![]() |
#2551 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
A to ciekawe..
![]() ![]() magdulenko, ma się rozumieć, że męski zbiór należy do TŻta ? ![]() Miło spojrzeć na takie flaszki jak Kouros, Opium czy Terre. ![]()
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Lynn, Mendosito - serdecznie gratuluję kolekcji
![]() Magdulenko - masz wiele zapachów, których nie znam, kilka flaszeczek nas łączy. Bardzo różnorodna i obfita kolekcja ![]()
#2553 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze gratulacje
![]() Po drugie łaczy nas 5 flakonów ![]() Po trzecie przy takiej ilości to trudno o szybsze zużywanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję pięknie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiele było strzałami w ciemno, a wiele jest miłością od drugiego "niuchnięcia"... Dziękuję i zapraszam ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za miłe słowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Po trzecie - wiem, ale... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
myślę, że dzięki temu jest ciekawiej, bo mamy jeszcze wiele do zdobycia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to sie tak zaczyna, jeden flakon, drugi , trzeci....a potem juz z gorki;-)
Znam to po sobie;-)Czasem jednak potrafie zacisnac zeby i czasem sie czegos pozbyc;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Guerlain Lover
|
J'aime to jak na razie mój numer 1
![]() A na trwałość Ode a l'amour jak na razie nie narzekam. Trzymie się u mnie ok. 4 godzin, ale mogłoby trochę dłużej. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
Moja też...Właśnie dzisiaj się nie oparłam Absolutely Irresistible Givenchy. Ale tylko 30 ml w zestawie z balsamem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny ten Absolutely Irresistible Givenchy. Wersja klasyczna mi nie pasowala, ale ta nowa jak najbardziej! A jak balsam? Pachnie jak perfumy czy raczej srednio?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Balsam pachnie delikatniej niż perfumy ale zbliżenie. Polecam - też żaden wcześniejszy Irresistible mi nie podchodził, a ten czym dłużej testuję tym bardziej. Naprawdę fajny zapach, żadna tam oranżada czy cytrusy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Gratuluje Wam wszystkich roznorodnych i jedynych w swoim rodzaju kolekcji
![]() Cytat:
![]() bardzo lubie te Twoja roznorodnosc i po cichu marzy mi sie jakis sabat, zebym mogla w koncu powachac Krola Slonce, tak sobie mysle, ze moze wreszcie zaczelabym marzyc o jakims nowym zapachu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiesz jak to jest z tymi zestawami swiatecznymi, czy one beda jeszcze bardziej przeceniane czy te ceny, ktore teraz dali sa juz ostateczne? Bo z ciuchami z reguly jest najpierw minus 50% a na koniec minus 70%....I tak sie zastanawiam, czy perfumy tez sa tak mocno przeceniane.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Łączy nas parę zapachów - słonik, lolka EDP, Gloria, Neonatura, BC, Nu, OI, Theorema. Czy mogłabyś napisać coś o Aqua di Parma - Colonia Assoluta? Ostatnio rzuciły mi się w oczy na e-bay w ciekawej cenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
O tak,tak,tak
![]() Żaden zimny prysznic tu nie pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Wieki mnie nie było w tym wątku, co się zresztą objawia zaległościami jak stąd do Zgierza.
![]() Mendosito, Xxxwitchyouxxx, Rozwydrzona, StudentkoAM, Hathayoga, Reniubg, Nefernefer, Agnes, Kropko - gratuluję pięknych kolekcji! ![]() ![]() ![]() A nad zbiorem Racheli muszę przycupnąć na chwilę... Cytat:
![]() Rachelo, fotki piękne i dla mnie baaaardzo apetyczne. ![]() ![]() Statystyki prezentują się następująco: Daim Blond Histoire d'Eau* Molecule 01* Ouarzazate Avignon* Jaisalmer* Le Baiser du Dragon: EdP Eau des Merveilles Black Bvlgari Black Cashmere Chergui Dolce Vita Gloria iii... chyba Gaiac? Którego nie dopisałaś? ![]() Siostro po nosie, pójdź w papuzie objęcia! ![]() ![]() Oczywiście jest jeszcze olejek M&S, którego Ci zazdraszczam w ciemno ![]() ![]() Pięknie, przepięknie u Ciebie, Rachelo! ...i wiedziałam, że Daim Blond kiedyś Ci się spodoba ![]()
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Wiedziałam! -.-
A jeszcze specjalnie go ustawiłam koło Watch, żeby oba M. stały obok siebie ![]() Znać, może i papuga, ale z sokolim wzrokiem ![]() Cytat:
![]() A tak na serio, Siostro, czekałam na Twoją odpowiedź - i listę ile nas łączy. Dużo ^^ Czy jeśli dodam, że od czasu wpisu dotarł do mnie niespodziewany flakon Dune, oraz całkiem spodziewany Must, AA Pamplelune, odlewka Cuir Ottoman[oraz Avignon we flaszce - ekhm ![]() Olejek wart grzechu, ostatnio widziałam go w M&S, więc warto zajrzeć i sprawdzić czy jest na stanie. Król Słońce - jeśli lubisz czarną Manię i Calamusa - na pewno by Ci się spodobał. A Daim Blond to był zupełny przypadek i spore zaskoczenie dla mnie... Nie mniej przyjemne, dzięki niemu zakręciłam się wokół Gucci EdP i Cuir. Upominam się zatem o papuzią aktualizację, co by wiedzieć na czym powinnam teraz nos zawiesić albo komu dać drugą szansę. (:
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podobają mi się miniaturki ![]()
![]() |
#2571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie Colonia Assoluta jest rzeczywiście baaardzo kolońska... Pewnie za sprawą gorzkiej pomarańczy i bergamotki. Cytrusowa na początku, aż wierci w nosie ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzrok jak wzrok, okulary na nosie, ale Gaiaca miałabym nie wyłowić? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja z pogranicza czesko-słowackiego... ![]() Cytat:
![]() ![]() Planowałam się aktualizować początkiem wiosny, żeby wypadło po roku od starych fotek, a ponadto ciągle jestem taka... w pół kolekcji. ![]() ![]() Ale spróbuję przyspieszyć. ![]()
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
To może i ja się ujawnię.
Kolekcja żyje, rośnie i raduje moje oczy oraz nos ![]() Zdj.1 Kenzo Flower, Thierry Mugler Innocent, Cacharel Promesse, Lancome Miracle, Ungaro Desnuda Zdj.2 Donna Karan Black Cashmere , Yves Rocher Neonatura Cocon, Lolita Lempicka L Zdj.3 Givenchy Organza Indecence, YSL NU EDT, Christian Dior Dolce Vita, mini Chanel Coco EDP Zdj.4 odlewki: Mauboussin EDP, Givenchy Organza Indecence, Balenciaga Cristobal, YSL NU EDT Zdj.5 całość |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Wow, masz Black Cashmere;-) W UK ciezko to dostac.
W perfumeriach nie widzialam, na wolnoclowce nie bylo a na ebay zdarza sie czasem 1-2 aukcje. Gratuluje! |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
No to kolej na mnie
![]() ![]() A więc goszcze u mnie w domku: - The Parfum Ch. Jourdan - Lolita Lempicka Midnight - Theorema Esprit d'Ete - Salvador Dali Dalimania - Lutens Gris Clair - Lutens Daim Blond - Rykiel Belle en Rykiel - Dior Addict - E. Arden 5 th Avenue 15ml i 30ml - Słonik kenzo - Red Delicious DKNY - Guest woman - YR Yria - Coco mademoiselle edt - Feminite du Bois - Mugler Angel - Mugler Angel Violette - L de Lolita Lempicka - Salvador Dali Purplelight - Nina Ricci Nina - Shiny Creation - La perla - Python trussardi - Max Mara esp - Mauboussin edp - L'Occitane eau d'iparie - kolejny flakon L de Lolita - Madame JPG uff teraz większe odlewki: - OI - Chanel 5 eau de premiere - Black XS - Flowerbomb edp - Flowerbomb extreme - Perły - L de Lolita Lempicka - Boucheron Trouble - Molecule 02 - Gaiac - lancome Hypnose - Mauboussin Historie d'eau - Etro Etra - Innocent Rock - Sonia Rykiel Orginal - Escada Collection - L'Eau d'Issey - Black Cashmere i reszta 5ml ![]() Zdjęcia niebawem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Mambo gratuluję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
A pochwalę sie, co mi tam.
Miniatury damskie ułożone chronologicznie: KreatorNazwaRok Guerlain Mitsouko 1919 Guerlain Shalimar 1925 Lanvin Arpege 1927 Rochas Femme 1944 Christian Dior Diorissimo 1956 Gres Cabochard 1959 YSL Y 1964 Guy Laroche Fidji 1966 Paco Rabanne Calandre 1969 Givenchy III 1970 Rochas Eau de Rochas 1970 YSL Rive Gauche 1971 Chanel 19 EDT 1971 Chanel Cristalle EDT 1974 YSL Opium 1977 Cacharel Anais Anais 1978 Givenchy Eau de Givenchy 1980 Trussardi Trussardi 1982 Chanel Coco EDT 1984 Ted Lapidus Creation 1984 Givenchy Ysatis 1984 Gucci III 1985 Cacharel LouLou 1987 Nina Ricci Nina 1987 Estee Lauder Knowing 1988 Guerlain Samsara 1989 Versace V'E 1989 Jil Sander No 4 1990 Ralph Lauren Safari 1990 Christian Dior Dune 1991 Gucci L'Arte 1991 Estee Lauder Spellbound 1991 Lalique Lalique 1992 Shiseido Feminite du Bois 1992 Chanel Cristalle EDP 1993 YSL Champagne 1993 Christian Dior Dolce Vita 1995 Hermes 24 Faubourg 1995 Laura Biagiotti Venezia Pastello 1995 Lancome Poeme 1995 Rochas Fleur d'Eau 1996 Givenchy Organza 1996 Guerlain Champs Elysees 1996 Joop! All about Eve 1996 Gucci Envy 1997 Valentino Very 1997 Dolce & Gabbana By 1997 Lancome Oui! 1998 Versace V/S 1998 Theorema Fendi 1998 Vivienne Westwood Boudoir 1998 Christian Dior Eau de Dolce Vita 1998 Laura Biagiotti Tempore Donna 1999 Givenchy Organza Indecence 1999 Christian Dior J'Adore 1999 Guerlain Mahora 2000 Ralph Lauren Ralph 2000 Jil Sander Sensations 2000 Giorgio Armani Sensi 2002 Gucci Eau de Parfum 2002 Burberry Brit 2003 Clinique Simply 2003 Christian Dior Pure Poison 2004 Clarins Par Amour 2005 Sisley Soir de Lune 2006 Gucci Eau de Gucci 2007 Miniatury męskie i unisex: Givenchy Monsieur de Givenchy Givenchy Gentelman Givenchy Xeryus Hermes Eau d'Orange Verte Salvador Dali Dalimix Cartier Eau de Cartier Duże pojemności: Guerlain, Habit Rouge EDC Guerlain, Too Much Champs Elysees YSL Baby Doll Balenciaga Cristobal
#2580 |
Wtajemniczenie
|
Porzeczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.