Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-08, 12:29   #1441
sweetpinky
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
nie, do owulacji jest faza temperatur niskich ( tyle , że "niska" oznacza co innego dla każdej kobiety. u mnie to jest 36,2 u kogoś innego 36,6). Prawdopodobna owu następujęw ostatnim dniu niskich temperatur oraz w ostatnim dniu wystepowania szczytu śluzu płodnego. po owu następuje skok temperatury i utrzymuje się wyższa temperatura do miesiączki- potem spada i jest @ i tak od nowa. ale jak u Ciebie to wygląda to można powiedzieć po kilku zmierzonych cyklach- jaki jest twój wzór i co u Ciebie jest normą.
ja mierzę dopiero od tego cyklu.
wiem tylko, że już od dawna jak mam @ to mam 36,3 przez cały czas trwania okresu.
Czyli nie mogę stwierdzić kiedy będę miała dni płodne? bo jak wzrośnie temp to już będzie po nich?
ale jestem ciemniak w tych sprawach

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 12:44   #1442
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja kupiłam wczoraj opakowanie z 5 paskami, zapłaciłam 22,50, a na necie te same znalazłam za 16,50 Także niezłą przebitkę mająw aptekach
Ale u Ciebie to dopiero przesada
za to kupilam wczoraj ogromne opakowanie waxu (genialnej odzywki do wlosow) za funta czyli z 4 zl a w polandzie za polowe tego placilam chyba 20...

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ja mierzę dopiero od tego cyklu.
wiem tylko, że już od dawna jak mam @ to mam 36,3 przez cały czas trwania okresu.
Czyli nie mogę stwierdzić kiedy będę miała dni płodne? bo jak wzrośnie temp to już będzie po nich?
ale jestem ciemniak w tych sprawach
no ale tak, po pierwsze: spodziewaj sie owu na ok 14 dni przed spodziewanym @. po drugie obserwuj sluz. po trzecie jak temp skoczy w gore to wcale nie jest za pozno, ale chyba lepiej wziac sie do dziela jak spadnie a przed spodziewanym wzrostem. kurcze, ja to sama rozumiem, ale nienawidze tlumaczyc, bo wychodzi belkot.
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 12:46   #1443
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
koleżanka mi wylicza z jakiejś książeczki czy z jakiejś tabelki i do wyliczenia jej potrzebne, nie widziałam tego wykresu więc nie wiem po co
ona sobie z tego wyliczała i dobrze wyliczyła, za pierwszym razem im się udało i teraz ma śliczną paro miesiączną córę
Może stosuje faktycznie jakąś inną metodę, ważne że skuteczna
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 12:54   #1444
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fleurdelacour Pokaż wiadomość
za to kupilam wczoraj ogromne opakowanie waxu (genialnej odzywki do wlosow) za funta czyli z 4 zl a w polandzie za polowe tego placilam chyba 20...

no ale tak, po pierwsze: spodziewaj sie owu na ok 14 dni przed spodziewanym @. po drugie obserwuj sluz. po trzecie jak temp skoczy w gore to wcale nie jest za pozno, ale chyba lepiej wziac sie do dziela jak spadnie a przed spodziewanym wzrostem. kurcze, ja to sama rozumiem, ale nienawidze tlumaczyc, bo wychodzi belkot.
dlatego właśnie jak czytam na innych stronach to nie mogę tego zrozumieć
czyli jak dobrze rozumiem jak teraz w trakcie @ mam 36,3 to taka temp będzie cały czas do owu? dajmy na to, że od początku cyklu do 14 dnia cyklu? czy jak skończy się @ to temp będzie rosła i np 14 dnia nagle spadnie?
Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Może stosuje faktycznie jakąś inną metodę, ważne że skuteczna
ano właśnie dobrze, że skuteczna ta metoda

