OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 16:30   #1201
drobciaa
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Witajcie dziewczynki!!Ale naprodukowałyściemiałam mega zaległości, ale udało się nadrobić, mały dziś śpi jak suseł (trochę mnie zaczyna martwić ta jego dzisiejsza ospałość..), więc mam troszkę czasu by posiedzieć przed kompem
Zobaczę jak jutro będzie się zachowywał, jeśli normalnie, to znaczy, że dziś po prostu ma taki dzień, że tylko by spał i spał..

Zacznę od tego, że Wasze dzieciaczki śliczniutkie!!!!! Tyle się naczytałam i miałam tyle odpisać, ale oczywiście już nie pamiętam co komu

Mbu trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka Twój i Maleństwa, jak widzisz wszystkie forumowe koleżanki martwią się o Ciebie i wspierają Cię duchowo, jesteśmy z Tobą.
Xandra mam nadzieję, że jesteś już po wszystkim i tulisz swoje maleństwo, oby było wszystko dobrze.

U nas ogólnie w porząsiu, mały w miarę grzeczny, czasem zdarzają się gorsze nastroje, ale szybko mijają. W nosy pobudka dwa razy, ale na szczęście zasypia bez problemu, wystarczy go na chwilkę przytulić i odłożyć do łóżeczka, trochę się pokręci i zasypia. Tak w ogóle to muszę się Wam pożalić, że zostałam z maluszkiem sama aż do czwartku, a tu takie mrozy, że nawet do sklepu nie można wyjść, dziś mi kumpela przyniosła zakupy, bo ja się bałam z maluszkiem wyjść w taki mróz. Kurdę, kiedy to się skończy, bo zwariuję, czuję się jak uwięzionaA w weekend było tak fajnie, wesoło, byli u mnie rodzice i siostry, a od poniedziałku nie dość, że oni już musieli wracać to mąż mi wyjechał, a ja tak nie lubię być sama Ale co tam jakoś damy radę

Przypomniało mi się: Scorpionec dlaczego kazano Wam odstawić Sab Simplex? Kurdę my też stosujemy.. A to niedobrze?
Mój Filip już prawie dogania Igusię, brakuje mu do niej 200g, a z ciuszków tak wyrasta, że musieliśmy w piątek szybciutko jechać na zakupy i pokupować ciuszki na rozmiar 74 bo wszystkie się za małe robią

Jeśli chodzi o szczepionke to nie mieliśmy tempki, jedynie marudzenie, ale nie braliśmy wszystkiego na raz a tylko hexę, a rota i pneumo za tydzień, bo bałam się, że wszystko na raz to za dużo.

Dziewczyny, które mają problem z usypianiem- spokojnie, dziecko musi się nauczyć i zaakceptować nową rzeczywistość. U nas też odrazu nie było kolorowo, a jak ja byłam nerwowa, że coś mi się nie udaje, to dziecko jeszcze bardziej, więc postanowiłam przystopować i cierpliwie poczekać, aż się wszystko unormuje. Tuliłam, odkładałam do łóżeczka, wybudzał się, to głaskałam po policzku, szeptałam, cichutko śpiewałam, trwało to długo, ale nie poddawałam się, zasypiał. I tym sposobem dzieciątko poddało się i polubiło łóżeczko

Jejciu, ale ten czas leci, niedawno rodziłyśmy, a teraz już co niektóre dzieciaczki 2 miesiące pokończyły!! Życzę zdrówka wszystkim Maleństwom!!!buziaki
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 16:47   #1202
drobciaa
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Jeszcze mi się przypomniało.. asiak1981 dzięki za podpowiedź, wypróbuję polecane przez Ciebie pieluszki jak mi się skończą pampki, może będą lepsze..
Teraz ściskam jeszcze mocniej pieluszkę niż zawsze, no i rezultat taki, że kupek na pleckach mniej, ale jeszcze są
A, i Filip kazał podziękować za komplementy
Śpi i śpi.. coś mu się odmieniło czy co
Stary 2009-01-06, 17:08   #1203
molka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość

Przypomniało mi się: Scorpionec dlaczego kazano Wam odstawić Sab Simplex? Kurdę my też stosujemy.. A to niedobrze?
Mój Filip już prawie dogania Igusię, brakuje mu do niej 200g, a z ciuszków tak wyrasta, że musieliśmy w piątek szybciutko jechać na zakupy i pokupować ciuszki na rozmiar 74 bo wszystkie się za małe robią

Jeśli chodzi o szczepionke to nie mieliśmy tempki, jedynie marudzenie, ale nie braliśmy wszystkiego na raz a tylko hexę, a rota i pneumo za tydzień, bo bałam się, że wszystko na raz to za dużo.

Dziewczyny, które mają problem z usypianiem- spokojnie, dziecko musi się nauczyć i zaakceptować nową rzeczywistość. U nas też odrazu nie było kolorowo, a jak ja byłam nerwowa, że coś mi się nie udaje, to dziecko jeszcze bardziej, więc postanowiłam przystopować i cierpliwie poczekać, aż się wszystko unormuje. Tuliłam, odkładałam do łóżeczka, wybudzał się, to głaskałam po policzku, szeptałam, cichutko śpiewałam, trwało to długo, ale nie poddawałam się, zasypiał. I tym sposobem dzieciątko poddało się i polubiło łóżeczko

Jejciu, ale ten czas leci, niedawno rodziłyśmy, a teraz już co niektóre dzieciaczki 2 miesiące pokończyły!! Życzę zdrówka wszystkim Maleństwom!!!buziaki
Kurcze drobciaa Twój Filipek to już duży mężczyzna jest . Urodziłysmy tego samego dnia a moja Kruszynka waży 4800 g .

Maja niestety też odchorowywała szczepionkę . Szczepienie mieliśmy rano a ok 15 miała już stan podgorączkowy. Wieczorkiem było już 38,5. Dostała czopek i na szczęście przeszło. Następnego dnia po gorączce nie było już śladu. Ale nie wspominam tego dobrze. Płakać mi się chciało jak na nią patrzyłam. Cały dzien spała a jak się obudziła to nawet nie ruszyła rączką tylko patrzyła sie na nas swoimi szklistymi oczkami . Ale apetyt jej dopisywał i sama się budziła na karmienie.

Jeśli chodzi o nocki to przesypia bardzo ładnie. Kąpiemy ją ok 19.30 i później zasypia dopiero o 22 ale od momentu kąpieli cały czas chce być na rękach . Najpierw karmienie a później cały czas ją trzymam aż zaśnie (zawsze ok 22). Niestety wymyśliła sobie, że to ja mam ją usypiać . Jak tż weźmie ją na ręce to gapi się na niego, coś sobie mruczy, popłakuje a poźniej w krzyk. Dopiero kiedy ja ją wezmę i przytulę to od razu zasypia . No a poźniej spi do 2 a ostatnie dwie noce przedłużyła sobie drzemkę i spała od 22 do 5.00 a pózniej do ok 9.00 więc się wysypiamy.

Ciekawe co u xandry
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 17:09   #1204
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

drobciaa my z powodu rozwolnienia musimy odstawić sab simpex

chyba dzisiejsza noc spedze na lapaniu moczu malej do kubeczka bo jak do tej pory mi sie nie udalo
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 17:33   #1205
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

male pytanko,mlody ma 37 i 8 podac juz syropek czy czekac? juz bym podala
aha scorpio moze pielunie wykrec?

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 17:59   #1206
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość

chyba dzisiejsza noc spedze na lapaniu moczu malej do kubeczka bo jak do tej pory mi sie nie udalo
Chyba bym nie miała problemu z łapaniem moczu małej, bo wystarczy że zacznę ją przewijać i ma goła pupę to od razu sika, czasami do góry jak chłopak, no i często wtedy zamoczy ciuszki, albo nowego pampka, taki ma zwyczaj

Dzisiaj mieliśmy mieć szczepienie, ale z powodu kataru jest przesunięte o tydzień, choć nie wiem, czy się jeszcze nie odwlecze, mała znowu ma stan podgorączkowy.

Ale Wasze dzieciaczki są już duże!! Moja to taka kruszynka, dopiero dorasta do rozm.56, ale i pediatra i położna mówią że jest ok. Zresztą je sporo, bo czuję jak mi cyce opróżnia, ale może nie treściwe jakieś.

Pozdrawiam!! Ciepełka i zdrówka życzę!
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 18:16   #1207
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

U mnie nie za wesolo niestety, kolki sie skonczyly a moje dziecko ciagle placze i niechce spac, przerobilismy juz chyba wszystko, mi juz rece opadaja bo mala nawet jak noszona na rekach jest to ryczy, nic na nia nie dziala ani noszenie bujanie hustanie ani moj cycek doslownie nic! ja dzis spalam od 1 do5 rano a od 8 mala krzyczy tak ze sie ciagle zanosi, niewiedzialam juz co mam z nia zrobic zapakowalam do fotelika i wystawilam na balkon i dziecko zamilklo, wyglada na to ze na nia dziala tylko MROZ, ale przeciez ile mozna, w czwartek mala skonczy 4 tygodnie ale jakos jak sie do niej mowi to popatrzy tylko chwile i zaczyna dalej swoje,

czy ktoras z was ma moze jakis sprawdzona sposob na uspokojenie czy uspanie takiego krzykacza??
wiesz co, to wyglada tak samo jak u mnie miesiac temu. moja byla najzwyczajeniej w swiecie glodna.

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
hej mamusie ja tak na szybciora
mielismy kontrolke u gp, wsio w pariatkie
2 szczepiony w nozynki Gabrysia, nie wiedzialam ze moje dziecko tak moze krzyczec, teraz biedaczek spi i chyba odchoruje, bo juz ma 37 i 2 ale czekam na rozwineicie sie wypadkow,jestem ready wiec spoko
katakumba a jak u ciebie? 7 godzin w konsulacie? choliwka czarno to widze
my dzis tez szczepionki odbebnilismy, mloda przeczuwajac ze bedzie chyba jej zle, zjadla na raz 160ml, co zwykle je 90 jak jej dobrze pojdzie. i w nocy sie najadla, wiec na razie nie powinna byc glodna, spi na razie 2 godziny
tylko ze ja od razu podalam ten syropek z paracetamolem. temp nie ma, ale nie mam tez dzieciecego termometra, a na moim elektronicznym pokazuje ze ma 35.7 st wiec chyba cos nie tak, ale chlodne ma policzki

no i w konsulacie spedzilam 10 min. jazda z wozekiem po londynie zajela mi czas, bo przejscie z victorii na cavendish street jest wyzwanie, idzie sie przeciez przez same zakupowe ulice
mnie jazda zajmuje pociagiem godzinke z brighton

Cytat:
Napisane przez nelijka Pokaż wiadomość

Macie juz @ ? Pytam te niekarmiace piersia mamy, bo domyslam sie ze karmiace nie maja. Ja juz mam i powiem wam ze masakra Mam juz 12 dzien Na szczescie widze juz swiatełko w tunelu Przez 5 dni tak mnie zalewalo ze nie dawalam sobie rady. Mam nadzieje ze nastepny bedzie juz normalny.

Oj pochwalilam mala i zaczyna plakac...zmykam

A oto moja Lenka w dniu chrzcin
ja nie mam. ale sie czuje jakbym miala zaraz dostac

Cytat:
Karolinka i Iga sliczne i jakie juz duze . Moja to taka kruszynka dzis ma 2 miesiace i wazy 4500g

Nika.83 nie wiem jak z ta kofeina, ale ja nie karmie piersia wiec sie nawet nie interesowalam
moja ma 2 miesiace i wazy 5kg, wiec tez drobna

ale powiem wam lepszy numer - moje dziecko ma 54 cm (mierzyla mi lekarka) a buciki jak kupuje to na rozmiar 6-9 misiacy i sa akurat! kumacie? mam drobne dziecko z wielkimi stopami jak hobbit
no wlochate uszka nadal ma

Cytat:
no i mi pielegniarka mowila o tempce itp,dlatego kupilismy ten syropek, no ma paracetamol,i smak truskawkowy, jakby to mialo pomoc
no i za iesiac to samo
Cytat:
male pytanko,mlody ma 37 i 8 podac juz syropek czy czekac? juz bym podala
aha scorpio moze pielunie wykrec?
jak pisalam, ja podalam od razu, zaraz jak przyszlismy z przychodni. moze dlatego nie mamy temperatury?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 18:36   #1208
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

katakumba no i pielegniarka mowila zeby dac jak bedzie mial i z doswiadczenia zyciowego, ale dla mnie 38 to goraczka a 37 to podgoraczkowy, no i lepiej jak cialko samo sie pobroni troszku, wiem co mowie bo u mnie 37 i 5 to juz goraczka,nigdy nie mialam, a sorki raz 38 i 7 to na pogotowiu wyladowalam,jakos tak moje cialo ma dziwnie,ze samo sie nie umie bronic i tempki nie wytwarza, ale coz nauczylam sie z tym zyc, no a te 7 godzin? tyle siedzialas w konsulacie?

edit sa fajne przeceny termometrow w mothercare i toys, i to dousznych, powiem,ze sa super bo jak chcielismy zmierzyc pachwowym doroslym to porazka, a tak w uszko, 5 sec i juz

Fasolinka

Edytowane przez lisey
Czas edycji: 2009-01-06 o 18:38 Powód: jak zwykle skleroza
Stary 2009-01-06, 19:19   #1209
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
"Magdalena" a może zapakuj ja w becik i pośpiewaj jej piosenki heheh ja nie potrafię co prawda śpiewać tylko wyje ale na mojego zawsze to działa uspokaja się jak słyszy mój spokojny głos. A może smoczka niech pocmoka troszke??
Jak jest zapakowana to ryczy jeszcze bardziej, kolysze ja przytulam spiewam i przemawiam ale nic niedziala

Cytat:
Magdalena pisalas ze macie placzace problemy. My niestety tez i powiem szczerze ze nic wtedy nie dziala - trzeba przeczekac. Dlatego od wczoraj wychwuje moja mala terrorystke i powiem ze widze efekty - mam nadzieje ze nie zapesze. Dzisiaj ladnie zajmowala sie sama soba prawie godzine na macie edukacyjnej, potem troche pozwiedalysmy mieszkanie i dalam ja do lozeczka, wlaczylam karuzele i zasnela Jestem w szoku. Ale nie ma tak latwo i musze tez przeczekac jej napady zlosci. Ale idzie to coraz lepiej, po 15 min daje sobie spokoj, po kilku minutach krotki wrzask - tzw. sprawdzajacy - jak nie skutkuje i nikt jej nie podrzuca (jest caly czas na rekach lekko kolysana) to daje sobie spokoj Udaje sie tez ja czasem uspokoic smoczkiem, ale jak wypdanie to zaraz jest wrzask
tez juz probowalam wziasc ja na przetrzymanie tylko ona tak wrzeszczy ze mi sie zanosi i poprostu niemoge jej takiej placzacej zostawic, dzis juz myslalam ze mi sie udusi bo sie sina robila a ja przewracalam ja nogami do gory

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
wiesz co, to wyglada tak samo jak u mnie miesiac temu. moja byla najzwyczajeniej w swiecie glodna.
glodna napewno nie jest oprocz moich cyckow dokarmiam ja butelka

normalnie niewiem co mam poczac polozna mowi ze niestety ale musze byc cierpliwa i to przeczekac,
a jakby tego bylo malo to ma straszna wysypke od 1,5 tygodnia na buzi glowce i szyjce, normalnie serce mi sie kraje jak na nia patrze, co dzien wyglada gorzej, polozna powiedziala ze to przez moje hormony podawane w mleku, ale tego coraz wiecej w niedziele pojechalismy do doktora i co?? 2 ja obejrzalo i powiedzieli to samo co moja polozna i smarowac tylko moim mlekiem,
moze cos jej dolega a ja niewiem co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smerfik.jpg (41,4 KB, 45 załadowań)
Stary 2009-01-06, 19:38   #1210
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
Ale Wasze dzieciaczki są już duże!! Moja to taka kruszynka, dopiero dorasta do rozm.56, ale i pediatra i położna mówią że jest ok. Zresztą je sporo, bo czuję jak mi cyce opróżnia, ale może nie treściwe jakieś.

Pozdrawiam!! Ciepełka i zdrówka życzę!
nie ma mleka nie tresciwego kazdej mamy jest najlepsze dla jej malucha

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ale powiem wam lepszy numer - moje dziecko ma 54 cm (mierzyla mi lekarka) a buciki jak kupuje to na rozmiar 6-9 misiacy i sa akurat! kumacie? mam drobne dziecko z wielkimi stopami jak hobbit
no wlochate uszka nadal ma

Cytat:
tez juz probowalam wziasc ja na przetrzymanie tylko ona tak wrzeszczy ze mi sie zanosi i poprostu niemoge jej takiej placzacej zostawic, dzis juz myslalam ze mi sie udusi bo sie sina robila a ja przewracalam ja nogami do gory
Karolina tez czasem sie zanosi i nie wiem dlazcego np lezy spokojnie, smieje sie i nagle taaaaki ryk, ze wlosy mi deba staja, bo nie wiem co jest grane
no i wlasnie takiego zanoszacego sie brzdaca tez nie zostawie, bo sie jeszcze udusi

Sliczne malenstwo i takie biedne przez ta wysypke, ale mam nadzieje, ze szybko zejdzie
Stary 2009-01-06, 22:00   #1211
drobciaa
Raczkowanie

molka86 to sobie maleństwo upatrzyło mamusię do usypiania hi hi, widocznie w Twoich ramionach czuje się bardzo bezpiecznie i bez trudu zasypia, to super! I te przespane nock, tak trzymać, gratuluję

scorpionec a skąd wiedziałaś, że Iga ma rozwolnienie? Filip robi same rzadkie kupki, nie wiem czy to normalne

Moje dziecko dziś mnie zadziwia, jest takim śpiochem, po kąpieli dostał cyca i w trakcie picia zasnął tak o 20.30, nic go nie ruszało, nawet mu się nie odbiło, zasnął na kamień, odłożyłam go do łóżeczka, trochę się pokręcił i zasnął, śpi do tej pory, a ja co chwilę do niego latam i sprawdzam czy oddycha, schizę mam już, ale się niepokoję o niego, co on taki senny dziś cały dzieńciekawe jaka będzie nocka
Stary 2009-01-06, 22:06   #1212
nelijka
Raczkowanie

Cytat:

Moja dzisiaj przy napadzie kolkowym zrobila taki numer tz jak ja sie kapalam i tez ja nogami do gory przewracal
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 22:10   #1213
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
edit sa fajne przeceny termometrow w mothercare i toys, i to dousznych, powiem,ze sa super bo jak chcielismy zmierzyc pachwowym doroslym to porazka, a tak w uszko, 5 sec i juz
A na amazonie jakie fajne termometry dla niemowlat sa: http://www.amazon.co.uk/DIGITAL-THER...1279665&sr=1-2

aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 23:23   #1214
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A na amazonie jakie fajne termometry dla niemowlat sa: http://www.amazon.co.uk/DIGITAL-THER...1279665&sr=1-2

zeby tylko moja pola chciala smoka... a nie chce
kupie taki na czolko chyba, albo do uszka

boze nie je praktycznie od 2 po poludniu a jest polnoc, torche spala, troche sie posmiala, pomarudzila i juz

wykapalam ja w tym j&j bed time, wysmarowalam lotion z tej serii zobaczymy jak to bedzie

magadalena az przykro patrzec na malutka tak wysypana, ale wiesz ze to minie. zobaczysz, zacznie tylko byc lepiej. choc pamietam ze ja sie rozryczlam u lekarza i w aptece zaraz po tym jak mi malo piersi nie odpadly a mala darla sie 24/7

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-07, 08:40   #1215
Paula Szyszka
Zadomowienie

drobcia to widzę że z Filipka już duży facet się zrobił może te nasze maluchy tak nabierają słoninki na zimę hehehhe moi rodzice jak wczoraj przyjechali i zobaczyli małego to aż się śmiali że tak przytył a widzieli go 3 dni temu wcześniej

magdalena mój też się zanosi czasami jestem tak wystraszona. W szpitalu już sie zanosił i od razu powiedzieli mi co mam robić. Biedna ta twoja malutka przez tą wysypkę ale nie martw się mojej koleżanki mała też miała dokładnie to samo i przeszło!

Magdalenka, Niobe, Neljka, Sorpioniec maluszki przepiękne

Scorpioniec
twoje Iga wygląda w tym ręczniku jak taki mały robaczek heheh swuper zdjęcie a malutka Nelijki ma świetne wielkie kapciuchy aż się uśmiałam jak zobaczyłam to zdjęcie.

Niobe a jaką ładną mamusię ma Karolinka śliczne jest to zdjęcie

lisley wiesz że ja mam to samo po zoo a myślałam że ja jestem jakaś dziwna! boli mnie dojładnie miejsce wkucia igły nawet jak dodtykam a na dodatek miałam parę razy wkuwaną bo nie mogli się dobrze wkuć

piszecie o szczepieniach ja właśnie będę się wybierała niedługo z ałym i aż się boje jak będzie to przechodził
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 09:22   #1216
scorpionec
Zakorzenienie

mamy kolejną mamcię !!!

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
co za dzień i noc. Ola w końcu miała cesarkę, parę minut przed północą zabrali ją na cięcie i na świat przyszła ona
Załącznik 1951810

Waga 3660, 54 cm długości.
ola gratulujemy!!! i czekamy na was na odchowalni... wymęczyli ja strasznie i w końcu cesarka

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
Chyba bym nie miała problemu z łapaniem moczu małej, bo wystarczy że zacznę ją przewijać i ma goła pupę to od razu sika, czasami do góry jak chłopak, no i często wtedy zamoczy ciuszki, albo nowego pampka, taki ma zwyczaj
heh moj jak byla mniejsza tez tak robila teraz jej sie odmienilo.. jedyne co robi na przewijak to kupa

al toche do pojemniczka zlapalam..balam sie ze nie starczy..ale tz odwoząc to do lab spotkal tam znajomą z podstawóki i powiedziala ze zrobia tak zeby starczylo (nie ma to jak mieć znajomośći)

Cytat:
a jakby tego bylo malo to ma straszna wysypke od 1,5 tygodnia na buzi glowce i szyjce, normalnie serce mi sie kraje jak na nia patrze, co dzien wyglada gorzej, polozna powiedziala ze to przez moje hormony podawane w mleku, ale tego coraz wiecej w niedziele pojechalismy do doktora i co?? 2 ja obejrzalo i powiedzieli to samo co moja polozna i smarowac tylko moim mlekiem,
moze cos jej dolega a ja niewiem co
a może ona ma skaze białkową? to czesto objawia sie wysypką na szyji i buzi i do tego bole brzuszka które powodują placz...

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość

scorpionec a skąd wiedziałaś, że Iga ma rozwolnienie? Filip robi same rzadkie kupki, nie wiem czy to normalne
rzadkie to normalne...

u mnie mala jak skończyla miesiąc robila jedna giga wielka i rzadką kupę na dzień..

ale potem znow zaczela robić 3, potem 5 (po kazdym karmieniu) do tego brudzace pieluszkę baki..

nie martwila sie początkowo.. bo na diecie cycowej tak moze być..

ale potem kupy zaczely być z wodą.. az po kilku dniach pojawil sie śluz (takie glutki przeźroczyste) az w końcu niteczki krwi.. a wszedzie pisza ze jak jest sluz i te niteczki to do lekarza.. wiec zadwonilam i kazal przyjść

lisey jak tam maly po szczepionkach?
Stary 2009-01-07, 09:32   #1217
mała82
Zakorzenienie

ale naprodukowałyście postów! Chyba nigdy tego nie nadrobię! Ja mam jakiegoś pecha-2dni leżałam w szpitalu i teskniłam za Kajtolkim okropnie! Po porodzie miałam już drugi raz czyszczenie macicy. Tym razem na szczęście pod narkozą
Kajtuś rośnie mi bardzo szybko-waży już 6400 a ma 11 tyg. Gdy wychodziliśmy ze szpitala miał tylko 2720g!Mało śpi i ciągle by jadł. Lekarka kazała mu już dodawać troszkę kleiku do mleka, żeby dłużej był syty, ale na niego to nie działa Marzę żeby się wyspać bo odkąd się urodził to budzi mnie co 2-3 godz!
Pozdrowienia dla Was i dzieciaczków
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 09:36   #1218
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Ola - GRATULACJE
takiej fotki to jeszcze chyba nie mialysmy - prosto z brzuszka
Slicznosci

wiecie co, wczoraj uspilam Karole (poszl odosc szybko ) i skusilam sie na kapiel w pianie (wole prysznic), ponakladalam sobie maseczki na twarz, odzywke na wlosy, zabieram sie za splukiwanie a tutaj zabraklo wody i do tego zimnej - a sama goraca ciezko cokolwiek zrobic, czekac az ostygnie mi sie nie chcialo, wiec wzielam przeotowanej troche, ale chyba bylo jej za malo, bo dzisiaj mam jakby lupiez we wlosach - za slabo te odzywki splukalam, bo nawalilam jej na wlosy tyyyyle, ze szok.

Paula - a co robisz jak Ci sie maly zaczyna zanosic placzem?

edit:
mala - ale masz juz nie takiego malego zarloczka ładnie przybral na wadze
moze w jakisweekend poprosc meza zeby sie zajal malym i Ty troszke odpocznij?

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2009-01-07 o 09:38
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 09:38   #1219
molka86
Rozeznanie

Olu gratuluję córeczki. Wymęczyłaś się bidulko ale juz masz swoje Szczęście przy sobie .

Dziewczyny, które mają problemy z nieprzespanymi nocami i z zaspianiem dzieci. Polecam Wam książkę pt. "Każde dziecko może nauczyć się spać". JEst to książka tylko i wyłącznie o problemach z zasypainiem dzieciaczków. Jest dokładnie opisane co powoduje zaburzenia snu u dzieci i jak temu zaradzić. Moje dwie znajome korzystały z tej książki i ich pociechy przesypiają nocki i zasypiają same. Ja też miałam zamiar skorzystać ale jak narazie nie mam z tym wiekszych problemów.
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 09:52   #1220
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

hehe, nie znalam tej stronki,sie czlowiek uczy,ja z tych macajacych,lubie se podotykac, i popatrzec,ale wiadomo tu inaczej

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
lisley wiesz że ja mam to samo po zoo a myślałam że ja jestem jakaś dziwna! boli mnie dojładnie miejsce wkucia igły nawet jak dodtykam a na dodatek miałam parę razy wkuwaną bo nie mogli się dobrze wkuć

piszecie o szczepieniach ja właśnie będę się wybierała niedługo z ałym i aż się boje jak będzie to przechodził
o to jestesmy we dwie, myslalam ze ja taka wyjatkowa,bo wlasnie dokladnie to miejsce,a zadna z kolezanek po zzo ni czuje tego co ja
o szczepienie nie boj sie,musimy przez to przejsc,bedzie dobrze

Cytat:
mamy kolejną mamcię !!!

ola gratulujemy!!! i czekamy na was na odchowalni... wymęczyli ja strasznie i w końcu cesarka

lisey jak tam maly po szczepionkach?

gratki dla xandry, biedna tak czekala i tyle wycierpiala, i jak tu rodzic po ludzku?

mlody dobrze,wieczorem mial 37i8 ale syropku nie dalam,bo chcialam zeby sam powalczyl,lepiej dla niewgo, no od 19 do 20 30 byl bardzo aktywny,gadal do meza itp,ale nie plakal, tylko tak se cos szwargolil, potem lulu, i obudzilam go dopiero ok 2,bo i mnie sie przysnelo,no pomijajac ze to byla jego normalna pora wstawania w nocy, i mial juz 36 i 8, zjadl i lulu, potem o 5, tempka ta sama, no a teraz wstal o 8 i dopiero co przysnal,lobuziak, pobudzony, no i juz normlany, usmiechy,gadanko itp,i jakos mi sie wydaje doroslejszy

Fasolinka
Stary 2009-01-07, 09:56   #1221
KaSiaEG
Raczkowanie

Gratulacje dla nowej Mamusi
moja @ trwała 5 dni i była taka jak przed ciąża 2 pierwsze dni masakra , ból brzucha okropny i lało sie okropnie a potem do zniesienia i koniec . jak dostane anty bedzie lepiej pewnie
a to mój mały smyk wczoraj, jego dziadkowie stwierdzili , że Kacperek ma imieniny i przyszli w gosci do nas , , już niebde tego nawet komentować

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9

Edytowane przez KaSiaEG
Czas edycji: 2009-01-28 o 07:19
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 10:04   #1222
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

no to se pospal, baczki go obudzily ale juz ruchliwszy,lapki w gorze i piastka grozi, zebym z lezaczka wyjela

kasia sliczniutki synio

Fasolinka
Stary 2009-01-07, 10:09   #1223
katakumba
Zakorzenienie

powiem wam ze mloda spala jak zabita. nie wiem czy to po szczepianiach, bo jest zywa jak zwykle, czy po lawendowym j&j ale spala pieknie
sie akurat wyspapalam na urodziny swoje

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Edytowane przez katakumba
Czas edycji: 2009-01-07 o 10:32
Stary 2009-01-07, 10:15   #1224
aaliyah
Zakorzenienie

Magdalena wiem co czujesz. Moja Olimpia tez mialam okropna wysypke i tez na twarzy, szyi i troche na glowce. Wszystko zeszlo jej po 3 tygodniach. Teraz nie ma sladu. I nie kazda wysypka jest zaraz skaza bialkowa. Bardzo czesto winne sa hormony mamy, powodujac wlasnie tradzik niemowlecy, ktory czasami moze wygladac paskudnie.

Xandra gratuluje coreczki!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:50   #1225
Paula Szyszka
Zadomowienie

mój mały wreszcie zasnął mam nadzieję że pośpi 3 godz bo akurat jest jego pora on chyba ma zegarek wbudowany codziennie ok 14 zasypia wstaje o 17 pozniej zabawa o 19 kąpiel jedzonko leżakowanie z tatą i mama i 21.00 spanie do 3 w nocy póżniej jedzonko i spanie do 7
xandra ogromne gartulacje!!!!!!!!: jupi:wreszcie doczekałaś się swojego maleństwa! a jakie cudne zdjęcie!!!!!!!

kasiaeg synuś śliczny a jak fajnie w tych porteczkach wygląda!

lisley
to jesteśmy obydwie takie pechowe mam nadzieję że to wreszcie przejdzie. Miałam identycznie jak kiedyś robiono mi operacje na kolano i miałam znieczulenie w kręgosłup chyba jakoś mało odporna jestem...

niobe7
jak mały się zanosi to podnosze go na pionowo i delikatnie klepię w plecki i przytulam a jak tak bardzo mocno się zanosi to kazali mi powietrze do ust mu wpuścić ale jescze nie musiałam na szczęście tego robić. Zauważyłam że już mu to powoli przechodzi w szpitalu tylko mi powiedzieli zebym przed szczepieniami informowla o tym lekarza zeby wiedzieli na wszelki wypadek

mała82 super że Kajtuś tak rośnie

a teraz zamieszczam kilka zdjątek małego z pozdrowieniami dla cioć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2788.jpg (75,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2792.jpg (61,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2761.jpg (59,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2780.jpg (77,0 KB, 22 załadowań)
Stary 2009-01-07, 13:51   #1226
Paula Szyszka
Zadomowienie

zapomniałam mu oko poprawić tkie czerwone wyszło na jednym zdjęciu
Stary 2009-01-07, 14:01   #1227
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
no to wróciliśmy moje dziecko darlo sie bardziej niż na szczepieniu

Iga waży 6700 gr ktoś tu ma większe dziecko? (chyba mam jakieś turbo mleko) przybiera ok 300gr na tydzień..

nie wiadomo co jej jest.. dostala jakies saszetk do picia (mam podawać łyżeczką ciekawe jak?)

i mam pobrac jej mocz do pojemnika to ci zabawa..mam ja rozebrac i czekac az zacznie sikać i wtedy łapać

to ide sie zabawiac w pielęgniarkę

aha i najlepsze musimy odstawić sab simplex... to horror z kolkami zacznie sie od nowa......
Nadrabiam powolutku i od końca Wasze posty Ni trzeba łapać moczu-w aptece kupuje się specjalne woreczki, które się nakleja Iga faktycznie super przybiera, ale myślę, że Kajtek ją prześcgnie niebawem bo przybiera ok 1,5kg na miesiąć
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 14:40   #1228
poisone
Rozeznanie

katakumba sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmo k:
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 14:54   #1229
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
katakumba sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmo k:
dziekuje

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-07, 15:05   #1230
scorpionec
Zakorzenienie

katakumba sto lat!!

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość

Nadrabiam powolutku i od końca Wasze posty Ni trzeba łapać moczu-w aptece kupuje się specjalne woreczki, które się nakleja Iga faktycznie super przybiera, ale myślę, że Kajtek ją prześcgnie niebawem bo przybiera ok 1,5kg na miesiąć
woreczki sie nie nadaja jak twierdzi lekarz bo one zachowują steylność jesli od razu po wysikaniu sie je odklei i odda mocz do analizy...

a w przypadku niemowlaka to nie możliwe.. my pobraliśmy wieczorem a rano poszedl do badania i tylko w pojemniczku mógł być

no kajtek to rekordzist wątkowy w przyieraniu na wadze gratuluję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości