Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 22:53   #901
Anabell
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

We wtorek lub w środę wyruszę na poszukiwania. Obawiam się jednak, że mogą być bezowocne. Dziękuję za rady, wzięłam je sobie do serca. Muszę tylko doczytać o tym zbieraniu pleców i boczków, a także o migracjach, bo jeszcze nie bardzo wiem, o co chodzi. W każdym razie wielkie dzięki za pomoc
Anabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 11:42   #902
zorza83
Raczkowanie

Ja chyba będę musiała odpuścić sobie biustonosze Mileny. W obwodzie biustu mam gdzieś 85,5 cm, a pod jak mocno ścisnę to i 67cm wychodzi, a z wcześniejszych pomiarów wyszło mi 71. Z tabelki na stronie Mileny wychodzi, że mam rozmiar 65E.
Jednak czytałam wcześniej wypowiedzi dziewczyn na tym wątku(pozwolę sobie przytoczyć ) dotyczące głębokości misek w modelach flamenco gdzie głębokość miski w rozm. 65D to 17-18cm, a w modelu Sylvestrine w rozm. 65F miska miała głębokość 19 cm.. a ja musiałabym mieć miskę o głębokości 23cm , więc naprawdę nie wiem jaki rozmiar w Milenie na mnie by pasował....

Teraz to już jestem skołowana, myślałam o Emily Curvy Kate, czy ma może któraś z dziewczyn rozmiar 28E, albo orientuje się jaka jest głębokość miski w tym modelu i rozmiarze?? Może macie pomysł, jaki stanik byłby dobry?? Bedę wdzieczna za każdą podpowiedź.

zorza83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 12:24   #903
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zorza83 Pokaż wiadomość
Ja chyba będę musiała odpuścić sobie biustonosze Mileny. W obwodzie biustu mam gdzieś 85,5 cm, a pod jak mocno ścisnę to i 67cm wychodzi, a z wcześniejszych pomiarów wyszło mi 71. Z tabelki na stronie Mileny wychodzi, że mam rozmiar 65E.
Jednak czytałam wcześniej wypowiedzi dziewczyn na tym wątku(pozwolę sobie przytoczyć ) dotyczące głębokości misek w modelach flamenco gdzie głębokość miski w rozm. 65D to 17-18cm, a w modelu Sylvestrine w rozm. 65F miska miała głębokość 19 cm.. a ja musiałabym mieć miskę o głębokości 23cm , więc naprawdę nie wiem jaki rozmiar w Milenie na mnie by pasował....

Teraz to już jestem skołowana, myślałam o Emily Curvy Kate, czy ma może któraś z dziewczyn rozmiar 28E, albo orientuje się jaka jest głębokość miski w tym modelu i rozmiarze?? Może macie pomysł, jaki stanik byłby dobry?? Bedę wdzieczna za każdą podpowiedź.
ale ty przecież masz polski rozmiar 60H

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 12:28   #904
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ale ty przecież masz polski rozmiar 60H
według tabelki Mileny raczej 60G, ale przy tak ścisłych obwodach na pewno bym się w 60-tkę nie wbiła

Stary 2009-01-05, 12:32   #905
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabell Pokaż wiadomość
Wymierzyłam się i wyszło mi, że w obwodzie (na maksymalnym wydechu) mam 72 cm, w biuście - 85 cm. Czyli mizernie Z tego wynika, że powinnam nosić stanik 65 D.
Bez przesady, zadne mizernie.
Mam podobnie 73 pod biustem na wydechu i 85 w biuście. W 65 się owszem dopnę ale to jest bez sensu- na siłę i za ciasno, nie moge oddychać, a na plecach robią się w koło werżniętego w ciało stanika wałki mimo że jestem bardzo szczupła - okropnie to wygląda.
Noszę 70, zależnie od kształtu miseczki od A do D.

Sam rozmiar miseczki jest bardzo, bardzo względny - spotkałam za duże A i mam na stanie ciasnawe D do bluzek z dekoltem. Mam przyciasny 75 i luźnawy 70- po prostu rozmiarówki są jednolite tylko na metkach, natomiast nawet ta sama firma szyje róznie , rózne fasony z róznie rozciągliwych materiałów.
Weź idz do sklepu, nabierz ile się da róznych staników i mierz aż wybierzesz dobry w rozmiarze i fasonie , ładny a na dodatek wygodny.
Nie sugeruj się rozmiarem - mierz az trafisz dobry.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 14:38   #906
anusiuniaa
Zakorzenienie

dziewczyny czy 30d to taki sam rozmiar jak 65D??
czy sprzedawca na allegro jakis kit mi wciska???
dodam ze chodzi o stanik firmy la senza ( nie pamietam pisowni za co przepraszam)
anusiuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 14:45   #907
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anusiuniaa Pokaż wiadomość
dziewczyny czy 30d to taki sam rozmiar jak 65D??
czy sprzedawca na allegro jakis kit mi wciska???
dodam ze chodzi o stanik firmy la senza ( nie pamietam pisowni za co przepraszam)
To taki sam rozmiar, ale jeśli nie miałaś jeszcze stanika tej firmy to pamiętaj że ich obwody są zazwyczaj bardzo ścisłe, tak więc zapytaj o to jaki jest obwód stanika rozciągniętego.
Jeśli chodzi o miski to ja mam push-up'a tej firmy i miska jest zaniżona o jeden rozmiar.

Jeśli już jesteśmy przy La Senzy....
Kupiłam ich gorset na Allegro. Widać że jest nowy ale ma lekko zdeformowane fiszbiny na dole Pewnie był źle przechowywany
Czy jest jakiś sposób żeby zlikwidować wybrzuszenie fiszbiny w gorsecie, czy przegrana sprawa raczej ?
Na marginesie dodam że jest bardzo ścisły. Rozmiar 70 - ja mam 72 pod biustem. Zapinam się na ostatni rząd.

Edytowane przez tangerynka
Czas edycji: 2009-01-05 o 14:53 Powód: dopisek
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 15:39   #908
Aska87
Raczkowanie

Cytat:

ja mam 28E głebokość miski to 22,5 - 23 cm (zalezy jak mi sie akurat metr ułożył bo w miekkich nie tak łatwo zmierzyc głębokość.)

jesli chodzi o milene to sulvestrine 65E mysle ze jest dobre natomiast fl;amenco moglam jednak wziąć z miska F
Stary 2009-01-05, 17:26   #909
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aska87 Pokaż wiadomość
ja mam 28E głebokość miski to 22,5 - 23 cm (zalezy jak mi sie akurat metr ułożył bo w miekkich nie tak łatwo zmierzyc głębokość.)

jesli chodzi o milene to sulvestrine 65E mysle ze jest dobre natomiast fl;amenco moglam jednak wziąć z miska F
Dziękuję akurat taka głębokość miski w Emily będzie dobra, bo nie widziałam rozm. 28F, jest dopiero 28FF a to już za duży rozmiar. Biustonosze Mileny podobają mi się bardzo, ale z tymi ich rozmiarami...

A jaki masz kolor Emily? ja się zastanawiam nad kremową i błękitną. Jak ogólnie leży ten stanik? Dobrze Ci się go nosi??

Stary 2009-01-05, 18:20   #910
~Veronique
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki przydadzą się Twoje rady

~Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:35   #911
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez tangerynka Pokaż wiadomość
To taki sam rozmiar, ale jeśli nie miałaś jeszcze stanika tej firmy to pamiętaj że ich obwody są zazwyczaj bardzo ścisłe, tak więc zapytaj o to jaki jest obwód stanika rozciągniętego.
Jeśli chodzi o miski to ja mam push-up'a tej firmy i miska jest zaniżona o jeden rozmiar.

Kupiłam ich gorset na Allegro. Widać że jest nowy ale ma lekko zdeformowane fiszbiny na dole Pewnie był źle przechowywany
Czy jest jakiś sposób żeby zlikwidować wybrzuszenie fiszbiny w gorsecie, czy przegrana sprawa raczej ?
Na marginesie dodam że jest bardzo ścisły. Rozmiar 70 - ja mam 72 pod biustem. Zapinam się na ostatni rząd.

co do gorsetu to mozesz rozpruc jeden koniec ( przy fiszbinie) i jesli marszczy sie dlatego ze jest za dluga to przyciac i zaszyc lub jesli po prostu jest pogieta to wyjac i wsadzic nowe ( za grosze do kupienia w pasmanterii) i tez zaszyc, przerabialam tak kilka gorsetow i w wiekszosci nic nie widac lub od spodu jakies malutkie przeszycia od zewnatrz nic a nic

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:49   #912
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
hmmm kiedyś krawcowa mi powiedziała że żelazkiem da się coś takiego naprawić ale szczerze mówiac próbowałam i totalnie nie szło, a na drugim gorseciku sobie próbowałam gdzie był tiul to się przypalił ;| i sie dziurka zrobiła takze nie radze :/

Cytat:
a ja się zawiodłam na flamenco , znaczy z przodu bardzo ładnie wygląda i ogólnie podoba mi się ale wg mnie leży gorzej niż sylvestrine i chyba go odeślę

a wogóle dzisiaj przyszła do mnie portia ... już wogóle nie iwem o co chodzi .. rozmiar 30FF i jest za mały sporo :| a najśmieszniejesze jest to że mierzyłam ostatnio emily i 30F było minimalnie za małe 30FF dużo za duże
więc o co chodzi z tymi rozmiarami ;| już nie wiem co dalej próbowac ;/
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:52   #913
Anabell
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Bez przesady, zadne mizernie.
Ja po prostu strasznie zazdroszczę dziewczynom, które mają ładne, okrągłe, w miarę duże piersi Stan moich pogorszył się trochę po karmieniu piersią (karmienia absolutnie nie żałuję, ale chciałabym mieć ładny biust), straciły nieco jędrność, pewnie dlatego wydają mi się mizerne

Dziękuję Ci za Twoje rady W takim razie śmiało będę mierzyła również 70.

Czy przy obwodzie 70 miseczka C odpowiada miseczce D rozmiaru 65?
Anabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 19:30   #914
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabell Pokaż wiadomość
Ja po prostu strasznie zazdroszczę dziewczynom, które mają ładne, okrągłe, w miarę duże piersi Stan moich pogorszył się trochę po karmieniu piersią (karmienia absolutnie nie żałuję, ale chciałabym mieć ładny biust), straciły nieco jędrność, pewnie dlatego wydają mi się mizerne

Dziękuję Ci za Twoje rady W takim razie śmiało będę mierzyła również 70.

Czy przy obwodzie 70 miseczka C odpowiada miseczce D rozmiaru 65?
W angielskiej rozmiarówce obwód zmienia się co 5cm a miseczka co 2,5cm obwodu. W polskiej podobno o 2cm obwodu. Dlatego jeśli dobra jest miseczka angielska 70C to powinna być dobra 65DD.
Poszukaj w tabelkach przy obwodzie pod biustem takiego samego obwodu biustu przy innym (lepszym) rozmiarze pod biustem.
Nie wiem czy nie zagmatwalam przykładowo stanik 70E był za duży w obwodzie a miseczka na mnie dobra. Popatrzyłam w tabelkę że jest na 94cm. Poszukałam obwód 65 i biust 94 i wyszła miseczka FF. I jest dobre. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi
Acha, firma firmie nie równa, niestety modele w tej samej firmie też ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 20:14   #915
Aska87
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję akurat taka głębokość miski w Emily będzie dobra, bo nie widziałam rozm. 28F, jest dopiero 28FF a to już za duży rozmiar. Biustonosze Mileny podobają mi się bardzo, ale z tymi ich rozmiarami...

A jaki masz kolor Emily? ja się zastanawiam nad kremową i błękitną. Jak ogólnie leży ten stanik? Dobrze Ci się go nosi??

mam czarną emilkę,
a ze mam ja akurat na sobie to prosze bardzo tak lezy (zdjecia z kamerki wiec słaba jakość )

był to mój pierwszy dobry stanik i do tej pory go uwielbiam. ramiaczka wprawdzie trochę grubaśne, ale w sumie mi to az tak nie przeszkadza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (86,5 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (46,6 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (80,8 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (75,8 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (64,6 KB, 145 załadowań)
Stary 2009-01-05, 20:17   #916
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
mam czarną emilkę,
a ze mam ja akurat na sobie to prosze bardzo tak lezy (zdjecia z kamerki wiec słaba jakość )

był to mój pierwszy dobry stanik i do tej pory go uwielbiam. ramiaczka wprawdzie trochę grubaśne, ale w sumie mi to az tak nie przeszkadza.
Pięknie. Jakie masz wymiary (brzmi jak tekst z czatu ) i jaki wzięłaś rozmiar?

EDIT: 67/84 - 28E? Emilka również 28E?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2009-01-05 o 20:19
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 20:33   #917
Aska87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Pięknie. Jakie masz wymiary (brzmi jak tekst z czatu ) i jaki wzięłaś rozmiar?

EDIT: 67/84 - 28E? Emilka również 28E?

28E

teraz juz 64-65 pod - musze poprawic podpis ale byl kupowany na 67 początkowo ściskał strasznie ale z czasem obwód sie naciągnął a i mi troszkę ubyło i teraz jest idealnie (zapinam juz na 2gą hawtkę)
Stary 2009-01-05, 20:54   #918
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
co do gorsetu to mozesz rozpruc jeden koniec ( przy fiszbinie) i jesli marszczy sie dlatego ze jest za dluga to przyciac i zaszyc lub jesli po prostu jest pogieta to wyjac i wsadzic nowe ( za grosze do kupienia w pasmanterii) i tez zaszyc, przerabialam tak kilka gorsetow i w wiekszosci nic nie widac lub od spodu jakies malutkie przeszycia od zewnatrz nic a nic
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;10355237]hmmm kiedyś krawcowa mi powiedziała że żelazkiem da się coś takiego naprawić ale szczerze mówiac próbowałam i totalnie nie szło, a na drugim gorseciku sobie próbowałam gdzie był tiul to się przypalił ;| i sie dziurka zrobiła takze nie radze :/
[/QUOTE]

Dzięki za rady. Z tym żelazkiem to sama bym nigdy nie wymyśliła ale dzięki że mnie ostrzegłaś. Z rady kasiek może skorzystam. Nawet nie wiedziałam że można kupić fiszbiny w pasmanterii
Jeszcze mi tylko podpowiedz czy je się jakoś piłuje do porządanej długości czy mam szukać na wymiar. Fiszbiny są delikatnie wybrzuszone. Nie było by wielkiego problemu ale to akurat na brzuchu takie wybrzuszenie Ja akurat mam w miarę płaski, a tu taka deformacja nagle No nie do przyjęcia po prostu. I akurat na brzuchu się nie naciąga bo z tyłu jest krótszy więc muszę coś z tym zrobić.

Z tym gorsetem mam jeszcze jeden problem. To jest miękki push-up, ale strasznie mi wypycha piersi. Prawie całe mi wyłażą. Niby miska w moim rozmiarze, ale La Senza widać zawsze push-up'y zaniża. Mam ochotę wybebeszyć te miseczki. Robiłyście coś takiego? He he dobrze że zapłaciłam za niego grosze, bo normalnie chyba cały popruję.
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 21:51   #919
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
mam czarną emilkę,

Dzięki za zdjęcia Bardzo ładnie leży na Tobie, mamy podobne wymiary,więc mam nadzieję,że na mnie będzie leżał podobnie. Też się zastanawiałam nad czarną,ale na allegro nie ma Emily czarnej w tym rozmiarze,ani w żadnym polskim sklepie .Teraz to już jestem zdecydowana na ten biustonosz, tylko jeszcze nie wiem jaki kolor, te grube ramiączka nawet mnie nie odstraszają . Wygląda naprawdę super, dużo bardziej podoba mi się od flamenco .

Stary 2009-01-05, 23:13   #920
MalaArielka
Wtajemniczenie

Asko87, bardzo ładnie leży na Tobie ta Emily. Z ciekawości spytam ile masz wzrostu, że masz tak mało cm. pod biustem?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 23:23   #921
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Dzięki za rady. Z tym żelazkiem to sama bym nigdy nie wymyśliła ale dzięki że mnie ostrzegłaś. Z rady kasiek może skorzystam. Nawet nie wiedziałam że można kupić fiszbiny w pasmanterii
Jeszcze mi tylko podpowiedz czy je się jakoś piłuje do porządanej długości czy mam szukać na wymiar. Fiszbiny są delikatnie wybrzuszone. Nie było by wielkiego problemu ale to akurat na brzuchu takie wybrzuszenie Ja akurat mam w miarę płaski, a tu taka deformacja nagle No nie do przyjęcia po prostu. I akurat na brzuchu się nie naciąga bo z tyłu jest krótszy więc muszę coś z tym zrobić.

Z tym gorsetem mam jeszcze jeden problem. To jest miękki push-up, ale strasznie mi wypycha piersi. Prawie całe mi wyłażą. Niby miska w moim rozmiarze, ale La Senza widać zawsze push-up'y zaniża. Mam ochotę wybebeszyć te miseczki. Robiłyście coś takiego? He he dobrze że zapłaciłam za niego grosze, bo normalnie chyba cały popruję.

znaczy musisz fiszbiny zmierzyc isc do pasmanterii i powiedziec kobiecie jakie chcesz i ona ci da odpowiedniej dlugosci
wybebeszac push-upow to nie wybebeszalam, ale pewnie sie da

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 00:15   #922
La Canela
BAN stały

.

Edytowane przez La Canela
Czas edycji: 2009-03-19 o 22:28
La Canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 08:00   #923
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez La Canela Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszedł do mnie biustonosz. Pierwsze wrażenie - przeciętniak, liczyłam na coś więcej. I miseczki układają się jakoś... dziwnie, może to dlatego, że są jakieś pół rozmiaru za duże.
Dziś po południu wrzucę zdjęcia.
La Canelo, a co zamawiałaś, bo już nie pamiętam? Jak za duże o pół rozmiaru, to jeszcze nie tak źle - możliwe, że pierś bardzo szybko to wypełni wygarniaj). Kilka razy tak kupiłam stanik i szybko stawał się dobry.

---

Ciekawe kiedy dopasowana.pl zamierza uzupełnić rozmiarówkę?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 09:26   #924
Aska87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Asko87, bardzo ładnie leży na Tobie ta Emily. Z ciekawości spytam ile masz wzrostu, że masz tak mało cm. pod biustem?
niewiele ponad 160 cm
Stary 2009-01-06, 09:50   #925
dudkaaa
Raczkowanie

Ciekawe kiedy dopasowana.pl zamierza uzupełnić rozmiarówkę?[/quote]

Mysle ze w lutym dopiero, bo zapowiedzi sa jakos tak na te okolice, wlasnie sie nastawiam na te piekne plunge:
http://www.dopasowana.pl/product-pol...rade-5241.html

ale boje sie ze nie beda pasowac, jakos masquerade nie lezy na mnie najlepiej
dudkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 10:52   #926
zorza83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez La Canela Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszedł do mnie biustonosz. Pierwsze wrażenie - przeciętniak, liczyłam na coś więcej. I miseczki układają się jakoś... dziwnie, może to dlatego, że są jakieś pół rozmiaru za duże.
Dziś po południu wrzucę zdjęcia.
Właśnie ciekawa jestem jak wygląda, bo np. flamenco na zdjęciu ze strony producenta prezentuje się trochę inaczej niż w rzeczywistości. Jeżeli masz za duże miseczki to chyba nie jest to model małomiseczkowy jak flamenco...pewnie z czasem się ułożą . Na zdjęciu ROMANTICA prezentuje się świetnie.

Mnie jeszcze wpadła w oko ARABELLA Freya, ponoć bardzo rozciągliwa, ale jak wygląda .

Stary 2009-01-06, 11:11   #927
foxy123
Zakorzenienie

Dziewczyny,a jak kupowac komlety bielizny/stroje kapielowe kiedy dol jest XS a gora (bedzie) miseczka D? Wiem,ze bedzie z tym problem,ale jednak jest wiele takich osob i jakos sobie radza
Stary 2009-01-06, 11:33   #928
agta85
Wtajemniczenie

Przecież zazwyczaj dół kupuje się osobno, a górę osobno. Poza tym, zależy jakie D 60D jest małe, więc do XS pasuje jak najbardziej.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 11:42   #929
velika
Winter is coming

Ja kupuję tylko takie stroje, w których rozmiar dołu i góry można dobrać osobno. Staniki do kostiumu tylko wiązane W zeszłym roku kupiłam komplet w H&M, górę w rozmiarze 44, dół 34 Niestety góra jest już za mała, a większych nie produkują:/ Będę musiała w tym roku pobuszować w innych sklepach No właśnie- jakie D? 60 D czy 75D? bo to całkiem różne biusty są.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 11:43   #930
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Mnie jeszcze wpadła w oko ARABELLA Freya, ponoć bardzo rozciągliwa, ale jak wygląda .

Arabelke mam peony, sorbet, nutmeg i oyster
poluje na purple haze
i mam jeszcze siostre Arabelki Eleanor kolorze olive i choruje jeszcze na raisin

Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości