Świadkowie Jehowy-prawda - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-06, 18:40   #1231
titina
Zakorzenienie

Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość

Tradycja religijna.... ale Zbór Świadków Jehowy nie jest religią a związkiem wyznaniowym.
Masz całkowitą rację.
Zbór Świadków Jehowy to oczywiście nazwa ruchu religijnego czy też instytucji natomiast nie religii.
Podobnie Kosciół Katolicki to nie nazwa religii a instytucji religijnej. Religie to np. chrzescijaństwo, judaizm, islam itd.

Czyli w skrócie: religia to np. chrzescijaństwo.
Wyznanie- np. rzymskokatolickie
Instytucja religijna - np. Kościól Katolicki.

Cytat:
Napisane przez aniko 23
dobra nie mam czasu ani ochoty pisac poematow zeby ci to jeszcze prosciej wyłozyc...ani nie mam zamiaru sie spierac z toba...

twoja wola twoja mysl twoja opinia
Dziękuję za rozmowę.

Cytat:
Napisane przez Wyrak
Titina, ja tam nie zamierzam kopac sie z koniem, wiec sobie odpuszcze[/IMG]
Oj Wyrak, ty to potrafisz komplementować kobiety.

IHAaAaAaAAAAAA

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 18:55   #1232
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość

Oj Wyrak, ty to potrafisz komplementować kobiety.

IHAaAaAaAAAAAA
Wlasnie sie obawialem ze to zostanie tak odczytane - nie mialem zamiaru nazwac Ciebie koniem, czy w jakikolwiek inny sposob okreslac, nazywac itd. Po prostu uzylem tej frazy, zeby zobrazowac brak mozliwosci konstruktywnego rozwiniecia dyskusji. Pozdrawiam.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:02   #1233
goldfish3000
Wtajemniczenie

Ale " IHAaAaAaAAAAAA " było bardzo zabawne
Serio Titina
Klimacik się nieco zluzował i chwała Najwyższemu ..... (tu wpisać odpowiednie).

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:31   #1234
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nigdzie nie napisalem ze interpretuje wszystko na zasadzie symboli. To raz, dwa to nie jest zadna kwestia interpretacji - Biblia wielokrotnie pisze wyraznie ze Jezus jest Bogiem i SJ to ignoruja i glosza cos przeciwnego. Nie ma tu zadnej roznicy interpretacji tylko sprzecznosc z trescia Biblii. Gdyby interpretowali Biblie jakkolwiek, to by uznawali ze Jezus jest Bogiem.

ale nie musisz krzyczeć zrozumiałam Twoje przesłanie.
Stary 2009-01-06, 19:41   #1235
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
ale nie musisz krzyczeć zrozumiałam Twoje przesłanie.
KRZYK WYGLADA TAK. To bylo po prostu pogrubienie, lubie sobie czasem po [b]owac

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 19:44   #1236
Kancia
Zakorzenienie

ale wydźwięk przekazu zachowany, miało być dosadniej i było

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-01-06 o 19:45 Powód: zmiana toku myślenia :p:
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 22:25   #1237
euforia112
Raczkowanie

Sylwusia zablokowana, Dusia uciekła i wymigała się od konkretnych pytań (ciekawi mnie tylko, jak zachowa się głosząc słowo boże u kogoś w domu, kto zada jej podobne pytania? )Pewnie powie, że musi uciekać bo ma spotkanie, ale wróci za tydzień... , Asia została całkowicie znokautowana przez Wyraka. Szkoda a tak wczułam się w ten wątek. Przez rok uczęszczałam na zajęcia ukazujące wszystkie spory i pokazujące kontrowersje wokół chrześcijaństwa,chciałam dodać coś "mądrego" od siebie hehe, ale tak się zaczytałam i w zasadzie Wyrak wszystko trafnie podsumował. A tak w ogóle to Wyrak kojarzysz mi się z filozofem logikiem, z naciskiem na logikiem.
euforia112 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 22:49   #1238
kybele
Rozeznanie

a ja mam jeszcze pytania jesli ktos tu wejdzie od swiadków

1.dlaczego kiedys śj nie mogli uzywac krwiozastepczych lekarstw a teraz moga?
2.dlaczego kiedys nie mozna było isc do słuzby zastepczej (zamiast wojska) i tysiace swiadków gineło we wiezieniach a teraz mozna isc odrobic wojsko?

