![]() |
#1081 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Raczkowanie
|
Musze uciekac moze wejde na forum jeszcze dzis albo jutro. Za dlugo siedze na kompie wyzywaja mnie od uzaleznionych od internetu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
The New York Times z 18 lutego 1990 New York State Journal of Medicine z 15 stycznia 1960 Journal of the National Medical Association z lipca 1989 „Typowe zarzuty przeciw transfuzjom” w Medical World News z 11 grudnia 1989 czasopiśmio Cancer (rak) z 15 lutego 1987 Annals of Otology, Rhinology & Laryngology z marca 1989 The American Journal of Surgery z września 1986 The British Journal of Surgery z sierpnia 1988 podręcznik Techniques of Blood Transfusion (1982 ) he New York Times z 18 lipca 1989 Transfusion Medicine Reviews ze stycznia 1989 Washington Post z 5 lipca 1988 periodyku The New England Journal of Medicine z 1 czerwca 1989 The New York Times z 27 czerwca 1989 Transfusion Medicine Reviews z lipca 1989 Limiting Homologous Exposure: Alternative Strategier, 1989 U.S.News & World Report z 1 maja 1989 Harvard Medical School Health Letter z listopada 1989 New York Times z 13 lutego 1990 Medical World News z 8 maja 1989 The Journal of the American Medical Assosation z 5 stycznia 1990 Konferencje z 1997 i 1998 r wywiad telewizyjny z 28 listopada 1997 Artykuł o szpitalu w Englewood w Stanie New Jersey z 1997 r Anaesthesia ze stycznia 1987 Orthopaedic Review z sierpnia 1986 Transplantation z czerwca 1988 periodyk Medical Hotline (kwiecień/maj 1983) Risiko in der Chirurgie, 1987 Herz Kreislauf z sierpnia 1987 The New England Journal of Medicine (z 14 grudnia 1989) Autologous and Directed Blood Programs 1987 Dla mnie te daty nie są na czasie ![]() Wiesz jak w latach 80tych wyglądał komputer?
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I. "Różne są dary łaski, lecz ten sam Duch; różne są też rodzaje posługiwania, ale jeden Pan [Jezus]; różne są wreszcie działania, lecz ten sam Bóg, sprawca wszystkiego we wszystkich" (l Kor 12,4-6). II. W owym czasie przyszedł Jezus z Nazaretu w Galilei i przyjął od Jana chrzest w Jordanie. W chwili gdy wychodził z wody, ujrzał rozwierające się niebo i Ducha jak gołębicę zstępującego na siebie. A z nieba odezwał się głos: "Tyś jest mój syn umiłowany, w Tobie mam upodobanie."" (Ma 1,9-11). III. "Ja i Ojciec jedno jesteśmy" (J 10,30). IV. Czy nie wierzysz, że ja jestem w Ojcu, a Ojciec we Mnie?" (J 14,6-10). V. "Na początku było Słowo, a Słowo było u Boga i Bogiem było Słowo" (J 1,1)
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam niedaleko kościoła, czy też świątyni (nie wiem jak to ŚJ nazywają), i mam troszkę doświadczenia z nimi.
Chodził ze mną chłopak do podstawówki, który był właśnie ŚJ, a reszta naszej klasy była katolikami. No i generalnie on nie mógł się przyjaźnić z nikim oprócz innych dzieci z jego wyznania. Czytałam gdzieś także, że gdy ktoś przechodzi na ŚJ (nie wiem czy to dobrze ujęłam), to musi się wyrzec (zerwać kontakty) z resztą rodziny, która jest innego wyznania. To prawda? W KK nie ma, aż takiego przymusu, że jak ktoś ma inną wiarę, to nie można mieć z nim żadnego kontaktu. A co do odwiedzania domów, to regularnie przychodzą do mnie dwie Panie. Ja nie przepadam za tą religią, i zawsze ładnie dziękuję, że nie chce żadnej gazetki, no i zawsze one się strasznie oburzają, że jestem tępa i mam iść po mamę, bo one ze mną nie będa rozmawiać (a mam 21 lat ...). Hm. Generalnie nie podoba mi się ta religia, że jakieś 144 tys zostanie ocalone czy coś.... a nie było tak przypadkiem, że wg ŚJ miał już być parę razy koniec świata? Tak mi się o uszy obiło.
"People are just as happy as they make up their minds to be." - Abraham Lincoln Edytowane przez fridayevening Czas edycji: 2009-01-05 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego zawsze gdy wkleje cos fajnego, to SJ musza zejsc z komputera, forum im wolno dziala, czy maja miejsce inne przypadki losowe. Pozniej - nastepnego dnia/po kilku godzinach dyskusja radosnie sie reanimuje, bez odpowiedzenia na/skomentowania tego co napisalem tuz przed zupelnie nie zwiazanym z tym postem ponoc odejscia od kompa?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Odnośnie przyjaźnienia się z innymi - całą podstawówkę przyjaźniłam się z Magdą, ŚJ. chodziłam do niej do domu, bawiłyśmy się, gadałyśmy i nigdy nie było sprawy, nigdy też nie zostałam nagabywana. Potem dopiero, w średnich szkołach nasze drogi się rozeszły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
jesli juz tak restrykcyjnie przestrzegaja pisma to mowi ono o zakazie spozywania krwi w starym testamencie a w nowym jest napisane nie jest grzechem to co do ust wchodzi ale co znich wychodzi ( w skrocie ..nie cytuje pisma) wiec skoro krew wchodzi do zyl a nie do ust to jaki to grzech
![]() ![]()
#1090 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
Ogolnie musze juz zejsc z kompa serio ale wroce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Medycyna też poszła do przodu, w tym momencie każda krew przed podaniem jest badana z każdej strony po 100 razy (chociaż wiadomo, wypadki przy pracy się zdarzają, tak jak to że chirurg źle złoży złamaną kończynę ![]() Wyrak, to jest u nich tendencyjne ![]()
![]() |
#1095 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201701090917 Czas edycji: 2009-01-05 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój ksiądz na religi, który zawsze nam opowiadał jak starsze babcie podchodzą do życia i mówią: dawniej to, dawniej tamto..., powiedział nam raz że jak kiedyś usłyszymy że jak coś było dawniej takie a nie inne najlepiej odpowiedzieć: DAWNIEJ TO SIĘ S**Ć DO WYCHODKA NA POLE CHODZIŁO A TERAZ SĄ ŁAZIENKI W DOMACH. I tych W TAMTYCH CZASACH można by wymyślać i wymyślać. W medycynie ma się to tak: W TAMTYCH CZASACH ludzie umierali z powodu grypy masowo. Teraz jedynie umiera się na pogrypowe powikłania. W TAMTYCH CZASACH większość rodzących kobiet albo przez długi długi czas chorowała albo umierała przy porodzie.. W TAMTYCH CZASACH nie słyszano o czymś takim jak szczepionka przeciwko wirusowi wywołującemu raka szyjki macicy.. i tak dalej i tak dalej... mam Ci wymieniać jeszcze więcej DAWNIEJ?
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2009-01-05 o 19:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc wszystkim a tak na marginesie to jakiej jednosci doszukujesz sie skoro nie duchowej..cielesnej?
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-01-05 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kiedyś papierosy reklamowali lekarze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
transfuzja jest wygodna i ludzie krew oddaja za darmo a za srodki krwiopochodne kto by musial zaplacic jak nie panstwo i rozne leki na krzepniecie krwi? Czyz to sie bardziej nie oplaca?ok ja naprawde musze spadac ale obiecuje wroce bo fajnie sie z Wami dyskutuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh, ja zawsze jak narzekam że muszę pranie zrobić to słyszę od kumpla, że pranie to robiła moja babcia jak z balią nad rzeczkę pomykała, ja muszę włożyć ciuchy do pralki ![]()
![]() |
#1102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jego stosowanie może wywołać u pacjenta liczne powikłania. Propagowany przez Świadków Jehowy jako alternatywa dla transfuzjii krwi. http://pl.wikipedia.org/wiki/Dekstran Doczytałam się też, że transfuzja jest stopniowo wypierana przez środki zastępcze. Mimo to wciąż się ją stosuje. Nie wydaje Ci się, że w takim razie w niektórych przypadkach jest ona niezbędna? Nie wszystko da się załatwić tak hop - siup. Wydaje mi się, że wielu lekarzy woli ryzykować cięzko choremu podanie krwi, która daje mu duże szanse na przeżycie niż środków zastępczych które te szanse zmniejszają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
Nawiązując do wypowiedzi Wyraka w sprawie unikania odpowiedzi na stawiane przez nas (niewygodne?) pytania, ponawiam też swoje:
Napisane przez vanesia1 ![]() A mnie ciekawi taka rzecz, jak ŚJ wychowują swoje dzieci? Chodzi mi konkretnie o to, czy dopuszczają kary cielesne ( jeżeli nie to jakie dopuszczają). Mam na myśli zarówno sytuacje dnia codziennego, jak i takie kiedy np. dziecko buntuje się przeciwko czytaniu pism, albo słuchaniu wykładów. Liczę na odpowiedź, mam nadzieję, że nie powieliłam pytania. Czy mogę prosić o odpowiedź ŚJ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
SJ posluguja sie tym tematem zeby zbic z tropu katolikow. Najpierw zadaja pytanie czy katolik wierzy w Trojce, gdy padnie odpowiedz twierdzaca uderzaja ze to prawie politeizm i obraza dla Boga ![]() SJ tez ma swoje dogmaty, vide liczba osob zbawionych, czy zakaz transfuzji krwi. Cytat:
![]() Oczywiscie ze transfuzja moze zakonczyc sie choroba czy smiercia - tak jak kazda inna ingerencja (wyrwanie zeba, szczepionka, tatuaz). Jednak korzysci jakie daje transfuzja sa ogromne, a skutki uboczne minimalne. Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2009-01-05 o 19:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo Świadek Jehowy wg niektórych to taki człowiek na którego można tutaj wypisywać niestworzone rzeczy, który nic nie robi tylko nawraca, stosuje psychomanipulacje, pierze mózgi, działa podstępnie, jest wszędzie tam, gdzie znajdują się ludzie, którzy mają problemy ale przecież nikt go krytykuje, krytykuje tylko jego interpretację biblii.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Nie no, te przerwy sa zupelnie przypadkowe i niezalezne od nich, wszystkie bez wyjatku
![]() No i? To sie w zaden sposob nie odnosi do kwestii o ktorej dyskutujemy...
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.