![]() |
#991 | |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na razie robię sobie raz dziennie siekierę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Wiedźma
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)
Ja dla odmiany miałam nadzieję na potwora.
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja maniera może wynikać z tego, że polski jest dla mnie językiem wyuczonym, nie pierwotnym. Stał się obecnie dla mnie tym najważniejszym, ale jednak proces uczenia może mieć znaczenie. Myślę, że tu nie tyle o moje filozofowanie chodzi, co o to, że ja filozofuję impulsywnie i czasem robię to bezpośrednio pod wpływem jakiejś wypowiedzi. Wówczas, nawet jeśli podkreślam jak mogę, że to akademickie rozważania, Autor, czy Autorka wypowiedzi, która była dla mnie inspiracja może czuć się wywołany do tablicy. Myślę, że to ma na myśli Irkax. I myślę, że czasem powinnam się wstrzymać. Tym razem taki właśnie miałam zamiar, choć temat dotknął mnie bezpośrednio i nawet początkowo mi się udało. A potem dostałam tę wiadomość i okazało się, że zabolało nie tylko mnie. I wiem, dlaczego ta osoba się nie odzywa. Bo byłaby na moim miejscu. Przykre jest to, że kiedy moja wypowiedź kogoś dotyka, to jest wielki szum, a kiedy czyjaś wypowiedź dotyka mnie, okazuje się, że ten ktoś ma prawo tak pisać, bo nawet jeśli napisał coś kontrowersyjnego, to przecież nie miał złych intencji. Nie sugerowałam, że miał. Próbowałam przenieść tam rozmowę. Zerknij proszę.
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta bardzo lubie ![]() Pij, pij. A w odchudzaniu przewaznie jest taki 'zastoj' po systematycznej utracie wagi. Cwiczysz Gryczany? xx |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 | ||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Najlepiej wiesz jak jest miedzy Wami, chodzi mi o to że jak mu powiedziałaś że chcesz odejśc bo go nie kochasz, no to pomyśl jak on się czuje...faceci myślą inaczej niż kobiety- dla nich wszystko jest czarno-białe, jednoznaczne, my kobiety wszystko bardziej komplikujemy. Ty mówisz- odchodzę a masz na myśli chłopie rób coś aby nas ratować- widzę że tego oczekujeszod niego. On słysząc twoje odchodzę myśli- to juz koniec, ona odchodzi nie kocha mnie, nic nie mogę już zrobić- i nic nie robi. jeśli chcesz porozmawiać i coś wyjaśnić musisz sama z tym wyjść do niego. jeśli naprawdę jesteś zdeydowana i on to wie i czuje ze to ostateczna decyzja to raczej nie oczekuj tego że będzie Cię zatrzymywał, bo niby po co... Cytat:
![]()
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=92595 ![]() Sama się nad tym zastanawiałam, bo lubię czerwoną herbatę (i tylko taką), ale dziewczyny piszą też o możliwych skutkach ubocznych... Edytowane przez nebraska Czas edycji: 2009-01-07 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
BAN stały
|
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2009-01-07 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj ex tez wiedzial, ze ja chce odejsc. Wiedzial na 101% a mimo wszystko dzialal. Z tym, ze to jego bycie milym, uczynnym, te kwiatki doprawadzaly mnie tylko do lez rozpaczy. Ot wazonowe wyrzuty sumienia... Teraz po miesiach kilku juz odpuscil, tak owszem, pomoze mi, ja jemu ale bez fajerwerkow. (oprocz kiedy po pijaku chwyta mnie za rece albo chce obejmowac a mnie az dreszcz zimny przeszywa) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sabbath powiedz tak szczerze, jak po TAKIM poście, your Angel mogła się poczuć inaczej niż wywołana do tablicy. Ba! nawet skarcona za to, że poniosły ją emocje, że histeryzuje i że nie przemyślała swojej wypowiedzi. Twój post nie miał nic z akademickich rozważań. Był skierowany bezpośrednio do Angel, mimo tego, że doskonale wiesz, czym się kończą takie zaczepne posty. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jednak najpierw pociągnęłaś tę rozmowę tutaj. Nie mam nic przeciwko offtopom (pewnie moderatorki są innego zdania ![]() ---------------------------------------------- Po prysznicu pachnieć będę Kenzo Amour
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2009-01-07 o 19:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
grozi wypollizowaniem
|
dziewczyny! sorry że pytam, ale któryś raz się zastanawiam- czy pisanie chisteria przez ch to taka forumowa maniera?..bo wiele z was tak pisze i się zastanawiam
![]()
#1000 |
Rozeznanie
|
Globalnie - Kenzo Amour.
Nadgarstkowo - Intuition. dopisek: Polly, właśnie zauważyłam Twoje pytanie. Ja nic nie wiem o takiej modzie. Histeria to histeria i nie tylko, że tak jest prawidłowo, ale nawet "eleganciej";-) wygląda przez samo "h".
Sun Tzu prawie powiedział: "Jeżeli przeciwnik jest jak ziemia - bądź jak powietrze. Jeżeli przeciwnik jest jak ogień ......- sp....dalaj, bo z ogniem nie ma żartów!" Edytowane przez KomEwa Czas edycji: 2009-01-07 o 19:47 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za zwrócenie uwagi ![]()
![]() |
#1002 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie ma sensu. ( tu nie chodzi o Ciebie Sabb. - bo jasno piszesz, że to nie jest sprawa personalna ) Przecież chodziło o samą ideę, jak napisała Sabbath właśnie, że zacytuję: " ad rem" a nie "ad personam". Więc jeśli chodzi o temat pt. tekst "zabiję się" w przypadku chęci wyrażenia głębokiego cierpienia, to każdy z nas ma prawo do własnego zdania. I tak właśnie Sabbath wyraziła swoje zdanie - nie sądzę, by to był powód do urazy. Ma do tego prawo a każda z nas ma tez prawo się z tym zdaniem zgodzić lub nie. Poza tym Sabb przeniosła dyskusję do Scent Baru a wszyscy usilnie wypowiadają się nadala tutaj, a w SB ....cisza ... ![]() Pachnę już przylecianym Smokiem EDT - piękny jest - jak każdy Smok ![]() Dostałam z Truskawki liścik z życzeniami, cyt. "Miłego obcowania ze Smokiem" uśmiechnęłam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
BAN stały
|
Stwierdzam jednak że nic nie oczekuje od niego, jedynie spokoju....
Znajomymi moglibyśmy być dobrymi, ale związku dobrego nie zbudujemy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
grozi wypollizowaniem
|
Jeśli jesteś pewna...to właściwie należy gratulować opamiętania się w porę...bo najgorsza w takich sprawach jest niepewność i miotanie się. Jednak chyba warto by było wiedzieć jak to wygląda z jego perspektywy...
#1006 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś już kiedyś po takiej dyskusji podsumował Sabbath Twoją postawę zwrotem "krew wypije, a dziurki nie zrobi" i uważam, że ten zwrot jest bardzo adekwatny do Twojego sposobu przedstawiania swoich przemyśleń - wszystko to takie piękne, wymuskane, subtelne, ale uderza równie boleśnie jak otwarte zadanie ciosu. I dla obserwujących jest tak samo widoczne. Zapewniam Cię. Cytat:
Czasem warto po prostu posłuchać głosów innych osób - jak informacji zwrotnych. A kiedy natychmiast zabierasz głos i ripostujesz, chyba nie dajesz sobie szansy na prawdziwe wysłuchanie tego, co mówimy. Tyle ode mnie. ----------------------------- Pachnę jak cała Sephora ![]() Cinama edt i naprawdę, mogłabym mieć tak z 10ml tego herbacianego słodziaka, na zimę byłby całkiem miły... Kashmina Touch Max Mary i jako żywo cedrowo-piżmowa końcówka przypomina mi jakiegoś kadzidlanego niszowca ![]() J'aime La Perla i po całkiem miłym początku końcówka rozczarowuje - ale i tak uważam, że to lepsze wcielenie Flowerbomb. Lolita Fluer coś tam ![]()
![]() |
#1007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mnie źle w szkole uczyli. Cytat:
Ale masz rację. Z mojej strony koniec tematu. Jakby ktoś chciał ze mną kontynuować dyskusję to zapraszam na PW. Właśnie opróżniłam zapchaną skrzynkę ![]() Joasiu ![]()
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2009-01-07 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
BAN stały
|
On na razie zachowuje się normalnie, mówi że pewnie dopiero się źle poczuje jak się wyprowadzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
Nie chce mi się już o tym rozmawiać. Każdy widzi to co widzi i ma własny rozum, tak? Wpadłam tu jeszcze tylko podzielić się moją euforią (Euphorią ![]() ![]() Po prysznicu G2.
![]() |
#1011 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
W poście tym, pisałam najpierw: Cytat:
A potem u żyłam określenia "histeryczne" (z żenującym ortem dodatkowo). I uważam, że to przesada. Nie zwróciłam przedtem uwagi na to słowo, ale ono tam, jest, a powinno być jakies inne albo żadne. Za użycie go mogę szczerze przeprosić Your Angel i niniejszym to czynię. Słowo jest za mocne. Zgłosiłam zły post. Za podjęcie dyskusji nie przepraszam, uważam, że mialam do tego prawo, choć nie w tym wątku. W temacie zacytowanym przez Your Angel opinie też były różne. Rozumiem, że każdy może cytowac swoje, ale nie kazdy chce. Kwestia limitowanek została przedyskutowana na Gazecie i nie widzę sensu, by do tego wracać. To, co mnie wówczas nurtowało już wiem. Dobrej nocy.
![]() |
#1012 | |||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
A ze studniówki wyszła z chłopakiem, z którym przyszła jej "najlepsza przyjaciółka" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja kumpelka skutecznie się odchudziła czerwoną herbatą - miała ją pić po każdym posiłku, ale przyznała, że raczej wolała rezygnować z posiłków ![]() A na serio - każda herbata zawiera substancję, która zmniejsza wchłanianie w przewodzie pokarmowym, nie wiem, czy czerwona więcej niż inne, ale odchudzanie herbatą ( taką Camelia sinensis, a nie znachorskimi ziółkami) ma pewien sens
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | ||
Wtajemniczenie
|
Witaj w klubie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcę rozpętywać już dyskusji, napiszę więc tylko krótko o swoich ogólnych wrażeniach. A ogólne mam wrażenie, że część przykrości, jakie przyniosła dyskusja w tym wątku, wzięła się z problemów z komunikacją i zbyt dosłownego lub mylnego odczytywania pewnych sformułowań, a czasem z dawnych zadrażnień ![]() Czytając forum, czytam posty, a więc słowa (czasem niejednoznaczne), ale jeśli znam osobę, która daną rzecz napisała, to jestem w stanie sobie wyobrazić, w jakim stanie ducha pisała daną wypowiedź i mniej więcej znam jej intencje. I zazwyczaj, w większości przypadków, zakładam dobre intencje. Tak się składa, że Sabbath znam osobiście i ma u mnie tenże sam kredyt zaufania, co więcej, jestem w stanie zrozumieć, co ją mogło poruszyć w tej dyskusji. Emocje są po obu stronach, nie tylko po jednej. Przyznaję, że nie zawsze odczytywałam szarości i inne mgliste kolorki jako chęć prowadzenia rozmowy z wybraną osobą, skoro dana wypowiedź znalazła się na forum, i jeśli tym razem wtrąciłam się nie w porę, to przepraszam. Na przyszłość postaram się bardziej brać to pod uwagę (choć nie ręczę, że coś mi się nie wypsnie w trakcie spontanicznego odpisywania w wątku ![]() Pax ![]() ![]() I żeby wrócić do wlaściwego tematu wątku, to napiszę, że pachnę Crystal Noir ![]() Czy na kimś też wydaje się lekko drzewny? ![]() Mitsouko, zauważyłam, że dalej kusisz La Nuit ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
Pachne Amour, ciag jak nic
![]() Sabbath, ja obserwujac rozne dyskusje forumowe, mam takie same zdanie jak Irka i Joasia, wlasciwie pod kazdym slowem moge sie podpisac. I jeszcze dodac, ze wybitnie potrafisz wywijac kota ogonem ![]() Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2009-01-07 o 22:00 Powód: maslo maslane ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tez znam takie przypadki i to jest okropne. Nie wiem jak mozna w ten sposob budowac sobie wlasne poczucie wartosci. Ja bym sie czula jak jakas pierwsza lepsza chyba. Ale faktycznie, znam dziewczyny, ktore w sferze swoich zainteresowan maja tylko i wylacznie zajetych chlopakow. Na Landryna tez sie czasem czaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() a co do młodego wieku, moja koleżanka wyszła za mąz tez jak miała 19 lat jest szczęsliwą mężatką do dziś -czyli 11 lat, ja swojego poznałam jak miałam 17, 23 jak wyszłam za niego za mąż i nadal jest wspaniale...tak że wiek nie koniecznie musi mieć znaczenie... Co postanowisz- życzę szczęścia- chodzi tylko o to, by tak się wszystko odbyło, żeby nie pluć sobie potem w brodę, że czegoś zaniedbaliśmy
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Kagan co się dzieje Aguś? Nam możesz powiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę pod prysznic, a potem szukać nospy. Jeśli nie znajdę, to chyba skończy się na ginie z tonikiem. Szkoda, że nie mam piwa - przydałoby się coś działającego rozkurczowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej dyskusji nademocjonalnie zareagowała nie tyle Sabbath , co głównie Your Angel i Kattrina . Sabbath jest jedną z najkulturalniejszych i najciekaszych interlokutorek na wizazu. A burzliwe dyskusje wywołuje nie dlatego , że atakuje innych ale dlatego , że wielokrotnie jej zdanie czy poglądy odbierane są nadmiernie osobiście i nie winą Sabbath jest , że niektorym osobom brak szerszego spojrzenia na wiele spraw, że nie potrafią dyskutować, a pomiędzy wierszami doszukują się często , tego , czego Sabbath nie powiedziała ani nawet nie sugerowała. nadto uważam ,że stwierdzenie ,że ktoś nie do końca przemyśłął swoją wypowiedź, naprawdę nie jest jakieś specjalnie obraźliwe, tym bardziej ,że nie było w nich złej intencji, a już na pewno nie powinno wywołac takich ataków jak te , na które pozwoliły sobie Kattarina i Your Angel w stosunku do Sabbath. Ja , a może nie tylko ja , poczułam się jak wyrodna córka, która jakoś gorzej kocha swoja matkę , bo nigdy by mi nie przyszło do głowy powiedzieć, że chyba bym się zabiła gdyby jej brakło. Tak więc, w tej dyskusji różne strony mogły być urażone. Cytat:
Jeżeli piętnujesz wypowiedzi , ktore można odebrać jako ataki personalne to wypadałoby , napiętnować wszystkie "personałki" a nie tylko , wypowiedź Sabbath. Od modki zdecydowanie oczekiwałabym więcej obiektywizmu. Pachnę Midnight Rain - chodno , słodkawo i nieco mrocznie ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-01-07 o 22:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
BAN stały
|
Nie jestem tak dlugo na forum jak np. wlasnie Angel czy Sabbath, dlatego bylam nawet w szoku, ze jakis konflikt miedzy nimi byl czy jest.
Wypowiadalam sie w Bardze na temat mojego podejsci do smierci i cos jeszcze chcialabym wtracic tez tu, ale to tak bardziej odnosne samego "problemu". Czytajac wypowiedzi Sabbath i Angel nigdy, ani jednej, ani drugiej nie odebralam jakos zle. Sabb ma bardzo wyrozniajacy sie sposob pisania, moze nawet nie tyle filozoficzny co poprostu bardzo intelektualny. Aniolek natomiast jest strasznie emocjonalna osoba. Obie sa wyjatkowymi postaciami na forum, ale to chyba nie znaczy, ze kazdy musi tu kazdego lubic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.