|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?
We wtorek lub w środę wyruszę na poszukiwania. Obawiam się jednak, że mogą być bezowocne. Dziękuję za rady, wzięłam je sobie do serca. Muszę tylko doczytać o tym zbieraniu pleców i boczków, a także o migracjach, bo jeszcze nie bardzo wiem, o co chodzi. W każdym razie wielkie dzięki za pomoc
|
|
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba będę musiała odpuścić sobie biustonosze Mileny
. W obwodzie biustu mam gdzieś 85,5 cm, a pod jak mocno ścisnę to i 67cm wychodzi, a z wcześniejszych pomiarów wyszło mi 71 . Z tabelki na stronie Mileny wychodzi, że mam rozmiar 65E.Jednak czytałam wcześniej wypowiedzi dziewczyn na tym wątku(pozwolę sobie przytoczyć ) dotyczące głębokości misek w modelach flamenco gdzie głębokość miski w rozm. 65D to 17-18cm, a w modelu Sylvestrine w rozm. 65F miska miała głębokość 19 cm.. a ja musiałabym mieć miskę o głębokości 23cm , więc naprawdę nie wiem jaki rozmiar w Milenie na mnie by pasował....Teraz to już jestem skołowana, myślałam o Emily Curvy Kate, czy ma może któraś z dziewczyn rozmiar 28E, albo orientuje się jaka jest głębokość miski w tym modelu i rozmiarze?? Może macie pomysł, jaki stanik byłby dobry?? Bedę wdzieczna za każdą podpowiedź .
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
według tabelki Mileny raczej 60G, ale przy tak ścisłych obwodach na pewno bym się w 60-tkę nie wbiła
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam podobnie 73 pod biustem na wydechu i 85 w biuście. W 65 się owszem dopnę ale to jest bez sensu- na siłę i za ciasno, nie moge oddychać, a na plecach robią się w koło werżniętego w ciało stanika wałki mimo że jestem bardzo szczupła - okropnie to wygląda. Noszę 70, zależnie od kształtu miseczki od A do D. Sam rozmiar miseczki jest bardzo, bardzo względny - spotkałam za duże A i mam na stanie ciasnawe D do bluzek z dekoltem . Mam przyciasny 75 i luźnawy 70 - po prostu rozmiarówki są jednolite tylko na metkach, natomiast nawet ta sama firma szyje róznie , rózne fasony z róznie rozciągliwych materiałów.Weź idz do sklepu, nabierz ile się da róznych staników i mierz aż wybierzesz dobry w rozmiarze i fasonie , ładny a na dodatek wygodny. Nie sugeruj się rozmiarem - mierz az trafisz dobry.
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy 30d to taki sam rozmiar jak 65D??
czy sprzedawca na allegro jakis kit mi wciska??? dodam ze chodzi o stanik firmy la senza ( nie pamietam pisowni za co przepraszam) |
|
|
|
#907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o miski to ja mam push-up'a tej firmy i miska jest zaniżona o jeden rozmiar. Jeśli już jesteśmy przy La Senzy.... Kupiłam ich gorset na Allegro. Widać że jest nowy ale ma lekko zdeformowane fiszbiny na dole Pewnie był źle przechowywany ![]() Czy jest jakiś sposób żeby zlikwidować wybrzuszenie fiszbiny w gorsecie, czy przegrana sprawa raczej ?Na marginesie dodam że jest bardzo ścisły. Rozmiar 70 - ja mam 72 pod biustem. Zapinam się na ostatni rząd. Edytowane przez tangerynka Czas edycji: 2009-01-05 o 14:53 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
głebokość miski to 22,5 - 23 cm (zalezy jak mi sie akurat metr ułożył bo w miekkich nie tak łatwo zmierzyc głębokość.)jesli chodzi o milene to sulvestrine 65E mysle ze jest dobre natomiast fl;amenco moglam jednak wziąć z miska F
|
|
#909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaki masz kolor Emily? ja się zastanawiam nad kremową i błękitną. Jak ogólnie leży ten stanik? Dobrze Ci się go nosi??
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#911 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
co do gorsetu to mozesz rozpruc jeden koniec ( przy fiszbinie) i jesli marszczy sie dlatego ze jest za dluga to przyciac i zaszyc lub jesli po prostu jest pogieta to wyjac i wsadzic nowe ( za grosze do kupienia w pasmanterii) i tez zaszyc, przerabialam tak kilka gorsetow i w wiekszosci nic nie widac lub od spodu jakies malutkie przeszycia od zewnatrz nic a nic
|
|
|
|
|
#912 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a wogóle dzisiaj przyszła do mnie portia ... już wogóle nie iwem o co chodzi .. rozmiar 30FF i jest za mały sporo :| a najśmieszniejesze jest to że mierzyłam ostatnio emily i 30F było minimalnie za małe 30FF dużo za duże więc o co chodzi z tymi rozmiarami ;| już nie wiem co dalej próbowac ;/ |
||
|
|
|
#913 |
|
Raczkowanie
|
Ja po prostu strasznie zazdroszczę dziewczynom, które mają ładne, okrągłe, w miarę duże piersi
Stan moich pogorszył się trochę po karmieniu piersią (karmienia absolutnie nie żałuję, ale chciałabym mieć ładny biust), straciły nieco jędrność, pewnie dlatego wydają mi się mizerne Dziękuję Ci za Twoje rady W takim razie śmiało będę mierzyła również 70. Czy przy obwodzie 70 miseczka C odpowiada miseczce D rozmiaru 65? |
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukaj w tabelkach przy obwodzie pod biustem takiego samego obwodu biustu przy innym (lepszym) rozmiarze pod biustem. Nie wiem czy nie zagmatwalam przykładowo stanik 70E był za duży w obwodzie a miseczka na mnie dobra. Popatrzyłam w tabelkę że jest na 94cm. Poszukałam obwód 65 i biust 94 i wyszła miseczka FF. I jest dobre. Mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi ![]() Acha, firma firmie nie równa, niestety modele w tej samej firmie też ...
|
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam czarną emilkę, a ze mam ja akurat na sobie to prosze bardzo tak lezy (zdjecia z kamerki wiec słaba jakość )był to mój pierwszy dobry stanik i do tej pory go uwielbiam.
|
|
#916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i jaki wzięłaś rozmiar?EDIT: 67/84 - 28E? Emilka również 28E? Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-01-05 o 20:19 |
|
|
|
|
#917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
28E teraz juz 64-65 pod - musze poprawic podpis ale byl kupowany na 67 początkowo ściskał strasznie ale z czasem obwód sie naciągnął a i mi troszkę ubyło i teraz jest idealnie (zapinam juz na 2gą hawtkę)
|
|
#918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[/QUOTE] Dzięki za rady. Z tym żelazkiem to sama bym nigdy nie wymyśliła ale dzięki że mnie ostrzegłaś. Z rady kasiek może skorzystam. Nawet nie wiedziałam że można kupić fiszbiny w pasmanterii Jeszcze mi tylko podpowiedz czy je się jakoś piłuje do porządanej długości czy mam szukać na wymiar. Fiszbiny są delikatnie wybrzuszone. Nie było by wielkiego problemu ale to akurat na brzuchu takie wybrzuszenie Ja akurat mam w miarę płaski, a tu taka deformacja nagle No nie do przyjęcia po prostu. I akurat na brzuchu się nie naciąga bo z tyłu jest krótszy więc muszę coś z tym zrobić.Z tym gorsetem mam jeszcze jeden problem. To jest miękki push-up, ale strasznie mi wypycha piersi. Prawie całe mi wyłażą. Niby miska w moim rozmiarze, ale La Senza widać zawsze push-up'y zaniża. Mam ochotę wybebeszyć te miseczki. Robiłyście coś takiego? He he dobrze że zapłaciłam za niego grosze, bo normalnie chyba cały popruję.
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za zdjęcia Bardzo ładnie leży na Tobie, mamy podobne wymiary,więc mam nadzieję,że na mnie będzie leżał podobnie . Też się zastanawiałam nad czarną,ale na allegro nie ma Emily czarnej w tym rozmiarze,ani w żadnym polskim sklepie .Teraz to już jestem zdecydowana na ten biustonosz, tylko jeszcze nie wiem jaki kolor, te grube ramiączka nawet mnie nie odstraszają . Wygląda naprawdę super, dużo bardziej podoba mi się od flamenco .
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
Asko87, bardzo ładnie leży na Tobie ta Emily. Z ciekawości spytam ile masz wzrostu, że masz tak mało cm. pod biustem?
|
|
|
|
#921 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
znaczy musisz fiszbiny zmierzyc isc do pasmanterii i powiedziec kobiecie jakie chcesz i ona ci da odpowiedniej dlugosci wybebeszac push-upow to nie wybebeszalam, ale pewnie sie da
|
|
|
|
|
#922 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez La Canela Czas edycji: 2009-03-19 o 22:28 |
|
|
|
#923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
--- Ciekawe kiedy dopasowana.pl zamierza uzupełnić rozmiarówkę? |
|
|
|
|
#924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#925 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe kiedy dopasowana.pl zamierza uzupełnić rozmiarówkę?[/quote]
Mysle ze w lutym dopiero, bo zapowiedzi sa jakos tak na te okolice, wlasnie sie nastawiam na te piekne plunge: http://www.dopasowana.pl/product-pol...rade-5241.html ale boje sie ze nie beda pasowac, jakos masquerade nie lezy na mnie najlepiej |
|
|
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bo np. flamenco na zdjęciu ze strony producenta prezentuje się trochę inaczej niż w rzeczywistości. Jeżeli masz za duże miseczki to chyba nie jest to model małomiseczkowy jak flamenco...pewnie z czasem się ułożą . Na zdjęciu ROMANTICA prezentuje się świetnie.![]() Mnie jeszcze wpadła w oko ARABELLA Freya, ponoć bardzo rozciągliwa, ale jak wygląda
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a jak kupowac komlety bielizny/stroje kapielowe kiedy dol jest XS a gora (bedzie
) miseczka D? Wiem,ze bedzie z tym problem,ale jednak jest wiele takich osob i jakos sobie radza
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież zazwyczaj dół kupuje się osobno, a górę osobno. Poza tym, zależy jakie D
60D jest małe, więc do XS pasuje jak najbardziej.
|
|
|
|
#929 |
|
Winter is coming
|
Ja kupuję tylko takie stroje, w których rozmiar dołu i góry można dobrać osobno. Staniki do kostiumu tylko wiązane
W zeszłym roku kupiłam komplet w H&M, górę w rozmiarze 44, dół 34 Niestety góra jest już za mała, a większych nie produkują:/ Będę musiała w tym roku pobuszować w innych sklepach No właśnie- jakie D? 60 D czy 75D? bo to całkiem różne biusty są.
|
|
|
|
#930 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Arabelke mam peony, sorbet, nutmeg i oyster ![]() poluje na purple haze i mam jeszcze siostre Arabelki Eleanor kolorze olive i choruje jeszcze na raisin |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

. W obwodzie biustu mam gdzieś 85,5 cm, a pod jak mocno ścisnę to i 67cm wychodzi, a z wcześniejszych pomiarów wyszło mi 71
. Z tabelki na stronie Mileny wychodzi, że mam rozmiar 65E.
) dotyczące głębokości misek w modelach flamenco gdzie głębokość miski w rozm. 65D to 17-18cm, a w modelu Sylvestrine w rozm. 65F miska miała głębokość 19 cm.. a ja musiałabym mieć miskę o głębokości 23cm
, więc naprawdę nie wiem jaki rozmiar w Milenie na mnie by pasował....
Bedę wdzieczna za każdą podpowiedź

- po prostu rozmiarówki są jednolite tylko na metkach, natomiast nawet ta sama firma szyje róznie , rózne fasony z róznie rozciągliwych materiałów.

3/3/6-22/7/8
) i jaki wzięłaś rozmiar?