pytania skopiowane z innego watku ale bardzo mnie interesuja odpowiedzi

Edytowane przez kybele
Czas edycji: 2009-01-06 o 22:51
kybele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 07:00   #1239
rabid
Zadomowienie

kybele, to się nazywa dostosowywanie do realiów i robi to wiele wspólnot wyznaniowych. Z jednej strony ŚJ ciągle trzymają się swoich świętych zasad a z drugiej wygodniej im funkcjonować w społeczeństwie. Zarejestrowali się w Polsce z tych samych powodów. Akurat przez te ponad 140 lat to KK zmienił u siebie więcej.

A o szczegóły zapytaj kogoś poważniejszego a nie trzech dziewczynek które nie mogą się nawet zdecydować w co wierzą i które pomijają każde pytanie na które nie daje odpowiedzi Strażnica

Edytowane przez rabid
Czas edycji: 2009-01-07 o 07:02
rabid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 10:45   #1240
smiley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kybele Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze pytania jesli ktos tu wejdzie od swiadków

1.dlaczego kiedys śj nie mogli uzywac krwiozastepczych lekarstw a teraz moga?
2.dlaczego kiedys nie mozna było isc do słuzby zastepczej (zamiast wojska) i tysiace swiadków gineło we wiezieniach a teraz mozna isc odrobic wojsko?

pytania skopiowane z innego watku ale bardzo mnie interesuja odpowiedzi
trudno mi powiedzieć o tym co było kiedyś niestety...bo nie zna sie realiów tamtych czasów (przynajmniej ja nie wiem jak to naprawde było w czasie np. wojny dla ŚJ])
ale wydaje mi sie że z tymi lekarstwami jest tak że kiedyś nie były one tak bardzo rozpowrzechnione.
tak samo z służbą wojskową dawniej chyba nie byłotakich mozliwosci i albo idziesz na front albo do wiezienia
trudno mi cokolwiek powiedziec, mowie to co ja mysle ;P moze ktos madrzejszy sie wypowie ale ja z racji wieku mało wiem ;]

Kolejnym moim (może niezbyt trafnym) przemysleniem jest to że każde wyznanie czasem zmienia jakieś rzeczy. I to nie tylko ŚJ ale np. KK rownież
i o ile u ŚJ te zmiany są dość małe to w Kościele już gorzej
np. ostatnio czytałam że Kosciół wycofuje imię Jahwe(Jehowa) ze swoich przekładów Biblii i że ma być ono zastąpione Adonai. To jest już porządna zmiana. TUTAJ WYPOWIEDZ RABIDa której nie przeczytałam
Cytat:
Akurat przez te ponad 140 lat to KK zmienił u siebie więcej.
Kilka dni temu znalazłam z kolei info na onecie że ŚJ przepowiadają koniec świata na 2034r.
i tu kolejna bzdura, nieiadmo skąd wzieta

A jeśli chodzi o nachalność bo to chyba nawiększy z porblemów
Ja raczej staram sie nie byc nachalna. Wystarcz że ktos powie mi np. "Nie życzę sobie waszych wizyt" to porpostu omijam ten dom.
Aczkolwiek wiem że są też nechalini glosiciele. Zazwyczaj chyba są to osoby starsze, którym religia zmieniła całe zycie i są tacy zachwyceni że chcą podzielic sie tym z całym światem i nie widzą że to może być dość natarczywe Są tacy ludzie i nic się z tym nie zrobi. Najlepiej powiedzieć żeby sobie zapisali wasz nr domu i nigdy tu nie zaglądali bo sobie tego nie życzycie.

Troche ta dyskusja zeszła na niewłąsciwy tor. Mielismy tu mówić o stereotypach dotyczących ŚJ, o odczuciach innych wyznań do SJ a nie do przekonywania się czyja religia jest lepsza. Najważniejsze w życiu to trcymanie sie zasad biblijnych.

Ja jestem z rodziny podzielonej (tata-katolik[wierzacy,niepraktukujący], mama-ŚJ)
dlatego mam porównanie tych wyznań Mimo że miewam czasem wątpliwości to staram się sama do tego dojść Zazwyczaj z wiekiem zaczynam rozumieć niektóre rzeczy. I zawsze staram się metodą odzucania wybrać najlepszą dla mnie religię(spośród ŚJ, KK, Judaizmu, Islamu [reszte niekoniecznie znam;]). Zawsze wychodzą Świadkowie Jehowy. Tylko powtarzam...to mój wybór ;P

Edytowane przez smiley
Czas edycji: 2009-01-07 o 10:47
smiley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 11:42   #1241
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smiley Pokaż wiadomość
Ja jestem z rodziny podzielonej (tata-katolik[wierzacy,niepraktukujący], mama-ŚJ)
dlatego mam porównanie tych wyznań Mimo że miewam czasem wątpliwości to staram się sama do tego dojść Zazwyczaj z wiekiem zaczynam rozumieć niektóre rzeczy. I zawsze staram się metodą odzucania wybrać najlepszą dla mnie religię(spośród ŚJ, KK, Judaizmu, Islamu [reszte niekoniecznie znam;]). Zawsze wychodzą Świadkowie Jehowy. Tylko powtarzam...to mój wybór ;P
Wiesz, ja na Twoim miejscu jeszcze poczytałabym sobie o wschodnich systemach filozoficznych, zainteresowałabym się buddyzmem itp.

Bo po tym co tu czytałam, po prostu bałabym się negatywnego wpływu. Dzieci od małego chowane przez 2 ŚJ nie mają takiej możliwości jak Ty, nie mogą poznawać pozostałych religii, i dlatego ciesz się że możesz póki czas - bo może być za późno

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 13:16   #1242
Elfir
Zakorzenienie

Naprawdę spośród wielu religi można dobrowolnie wybrac ŚJ? Myślałam, że tylko konserwatywne babcie nie mające zbytniego wyksztalcenia sie na to nabieraja.

Dla mnie organizacja ŚJ to taki religijny Amway.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:20   #1243
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

ok to ja powiem bo sie jeszcze nie chwialilam w tym watku o wizycie sj jaka zlozyli mojemu tz. (on jest anglikiem)
dzwoni domofon, ja podnosze sluchawke i slysze ze urzad miejski miasta krakowa i ze maja wiadomosc dla obcokrajowcow zamieszanych w tym miescie (tz prowadzi dzialalnosc wiec pomyslalam ze mozliwe) dalam sluchawke tz on ich wpuscil na nasza czesc klatki a oni do niego ze maja straznice po angielsku i zeby sobie poczytal.
tz sie zdenerwowal bo w anglii tez go nachodzili

tydzien pozniej tz nie bylo, znow domofon, ten sam koles co tydzien temu przedstawial sie jako przedstawiciel urzedu miasta powiedzial ze jest przyjacielem mojego tz i chce pogadac. ja sie pytam czy to sj a on ze ne ze przyjaciel.

nie wpuscilam go. kazalam nad wiecej nie nachodzic.. w tym tyg ich nie bylo.
faktycznie wystarczylo raz powiedziec ale jakie to bylo denerwujace, te klamstwa aby dostac sie tylko na klatke..

ech.. nigdy nie zostane sj i bede chronic syna aby sie do nich nie przylaczyl.

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:27   #1244
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ok to ja powiem bo sie jeszcze nie chwialilam w tym watku o wizycie sj jaka zlozyli mojemu tz. (on jest anglikiem)
dzwoni domofon, ja podnosze sluchawke i slysze ze urzad miejski miasta krakowa i ze maja wiadomosc dla obcokrajowcow zamieszanych w tym miescie (tz prowadzi dzialalnosc wiec pomyslalam ze mozliwe) dalam sluchawke tz on ich wpuscil na nasza czesc klatki a oni do niego ze maja straznice po angielsku i zeby sobie poczytal.

tydzien pozniej tz nie bylo, znow domofon, ten sam koles co tydzien temu przedstawial sie jako przedstawiciel urzedu miasta powiedzial ze jest przyjacielem mojego tz i chce pogadac. ja sie pytam czy to sj a on ze ne ze przyjaciel.

faktycznie wystarczylo raz powiedziec ale jakie to bylo denerwujace, te klamstwa aby dostac sie tylko na klatke..

jestem w szoku? sprytni sa no trzeba to przyznac

ja kiedys raz wzielam od nich te gazetke z ciekawosci...

po wyrazeniu woli zabrania gazetki ŚJ zaczal pakowac sie mi do ogrodu a ja go wycofalam i kazalam podac przez plot...

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:30   #1245
titina
Zakorzenienie

Cytat:

I tak oto legła w gruzach teoria że tylko dzieci Świadków Jehowy nie mają prawa do wyboru własnej religii.

Stary 2009-01-07, 13:47   #1246
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smiley Pokaż wiadomość
Nie musisz wybierać. Możesz zacząć kochać siebie, nie istotę której nikt nie widział i jeszcze nikomu bezpośrednio nie pomogła. Zastanów się po co dobrowolnie narzucać sobie system myślowy. Jakkolwiek to brzmi, religie to marketing połączony z zastraszaniem konkurencji który przetrwał dzięki lukom w naszej wiedzy o śmierci i wszechświecie, dzięki ludzkiej potrzebie przynależności do grupy i dzięki temu, że większość osób nie chce myśleć, że ich życie zależy przede wszystkim od nich samych. Najłatwiej wszystkie niepowodzenia tłumaczyć wolą kogoś na górze i jeszcze żyć z myślą, że po wszystkim czeka nas wieczne życie w raju.

'Czy bóg jest takim aż prostakiem, czy naprawdę zakłada tak nieskomplikowany scenariusz?'

Raje się różnią, ale zawsze chodzi o to samo - wieczne szczęście. Czy to nie wspaniały chwyt? I oczywiście nikt tego nie podważy, bo nikt nie zna prawdy. Wierz w naszego boga a będziesz szczęśliwy. Jak bardzo różni się to od reklamy jogurtu?

Nie zabronię ci wierzyć, nawet nie mam nic przeciwko, ale zwróć uwagę na to, że nie robisz tego bezinteresownie. Otrzymasz w zamian szczęście - wieczne szczęście. Ale dopiero wtedy, kiedy nie będziesz już mogła powiedzieć 'a przecież obiecywaliście'.

Cytat:
I tak oto legła w gruzach teoria że tylko dzieci Świadków Jehowy nie mają prawa do wyboru własnej religii.
'Mamusiu, mogę wstąpić do sekty?'

Edytowane przez rabid
Czas edycji: 2009-01-07 o 13:50
rabid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:56   #1247
smiley
Zadomowienie

Cytat:

troche trudno mi w to uwierzyc ;/
smiley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 14:05   #1248
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość

Padłam

Mi naprawde jest ciężko uwierzyć, że ktoś dobrowolnie wybiera przynależność do takiej organizacji, jaką są ŚJ. Bo mimo, że związek wyznaniowy, mimo że niby zarejestrowany (wklejałam ciekawy tekst z racjonalista.pl na temat legalizacji śj w Polsce, i troszkę to naciągane ), to dla mnie i tak zalatuje sektą.

Normalne, że wyłapują jednostki z problemami, załamane - wiadomo, jak trwoga to do Boga, ale to, że zdrowy na umyśle człowiek ze zdolnością racjonalnego myślenia przyłącza się do tego towarzystwa, jest dla mnie niepojęte.

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 14:08   #1249
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz wybierać. Możesz zacząć kochać siebie, nie istotę której nikt nie widział i jeszcze nikomu bezpośrednio nie pomogła. Zastanów się po co dobrowolnie narzucać sobie system myślowy. Jakkolwiek to brzmi, religie to marketing połączony z zastraszaniem konkurencji który przetrwał dzięki lukom w naszej wiedzy o śmierci i wszechświecie, dzięki ludzkiej potrzebie przynależności do grupy i dzięki temu, że większość osób nie chce myśleć, że ich życie zależy przede wszystkim od nich samych. Najłatwiej wszystkie niepowodzenia tłumaczyć wolą kogoś na górze i jeszcze żyć z myślą, że po wszystkim czeka nas wieczne życie w raju.
'
otóż to, nic dodać nic ująć ...

kropka już CI mówiłam, wydaje mi się, ze to już przesada stosować takie sztuczki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 14:20   #1250
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz wybierać. Możesz zacząć kochać siebie, nie

- Nie, synku. Bedziesz dzwonił domofonami i nachodził ludzi.
- Ależ mamusiu, co mamusia. Ostatecznie chyba lepiej dzwonić domofonem niż w jedyny w tygodniu wolny dzień od pracy, gdy ludzie chcą wypocząć, co pare godzin tłuc się jak w amoku półmetrowym dzwonem by w promieniu trzech kilometrów dzwoniły wszystkim koronki w zębach i szyby w oknach.
- Powiedziałam: nie.
- Nawet gdy nie będę tak bezczelny i nie będę dzwonił domofonem w Wigilię, w środku nocy, tak jak to zrobili ci od dzwona mając w nosie to, że istnieją też ludzie którzy nie wybierają się na pasterkę i zwyczajnie śpią?
- Nawet. Dam ci linka do wątku na wizaz.pl gdzie Wyrak zmiażdzył filozoficznie trzy nastolatki od nich i będziesz wiedział że to samo zło.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2009-01-07 o 14:25
Stary 2009-01-07, 14:25   #1251
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
- Nie, synku. Bedziesz dzwonił domofonami i nachodził ludzi.
- Ależ mamusiu, co mamusia. Ostatecznie chyba lepiej dzwonić domofonem niż w jedyny wolny dzień od pracy, gdy ludzie chcą wypocząć, co pare godzin tłuc się jak w amoku półmetrowym dzwonem by w promieniu trzech kilometrów dzwoniły wszystkim koronki w zębach i szyby w oknach.
- Powiedziałam: nie.
- Nawet gdy nie będę tak bezczelny i nie będę dzwonił domofonem w Wigilię, w środku nocy, tak jak to zrobili ci od dzwona mając w nosie to, że istnieją też ludzie którzy nie wybierają się na pasterkę i zwyczajnie śpią?
- Nawet. Dam ci linka do wątku na wizaz.pl gdzie Wyrak zmiażdzył filozoficznie trzy nastolatki od nich i będziesz wiedział że to samo zło.

fraszka Na Kościół

autor Anty ( nie wazne co kto o czym)

Stary 2009-01-07, 14:27   #1252
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Cytat:
Dzieci te właśnie mają prawo wybrać sobie religię, bo skoro redzice są w Zborze ŚJ, to do żadnej religii nie należą, a to w co wierzą i jak.... to już inna historia, z żadną religią nie związana bezpośrednio, oczywiście tylko pośrednio z Chrześcijaństwem, bo Pismo Święte czytają.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 14:50   #1253
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci te właśnie mają prawo wybrać sobie religię, bo skoro redzice są w Zborze ŚJ, to do żadnej religii nie należą, a to w co wierzą i jak.... to już inna historia, z żadną religią nie związana bezpośrednio, oczywiście tylko pośrednio z Chrześcijaństwem, bo Pismo Święte czytają.
Zupełnie nie masz racji. Oczywiście ŚJ należą do "jakiejś" religii. Z religioznawczego punktu widzenia należa do judeochrzescijaństwa i są millenarystami należąc do ich badackiego nurtu.

W świecie religii, wierzeń i przekonań istnieje istnieje jeszcze wiecej sklasyfikowanych światopoglądów opierajacych się na Biblii nie uznajacych np boskosci Jezusa, dogmatu o Trójcy itd.

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
fraszka Na Kościół

autor Anty ( nie wazne co kto o czym)
Ja nie jestem anty SJ ani anty KK i po żadnej ze stron. Ja po prostu trzeźwo i logicznie stosuję te same kryteria oceniajac działalność KK i SJ w kategoriach uciążliwości i naprzykrzania się.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2009-01-07 o 16:49 Powód: literówka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 15:07   #1254
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Zupełnie nie masz racji. Oczywiście ŚJ należą do "jakiejś" religii. Z religioznawczego punktu widzenia należa do judeochrzescijaństwa i są milleranystami należąc do ich badackiego nurtu.

W świecie religii, wierzeń i przekonań istnieje istnieje jeszcze wiecej sklasyfikowanych światopoglądów opierajacych się na Biblii nie uznajacych np boskosci Jezusa, dogmatu o Trójcy itd.

Ja nie jestem anty SJ ani anty KK i po żadnej ze stron. Ja po prostu trzeźwo i logicznie stosuję te same kryteria oceniajac działalność KK i SJ w kategoriach uciążliwości i naprzykrzania się.

przejrzalam pare postow Twoje autorstwa i mysle ze jestes anty kk...

moge siie mylic ale tak mysle

Stary 2009-01-07, 15:16   #1255
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
przejrzalam pare postow Twoje autorstwa i mysle ze jestes anty kk...

moge siie mylic ale tak mysle
Oczywiście możesz myśleć co chcesz.

W moich postach odnoszę się do KK ponieważ osoby atakujące ŚJ należą akurat do tego kościoła. Większość rzeczy które zarzuca się tutaj ŚJ robiąc z nich "złą sektę" można by było zarzucić równie dobrze KK.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2009-01-07 o 15:18
Stary 2009-01-07, 15:33   #1256
asia0282
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez euforia112 Pokaż wiadomość
Sylwusia zablokowana, Dusia uciekła i wymigała się od konkretnych pytań (ciekawi mnie tylko, jak zachowa się głosząc słowo boże u kogoś w domu, kto zada jej podobne pytania? )Pewnie powie, że musi uciekać bo ma spotkanie, ale wróci za tydzień... , Asia została całkowicie znokautowana przez Wyraka. Szkoda a tak wczułam się w ten wątek. Przez rok uczęszczałam na zajęcia ukazujące wszystkie spory i pokazujące kontrowersje wokół chrześcijaństwa,chciałam dodać coś "mądrego" od siebie hehe, ale tak się zaczytałam i w zasadzie Wyrak wszystko trafnie podsumował. A tak w ogóle to Wyrak kojarzysz mi się z filozofem logikiem, z naciskiem na logikiem.
No wiesz ja sie nie czuje znokautowana kazdego wola w co wierzy.
asia0282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 15:40   #1257
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
W moich postach odnoszę się do KK ponieważ osoby atakujące ŚJ należą akurat do tego kościoła. Większość rzeczy które zarzuca się tutaj ŚJ robiąc z nich "złą sektę" można by było zarzucić równie dobrze KK.
Zdecydowanie uparłaś się być przeciwko KK, bo na mój post, w którym pisałam, co o Zborze SJ sądzą przedstawiciele innej religii, mianowicie muzułmanie, odpowiedziałaś zresztą niezbyt grzecznie w ten oto posób:

Cytat:
Co to za argumentacja co na temat SJ sądzi świat Islamu? A co świat Islamu sądzi na temat działu "Intymnie" serwisu wizaz.pl ?

55 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 15:46   #1258
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowanie uparłaś się być przeciwko KK, bo na mój post, w którym pisałam, co o Zborze SJ sądzą przedstawiciele innej religii, mianowicie muzułmanie, odpowiedziałaś zresztą niezbyt grzecznie
Przepraszam, ale to zdanie jest dla mnie bez sensu.

Uparłam się być przeciwko KK bo zadałam pytanie:

Co to za argumentacja co na temat SJ sądzi świat Islamu? A co świat Islamu sądzi na temat działu "Intymnie" serwisu wizaz.pl ?

?

Stary 2009-01-07, 15:51   #1259
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Przepraszam, ale to zdanie jest dla mnie bez sensu.

Uparłam się być przeciwko KK bo zadałam pytanie:

?
Widzę, że sprawia Ci radość udawanie, że nie rozumiesz tego, co sama napisałaś, no trudno.

55 kg
Stary 2009-01-07, 15:54   #1260
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

twierdzisz ze KK to sekta
ze ogranicza ludzi a to w kwestiach jak np. joga...Harry Potter...medytacja...

twerdzisz ze nie tolerujesz nietolerancji wobec wyznan religijnych a piszesz paszkwile z powodu bicia dzwonow w niedziele ktore budza cie gdy chcesz pospac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości