|
|
#2221 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja z obiadu wczoraj zjadlam 1 lyzke i mnie zmulilo... trzymalo do konca wieczora, wiec wypilam tylko wody troche... okropne... przespalam caly dzien a TZ chodzil caly w nerwach ze nic nie jem... Cytat:
dla porownania opinia kolezanki po naturalnym: mowi ze bolalo jak dlabli ale warto bo to daje satysfakcje. Na poczatku nie pokochasz sie z mezem ale to w obu przypadkach choc przy naturalnym szybciej. naciecia krocza sie nie czuje wogole nawet nie wiadomo kiedy. ja w miare mozliwosci tez chcialabym naturalnie polozna duzo doradzi zwlaszcza jesli jest to pierwsze dziecko. pokaze jak myc przewijac i karmic. da zalecenia do domu itp. nie trzeba tego rygorystycznie przestrzegac ale dla spanikowanych swiezych mam to wazne. ja mam w rodzinie polozna ale chyba nie bede rodzila u niej w szpitalu... spotkalam sie z taka sytuacja ze polozna po porodzie przyszla do domu spradzic jak sie ma dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Megi nie chciałam przestraszyć
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam kiedyś, żę jakaś wada wzroku i chyba nadciśnienie.
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
o BOZE, mnie tez wszytsko boli i juz wiem ze na pewno nie chce rodzic naturalnie !!! wczorja sie dowiedzialam ze mojej mamy znajomej córa rodzila naturalnie, meczyla sie dziewczyna okrutnie i nic nie szlo , wiec po 4 godiznach zorbili jej cesarke, syna urodzila 2 stycznia a w domu byla juz 5 , wiec tyle samo byla w spzitalu ile po naturlanym porodzie .
ps poryczalam sie na tych filmach !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt - niektóre filmiki makabryczne
|
|
#2226 |
|
Raczkowanie
|
uff w końcu nadrobiłam zaległoście w czytaniu, rozpisałyście się strasznie przez te wolne.
Powiem wam, że ja też gorzej się czuje wieczorem, przed snem, jeśli mdłości to tylko wtedy, zastanawiałam się czy może jem sa bardzo cieżkostrawne rzeczy, ale skoro nie jestem sama to chyba ok. Ulubionymi potrawami są zupki barszczyk, pomidorowa i rosół, cudo, no i mandarynki obowiązkowo, kg dziennie , co do mięsa to też mi kiepsko wchodzi, wędlinka, paróweczki ok ale już jakiś kotlet smażony nie przejdzie.Jeśli chodzi o szkoły rodzenia to ja pójdę na pewno, zadzonię już dziś bo zapisac się trzeba wcześniej, mój mąż codziennie mnie o to wypytuje, a właśnie ANIU powiec swojemu lubemu, że wiele traci, mój przemciu był ze mną na pierwszym usg 12 tydz (od razu przez brzuch) i był wniebowzięty, co do porodu to też chciałabym rodzić z nim ze względu na to że czułabym się bezpiecznie, że lekarze nie wymyślą sobie w międzyczasie np. wakum. Ale gin ostatnio mówił że to czy będę mogła rodzić naturalnie zależy od ułożenia łożyska (mam wadę macicy). Ale wolałabym rodzić naturalnie. Svinecka - czekamy na filmik Buziaki mamuśki aha i jeszcze podwójne gratulacje dla malagi ah jak my chcieliśmy bliźniaki!!!!
|
|
|
|
#2227 |
|
Raczkowanie
|
wieczorem postaram się wkleić ciuszki jakie moja kropeczka dostała od mikołaja
szczęściara jeszcze się nie urodziła a już prezenty, nawet spineczki do włosów były w paczce, ciekawę czy teraz lekarz potwierdzi płeć usg 15.1. i już nie moge się doczekać, to prawda, że w ciąży kobieta żyje od usg do usg
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wczoraj płakałam
szczeólnie podobał mi sie poród w domu, ten pierwszy filmik i jak sie dzieciątko urodziło i ten ojciec łezki ocierał... To było wzruszające
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
A ten filmik jak rozcinali kobiecie krocze i (wg mnie) na siłę wyciągali dziecko za głowę
No masakra, że też nie uszkodzili przy tym dziecka
|
|
#2230 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki!
Ale jesteście płodne tyle postów skrobiecie, ze ciężko nadrobić wszystko.Widzę, ze wchodzimy na temat porodów...ja nadal staram się o tym nie myśleć może powinnam, ale filmików oglądać nie będę bo jak widzę strzykawkę to mi słabo a co dopiero mocniejsze rzeczy ![]() Nie wiedziałam, że do szkoły rodzenia trzeba się zapisywać z takim wyprzedzeniem muszę się chyba zacząć orientować jak to u mnie wygląda.A poza tym zapomniałam wczoraj przywitać nowych Mamuś więc z opóźnieniem ale z całego serca witam na wątku i życzę spokojnych ciąż
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
Ja pewnie będe musiała mieć cesarkę bo mam wadę wzroku -4,25. Wolałabym poród naturalny, myslicie że w moim przypadku będzie to mozliwe?? Ale mi dzisiaj niedobrze
Jeszcze byłam dziś na badaniach krwi i tak słabo mi było bo pobrała aż 6 fiolek..I jescze za tą przyjemność zapłaciłam 140 zl
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z tą szkołą rodzenia. Czy tam się chodzi tylko z partnerem? Bo mój TŻ przy porodzie nie będzie więc pewnie nie ma potrzeby zabierać go ze sobą do szkoły rodzenia.
|
|
#2234 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale jak z nimi jest, wszystkie wiemy ![]() Mnie też TZ czasami próbuje mówić co mogę, a co nie, ale tez się nie daję, bo to łatwo jest tak komuś mówić, gorzej jakby się samemu miało do tego wszystkiego zastosować, szczególnie, że niektóre jego "prośby' sa na wyrost zapobiegawcze. Sam taki mądry, a podczas starań nie umiał nawet zrezygnować z kawy, czyli z jednej rzeczy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli będziesz rodzić pierwsza z nas wszystkich ![]() Tez bym Cię prosiła o czytelniejszą czcionkę, bo ja mam -2 ![]() Cytat:
Ja bedę więc próbować siłami natury mimo horrorów wklejonych przez Cass zaraz później można wstać, opiekować się dzidzią, szwy w kroczu są rozpuszczalne. Pewnie, że to nie bajka i pewnie jest krwawo, boleśnie i rozpaczliwie, ale tylko przez kilka godzin, a potem juz sama radość z dzidzi! Cytat:
![]() Cytat:
jesteśmy silne i odważne Należy tak sobie powtarzać
|
|||||||
|
|
|
#2235 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
postaraj sie u gina o skierowanie do okulisty potem dołączy on to do karty ciąży ja mam wadę wzroku -6,5 w jednym i - 7 w drugim i ordynator szpitala namawiał mnie na poród naturalny jednak prowadzący sie uparł i zrobił mi cesarkę inna ginowa powiedziała ze do cesarki to sie kwalifikują tylko kobitki z -10 tiaaa... ja miałam 2 konsultacje okulistyczne jedną chyba w marcu( bo wtedy sie dostałam do okulisty) a 2 już w szpitalu jak leżałam tydzień przed ![]() u tego samaego okulisty hahahahah ale to pryszcz
|
|
#2236 |
|
kobieta za ladą
|
truhart ja miałam cc nie dostawałam żadnych antybiotyków
![]() po godzinie miałam Julcie przy piersi....
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie poczytałam o tym, bo zainteresował mnie temat i piszą, że sama wada wzroku nie decyduje o cc tylko stan siatkówki. Chyba trzeba po prostu udać się na konsultację do okulistów i w końcu pewnie i tak decyzja należy do nas. A i podobno wada wzroku jest wskazaniem do skrócenia drugiej fazy porodu sn.
|
|
#2238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może poucz swojego doktorka, hm? Zanim u którejś kobiety dojdzie do tragedii i toxo wywoła mega szkody, i naświat przyjdzie upośledzony człowieczek. Z tym nie ma żartów. Pogoogluj...poczytaj sama.Ja mam 2 koty w domu i nie mam toxo, znajoma nigdy kota w domu nie miala...ma toxo.Dajcie żyć kotom, zejdzcie z nich poprostu.Prędzej zaraza czai sie w mięsie itp itd W wątku już była szersza dyskusja na ten temat. Cytat:
Wszędzie panuje zasada "rodz sama, o własnych siłach" więc jeśli dzidzia krzywo się tobie nie ułoży i do czasu porodu nie przyjmie odpowiedniej pozycji daję sobię rękę uciąć że vacum nie zastosują. Widziałam chłopczyka po vacum... na główce miał siną aureolkę Ale lepsze vacum niż kleszcze, od których już ponoć całkowicie się odeszło.EDIT: A skąd to wiesz truheart ?to wiedza na 100% ? bo pierwszy raz się z takim czyms spotkałam. Od wieki wieków położna przychodzi ściągać szwy podczas wizyty w naszych domach. Wypowiedzcie się tez mamy które macie to już za sobą. Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-01-06 o 12:53 |
||
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co jest przy cc regułą, a co wyjątkiem, bo sama jeszcze nie miałam przyjemności poleżec na porodówce
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh to nie Twoja wina, że poród wygląda tak, a nie inaczej
Damy radę kobitki, teraz już nie ma odwrotu oby do przodu
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2242 |
|
kobieta za ladą
|
coś wam powiem ja przed porodem nic nie chciałam wiedzieć absolutnie nic nie ogladałam filmów zdjęc jak mi ktoś chciał opowiedzieć jak to wygląda kwitowałam nie dziękuje nic mi nie mów
a jak leżałam na porodówce i słyszałam kobitki to ![]() a po cc ciągle ktoś przyłaził a moze podać to a wziąsc dzieciaczka a do łazienki pani chce iść i takie tam a może przeciwbolowe? a obok leżała dziewczyna i nikt nawet do niej nie zagadał..... Kurcze jak któraś jest z okolic Torunia zapraszam do Chełmzy na poród
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie niestety z Łodzi trochę tam za daleko
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Raczkowanie
|
Cass ja się właśnie zapisałam do szkoły rodzenia, bałam się, że nie będzie wolnych miejsc, w terinie jaki mi odpowiada, tak gdzie ja ide na stronie jest napisane,że najlepiej pojawić się między 2 a 3 trymestrem, w tej mojej szkole miałam do rozwiązania 4 terminy do wybory więc jak na 6 m-cy do końca to wcale nie tak dużo.
A jeśli chodzi o rzeczy o jakich tak mówią to, nie tylko jak rodzic, więc myślę, że jak najbardziej TŻ musi być, uczą pielęgnacji, mówią co się aktualnie z dzidzią dzieje, ogranizują spotkanie w szpitalu w kótrym chce się rodzić,bedą nawet spotkania ze specjalistanie, nie napisali z jakimi, hihi ale ja myślę, że warto się tam udać, u mnie 12 spotkań (2 tazy w tyg po 2,5 ) kosztuje 400 zł, przez pierwszą godz jest, zeszta skopjuje opis ze strony: Każde spotkanie składa się z dwóch części - ćwiczeń relaksacyjnych, nauki oddychania i masażu oraz drugiej - teoretycznej dotyczącej fachowych porad i wskazówek odnośnie zarówno tego co się dzieje z Wami przyszli rodzice, jak i z Waszym nienanorodzonym jeszcze maleństwem, podczas ciąży, jak i później podczas porodu i po narodzinach. Warto sobie uświadomić, iż czas oczekiwania jak i pojawienia się na świecie takiej małej istotki to czas wielkich zmian - nie tylko w Waszym życiu zawodowym, ale także w życiu emocjonalnym. Dlatego tak ważne jest, by jak najlepiej się do tego przygotować.. Na naszych zajęciach zajmiemy się więc nie tylko fizjologią, ale także emocjami, które towarzyszyć będą Wam przed , w trakcie jak i po porodzie. Pokażemy Wam, że pielęgnacja i opieka nad dzidziusiem w jego pierwszych miesiącach życia nie koniecznie kojarzyć musi się jedynie z trudem i wyrzeczeniami... A jeśli takie się pojawią zawsze możecie liczyć na nasze wsparcie i pomocną dłoń. Szkoła rodzenia to spotkania w niedużych, kameralnych grupach.. W miłej, przyjaznej każdemu z Was atmosferze. Na pierwsze zajęcia prosimy przynieść : kartę ciąży, notatnik i obuwie zmienne. Zajęcia najlepiej rozpocząć na przełomie II/ III trymestru. A oprucz tych zajęć zapisałam się też na ćwiczenia dla ciężarówek, 2 razy w tyg, zaczynaqm od 20 stycznia , a na kurs idę na początku marca to bedzie 24 tydz
|
|
|
|
#2245 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
a w Chełmży jest tylko 14 łózek na porodówce ![]() tego dnia 12 lipca było pełne obłożenie 7 porodów w tym 3 cc my dwie planowane jedna podczas porodu ![]() wy tu o porodach a ja na gwałt spacerówki szukam
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2009-01-06 o 13:19 |
|
|
|
|
#2246 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
![]() dwa male sprostowanka do waszych postow :po cc normalnie karmi sie pierscia w kroczu sa szwy rozpuszczalne zreszta na brzuchu tez - a polozna tak czy siak przychodzi zawsze zeby obejrzec dziecko i mame i wspisuje dzieciaczka do danego lekarza rodzinnego co do filmiku - jesli ktos chce to po prosze maila - publicznie nie bede go wystawiac, zreszta sa tam moje dane poki co zrobilam screeny z filmu, zarowno zwykle jak i 4d 1. glowka profilek : 2. stopki 3. ujecie bokiem 4d 4. jeszcze jedno 4d 5. przeciagamy sie ![]() 6. drugi boczek
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-01-06 o 13:22 |
|
|
|
#2247 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
7. zasnelo nam sie
8. machamy do rodzicow
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
Svinecka cudne
|
#2249 |
|
Raczkowanie
|
A czy lekarz mówił coś o płci?? który to tydzień? to ja już podaję maila na filmik aha9@poczta.onet.pl
|
|
|
|
#2250 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dzis jest 12 i 3 dni nie chcial powiedziec bo powiedzial, ze na tym etapie dziewczynki maja bardzo przerosnieta lechtaczke i juz z wielu dziewczynek zrobil chlopcow i odwrotnie powiedzial, ze za miesiac bedziemy wiedziec ale cos czuje, ze chlopak, nie chcial mowic ale widzialam to po lekarzu.....ja chce coreczke zaraz wysle Ci filmik
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

Buziaki mamuśki aha i jeszcze podwójne gratulacje dla malagi