|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Cytat:
wiem tylko, że już od dawna jak mam @ to mam 36,3 przez cały czas trwania okresu. Czyli nie mogę stwierdzić kiedy będę miała dni płodne? bo jak wzrośnie temp to już będzie po nich? ale jestem ciemniak w tych sprawach
|
|
#1442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale tak, po pierwsze: spodziewaj sie owu na ok 14 dni przed spodziewanym @. po drugie obserwuj sluz. po trzecie jak temp skoczy w gore to wcale nie jest za pozno, ale chyba lepiej wziac sie do dziela jak spadnie a przed spodziewanym wzrostem. kurcze, ja to sama rozumiem, ale nienawidze tlumaczyc, bo wychodzi belkot.
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli jak dobrze rozumiem jak teraz w trakcie @ mam 36,3 to taka temp będzie cały czas do owu? dajmy na to, że od początku cyklu do 14 dnia cyklu? czy jak skończy się @ to temp będzie rosła i np 14 dnia nagle spadnie? ano właśnie dobrze, że skuteczna ta metoda
|
|
#1445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zalozmy ze owu wystepuje 14 dni przed @ co sie rowna w naszej idealnej sytuacji 14 dniu cyklu od pierwszego do 12/13 dnia cyklu tem bedzie sobie rosla i spadala minimalnie. 12/13 dnia spadnie drastycznie. wtedy tez powinien pojawic sie sluz plodny i powiny sie zaczac staranka. 14 dnia tem drastycznie wzrosnie i tego dnia nastapi owulacja. od 14 do 28 dnia temp powinna stopniowo wzrastac, potem utrzymywac sie na stalym wysokim poziomie. 28 lub 1 dnia nowego cyklu temp spada. pojawia sie @, albo nie spada i pojawia sie dzidzia (za 9 miechow)
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#1447 |
|
Rozeznanie
|
no a teraz to cala trudnosc zeby odroznic te wahania z pierwszej polowy cyklu od faktycznej owulacji. bo ja napisalam "minimalne" i "drastyczne" ale to uproszczenie. tylko, ze ja sie nie biore za tlumaczenie,
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łączę się w bólu![]() Co do ostatniego dnia @ i wyliczaniem dni płodnych, to pierwszy raz słyszę. Cykl liczy się przecież od pierwszego dnia @ Ja korzystałam z kalkulatorów na portalach kobiecych. Na wirtualnej jest wykres na cały miesiąc, a na gazeta.pl, kiedy wypada owu. Oczywiście, nie przyniosło to oczekiwanego efektu...
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
Przykro mi sie zrobiło i musze się komus wygadać.
W sumie to powinnam się cieszyc bo kolejna kleżanka ze studiów spodziewa się dzidziusia. Przed godziną dzwoniła do mnie z tą nowiną. Mi tak bardzo żal mojego ;( Dziwny jest ten los. Ktoś się nie spodziewa i nie chce to ma ![]() Moje pragnienie jest tak duże że co dzień tylko mysle o dziecku. Powoli to zaczyna iść w złym kierunku. Planowałam jechac na konsultacje na studia w przyszłym tygodniu, a tu okazało się że wtedy bedzie najlepszy czas na dzidziusia i już mam ochote przekładac studia. Mam indywidualny tryb studiowania i odemnie zalezy kiedy tam pojade. Z jednej strony chce dzidziusia a z drugiej nie chce zeby to było tak z "premedytacją" zaplanowane, że to musi teraz być. Czy Wy też tak macie?? Nie chce planowania typu : " trzeba teraz się kochac, a teraz nie ..." Mineło juz troche czasu od poronienia, myślałam że już wszystko ok. Dzis znowu się rozkleiłam ;( 4 bliskie mi osoby spodziewają sie dziecka a ja niepotrafie cieszyc sie ich szczesciem bo się rozklejam. To nie tak miało być Miałyśmy razem omawiać wpólne problemy. Ja teraz nie chce ich słuchac jak dyskutują o swoich dolegliwościach. Nawet nie mam z kim pogadać. Siedze sama w domu nad książkami i pracą mgr a w głowie pustka nic się nie chce, cholernie smutno i przykro. Nie chce mi się kończyć tych studiów, nie mam już siły !!! ![]() Na dodatek jak tylko wroce do pracy to ją strace. Szef pewnie juz tylko czeka kiedy się pojawie zeby wreczyc mi wypowiedzenie bo teraz juz moze, bo nie jestem już w ciąży. Przepraszam za takie rozwodzenie się ale musiałam to gdzies wyrzucic z siebie ![]() smutno mi
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troche zagmatwałam, ale ja to tak rozumiem
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam w lepszym humorku
![]() @ sie kończy dziś tylko już plamienia ![]() od środy zaczynam kurs i będę sie szkolić i nie będę mieć czasu na myślenie gooha rozumiem cie doskonale,masz racje ten co sie nie spodziewa lub nie chce to ma,tak jak moje kolezanki,wiekszosc to wpadka i maja ciesza sie,ja tez sie ciesze,ze maja swoje malenstwa,ale pytanie jest zawsze dlaczego ja nie mogłam być szcześliwa dlaczego?? pytania bez odpowiedzi ja sie od grudnia do tej pory dowiedzilam o 6 ciazach kolezanek,to płakałam,widzisz mi minelo rok i 4msc od poronienia,a nieraz musze sie wyplakac,bo zle mi tesknie po prostu,bo kochalam i kocham i nie zapomne,chodz byl malutki to bylo moje dziecko,chociaz go nie widzialam teraz sie stram juz 9 cykl ,czas szybko ucieka to już 9 cykl rozpoczynam pozdrawiam
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Studiuje na UG
Mój ból jajników przeszedł, czuje tylko takie napięcie w podbrzuszu i uczucie pełności no i straszny apetyt
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gooha3 Ciągle boli mnie w podbrzuszu, w sumie w sobotę powinnam dostać @ - zobaczymy...
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również w sobotę powinnam dostać @.. Jestem ciekawa czy dalej mam tak regularne cykle jak wcześniej. Ostatnia przyszła jak w zegarku.
Dziewczyny jak to jest z tempereturą przed miesiączką?? Słyszałam, że się obniża, ale w jakim czasie przed @??
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Aha..No bo ja mam dzisiaj 37 stopni i tak się zastanawiam kiedy dostanę @
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam dzis 30dc i wciaz poziom 36,6 ( w tym cyklu ten wyzszy poziom mam 36,5-36,7). Chyba nie mozna byc w ciazy z tak niska temperatura, prawda? Powiedzcie, ze nie, zebym w koncu nie doszukiwala sie objawow ciazy pomimo moich dwoch testow negatywnych |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak nawet jestem bardzo chora to nie mam gorączki.. Ostatni raz chyba z 5 lat temu.. Ciekawa jestem czy jak będe w ciąży to faktycznie temperatura będzie tak wysoka.
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie!
Dopisuję się do listy staraczek Parę lat temu poroniłam w 6 miesiącu no, ale od tych pięciu miesięcy nic, powoli zaczynamy się denerwowac, chociaż zaciążone znajome pocieszają, że to nie tak łatwo, szybko.. Na razie nie zwracałam uwagi na cykle owulacyjne, temperatury itp, jedynie co, to kochaliśmy się w pozycji "na ciąże" i mój piękny czasem "po" zakazuje mi się ruszac i przytrzymuje mi nogi w górze, ale to raczej takie nasze "żarty" są... Jak uspokoi mi się na studiach i w pracy, to mam zamiar trochę przysiąśc, poczytac, zając się tym porządnie.. i Was podpytac i dokładnie forum przeryc pod tym kątem ![]() a na razie - życzę powodzenia wszystkim staraczkom
|
|
|
|
#1463 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Mój również, zgrali się, czy jak .Cytat:
Zaczęłam jednak mieć potworne bóle, aż do omdleń i znów zaczęłam brać tabsy. Teraz 3 cykl po odstawieniu miałam dzisiaj powtórkę z rozrywki. Do tego gin zakazł brać ketonalu, a to jedyne na mnie działało. Efekt - dzisiaj 11 tabletek przeciwbólowych. Zastanawiam się, co mniej szkodzi - 1 ketonal czy 11 innych. Dostałam się w tym roku, ale zrezygnowałam. Chciałam zrobić 2 fakultet. Wszyscy mi odradzali, że nie pogodzę pracy z normalnym małżeńskim życiem i dojazdami na studia, zwłaszcza, że nie pochodzę z 3miasta. Jak radzisz sobie z cotygodniowymi zjazdami? Cytat:
Jaka to pozycja - na ciążę?
|
|
|
#1464 |
|
Przyczajenie
|
wyczytaliśmy gdzieś, że najlepsza pozycja "na ciąże" to hm... taka, że kobieta leży z wysoko uniesionymi nogami, które opiera o barki partnera, a on klęczy przy niej. miednica jest wtedy wyżej uniesiona i ma to niby pomóc plemnikom w szybszym i lepszym dotarciu do "celu".. podobno to też jest dobra pozycja na chłopca lub dziewczynkę,nie pamiętam teraz dokładnie na co, ale na pewno któreś z tych
|
|
|
|
#1465 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest w tym sporo prawdy. Bo to my sie jednak wzajemnie nakręcamy. Wzajemnie sobie życzymy, trzymamy kciuki. A od życzen innych my same sie nakręcamy, ze jak tyle osób w to wierzy, to coś w tym jest. A potem słowa, ze dopóki nie ma @ to jest szansa itp... Gdyby logicznie pomysleć, to gdyby nie ten wizaż, to byśmy się tak nie nakręcały, nie dopatrywały wspólnie "pewnych" objawów i nie dopingowały. Wiem to od początku, a mimo to siedze tu namiętnie, bo lubię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Temperaturę niższa mam 36,4 , a po owulacji trzymało sie na 36,7 potem 8 i 9. Do 37 dobiło w dniu planowanej @ i jest do dziś. A też nigdy nie miałam gorączki, anwet przy poważnej chorobie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam kolejne staraczki, życze Wam powodzenia w bojach. Uciekam, bo zmęczona juz jestem. I coś mnie ból brzucha złapał. No i niezmiennie znów gardło. N ie wylecze go przez całą zimę, bo jest zimno, nie moge się nafaszerować chemią, no i zdzieram je codziennie w pracy, licząc dzieciom do muzyki lub krzycząc coś innego podczas muzyki. Więc nie moge nim operować poprawnie, cały czas jest nadwyrężane. Choroba zawodowa instruktora tańca. Bo jakby ktoś myślł, że kręgosłup albo kontuzje, to sie myli: gardło to najczęściej zdzierany narząd w ciele instruktora ![]() Dobrej nocki, do jutra.
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam za post pod postem, ale tamten i tak juz jest przeładowany grafiką.
Kropeczko, bardzo dziękuje za odpowiedzi. Co do mizianek, to najlepiej sie kochać co drugi dzień, bo sperma jest lepszej jakości. Idę jutro na betę . Wiem, ze to kolejna i że może juz popadam w lekką paranoję, ale jakoś brak objawów mnie stresuje Choć pewnie jak się zaczna na dobre, to zmienię zdanie Ale wolę miec pewność, ze beta przyrasta. dobrej nocki
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj przyszla @
, ale z drugiej strony to moze i szkoda, ze nie zaszlam
|
|
|
|
#1468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to może trochę ograniczcie przytulanki, bo co za często to niezdrowo Powodzenia ![]() Cytat:
Już sobie wymyśliłam, że @ powinnam dostać ok. poniedziałku - wtorku, ale gdyby nie przyszła to test zrobię dopiero w piątek, bo w sobotę mój mężuś ma urodzinki i gdyby się udało dostałby świetny prezent wcześniej nie zrobię bo pewnie nie wytrzymam do soboty z zachowaniem sekretu, także czekam wytrwale jeszcze tydzień. No chyba że jednak nie będę miała szansy zrobić testu czego nie przyjmuję oczywiście do wiadomości
Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-01-09 o 09:09 |
||
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie chce, żeby nasze współżycie zmieniło się "w teraz tak, a potem możemy już tego nie robic", bo traci się całą przyjemność tego trzymaj się i nam zawsze możesz się wyżalić Kropko herbartka imbirowa pomaga, przynajmiej jak zaciążymy to będę już miała jakiś wypróbowany środek
|
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odstawianie jest dla mnie taką męką, że więcej brać tabletek nie będę. Nie dość, że mnie wszystko irytuje, to jeszcze wzrasta szansa na torbiele. Mam po kilka owu, długie cykle, cały czas jestem gdzieś tam wewnątrz napuchnięta, mam hektolitry śluzu, jestem pobudzona, normalnie jedna wielka, chodząca macica. Cytat:
A ja sprawdziłam płatki migdałów - też działają.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Także niezłą przebitkę mająw aptekach 

Czułam się jakby mnie jakaś kara spotkała.