Stary 2009-01-08, 13:02   #1445
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
czyli jak dobrze rozumiem jak teraz w trakcie @ mam 36,3 to taka temp będzie cały czas do owu? dajmy na to, że od początku cyklu do 14 dnia cyklu? czy jak skończy się @ to temp będzie rosła i np 14 dnia nagle spadnie?
no tak zalozmy cykl 28 dni
zalozmy ze owu wystepuje 14 dni przed @ co sie rowna w naszej idealnej sytuacji 14 dniu cyklu
od pierwszego do 12/13 dnia cyklu tem bedzie sobie rosla i spadala minimalnie. 12/13 dnia spadnie drastycznie. wtedy tez powinien pojawic sie sluz plodny i powiny sie zaczac staranka. 14 dnia tem drastycznie wzrosnie i tego dnia nastapi owulacja. od 14 do 28 dnia temp powinna stopniowo wzrastac, potem utrzymywac sie na stalym wysokim poziomie. 28 lub 1 dnia nowego cyklu temp spada. pojawia sie @, albo nie spada i pojawia sie dzidzia (za 9 miechow)
Stary 2009-01-08, 13:04   #1446
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
zalozmy ze owu wystepuje 14 dni przed @ co sie rowna w naszej idealnej sytuacji 14 dniu cyklu
od pierwszego do 12/13 dnia cyklu tem bedzie sobie rosla i spadala minimalnie. 12/13 dnia spadnie drastycznie. wtedy tez powinien pojawic sie sluz plodny i powiny sie zaczac staranka. 14 dnia tem drastycznie wzrosnie i tego dnia nastapi owulacja. od 14 do 28 dnia temp powinna stopniowo wzrastac, potem utrzymywac sie na stalym wysokim poziomie. 28 lub 1 dnia nowego cyklu temp spada. pojawia sie @, albo nie spada i pojawia sie dzidzia (za 9 miechow)
noo wreszcie zakumałam dziękuję

Stary 2009-01-08, 13:13   #1447
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
noo wreszcie zakumałam dziękuję
no a teraz to cala trudnosc zeby odroznic te wahania z pierwszej polowy cyklu od faktycznej owulacji. bo ja napisalam "minimalne" i "drastyczne" ale to uproszczenie. tylko, ze ja sie nie biore za tlumaczenie,
Stary 2009-01-08, 13:16   #1448
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
spadek może ystąpić, ale nie musi. ja nie mam żadnego spadku tylko temp niską do 13 dnia cyklu i skok w 14 dniu cyklu- najważniejsze jest żeby temp w połowie cyklu ( w zależności od długości cyklu - ale na pewno 14 dni przed @) wzrosła. każda z nas ma indywidualnie niestety i masz rację, że cały pic w odpowiedniej interpretacji tych wszystkich wahań...ehhhh

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:36   #1449
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie mój szok.
Brałam tabsy 7 lat, potem musiałam zrobić przerwę. I w tej przerwie było jakoś ok, a może nie zauważyłam żadnych niedogodności, bo czym innym byłam zajęta.
Potem wróciłam na 5 lat. Odłożyłam i przeżyłam szok... Już zapomniałam jak to jest:
- dużo obfitsze krwawienia
- bóle brzucha i krzyża
- zarąbiste bóle jajników

Czułam się jakby mnie jakaś kara spotkała.
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
ojoj, ja mam podobnie... najbardziej denerwujące są bóle krzyża, bo przy nich to już ani wysiedzieć, ani nie wiadomo jak się położyć...
Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
To ja to właśnie przeżywam...Zapomniałam jak to jest!

Kłucie jajników na maksa, ból brzucha i krzyża .... Ciągłe poddenerwowanie przed@...
Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
współczuję Wam dziewczyny tych bolesnych @... ja wprawdzie też brałam tabsy, ale kiedy przestałam to tylko dłuższe mam cykle i są bardziej obfite @, bóle owszem mam, ale są do zniesienia i rzadko się zdarza, żebym jakieś leki przeciwbólowe potrzebowała....no chociaż tyle dobrego u mnie
Czyli każda różnie reaguje na odstawienie tabsów. Ja mam na przykład regularniejsze cykle niż przed, ale bóle wróciły takie same. Dobrze, że nie jestem wyjątkiem Łączę się w bólu

Co do ostatniego dnia @ i wyliczaniem dni płodnych, to pierwszy raz słyszę. Cykl liczy się przecież od pierwszego dnia @ Ja korzystałam z kalkulatorów na portalach kobiecych. Na wirtualnej jest wykres na cały miesiąc, a na gazeta.pl, kiedy wypada owu. Oczywiście, nie przyniosło to oczekiwanego efektu...
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:51   #1450
gooha3
Zadomowienie

Przykro mi sie zrobiło i musze się komus wygadać.

W sumie to powinnam się cieszyc bo kolejna kleżanka ze studiów spodziewa się dzidziusia. Przed godziną dzwoniła do mnie z tą nowiną.

Mi tak bardzo żal mojego ;(
Dziwny jest ten los.
Ktoś się nie spodziewa i nie chce to ma

Moje pragnienie jest tak duże że co dzień tylko mysle o dziecku.
Powoli to zaczyna iść w złym kierunku. Planowałam jechac na konsultacje na studia w przyszłym tygodniu, a tu okazało się że wtedy bedzie najlepszy czas na dzidziusia i już mam ochote przekładac studia.

Mam indywidualny tryb studiowania i odemnie zalezy kiedy tam pojade.
Z jednej strony chce dzidziusia a z drugiej nie chce zeby to było tak z "premedytacją" zaplanowane, że to musi teraz być.

Czy Wy też tak macie?? Nie chce planowania typu : " trzeba teraz się kochac, a teraz nie ..."

Mineło juz troche czasu od poronienia, myślałam że już wszystko ok. Dzis znowu się rozkleiłam ;(
4 bliskie mi osoby spodziewają sie dziecka a ja niepotrafie cieszyc sie ich szczesciem bo się rozklejam.

To nie tak miało być
Miałyśmy razem omawiać wpólne problemy. Ja teraz nie chce ich słuchac jak dyskutują o swoich dolegliwościach.

Nawet nie mam z kim pogadać. Siedze sama w domu nad książkami i pracą mgr a w głowie pustka nic się nie chce, cholernie smutno i przykro. Nie chce mi się kończyć tych studiów, nie mam już siły !!!

Na dodatek jak tylko wroce do pracy to ją strace. Szef pewnie juz tylko czeka kiedy się pojawie zeby wreczyc mi wypowiedzenie bo teraz juz moze, bo nie jestem już w ciąży.

Przepraszam za takie rozwodzenie się ale musiałam to gdzies wyrzucic z siebie

smutno mi

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:56   #1451
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Co do ostatniego dnia @ i wyliczaniem dni płodnych, to pierwszy raz słyszę. Cykl liczy się przecież od pierwszego dnia @ Ja korzystałam z kalkulatorów na portalach kobiecych. Na wirtualnej jest wykres na cały miesiąc, a na gazeta.pl, kiedy wypada owu. Oczywiście, nie przyniosło to oczekiwanego efektu...
Cykla się liczy od pierwszego dnia @, ale dni płodne to jest przeważnie 12, 13, 14, 15,16 dzień licząc od ostatniego dnia cyklu, dlatego to jest takie trudne do przewidzenia. Nie ważne jak długi jest cykl to sawsze patrząc od końca to są te dni od 12-16. Dlatego pomocna jest obserwacja i mierzenie temperaturki. Wtedy bardziej precyzyjnie określisz dni płodne niż z wyliczeń kalkulatorów (one wyliczają automatycznie, a nie indywidualnie dla każdej z nas).

Troche zagmatwałam, ale ja to tak rozumiem

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:29   #1452
dra
Zakorzenienie

wróciłam w lepszym humorku
@ sie kończy dziś tylko już plamienia

od środy zaczynam kurs i będę sie szkolić i nie będę mieć czasu na myślenie
gooha rozumiem cie doskonale,masz racje ten co sie nie spodziewa lub nie chce to ma,tak jak moje kolezanki,wiekszosc to wpadka i maja ciesza sie,ja tez sie ciesze,ze maja swoje malenstwa,ale pytanie jest zawsze dlaczego ja nie mogłam być szcześliwa dlaczego?? pytania bez odpowiedzi
ja sie od grudnia do tej pory dowiedzilam o 6 ciazach kolezanek,to płakałam,widzisz mi minelo rok i 4msc od poronienia,a nieraz musze sie wyplakac,bo zle mi tesknie po prostu,bo kochalam i kocham i nie zapomne,chodz byl malutki to bylo moje dziecko,chociaz go nie widzialam

teraz sie stram juz 9 cykl ,czas szybko ucieka to już 9 cykl rozpoczynam

pozdrawiam
Stary 2009-01-08, 16:21   #1453
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Kamilko na jakiej uczelni studiujesz prawo?
Studiuje na UG

Mój ból jajników przeszedł, czuje tylko takie napięcie w podbrzuszu i uczucie pełności no i straszny apetyt

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:11   #1454
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Tak to i ja zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Czyli każda różnie reaguje na odstawienie tabsów. Ja mam na przykład regularniejsze cykle niż przed, ale bóle wróciły takie same. Dobrze, że nie jestem wyjątkiem Łączę się w bólu
Ja znowu na początku po odstawie miałam średnio regularne, a od jakichś 7-8 m-cy jak w zegarku co 28 dni

gooha3 przesyłam wirtualnego przytulańca - będzie dobrze, zobaczysz

Ciągle boli mnie w podbrzuszu, w sumie w sobotę powinnam dostać @ - zobaczymy...

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:14   #1455
kaaamila1
Zakorzenienie

Ja również w sobotę powinnam dostać @.. Jestem ciekawa czy dalej mam tak regularne cykle jak wcześniej. Ostatnia przyszła jak w zegarku.

Dziewczyny jak to jest z tempereturą przed miesiączką?? Słyszałam, że się obniża, ale w jakim czasie przed @??

Stary 2009-01-08, 17:19   #1456
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ja również w sobotę powinnam dostać @.. Jestem ciekawa czy dalej mam tak regularne cykle jak wcześniej. Ostatnia przyszła jak w zegarku.

Dziewczyny jak to jest z tempereturą przed miesiączką?? Słyszałam, że się obniża, ale w jakim czasie przed @??
ja przed @ miałam 37 i jak spadła to tego samego dnia dostałam @

Stary 2009-01-08, 17:36   #1457
kaaamila1
Zakorzenienie

Aha..No bo ja mam dzisiaj 37 stopni i tak się zastanawiam kiedy dostanę @

Stary 2009-01-08, 19:55   #1458
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Aha..No bo ja mam dzisiaj 37 stopni i tak się zastanawiam kiedy dostanę @
w sumie temp moze spasc w dniu @, u mnie tak jest najczesciej. Czego Ci oczywiscie nie zycze

A ja mam dzis 30dc i wciaz poziom 36,6 ( w tym cyklu ten wyzszy poziom mam 36,5-36,7). Chyba nie mozna byc w ciazy z tak niska temperatura, prawda? Powiedzcie, ze nie, zebym w koncu nie doszukiwala sie objawow ciazy pomimo moich dwoch testow negatywnych
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 20:02   #1459
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
w sumie temp moze spasc w dniu @, u mnie tak jest najczesciej. Czego Ci oczywiscie nie zycze

A ja mam dzis 30dc i wciaz poziom 36,6 ( w tym cyklu ten wyzszy poziom mam 36,5-36,7). Chyba nie mozna byc w ciazy z tak niska temperatura, prawda? Powiedzcie, ze nie, zebym w koncu nie doszukiwala sie objawow ciazy pomimo moich dwoch testow negatywnych
Poszperałam trochę w internecie na temat temperatury i rzeczywiście jak jest ciąża to temp. utrzymuje się na poziomie powyżej 37 stopni, ponieważ organizm zczyna się bronić przed obcym ciałem( zachowuje się jak podczas infekcji). Kiedy się do niego przyzwyczaja temperatura się stabilizuje..

Ja jak nawet jestem bardzo chora to nie mam gorączki.. Ostatni raz chyba z 5 lat temu.. Ciekawa jestem czy jak będe w ciąży to faktycznie temperatura będzie tak wysoka.

Stary 2009-01-08, 20:11   #1460
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:

doskonale Cię rozumiem bom taka sama

Stary 2009-01-08, 20:19   #1461
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
doskonale Cię rozumiem bom taka sama
hehe

Niech juz kurde przyjdzie ta glupia @...
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 20:37   #1462
Chica de Polonia
Przyczajenie

Witam Was serdecznie!
Dopisuję się do listy staraczek
Parę lat temu poroniłam w 6 miesiącu , potem cały czas brałam tabletki antykoncepcyjne, które odstawiłam 5 miesięcy temu. Bardzo często się kochamy, średnia wychodzi..codziennie no, ale od tych pięciu miesięcy nic, powoli zaczynamy się denerwowac, chociaż zaciążone znajome pocieszają, że to nie tak łatwo, szybko.. Na razie nie zwracałam uwagi na cykle owulacyjne, temperatury itp, jedynie co, to kochaliśmy się w pozycji "na ciąże" i mój piękny czasem "po" zakazuje mi się ruszac i przytrzymuje mi nogi w górze, ale to raczej takie nasze "żarty" są... Jak uspokoi mi się na studiach i w pracy, to mam zamiar trochę przysiąśc, poczytac, zając się tym porządnie.. i Was podpytac i dokładnie forum przeryc pod tym kątem
a na razie - życzę powodzenia wszystkim staraczkom
Chica de Polonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 22:20   #1463
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ale mnie dziś brzuch boli. W ogóle to czuję się fatalnie i najchętniej siedziałabym teraz pod kocykiem w domku...
U mnie masakra, a do tego prawie 11 h w pracy. @ obudziła mnie już o 5 rano, zanim wyszłam do pracy zjadłam 6 tabletek przeciwbólowych i dopiero przeszło. W pracy jednak co 2-3 godziny znów mnie dopadało i musiałam wziąć kolejnych 5. To nie jest normalne.
Cytat:
Heh, mój mąż uważa, że to właśnie przez Wizaż tak świruję
Mój również, zgrali się, czy jak .
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie mój szok.
Brałam tabsy 7 lat, potem musiałam zrobić przerwę. I w tej przerwie było jakoś ok, a może nie zauważyłam żadnych niedogodności, bo czym innym byłam zajęta.
Potem wróciłam na 5 lat. Odłożyłam i przeżyłam szok... Już zapomniałam jak to jest:
- dużo obfitsze krwawienia
- bóle brzucha i krzyża
- zarąbiste bóle jajników

Czułam się jakby mnie jakaś kara spotkała.
To tak jak ja - najpierw ponad 6 lat, potem chwila przerwy, ale miałam wtedy operację gin, usuwanie torbieli i trochę inaczej wszystko odczuwałam.
Zaczęłam jednak mieć potworne bóle, aż do omdleń i znów zaczęłam brać tabsy. Teraz 3 cykl po odstawieniu miałam dzisiaj powtórkę z rozrywki. Do tego gin zakazł brać ketonalu, a to jedyne na mnie działało. Efekt - dzisiaj 11 tabletek przeciwbólowych. Zastanawiam się, co mniej szkodzi - 1 ketonal czy 11 innych.
Cytat:
Studiuje na UG
Dostałam się w tym roku, ale zrezygnowałam. Chciałam zrobić 2 fakultet. Wszyscy mi odradzali, że nie pogodzę pracy z normalnym małżeńskim życiem i dojazdami na studia, zwłaszcza, że nie pochodzę z 3miasta. Jak radzisz sobie z cotygodniowymi zjazdami?
Cytat:
Napisane przez Chica de Polonia Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie!
Parę lat temu poroniłam w 6 miesiącu , potem cały czas brałam tabletki antykoncepcyjne, które odstawiłam 5 miesięcy temu. Bardzo często się kochamy, średnia wychodzi..codziennie no, ale od tych pięciu miesięcy nic, powoli zaczynamy się denerwowac, chociaż zaciążone znajome pocieszają, że to nie tak łatwo, szybko.. Na razie nie zwracałam uwagi na cykle owulacyjne, temperatury itp, jedynie co, to kochaliśmy się w pozycji "na ciąże" i mój piękny czasem "po" zakazuje mi się ruszac i przytrzymuje mi nogi w górze, ale to raczej takie nasze "żarty" są... Jak uspokoi mi się na studiach i w pracy, to mam zamiar trochę przysiąśc, poczytac, zając się tym porządnie.. i Was podpytac i dokładnie forum przeryc pod tym kątem
Witamy. Przykro mi z powodu ciąży. Na pewno tym razem wszystko będzie w porządku.
Jaka to pozycja - na ciążę?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 23:52   #1464
Chica de Polonia
Przyczajenie

wyczytaliśmy gdzieś, że najlepsza pozycja "na ciąże" to hm... taka, że kobieta leży z wysoko uniesionymi nogami, które opiera o barki partnera, a on klęczy przy niej. miednica jest wtedy wyżej uniesiona i ma to niby pomóc plemnikom w szybszym i lepszym dotarciu do "celu".. podobno to też jest dobra pozycja na chłopca lub dziewczynkę,nie pamiętam teraz dokładnie na co, ale na pewno któreś z tych
Chica de Polonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 00:23   #1465
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety... Mam nadzieję, że zachowam większy luz przy tym drugim cyklu.
Ja sie w pierwszym nakręcałam, a w drugim jakos odwrotnie. Oczywiście pod koniec cyklu znów zaczęłam miec nadzieję, bo mnie dziewczyny nakręcały

Cytat:
Malin proszę o zmianę @ na 07.01.
Przyszła i mnie zaskoczyła. A to małpa.
Przykro mi.
Cytat:
Heh, mój mąż uważa, że to właśnie przez Wizaż tak świruję
Jest w tym sporo prawdy. Bo to my sie jednak wzajemnie nakręcamy. Wzajemnie sobie życzymy, trzymamy kciuki. A od życzen innych my same sie nakręcamy, ze jak tyle osób w to wierzy, to coś w tym jest. A potem słowa, ze dopóki nie ma @ to jest szansa itp... Gdyby logicznie pomysleć, to gdyby nie ten wizaż, to byśmy się tak nie nakręcały, nie dopatrywały wspólnie "pewnych" objawów i nie dopingowały. Wiem to od początku, a mimo to siedze tu namiętnie, bo lubię

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Ja dziś na krótko : Dziś jest dzień spodziewanej @. na razie nic. Ale mnie wszystko taak boli i kuje
I przeziębienie mnie łapie...Głowa boli, kaszel męczy..ekstra

Trzymam za was kciuki dziewczyny
to sie kuruj i trzymaj cieplutko.

Cytat:
ano właśnie a podobno można mieć dni płodne w trakcie miesiączki, mojej znajomej koleżanka właśnie może zajść w ciążę tylko podczas @

a co do mierzenia temp. Zaczęłam mierzyć i mam pytanie, mierzę temp od pierwszego dnia @:
5 stycznia - 36,4
6 stycznia - 36,3
7 stycznia - 36,3
8 stycznia - 36,4
i jak to jest, jak skończy mi się @ to temp będzie wzrastać? czy poprostu nagle nastąpi spadek i nagły wzrost i wtedy będą dni płodne?
Cytat:

ano właśnie dobrze, że skuteczna ta metoda
u mnie w podpisie jest wykres, który moznaby uznać za wzorcowy. nie ma drastycznego spadku porzed owulacją. W tym cyklu akurat temperatury przed i po owulacji były w miarę stałe, we wcześniejszych skakały o jedną kreske co 2-3 dni. Ale tak to mniej więcej wygląda. a tempka spadała u mnie na 2 dni przed @.
Temperaturę niższa mam 36,4 , a po owulacji trzymało sie na 36,7 potem 8 i 9. Do 37 dobiło w dniu planowanej @ i jest do dziś. A też nigdy nie miałam gorączki, anwet przy poważnej chorobie.

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

W sumie to powinnam się cieszyc bo kolejna kleżanka ze studiów spodziewa się dzidziusia. Przed godziną dzwoniła do mnie z tą nowiną.

Mi tak bardzo żal mojego ;(
Dziwny jest ten los.
Ktoś się nie spodziewa i nie chce to ma

Moje pragnienie jest tak duże że co dzień tylko mysle o dziecku.
Powoli to zaczyna iść w złym kierunku. Planowałam jechac na konsultacje na studia w przyszłym tygodniu, a tu okazało się że wtedy bedzie najlepszy czas na dzidziusia i już mam ochote przekładac studia.

Z jednej strony chce dzidziusia a z drugiej nie chce zeby to było tak z "premedytacją" zaplanowane, że to musi teraz być.

Czy Wy też tak macie?? Nie chce planowania typu : " trzeba teraz się kochac, a teraz nie ..."

Mineło juz troche czasu od poronienia, myślałam że już wszystko ok. Dzis znowu się rozkleiłam ;(
4 bliskie mi osoby spodziewają sie dziecka a ja niepotrafie cieszyc sie ich szczesciem bo się rozklejam.

To nie tak miało być
Miałyśmy razem omawiać wpólne problemy. Ja teraz nie chce ich słuchac jak dyskutują o swoich dolegliwościach.

Nawet nie mam z kim pogadać. Siedze sama w domu nad książkami i pracą mgr a w głowie pustka nic się nie chce, cholernie smutno i przykro. Nie chce mi się kończyć tych studiów, nie mam już siły !!!

Na dodatek jak tylko wroce do pracy to ją strace. Szef pewnie juz tylko czeka kiedy się pojawie zeby wreczyc mi wypowiedzenie bo teraz juz moze, bo nie jestem już w ciąży.

smutno mi
Gooha, bardzo mi przykro. Nie dziwię się, ze nie masz ochoty się cieszyć ich szczęściem, gdy w Twoim serduszku jest taki smutek. Najlepiej to starac sie nie myśleć pdczas starania sie o dzidzię, ale każda ze staraczek wie, ze to największa utopia, jaką słyszały. Nie da sie nie myśleć. Ale można starać się na codzień zająć myśli czyms innym

Cytat:

Zależy jakie masz te niższe temperatury, czyli te sprzed owu. ale raczej wątpliwe..

Cytat:
Poszperałam trochę w internecie na temat temperatury i rzeczywiście jak jest ciąża to temp. utrzymuje się na poziomie powyżej 37 stopni, ponieważ organizm zczyna się bronić przed obcym ciałem( zachowuje się jak podczas infekcji). Kiedy się do niego przyzwyczaja temperatura się stabilizuje..

Ja jak nawet jestem bardzo chora to nie mam gorączki.. Ostatni raz chyba z 5 lat temu.. Ciekawa jestem czy jak będe w ciąży to faktycznie temperatura będzie tak wysoka.
ja mam nadal 37,0 a @ powinnam dostać 5 dni temu.A na te 37,0 skoczyło mi dopiero w dniu spodziewanej @.

Witam kolejne staraczki,
życze Wam powodzenia w bojach.

Uciekam, bo zmęczona juz jestem. I coś mnie ból brzucha złapał. No i niezmiennie znów gardło. N ie wylecze go przez całą zimę, bo jest zimno, nie moge się nafaszerować chemią, no i zdzieram je codziennie w pracy, licząc dzieciom do muzyki lub krzycząc coś innego podczas muzyki. Więc nie moge nim operować poprawnie, cały czas jest nadwyrężane. Choroba zawodowa instruktora tańca. Bo jakby ktoś myślł, że kręgosłup albo kontuzje, to sie myli: gardło to najczęściej zdzierany narząd w ciele instruktora
Dobrej nocki, do jutra.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 00:26   #1466
DDosiek
Wtajemniczenie

Przepraszam za post pod postem, ale tamten i tak juz jest przeładowany grafiką.

Kropeczko, bardzo dziękuje za odpowiedzi.
Co do mizianek, to najlepiej sie kochać co drugi dzień, bo sperma jest lepszej jakości.

Idę jutro na betę . Wiem, ze to kolejna i że może juz popadam w lekką paranoję, ale jakoś brak objawów mnie stresuje Choć pewnie jak się zaczna na dobre, to zmienię zdanie
Ale wolę miec pewność, ze beta przyrasta.
dobrej nocki

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 09:06   #1467
zartownis
Zadomowienie

Dzisiaj przyszla @ , ale z drugiej strony to moze i szkoda, ze nie zaszlam
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 09:07   #1468
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chica de Polonia Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie!
Witaj to może trochę ograniczcie przytulanki, bo co za często to niezdrowo Powodzenia

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Do 37 dobiło w dniu planowanej @ i jest do dziś. A też nigdy nie miałam gorączki, anwet przy poważnej chorobie.
Ja mam od 2 dni 37 stopni a to dopiero 25 dc i przeziębiona na pewno nie jestem.

Już sobie wymyśliłam, że @ powinnam dostać ok. poniedziałku - wtorku, ale gdyby nie przyszła to test zrobię dopiero w piątek, bo w sobotę mój mężuś ma urodzinki i gdyby się udało dostałby świetny prezent wcześniej nie zrobię bo pewnie nie wytrzymam do soboty z zachowaniem sekretu, także czekam wytrwale jeszcze tydzień. No chyba że jednak nie będę miała szansy zrobić testu czego nie przyjmuję oczywiście do wiadomości

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-01-09 o 09:09
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 09:11   #1469
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

To nie tak miało być

smutno mi
tu się zawsze możesz wygadać, a my tu wszsytkie sie razem podtrzymujemy na duchu, przechodzimy kolejne cykle itp

ja też nie chce, żeby nasze współżycie zmieniło się "w teraz tak, a potem możemy już tego nie robic", bo traci się całą przyjemność tego

trzymaj się i nam zawsze możesz się wyżalić

Kropko herbartka imbirowa pomaga, przynajmiej jak zaciążymy to będę już miała jakiś wypróbowany środek
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 09:53   #1470
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja - najpierw ponad 6 lat, potem chwila przerwy, ale miałam wtedy operację gin, usuwanie torbieli i trochę inaczej wszystko odczuwałam.
Zaczęłam jednak mieć potworne bóle, aż do omdleń i znów zaczęłam brać tabsy. Teraz 3 cykl po odstawieniu miałam dzisiaj powtórkę z rozrywki. Do tego gin zakazł brać ketonalu, a to jedyne na mnie działało. Efekt - dzisiaj 11 tabletek przeciwbólowych. Zastanawiam się, co mniej szkodzi - 1 ketonal czy 11 innych.
Oj, znam to. Ja też przerabiałam torbiel po odstawieniu. I głównie bóle około owulacyjne trzymały mnie przy tabsach.
Ale odstawianie jest dla mnie taką męką, że więcej brać tabletek nie będę.

Nie dość, że mnie wszystko irytuje, to jeszcze wzrasta szansa na torbiele. Mam po kilka owu, długie cykle, cały czas jestem gdzieś tam wewnątrz napuchnięta, mam hektolitry śluzu, jestem pobudzona, normalnie jedna wielka, chodząca macica.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
Kropko herbartka imbirowa pomaga, przynajmiej jak zaciążymy to będę już miała jakiś wypróbowany środek
No i super. A ja sprawdziłam płatki migdałów - też działają.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości