnicy. Tylko końcówki rzęs mam jaśniejsze i takie cieniutkie.
A po jakim czasie zauważacie znaczące różnice? Bo najdłużej to ja stosowałam 3 tyg codziennie na noc i nie zauważyłam nic poza zaprzestaniem wypadania. |
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje się z olejkiem rycynowym, dwoma żółrkamii i cytryną na głowie. To wszystko pod jednorazówką i recznikiem
![]()
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
A ja melduje się z olejkiem i kilkoma kroplami cytryny pod recznikiem i czapa
Robię sobie ta maseczke dopiero drugi raz...za pierwszym robilam z zoltkiem i na moookre wlosy i niezle sie ubabralam ;/ to mnie zniechecilo troszke...ale biore sie w garsc i testuje rozne sposoby ![]() Pozdrawiam ![]() Ano i swojego czasu użuwalam olejku na brwi i rzesy..bylo widac efekty ale zaczely mi strasznie pryszcze wyskakiwac..jak przestalam uzywac to po paru dniach wszystko wrocilo do normy :| szkoda...bo przyznaje że rzesy nie wypadaly i byly takie...hm..mocniejsze..i po prostu bylo je widac :P
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
wczoraj nałożyłam na moje biedne włosy maseczkę z olejku rycynowego, żółtka i cytryny. Włosy są jakby odrobinę jaśniejsze, wyglądają ładnie i naturalnie, z tymże błyszczą się raczej tylko odrosty, reszta już chyba nie nabierze połysku po tym co zadundowałam moim włosom w ciągu ostatniego roku; rozjaśnianie, dekoloryzacja, znowu rozjaśnianie, a na końcu przyciemnianie. Jak dla mnie maseczka, którą zastosowałam sprawdziła się bardzo dobrze. Zatem ja polecam jak najbardziej. |
|
|
|
#2256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwne, bo olejek zwykle pyciemnia włosy, chyba, ze to od tej cytryny ![]() Tak czy inaczej cieszę się, że widzisz zmianę na lepsze ![]() Moje rzęsy mają się dobrze przy codziennej wieczorno-nocnej kuracji, ale będę musiałą kupic nowy olejek, bo ten już mi się kończy
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
To napewno cytryna, ogolnie cytryna na wlosy znacznie rozjasnia wiec jesli przyciemnialas wloski to moze nie dodawaj do niej cytrynki tylko miód
|
|
#2258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
Sama uzywam olejku w roznych kombinacjach:
- wraz z szamponem w proporcji ok. 4:1, zadowalajaco, ale lepsza opcja to maseczka ![]() Najfajniejsze efekty osiągałam z żółtkiem, nafta i olejkiem kokosowym, tylko to zoltko... ciezko sie zmywa ![]() - ostatnio zrobiłam mix oliwa z oliwek, nafta, olejek kokosowy, olejek rycynowy, odrobina mleka kokosowego i kilka kropel olejku ze słodkich migdałów- naprawde dobry staff a ja jestem bardzo wybredna jesli chodzi o kosmetyki do włosow
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Mi właśnie ono dodane do mixów olejowych bardzo poprawia zmywanie maseczki. Emulguje te wszystkie tłuszcze i wystarczy wypłukać włosy. Czasem mam wrażenie, że nawet jak ich nie umyję szamponem to dzięki żółtku nie będę miała tłustych (ale w sumie nigdy nie zdecydowałam się na taki eksperyment). A już napewno wystarczy umycie 1 raz włosów (Po samych olejach -nawet kokosowym- bez żółtka potrzebuję dwóch, żeby włosy były świeże).
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. nie wyszlam na cale szczescie tak do ludzi, zorientowalam sie w pore. Moze ja cos zle robie, ale z drugiej strony, co mozna w takiej maseczce zepsuc, dodawanie skladnikow to nie filozofia A zaluje ze egg yolk sprawia mi tyle klopotu bo daje mily rezultacik, ale jestem zbyt lejzi zeby to zmywac godzinami
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
a moze to nafta daje taki efekt? ja mam ogromne problemy, zeby ja zmyc z wlosow ;p a zoltko nie sprawia w moim przypadku zadnych problemow^^
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Konto usunięte
|
Ile trzeba dac tego olejku? Zmieszac z czyms czy sam? Na jak długo? I czy się zmyywa cyz zostawia na włosach?
Prosze o odpowiedź. Wertuje wątek, ale każda pisze co innego a nie chce czegoś popsuć. |
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie bój się nie zepsujesz nic. Najwyżej odkryjesz jakiś nowy przepis (w takim przypadku od razu się z nami nim podziel! )A i zapomniałam dopisać odpowiedzi na reszte pytań. Zostawia się go gdzieś na godzinę (spokojnie możesz dłużej jak chcesz) i zmywa się szamponem. Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-01-07 o 17:14 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuje za odpowiedź. Widze wiec z etutaj pełna wolnośc w doborze składników.
Świetnie. Jutro sie wybiore do apteki. |
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
idz koniecznie
ja zawsze duzo kombinuje, jezeli chodzi o te maseczki ;p ale jeszcze zadna nie zwalila mnie z nog swoim megasuper dzialaniem^ chociaz.. raz sie zdarzylo, ze mialam przebosko miekkie wlosy. tylko nie pamietam po czym xd
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie oleje działają na moje włosy "nieźle", ale nie jakoś spektakularnie. Kiedyś jednak zrobiłam sobie jakiś fajny mix, po którym miałam włosy super po prostu, tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć co ja tam takiego dałam ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Konto usunięte
|
Wniosek - zapisujemy każdy przepis.
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
tak, zapisujemy
![]() ja niestety nie mam Vatiki pod reka. zreszta.. zauwazylam, ze moje wlosy bardziej mi sie podobaja po nocce, niz swiezo umyte ;]
|
|
#2272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:noniewie m: bez porzadnego prania sie nie obylo do tej pory, ale natchnelas mnie, na dniach zrobie setne podejscie
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że rzeczywiście może pozostawiać zapach ![]() A po nafcie też musiałam z 6 razy głowę myć...
Edytowane przez agusia_85 Czas edycji: 2009-01-08 o 01:31 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 |
|
Raczkowanie
|
Zaprawde powiadam, ze to zoltko. Olejki i nafte zmywam bezproblemowo
|
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Ok, to może spróbuj nałożyć tą maseczkę na wilgotne włosy i pod folię, może wtedy łatwiej się spłucze
Jak to nie pomoże, to już nie mam więcej pomysłów
Edytowane przez agusia_85 Czas edycji: 2009-01-08 o 13:01 |
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
właśnie mam na moich końcówkach olejek
Stosuję go również z jajkiem a właściwie z zółtkiem To dobry i tani sposób aby raz na jakiś czas odżywić włoski bo co za dużo to nie zdrowo (będą wypadały)
|
#2277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zwykle jak koncze prawa strone glowy to lewa jest juz sucha i sztywna.. ale na mokre powiadasz.. hmmm, moze jest to jakas metoda !
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Przeczytałam ostatnie 30 kilka stron tego wątku, co zachęciło mnie do spróbowania olejku ![]() Chciałabym go stosować na skórę głowy, jako przyspieszacza wzrostu. Boję się tylko tego wypadania włosów. Teraz włosy prawie wcale mi nie wypadają i zastanawiam się, czy olejek mógłby to zmienić. |
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dowiesz się jak nie spróbujesz. Olej rycynowy jest dobry, może narazie w same końce go wcieraj, a później w skórę.
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzam go kupić w najbliższym czasie zwłaszcza, że kosztuje grosze.
Mam też w planach olej kokosowy i myślę, że będę go stosować na włosy, szczególnie końcówki, a rycynkę na skalp. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

Robię sobie ta maseczke dopiero drugi raz...za pierwszym robilam z zoltkiem i na moookre wlosy i niezle sie ubabralam ;/ to mnie zniechecilo troszke...ale biore sie w garsc i testuje rozne sposoby 
a ja jestem bardzo wybredna jesli chodzi o kosmetyki do włosow
? Mi właśnie ono dodane do mixów olejowych bardzo poprawia zmywanie maseczki. Emulguje te wszystkie tłuszcze i wystarczy wypłukać włosy. Czasem mam wrażenie, że nawet jak ich nie umyję szamponem to dzięki żółtku nie będę miała tłustych (ale w sumie nigdy nie zdecydowałam się na taki eksperyment). A już napewno wystarczy umycie 1 raz włosów (Po samych olejach -nawet kokosowym- bez żółtka potrzebuję dwóch, żeby włosy były świeże).
. nie wyszlam na cale szczescie tak do ludzi, zorientowalam sie w pore. Moze ja cos zle robie, ale z drugiej strony, co mozna w takiej maseczce zepsuc, dodawanie skladnikow to nie filozofia
A zaluje ze egg yolk sprawia mi tyle klopotu 

:noniewie m: bez porzadnego prania sie nie obylo do tej pory, ale natchnelas mnie, na dniach zrobie setne podejscie