pomozcie mam dylemat - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-05, 20:46   #31
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: pomozcie mam dylemat

Cytat:
Napisane przez escada21 Pokaż wiadomość
malo smieszne i mile ,myslalam ze mozna sie tutaj poradzic ,wiem ze to nie jest jakis wielki problem ale milo jak poslucha sie rady osob ,z ktorymi tak na prawde codzien przebywa wirtualnie na wizazu -naszym wspolnym domu ,hobby gdzie ujawniamy swoje najskrytsze maszenia,dzielimy sie radami ... .

A propos tluszczyku akurat nie mam ,przydalabymi sie terapia na przytycie
dlaczego tak uważasz.zrobiłaś mi przykrość.
ja do ciebie z dobrymi radami,a ty zraniłaś moje uczucia.
ja jestem realistką i inaczej wykozystałabym te pieniądze.
po co mi kilkanascie flakonoiw perfum,jak mogę sobie poprawić to i owo.a zawsze się cos znajdzie.
skóra,blizny z dziecińswta,nos,czy oczy.popatrz w lutso,a pewnie coś znajdziesz.
ciało masz na zawsze,a wycieczka szybko minie.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 20:46   #32
escada21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paulina150528 Pokaż wiadomość
Dzięki za link juz zarezerwowałam bilety

Ja nie wiem jaki jest sens zakładania takich watkówPochwalić się chcesz czy jak
przepraszam ,ze zyje ,wystarczy?
escada21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 20:47   #33
rybenka_
Zadomowienie

w mojej glowie po przeczytaniu twojego postu pojawiła sie mysl - " chciala zaszpanowac" "chciala sie pochwalic" albo poprostu porobic sobie jaja bo nie wiem naprawde czy dorosla osoba moze miec takie dylematy wyssane z palca.

musze przyznac ze troche to dla mnie zalosne , np wypowiedz ze nie warto jechac do 3 gwiazdokowych hoteli bo syf smieszne to dla mnie jest.

albo ze ty musisz miec 10 perfum na raz i co bedziesz sie nimi polewac ze potrzebujesz je wszystkie na raz?

swoja droga nie wiem po co opisujesz nam cala swoja sytuacje materialna a co to kogo obchodzi swoja droga skoro te firmy meza przynosza takie wielkie zyski to chyba 15 tys to dla was pikuś.
dla mnie - zalosne i tyle.

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532
rybenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 20:48   #34
escada21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
dlaczego tak uważasz.zrobiłaś mi przykrość.
ja do ciebie z dobrymi radami,a ty zraniłaś moje uczucia.
ja jestem realistką i inaczej wykozystałabym te pieniądze.
po co mi kilkanascie flakonoiw perfum,jak mogę sobie poprawić to i owo.a zawsze się cos znajdzie.
skóra,blizny z dziecińswta,nos,czy oczy.popatrz w lutso,a pewnie coś znajdziesz.
ciało masz na zawsze,a wycieczka szybko minie.

bez ironii ,nie mam zamiaru sobie nic poprawiac ,chociazbym miala miliony
Stary 2009-01-05, 20:48   #35
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo bym chciala pracowac nawet nie wiesz jak mi tego brakuje ,ale tż sie na to nie zgadza...pozatym studiuje zaocznie ,wiec poza dzieckiem mam jeszcze nauke.
TŻet się nie zgadza?
I co?
Całe życie chcesz być zależna od jego pozwoleń?
Całe życie będzie Ci wydzielał kieszonkowe, w zależności od jego humorku: albo 200 albo 600 złotych?
Myślisz, że jak skończysz studia to on Ci POZWOLI iść do pracy?

Cytat:
Ja obecnie nie zarabiam (wychowuje dziecko)i powiedzmy na zachicianki oczywiscie bez przegiec dostaje od Tż sa to kwoty od 200-600zl miesiecznie .
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 20:49   #36
Sadek
Zadomowienie

Cytat:
chwalic kasa ,przepraszam jaka??przeciez to wspolne pieniadze ,ja ich nie zarabiam ...wybacz ale nie skomentuje ..zaczynam zalowac ,ze zalozylam ten watek.

Wspólne? Przeciez Ty siedzisz w domu wiec chyba nie do konca, zresztą nie sadzę (jesli to wogole prawdziwy post) ze facet przepisał na Ciebie firmę albo nie podpisał intercyzy. Bajki....
Sadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 20:50   #37
escada21
BAN stały

nie hccialam sie pochwalic ,poporstu obaj z Tż zastanwiamy sie nad tym na co przeznaczyc te pieniadze ..i tyle a 15 tys nie jest dla nas pikus skoro sie nad nim zastanwiamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 20:50   #38
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina150528 Pokaż wiadomość
Dzięki za link juz zarezerwowałam bilety

Ja nie wiem jaki jest sens zakładania takich watkówPochwalić się chcesz czy jak
A są jeszcze wolne miejsca? bo nie wiem, czy klikać
Stary 2009-01-05, 20:51   #39
escada21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sadek Pokaż wiadomość
Wspólne? Przeciez Ty siedzisz w domu wiec chyba nie do konca, zresztą nie sadzę (jesli to wogole prawdziwy post) ze facet przepisał na Ciebie firmę albo nie podpisał intercyzy. Bajki....

wspolne w sensie ze oboje znich korzystamy ,nie mamy slubu wiec zadnej intercyzy nie trzeba bez obaw TO NIE MOJE PIENIADZE jesli chcialabys to uslyszec
Stary 2009-01-05, 20:52   #40
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
nie hccialam sie pochwalic ,poporstu obaj z Tż zastanwiamy sie nad tym na co przeznaczyc te pieniadze ..i tyle a 15 tys nie jest dla nas pikus skoro sie nad nim zastanwiamy
Moja rada: zainwestować w przyszłość dziecka
Stary 2009-01-05, 20:52   #41
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez absta Pokaż wiadomość
Wybacz, nie obraź się, ale chyba szukasz tym postem dowartościowania. Chcesz się pochwalić ile masz pieniędzy? Bo dobrze wiesz, że większość naszego społeczeństwa wybiera między nowym ciuchem, a nowymi butami na zimę, więc pytam po co takie głupie pytania na co wydać pieniądze? Chciałaś, żeby inni Ci zazdrościli? Ok... Błagam weźcie mnie ze sobą, bo mnie nie stać na wycieczki za 1000zł.
Skoro Twój TŻ ma kilka działalności, które przynoszą dochód (chociaż dziwię się w dobie obecnego kryzysu, bo większość firm raczej popada w długi), to myślę, że spokojnie dasz radę i kupić kosmetyki i pojechać na wycieczkę. To moja porada, a druga? Zejdź na ziemię i jeśli to jest na prawdę Twój problem, to ciesz się tym co masz, a nie chwal się, bo kasa, to ulotna sprawa. Raz jest, raz jej nie ma...

popieram
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 20:53   #42
escada21
BAN stały

dziecko odziedziczy wszystko po ojcu ....poprostu chcielismy to jakos uczcic ze zaczelo sie nam lepiej wiesc ,nie od zawsze przeciez bylo kolorowo

dziecko ma wszystko czego potrzebuje ,zastawiamy sie nad przyjemnosciami dla nas ,ale dobra widocznie zly watek ,zly adresat i zle intencje z waszej strony rozumiem wycofuje sie...i dla mnie watek uwazam za zamkniety

Edytowane przez escada21
Czas edycji: 2009-01-05 o 20:55
Stary 2009-01-05, 20:55   #43
absta
Zadomowienie

GG do absta

Cytat:
chwalic kasa ,przepraszam jaka??przeciez to wspolne pieniadze ,ja ich nie zarabiam ...wybacz ale nie skomentuje ..zaczynam zalowac ,ze zalozylam ten watek.
A wspólną kasą chwalić się nie wolno? Myślę, że nie masz czego komentować, bo widzę, że nie przeczytałaś całości mojej odpowiedzi, a tylko to, co chciałaś przeczytać.
Wiesz, ktoś, kto wylicza co do tysiąca swoje "wydatki" dla mnie raczej się nie żali, a jest takie stare stwierdzenie: Się chwalisz, czy się żalisz.

No ale dobra, tak na poważnie. Ja przy minimalnych dochodach, chociaż też mam firmę, ale niestety kryzys i ją dotyka dodatkowe przychody lokuję na koncie moim i małej, które było założone po jej narodzinach. Na wycieczki będę jeździć wtedy, gdy nie będę musiała wybierać na co kasę przeznaczyć, tylko będę miała tyle, żeby mieć na wszystko.

Cel I: 62

Cel II:56
absta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 20:57   #44
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
dziecko odziedziczy wszystko po ojcu
No, raczej zanim doczeka się spadku, to samo się wszystkiego dorobi
Stary 2009-01-05, 20:58   #45
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:

to chyba żart.
nie długo wizaż bedzie pomagał nam przy zwykłych podejmowanych decyzjach.

czy iść do toalety,czy jeszcze poczekać.przecież dwa razy trzeba spuścić wodę,ale znow szkoda pęcherza.co robić .pomocy

jak nie wiesz co zrobic z pieniędzmi to wyślij do mnie
podaję konto:12345678901234567890

ja sie nimi zaopiekuję.
Jak dostaniesz przelew to się podziel.

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Moja rada: zainwestować w przyszłość dziecka
Fresa jak zwykle mądrze.

A dziecko odziedziczy po ojcu, jak będzie miało co. Bo różnie to bywa. A zainwestowanie to zainwestowanie.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 20:58   #46
rybenka_
Zadomowienie

Cytat:
mamy okazje leciec na karaiby na 7 dni a Dominikane we dwoje z Tż wycieczka wyjdzie nas kolo 17 tys jak nie wiecej ...mielismy leciec w marcu . Stwierdzilismy ,ze sa to kolosalne pieniadze ,nie musielismy je odkladac (mąz proawadzi kilka dzialalnosci ktore od niedawna przynosza wielkie dochody) ale wciaz sa wydatki ...to dzialka pod dom ,to samochod dla mnie itp itd. . Ja obecnie nie zarabiam (wychowuje dziecko)i powiedzmy na zachicianki oczywiscie bez przegiec dostaje od Tż sa to kwoty od 200-600zl miesiecznie .Ja przez wizaż oszalalam ,siedze tu bardzo czesto ,tworze listy kosmetyczne ,perfumow no i normalnie wpadlam w obsesje kupowania.Mam dwie listy jedna na kosmetyki druga na perfumy calkowity koszt to ponad 4 tys zlotych -jakbym chciala je spelnic od zaraz .Moj facet chce sobie otworzyc silownie(tzn u siebie w firmie tylko dla siebie) i potrzebuje kasy na sprzet ....i zastanwiamy sie czy nie wydac tych pieniedzy na inne przyjmnosci ,ja wkoncu wykupilam bym obie listy on by wzial 1 tys na silownie ja 4 tys na moje widzimisie ,a 5 tys -bysmy odlozyli na jakas tansza i blizsza wycieckze latem... . czyli wyszloby nas to ok 10tys ..niedosc ze taniej to i fajnie ..ale czy fajniej niz wakacje na karaibach to nie wiem...ehhh co byscie wybraly pomozcie sie zdecdyować .
Cytat:
wspolne w sensie ze oboje znich korzystamy ,nie mamy slubu wiec zadnej intercyzy nie trzeba bez obaw TO NIE MOJE PIENIADZE jesli chcialabys to uslyszec

zdecyduj sie mąż czy nie , macie ślub czy nie .

Cytat:
dziecko odziedziczy wszystko po ojcu ....poprostu chcielismy to jakos uczcic ze zaczelo sie nam lepiej wiesc ,nie od zawsze przeciez bylo kolorowo
odziedziczy po ojcu ? znaczy planujesz jego szybka smierc ? mniej wiecej rozumiem kolo 20 któregos roku zycia dziecka bo wtedy jak sadze dziecku najbardziej przydaly by sie te pieniadze.

a jesli juz myslec w ten sposob to skad wiesz ze wtedy bedzie mialo co odziedziczyc ? i co ono odziedziczy a ty zostaniesz z niczym ? to ze teraz sie wam lepiej powodzi nie znaczy ze gdy ojciec umrze dziecko bedzie mialo co odziedziczyc.

czysta prowokacja. proponuje zamknac watek , bo to jest smieszne.

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532
rybenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 20:59   #47
escada21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez absta Pokaż wiadomość
A wspólną kasą chwalić się nie wolno? Myślę, że nie masz czego komentować, bo widzę, że nie przeczytałaś całości mojej odpowiedzi, a tylko to, co chciałaś przeczytać.
Wiesz, ktoś, kto wylicza co do tysiąca swoje "wydatki" dla mnie raczej się nie żali, a jest takie stare stwierdzenie: Się chwalisz, czy się żalisz.

No ale dobra, tak na poważnie. Ja przy minimalnych dochodach, chociaż też mam firmę, ale niestety kryzys i ją dotyka dodatkowe przychody lokuję na koncie moim i małej, które było założone po jej narodzinach. Na wycieczki będę jeździć wtedy, gdy nie będę musiała wybierać na co kasę przeznaczyć, tylko będę miała tyle, żeby mieć na wszystko.

nie chce pisac co juz mamy a czego nie mamy bo znowu wyjdzie ze sie chwale . Poprostu mam taki dylemat a nie inny ,proste .
Stary 2009-01-05, 21:00   #48
escada21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rybenka_ Pokaż wiadomość
zdecyduj sie mąż czy nie , macie ślub czy nie .

odziedziczy po ojcu ? znaczy planujesz jego szybka smierc ? mniej wiecej rozumiem kolo 20 któregos roku zycia dziecka bo wtedy jak sadze dziecku najbardziej przydaly by sie te pieniadze.

a jesli juz myslec w ten sposob to skad wiesz ze wtedy bedzie mialo co odziedziczyc ? i co ono odziedziczy a ty zostaniesz z niczym ? to ze teraz sie wam lepiej powodzi nie znaczy ze gdy ojciec umrze dziecko bedzie mialo co odziedziczyc.

czysta prowokacja. proponuje zamknac watek , bo to jest smieszne.
jesteś bezczelna. tylko tyle ci moge napisac ,bo na nic wiecej nie zaslugujesz.
Stary 2009-01-05, 21:00   #49
moee
Zakorzenienie

Ja mysle tak, ze escada sie nawet nie zastanowila zanim zalozyla ten watek .. fakt ze z lekka przegiela i jak napisalam jej nie musi miec wszystkiego od razu ( przeciez bez testowania kosmetykow etc nie ma sensu kupowac czegos co innej podpasuje, a dla kogos moze byc fee )

ale wracajac mysle Escado ze za szybko wpadlo wam groszy pare i to dlatego tak , czasami raptowny przyplyw gotowki miesza w glowce- ochlon i sie zastanow

ale nie rozumiem jednego , oki napisala sumy , jaka kasa , wycieczka czy cos tylko po co komentarze ze wycieczka droga, ze poprawiac cos sobie ma, ze w ogole ludzie gloduja, a ona tak mysle ze mozna chwalenie podpiac pod wszystko chociazby pod kolekcje perfum ktore sie pokazuje, ciuszki zakupowe , czy pokazywanie jakimi samochodami sie jezdzi bo przeciez tez pokazuje sie ladna kaske , ale nie pisze cen a nikt nie komentuje ze ktos sie chwali , ze ludzie gloduja a tu takie dobrocie u kogos .. pff bez przesady z tym

Jeden siadzie i zainwestuje kase jak ma jakas dodatkowa, drugi rozwali na przyjemnosci , trzeci ciula grosz do grosza i to sa fakty i nie trzeba zlosliwosci pisac tylko dlatego ze ktos ma chociazby tak glupi problem z pustego sie nie naleje z pelnego mozna wylac latwo , tylko zeby nie zabraklo ..
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2009-01-05 o 21:01
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 21:00   #50
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Abstrahując od tego całego wątku, który dla mnie zahacza o prowokację, to tobie się wydaje, że jak kobieta siedzi w domu z małym dzieckiem, to to są wakacje?

P.S. Jestem ciekawa jak ten "mąż" miał zrobić siłownię za 1000 zl, skoro głupi rowerek porządniejszego sortu tyle kosztuje

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-01-05 o 21:06
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 21:03   #51
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

dziecko ma wszystko czego potrzebuje ,zastawiamy sie nad przyjemnosciami dla nas ,ale dobra widocznie zly watek ,zly adresat i zle intencje z waszej strony rozumiem wycofuje sie...i dla mnie watek uwazam za zamkniety
kasa dzisiaj jest,jutro jej nie ma
nawet wielcy ludzie i bogaci potrafili przehuśtać kasę .

ale my nie...bedziemy tu dłuuuugo pisać,dyskutować,debatowa ć.
kryzys jest moja droga.trzeba szanować każdy grosz.

chętnię się z tobą zaprzyjaźnie
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 21:05   #52
goldfish3000
Wtajemniczenie

Cytat:

A mogę ja też?

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 21:05   #53
escada21
BAN stały

nie wiem byc moze zalozylam watek bez myslnie ,ale z pewnoscia nie malo to wygladac jako prowokacja.
Stary 2009-01-05, 21:06   #54
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość

Fresa jak zwykle mądrze.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
P.S. Jestem ciekawa jak ten "mąż" miał zrobić siłownię za 1000 zl, skoro głupi rowerek porządniejszego sortu tyle kosztuje
Też mnie to zastanowiło, ale już nie chciałam dociekać jako pierwsza, jak (niemal) zawsze

Edytowane przez Fresa
Czas edycji: 2009-01-05 o 21:08
Stary 2009-01-05, 21:08   #55
crippled
Wtajemniczenie

heh ten wątek wzbudził takie kontrowersje, ze 29 osób go przegląda
Stary 2009-01-05, 21:08   #56
escada21
BAN stały

Cytat:
kasa dzisiaj jest,jutro jej nie ma
nawet wielcy ludzie i bogaci potrafili przehuśtać kasę .

ale my nie...bedziemy tu dłuuuugo pisać,dyskutować,debatowa ć.
kryzys jest moja droga.trzeba szanować każdy grosz.

zgadzam sie z toba w 100?% dziś jestes kims jutro jestes nikim -taka prawda.
Mamy juz jakies zabezpieczenie ,plany poki co wszystko idzie zgodnie z planem .Dlatego chcielismy to jakos uczuc albo w formie wycieczki albo jakis przyjemnosci dla siebie(silownia, a dla mnie kosmetyki i perfumy) a nas stac albo na jedno albo na drugie wiec swoja droga do milionerow nam daleko hehe
Stary 2009-01-05, 21:09   #57
Sadek
Zadomowienie

Straszne dla mnie! Widac jestesmy z dwóch róznych swiatów
Dziwie się tylko Twojemu chłopakowi że ma takie podejscie do wydatków bedąc przedsiebiorą, konsumpcja w 100% nie mając za wiele bo inaczej by nie mysłał o wydatkach 17 tys, czy nawet 170 tys. Aha masz ogromną pozycję roszczeniową wobec faceta, a sama nie zarabaisz to tez bardzo przykre....listy kosmetyków itp..

Pozdrawiam
Sadek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 21:10   #58
escada21
BAN stały

akurat na silownie ma juz troche odlozone i brakuje mu 1tysiac jak juz jestes taka wscibska i ciekawa ....
Stary 2009-01-05, 21:11   #59
escada21
BAN stały

Cytat:
Dziwie się tylko Twojemu chłopakowi że ma takie podejscie do wydatków bedąc przedsiebiorą, konsumpcja w 100% nie mając za wiele bo inaczej by nie mysłał o wydatkach 17 tys, czy nawet 170 tys. Aha masz ogromną pozycję roszczeniową wobec faceta, a sama nie zarabaisz to tez bardzo przykre....listy kosmetyków itp..

Pozdrawiam

widocznie jestesmy z roznych swiatow ,rozni ludzie rozne potrzeby

szkoda ze watek stoczyl na inny tor ...

Edytowane przez escada21
Czas edycji: 2009-01-05 o 21:13
Stary 2009-01-05, 21:13   #60
goldfish3000
Wtajemniczenie

Cytat:

Pozdrawiam

Ej, czemu straszne?
Kobitka się ustawiła, stać ich na to, więc co w tym złego?
Sam fakt, że napisała o tym, że są stosunkowo zamożni, jeszcze nie czyni z niej "złej kobiety"

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości