![]() |
#4411 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
![]() ![]() Dwa lata temu byłam w Egipcie z ówczensym TŻ. Mnie nie dopadła zemsta faraona, ale jego i owszem. Ależ było romantycznie ![]() ![]() Aha, ale faktycznie jako + muszę powiedzieć, że nurkowanie było cudowne i napaliłam się na kurs ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Haniu jestem tak spragniona tej fasolówki że nawet sobie nie wyobrażasz ![]() Cytat:
Popieram całym serduchem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spoko z TZ w wielkim lożu tez mozna sie kochać ![]() Cytat:
Ale Grecja (kontynentalna) i Turcja ...i Bulgaria zaraz po nich, a później kolejno wyspy greckie, Maroko, Czarnogóra, Chorwacja, Hiszpania, Sycylia, Kalabria, Malta, Cyklady..i na koncu Kanary.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-07 o 14:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
Dzwonił mąż i mu oświadczyłam o zmianie planów wakacyjnych, zachwycony nie był
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Haniu mnie się właśnie wydaje, że strasznie przepłaciliśmy, ale cóż już się tego nie odwróci;/ Edit: Ja miałam ochotę na Maroko, ale po tym co napisała Hania-kusicielka:P to zaczynam myśleć o Hiszpanii i Grecji, może jakaś wysepka jednak boje się o pogodę. Dorinko Egipt też jest fajny, pooglądaj sobie ich hotele, plaże, nurkowanie, na bank Ci się spodoba bo z tego co wywnioskowałam to lubisz wygode ![]() Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2009-01-07 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
Hania Ty pamiętasz co nam i sobie obiecałaś pod koniec roku, odnośnie wyjazdów służbowych ????
![]() ![]() Mango na wyjazdach lubię zdecydowanie wygodę i dobrą zabawę ![]() ![]() ![]() On był i w Grecji i w Egipcie, nie wiem dokładnie o co chodzi, że takie parcie ma na ten Egipt ??? Bo o zwiedzanie tu nie chodzi ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-07 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widocznie TŻ ma miłe wspomnienia, ja również ![]() Może TŻ-towi właśnie ten luksus odpowiada?? WIele osób z tego powodu tam wraca... Taka nasza próżność... ![]() Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2009-01-07 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Dorinko, przecież Ciebie tam ci tubylcy w Egipcie będą traktować jak atrakcję turystyczną- blondynka i to jeszcze taka ładna. Powiedz mężowy że to może nie być łatwe ![]() Oj musi być chyba Grecja w tym roku, nic innego do mnie nie przemawia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może on lubi takie sprawdziany ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | ||
Zakorzenienie
|
Nom niestety..cenią się.
![]() Cytat:
![]() Następnym razem wybierzecie Grecję. Cytat:
Poza tym masz duzy wybor tras...niebieskich zazwyczaj sporo..a niebieskie w Alpach to takie ze kijkami trzeba się odpychac zeby jechać ![]() Aczkolwiek 1 raz jest dość ciężki...przestrzen i wysokosc przeraza. Ja plakalam jak bóbr..kipa z nosa mi ciekła a nogi trzęsły jak galareta. Mąz tez miał stersa w zeszlym roku. Jak zobaczył z czego ma zjeżdźać...zapalił 3 papierochy na raz..wypił poł flaszki piersiowki whiski i dopiero się odwazył ![]() Ale biedaka od razu na czerowną trasę wywiezlismy...zreszta moj 1 zjazd w zyciu tez odbyl sie na czerwonej trasie na 3 tysięczniku w Alpach ![]() Bylam 2 razy w Szczyrku, po 2 tygodnie czyli w sumie sporo ![]() Będąc tydzien w Alpach, a zaraz po tym jadąc w polskie gory czujesz się tak jakbyś po zakupach perfum w pięknym centrum handlowym poszła na miejski bazary kupić kilo słoniny. Bez kitu. Na stokach w Alpach masz wszystko wygladzone, wyratrakowane Super restauracje z pycha zarciem, czystymi kibelkami, leżakami, grzanym winem (w szklance) z pomaranczą i co najwazniejsze: stoków bez liku z wyciagami krzeselkowymi gdzie krzeselka są powleczone czerwoną skórą..do tego slonce, gwarantowany snieg i wszystko co trzeba. W Szczyrku było tak.....mgła (non stop), tlum ludzi, muldy, kamienie, same orczyki, knajpy w budach, z kaszanką na plastiku i winem w plastikowym kubku który parzył w ręce, Toi Toi zasypany do połowy sniegiem więc siusianie w krzaczki (co nie jest łatwe w ciuchach narciarskich i przy 10 stopniowym mrozie). Brak miejsc do siedzenia więc głownym miejscem spoczynku byly wlasne narty. Nie wiem czy coś się zmienilo..i czy gdzies jest lepiej..ale z relacji brata wiem ze w Krynicy ta sama porazka. Ja się nie dziwię ze ludzie nart nie lubia jak jeżdzą w takich warunkach.
![]() |
#4421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj będzie niebezpiecznie w mieście do któego pojedziecie. Pióra będą latać ![]() Kurdeeee... Ale się wkurzyłam aaaaa... ![]() Oddaliśmy dziś auto do serwisu rodziców mojej koleżanki. Schodziło trochę na lewo, myslalam że to jakiś drobiazg za 200 zł max. No i niestety nie, do roboty jest belka, koszt 800-1200 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tymczasem spadam na kawę z koleżanką Pa dziewczynki ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-01-07 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja lubie ten klimat związany z nartami, jednak ze mnie jest straszny cykor, jeśli jest stromo i są muldy to poprostu panikuje i kaplica... Nogi z waty i tracę kontrolę nad jazdą, tak jakbym miała pierwszy raz narty na nogach ;/ tragedia... Jakąś blokadę mam... Dlatego przeraziło mnie, jak napisałaś, że Ty miałaś stracha, w takim razie to ja już leże... P.S. Haniu wyczerpałaś tygodniowy limit chwalenia Cię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jest zdanie- podsumowujące całego Twojego posta ![]() ![]() Mnie najbardziej w polskich górach zniechęcają fatalnie przygotowane, oblodzone pod koniec dnia stoki, pełne muld i kamieni, tak że narty można sobie naprawdę nieźle zniszczyć... Orczyki, które co chwilę stają, 20 minutowe kolejki do wyciągów, krótkie i wąskie trasy (czekac 20 minut żeby zjechać w 2 min to się trochę słabo kalkuluje). W Alpach przyjemność i czysty relaks. I można się po prostu wyjeździć za wszystkie czasy. Dorinko, udanej rozmowy, pa Zgadza się ![]() ![]()
![]() Edytowane przez zara_84 Czas edycji: 2009-01-07 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() chciałam sie tylko pochwaliv, ze dostałam z TZ urlop i jedziemy 16 stycznia (w nastepny piatek po pracy) na 2 tygodnie do Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podpowiedzcie mi, co mam zrobić. Napaliłam się na Egipt i jestem prawie pewna, że w sobotę coś wybiorę i wpłaciłabym zaliczkę, ale przecież cały czas staramy się z Tż o dzidzię. A co jeśli w miedzyczasie zaciążę? W ciąży lot chyba nie jest wskazany? Jestem w kropce.
![]() |
#4427 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż to ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mango..spoko spoko nic sie nie bój. Ja miałam cykora bo miałam narty na nogach 1 raz w zyciu i 1 raz w zyciu bylam w górach jako takich...a znajomi wywieźli mnie na 3 tys m n.p.m i kazali jechac czerwoną trasa... nawet ja wymiękłam ![]() Cytat:
![]() A co ![]() Żeby mi jeszcze podwyżki za to paplanie dawali ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochane jestescie ![]() Cytat:
![]() ![]() Diana...jak o dzidzę sie staracie, ja bym nie rezerwowała. Jak okaże sie, ze bobo w drodze, a wczasy zarezerwowane stracisz pieniązki. Wiadomo nie 100% ale stracisz. W ciązy nie mozna latać.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-01-07 o 16:27 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
Haniu oj tak jestem bardzo szczęsliwa, nie było mnie juz w domku ponad pół roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() coz za zgranie...wy tu gadu gadu o cieplych krajach a my wlasnie dzis kupilismy wczasy do Grecji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pochwalisz się chyba obrączkami i suknią? ![]() Aaaa a z samochodem wyszło strasznie niefajnie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście o tych wczasach, że ja myślami byłam już w Egipcie, Turcji i na stoku w Alpach jak czytałam wasze posty
![]() Cytat:
![]() Do 16 może się trochę ociepli, bo teraz, to jest katastrofa. Ja strasznie ciepłolubna jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, tylko wczasy i wczasy... a ja w tym roku z powodu remontu pojadę, jak to mówił mój śp. dziadek, ryczką pod łóżko
![]() Ale marzą mi się wczasy pod palmami, ciepłe morze, driny z parasolką itp. Więc w przyszłości wybiorę Chorwację, z wiadomych względów, albo Grecję ![]() Tak, jak Dorinka, na wczasach chce mieć wygodę, zabawę i nie chcę się męczyć jakimś przesadnym łażeniem czy coś. Na szczęście mój TŻ jest podobny do mnie w tej kwestii. zaro, ale beznadziejna sytuacja z tym autem. Ja na Twoim miejscu bym popytała u innych mechaników. Wiem z doświadczenia TŻ, że czasem są gigantyczne nawet różnice w cenach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Porozmawiam jutro na spokojnie z Tż, ale dla mnie bobo ważniejsze. Haniu, a gdybyśmy tak chcieli w ostatniej chwili się zdecydować, no powiedzmy z musu czekalibyśmy do tego września to ceny są tragicznie wyższe?
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() jakoś nie mogę się wbić w temat ![]() Madzia - super,że wpadniesz do kraju ![]() Dzisiaj dopiero przeczytałam - stokrotko trzymaj sie kochana ![]() ![]() Wy tu o urlopie, a ja jescze w podróży poślubnej nie byłam. Teściowa chce nam zafundować wycieczkę w Czechy i jechać z nami. A kysz!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ubawiłam się tą teściową ![]() ![]()
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Madzialenko to super
![]() dorinko - ja bylam w grecji i mi sie nie podobalo, jak widac gusta sa rozne i kazdy ma inne zdanie w tych kwestiach ![]() a takie male pytanko - Wy bez malego jedziecie? bo pisalas o balowaniu w nocy - a co z dzieckiem wtedy jesli jedziesz z nim? my z moim TZ w kwestii wakacji jestesmy rozni - ja bym chciala lezec pod palma z drinkiem a TZ zwiedzac ile sie da ale mysle ze mozna pojsc na kompromis i troche lezec i troche zwiedzac nas znow omina wakacje w cieplym kraju ![]()
#4439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lemoorko, rozśmieszyłaś mnie z tą teściową ![]() ![]() Sviniecko, a dlaczego Ci się Grecja nie podobała?
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.